karolcia2901 09.04.12, 20:17 Witam mam pytanie bo mam 14 dc i zrobiłam test ciążowy w sobote i wyszła słaba druga kreska i dzisiaj powtórzyłam i wyszła bardziej słaba trzeba sie bardziej przypatrzeć.Jest to możliwe że jestem skoro mam 14 dc?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
raohszana Re: Ciąża? 09.04.12, 20:18 Znaczy - bliźniaki, jak nic! Gratulacje, kupuj wyprawkę! Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: Ciąża? 09.04.12, 20:19 raohszana napisał: > Znaczy - bliźniaki, jak nic! Z czego jeden słabszy od drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
raohszana Re: Ciąża? 09.04.12, 20:21 Wiadomo, jeden rządzi. Ale niech lepiej ona nie sprawdza znowu, bo będą trojaczki! Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Ciąża? 09.04.12, 20:25 a cykle masz 30dniowe czy 20, bo to zależy nie? ale skoro 2 razy coś tam wyszło, to pewnie jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Proponuję stworzyć Forum Ginekologiczne 09.04.12, 20:28 i tam wszystkie wątki o ciążach i grzybicach Odpowiedz Link Zgłoś
raohszana Re: Proponuję stworzyć Forum Ginekologiczne 09.04.12, 20:29 Te o ciążach to raczej na forum "Wróżbiarstwo" Odpowiedz Link Zgłoś
good_morning Re: 14 dc? 09.04.12, 21:26 to po co ona pyta, czy jest, skoro wie, ze jest? Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: 14 dc? 09.04.12, 21:29 upewnia się. no kto jej prawdę powie, jak nie foro;) pszesz nie lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
a_nonima Re: Ciąża? 09.04.12, 21:20 Nasikaj na Backspace to sprawdzimy, czy jesteś na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Kilka opcji 09.04.12, 21:30 14 dc? Z fizjologicznego punktu widzenia owulacja nie wystąpi wcześniej jak 8 dc - w 5-6 dni to zdecydowanie za mało na produkcje hormonu, którego antygen wykrywają domowe testy ciążowe. Trzy opcje: 1. Poprzednia miesiączka nie była miesiączką a krwawieniem w ciąży [potencjalnie zagrażającym] i... jesteś w ciąży 2. Poprzednia miesiączka nie była miesiączką a poronieniem; hCG utrzymuje się w organizmie jeszcze jakiś czas - ta opcja najbardziej mi się prawdopodobna wydaje, skoro kreska słabnie. 3. Jeśli 2 powyższe nie wchodzą w grę [a bez UG tego nie wykluczysz, jeśli współżyjesz] to kierunek endokrynolog i zbadać tarczycę: tsh, ft3 i ft4 [samo tsh nie da obrazu klinicznego], możliwa niedoczynność, wpływająca na fałszywie dodatni wynik Jeśli bierzesz jakieś leki - sprawdź w ulotkę, czy nie zawierają hCG. Jeśli zawierają - będzie info, że lek wpływa na fałszywie dodatni wynik [bez ciąży]. Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Jeszce jedna opcja 09.04.12, 21:33 Poprzednie krwawienie mogło nie być miesiączką, mogło być krwawieniem śródcyklicznym. W jego okolicy często dochodzi do owulacji. W takiej opcji nie byłby to 14 dc a +/- 2 tygodnie po owulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
lena.nocna Re: Jeszce jedna opcja 09.04.12, 21:40 Dokładnie. Trzeba obserwować inne oznaki owulacji / normalnego cyklu. Jeśli zawsze były, a tym razem nie to mogła nie być owulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Jeszce jedna opcja 09.04.12, 22:13 czemu masz zawsze tak niemilosiernie wyphotoshopowane zdjecia na blogu? to taki offtop ale czasami zastanawiam sie czy ogladam ludzi czy roboty z mangi. Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Jeszce jedna opcja 09.04.12, 23:24 simply_z napisała: > czemu masz zawsze tak niemilosiernie wyphotoshopowane zdjecia na blogu? > to taki offtop ale czasami zastanawiam sie czy ogladam ludzi czy roboty z mang > i. 11 zdjęć ludzi 9 zdjęć nie tkniętych ps 2 zdęcia tknięte ps zawsze wyfotoszopowane postacie? te 2 zdjecia zostaly w ten sposob zmienione celowo - poniewaz nie maja przyciagac uwagi ludzie, a bizuteria na nich wiszaca - biuteria w tym wypadku w stylu fantasy, stad i zamierzony cel z wprowadzeniem mocnych zmian wizualnych na postaci w przypadku pozostalych 9 zdjec - uwage ma przyciagac i bizuteria i modelka ;) nie wiem zatem do czego konkretnie dazysz zazdajac takie pytanie na forum publicznym, ale nie wydaje mi sie, by 2 z 11 [ew 3 z 12, bo nie jestem pewna ile twarzy celowo mocno zretuszowalm] stanowilo "zawsze" Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Kilka opcji 09.04.12, 21:33 wiem, że nudne ale dodam od siebie, skoro wyliczasz 4. ciąża pozamaciczna, w której HCG wzrasta wolno lub nieprawidłowo i testy sikane wychodzą dziwnie 5. choroba jest jeszcze, wypadła mi nazwa teraz ale rozwija się to u kobiet, które już były w ciąży (niekoniecznie donoszonej i niekoniecznie o niej wiedziały) Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Kilka opcji 09.04.12, 21:37 vandikia napisała: > 5. choroba jest jeszcze, wypadła mi nazwa teraz ale rozwija się to u kobiet, kt > óre już były w ciąży (niekoniecznie donoszonej i niekoniecznie o niej wiedziały ciążowa choroba trofoblastyczna - zaśniad groniasty bardzo rzadkie schorzenie, raczej dałabym to na sam koniec wyliczeń [jako mało prawdopodobny] Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Kilka opcji 09.04.12, 22:15 coś taka oblatana? zawodowo czy hobbystycznie? przypomniałaś mi nazwę, dzięki :) nie to żebym nie zasnęła ale jednak męczyło Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Kilka opcji 09.04.12, 22:29 "hobbystycznie" - jeśli można tak to nazwać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Kilka opcji 09.04.12, 23:00 chyba rozumiem :) podejrzewam, że tak hobbystycznie jak ja :) Odpowiedz Link Zgłoś
lena.nocna Re: Ciąża? 09.04.12, 21:32 Możliwe, zależy od długości cyklu. Czasem krwawienie może wystąpić podczas ciąży i wygląda jak menstruacja. Lekarz rozwieje twoje wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
sabrilla Co tu jest dzisiaj grane? 09.04.12, 22:26 Lany poniedziałek czy jak? Jedna pani pyta czy ma grzybicę, druga czy jest w ciąży... To ja może hurtem odpowiem: 1. To nie grzybica, tylko Str. pneumoniae 2. Tak ciąża. Grav 4 Hbd 8 Obydwa rozpoznania stawiam na podstawie obecności klawisza F13 na klawiaturze. Odpowiedz Link Zgłoś
princess_yo_yo Re: Co tu jest dzisiaj grane? 10.04.12, 00:07 moja klawiatura nie ma odpowiedniego klawisza zeby rozpoznac ciaze, co za pech. Odpowiedz Link Zgłoś
sabrilla Re: Co tu jest dzisiaj grane? 10.04.12, 00:22 F13 nie masz? No co Ty? Ale spoko, żeby rozpoznac ciążę na forum, oznaczyć poziom HcG, dokonać pomiarów za pomocą USG, przeprowadzić diagnostykę różnicową i wyeliminować np. zaśniad groniasty wystarczy... chwila skupienia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mojemieszkanie24 Re: Co tu jest dzisiaj grane? 10.04.12, 08:20 a ja proponuję po prostu isc do ginekologa... będzie łatwiej... Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Ciąża? 10.04.12, 20:03 karolcia2901 napisał(a): > Witam mam pytanie bo mam 14 dc i zrobiłam test ciążowy.." czy 14 dc jest dniem spodziewanej miesiączki? jeżeli nie, to po jaką cholerę robiłaś test? Odpowiedz Link Zgłoś