Dodaj do ulubionych

Prośba o radę- impreza

18.01.12, 22:06
Hej
jestem zaproszona na duże imieniny ktore wyprawiaja dwie osoby wspolnie, znam tylko jedna, to znaczy druga chyba kiedys poznalam ale nie kojarze. Co mam zrobic z prezentem, kupuje jak rozumiem tej osobie ktora mnie zapraszala, czy jest to jakos inaczej praktykowane?
Dzieki za rady
Obserwuj wątek
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Prośba o radę- impreza 18.01.12, 22:17
      Wypadało by obojgu.
      Ale dla drugiej osoby może to być drobiazg czy choćby kwiaty.
    • kseniainc Re: Prośba o radę- impreza 18.01.12, 22:18
      Ja czasem jak nie wiem jak wybrnąć z sytuacji kupuję kinder niespodziankę. Sprawdzone;-)
    • anna_sla Re: Prośba o radę- impreza 18.01.12, 22:18
      nie zaszkodzi dla drugiej mieć chociaż jakąś bombonierkę lub cokolwiek innego słodkiego.
    • charles_chaplin Re: Prośba o radę- impreza 18.01.12, 22:31
      Wzięłabym cos uniwersalnego dla drugiej solenizantki/solenizanta.
    • 3artka Re: Prośba o radę- impreza 18.01.12, 23:23
      Ja bym drugiej osobie kupiła kwiatka i przypięła do niego kupon z zakładem z totka. Całość wyniesie Cię mniej, niż 10 zł, a na pewno sprawi przyjemność.
      • gaviota44 Re: Prośba o radę- impreza 18.01.12, 23:29
        Chyba,ze wygra;)
        • swiete.jeze Re: Prośba o radę- impreza 18.01.12, 23:44
          gaviota44 napisała:

> Chyba,ze wygra;)

To koszt się zmieni czy nie sprawi przyjemności? Jak to drugie, to wezmę ciężar wygranej na siebie.
          • gaviota44 Re: Prośba o radę- impreza 18.01.12, 23:53
            To obdarowujacy bedzie najprawdopodobniej do konca zycia bedzie plul sobie w brode ;)
      • ognista.potwora Re: Prośba o radę- impreza 19.01.12, 00:02
        3artka napisała:

> Ja bym drugiej osobie kupiła kwiatka i przypięła do niego kupon z zakładem z to
        > tka.

Chyba nie mam zadatków na dobrą samarytankę, bo szlag by mnie trafił, gdybym tej osobie zasponsorowała główną wygraną w totka. Normalnie wyszłabym z siebie trzaskając drzwiami albo domagała się udziału w zyskach ;)
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Prośba o radę- impreza 19.01.12, 00:07

>
          > Chyba nie mam zadatków na dobrą samarytankę, bo szlag by mnie trafił, gdybym te
          > j osobie zasponsorowała główną wygraną w totka. Normalnie wyszłabym z siebie tr
          > zaskając drzwiami albo domagała się udziału w zyskach ;)

Dokładnie.
          Taki kupon to jest albo prezent bezwartościowy albo, w wypadku wygranej, generujacy zawiść. Nic dobrego.
          • 3artka Re: Prośba o radę- impreza 19.01.12, 00:57
            Przecież to ma być tylko miły gest... Zawsze można powiedzieć, jak Nicolas Cage w jednym z filmów, że jak kupon będzie szczęśliwy to będzie 2 mln dolarów napiwku;)
    • caloka Re: Prośba o radę- impreza 19.01.12, 00:22
      milka_jogurtowa napisała:

> Hej
      > jestem zaproszona na duże imieniny ktore wyprawiaja dwie osoby wspolnie, znam t
      > ylko jedna, to znaczy druga chyba kiedys poznalam ale nie kojarze. Co mam zrobi
      > c z prezentem, kupuje jak rozumiem tej osobie ktora mnie zapraszala, czy jest t
      > o jakos inaczej praktykowane?
      > Dzieki za rady
      Tej drugiej też:)
      Hmm...I teraz widać jak to dobrze wyprawiać imieniny razem..
      dwa razy więcej prezentów się dostaje..:)))
      A poważnie, to przyłączam się do zdania o czekoladkach, kwiatkach itp. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka