Dodaj do ulubionych

Wygladam 10 lat starzej :-(

16.05.12, 10:54
Wywolalam dzis zdjecia z urlopu i sie przerazilam. Dwie duze, widoczne zmarszczki na czole, malo jedrna skora, zmarszczki pod oczami. Niby mimiczne, ale co z tego? Kiedys przez 10 lat palilam i sa chyba tego efekty. Co robicie, zeby utrzymac mlody wyglad? Ja naprawde zle wygladam :-(
Obserwuj wątek
    • j-k starosc nie radosc 16.05.12, 11:01
      mlodosc - nie wiecznosc
      - liczy sie tylko zycia skutecznosc.

any problems more?
    • hotally Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 16.05.12, 11:05
      nic nie robimy ;) trzeba sie godnie starzeć
      • azja35 Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 17.05.12, 23:06
        Aluha jako młoda koza starzeje się z "kulturom i godnościom osobistom"; Podgladnąłem sobie Twój blog ( tak z czystej ciekawości )... O starzeniu to może za jakie 10 lat się wypowiadaj;
        Ale - jak widzę podjęto "działania wyprzedzające" ( dobrze, dobrze, chwalę zapobiegliwość ) :-)

Droga Wątkodawczyni ( Wątkopiszczyni ? ) : starzejemy się, czy tego chcemy, czy nie. rację ma von Boska ( "godnie starzeć" ). Zaakceptuj i miej najzwyczajniej zwis, wszak "życie zaczyna się dopiero po 70" - jak kiedyś usłyszałem od dziadka ( nie mojego; dziadek to synonim wieku ) weterana II WŚw. Dodam, że ów dziadek miał wówczas po 80 i 3,5 roku Oświęcimia "w swojej karierze".
        Pogoda ducha, asertywność, radość ( z życia ) i do przodu. Ktoś mówi Ci, że masz zmarszczki?
        To nie Twój problem, tylko "zauważyciela". "Masz zmarszczki". "Mam i co z tego"?
    • mahadeva Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 16.05.12, 11:14
      no sorry, jak sie pali, to trudno sie dziwic :)
      mlody wyglad? sa kremy, zdrowe jedzenie, odpowiedni styl zycia, wreszcie jakies radyklaniejsze zabiegi, poszukaj sobie o tym ...
    • po-trafie Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 16.05.12, 12:00
      Jakis czas temu zauwazylam, ze przestaje wygladac jak 'dziewczyna' a w pewnych momentach skora wyglada faktycznie gorzej - niekoniecznie starzej, ale po prostu szarzej, jakby zmeczona, jakies wypryski itp. Tez kiedys palilam pare lat, a a teraz od jakiegos roku:
      - biegam, ruszam sie czesto, chocby 20-30 minut z rana;
      - wysypiam sie;
      - pije litry wody mineralnej;
      - unikam slodyczy, bialej maki, picia gazowanego; jesli alkohol to np kieliszek wina;
      - bezwzglednie przestrzegam rutyny twarzowej: wieczorem zawsze dokladnie zmyty makijaz najpierw mleczkiem, pozniej zel do mycia twarzy (clinique), tonik (clinique), serum na oczy na noc (advanced estee lauder night repair), krem nawilzajaca rozswietlajacy na cala twarz i szyje; rano mycie twarzy peelingiem (znowu clinique), serum nawilzajace, odczekac, krem na dzien, podklad.

Ogolnie musze powiedziec ze po paru miesiacach skora wyglada zdecydowanie lepiej, zywiej, mlodziej. teraz zastanawiam sie nad jakimis drobnymi zabiegami kosmetycznymi, a za jakies kolejne pare lat bede pewnie rozwazala jakies bardziej inwazyjne zabiegi.
      • lonely.stoner Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 16.05.12, 13:14
        > - bezwzglednie przestrzegam rutyny twarzowej: wieczorem zawsze dokladnie zmyty
        > makijaz najpierw mleczkiem, pozniej zel do mycia twarzy (clinique), tonik (clin
        > ique), serum na oczy na noc (advanced estee lauder night repair), krem nawilzaj
        > aca rozswietlajacy na cala twarz i szyje; rano mycie twarzy peelingiem (znowu c
        > linique), serum nawilzajace, odczekac, krem na dzien, podklad.

ja takiej rutyny przestrzegam od czasow liceum, z tym ze ostatnio przerzucilam sie na tylko naturalne produkt- olejki i ziola.
        U mne widac zmeczenie po nieprzespanej nocy, stresie albo jak zabaluje pare dni. A tak poz tym to dbam o dobre nawilzenie i sen :) papierosy rzucilam juz dawno- ze wzgeldu na zdrowie i zeby, ale popalam od czasu do czasu przy piwku.
        • donnaanna Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 16.05.12, 13:46
          woda, woda, woda. cwiczenia rano - wspomaga krazenie i drenaz. obciac solarium i stosowac kremy z spf NA CODZIEN! zrelaxowac sie - ta zmarch ana czole glownie pewnie od nadmiernego napiecia miesni ze stresu...

co do kosmetykow estee lauder i clinique to ja sie podpisuje wszystkimi rekami i nogami! jak tylko mam kryzys finansowy i przestaje ich uzywac na pare tygodni to od razu skora wyglada zle. dzis pedze do sklepu po EL tripple cream - mocno odzywczy krem/maska ktora dziala cuda! rownie mocno polecam maski pod oczy z EL i ten night repair o ktorym pisala lonly stoner - jest SUPER, zycia sobie bez niego nie wyobrazam!

co do reszty - powoli zaczynam rozwazac mikro-dermabrazje albo kwas. do botoxu jeszcze mi na szczescie daleko!
          • lonely.stoner Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 16.05.12, 13:58
            i ten night repair o ktorym pisala lonly stoner - jest SUPER, zycia sobie bez
            > niego nie wyobrazam!

ee, to nie ja pisalam, ja nie uzywam EL kosmetykow, moj glowny kosmetyk to olejek jojoba i obecnie maslo kakaowe :)
            • donnaanna Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 16.05.12, 14:14
              oh, jej, faktycznie, sorrki!
            • tatibi Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 18.05.12, 12:49
              Olejki zbyt czesto stosowane wysuszaje skore a masło kakaowe jest super tyle ze nie nawilza wiec zwykły krem alterra z rosmana bez konserwantow jest lepszy a nie clinqui za kupe kasy za to z kupa konserwantow i innego syfu.
          • po-trafie Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 16.05.12, 18:19
            a to ja o tym tripple cream poczytam :-D dziekowac
        • kochanic.a.francuza Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 16.05.12, 15:47
          Ja tez. I mysalam, ze wsztscy tak, a tu na forum sie dowiaduje, ze mozna i bez tego zyc.
          Ja ze swej strony dodam "wysypianie sie". Jak tylko moge spie wrecz "na zapas". Czasem musze zasuwac po 12-13 godzin. Jedem dwa dni nie widac ale po calym tygodniu cera zle wyglada. I na odwrot: kilka dni wolnego, spanie, lazenie po spa i zaraz wraca swierzosc.
          Nie trzeba sie przepracowywac.
    • anaisanais96 Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 16.05.12, 13:55
      A ile masz lat. Ja pierwsze zmarszczki miałam juz w iwkeu 23 lat. Teraz koło 30 jest tylko gorzej. Jełśi będą mi bardzo przeszkadzać zrobię botoks. Kiedyś natomiast czytałam że to właśnie nie zmarszczki tylko mało jędrna skóra powoduje że wygląda się staro. A jełśi już powstał taki wątek to mam pytanie do kobiet po 30. Czy w tym wieku zauważyłyście że skóra straciła jędrność. Bo mnie sie kurde tak dziwnie marszczy skóra na rękach, a mam wrażenie że rówieśnice mają idealną skórę. :p
    • kbjsht Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 16.05.12, 13:57
      ćwiczymy, NIE palimy, nie żremy codziennie kfc, no i czasem trochę na świeżym powietrzu nie zaszkodzi, wyspanie się też, lubimy też kremy nawilżające i inne takie tam
    • kitek_maly Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 16.05.12, 13:58
      Trochę Ci nie wierzę, bo na tym forum wszyscy wyglądają 10 lat młodziej.
      • marguy Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 16.05.12, 14:20
        kitek :D !!!
        pif- paf i wytluklas pol forum :D

Co do wiecznej mlodosci, to obojetnie czego nie zrobilybyscie to i tak doopa z tylu.
        Przestancie sie nakrecac widokiem trzynastoletnich modelek i czytac Filipinke.
        Od razu bedzie wam lzej na duszy.
        • simply_z Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 16.05.12, 14:28
          jak sie kurzy fajki przez 10 lat to co sie dziwic..
    • emikko Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 16.05.12, 17:55
      Zauwazylam, ze starzejemy sie skokowo, tzn. ktos sie trzyma na jakims poziomie, a potem nagle "pyk" i mowimy: "ale on sie postarzal". Najbardziej widoczne przejscia to z fajnej kobiety w dojrzala kobiete (te przejscia okolo 40-tki), potem w starsza pania i na koncu w staruszke. Przeraza mnie to. :(
      • josef_to_ja Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 16.05.12, 18:10
        A sama mniej więcej w jakim wieku jesteś? :P
    • gazetopolaczek Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 16.05.12, 18:09
      A gdzie pracujesz? Tzn. chodzi mi o to czy masz stresującą robotę.
    • violon-czela Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 16.05.12, 18:28
      hmm ogólnie wszystko zależy od genów - z tym nie wygrasz. Ale możesz powalczyć o czas. Ja się staram ale wiem że prędzej czy później zacznę się bardziej czy mniej sypać. Cóż... zaczęłam za młodu mimo, że dobrze wyglądałam dbać o siebie w nadziei że kiedyś to zaprocentuje.

1. Nie palę - w nerwach mi się zdarzy ze 2 razy do roku może. To dziadostwo nawet po latach daje o sobie znać czy to w wyglądzie czy zdrowiu.
      2. Ćwiczę i ogólnie stawiam na aktywność.
      3. Nawilżam skórę ( twarz i ciało) codziennie,
      4. Dużo sypiam :D
      5. Nie pije alkoholu :P

Jedyny grzech jaki mi ciąży to niezdrowe jedzenie które UWIELBIAM.......
    • kinga832 Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 17.05.12, 11:54
      Piękny wygląd to przede wszystkim zdrowa, zbilansowana dieta. To, jak się odżywiasz automatycznie widać na Twojej twarzy. Tak samo z używkami - od razu można poznać po twarzy, która kobieta pali (po wielu latach palenia zmienia się koloryt cery i wygląda ona na zdecydowanie starszą) czy notorycznie przesadza z alkoholem. Pij dużo wody i zdrowa się odżywiaj. Poza tym wybierz się do kosmetycznki na zabieg mikrodermabrazji lub kawitacji - oba usuwają drobne zmarszczki. Sama też nakładaj np. dwa razy w tygodniu maseczki rewitalizujące, oczyszczające i odżywcze. Musisz być jednak systematyczna, aby otrzymać pożądane efekty. Powodzenia!
      • sabrilla Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 17.05.12, 20:29
        jakbym czytała wywiad z pierwszą brzegu gwiazdą Hollywood. Albo i rodzimą celebrytką.
        Przebieg jest na ogół taki:
        "Jak Pani to robi, że pani tak pięknie wygląda?"
        "Och, zdrowo się odżywiam i piję dużo wody. (ewentualnie pada tekst o świetnych genach)".
        • leniwy_pierog Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 17.05.12, 20:33
          Ale to działa. Ja mam z natury bardzo ładną cerę. Ale wystarczy, że mam trudniejszy czas, dużo zajęć, nie dosypiam, piję za dużo kawy i zajadam się czekoladą to od razu widać. Ale jak śpię normalnie, piję wodę i jem warzywa to szybko wszystko wraca do normy.
          • sabrilla Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 17.05.12, 20:41
            A ile masz lat? Skoro wspominasz o zajęciach pewnie jesteś studentką, więc żeś dziewczę piękne i młode.
            W młodym wieku, to naprawdę trzeba się postarać, żeby kiepsko wyglądać :-)
            To o gwiazdach Hollywood dotyczyło pań, które mają trzydzieści kilka lat. Od lat co najmniej kilkunastu :-)
            • leniwy_pierog Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 17.05.12, 20:44
              Mam prawie 30 lat:) I nieskromnie mówiąc, bo fałszywej skromności nie lubię, cerę mam znacznie lepszą niż większość kobiet w tym wieku. Naprawdę widać po moich rówieśniczkach, która pali od kilkunastu lat i chętnie spedza wieczór przy piwie. Tak samo jak odbijają się na wyglądzie skóry wszystkie fastfoody i odżywianie się byle czym, picie litrów coli... to po prostu widać
              • sabrilla Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 17.05.12, 21:04
                Nie, no jak ktoś chleje, pali jak smok i dorzuca do tego fastfoody to jasne że tak. Bez dwóch zdań to się odbija na wyglądzie. A, jeszcze do tego solarium dorzućmy :-)
    • heet_joe Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 17.05.12, 15:28
      Chyba faktycznie po prostu malo o siebie dbam :-) Wody pije za malo, pije duzo alkoholu, jem tak sobie, sportu nie uprawiam, jedynie chodze duzo :-( Sie zastanowic musze nad soba :-)
      • kseniainc Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 17.05.12, 15:34
        Sie zastanów i nade mnom też;-)
    • sabrilla Oj tam 17.05.12, 20:26
      Oj tam oj tam. Botoks na zmarszczki. Będziesz parę stów lżejsza, ale i zmarszczki znikną natychmiast.
      Rób sobie przez jakis czas maseczki na twarz, pilingi (takie domowe maseczki: typu z miodu, oleju lnianego itp), ewentualnie mezoterapia. Jeśli masz więcej kasy to strzel sobie laser frakcyjny (genialne!). Nie zawadzi codziennie trochę na świeżym powietrzu się poruszać.
      I spoko.
    • kora3 Powiem Ci tak 17.05.12, 21:37
      Palenie na pewno szkodzi nie tylko na zdrowie, ale i na urodę. Ale nie przeceniałabym tu jego działania. Nie żebym byłą zwolenniczką, bynajmniej, ale znam kobiety palące wyglądające młodziej od ich równieśniczek i niepalące wygladające starzej. Czym co na pewno niemal w momencie postarza jest silny stres i niestety miałam okazję to widzieć pare lat temu po sobie. NA szczescie po uspokojeniu sie - mija.
      Jeśli chodzi o zmarszczki, to z moich obserwacji otoczenia widzę, że najbardziej widoczne są z wiekiem u pań nadużywających słońca i solarki. Ale poza tym wszystkim jest jeszcze genetyka, budowa twarzy i grubośc skóry oraz jej rodzaj. Przy cienkiej skórze zmarszczki pojawiają się tuż po 20-stce tak naprawdę, przy grubszej znacznie później i są mniej widoczne. Zmarszczkom sprzyja sucha skóra, a kobiety o ostrych rysach twarzy "starzeją się" wizualnie bardziej niż "kobiety - dziewczynki" z okrągłymi twarzami z dołeczkami (także szczupłymi), po prostu z wiekiem zaostrzają się rysy, a jeśli są z natury ostre to ...
      Na pewno ruch i zdrowa dieta oraz wysypianie się sprzyjają dobremu wyglądowi i warto w to "zainwestować", ale nie licz na to, że zmarszczki znikną, nawet przy użyciu najlepszych kosmetyków. Znikną na jakiś czas po botoksie, albo po skalpelu. Innej drogi nie ma. Pytanie, czy sie na to zdecydujesz, bo niesie to z sobą jednak pewne ryzyko.
      Zabrzmi to jak truizm, ale jesli nie masz nagle odkrytej choroby szybkiego starzenia się :) (jest taka, 7-letnie dzieci sa pomarszczone, jak staruszkowie), to przestań sobie tak bardzo zaprzatać głowe tą zmarszczką. Jest spora szansa, ze widzisz ją tylko Ty sama, a najlepszym "odmładzaczem" jest szczery uśmiech, życzliwosc, interesująca osobowość.
    • emilatata Re: Wygladam 10 lat starzej :-( 18.05.12, 10:22

na zmarszczki kremy odpowiednie
      A na jędrną skórę - i brak cellulitu - który szczególnie przeszkadzał mi jak zakładałam bikini odpowiednie preparaty odpowiednio stosowane
      Ten mój jest prosty i praktycznie dla każdej kobietki. A jak ktoś chce wiedzieć jaki to sposób to zapraszam na tą stronę
      www.cellulitowo.pl/blog/darmowy-artykul.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka