Dodaj do ulubionych

Na ratunek Nigeryjce

IP: *.online-now.de 06.03.02, 10:43
wczoraj wiadomosci podaly, ze na polnocy nigerii na ukamieniowanie zostala
skazana 32 letnia kobieta, ktora (jak twierdzi) zostala zgwalcona przez
sasiada, lub tez zrobila to z wlasnej woli. mniejsza o to. w tamtym regionie
prawo koraniczne jest bardzo surowe i za seks w krotkim czasie po smierci meza
mozna wlasnie zostac ukamieniowanym i to spotkalo ta kobiete.
w tym tygodniu ma sie odbyc ostateczna rozprawa i jesli zapadnie wyrok
skazujacy, zgodnie z tym co podaly wiadomosci, kobieta zostanie zakopana po
pas w ziemi i ukamieniowana...
jedynym ratunkiem dla niej jest ulaskawnienie przez prezydenta.
wszelkie prosby i opinie na ten temat mozna kierowac do ambasady nigerii pod e-
mail:

nigemb@ant.pl

camel
Obserwuj wątek
    • bird_man Re: Na ratunek Nigeryjce 06.03.02, 11:12
      wyslalem protest chociaz nie wierze w jego skutecznosc.
      O ile mi dobrze wiadomo to "Shariia" (kodeks muzulmanski) w Sudanie, Niegerii i
      Arabii Saudyjskiej nie dopuszcza mozliwosci apelacji i ulaskawienia
      • Gość: adax Re: Na ratunek Nigeryjce IP: 212.2.96.* 06.03.02, 12:14
        a czemu na końcu adresu e-mail jest pl ?
        • Gość: Jo Re: Na ratunek Nigeryjce IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.02, 12:15
          Bo to ambasada Nigerii w Polsce. Protesty przekazuje ambasador na ręce swojego
          prezydenta.
          • Gość: camel Re: Na ratunek Nigeryjce IP: *.online-now.de 06.03.02, 13:58
            tez nie wierze w skutecznosc, ale mam mimo wszystko nadzieje..

camel
            • Gość: Jo Re: Na ratunek Nigeryjce IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.02, 14:08
              Przynajmniej wiem, że coś zrobiłam w tej sprawie...
              • przystojny_bystry_skromny Re: Na ratunek Nigeryjce? 06.03.02, 14:41
                Ludzie zastanówcie się co robicie.
                Przecież ta kobieta złamała prawo. W dodatku prawo, które ponoć nie zostało
                ustanowione przez człowieka. Za złamanie prawa zawsze grozi kara. Po co
                protestować? I czy jest to słuszne?
                • ydorius Re: Na ratunek Nigeryjce? 06.03.02, 14:48

Może zmienisz nick na przystojny_skromny, co?
                  Nigeria jest państwem świeckim (tak deklaruje). To tak, jakby w Polsce sądzić
                  w oparciu o Biblię.

.y.
                  • Gość: camel Re: Na ratunek Nigeryjce? IP: *.online-now.de 06.03.02, 15:56
                    a jesli nie zlamala prawa?
                    nawet jesli tak, to smierc nie musi byc tak okrutna.
                    tylko banda debili moze odczuwac przyjemnosc w rzucaniu kamieniami w zywego
                    czlowieka. trzeba byc niezle zacofanym.

camel
                • Gość: vagin Re: Na ratunek Nigeryjce? IP: *.astercity.net / 10.131.130.* 06.03.02, 22:32
                  przystojny_bystry_skromny napisał(a):

> Ludzie zastanówcie się co robicie.
                  > Przecież ta kobieta złamała prawo. W dodatku prawo, które ponoć nie zostało
                  > ustanowione przez człowieka. Za złamanie prawa zawsze grozi kara. Po co
                  > protestować? I czy jest to słuszne?
                  Od kiedy to ofiara gwałtu łamie prawo zachodząc w ciąże?

• paw_dady TANIO uspokoisz sumienie? 06.03.02, 22:28
      myslisz, ze te protesty cos dadza? czy kurwa imam
      zmieknie bo go nie wybiora muzlemanie z ramienia
      chadekow? OBUDZ sie czlowieku protesty nic nie dadza. oni
      caly zachodni swiat maja gleboko w dupie.

Chcesz naprawde pomoc? kupuj karabiny dla opozycji na
      poludniu, szkol ich najemnikow do walki z muzlemanami,
      finansuj przedszkola i zlobki na poludniu, wysadzaj
      meczety. to moze nastepnych nie spotka taki los.

i nie mow o dialogu w tej grze nie ma drugiego miejsca
      • Gość: ydorius Re: TANIO uspokoisz sumienie? IP: *.acn.waw.pl 06.03.02, 23:26

Tak mi się skądś znajoma wydawała ta retoryka...
        No i przypomniałem sobie.

Hilerowcy też mówili, ze nie ma miejsca na dialog, zaś doktor Mengele posunął
        się nawet do tego, iż stwierdził, że Niemcy i Żydzi to dwa wielkie narody. A
        nie może być tak, by dwa wielkie narody koegzystowały. Jeden musi zwyciężyć
        drugi...

.y.
        • paw_dady a jednak mialem racje 06.03.02, 23:53
          mowiac o hitlerowcach i samym hitlerku. Toz to obroncy
          pokoju w 1938 w monachium oddali mu czechy przywozac
          "pokoj". i nie chcieli umierac za gdansk.

mowili o dialogu tak jak ty teraz.

dobrej nocy.
          • Gość: ydorius prawie dałem się nabrać... IP: *.acn.waw.pl 07.03.02, 00:10

na Twoją retorykę. Prawie.
            Jasne jest, że jeżeli nie ma innego wyjścia trzeba odpowiadać siłą na gwałt
            siłą zadany. Ty jednak wzywasz do działań innego kalibru, do prewencyjnego
            zniszczenia tego, co może okazać się niebezpieczne.

To nie najlepsza droga.

"Komu zależy na pokoju, ten zawsze cofnie się przed gwałtem, zaś wygra, kto
            się nie boi wojen" - śpiewał poeta. Ironicznie, dodam, bo jeszcze gotowyś
            wziąć to na serio.

.y.
            • paw_dady to nie retoryka to fakty 07.03.02, 00:38
              pozwalajac sobie "pieknie sie niezgadzac" pisze co nastepuje:

>Ty jednak wzywasz do działań innego kalibru, do
              prewencyjnego
              > zniszczenia tego, co może okazać się niebezpieczne.

obawiam, sie ze nie sa to zadne dzialania prewencyjne. w
              nigerii od paru latek muslimany na sile probuja wydzierac
              wies po wsi. na swoich terenach wymorduja, zastraszaja
              albo na sile konwertuja mieszkajacych tam ludzi o innych
              pogladach. to jest pelzajace zlo. jesli im nikt nie powie
              STOP poki czas to pewnego pieknego dnia moze byc za pozno.

a o takim sudanie nie wspominajac, gdzie od lat rzad
              (islamski) wyzyna rdzenna ludnosc nieislamska. I ja mam
              na to patrzec wolajac PAX ! udajac, ze jak czegos wczoraj
              nie bylo w dzienniku to nie istnieje?

niestety ja nie naleze do tych ktorzy napisza protest i
              maja sumienie czyste. ja naleze do tych , ktorzy chca
              rozwiazania PRZYCZN problemu a nie kaldzenia plasterkow
              na zgangrenialej nozce.

uklony (nieislamskie)
              • ignatz Re: to nie retoryka to fakty 09.03.02, 09:14
                Eeee... Czy to znaczy, ze kupujesz bron i szkolisz najemnikow?
                • paw_dady nie ale tez TANIO nie uspokajam sumienia 09.03.02, 15:10
                  > Eeee... Czy to znaczy, ze kupujesz bron i szkolisz
                  najemnikow?

nie choc to byloby JEDYNE rozwiazanie zeby tej biednej
                  dziewczynie pomoc. to co proponuja osoby popierajace
                  petycje jest szumem majacym TANIO uspokoic sumienie. to
                  nic nie zmieni
                  • zygzak3 Re: nie ale tez TANIO nie uspokajam sumienia 09.03.02, 16:06
                    Czyli nic nie robsz a i tak jestes lepszy, taaaa, ciekawe....
                    A czy w związku z tym Twoje sumienie jest spokojne?
                    • paw_dady a pozorne dzialania to OK 09.03.02, 20:53
                      zygzak3 napisał(a):

> Czyli nic nie robsz a i tak jestes lepszy, taaaa, ciekawe....
                      > A czy w związku z tym Twoje sumienie jest spokojne?

nie tak jak i po POZORNYCH dzialaniach "pospolitego ruszenia". Powiedz co
                      zmienisz piszac petycje? imama zmienisz w nigerii? a moze "wolne" panstwa wywra
                      na imama presje? to wszystko pozory nazartej czesci swiata, zeby zagluszyc
                      sumienie brakiem REALNYCH dzialan. jakich ? przeczytaj sobie poprzednie posty.
                      • zygzak3 czyli dalej nic 09.03.02, 23:25
                        Stary, jak jesteś taki wszystkowiedzący to siedz na dupie i krytykuj resztę, ale
                        nie miej złudzeń ze Ty sie lepiej przyczynisz do zmian na swiecie. Petycje i
                        słowa moga nie pomóc, ale tak sie to chyba zazwyczaj zaczyna. I nie chodzi tu o
                        uspokajanie własnego sumienia, bo ja spokoju nie odzyskam po podpisaniu papieru.
                        A Ty odzyskasz jak tu wszystkich zjedziesz? Lepiej ci? Twoje gadki cos dadzą?
                        Twoj brak wpółczucia dla człowieka jest straszny. NIe widzisz tej kobiety tylko
                        od razu atakujesz innych, chłopie, opamietaj sie. Ten wątek ewidentnie nie byl
                        dla Ciebie, to po co sie tu pchasz i syfisz???

Masz jakieś REALNE propozycje? Takie dla nas? NIe pojde kupowac karabinow, wiec
                        wymyśl cos innego.

• paw_dady Re: czyli dalej nic 10.03.02, 01:47
                          zygzak3 napisał(a):

> Stary, jak jesteś taki wszystkowiedzący to siedz na dupie i krytykuj resztę, al
                          > e
                          > nie miej złudzeń ze Ty sie lepiej przyczynisz do zmian na swiecie. Petycje i
                          > słowa moga nie pomóc, ale tak sie to chyba zazwyczaj zaczyna.

i niby co sie zaczyna? pokrzycz sobie pod ambasada to ci sie sumienie oczysci. to
                          tak jak zajecia grupy terapeutycznej. szkoda tylko, ze jej tym nie pomozesz.

dobrej nocy i czystego sumienia
                          • zygzak3 Re: czyli dalej nic 10.03.02, 09:37
                            Podziwiam jak wybiórczo czytasz i odpowiadasz. I nie masz NIC do
                            zaproponowania. Ale oczywiście jeszcze kilka razy to wszystko powtórzysz.
                            Ciekawi mnie tylko czy pamiętasz jeszcze o tej kobiecie.

A wiec jeszcze raz, skoro moje działanie nic nie da, to co da Twoje? I nie
                            ględź o uspakajaniu sumienia, tu naprawde nie o to chodzi.
                            • paw_dady Re: czyli dalej nic 10.03.02, 10:53
                              > Podziwiam jak wybiórczo czytasz i odpowiadasz. I nie masz NIC do
                              > zaproponowania. Ale oczywiście jeszcze kilka razy to wszystko powtórzysz.
                              > Ciekawi mnie tylko czy pamiętasz jeszcze o tej kobiecie.

pamietam i w odroznieniu od ciebie nie mecze mnie polucje zebym zaraz potem szedl
                              do kompa i wymyslal innym, ktorzy chca cos ZMIENIC a nie sobie pokrzyczec.

poniewaz zbyt lotny to nie jestes to powtorze jak motorniczy motorniczemu: chcesz
                              cos zrobic to zacznij dzialac SYSYEMTYCZNIE. zacznij pomagac organizacjom
                              budujacym przedszkola, promujacym oswiate seksualna, zacznij wspierac
                              organizacje, ktore sa w opozycji do twardoglowych immamow to moze zaowocowac, ze
                              nie bedzie nastepnych przypadkow. ale ty tego nie zrobisz, pospolite ruszenie i
                              pierdu pieru to twoja specjalnosc.

> A wiec jeszcze raz, skoro moje działanie nic nie da, to co da Twoje? I nie
                              > ględź o uspakajaniu sumienia, tu naprawde nie o to chodzi.

WYLACZNIE O TO. o tej biednej dziewczynie zapomnisz jak reszta forumowiczow po
                              5dniach. i taka twoja pomoc. i co? jak nastepnym razem nie bedzie pokazana w cnn
                              nastepna nieszczesnica to wogole dupy nie ruszysz. takie twoje do dupy dzialanie.

zycze spokojnych snow po podpisaniu petycji
                              • zygzak3 Re: czyli dalej nic 10.03.02, 11:26
                                paw_dady napisał(a):

>
                                > pamietam i w odroznieniu od ciebie nie mecze mnie polucje zebym zaraz potem sze
                                > dl
                                > do kompa i wymyslal innym, ktorzy chca cos ZMIENIC a nie sobie pokrzyczec.
                                >
                                > poniewaz zbyt lotny to nie jestes to powtorze jak motorniczy motorniczemu: chce
                                > sz
                                > cos zrobic to zacznij dzialac SYSYEMTYCZNIE. zacznij pomagac organizacjom
                                > budujacym przedszkola, promujacym oswiate seksualna, zacznij wspierac
                                > organizacje, ktore sa w opozycji do twardoglowych immamow to moze zaowocowac, z
                                > e
                                > nie bedzie nastepnych przypadkow. ale ty tego nie zrobisz, pospolite ruszenie i
                                >
                                > pierdu pieru to twoja specjalnosc.

Daruj sobie jakies tandetne analizy, bo gówno o mnie wiesz. I to Ty atakujesz
                                ludzi w internecie, jak brak ci argumentu czy sie zeloscisz to od razu obelgi
                                leca, bo tak ci latwiej. Biedne to...

I oczywiście dalej nie podałes na jakiej podstawie twoje sumienie jest spokojne,
                                jaką Ty organizację wspierasz, co takiego super robisz i jak walczysz. Oprócz
                                walki z petycjami. Dalej mamy ZERO konkretnych propozycji, ZERO!

Ale nie powtarzaj znowu tych samych pierdół i bzdurek o najemnikach, to już znam.
                                Własciwie nic co powiesz mnie nie zainteresuje bo ty chlopie jedynie slyszysz to
                                co chcesz uslyszec i totalnie nie widzisz o co mi chodzi.
                          • Gość: vagin Re: czyli dalej nic IP: *.astercity.net / 10.131.130.* 10.03.02, 19:47
                            paw_dady napisał(a):

> zygzak3 napisał(a):
                            >
                            > > Stary, jak jesteś taki wszystkowiedzący to siedz na dupie i krytykuj reszt
                            > ę, al
                            > > e
                            > > nie miej złudzeń ze Ty sie lepiej przyczynisz do zmian na swiecie. Petycje
                            > i
                            > > słowa moga nie pomóc, ale tak sie to chyba zazwyczaj zaczyna.
                            >
                            > i niby co sie zaczyna? pokrzycz sobie pod ambasada to ci sie sumienie oczysci.
                            > to
                            > tak jak zajecia grupy terapeutycznej. szkoda tylko, ze jej tym nie pomozesz.
                            >
                            > dobrej nocy i czystego sumienia
                            To ile karabinów już kupiłeś i gdzie szkolisz ew. bojowników o wolność?

• Gość: Tula Re: Na ratunek Nigeryjce IP: *.dd.nextgentel.com 09.03.02, 22:30
      NAPISALAM i pragne wierzyc ze to POMOZE!

Wstrzasnela mna ta historia!

Tulka
    • Gość: dala Re: Na ratunek Nigeryjce IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 12:02
      pisanie listów to jedna z podstawowych metod pracy Amnesty International. Listy
      wysłane od ludzi z całego świata do rządów dopuszczających się łamania praw
      człowieka sprawia, że często syruacja ofiar poprawia się, ktoś zostaje
      zwolniony z więzienia, egzekucja zostaje wstrzymana.

www.amnesty.org.pl/kontakt/safiya.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka