IP: *.w.club-internet.fr 07.03.02, 12:45
Czy zdazylo sie ktorejs z Was zajsc w ciaze, kiedy bralyscie tabletki
antykoncepcyjne? Jakie mialyscie objawy w pierwszych 2 miesiacach?
Obserwuj wątek
    • Gość: Słońce Re: ciaza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.02, 21:59
      Witaj Saskoi

Co prawda problem o którym piszesz nie dotyczy mnie bezpośrednio, ale moja
      przyjaciółka właśnie w ten sposób zaszła w ciążę - brała tabetki i ku ogólnemu
      zdumieniu po dwóch miesiącach okazało się, że jest w ciąży. Nie mogła zrozumieć
      jak to się stało, ale lekarz powiedział, że najwyraźniej pomieszła z pigułkami -
      tzn. wzięła o innej niż dotychczas porze i rozregulowała sobie cykl. Objawy
      miała noramalne - poranne rzyganie, puszczały jej nerwy a piersi urosły o dwa
      rozmiary.
      Jednak u każdego jest inaczej. Polecam wyzytę u ginekololga
      pozdrawiam
      • Gość: stella Re: ciaza IP: *.dhcp2.washington.edu 08.03.02, 00:55
        Gos´c´ portalu: S?on´ce napisa?(a):

> Witaj Saskoi
        >
        > Co prawda problem o którym piszesz nie dotyczy mnie bezpos´rednio, ale moja
        > przyjació?ka w?as´nie w ten sposób zasz?a w cia˛z˙e˛ - bra?a tabetki i ku
        ogólnemu
        > zdumieniu po dwóch miesia˛cach okaza?o sie˛, z˙e jest w cia˛z˙y. Nie mog?a
        zrozumiec´
        >
        > jak to sie˛ sta?o, ale lekarz powiedzia?, z˙e najwyraz´niej pomiesz?a z
        pigu?kami
        > -
        > tzn. wzie˛?a o innej niz˙ dotychczas porze i rozregulowa?a sobie cykl. Objawy
        > mia?a noramalne - poranne rzyganie, puszcza?y jej nerwy a piersi uros?y o dwa
        > rozmiary.
        > Jednak u kaz˙dego jest inaczej. Polecam wyzyte˛ u ginekololga
        > pozdrawiam

Pare pytan:
        - jakie to byly tabletki??? przeciez jesli to nie mikropigulki, to dopuszczalne
        jsa sporadyczne opoznienia do 12 godzin! (oczywiscie nie jako norma)
        - a jak u niej z okresem?? jak sie ostatecznie zorientowala ze cos nie tak?

• Gość: Saskia Re: ciaza IP: *.w.club-internet.fr 08.03.02, 15:50
          No wlasnie, nad tym samym sie zastananialam, czy w przerwach miedzy braniem
          pojawia sie krwawienie, gdy jestes w ciazy, a o tym nie wiesz?
          • Gość: Słońce Re: ciaza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.02, 23:05
            Już odpowiadam. Lekarz stwierdził, że za późno łyknęła tabletkę - o ile
            godzin, nie wiem, ale za późno. Dużo za późno. Miała okres przez dwa miesiące!
            Ale dziewczyny, czy zamiast snuć domysły nie lepiej poprostu pojść do lekarza -
            przeciez on wyjaśni wątpliwośći. W jej przypadku tak własnie było. Co do
            tabletek to były to Diane-35.
            pozdrawiam
            • onnanohito Re: ciaza 08.03.02, 23:35
              Polecam strone www.baba.org.pl - dział ginekologia. Zadajesz pytanko i po
              jakimś tygodniu jest odpowiedź od fantastycznego Pana Doktora. Można również
              przeszukać ten dział (CTRL+F) szukając odpowiedzi na podobne pytania.
              Niektóre antybiotyki (tetracykliny) osłabiaja działanie antykoncepcyjne
              tabletek, niektóre zioła (świetlik) także.
              Zgodnie z badaniami stwierdzono, że ciąża w trakcie brania tabletek wynika
              WYŁĄCZNIE z błędów ludzkich. Biorąc tabletki zawsze o tej samej porze (ja
              jestem punktualna co do godziny) itd. - nie można zajść w ciążę. Kropka
              • onnanohito Re: ciaza 08.03.02, 23:37
                Jeszcze jedno.
                Diane 35 czesto stosuje się również, aby pozbyć się uporczywego trądzika.
                Często równocześnie dermatolog zapisuje lek Unidox, który właśnie osłabia
                działanie antykoncepcyjne leku. Pozdrawiam
              • Gość: Saskia Re: ciaza IP: *.w.club-internet.fr 09.03.02, 00:36
                Dzieki, Onna, strona jest super!
                • Gość: A27 Re: ciaza IP: *.proxy.aol.com 09.03.02, 02:53
                  Mozesz tez kupic test ciazowy i bedziesz wiedziec. Zazwyczaj test jest
                  dokladny.
                  • Gość: an.na Re: ciaza IP: *.swipnet.se 09.03.02, 23:13
                    Co do testöw to odradzam gdy bierzecie pigulki,moga mylic.Mi wyszedl ze jestem
                    w ciazy gdy nie bylam.Macie pojecie ile niepotrzebnego stresu?!
                    • Gość: paulka2 Re: ciaza do an.ny IP: *.tc.ph.cox.net 09.03.02, 23:45
                      Aby rozjasnic sytuacje pozwole sobie przytoczyc slowa niezlomnej dr Antepowicz
                      z sasiedniej strony.Uwaza ona , ze testy sa absolunie pewne , nawet przy
                      tabletkach ( nie zaburzaja one wyniku ), pozytywny , przy stosowaniu tabletek
                      wyszedl prawdopodobnie dlatego, ze MOGLO dojsc do zaplodnienia, ale pozniej
                      nastapilo poronienie, dlatego w efekcie okazalo sie , ze nie bylas w
                      ciazy.Wydaje mi sie niedorzecznosia objawienie sie wysokiego stezenia HCG,
                      kiedy nie ma ciazy...
                      Powtarzam wszystko za pania dr - do tych, ktorzy chca polemizowac.
                      • Gość: an.na Re: ciaza do an.ny IP: *.swipnet.se 10.03.02, 19:54
                        Co prawda pierwszy raz slysze ze testy sa nieomylne.Apropo poronienia:czy
                        mozliwe jest,zebym poronila 2miesieczna ciaze i nic nie poczula?Co wy na to?
                        • Gość: vagin Re: ciaza do an.ny IP: *.astercity.net / 10.131.130.* 10.03.02, 20:10
                          Gość portalu: an.na napisał(a):

> Co prawda pierwszy raz slysze ze testy sa nieomylne.Apropo poronienia:czy
                          > mozliwe jest,zebym poronila 2miesieczna ciaze i nic nie poczula?Co wy na to?
                          A czy Ty nie możesz iść do lekarza i mieć sprawę z głowy? To chyba najprostsze
                          rozwiązanie!

• an.na Re: ciaza do an.ny 10.03.02, 21:14
                            Gość portalu: vagin napisał(a):

> Gość portalu: an.na napisał(a):
                            >
                            > > Co prawda pierwszy raz slysze ze testy sa nieomylne.Apropo poronienia:czy
                            > > mozliwe jest,zebym poronila 2miesieczna ciaze i nic nie poczula?Co wy na t
                            > o?
                            > A czy Ty nie możesz iść do lekarza i mieć sprawę z głowy? To chyba najprostsze
                            > rozwiązanie!
                            >
                            Moze przeczytaj to wczesniej to zrozumiesz ze pisalam w czasie przeszlym.Mialam
                            ten problem jakies 2 lata temu a teraz poprostu pytam,po tym co "Paulka"mi
                            odpisala.Pa.Anna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka