Dodaj do ulubionych

lekarstwo na klimakterium

14.01.12, 20:20
Poradźcie mi proszę, co można stosować na klimakterium. Teściowa bardzo ciężko je przechodzi, jest nie do zniesienia. Ciągle jej gorąco, okna otwiera na oścież. Poci się jak w upale, choć zimno jest, stale się wyciera ręcznikiem. No i nerwowa strasznie, krzyczy, płacze itd.
Była u lekarza, ale przepisał jej leki z czerwoną pieczątką i w aptece nie zrealizowali.
Poza tym ona boi się leków od czasu jak Vioxx rozpuścił jej zastawki w sercu. Teraz mówi, że lek na klimakterium rozpuści jej macicę.
Co robić? Może jej coś do zupy wsypać na to klimakterium?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:23
      kotlety sojowe, olej sojowy itp. Jest ryzyko, że nie będzie chciała jeść.
      • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:27
        Podobno zupa z pluskwicy groniastej jest dobra na klimę, ale teraz zima przecie.
    • salma75 Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:23
      lanak napisał:

> Może jej coś do zupy wsypać na to klimakterium?

Cyjanek?
      • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:28
        Oszalałaś? Cała rodzina z jej renty się utrzymuje. Ja i żona na bezrobociu, bez prawa do zasiłku.
        • salma75 Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:30
          To chociaż coś co ją przeczyści. Podsypujcie regularnie. Jak będzie miała sra..ę to zapomni o klimakterium.
          • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:32
            Ja Ją chcę ratować, a nie otruć. To jest fajna kobieta jak nie ma tych hicweli.
            • soulshunter Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:49
              to ja na polu trzymajcie. Psa z budy wyeksmitowac i juz ma lokum.
              • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:52
                Nie mamy psa. Teraz na wsi mało kto ma psa, za duże koszty.
                • soulshunter Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:57
                  a obore macie?
                  • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:58
                    obora jest, ale pusta i dach przecieka. krowy dawno zjedzone.
                    • salma75 Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:59
                      A piwnicę?
                      • salma75 Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 21:00
                        Mniemam, że miejsce tam jest, bo ziemniaki już dawno zjedzone....
                    • koham.mihnika.copyright ale jak sie zacier w rog przesunie, to troszku 15.01.12, 09:16
                      miejsca sie znajdzie?
                • koham.mihnika.copyright i krotsza dniowka na lancuchu, co wy chlopy zrobit 15.01.12, 09:15
                  a?
        • koham.mihnika.copyright a jakby ja na czesci sprzedac? nt 15.01.12, 09:13

• maitresse.d.un.francais Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:24
      idzie się prywatnej przychodni, tam się nie badziewią z pieczątkami
      • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:26
        u nas na wsi nie ma prywatnej. do Białegostoku mamy 60 km.
        • maitresse.d.un.francais Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:27
          lanak napisał:

> u nas na wsi nie ma prywatnej. do Białegostoku mamy 60 km.

jechać do Białegostoku
          • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:30
            Nie mam auta a ona autobusem nie pojedzie. Ma chorobę lokomocyjną, wymiotuje po 3 km.
            • koham.mihnika.copyright zaproponuj przystanek na rzyganie, znaczy żądanie 15.01.12, 09:19

• koham.mihnika.copyright na wschod, czy na zachod? nt 15.01.12, 09:17

• sundry Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:26
      Są też jakieś ziołowe specyfiki na to, chyba bez recepty.
      • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:31
        Waleriane pije, ale nie pomaga. Poza tym koty się zleciały z całej okolicy.
        • sundry Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:58
          Waleriana nie jest na klimakterium.
          • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 21:06
            ale na nerwy, a Ona nerwowa.
          • koham.mihnika.copyright wiadomo, ale niczego innego na kredensie pod 15.01.12, 09:21
            obrazem nie bylo.
    • mumia_ramzesa Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:28
      Zapytaj w aptece.
      • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:33
        Apteka strajkuje w poniedziałek, kartka wisi na dźwiach, że protestują, bo rząd ich chce karać zamiast lekarzy, czy coś takiego.
        • mumia_ramzesa Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:36
          To kup i nagotuj soi na obiad.
          • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:40
            mumia_ramzesa napisała:

> To kup i nagotuj soi na obiad.

Dobra, popytam w GSie. Możesz przepis napisać? A to pomoże?
            • mumia_ramzesa Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:48
              Pomoze. Myslisz, ze skad wiadomo o takich wlasciwosciach soi? Kosmici wyjawili Danikenowi?
              Przepisy znajdz w sieci. Pamietam tylko, ze soje sie dlugo moczy, trzeba nastawic poprzedniego dnia.
              • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:54
                Podpuszczasz mnie.
                Soja- "W związku z dużą zawartością fitoestrogenów soja jest podejrzewana o zmniejszanie poziomu testosteronu u mężczyzn oraz o pogarszanie ich płodności już w dzieciństwie". Wikipedia
                Mężowi dawaj tę soję, to na kondonach zaoszczędzisz.
                • mumia_ramzesa Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 21:09
                  Na Wikipedii to daleko nie zajedziesz. Wpisz w Google: soja menopauza.
                  • koham.mihnika.copyright Re: lekarstwo na klimakterium 15.01.12, 04:59
                    ...Although there was great initial enthusiasm in the medical community that soy would help menopause symptoms, the recent trials have failed to show effectiveness compared to a placebo sugar pill. However, the placebo sugar pills decreased hot flashes by up to 40%!! This means that many women will truly feel better taking soy products, but they may be getting no more benefit than a sugar pill. When women hear this, they may feel they want to take it anyway.....
                    How sweet :-{)
                    • mumia_ramzesa Re: lekarstwo na klimakterium 15.01.12, 15:26
                      Mozemy sie przerzucac cytatami, z ta roznica, ze ja moge podac zrodlo.
        • koham.mihnika.copyright a we wtorek? nt 15.01.12, 04:56

• lonely.stoner Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:30
      no to idz do innego lekarza, ktory moze zapisze jakas lekka terapie hormonalna.
      • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:38
        U nas ginekolog przyjeżdża raz na tydzień do przychodni.
        • koham.mihnika.copyright i co jej robi? nt 15.01.12, 09:22

• zetka50 Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:36
      my tu same młódki nie znamy się :P
      • salma75 Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:39
        No. I matek z klimakterium nie mamy.
        • zetka50 Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:54
          moja juz dawno po ale jak to zwalczyła uj to wie :))
          • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:55
            a ile lat się meczyła?
            • koham.mihnika.copyright niewazne, ale ile rodzina sie meczyla? nt 15.01.12, 09:23

• lanak Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:41
        Ale chyba już się szykujecie psychicznie na klimakterium. Bo teściowa ma 43 lata dopiero. Ale spracowana jest na gospodarce.
        • six_a Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:51
          teściowa 43, a żona ze 16 pewnie?
          hahhaahha
          dostatecznie, siad.
          aj.
          • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:56
            żona 22
            • six_a Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 21:00
              ale się puszczacie na tej wsi.
              dajcie spokój.
              • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 21:08
                światło trzeba oszczędzać. prąd drogi, żarówki też. tylko seks za darmo. małżeński oczywiście, po ślubie kościelnym.
                • six_a Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 21:08
                  no, seks i klimakterium, jak widać;)
                  • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 21:11
                    to klimakterium, to chyba jakaś kara boska na kobiety. za grzech pierworodny albo cóś.
                    • six_a Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 22:19
                      uhm, czuj się pokarany tą teściową;)
                      • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 22:23
                        kilka lat wytrzymam. w końcu to na nią jest renta.
                        • koham.mihnika.copyright zdrowe chlopskie myslenie, trzymam kciuki 15.01.12, 04:45
                          swoja droga, nie ma jakiej roboty w stodole czy oborze?
    • doral2 Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:46
      anak napisał:

"...Może jej coś do zupy wsypać na to klimakterium? .."

zrób odwrotnie, wsyp jej zupę do klimakterium..
      • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 20:57
        a co to jest właściwie to klimakterium? film jakiś był o tym ale nie widziałem.
        • alpepe Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 21:01
          super, a ja tu dobrym sercem się popisałam, zamiast trolla gonić.
        • salma75 Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 21:01
          SŁyszałeś o dziurze ozonowej? Klimat się przez nio zmienia na ziemi i od tego kobiety świrują i mają klimakterium.
        • six_a Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 21:01
          podobno globalne
          ocieplenie
          • soulshunter Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 21:03
            globalne ocipienie
            • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 21:09
              u nas nie ma ocieplenia. śnieg i zimno. tylko Teściowej gorąco i spocona.
              • salma75 Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 21:10
                A może to po prostu gorąca babka jest?
                • soulshunter Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 21:11
                  ja wiem! Bo w starym piecu diabli palą, dlatego jej jest tak goraco. Niech ja wstawia do pokuju i bedzie robila za grzejnik.
              • soulshunter Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 21:10
                lepiej ja schowajcie bo jeszcze zaplacicie kare za nadmierna emisje co2
                • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 21:16
                  drwicie z wiejskiej kobiety, bo pewnie z Warszawy jesteście i takie niby mądre i uczone.
              • six_a Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 21:35
                na Twoim miejscu to bym uważała, bo można się zarazić i och...eć.
                • doral2 Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 21:40
                  chyba opiździeć ;)
                  • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 22:17
                    u nas we wsi mówią ocipieć.
                    • koham.mihnika.copyright Re: lekarstwo na klimakterium 15.01.12, 04:49
                      o, to jakas dobrze wychowana wies!!
                      Blisko Warszawy?
              • koham.mihnika.copyright nie da sie tesciowa sniegu sprzed domu usunac? -t 15.01.12, 04:47

• koham.mihnika.copyright to jest stan przejsciowy miedzy kobieta 15.01.12, 04:46
          a czarownica.
    • nangaparbat3 Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 21:22
      Znajdź jej młodego kochanka.
      • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 21:25
        u nas na wsi nie ma zdrad małżeńskich. ma męża i zostanie z nim do śmierci.
        • salma75 Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 21:28
          No jak nie ma? A Antka z Chłopów Ty znasz?
          • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 22:19
            Chłopi, to było ponad 100 lat temu.
        • nangaparbat3 Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 23:12
          To dosyp teściowi viagry do zupki.
        • berta-death Re: lekarstwo na klimakterium 17.01.12, 07:18
          > u nas na wsi nie ma zdrad małżeńskich. ma męża i zostanie z nim do śmierci.

Zastrzelcie teścia, wtedy będzie mogła legalnie znaleźć sobie młodszego kochanka. Na wsiach w każdej stodole jest spluwa z czasów wojny, więc problemu nie będzie.
    • zetka50 Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 21:26
      sa leki na menopauzę bez recepty, można do zupy dodać :D
      www.domzdrowia.pl/filter/3,535,menopauza
      • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 22:22
        Dzięki. Które polecasz? Selen z lucerną? Bo lucerne suszoną to mamy akurat dla królików.
        • koham.mihnika.copyright moze byc wit E i selen, ale nie przedawkuj z 15.01.12, 04:54
          selenem.
          znajac smrod niektorych zwiazkow selenu, to bym sie jednak zastanowil, bo tesciowka moze za smoka wawelskiego robic.
    • kol.3 Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 21:34
      Niech bierze HTZ.
      • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 14.01.12, 22:28
        kol.3 napisała:

> Niech bierze HTZ.

No własnie lekarz zapisał to HTZ, ale z czerwoną pieczątka RLDDNFZ i aptekarz powiedział, że nie sprowadzi leku z hurtowni, bo lek jest na 30% a z czerwoną pieczątką na 100%, ale on nie może skasować tego 100%, bo dostanie karę.
        • koham.mihnika.copyright poczekaj tydzien, az sie uspokoi i 15.01.12, 04:55
          do apteki. ewentualnie zapytaj bosmana ze Szczecina - jak zyc?
    • koham.mihnika.copyright a na cholere jej teraz macica? nt 15.01.12, 04:42

• rotkaeppchen1 Re: lekarstwo na klimakterium 15.01.12, 10:33
      No kurka, co to w ogole za pytanie jest: co stosowac? Tu ziolka i inne dziwne specyfiki nie pomoga, bo klimakterium cechuje sie rozjechaniem hormonow. Bezzwlocznie do ginekologa, porobic badania hormonalne, lekarz przepisuje najczesciej hormonalna terapie zastepcza (estrogeny, ktorych brakuje w menopauzie) i jest lepiej. Poza tym tak wczesna menopauza moze doprowadzic do osteoperozy (brak estrogenow). Poza tym moze sie okazac, ze to nie jest menopauza a innego rodzaju zaburzenia hormonalne, np tarczycy...
      • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 15.01.12, 11:58
        Mam tu tę receptę, nawet wyraźna Estradioli transdermal. 0,05mg/24h, ale z czerwoną pieczątka RLDDNFZ i aptekarz powiedział, że nie sprowadzi leku z hurtowni, bo lek jest na 30% a z czerwoną pieczątką na 100%, ale on nie może skasować tego 100%, bo dostanie karę.
        Nie opłaca się mu jechać do miasta 60 km, bo by musiał skasować ponad 100 zł, a lek kosztuje ze zniżką 18,03 zł. itd. A ginekolog dopiero w piątek będzie, ale mają protest pieczątkowy.
        • koham.mihnika.copyright to jakis plasterek czy zel? 15.01.12, 14:08
          tylko sie do tesciowej nie dotykaj bo przejdzie na ciebie :-{)
          • lanak Re: to jakis plasterek czy zel? 15.01.12, 14:20
            koham.mihnika.copyright napisał:

> tylko sie do tesciowej nie dotykaj bo przejdzie na ciebie :-{)

Posmaruj sobie głowę refundowanym żelem psychotropowym, bo coś rozum ci szwankuje. Piszesz takie bzdety, że hadko czytać.
        • rotkaeppchen1 Re: lekarstwo na klimakterium 15.01.12, 16:40
          Nie wiem o co chodzi z tym protestem i czerwonymi pieczatkami. Najwazniejsze pytanie: czy to dobry lekarz. Czy robil badania hormonow, czy przepisal tabletki w ciemno. A inna sprawa, jak nie ta apteka to inna, przeciez to nie jest jedyna apteka??
          • rotkaeppchen1 Re: lekarstwo na klimakterium 15.01.12, 16:41
            I tak jak ktos napisal: jechac od Bialegostoku, najlepiej tez do lekarza, zeby wykonal porzadnie badania.
            • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 15.01.12, 19:18
              Czy dobry lekarz nie wiem. Oni nie mają ocen na dźwiach gabinetów. Pewnie marny, bo na wsi zabitej deskami robi.
              Poziomu hormonów nie zlecał. A gdzie by krew pobrali i kto by to zawiózł?
              To nie tabletki tylko plastry. To po ich zastosowaniu znów by trzeba robić poziom hormonów i powtarzać? Bez sensu, to nie cukrzyca.
              • rotkaeppchen1 Re: lekarstwo na klimakterium 15.01.12, 21:19
                O matko, ja rozumiem, ze mieszkacie na odludziu ale autobusy tam u was nie jezdza? Wsiadzcie w autobus, pojedzcie do tego Bialegostoku i idzcie do normalnego ginekologa! Jak mozna przepisywac jakiekolwiek leki hormonalne, bez zbadania poziomu hormonow?? Tesciowa ma 43 lata a nie 85, nie moze pojechac? Plastry, tabletki, nie wazne, wazne co jest w nich - skad lekarz wie, czego potrzeba tesciowej, w jakiej ilosci. A moze to nie menopauza, moze tesciowa ma znaczna nadczynnosc tarczycy?? I dlaczego niby regularne badania poziomu hormonow maja byc bez sensu? U zdrowej kobiety, ktora nie planuje ciazy, itd, ok, moze i nie ma sensu robienia regularnych badan ale w przypadku zlego samopoczucia, podjecia i kontynuacji leczenia badania hormonalne to podstawa!! A po wdrozeniu suplementacji tez wypadaloby sprawdzic, co organizm na to.
                • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 16.01.12, 08:34
                  Nie byłoby problemu gdyby nie refustawa Kopacz-Arłukowicz.
          • moonogamistka Re: lekarstwo na klimakterium 15.01.12, 16:44
            Hormonalna terapia zastepcza to dosc kontrowersyjny temat.
            I co tam klimakterium. Andropauza to dopiero tragedia;-)
            • rotkaeppchen1 Re: lekarstwo na klimakterium 15.01.12, 18:51
              Ty mnie nie denerwuj ta andropauza :D Ja cierpie na nadwyzke androgenow a facetem nie jestem - jak na razie :D Przydalaby mi sie taka "andropauza" :D
            • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 15.01.12, 19:00
              moonogamistka napisała:
              > I co tam klimakterium. Andropauza to dopiero tragedia;-)

Ze wsi jestem ,ale wiem, że nie istnieje coś takiego jak andropauza. Jest co najwyżej andropenia u niektórych mężczyzn.
              • moonogamistka Re: lekarstwo na klimakterium 15.01.12, 19:22
                rozumiem, ze reszta jest wiecznie mloda i bez postepujacych zmian do starosci ;-)
                • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 15.01.12, 19:51
                  moonogamistka napisała:

> rozumiem, ze reszta jest wiecznie mloda i bez postepujacych zmian do starosci ;

Menopauza to ostatnia miesiączka w życiu kobiety po której przez 12 miesięcy nie występują krwawienia.
                  U mężczyzn nie dochodzi, jak to ma miejsce u kobiet, do nieodwracalnego zatrzymania funkcji hormonalnych czy reprodukcyjnych, zostają one jedynie upośledzone czy obniżone. I to nie zawsze.
                  Jeśli mężczyzna nie ma miażdżycy, to ma sprawną hydraulikę w wieku 80 i więcej lat, jądra produkują plemniki, to jak to andropauza?
                  Najstarszy ojciec świata mieszka w Indiach. Został tatusiem w wieku 94 lata.
                  • rotkaeppchen1 Re: lekarstwo na klimakterium 15.01.12, 21:14
                    No to ostatnia czy do 12 miesiecy?
                    A funkcje reprodukcyjne mozna wlasnie przywrocic hormonalnie.
                    Ja przez niedoczynnosc tarczycy bylam w "menopauzie" przez dobrych pare lat - majac 20 lat nie mialam miesiaczki i poziom estrogenow niemal zerowy.
                    • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 16.01.12, 08:32
                      rotkaeppchen1 napisała:

> No to ostatnia czy do 12 miesiecy?

Oba warunki muszą być spełnione wg tej definicji.
                      • rotkaeppchen1 Re: lekarstwo na klimakterium 16.01.12, 09:24
                        Ale to sie wyklucza.
                        • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 16.01.12, 09:58
                          Jeśli kobieta nie miesiączkuje przez 12 miesięcy to jest to z definicji menopauza.
                          • rotkaeppchen1 Re: lekarstwo na klimakterium 16.01.12, 11:05
                            A w ogole skad wiadomo, ze tesciowa ma klimakterium? Kto postawil taka diagnoze i na podstawie jakich badan?
                            • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 16.01.12, 13:14
                              Lekarz na podstawie badania podmiotowego, przedmiotowego i USG.
    • mmagi Re: lekarstwo na klimakterium 16.01.12, 15:28

Teraz mówi, że lek na klimakterium rozpuści jej macicę. .......................................ale sie obsmiałam,tekst stulecia:D
      • rotkaeppchen1 Re: lekarstwo na klimakterium 17.01.12, 06:36
        Tak, tak, strach pomyslec, ze bierze cos na bol glowy :D
      • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 17.01.12, 08:49
        Vioxx przecież wycofano, bo zastawki serca rozpuszczał. Tabletki z krzyżykiem nerki. Apap rozpuszcza wątrobę. Nawet witaminy są szkodliwe na zęby. O innych lekach na razie nie piszą.
        Ale o czerwonym winie nakłamali wiadomosci.onet.pl/nauka/badacz-czerwonego-wina-oskarzony-o-naukowe-oszustw,1,4999846,wiadomosc.html
    • akle2 Re: lekarstwo na klimakterium 17.01.12, 07:31
      Zmienić lekarza a nawet przychodnię.
      • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 17.01.12, 08:43
        Ośrodek zdrowia jest jeden na 3 wioski, a ginekolog przyjeżdża raz w tygodniu. To nie Białymstok.
        • berta-death Re: lekarstwo na klimakterium 17.01.12, 09:01
          > Ośrodek zdrowia jest jeden na 3 wioski, a ginekolog przyjeżdża raz w tygodniu.

Zapomniałeś dodać, że tylko w lecie. Bo jak zimą zasypie drogęto nawet traktorem nie da się dochtora przywieźć. Jak rok temu śnieg spadł i Jóźwiakowa zaczęła rodzić, to stary Jóźwiak musiał akuszerkę na plecach 15km nieść.
          • lanak Re: lekarstwo na klimakterium 17.01.12, 09:54
            Doktor przyjeżdża wypasioną czarną GrandGitarą. Pług jeździ, to nawet łańcuchów śniegowych nie potrzebuje.
        • rotkaeppchen1 Re: lekarstwo na klimakterium 17.01.12, 20:42
          Ja pierdykam. Chciales porady, dostales i zamiast sie cieszyc, kombinujesz, jak zrobic inaczej. Dobra rada: tesciowa niech jedzie do Bialegostoku do normalnego lekarza ginekologa, najlepiej ginekologa-endokrynologa. I juz. Co my mozemy poradzic. A jak ma chorobe lokomocyjna, niech wezmie aviomarin a w najgorszym razie pare torebek plastikowych.
          A jak nie, to niech przeczeka - pare lat minie i problem sie rozwiaze. No, chyba, ze wczesne klimakterium jest objawem np raka, to wtedy jeszcze szybciej. Ale co to za problem, po co jechac do tego Bialegostoku, lepiej posiedziec w domu i sie pouzalac, ze miasto o 60 km. Kurka, ludzie dzien w dzien do pracy tyle jezdza i jakos zyja...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka