Dodaj do ulubionych

FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać,...

• astrofan Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 03.12.12, 21:08
      Przeczytałem "Pojedynek z Syberią" Koperskiego, wyróznia się od innej literatury podróżniczej, jest jakaś autentyczna i lekko napisana

zainspirowała mnie do pomyślenia o jakieś swojej wyprawie, takiej prawdziwej wyprawie, cel, wyzwanie itp.
    • princessjobaggy Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 04.12.12, 12:14
      Moze nie zachwycily, ale warto obejrzec:

Rzez Polanskiego
      Black Pond - brytyjski niskobudzetowy, nie znam polskiego tytulu
      Obiad w srodku sierpnia

Ze starszych - francuski Maz fryzjerki.
    • good_morning mikolajkowy monsterkotek czyli 06.12.12, 15:16
      troche drumstepu (sasiedzi sie uciesza tez)
      www.youtube.com/watch?v=EwDIs6zTBeA&list=ELwaRGYtOzo7g&playnext=1&feature=autoplay
      • good_morning i monsterbardzohappymix 06.12.12, 16:54
        www.youtube.com/watch?v=TplQtfgGK1k
    • mallwia zobaczyć 20.12.12, 11:12
      Cafe de flore
      www.filmweb.pl/film/Caf%C3%A9+de+flore-2011-572637
    • grassant Django widział ktoś? 21.01.13, 13:51
      hmm..
      • headvig Re: Django widział ktoś? 21.01.13, 14:40
        grassant napisał:

> hmm..

tak, masz na myśli film czy to: www.djangoproject.com/
      • wersja_robocza Re: Django widział ktoś? 23.01.13, 19:25
        Jeszcze nie, ale się przymierzam.
        • wersja_robocza Re: Django widział ktoś? 01.02.13, 18:40
          Jak zamierzałam, tak zrobiłam. I było warto.
          Dobre kino. Waltz, Foxx i DiCaprio świetni. I rewelacyjna muzyka.
    • good_morning dla tych, co nie chca ogladac dziuń 26.01.13, 20:31
      www.youtube.com/watch?v=5ysBEYyJ25U
      mrau ;P
    • mallwia Re: FK poleca: zobaczyć 06.02.13, 11:48
      W drodze
      www.filmweb.pl/film/W+drodze-2012-196107

www.youtube.com/watch?v=E_cwWQLfLX0
    • mallwia posłuchać 15.02.13, 13:06
      właśnie znalezione i w odsłuchach
      Grabek Duality i wiem już,że moje,jest moc i polskie co cieszy tym bardziej im więcej słucham:)
      www.youtube.com/watch?v=rzDszdt2Jjo
      www.youtube.com/watch?v=fPKGLJZyQHo
    • looona Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 22.03.13, 12:37
      Przeczytać "Second Hand" Fabickiej. Posłuchać nowego DM.
    • mallwia Drekoty 29.04.13, 09:15
      mnie miło zaskoczyły
      www.youtube.com/watch?v=IkjCHa_Kt4c
    • wersja_robocza Re: FK poleca: co przeczytać, 12.05.13, 15:22
      Do polecenia mam dwie biografie.
      Skłócona z życiem o Marilyn Monroe. I Katarzyna Wielka. Portret kobiety. Historie dwóch fascynujących kobiet. Jestem w trakcie czytania i to niezwykle wciągające książki. Jest co czytać.
      • wersja_robocza Re: FK poleca: co przeczytać, 13.09.13, 23:47
        Kolejna biografia.
        https://ecsmedia.pl/c/helena-rubinstein-kobieta-ktora-wymyslila-piekno-b-iext12746945.jpg

Świetnie napisane.
        Wiedzieliście, że HR urodziła pochodziła z Krakowa? ;)
    • loginoftheyear denerwuje mnie to 199 18.05.13, 23:50
      wiec post nr 200 oddajmy Sade
      nalezy jej sie, za super koncercik
      www.youtube.com/watch?v=jw0R_f851f0
    • wpieniona Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 05.06.13, 00:54
      Polecam film "Nasze matki, nasi ojcowie". TVP zapowiada emisję, ale nie podaje, kiedy. Na youtube pierwotnie puszczone oryginały zostały już zablokowane - miałam szczęście obejrzeć je tam, udostępnione z jakiegoś rosyjskiego adresu w super jakości. Nic więcej nie dodaję, poczekam, aż obejrzycie. Technicznie/artystycznie - film pierwsza klasa.
      • wpieniona Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 18.06.13, 18:48
        Dzis druga czesc. Jutro ostatni odcinek na tvp1.
    • loginoftheyear posłuchać 02.09.13, 21:17
      www.youtube.com/watch?v=-h0gbY4XdjU
      mark lanegan - I'll take care of you
    • nie.mam.20 Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 09.11.13, 03:23
      en.wikipedia.org/wiki/About_Time_%282013_film%29polecam
    • miau.weglowy na pozarcie 24.11.13, 16:37
      piekny koncert
      woodkid
      www.youtube.com/watch?v=-GOOyPc27rA
    • nie.mam.20 zobaczyc Mister Pip 26.11.13, 14:01
      en.wikipedia.org/wiki/Mister_Pip
    • pannakotta Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 05.02.14, 11:34
      Zastój w tym wątku "zmusił" mnie do debiutanckiego zabrania głosu na FK ;-)
      Wybrane ze stycznia:

- zobaczyć - "Ona"
      www.filmweb.pl/film/Ona-2013-646395
      - poruszające, zachwycające love story z niedalekiej przyszłości. Ten film mógłby mieć podtytuł "Delikatność". Takim eterycznym właśnie zapisał się mi w pamięci. Nie przekracza jednak granicy ckliwości. Warto zobaczyć, choćby jako pożywkę dla rozruszania wyobraźni i fantazjowania na temat przyszłości.

- przeczytać - "ości" Ignacego Karpowicza
      zachwycił mnie język, tempo czy nawet tętno narracji, pulsujące wątki, soczyste, lekko przerysowane postaci... stop. Co ja się będę rozpisywać. Nie znam się na literaturze. Czytam, bo lubię. I "ości" jakoś w to moje "lubienie" się wpasowały.

- posłuchać - "In The Room Where You Sleep" Dead Man's Bones
      www.youtube.com/watch?v=aGakxDyjwzc
      nic nowego, ale szkoda byłoby o tym zapomnieć.
    • thesloth Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 13.02.14, 11:14
      Jeśli ktoś chce obejrzeć ciepłą, niekretyńską komedię romantyczną, to polecam "Delikatność" z Audrey Tautou - piękny film, a scena, kiedy bohaterka odpakowuje prezent od kolegi, jest jedną z moich ulubionych ever.
    • jupka-jupka-jupka Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 26.02.14, 16:42
      Zaczęłam czytać "W jednej osobie" Johna Irvinga. Myślałam, że lektura będzie ciężka. Mile mnie jednak zaskoczyła. Proste opisy emocji i kształtowania tożsamości, również tej seksualnej są naprawdę świetne.
    • ellasosna Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 21.03.14, 17:45
      Warto posłuchac Ed Sheeran I see fire:) Bossskie
    • sl-14 Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 15.08.14, 17:18
      Polecam film "Bardzo poszukiwany człowiek", właśnie wróciłam z kina. Klasa, wszystko na najwyższym poziomie, poza jak zwykle przeciętną Rachel McAdams (jak człowiek czyta, że zamiast niej miała grać Jessica Chastain lub Amy Adams, to robi się jeszcze gorzej).
      • wersja_robocza Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 29.09.14, 13:07
        Też widziałam. I też polecam. ;)

A nie polecam Dawcy pamięci. Słabe to.
        Sin city 2 - tylko dla wielbicieli gatunku. Jak dla mnie strata czasu i pieniędzy.
    • mis-kaa Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 26.08.14, 12:25
      Ja polecam książkę Reginy Brett "Jesteś cudem" - 50 motywujących felietonów nawiązujących do życia autorki
    • sl-14 Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 28.09.14, 16:45
      Tak ogólnie, to polecam kanał Cinemax, zdarzają się perełki, na dodatek z różnych stron świata.
    • wersja_robocza Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 29.09.14, 11:48
      Ostatnio: Mistrz i Małgorzata. Aż żałuję, ze dopiero teraz to przeczytałam.

Ponadto te dwie książeczki. Fantastyczna skarbnica ciekawostek.
      https://s.lubimyczytac.pl/upload/books/114000/114019/352x500.jpg https://4.bp.blogspot.com/-FjlGyEemBV0/Uax1wgVDlAI/AAAAAAAAFqs/OcF44uLKng8/s320/%C5%BCycie+prywatne+elit.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka