07.01.12, 20:29
O co biega z tym H&M?

Wlasna kolekcje ubran maja? Niepowtarzalny styl?

To dodaje splendoru na polskich ulicach, w polskich klubach?

Jak to rozpoznac i jak takie cos wyglada, bo czytam te watki i nie wiem o co chodzi!?
Obserwuj wątek
    • hotally Re: H&M styl 07.01.12, 20:33
      to znaczy, że jesteś tanio ubrany i w szmaty... i wszyscy na jedno kopyto :)
      • kombinerki.pinocheta Re: H&M styl 07.01.12, 20:38
        W takim razie reprezentuje styl H&M. To gdzie sa te panny, ktore na to leca?

Jak macie fajne posladki to adres skrzynki znacie.
        • hotally Re: H&M styl 07.01.12, 20:41
          musisz byc metroseksualny :))))
          • tezee Re: H&M styl 07.01.12, 20:42
            Tanio ,zlewasz się z tłumem i wali od ciebie barwnikiem z bangladeszu.
          • josef_to_ja Re: H&M styl 07.01.12, 20:42
            Co napisałaś mi w tym temacie o gejowskich żartach? Bo mi temat skasowali?
            • hotally Re: H&M styl 07.01.12, 20:47
              nie pamiętAM ;)
            • zielona.zgaga Re: H&M styl 07.01.12, 20:58
              nie skasowali tylko pani moderator uznala, ze panie z FK nie powinny sie wypowiadac na ten temat i przeniosla na:
              forum.gazeta.pl/forum/w,150,132051400,132051400,_Gejowskie_zarty_u_mezczyzn.html
              • josef_to_ja Re: H&M styl 07.01.12, 21:12
                Chodziło mi, że skasowano wypowiedź Ally :P
    • samentu Bronię H&M 07.01.12, 23:28
      ponad połowa mojej szafy to H&M i bronic będę jak Niepodległości:P

1. i owszem tanio, ale to zbrodnia?
      2. i owszem Bangladesz, ale która sieciówka tam nie szyje? Zara to niby Hiszpania?
      3. jakość dużo lepsza od innych sieciówek (za tą cenę to prawdziwa poezja)
      4. i najważniejsze!
      NIKT, ale to NIKT nie ma tak szerokiej rozmiarówki jak H&M! od XS po XXL
      a wzornictwo?
      cóż nie każdemu jest trafić rok do roku w gusta
      wszyscy jesteśmy ludźmi:P
      • salma75 Re: Bronię H&M 07.01.12, 23:42
        samentu napisał:

> NIKT, ale to NIKT nie ma tak szerokiej rozmiarówki jak H&M! od XS po XXL

To jest normalna rozmiarówka dostępna również w innych seciówkach.
        • samentu Re: Bronię H&M 07.01.12, 23:46
          >
          > To jest normalna rozmiarówka dostępna również w innych sieciówkach.

a figę:P
          inne sieci zaczynaja od M i kończą na XXXL
          i w ten sposób walczą z otyłością ja się pytam?
          • salma75 Re: Bronię H&M 08.01.12, 11:56
            Mimo, że w domu mam chłopa w rozmiarze XL to specjalnie dla panów zajrzałam dzisiaj do sieciówek w CH. Męska rozmiarówka od S dostępna jest m.in. w Top Secret, Reserved, Reporter, Zara, S.Oliver, Diverse. Nie miałam czasu zajrzeć np. do Carry, więc nie wiem jak tam z rozmiarem S.
            A może Ty jesteś XS? To faktyczne może być kiepsko wtedy...
            • salma75 Re: Bronię H&M 08.01.12, 12:01
              A abstrahując od rozmiarówki H&M, jakość ich materiałów jest wybitnie beznadziejna. Taki ciuch po praniu to szmata. Skusiałam się ze 2 razy na jakś sweter i bluzkę chyba, mój facet na sweter - nigdy więcej. Lubię bieliznę dla dzieci z H&M - majtki i skarpetki - dużo bawełny, ładne kolory, dobrze się pierze, ale tylko po to zachodzę do tego sklepu.
            • samentu Zajrzyj dokladnie 08.01.12, 15:44
              a nie rób nadzieji
              TS zaczyna się od M (48)
              ja jestem S (46)
              w Res i owszem 46 się trafia, ale jakoś Res daje wiele do życzenia
              w Zarze jest inny myk
              oni 48 traktują jako S
              • salma75 Re: Zajrzyj dokladnie 08.01.12, 17:29
                Widziałam swetry TS w rozmiarze S.
                Zajrzałam na all, też są jakieś...
                allegro.pl/listing/user.php/run?us_id=15889596&category=1455
                Jakość Reserved równa jakości H&M, śmiem nawet twierdzić, że deczko lepsza. No i design jednak trochę fajniejszy.
                Mój ojciec często kupuje swetry w Reserved (jeden mu podszedł i tak już zostało) i absolutnie nic z tymi swetrami się nie dzieje, dobrze się piorą, nie szmacą się.
        • tais86 Re: Bronię H&M 08.01.12, 11:42
          Owszem, tylko że np. w sklepach Inditexu rozmiar 42 odpowiada H&M-owskiemu 38.
      • headvig rozmiarówka - mylisz się 08.01.12, 11:13
        mój bardzo wątłej budowy brat kurtki kupuje jedynie w C&A, bo jakiś reservat albo inne to na pudzianów wszyją tylko
      • lena.nocna Re: Bronię H&M 08.01.12, 15:22
        Nieadekwatna jakość do ceny.
        To podstawowy zarzut. Za ich cenę można kupić 2 lepszej jakości ubrania na bazarku. Ratuje ich wszechobecność, reklama i design, który wpada ogółowi w oko.

Nie ma co się oszukiwać - H&M sprzedaje szmaty.

Może powinnam jeszcze dopisać, że sklep ten w Skandynawii i Anglii sprzedaje lepszej jakości wyroby niż u nas i w pozostałych krajach naszej części Europy.
    • mason_i_cyklista Re: H&M styl 07.01.12, 23:45
      kombinerek, ty tu jeszcze siedzisz? masz na to siły?
      • kombinerki.pinocheta Re: H&M styl 08.01.12, 09:51
        Ktos musi je wszystkie prowadzic przez zycie i udzielac cennych rad dotyczacych relacji damsko-meskich.

Ciebie za to dawno tutaj nie widzialem. Zaszyles sie gdzies?
    • qw994 Re: H&M styl 08.01.12, 09:15
      Ja nie wiem, bo na ogół unikam sieciówek.
    • kosc_ksiezyca Re: H&M styl 08.01.12, 12:03
      Wybaczcie (samentu najbardziej :), ale dla mnie H&M od jakiegoś czasu to syf skończony. Gdyby oni to jeszcze szyli w Bangladeszu, to byłabym szczęśliwa. Ale większość szyta jest w Chinach i to z materiałów jakości żadnej - jak ostatnio dotknęłam białą koszulę w dziale męskim, to aż mnie odrzuciło: plastik!

I męski "dizajn" - koszule (oprócz białych z plastiku): albo róż albo krata, krata i dla odmiany... krata! Oraz gacie, które po trzech praniach można używać do wycierania podłogi, a kosztują 30 zł... Kiedyś sporo kupowałam w H&M, ale od kiedy jakoś upadła na łeb na mordę, to jednak podziękuję.
      • easz Re: H&M styl 08.01.12, 18:58
        Nie tak dawno można było przeczytać tym razem oficjalny głos w sprawie - na Europę wschodnią sieciówki, w tym h&m, szyją takie same rzeczy z zupełnie innych - innej jakości - materiałów. U nas rzecz jasna gorsze. W sieci takie gadki natomiast chodzą od dawna. Bida dla bidy, niestety.
        Imo większość sieciówek ma rzeczy porównywalnej jakości, zdarzają się wyjątki. W h&m ja widzę dwie strefy - jedna jest droższa i być może w większosci trochę lepszej jakości, ale przeważają tam ciuszki nieco 'damulkowate'. Wole Reserved, ale i tak nie kupuję już praktycznie wcale za pierwotną cenę. Poza tym lubię szmatki z drugiej ręki i przeróbki.

Aha, nieco lepsze wydają się jakościowo męskie ubrania, ale też bez szału - bluzy i swetry z bawełny ciężkie jak nie wiem, te z domieszką wełny gryzące nawet przez zbroję. Nie warto.
        Jeśli chodzi o fasony itp, to w większości sieci można co sezon znaleźć podobne rzeczy, wyjątków jest niewiele.
    • akle2 Re: H&M styl 08.01.12, 14:33
      Nie prościej zajrzeć i sprawdzić?
      Jest to styl generalnie szmaciarski i kompletnie bez znajomości anatomii człowieka (kobiety :P)
      bo talia bądź biust wypadają u nich zupełnie w innym miejscu, niż faktycznie się znajdują. Eleganckiej i odprasowanej garderoby tam nie uświadczysz, ale w końcu maładioż elegancko się nie nosi. Wszechobecne skóropodobne buty i skóropodobne torebki, czyli coś czego nienawidzę.
      Za to rękawiczki mają zajebiste, po rękawiczki to tylko do h i m.
      • josef_to_ja Re: H&M styl 08.01.12, 15:12
        Weź Ty się w końcu jakoś prywatnie odezwij, no! :P
        • akle2 Re: H&M styl 08.01.12, 17:52
          josef_to_ja napisał:

> Weź Ty się w końcu jakoś prywatnie odezwij, no! :P
          >

Oki, oki, tylko nie bij ;P
          Jak na razie jestem z Twoimi rozterkami na bieżąco, bo podczytuję wątki. Pozdrawiam noworocznie :)
      • princessjobaggy Re: H&M styl 08.01.12, 15:19
        > bo talia bądź biust wypadają u nich zupełnie w innym miejscu, niż faktycznie się znajdują.

A moze to ty masz biust i talie w nietypowych miejscach?

Z H&M mam ladna, porzadna (tak!) spodnice, ktora nosze od kilku lat. Moja ulubiona.
        Kiedys w prezencie dostalam sweter i rowniez nosze go do dzis.

Tak jak wszedzie - mozna trafic na cos ciekawego. Choc dawno tam nie zagladalam, wiec nie wiem jak to w tej chwili wyglada.
        • simply_z Re: H&M styl 08.01.12, 15:27
          nie tylko H&M. Teraz szyje się ubrania dla kobiet bez talii i pupy-na prosto.
          zreszta w H&M nigdy nic nie kupilam ,oprocz dodatkow typu kolczyki ,bo nie jestem w stanie znaleźć tam nic ciekawego.
          • princessjobaggy Re: H&M styl 08.01.12, 15:36
            Nie wiem, ja tam nie mam problemow ze znalezieniem w sklepach czegos na siebie. Rzadko zdarza mi sie kompletnie nie trafic z fasonem.

• simply_z Re: H&M styl 08.01.12, 15:48
              bo za granicą rozmiarowka i fasony są troche bardziej urozmaicone.
              • princessjobaggy Re: H&M styl 08.01.12, 15:54
                Byc moze. Ostatnio w Polsce rzeczywiscie nic mnie nie zachwycilo, ale zwalilam to na pore roku.
    • wez_sie jakieś 15 lat temu w HAM'IE 08.01.12, 15:26
      jak zagranico se kupiłem wiatrówkę-kangurkę z metko LOGG (to chyba HAM'SKA marka), to mi wszyscy zazdroscili...
      • kiniusia300 Re: jakieś 15 lat temu w HAM'IE 09.01.12, 16:47
        H&M to tania sieciówka w której jest masa ścierek i czasem coś jakościowo lepszego.Wizual?Nie mój styl wiec też tego nie rozumiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka