varia1 17.08.11, 17:54 jak wolicie? ja nie mogę wytrwać w jednym miejscu dłużej niż 2 - 3 dni :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alienangel Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 17:58 Jeśli przez aktywny rozumiemy łażenie i zwiedzanie, to aktywny.:) Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 18:00 Aktywny. Najlepiej codziennie w innym miejscu, ewentualnie w miejscach o wyjątkowym uroku można zatrzymać się na max. 2 dni:) Odpowiedz Link Zgłoś
3artka Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 18:14 Najlepiej 2 tygodnie - pierwszy tydzień łazęga i zwiedzanie, drugi tydzień leżenie na ciepłym piaseczku... Idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 18:17 A, to juz wiem na czym polega roznica mdzy aktywnym i nieaktywnym. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 18:37 Aktywny! Nie ma innej opcji. Dużo chodzenia, najlepiej pod górkę, noclegi w różnych miejscach, najchętniej bez jakichkolwiek rezerwacji, lubię niespodzianki :). Odpowiedz Link Zgłoś
khadroma Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 18:46 Aktywnie nieaktywny. Potem zmiana opcji. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 18:47 ooo, widze samych aktywnych :) jaka miła odmiana!! :D Jako jedna z bardzo niewieluuu osób wśród znajomych z pracy i nie tylko spędzam urlop aktywnie. Jeszcze nie słyszałam na żywo żeby ktoś sie zachwycał wakacyjnymi eskapadami, zwiedzaniem, łazeniem, poznawaniem okolicy, uprawianiem jakichkolwiek sportów na urlopie (letnim czy zimowym)a szkoda... Kiedy mówie że jadę na objazdówkę, w ferie na narty czy inne tego typu - patrza na mnie jak na kosmite :D że jednak lepiej odpocząc a nie włóczyć sie i ciągle z miejsca na miejsce i na walizkach. Widać kazdy inaczej pojmuje odpoczynek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 18:51 i nigdy nie wracać tą samą drogą:) Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 20:58 varia1 napisała: > i nigdy nie wracać tą samą drogą:) Oczywista :). Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 19:12 aktywny, ale bez przesady. nie w stylu 'jeśli dziś wtorek, to jesteśmy w Belgii', nie lubię gnać z miejsca w miejsce - jeśli gdzieś mi się spodoba, zmieniam plany i zostaję dzień czy dwa dłużej, żeby posnuć się po okolicy :) zresztą najbardziej lubię góry, więc siłą rzeczy wakacje upływają mi na łażeniu. natomiast urlop polegający na leżeniu na plaży przez tydzień/dwa i ruszaniu tyłka li po drinki z palemką byłby dla mnie czymś na kształt kolonii karnej. byłam, przeżyłam - ble. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: urlop : aktywny czy leniwy? 18.08.11, 13:12 sumire napisała: > aktywny, ale bez przesady. nie w stylu 'jeśli dziś wtorek, to jesteśmy w Belgii Hehe, no to mi taki własnie wypadł. Odpowiedz Link Zgłoś
kiira_korpi Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 19:51 Jeśli urlop, to zdecydowanie aktywny. Ja mam zasadę, że do każdego kraju jadę tylko raz (przynajmniej na razie, bo jeszcze wiele krajów przede mną, na starość może będę wracać do co poniektórych). Więc chcę taki urlop maksymalnie wykorzystać. I zobaczyć tak dużo, jak to tylko możliwe. Aczkolwiek muszę przyznać, że w te wakacje po raz pierwszy zdarzyło mi się spędzić ze 2 całe dni na plaży i 2 nad basenem, a to jak na mnie strasznie dużo, bo normalnie mnie nosi już po jednym dniu;). I stwierdzam, że fajnie tak czasem poleżeć z dobrą książką na leżaku:). Odpowiedz Link Zgłoś
zetka50 Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 20:33 To chyba zależy czy się ktoś napieprzy cały rok czy bąki zbijał :) Ja to bym wolała poleżeć tak cały dzień i palcem nie kiwnąć :D Przy piwku oczywiście he he Odpowiedz Link Zgłoś
kiira_korpi Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 20:39 A wcale że nie;). Ja na ten przykład ciężko pracuję cały rok (przy czym wiadomo, że nie fizycznie przecież, ale psychicznie bywam zmęczona) , ale nie umiałabym tak dwa tygodnie zalegać na plaży albo nad basenem. Już po tygodniu dostałabym świra. Więc to, jak ktoś lubi spędzać urlop zależy bardziej od charakteru, osobowości, zainteresowań. Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 20:40 co to znaczy "napieprzy"? ja pracuję 12- 14 godzin dziennie więc nie wiem, czy to już wystarczy ?;) a i tak leżenie mnie nie relaksuje Odpowiedz Link Zgłoś
zetka50 Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 20:56 he he pisałam tylko o jednym dniu byczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 21:01 zetka50 napisała: > To chyba zależy czy się ktoś napieprzy cały rok czy bąki zbijał :) > Ja to bym wolała poleżeć tak cały dzień i palcem nie kiwnąć :D > Przy piwku oczywiście he he Głupoty zecia gadasz, jak zwykle zresztą. Nie każdy wypoczywa leżąc. Dla niejednego nawet dzień gnicia na leżaczku to męczarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
zetka50 Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 21:04 A ja pisałam o SOBIE kochana , przeczytaj jeszcze RAZ :D No i nie czepiaj się znów, ja CI nic nie robię :) Odpowiedz Link Zgłoś
kiira_korpi Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 21:07 Daj spokój, Zetka, nie przejmuj się:). Każdy ma prawo wypoczywać tak, jak lubi. A w leżeniu do góry brzuchem nie ma nic złego;). Odpowiedz Link Zgłoś
zetka50 Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 21:25 A ... ja tu wszystkich lubię :) Nawet Salmę :D Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 21:07 A tak, faktycznie, to o zbijanu bąków musiało być o tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
zetka50 Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 21:19 Oj nie trafiłaś pisałam ogólnie, mnie to zawsze wszędzie pełno jak wiadomo z moich wątków :D A lubię być grzeczna do ludzi, nie wyśmiewam i nie obrażam- to taka JA :) Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 20:53 ciebie o nonsensowne ankieterstwo nie podejrzewałem, musisz się strasznie nudzić Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 20:55 cześć wicehrabio, chyba wypoczywałeś bo cie nie widziałam ostatnio dobrze cię widzieć:) powiem ci potem w zaufaniu po co naprawdę założyłam ten wątek;) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 21:26 > powiem ci potem w zaufaniu po co naprawdę założyłam ten wątek;) Akurat bardzo łatwo się domyślić, nawet bez podpowiedzi o tym, że został założony 'w jakimś celu'. Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 21:47 tak, został założony w celu dowiedzenia się czy mamy na forum więcej leniwców czy aktywnych turystów:) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 21:40 I co, eksperyment się nie udał? Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 21:47 udał się wyśmienicie:D dziękuje za odpowiedź na moje pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 21:11 Leniwie. A najlepiej gdyby jeszcze mnie wtedy noszono. Full servis itd. Odpowiedz Link Zgłoś
agaoki Re: aktywny ;-) 17.08.11, 21:32 mieszany. dojechać rowerem nad morze (w tym roku od 5 do 30km), a później się opalać, czytać, leżeć, od czasu do czasu się kąpiąc. urlopowy ideał:) zwiedzania nie lubię, a już na pewno nie ze zorganizowaną wycieczką i przewodnikiem. ewentualnie mogę się powłóczyć po jakimś ciekawym mieście, ale spokojnie, we własnym tempie. jak mam ochotę posiedzieć gdzieś dłużej, to siedzę. jak mnie coś nudzi, to wychodzę lub idę dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 21:26 Ja już się nachodziłam i na razie leżę. Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 21:29 piwo masz? oglądasz mecz? Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 21:35 lolcia-olcia napisała: > piwo masz? oglądasz mecz? Ja mam :D. I oglądam :D Coś mi dzisiaj odbiło i umyłam 12 okien to se teraz leżę, a co! :). Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 21:37 pracuś ...ja uskuteczniam kanapiarstwo ;-) i Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 21:41 lolcia-olcia napisała: > pracuś ...ja uskuteczniam kanapiarstwo ;-) i że też wam się chce oglądać mecz starej wywłoki, lepiej włączcie Canal+ w niedzielę o 14.30, to jest prawdziwy futbol Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 21:41 w niedzielę o 14.30 nie siedzę w domu przed tv...czasu szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 21:43 lolcia-olcia napisała: > w niedzielę o 14.30 nie siedzę w domu przed tv...czasu szkoda możesz iść na stadion w Białymstoku Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 21:46 jutro idę ale w wawie Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 21:50 lolcia-olcia napisała: > jutro idę ale w wawie a kto jutro gra? Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 21:51 bilet już mam legia.com/www/index.php?akt=24448 Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 21:57 lolcia-olcia napisała: > bilet już mam legia.com/www/index.php?akt=24448 po piersze: Legie gra w niedzielę po drugie: rdzenni Warszawiacy chodzą na Polonię Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 22:00 a po 3 ja nie jestem rdzenną warszawianką a jutro idę popatrzeć jak inni się męczą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 22:14 salma75 napisała: > Gooool! :D Małecki zawłaszcza JP2, który jak wiadomo był kibicem Cracovii Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 21:46 stocka sobie nalałam dla relaksu Odpowiedz Link Zgłoś
swiete.jeze Re: urlop : aktywny czy leniwy? 18.08.11, 23:22 lolcia-olcia napisała: > piwo masz? oglądasz mecz? A, to dlatego tyle policji na Pradze było jak wracałam. Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 21:39 I tak i tak :) Lubię aktywny wypoczynek, ale czasami mam ochotę nic nie robić. Zależy też gdzie jestem bo jak jest coś ciekawego do zobaczenia to nie ma szans, żebym się leniła. Plażowania też nie lubię. Popływam trochę, chwilę poleżę i już mi wystarczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio I aktywny i leniwy !!! 17.08.11, 21:40 varia1 napisała: > jak wolicie? wolimy i jedno i drugie. aktywnie spijamy pivo i lenivie wstajemy z lozka z hejnalem o 12-tej Odpowiedz Link Zgłoś
marta.uparta Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 22:16 zdecydowanie aktywny, najbardziej odpowiada mi opcja: samochód, namiot i przenoszenie się po określonym regionie z miejsca na miejsce. Tak zwiedziliśmy w tym roku Bretanię, w zeszłym Normandię, a w poprzednich latach parę innych miejsc w Europie. Urozmaicamy zwiedzanie: duże miasta przeplatamy z małymi miasteczkami, sa dni pieszych wędrówkach po miejscach atrakcyjnych przyrodniczo, a i zawsze dzień do poleżenia na jakiejś plaży się znajdzie. A opcji 2 tyg. w jednej miejscowości w Turcji ( z jedną wycieczką fakultatywną do fabryki skór) nie przeszłabym. Może za 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla Re: urlop : aktywny czy leniwy? 17.08.11, 22:44 a co to jest urlop?? :D Odpowiedz Link Zgłoś
silic To zależy czy urlop czy wypoczynek. 17.08.11, 23:09 Urlop aktywnie a wypoczynek leniwie. Na urlopie udaje mi się wypocząć tylko psychicznie a ciało też ma swoje wymagania. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: urlop : aktywny czy leniwy? 18.08.11, 13:10 Zależy jak kiedy. W tym roku mam wybitnie aktywne wakacje. Kiedyś spędziłam tydzień leżąc z drinkiem nad basenem. Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: urlop : aktywny czy leniwy? 18.08.11, 13:47 i tak i tak:] moge lazic, mogle lezec. optimum ostatnio to plywanie lodka. znaczy sie siedzi a lodka plywa lol Odpowiedz Link Zgłoś
anaisanais96 Re: urlop : aktywny czy leniwy? 18.08.11, 13:49 Ostatni urlop pierwszy raz spędziliśmy nie wyjeżdżając nigdzie i mąż stwierdzi ze to był najlepszy urlop w jego życiu. wydawało mu się że trwał miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
fomica Re: urlop : aktywny czy leniwy? 18.08.11, 14:04 Jasne że aktywny. Tak żeby pot się lał strumieniem. Najchętniej na rowerze i codziennie nocleg w innym miejscu, oczywiście bez rezerwacji. Bagaż na plecach lub na bagazniku. Ale to fajnie tak się porządnie zmęczyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
astrofan Re: urlop : aktywny czy leniwy? 18.08.11, 22:23 śmieszni jesteście z tym utożsamianiem aktywność= przemieszczanie, dla mnie aktywność to określony stan fizyczny i psychiczny, do nurkowanie wystarczy trochę wody, do freestajla kawałek stoku, lub kawałek skały do łojenia, i przenosisz się w inny wymiar, nie potrzeba zapie...ć co godzinę, nie wiadomo po co, z miejsca na miejsce :) Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: urlop : aktywny czy leniwy? 18.08.11, 23:44 Leniwy. Ale nie na zasadzie leżenia plackiem na kocyku na słońcu, czy też ćwiczenia kciuków przed TV, tylko wyhamowania od rozpędzonej codzienności i cieszenia się każdą chwilą z ludźmi, których kochamy. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_z_polnocy Re: urlop : aktywny czy leniwy? 19.08.11, 09:08 Tak się składa, że akurat zawsze moje wyjazdy są nastawione na dosyć intensywne zwiedzanie. Czyli, jeśli dobrze rozumiem terminy, którymi się tutaj operuje, są to urlopy aktywne. Zastanawiam się jednak, czy spodobałby mi się relaks na Hawajach. Czemu nie, czasem dobrze jest po prostu odsapnąć, nacieszyć się słońcem i brakiem stresu. Odpowiedz Link Zgłoś