Dodaj do ulubionych

jaka rasa psów wam się podoba...?

• default Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 08.05.12, 08:34
      Charty. Wszystkie.
      To są najpiękniejsze psy, żadna inna rasa nie dorównuje ich pięknu, gracji, szlachetności. Są prawdziwymi psimi arystokratami. I z wyglądu, i z charakteru :)

• majenkir Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 06.06.12, 21:58
        default napisała:
        > Charty. Wszystkie.
        > To są najpiękniejsze psy, żadna inna rasa nie dorównuje ich pięknu, gracji, szl
        > achetności. Są prawdziwymi psimi arystokratami. I z wyglądu, i z charakteru :)

EJMEN!

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/re/qd/3acg/EyS38bArbyduwnye7X.jpg
        Charty
    • wez_sie najbardziej suki 08.05.12, 11:04
      najbardziej lubie suki
    • szpil1 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 08.05.12, 19:53
      1. Bokser - mieliśmy boksera zwanego Szeryfem, kochany pies, uczuciowy, bardzo energiczny, moim zdaniem oczywiście był najwspanialszym psem na świecie.
      2. Bulterier - nigdy nie miałam
      3. Buldog angielski - tez nie miałam
      4. Dog niemiecki - moja siostra miała, wielki pies, bojący sie przejśc obok małego kota. Zawsze uważaliśmy, że najłatwiej z domu ukraśc właśnie jego.
      5. Fila brasileiro - nigdy nie miałam, ponoc agresywne.

Poza tym widziałam całą masę pięknych kundelków. Moi rodzice teraz mają autentycznego wielorasowca ze schroniska, maści doga arlekina, wielkości średnigo sznaucera, z uszami jak nietoperz, szczekającej przy każdej okazji. I bez okazji też.
      • best.yjka Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 09.05.12, 00:36
        szpil1 napisała:

> 1. Bokser - mieliśmy boksera zwanego Szeryfem, kochany pies, uczuciowy, bardzo
        > energiczny, moim zdaniem oczywiście był najwspanialszym psem na świecie.

Boksery mają cudowny charakter. Są kochane. Mają groźny wygląd dla niepoznaki ;)
        Nie są agresywne, są zbyt przyjacielskie. Potrafią zalizać an śmierć :) Kocham tą rasę za charakter i inteligencję. Moja siostra wzięła boksera ze schroniska. Na samym początku jak pies się nudził, to kazała mu pilnować dzieci pod blokiem. Lubił to. Stawał na tylnych łapach, wpatrywał się w okno i jak któreś odchodziło z placu zabaw to szczekał :)
        Choć zdarzają się wyjątki. Z takim jednym zapoznałam się na mazurach x lat temu. Właściciele nie mogli uwierzyć, że pies dał mi się wyściskać i wycałować;) Co więcej odwzajemniał moje czułości. Psiak którego przygarnęli 2 lata wcześniej. Przyszedł konając z głodu i położył się na wycieraczce. Obcych nie lubił i potrafił być (podobno) agresywny. Nikogo nie ugryzł, ale głaskać się nie pozwalał.
        Stare czasy :) Sztynort, Zenza, brak miejsc, wszyscy na zewnątrz i ja po kilku piwach, ale pies był mój :)
        • szpil1 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 09.06.12, 17:43
          best.yjka napisała:

> szpil1 napisała:
          >
          > > 1. Bokser - mieliśmy boksera zwanego Szeryfem, kochany pies, uczuciowy, b
          > ardzo
          > > energiczny, moim zdaniem oczywiście był najwspanialszym psem na świecie.
          >
          > Boksery mają cudowny charakter. Są kochane. Mają groźny wygląd dla niepoznaki ;
          > )

Prawda! Moja koleżanka uważała, że Szeryf ma wygląd psa-mordercy i że na pewno jest wrogo nastawiony nawet do nas. A on zawsze starał się tak obok nas siadac, aby sie przytulic.
          a poranne pobudki? Codziennie rano wchodził do mojego pokoju, ładował się na łóżko, sprawdzał czy jeszcze śpię - jak udawałam że śpię, wzdychał zniecierpliwiony i schodził z łózka. Ale jak się zaśmiałam czy poruszyłam, natychmiast zaczynał skakac po łóżku, czochrac mi włosy i warczec. chciałabym jeszcze kiedys miec boksera :-)
    • siostra.bronte Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 08.05.12, 20:05
      Golden retriever i husky :)
    • khadroma Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 08.05.12, 20:15
      Westi.

https://www.blogcdn.com/www.pawnation.com/media/2010/09/west-highland-terrier-101-345rm090110.jpg
      • hatora Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 08.05.12, 20:22
        pudelek , super inteligentny, wesoły i kochany
        , zwłaszcza morelowa suczka :) www.psyipudle.fora.pl/pielegnacja,20/fryzury-pudli-nieuznane-free-style,477.html
      • super-kinia Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 08.05.12, 20:34
        Mam foksa krótkowłosego tricolor,wiek 7 lat,uwielbiamy oboje włóczyć się po okolicy,a,że blisko las rano spacerek jest super.Lubię psy żywe,ciekawe świata,bystre.
        • bellatrix01 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 09.05.12, 07:42
          Przez 10 lat miałam berneńczyka - suczkę i jeśli kiedyś znów zdecyduję się na psa to znów na berneńczyka :)
    • szarrak Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 09.05.12, 08:01
      Ja mam seterkę angielską (trochę na odległość ją mam), ale to pewnie mój ostatni w życiu rasowy pies, od teraz tylko kundelki, ale to za dłuuugi czas - pewnie wydobędę ze schronu jakiegoś pieska dobrze zapowiadającego się do agility albo frisbee. Ale lubię wszystkie psy, chociaż nigdy w życiu nie chciałabym mieć żadnego małego teriera ani innego psa zaczepno-obronnego (który zaczepia i trzeba go bronić).
      A tak wygląda moje psiejstwo - klik!
      • szarrak Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 09.05.12, 08:05
        Aha, i nie lubię szpiców - nie wiem, po co hoduje się te psy, ani to ładne, ani bystre, ani specjalnie towarzyskie...
        • krakowskim_targiem Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 05.06.12, 13:40
          a ja uwielbiam jack russell terriery :) to taki jak ten piesek z filmu 'maska', tyle, że wolę wersję szorstkowłosą, są cudne, żywiołowe, bardzo przyjacielskie choć troszkę charakterne :D
    • delayla motylki :) 09.05.12, 12:16
      https://2.bp.blogspot.com/_CP2GgsCrSQA/ScP-duJOSLI/AAAAAAAAAKY/FJXHobTs66Q/s1600/papillon

https://www.californiatinydogs.com/papillon/papillon.jpg
    • leniwy_pierog Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 05.06.12, 21:06
      Co do psów mam podobne upodobania jak do mężczyzn: musi być duży, silny i kudłaty:) A tak poważnie to gdybym miała brać psa to nie brałabym rasowego tylko przygarnęła ze schroniska jakiegoś. Podobają mi się właściwie wszystkie psy poza jakimiś udziwnionymi szczególnie.
    • zakonna Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 05.06.12, 21:23
      tolerki są piękne po prostu, o takie www.calibertollers.com
      a na stanie mam psa w-typie-labardora (bo bez rodowodu) oraz sucz wielce skundloną, podobna absolutnie do żadnej rasy nie jest :D
    • to.niemozliwe Na mój obraz i podobieństwo. 05.06.12, 21:41
      :-B
      • olewka100procent Re: Na mój obraz i podobieństwo. 05.06.12, 22:17
        https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS_8-5D_cD7V-fMWIoL5R583hb5NeaQkCLQoooJm8h8WkFhrsxxYiOT5T8q
    • moonogamistka Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 05.06.12, 22:26
      Mam labradora biszkopta. I jest to najukochanszy, najwspanialszy pies swiata, szczegolnie jak ma sie dzieciaki w rodzinie.

Ale i tak wole koty:-D
      • zetka50 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 05.06.12, 22:32
        ja wolę psy, a ma 3 sztuki :)
        kota tez mam, jak jest ciepło na dworze to ma nas w d... zimą przychodzi się ogrzać :P
        • moonogamistka Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 05.06.12, 22:34
          Wlasnie za to kocham koty:-) Ze maja nas w d...;-)
          Cala moja natura, a nie wierna poddanczosc;-)
          • alba27 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 09.06.12, 19:40
            Polski owczarek nizinny spełnia wszystkie nasze kryteria i tego psa właśnie kupimy. Z innych, które uwielbiam (poza kundelkami bo one są jedyne w swoim rodzaju) to border colie, mopsy i spaniele, owczarki niemieckie uważam, za bardzo mądre psy i gdybym szukała psa obronnego byłby to owczarek niemiecki.
    • edysia1986 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 05.06.12, 23:01
      Nie lubię tych małych i "jazgoczących" :)

Mam boksera. Podobają mi się jeszcze dobermany.
    • ciastko_z_kota Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 06.06.12, 11:23
      Mopsy, buldogi francuskie, angielskie, wszelkie anorektyczne charty, owczarki berneńskie. A tak naprawdę to wszystkie mi się w jakimś stopniu podobają.
    • lewapinger Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 06.06.12, 11:37
      Ja mam cocker spaniela angielskiego.
      Czytałam wypowiedzi i widzę, że nie jest to rasa posiadająca wielu zwolenników.
      Ze względu na ich nie do ujarzmienia ADHD?
      spanielee.prv.pl/1fdaaae7503c19889e9e8f13c0480f2f,0,1%5B1%5D.jpg
      Piękne są ale zadziorne, mój każdego ranka próbuje wywalczyć od mojej córki śniadanie.
    • kora3 Ja tam lubię wszystkie psy :) 06.06.12, 13:56
      bez względu na rase, ale jesli chodzi o takie "podobanie się" to własnie duzaki :)

Miałam dobermana, najbardziej lizaene i kochane psisko na swiecie. Terz jest z nami malamut alaskan, ale oba psy pojawiły sie w moim życiu niejako "awansem". Lubię labladory, szczególnie czarne, pitbule i amstafy - tudzież, a takze dogi, dobermany i bebrnardyny oraz brodacze monachijskie. Niespecjalnie "z urody" podobają mi się rotwailery, za to spaniele, foksteriery i mastify - bardzo. Ładniste psiska to na ogół też pudle (miałam pudelkę), owczarki nizinne (też), maltańczyki i inne kudłacze :) Nie przepadam za pinczerkami, bo sa złośliwe i okropnie hałaśliwe.
    • mechantloup Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 06.06.12, 14:05
      Tylko i wyłącznie bokser. Może być buldog angielski.
      Nie trawię pudli, labradorów, yorków,ratlerków, mini pinczerków i wszystkiego "do torebki", co się majta pod nogami.
    • zetka50 moja psina:) 06.06.12, 21:49
      pozwoliłam ją sobie tutaj wkleić, bo wylądowała na wyżalni z wątkiem Kochanicy:P
      https://img836.imageshack.us/img836/2945/pixg.jpg
      • kseniainc Re: moja psina:) 07.06.12, 17:17
        zecia-wygląda na charakterne bydlątko;-)
        Lubię jeszcze bassety-te długaśne uszy i oczy jak u pijaka i leniwą naturę;-)
        • kseniainc Re: moja psina:) 07.06.12, 17:34
          kseniainc napisała:

> zecia-wygląda na charakterne bydlątko;-)
          > Lubię jeszcze bassety-te długaśne uszy i oczy jak u pijaka i leniwą naturę;-)

hahhha, a swoją zdrogą uważacie, że pan upodabnia się do pupila;-phahhaha
          słyszałam takie opinie;-)
          • zetka50 Re: moja psina:) 07.06.12, 20:57
            coś chyba w tym jest, moja znajoma miała takiego psa z wyłupiastymi oczami, a ona tez takie miała :)
            jak Ci się podoba moja psina zatem, to ja też Ci się powinna spodobać :D
      • maitresse.d.un.francais Re: moja psina:) 07.06.12, 17:43
        słodkie pieso ;-)
      • kimonabike Re: moja psina:) 07.06.12, 18:13
        I takie też mi się podobają :)
        • zetka50 Re: moja psina:) 07.06.12, 21:04
          takie wielorasowe są naprawdę fajne; mam jeszcze wilczura, kolega sobie kupił amstafa i chciał wilczura oddać do schroniska, przygarnęłam bo szkoda mi sie psiska zrobiło, teraz juz stary ale kochany psiak :)
    • maitresse.d.un.francais labiszony 07.06.12, 16:54
      tudzież wszelkie rasy przyjazne i lizawne ;-)
    • kimonabike Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.06.12, 17:32
      1. Opiekuńcze i wrażliwe kolaki. Miałam dwa. Psie ideały, uczyły się błyskawicznie, tak jakby "same z siebie". Zsynchronizowane z opiekunem, trzeba bardzo dbać o ich psychikę (i o własną, bo skubańce wyczuwają problemy i "się przejmują").
      2. Olewające wszystko i wszystkich, stoicko spokojne, kompletnie niewrażliwe na bodźce bassety. Miałam sukę tej rasy, jedyna w swoim rodzaju, cudna, mało wymagająca, nieposłuszna, nietresowalna, nieskłonna do ustępstw i łagodna :)
      Teraz mam dwie czarne kotki. Te to mi dopiero weszły na głowę.

• kseniainc Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.06.12, 17:41
        witam w klubie-basseta nigdy nie miała akuratnie-dobrze wiedzieć , co to za ufo;-) A kotki czarne 2 posiadam obecnie;-)
        • kimonabike Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.06.12, 18:09
          Miło spotkać kogoś o podobnych upodobaniach kynologiczno-felinologicznych ;-)
          Jeśli chodzi o "Naszą Zosię" to, kiedy minął pierwszy szok (naiwnie sądziliśmy, że wszystkie psy są tak samo kontaktowe jak collie) i pogodziliśmy się z faktem, że jest jaka jest i taka pozostanie, zaczęliśmy patrzeć na nią z podziwem i zazdrością. Była najbardziej "cool" z całej rodziny :D Nawet moje koty nie dorastają do pięt "Naszej Zosi" jeśli chodzi o umiejętność ignorowania otoczenia ;-)
    • lled Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.06.12, 22:37
      najbardziej podobaja mi sie suki
    • lewania Beagle 08.06.12, 15:10
      mamy juz jednego i teraz przymierzam sie do kupienia drugiego :)
      • lewania Re: Beagle 08.06.12, 15:13
        https://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2820840,5,11,44935,wales-124.html

to nasza lobuziara
    • maly.jasio osobiscie lubie psy wielorasowe. 08.06.12, 15:26
      legenda glosi , ze sa najmadrzejsze, bo co innego dziedzicza po mamusi, a co innego po tatusiu.
    • zoskaanka Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 09.06.12, 19:07
      Kocham wszystkie psy bez wyjątku - od tych najmniejszych, jazgotliwych po największe, rasowe i mixy wszelkie.
      Mam parę ulubionych - wilczarz irlandzki, rottweiler, jamnik szorstki, jack russell terrier.
      Ostatnio adoptowała mnie sunia z azylu w typie wilczaka czechosłowackiego. Jest cudowna!
    • girl.anachronism Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 09.06.12, 20:36
      uwielbiam buldogi francuskie, garściami bym brała.
    • katka-the-hermit Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 09.06.12, 23:04
      Mieszaniec schroniskowy:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka