astrofan Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 03.12.12, 21:08 Przeczytałem "Pojedynek z Syberią" Koperskiego, wyróznia się od innej literatury podróżniczej, jest jakaś autentyczna i lekko napisana zainspirowała mnie do pomyślenia o jakieś swojej wyprawie, takiej prawdziwej wyprawie, cel, wyzwanie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
princessjobaggy Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 04.12.12, 12:14 Moze nie zachwycily, ale warto obejrzec: Rzez Polanskiego Black Pond - brytyjski niskobudzetowy, nie znam polskiego tytulu Obiad w srodku sierpnia Ze starszych - francuski Maz fryzjerki. Odpowiedz Link Zgłoś
good_morning mikolajkowy monsterkotek czyli 06.12.12, 15:16 troche drumstepu (sasiedzi sie uciesza tez) www.youtube.com/watch?v=EwDIs6zTBeA&list=ELwaRGYtOzo7g&playnext=1&feature=autoplay Odpowiedz Link Zgłoś
good_morning i monsterbardzohappymix 06.12.12, 16:54 www.youtube.com/watch?v=TplQtfgGK1k Odpowiedz Link Zgłoś
mallwia zobaczyć 20.12.12, 11:12 Cafe de flore www.filmweb.pl/film/Caf%C3%A9+de+flore-2011-572637 Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: Django widział ktoś? 21.01.13, 14:40 grassant napisał: > hmm.. tak, masz na myśli film czy to: www.djangoproject.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Django widział ktoś? 23.01.13, 19:25 Jeszcze nie, ale się przymierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Django widział ktoś? 01.02.13, 18:40 Jak zamierzałam, tak zrobiłam. I było warto. Dobre kino. Waltz, Foxx i DiCaprio świetni. I rewelacyjna muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
good_morning dla tych, co nie chca ogladac dziuń 26.01.13, 20:31 www.youtube.com/watch?v=5ysBEYyJ25U mrau ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mallwia Re: FK poleca: zobaczyć 06.02.13, 11:48 W drodze www.filmweb.pl/film/W+drodze-2012-196107 www.youtube.com/watch?v=E_cwWQLfLX0 Odpowiedz Link Zgłoś
mallwia posłuchać 15.02.13, 13:06 właśnie znalezione i w odsłuchach Grabek Duality i wiem już,że moje,jest moc i polskie co cieszy tym bardziej im więcej słucham:) www.youtube.com/watch?v=rzDszdt2Jjo www.youtube.com/watch?v=fPKGLJZyQHo Odpowiedz Link Zgłoś
looona Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 22.03.13, 12:37 Przeczytać "Second Hand" Fabickiej. Posłuchać nowego DM. Odpowiedz Link Zgłoś
mallwia Drekoty 29.04.13, 09:15 mnie miło zaskoczyły www.youtube.com/watch?v=IkjCHa_Kt4c Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: FK poleca: co przeczytać, 12.05.13, 15:22 Do polecenia mam dwie biografie. Skłócona z życiem o Marilyn Monroe. I Katarzyna Wielka. Portret kobiety. Historie dwóch fascynujących kobiet. Jestem w trakcie czytania i to niezwykle wciągające książki. Jest co czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: FK poleca: co przeczytać, 13.09.13, 23:47 Kolejna biografia. Świetnie napisane. Wiedzieliście, że HR urodziła pochodziła z Krakowa? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
loginoftheyear denerwuje mnie to 199 18.05.13, 23:50 wiec post nr 200 oddajmy Sade nalezy jej sie, za super koncercik www.youtube.com/watch?v=jw0R_f851f0 Odpowiedz Link Zgłoś
wpieniona Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 05.06.13, 00:54 Polecam film "Nasze matki, nasi ojcowie". TVP zapowiada emisję, ale nie podaje, kiedy. Na youtube pierwotnie puszczone oryginały zostały już zablokowane - miałam szczęście obejrzeć je tam, udostępnione z jakiegoś rosyjskiego adresu w super jakości. Nic więcej nie dodaję, poczekam, aż obejrzycie. Technicznie/artystycznie - film pierwsza klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
wpieniona Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 18.06.13, 18:48 Dzis druga czesc. Jutro ostatni odcinek na tvp1. Odpowiedz Link Zgłoś
loginoftheyear posłuchać 02.09.13, 21:17 www.youtube.com/watch?v=-h0gbY4XdjU mark lanegan - I'll take care of you Odpowiedz Link Zgłoś
nie.mam.20 Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 09.11.13, 03:23 en.wikipedia.org/wiki/About_Time_%282013_film%29polecam Odpowiedz Link Zgłoś
miau.weglowy na pozarcie 24.11.13, 16:37 piekny koncert woodkid www.youtube.com/watch?v=-GOOyPc27rA Odpowiedz Link Zgłoś
pannakotta Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 05.02.14, 11:34 Zastój w tym wątku "zmusił" mnie do debiutanckiego zabrania głosu na FK ;-) Wybrane ze stycznia: - zobaczyć - "Ona" www.filmweb.pl/film/Ona-2013-646395 - poruszające, zachwycające love story z niedalekiej przyszłości. Ten film mógłby mieć podtytuł "Delikatność". Takim eterycznym właśnie zapisał się mi w pamięci. Nie przekracza jednak granicy ckliwości. Warto zobaczyć, choćby jako pożywkę dla rozruszania wyobraźni i fantazjowania na temat przyszłości. - przeczytać - "ości" Ignacego Karpowicza zachwycił mnie język, tempo czy nawet tętno narracji, pulsujące wątki, soczyste, lekko przerysowane postaci... stop. Co ja się będę rozpisywać. Nie znam się na literaturze. Czytam, bo lubię. I "ości" jakoś w to moje "lubienie" się wpasowały. - posłuchać - "In The Room Where You Sleep" Dead Man's Bones www.youtube.com/watch?v=aGakxDyjwzc nic nowego, ale szkoda byłoby o tym zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
thesloth Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 13.02.14, 11:14 Jeśli ktoś chce obejrzeć ciepłą, niekretyńską komedię romantyczną, to polecam "Delikatność" z Audrey Tautou - piękny film, a scena, kiedy bohaterka odpakowuje prezent od kolegi, jest jedną z moich ulubionych ever. Odpowiedz Link Zgłoś
jupka-jupka-jupka Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 26.02.14, 16:42 Zaczęłam czytać "W jednej osobie" Johna Irvinga. Myślałam, że lektura będzie ciężka. Mile mnie jednak zaskoczyła. Proste opisy emocji i kształtowania tożsamości, również tej seksualnej są naprawdę świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
ellasosna Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 21.03.14, 17:45 Warto posłuchac Ed Sheeran I see fire:) Bossskie Odpowiedz Link Zgłoś
sl-14 Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 15.08.14, 17:18 Polecam film "Bardzo poszukiwany człowiek", właśnie wróciłam z kina. Klasa, wszystko na najwyższym poziomie, poza jak zwykle przeciętną Rachel McAdams (jak człowiek czyta, że zamiast niej miała grać Jessica Chastain lub Amy Adams, to robi się jeszcze gorzej). Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 29.09.14, 13:07 Też widziałam. I też polecam. ;) A nie polecam Dawcy pamięci. Słabe to. Sin city 2 - tylko dla wielbicieli gatunku. Jak dla mnie strata czasu i pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
mis-kaa Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 26.08.14, 12:25 Ja polecam książkę Reginy Brett "Jesteś cudem" - 50 motywujących felietonów nawiązujących do życia autorki Odpowiedz Link Zgłoś
sl-14 Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 28.09.14, 16:45 Tak ogólnie, to polecam kanał Cinemax, zdarzają się perełki, na dodatek z różnych stron świata. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: FK poleca: co zobaczyć, przeczytać, posłuchać 29.09.14, 11:48 Ostatnio: Mistrz i Małgorzata. Aż żałuję, ze dopiero teraz to przeczytałam. Ponadto te dwie książeczki. Fantastyczna skarbnica ciekawostek. Odpowiedz Link Zgłoś