Dodaj do ulubionych

Okularnicy

18.09.11, 20:55
Ostatnio kolega mi powiedzial, ze kobiety nie przepadaja za okularnikami. Podobno bierze sie to stad, ze kobiety lubia meskich facetow, a taki okularnik jest dla nich symbolem plastusiowatego wygladu, slabosci, kompleksow.

Tak sobie mysle, ze moze zwiazane jest to z praktyczna strona. Mianowicie kobiety nie lubia okularnikow, poniewaz szukaja zdrowych facetow na partnerow/kochankow, by ich ewentualne dzieci nie przejely wady ojca.

Co o tym sadzicie?

PS: Za wszystkie mile slowa i pozdrowienia z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • moonogamistka Re: Okularnicy 18.09.11, 20:58
      Pierdolenie.
    • zamysleniee Re: Okularnicy 18.09.11, 20:59
      pozdrawiam
    • chersona Re: Okularnicy 18.09.11, 21:00
      mój facet o niebo lepiej wygląda w okularach. nie to, żeby bez nich był jakimś potworem, ale w okularach ma zupełnie inną twarz. jakąś taką wyrafinowaną.
      kobiety z dużą krótkowzrocznością mają interesujące spojrzenie - takie zamglone i nieobecne, może faceci tez tak mają, ale u nich to może już wyglądać jak zagubienie.
    • lacido Re: Okularnicy 18.09.11, 21:10
      no nie wiem bo w drugą stronę to nie działa ;)
    • potworski Re: Okularnicy 18.09.11, 21:19
      Ja to kobietom w pinglach dawałem zawsze 2 do 4 punktów więcęj (w zależności od oprawek).
      • lacido Re: Okularnicy 18.09.11, 21:21
        właśnie o czymś takim mówiłam ;)

a ta punktacja co do oprawek to na czym polegać ma?
        • potworski Re: Okularnicy 18.09.11, 21:26
          lacido napisała:

> właśnie o czymś takim mówiłam ;)
          >
          > a ta punktacja co do oprawek to na czym polegać ma?

No jak na czym?=im lepiej dobrane tym wyższa nota=to chyba oczywiste.
          • chersona Re: Okularnicy 18.09.11, 21:29
            i tu jesteś snobem-materialistą. ja dobrałam sobie nie te, w których mi było najlepiej, tylko te, w których było dobrze. te najlepsze kosztowały jakąś zawrotną sumę kilkuset złotych a było to lat temu co najmniej kilkanaście.
            i od razu zyskałabym u ciebie niższą notę - nawet nie za brak gustu tylko brak kasy. a fuj!
            • potworski Re: Okularnicy 18.09.11, 21:31
              Śledzi się najadłaś nieświeżych czy pomyliłaś jogurt z mleczkiem CIF? Gdzie ja napisałem cokolwiek o wartości okularów?

chersona napisała:

> i tu jesteś snobem-materialistą. ja dobrałam sobie nie te, w których mi było na
              > jlepiej, tylko te, w których było dobrze. te najlepsze kosztowały jakąś zawrotn
              > ą sumę kilkuset złotych a było to lat temu co najmniej kilkanaście.
              > i od razu zyskałabym u ciebie niższą notę - nawet nie za brak gustu tylko brak
              > kasy. a fuj!
              • chersona Re: Okularnicy 18.09.11, 21:40
                cóż za zbieg okoliczności, rzeczywiście zjadłam dziś całe opakowanie śledzi w sosie koperkowym. firmy Lisner. były świeże, bo pełne konserwantów.

resztę ominę, bo ty masz za sztywny umysł, żeby ze mną rozmawiać, ale i tak jesteś bardzo przystojny i tak trzymać; w dodatku Twoje = czyni Ciebie wyjątkowym.
                • potworski Re: Okularnicy 18.09.11, 21:45
                  chersona napisała:

> resztę ominę, bo ty masz za sztywny umysł

W jaki sposób w niniejszym wątku wyszła na jaw sztywność mojego umysłu?
                  • lacido Re: Okularnicy 18.09.11, 21:47
                    mnie zastanowiło co innego ;)
                    • chersona Re: Okularnicy 18.09.11, 22:04
                      skąd wiem, że przystojny? właściwie to nie wiem, ale czuję, że chciałby być tak postrzegany, co mam się więc nie przysłużyć.
                      • lacido Re: Okularnicy 18.09.11, 22:07
                        czujesz powiadasz ;)
                    • krwawa_orlica Re: Okularnicy 19.09.11, 21:06
                      Też o zgoła innej sztywności pomyślałam. :D
                  • chersona Re: Okularnicy 18.09.11, 22:01
                    ok. nie tylko w niniejszym. w innych również.
                    • potworski Re: Okularnicy 18.09.11, 22:06
                      chersona napisała:

> ok. nie tylko w niniejszym. w innych również.

Zatem wyjaśnij skąd ta teza i podeprzyj ją faktami.
                      • chersona Re: Okularnicy 18.09.11, 22:17
                        nie masz do siebie dystansu. prześmiewczo piszesz o innych, nigdy o sobie.
                        • potworski Re: Okularnicy 18.09.11, 22:33
                          chersona napisała:

> nie masz do siebie dystansu. prześmiewczo piszesz o innych, nigdy o sobie.

To, że 90% postów potworskiego ma taki a nie inny charakter nie oznacza z automatu braku dystansu. Poza tym braku dystansu do czego? Do nicka "potworski"? Gdybym podpisywał się tutaj imieniem i nazwiskiem i odpowiednio uzewnętrzniał to wówczas zaistniałaby odpowiednia baza, będąca punktem odniesienia do tego czy mam wobec siebie dystans czy też nie. Czegoś takiego tutaj nie ma dlatego też o dystansie wobec samego siebie w tym kontekście mowy być nie może=o tym mogą powiedzieć cokolwiek sensownego jedynie osoby mające ze mną kontakt osobisty. I tak=piszę prześmiewczo o innych, ale czy to coś dziwnego? Mam sam założyć wątek w stylu "ile kochanek akceptują faceci" albo "czy przez GG można zajść w ciążę" a potem sam się z siebie nabijać?
          • lacido Re: Okularnicy 18.09.11, 21:30
            znaczy Ty spec jesteś od tego?
            • potworski Re: Okularnicy 18.09.11, 21:32
              lacido napisała:

> znaczy Ty spec jesteś od tego?

Masz na myśli okulary czy kobiecą urodę?
              Na okularach się nie znam=od razu zaznaczam.
              • lacido Re: Okularnicy 18.09.11, 21:46
                no jak to nie znasz skoro oceniasz czy pasują?
                • potworski Re: Okularnicy 18.09.11, 22:08
                  lacido napisała:

> no jak to nie znasz skoro oceniasz czy pasują?

Nie znam się=nie potrafię na oko ocenić czy dane okulary to Dolce Gabana, Dojcze Gabana, Hugo Boss, Calvin Klein czy Żwirko i Wigura i czy kosztowały 3000 PLN czy też zostały wylicytowane na Allegro bez opcji "kup teraz".
                  • lacido Re: Okularnicy 18.09.11, 22:13
                    coś Ci chyba drzewko nawala ja nawiązuje do tego:

No jak na czym?=im lepiej dobrane tym wyższa nota=to chyba oczywiste.

a nie do tego ile kosztowały
                    • chersona Re: Okularnicy 18.09.11, 22:23
                      bo się potworski zafiksował na pieniądzach. materialista jeden! zamiast napisać, że do migdałowych oczu swietnie pasują takie oprawki a do pyzatej buzi inne.
                      • potworski Re: Okularnicy 18.09.11, 22:42
                        chersona napisała:

> bo się potworski zafiksował na pieniądzach. materialista jeden! zamiast napisać
                        > , że do migdałowych oczu swietnie pasują takie oprawki a do pyzatej buzi inne.

Albo czytamy dwa różne wątki, albo ja się najadłem paprykarzu, albo wy dwie sobie robicie jaja=przeleciałem cały wątek 17 razy i nigdzie nie znalazłem w żadnej swojej wypowiedzi choćby cienia sugestii, że liczy się dla mnie materialna wartość okularów. Napisałem jedynie, że podobają mi się, potrafię ocenić czy pasują do danego typu urody, ale nie potrafię określić marki/wartości okularów.
                        • lacido Re: Okularnicy 18.09.11, 22:59
                          ja nic o wartości nie pisałam, byłam ciekawa jak oceniasz czy okulary pasują
                          • potworski Re: Okularnicy 19.09.11, 00:06
                            lacido napisała:

> ja nic o wartości nie pisałam, byłam ciekawa jak oceniasz czy okulary pasują

To nie ja=to te głosy w mojej głowie.
                            • lacido Re: Okularnicy 19.09.11, 21:01
                              ha ha :D
    • jagoda_pl Re: Okularnicy 18.09.11, 21:23
      E, głupoty gadają;)

Pozdrawiam!
    • berta-death Re: Okularnicy 18.09.11, 21:30
      Dobrze kolega prawi. Wszakże tylko homoseksualiści noszą okulary a na co taki kobiecie.
      • simply_z Re: Okularnicy 18.09.11, 22:03
        jeśli noszą wymiennie -raz soczewki ,raz okulary to widok w okularach mnie rozczula;)
        ale nie ,wolę bez . Zarowno kobiety jak i mężczyzn.
    • princess_yo_yo Re: Okularnicy 18.09.11, 22:06
      sama nie lubie nosic okularow i ich noszenie wydaje mi sie swojego rodzaju lenistwem i niechecia do poprawienia sobie standardu zycia poprzez operacje/ soczewki. swiadczy tez o tym ze czlowiek raczej nie uprawia sportu. ogolnie jestem na nie.
      • simply_z Re: Okularnicy 18.09.11, 22:11
        nie każdy może nosić soczewki...,operacja nie zawsze też jest wskazana poza tym część ludzi po prostu nie lubi sobie wkładać czegoś do oka.
        mimo to wolę soczewki.
        • princess_yo_yo Re: Okularnicy 18.09.11, 22:18
          nie interesuje mnie specjalnie jakie ludzie maja motywy zeby nosic okulary. sama jestem na wpol slepa wiec wiem ze okulary przeszkadzaja w prowadzeniu aktywnego stylu zycia - po prostu z czlowiekiem ktory woli okulary nie byloby mi po drodze. ogolnie teraz ludzie bardzo (r)zadko nosza okulary, przynajmniej tu gdzie mieszkam, w pl jest to bardziej powszechne.
          • tomelanka Re: Okularnicy 19.09.11, 12:23
            nie wszyscy sa na wpol slepi, ja i maz nosimy okulary-maz stale, ja do tv i kompa i prowadzenia auta, ale zapewniam Cie, ze w uprawianiu sportu brak okularow nam nie przeszkadza, bo nie mamy AZ tak wielkiej wady wzroku by slepnac jak nam pingle z nosa spadna
          • zemsta.blondynki Re: Okularnicy 20.09.11, 22:36
            jedynym miejscem gdzie koniecznie muszę zdejmować okulary jest basen. a tak w czym przeszkadzają? biegam, jeżdżę na rowerze, gram w siatkówkę. może nie jest to hiperaktywność, ale z pewnością nie można stwierdzić, że siedzę na tyłku, skoro noszę okulary zamiast soczewek :P
      • princessjobaggy Re: Okularnicy 18.09.11, 22:13
        > swiadczy tez o tym ze czlowiek raczej nie uprawia sportu.

Ke? Moj szefunio ma duza wade wzroku, a jak kiedys spojrzalam na jego czasy w triatlonie (lacznie z Ironman) to mnie zatkalo.
        • princess_yo_yo Re: Okularnicy 18.09.11, 22:19
          chyba uzylam kwalifikatora 'raczej' czy nie?
          • princess_yo_yo Re: Okularnicy 18.09.11, 22:21
            uprawial triathlon w okularach? to rzeczywiscie hardcore
            • princessjobaggy Re: Okularnicy 18.09.11, 22:23
              > uprawial triathlon w okularach? to rzeczywiscie hardcore

ojp, nie wiem czy mam sie smiac?
              • princess_yo_yo Re: Okularnicy 18.09.11, 22:26
                ja tymbardziej nie wiem, no jak z tymi okularami szefa i triatlonem?
                • po-trafie Re: Okularnicy 19.09.11, 09:52
                  Tak swoja droga, to umiesz sobie wyobrazic to, ze czesc ludzi pracuje przy komputerze i nie ma morderczej wady wzroku, wiec nosi okulary do pracy/czytania/jak sa zmeczeni, a sporty moga uprawiac bez nich?
                  Zwyczajnie, zdjac okulary i schowac do pudeleczka? To sa tez te wady, przy ktorych nie ma sensu robic operacji.

Soczewki przy komputerze bardzo wysychaja, moga draznic oczy, sa niewskazane gdy ktos mial juz historie odnawiajacych sie zapalen spojowek. Mieszkam za granica i jedyny powod, dla ktorego ktos nosi okulary to 'bo lubi' lub 'bo tak woli'. Nie ma nic wspolnego z trybem zycia czy charakterem, a patrzenie na wszystko przez pryzmat konca wlasnego nosa (bo TY nie widzisz nic bez okularow/soczewek, bo TOBIE w okularach jest niewygodnie, bo TY bys nie mogla uprawiac sportow bez korekcji oczu) jest wrecz przykre.
                  Wyobrazni troche ;-)
                  • princess_yo_yo Re: Okularnicy 19.09.11, 10:46
                    jak sie ma mala wade to okulary sie nosi tylko wtedy kiedy to konieczne wiec tak na prawde nie jest sie okularnikiem.

oczywiscie ze widze swiat przez pryzmat wlasnego nosa i tak tez go oceniam w tym wypadku, to ze ktos ze wszystkich mozliwosci jakie sa teraz w ofercie wybiera proteze jest dla mnie dziwne, ale jak lubi to jego sprawa. nie rozumiem natomiast dlaczego twierdzisz ze mam nie miec osobistej opini na temat takiego wyboru.
                    • sundry Re: Okularnicy 19.09.11, 11:18
                      Soczewki to taka sama proteza jak okulary, a wymagają imho znacznie więcej zachodu. Sama nie mogę nosić soczewek, poza tym znacznie lepiej wyglądam w okularach. Nie rozumiem zupełnie twojej krytyki wobec noszących okulary.
                  • josef_to_ja Re: Okularnicy 19.09.11, 14:15
                    Jak miło się znowu z Tobą zgadzać :)
      • josef_to_ja Re: Okularnicy 18.09.11, 22:28
        Ale bzdury
      • rannie.kirsted Re: Okularnicy 18.09.11, 23:19
        1)nie kazda wade mozna leczyc operacyjnie
        2)nie kazdy moze nosic soczewki
    • ba_mala Re: Okularnicy 18.09.11, 22:10
      Bzdura, mnie na przykład kręcą faceci w okularach.Wydają się tacy mądrzy, oczytan i(ale pewnie jestem wyjątkiem).Facet w super ramkach jest niezwykle pociągający:))))Az się rozmarzyłam...............
    • demonii.larua Re: Okularnicy 18.09.11, 22:24
      Mi to zwisa bo sama noszę pingle :D
    • kitek_maly Re: Okularnicy 18.09.11, 22:31
      Mnie okulary nie przeszkadzają.
      • lacido Re: Okularnicy 18.09.11, 22:35
        moze być problem przy całowaniu ;)
    • pochodnia_nerona Re: Okularnicy 18.09.11, 22:53
      Kręcą mnie okularnicy :-D Nie wszyscy, oczywiście, ale całkiem sporo.
      Ale za to sama często nosze okulary... przez co nie czuję się atrakcyjna, nienawidzę albowiem ich ;-)
      • pochodnia_nerona Re: Okularnicy 18.09.11, 22:58
        U siebie, rzecz jasna.
        Soczewek nie mogę nosić na co dzień, bo mam suche oko. Operacja z różnych względów nie wchodzi w grę. Zazdroszczę ludziom, którzy mają dobry wzrok i nie muszą niczym nosa obarczać. Ale sama'm sobie winna, czytać książek nie powinnam.
        • marguy Re: Okularnicy 18.09.11, 23:20
          pochodnia,
          dobierz sobie oprawki tak dobrze, ze okulary stana sie atutem a nie kula u nogi i bedzie ok.
          Ja nosze od lat i nie narzekam.
          • pochodnia_nerona Re: Okularnicy 18.09.11, 23:32
            W tym sęk, że oprawki mam dobrze dobrane. Serio. W innych siebie w ogóle już nie widzę. I mimo tego nienawidzę, bo mam (powiem bez fałszywej skromności) ładne oczy, które giną za minusami.
            • lacido Re: Okularnicy 18.09.11, 23:40
              a makijaż?
              • simply_z Re: Okularnicy 19.09.11, 09:33
                makijaz nic nie pomaga w przypadku znacznei wady wzroku ,oczy po prostu wygladaja jak glowki od szpilki. Okulary ,owszem moze i dodajua uroku ale przy malej wadzie ,przy znacznej czlowiek wyglada lepiej bez.
                tym bardziej ,ze soczewki nie zmniejszaja ci oka.Sama bylam w szoku ,jakie mam duze oczy ,kiedy wreszcie wywalilam okulary.
                • lacido Re: Okularnicy 19.09.11, 21:02
                  ale to też zleży od szkieł, przy dużej wadzie wzroku polecają specjalne, cienkie oczywiście im cieńsze tym droższe ale one właśnie nie kurczą oczu
                  • simply_z Re: Okularnicy 19.09.11, 21:10

nie ma większej różnicy;) nadal oczy wygladają na małe.
                    • pochodnia_nerona Re: Okularnicy 20.09.11, 21:35
                      Otuszto :-)
                      Ludziom (płci męskiej zwłaszcza) czasem kopara opada, kiedy oglądają zdjęcia, na których jestem bez okularów. Bryle robią ze mnie szarą myszkę ;-) To jest ta niewdzięczna strona okularów.
                      • lacido Re: Okularnicy 20.09.11, 21:51
                        no nie wiem, ja widzę różnicę :) wydaje mi się, że każdy bez okularów wygląda inaczej, nie są one symbolem seksapilu :) ja tam nie mam z tym problemu :) mimo ze mam sporą wadę
    • jej_torebka Re: Okularnicy 18.09.11, 23:25
      bez różnicy, o ile są dobrze dobrane.
    • princessjobaggy Re: Okularnicy 18.09.11, 23:29
      Mnie osobiscie to zwisa i powiewa.

Z jednej strony i Ty, i Twoj kolega macie racje z tym, ze niektorym kobietom na pierwszy rzut okularnik moze kojarzyc sie z kims nieruchliwym, mniej meskim itd. (czytaj: wada wzroku=slabszy osobnik=slabsze geny). Czyli biorac pod uwage zdrowie potencjalnego potomstwa, taki kandydat moglby zostac odrzucony.

Z drugiej strony, mezczyzna w okularach czesto sprawia wrazenie bardziej inteligentnego, powaznego, spokojnego i wzbudzajacego zaufanie. Czyli jednak kogos, kto bedzie kojarzony ze stabilizacja, wsparciem. Jednym slowem z kims, z kim kobieta bedzie chciala uwic gniazdo.

A tak w ogole to ja nie wiem, tak sobie zgaduje, poniewaz moje obserwacje nie potwierdzaja zalozenia, jakoby kobiety nie przepadaly za okularnikami. Moze w zlym srodowisku sie obracam. ;)
    • martishia7 Re: Okularnicy 18.09.11, 23:52
      Eeeee tam. Teraz tyle ludzi nosi okulary, że głowa boli. Kiedyś policzyłam, że 3/4 mojej klasy z LO nosiło.
    • zlutego Re: Okularnicy 19.09.11, 08:56
      czasami bywa, że seksy to trochę taka ściana, jakoś wolę jak bezpośrednio widać oczy a inteligencję albo wykształcenie to chyba nie po gadżetach się mierzy
    • po-trafie Re: Okularnicy 19.09.11, 09:45
      Ah, to dlatego nie ma na ulicy par, w ktorych facet mialby okulary!
    • 83kimi Re: Okularnicy 19.09.11, 09:59
      Jak masz kompleks, to załóż szkła kontaktowe.
      A faceci w okularach mogą wyglądać fajnie, np. ten pan lub niefajnie np. ten pan.
    • paco_lopez Re: Okularnicy 19.09.11, 11:06
      to zależy. ja z chwila kiedy zaczałem nosic okulary , nie zauważyłem, zeby te co sie dotad usmiechały do mnie przestały sie uśmiechać. moze sie grupa docelowa jedynie tylko troche zmienia. nie jedna twierdzi, ze inteligentniej sie prezentuje w okularach. poza tym ja stosuje naprzemian soczewki i okulary, a czasem ide na żywca bez korekcji. okulary dobrze dobrane , to nawet lekkim fetyszem pewnie moga byc dla jakieś artystki intelektualistki. wszystko jedno jak słoiki wszystkie odkrecasz i śruby kluczami, to żebyś miał nawet lenonki na nosie , to któras cie zechce wcześniej czy później, a do listopada na pewno sie zdecyduje.
    • wez_sie dzieci z zaklejonym okiem byly przerazajace 19.09.11, 11:13
      www.facebook.com/pages/W-przedszkolu-nie-ufa%C5%82em-dzieciom-z-zaklejonym-okiem/110905132349255
    • mechantloup Re: Okularnicy 19.09.11, 14:00
      Jeden znajomy okularnik to klucha nalana z astmą, drugi wygląda jakby miał ostatnie stadium galopującej gruźlicy, a trzeci to taki człowiek-gruszka co to w dupie szeroki a w barach wąski. W dodatku księgowy...A i jest jeszcze taki, co to może najgorzej nie wygląda, ale gryzie jogurt i generalnie pożywia się w sposób budzący ogólne obrzydzenie (odgłosy- coś jak wyciąganie z błota zassanego kalosza).

Niestety, nie znam ( w sensie, że osobistego kolegi) atrakcyjnego okularnika :-(
      • josef_to_ja Re: Okularnicy 19.09.11, 14:14
        Bo nie poznałaś mnie :)
    • sid-sid Re: Okularnicy 19.09.11, 14:25
      Fajne, dobrze dobrane okulary potrafią dodać urody. Ja lubię takie w prostokątnych, grubych oprawkach, ale niekoniecznie oklepane dizajnerskie kujonki. Albo kocie kształtem.
      Ostatnio widziałam faceta w okularach z białymi oprawkami, świetnie to wyglądało, a gdyby był bez okularów, pewnie nie zwróciłabym na niego uwagi.
    • three-gun-max Re: zależy od wieku 19.09.11, 14:38
      Starszy facet w okularach może wyglądać dostojnie. Młody wygląda raczej pi...wato.
    • zemsta.blondynki Re: Okularnicy 20.09.11, 16:16
      uważam, że jest odwrotnie :) kobiety w większości podnieca mózg faceta, więc takie okulary teoretycznie mogą nawet zasugerować, że mamy do czynienia z inteligentnym facetem ;)

natomiast uważam, że to właśnie faceci prędzej skreślają kobiety w okularach. mam na myśli pierwsze wrażenie i trochę też się opieram na własnym doświadczeniu - jeśli gdzieś idę bez okularów jestem zaczepiana przez znacznie większą ilość mężczyzn, niż gdy jestem w okularach. ale fakt faktem, bez okularów po prostu zagaduje więcej facetów, którzy nie szukają w kobiecie wartości intelektualnych, więc przynajmniej będąc w okularach z góry selekcja mi się sama przeprowadza, bo zagadują wtedy faceci, którym podoba się 'wygląd inteligentki' :P
      • rejestracja_konta_gazeta.pl Re: Okularnicy 20.09.11, 16:19
        To co, ty hostessą jesteś, że tak zagadują do ciebie? Serio ciągle ktoś cię zaczepia?
        • zemsta.blondynki Re: Okularnicy 20.09.11, 22:29
          ogólnie chodziło mi o takie typowe zagadywanie facetów w knajpach, na ulicy, na uczelni czy też w pracy :-) bez okularów nawet na ulicy/w parku często faceci podchodzą i zagadują (a raczej bajerują najczęściej tanimi tekstami na podryw), a w okularach to już raczej zagadują do mnie zupełnie inni mężczyźni (w sposób kulturalny, bardzo normalny, nie podrywający, tylko zagajający miłą rozmowę), dlatego mam porównanie i widzę, że w okularach jestem dla wielu facetów mniej atrakcyjna, ale to i tak tylko dla tych, którzy nie są również w moim typie, więc nie ubolewam. jednak dla typowego samca kobieta w okularach kojarzy się z panią profesor, a nie z seksbombą :)

natomiast uważam, że dla kobiety facet w okularach jak najbardziej może być seksowny :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka