default Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 08.05.12, 08:34 Charty. Wszystkie. To są najpiękniejsze psy, żadna inna rasa nie dorównuje ich pięknu, gracji, szlachetności. Są prawdziwymi psimi arystokratami. I z wyglądu, i z charakteru :) Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 06.06.12, 21:58 default napisała: > Charty. Wszystkie. > To są najpiękniejsze psy, żadna inna rasa nie dorównuje ich pięknu, gracji, szl > achetności. Są prawdziwymi psimi arystokratami. I z wyglądu, i z charakteru :) EJMEN! Charty Odpowiedz Link Zgłoś
szpil1 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 08.05.12, 19:53 1. Bokser - mieliśmy boksera zwanego Szeryfem, kochany pies, uczuciowy, bardzo energiczny, moim zdaniem oczywiście był najwspanialszym psem na świecie. 2. Bulterier - nigdy nie miałam 3. Buldog angielski - tez nie miałam 4. Dog niemiecki - moja siostra miała, wielki pies, bojący sie przejśc obok małego kota. Zawsze uważaliśmy, że najłatwiej z domu ukraśc właśnie jego. 5. Fila brasileiro - nigdy nie miałam, ponoc agresywne. Poza tym widziałam całą masę pięknych kundelków. Moi rodzice teraz mają autentycznego wielorasowca ze schroniska, maści doga arlekina, wielkości średnigo sznaucera, z uszami jak nietoperz, szczekającej przy każdej okazji. I bez okazji też. Odpowiedz Link Zgłoś
best.yjka Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 09.05.12, 00:36 szpil1 napisała: > 1. Bokser - mieliśmy boksera zwanego Szeryfem, kochany pies, uczuciowy, bardzo > energiczny, moim zdaniem oczywiście był najwspanialszym psem na świecie. Boksery mają cudowny charakter. Są kochane. Mają groźny wygląd dla niepoznaki ;) Nie są agresywne, są zbyt przyjacielskie. Potrafią zalizać an śmierć :) Kocham tą rasę za charakter i inteligencję. Moja siostra wzięła boksera ze schroniska. Na samym początku jak pies się nudził, to kazała mu pilnować dzieci pod blokiem. Lubił to. Stawał na tylnych łapach, wpatrywał się w okno i jak któreś odchodziło z placu zabaw to szczekał :) Choć zdarzają się wyjątki. Z takim jednym zapoznałam się na mazurach x lat temu. Właściciele nie mogli uwierzyć, że pies dał mi się wyściskać i wycałować;) Co więcej odwzajemniał moje czułości. Psiak którego przygarnęli 2 lata wcześniej. Przyszedł konając z głodu i położył się na wycieraczce. Obcych nie lubił i potrafił być (podobno) agresywny. Nikogo nie ugryzł, ale głaskać się nie pozwalał. Stare czasy :) Sztynort, Zenza, brak miejsc, wszyscy na zewnątrz i ja po kilku piwach, ale pies był mój :) Odpowiedz Link Zgłoś
szpil1 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 09.06.12, 17:43 best.yjka napisała: > szpil1 napisała: > > > 1. Bokser - mieliśmy boksera zwanego Szeryfem, kochany pies, uczuciowy, b > ardzo > > energiczny, moim zdaniem oczywiście był najwspanialszym psem na świecie. > > Boksery mają cudowny charakter. Są kochane. Mają groźny wygląd dla niepoznaki ; > ) Prawda! Moja koleżanka uważała, że Szeryf ma wygląd psa-mordercy i że na pewno jest wrogo nastawiony nawet do nas. A on zawsze starał się tak obok nas siadac, aby sie przytulic. a poranne pobudki? Codziennie rano wchodził do mojego pokoju, ładował się na łóżko, sprawdzał czy jeszcze śpię - jak udawałam że śpię, wzdychał zniecierpliwiony i schodził z łózka. Ale jak się zaśmiałam czy poruszyłam, natychmiast zaczynał skakac po łóżku, czochrac mi włosy i warczec. chciałabym jeszcze kiedys miec boksera :-) Odpowiedz Link Zgłoś
siostra.bronte Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 08.05.12, 20:05 Golden retriever i husky :) Odpowiedz Link Zgłoś
hatora Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 08.05.12, 20:22 pudelek , super inteligentny, wesoły i kochany , zwłaszcza morelowa suczka :) www.psyipudle.fora.pl/pielegnacja,20/fryzury-pudli-nieuznane-free-style,477.html Odpowiedz Link Zgłoś
super-kinia Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 08.05.12, 20:34 Mam foksa krótkowłosego tricolor,wiek 7 lat,uwielbiamy oboje włóczyć się po okolicy,a,że blisko las rano spacerek jest super.Lubię psy żywe,ciekawe świata,bystre. Odpowiedz Link Zgłoś
bellatrix01 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 09.05.12, 07:42 Przez 10 lat miałam berneńczyka - suczkę i jeśli kiedyś znów zdecyduję się na psa to znów na berneńczyka :) Odpowiedz Link Zgłoś
szarrak Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 09.05.12, 08:01 Ja mam seterkę angielską (trochę na odległość ją mam), ale to pewnie mój ostatni w życiu rasowy pies, od teraz tylko kundelki, ale to za dłuuugi czas - pewnie wydobędę ze schronu jakiegoś pieska dobrze zapowiadającego się do agility albo frisbee. Ale lubię wszystkie psy, chociaż nigdy w życiu nie chciałabym mieć żadnego małego teriera ani innego psa zaczepno-obronnego (który zaczepia i trzeba go bronić). A tak wygląda moje psiejstwo - klik! Odpowiedz Link Zgłoś
szarrak Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 09.05.12, 08:05 Aha, i nie lubię szpiców - nie wiem, po co hoduje się te psy, ani to ładne, ani bystre, ani specjalnie towarzyskie... Odpowiedz Link Zgłoś
krakowskim_targiem Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 05.06.12, 13:40 a ja uwielbiam jack russell terriery :) to taki jak ten piesek z filmu 'maska', tyle, że wolę wersję szorstkowłosą, są cudne, żywiołowe, bardzo przyjacielskie choć troszkę charakterne :D Odpowiedz Link Zgłoś
leniwy_pierog Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 05.06.12, 21:06 Co do psów mam podobne upodobania jak do mężczyzn: musi być duży, silny i kudłaty:) A tak poważnie to gdybym miała brać psa to nie brałabym rasowego tylko przygarnęła ze schroniska jakiegoś. Podobają mi się właściwie wszystkie psy poza jakimiś udziwnionymi szczególnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zakonna Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 05.06.12, 21:23 tolerki są piękne po prostu, o takie www.calibertollers.com a na stanie mam psa w-typie-labardora (bo bez rodowodu) oraz sucz wielce skundloną, podobna absolutnie do żadnej rasy nie jest :D Odpowiedz Link Zgłoś
moonogamistka Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 05.06.12, 22:26 Mam labradora biszkopta. I jest to najukochanszy, najwspanialszy pies swiata, szczegolnie jak ma sie dzieciaki w rodzinie. Ale i tak wole koty:-D Odpowiedz Link Zgłoś
zetka50 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 05.06.12, 22:32 ja wolę psy, a ma 3 sztuki :) kota tez mam, jak jest ciepło na dworze to ma nas w d... zimą przychodzi się ogrzać :P Odpowiedz Link Zgłoś
moonogamistka Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 05.06.12, 22:34 Wlasnie za to kocham koty:-) Ze maja nas w d...;-) Cala moja natura, a nie wierna poddanczosc;-) Odpowiedz Link Zgłoś
alba27 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 09.06.12, 19:40 Polski owczarek nizinny spełnia wszystkie nasze kryteria i tego psa właśnie kupimy. Z innych, które uwielbiam (poza kundelkami bo one są jedyne w swoim rodzaju) to border colie, mopsy i spaniele, owczarki niemieckie uważam, za bardzo mądre psy i gdybym szukała psa obronnego byłby to owczarek niemiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
edysia1986 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 05.06.12, 23:01 Nie lubię tych małych i "jazgoczących" :) Mam boksera. Podobają mi się jeszcze dobermany. Odpowiedz Link Zgłoś
ciastko_z_kota Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 06.06.12, 11:23 Mopsy, buldogi francuskie, angielskie, wszelkie anorektyczne charty, owczarki berneńskie. A tak naprawdę to wszystkie mi się w jakimś stopniu podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
lewapinger Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 06.06.12, 11:37 Ja mam cocker spaniela angielskiego. Czytałam wypowiedzi i widzę, że nie jest to rasa posiadająca wielu zwolenników. Ze względu na ich nie do ujarzmienia ADHD? spanielee.prv.pl/1fdaaae7503c19889e9e8f13c0480f2f,0,1%5B1%5D.jpg Piękne są ale zadziorne, mój każdego ranka próbuje wywalczyć od mojej córki śniadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Ja tam lubię wszystkie psy :) 06.06.12, 13:56 bez względu na rase, ale jesli chodzi o takie "podobanie się" to własnie duzaki :) Miałam dobermana, najbardziej lizaene i kochane psisko na swiecie. Terz jest z nami malamut alaskan, ale oba psy pojawiły sie w moim życiu niejako "awansem". Lubię labladory, szczególnie czarne, pitbule i amstafy - tudzież, a takze dogi, dobermany i bebrnardyny oraz brodacze monachijskie. Niespecjalnie "z urody" podobają mi się rotwailery, za to spaniele, foksteriery i mastify - bardzo. Ładniste psiska to na ogół też pudle (miałam pudelkę), owczarki nizinne (też), maltańczyki i inne kudłacze :) Nie przepadam za pinczerkami, bo sa złośliwe i okropnie hałaśliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
mechantloup Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 06.06.12, 14:05 Tylko i wyłącznie bokser. Może być buldog angielski. Nie trawię pudli, labradorów, yorków,ratlerków, mini pinczerków i wszystkiego "do torebki", co się majta pod nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
zetka50 moja psina:) 06.06.12, 21:49 pozwoliłam ją sobie tutaj wkleić, bo wylądowała na wyżalni z wątkiem Kochanicy:P Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: moja psina:) 07.06.12, 17:17 zecia-wygląda na charakterne bydlątko;-) Lubię jeszcze bassety-te długaśne uszy i oczy jak u pijaka i leniwą naturę;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: moja psina:) 07.06.12, 17:34 kseniainc napisała: > zecia-wygląda na charakterne bydlątko;-) > Lubię jeszcze bassety-te długaśne uszy i oczy jak u pijaka i leniwą naturę;-) hahhha, a swoją zdrogą uważacie, że pan upodabnia się do pupila;-phahhaha słyszałam takie opinie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zetka50 Re: moja psina:) 07.06.12, 20:57 coś chyba w tym jest, moja znajoma miała takiego psa z wyłupiastymi oczami, a ona tez takie miała :) jak Ci się podoba moja psina zatem, to ja też Ci się powinna spodobać :D Odpowiedz Link Zgłoś
zetka50 Re: moja psina:) 07.06.12, 21:04 takie wielorasowe są naprawdę fajne; mam jeszcze wilczura, kolega sobie kupił amstafa i chciał wilczura oddać do schroniska, przygarnęłam bo szkoda mi sie psiska zrobiło, teraz juz stary ale kochany psiak :) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais labiszony 07.06.12, 16:54 tudzież wszelkie rasy przyjazne i lizawne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kimonabike Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.06.12, 17:32 1. Opiekuńcze i wrażliwe kolaki. Miałam dwa. Psie ideały, uczyły się błyskawicznie, tak jakby "same z siebie". Zsynchronizowane z opiekunem, trzeba bardzo dbać o ich psychikę (i o własną, bo skubańce wyczuwają problemy i "się przejmują"). 2. Olewające wszystko i wszystkich, stoicko spokojne, kompletnie niewrażliwe na bodźce bassety. Miałam sukę tej rasy, jedyna w swoim rodzaju, cudna, mało wymagająca, nieposłuszna, nietresowalna, nieskłonna do ustępstw i łagodna :) Teraz mam dwie czarne kotki. Te to mi dopiero weszły na głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.06.12, 17:41 witam w klubie-basseta nigdy nie miała akuratnie-dobrze wiedzieć , co to za ufo;-) A kotki czarne 2 posiadam obecnie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kimonabike Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.06.12, 18:09 Miło spotkać kogoś o podobnych upodobaniach kynologiczno-felinologicznych ;-) Jeśli chodzi o "Naszą Zosię" to, kiedy minął pierwszy szok (naiwnie sądziliśmy, że wszystkie psy są tak samo kontaktowe jak collie) i pogodziliśmy się z faktem, że jest jaka jest i taka pozostanie, zaczęliśmy patrzeć na nią z podziwem i zazdrością. Była najbardziej "cool" z całej rodziny :D Nawet moje koty nie dorastają do pięt "Naszej Zosi" jeśli chodzi o umiejętność ignorowania otoczenia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lled Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.06.12, 22:37 najbardziej podobaja mi sie suki Odpowiedz Link Zgłoś
lewania Beagle 08.06.12, 15:10 mamy juz jednego i teraz przymierzam sie do kupienia drugiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio osobiscie lubie psy wielorasowe. 08.06.12, 15:26 legenda glosi , ze sa najmadrzejsze, bo co innego dziedzicza po mamusi, a co innego po tatusiu. Odpowiedz Link Zgłoś
zoskaanka Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 09.06.12, 19:07 Kocham wszystkie psy bez wyjątku - od tych najmniejszych, jazgotliwych po największe, rasowe i mixy wszelkie. Mam parę ulubionych - wilczarz irlandzki, rottweiler, jamnik szorstki, jack russell terrier. Ostatnio adoptowała mnie sunia z azylu w typie wilczaka czechosłowackiego. Jest cudowna! Odpowiedz Link Zgłoś
girl.anachronism Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 09.06.12, 20:36 uwielbiam buldogi francuskie, garściami bym brała. Odpowiedz Link Zgłoś
katka-the-hermit Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 09.06.12, 23:04 Mieszaniec schroniskowy:) Odpowiedz Link Zgłoś