Dodaj do ulubionych

co na starość?

23.05.12, 19:09
To nie żart. Oglądam zdjecia i przybyło mi. Kilogramów, zmarch, obwisłej skory i szerokich plecow. Nastolatki nie przypominam, a mam 26 lat. Co dlaej? Jak byc znowu ta świeża i elastyczna, bo to oc teraz sie dzieje, delikatnie mówiąc: nie podoba mi sie TO. Plus pierwszy bialy wlos jeden.
Zawsze bylo tak, że w wieku 20 lat (bo to sie zaczęło dziać kolo 22 lat) wyglądalam na 16. Teraz wygladam na 25-26.. Dodam, ze urodą nie grzeszyłam w dziecinstwie, teraz ta uroda poszla w kąt, bo napuchniete jestem i tluszcz m isie na karku zbiera... Jak sie cofnąć?
Obserwuj wątek
    • fajnajozia Re: co na starość? 23.05.12, 19:14
      Jak sie cofnąć?

Jeszcze bardziej?
    • berta-death Re: co na starość? 23.05.12, 19:15
      Nie da się cofnąć. Trzeba sobie zrobić eutanazję i liczyć na ładne ciało w przyszłym wcieleniu.
      • soda_w_oko Re: co na starość? 23.05.12, 19:24
        Tez o tym pomyślałam , a co jak nie będzie przyszłego wcielenia i ze tylko do 20 lat będzie ładnie?

berta-death napisała:

> Nie da się cofnąć. Trzeba sobie zrobić eutanazję i liczyć na ładne ciało w przy
        > szłym wcieleniu.
    • jan_hus_na_stosie Re: co na starość? 23.05.12, 19:16
      mniej jeść, więcej się ruszać - proste prawda? :)
      • soda_w_oko Re: co na starość? 23.05.12, 19:25
        Tak, ale jestem coraz bardziej przekonana, ze na niewiele sie zda:///

jan_hus_na_stosie napisał:

> mniej jeść, więcej się ruszać - proste prawda? :)
        >
        >
        • heet_joe Re: co na starość? 23.05.12, 19:42
          Jak nie sprobujesz, to sie nie przekonasz. Od gledzenia na pewno nic sie nie zmieni. Jak cie stac na liposukcje to sobie zafunduj.
    • happy_time Re: co na starość? 23.05.12, 19:23
      Na jaką starość? Chyba na nadwagę. Schudnąć.
      • soda_w_oko Re: co na starość? 23.05.12, 19:25
        Prowokujesz do pokazania swojego foto:///

happy_time napisała:

> Na jaką starość? Chyba na nadwagę. Schudnąć.
    • good_morning ech, ta dzisiejsza mlodziez 23.05.12, 19:43
      tylko jeczy i jeczy, zero optymizmu, zero checi do zycia, do dzialania...
      • soda_w_oko Re: ech, ta dzisiejsza mlodziez 23.05.12, 19:44
        ::Pppp

good_morning napisała:

> tylko jeczy i jeczy, zero optymizmu, zero checi do zycia, do dzialania...
        • good_morning Re: ech, ta dzisiejsza mlodziez 23.05.12, 20:02
          nawet literek nie chce sie wiecej napisac ;P
    • wersja_robocza Re: co na starość? 23.05.12, 19:48
      Do pieluch nie wrócisz. A z odmladzaniem to chyba trzeba poczekać ze 20 lat. Chociaż nie.... masz obowiązek być chudą i piękną. Za wszelką cenę.
    • j-k Ciechocinek 23.05.12, 20:08
      no co, adresow odglupiajacych nie ma ?
    • vandikia Re: co na starość? 23.05.12, 20:10
      sorry ale masz 26 lat i skóra Ci zwisa?
      skończę za kilka miesięcy 30 i nic mi nie zwisa!
      tłuszcz na karku? szerokie plecy? to rusz 4 litery może albo dietę zmień, samo się nie naprawi
      • j-k cienko z Toba 23.05.12, 20:21
        vandikia napisała:
        > skończę za kilka miesięcy 30 i nic mi nie zwisa!

cienko z Toba.
        ja koncze dwa razy tyle i NIKT mi nie zwisa.
      • soda_w_oko Re: co na starość? 23.05.12, 21:16
        a skad wiesz, ze ci nie zwisa?
        bo sama tak oceniłaś?

Moja twarz zmieniła sie i nie przypomina juz tej nastoletniej. Taka jestes pewna siebie, a ja roznice w sobie zobaczyłam porównując zdjecia z dzisiaj i wczoraj do zdjec z 2006r:P

vandikia napisała:

> sorry ale masz 26 lat i skóra Ci zwisa?
        > skończę za kilka miesięcy 30 i nic mi nie zwisa!
        > tłuszcz na karku? szerokie plecy? to rusz 4 litery może albo dietę zmień, samo
        > się nie naprawi
        • vandikia Re: co na starość? 23.05.12, 21:27
          no raczej cięzko nie zauważyć jakieś zwisającej części ciała czy skóry
          • soda_w_oko Re: co na starość? 23.05.12, 21:29
            przecież, jeśli mowa o twarzy, to nic nikomu nie dynda..

vandikia napisała:

> no raczej cięzko nie zauważyć jakieś zwisającej części ciała czy skóry
            • vandikia Re: co na starość? 23.05.12, 21:32
              jak zwisa, to dynda :P

marudzisz, wklep maseczkę, napij się koktajlu owocowego, a jutro idź na basen albo rower i nie rób z siebie 80latki, moja babcia ma lepsze samopoczucie niż Ty dzisiaj i prezentuje się ładnie jak na kobietę w jej wieku
    • karielcia no dobra emerytura i zdrowie 23.05.12, 20:27
      a co ma byc ?
    • senseiek jesli to nie zart.. 23.05.12, 20:42
      > To nie żart.

1) zamow Kalkulator Kalorii i regularnie wypelniaj dane, nie przekraczajac limitow dziennych bialka, szczegolnie weglowodanow, i tluszczu. np. 70 g bialka, 350 g weglowodanow, 65 g tluszczu = 2265 kcal/dziennie
      2) codziennie biegaj- zacznij od 1 km po 1-2 tygodniach zwiekszaj odleglosci jak poczujesz, ze nie zmeczylas sie
      3) codziennie godzina silowni... cwiczenia silowe spalaja najwiecej kalorii.. nigdy na "pusty brzuch", zawsze po sniadaniu/obiedzie/kolacji, bo inaczej organizm zacznie spalac miesnie..
      4) musisz zamienic tkanke tluszczowa (lekka, duzo zajmujaca miejsca, malo wymagajaca energetycznie), w tkanke miesniowa - (ciezka, mala objetosc, duzo wymagajaca energetycznie). Innymi slowy - im wiecej masz miesni, tym szybciej spalasz kalorii, bo miesnie potrzebuja duzo energi. I vice versa - tkanka tluszczowa jest prawie samowystarczalna..
      Ruszajac miesniem np. bicepsem, spalasz tluszcz gdziekolwiek sie on znajduje- zuzywa sie energie z krwi, jak jej juz nie ma, to organizm wysyla sygnal do komorek tluszczowych, zeby udostepnily swoje zasoby i miesnie moga pracowac dalej.
      • soda_w_oko Re: jesli to nie zart.. 23.05.12, 21:17
        Cmok:)

senseiek napisał:

> > To nie żart.
        >
        > 1) zamow Kalkulator Kalorii i regularnie wypelniaj dane, nie przekraczajac limi
        > tow dziennych bialka, szczegolnie weglowodanow, i tluszczu. np. 70 g bialka, 35
        > 0 g weglowodanow, 65 g tluszczu = 2265 kcal/dziennie
        > 2) codziennie biegaj- zacznij od 1 km po 1-2 tygodniach zwiekszaj odleglosci ja
        > k poczujesz, ze nie zmeczylas sie
        > 3) codziennie godzina silowni... cwiczenia silowe spalaja najwiecej kalorii.. n
        > igdy na "pusty brzuch", zawsze po sniadaniu/obiedzie/kolacji, bo inaczej organi
        > zm zacznie spalac miesnie....
    • xolaptop Re: co na starość? 23.05.12, 20:47
      torba i kij
    • maitresse.d.un.francais Mając 26 lat wyglądasz na 26? 23.05.12, 21:10
      I to ma być ta straszna tragedia?
      • soda_w_oko Re: Mając 26 lat wyglądasz na 26? 23.05.12, 21:21
        Cale zycie wyglądałam na 16. A jak wyglada 26 latka? Swiezo? Swiezo to wygląda 19 latka. Chce byc mloda. Wiecznie. Chce zostac tu iteraz. Nie chce tych zmian. Widac mi zmarszczki, musze twarz przecierac z 5 razy dziennie, by sie nie swiecic, a kiedys robiło sie samo. Makijaz tuszuje mi mankamenty zmaioast mnie ozdabiac. Kiedys pomalowałam sobie pół oka i wszyscy widzieli. Dzisiaj muszę pomalowac i gore i dol, najelpiej tez ożywić różem cere, bo jak nieopalona to taka mizerna:(
        Dla mnie to policzek:(

maitresse.d.un.francais napisała:

> I to ma być ta straszna tragedia?
        • soda_w_oko Re: Mając 26 lat wyglądasz na 26? 23.05.12, 21:22
          Tylko staruszki mówią mi na ty, reszta pani. Nikt sie od 2 lat nie pomylił i tak mnie tytułuje:(
          Kicha.
          • maitresse.d.un.francais Re: Mając 26 lat wyglądasz na 26? 23.05.12, 21:25
            soda_w_oko napisała:

> Tylko staruszki mówią mi na ty, reszta pani.

Wśród cywilizowanych ludzi to oznaka kultury. Do mnie zaczęto mówić pani kiedy miałam około 15 lat.
            • soda_w_oko Re: Mając 26 lat wyglądasz na 26? 23.05.12, 21:25
              To staruszki nie sa kulturalne i cywilizowane?

> soda_w_oko napisała:
              >
              > > Tylko staruszki mówią mi na ty, reszta pani.
              >
              > Wśród cywilizowanych ludzi to oznaka kultury. Do mnie zaczęto mówić pani kiedy
              > miałam około 15 lat.
              • maitresse.d.un.francais Re: Mając 26 lat wyglądasz na 26? 23.05.12, 21:26
                soda_w_oko napisała:

> To staruszki nie sa kulturalne i cywilizowane?

Staruszki uważają cię za coś w rodzaju niemowlęcia.
                • soda_w_oko Re: Mając 26 lat wyglądasz na 26? 23.05.12, 21:28
                  To chyba jakas nowa, co do nich, teoria..:P

> soda_w_oko napisała:
                  >
                  > > To staruszki nie sa kulturalne i cywilizowane?
                  >
                  > Staruszki uważają cię za coś w rodzaju niemowlęcia.
                  • maitresse.d.un.francais Re: Mając 26 lat wyglądasz na 26? 23.05.12, 21:30
                    soda_w_oko napisała:

> To chyba jakas nowa, co do nich, teoria..:P

No i co z tego?
                    • soda_w_oko Re: Mając 26 lat wyglądasz na 26? 23.05.12, 21:34
                      Nic tu nie zmienia.

> soda_w_oko napisała:
                      >
                      > > To chyba jakas nowa, co do nich, teoria..:P
                      >
                      > No i co z tego?
        • maitresse.d.un.francais Re: Mając 26 lat wyglądasz na 26? 23.05.12, 21:26
          soda_w_oko napisała:

> Cale zycie wyglądałam na 16.

W becie też?

Maluj się, maluj, skóra ci się szybciej zestarzeje.
          • soda_w_oko Re: Mając 26 lat wyglądasz na 26? 23.05.12, 21:29
            Zeby to była prawda. To bym mogła przestać i liczyć na to, ze odmłodnieje, ale ja sie nie maluje!

> soda_w_oko napisała:
            >
            > > Cale zycie wyglądałam na 16.
            >
            > W becie też?
            >
            > Maluj się, maluj, skóra ci się szybciej zestarzeje.
      • leniwy_pierog Re: Mając 26 lat wyglądasz na 26? 23.05.12, 22:55
        Zmarszczki, tłuszcz na karku i obwisła skóra to nie jest opis osoby wyglądającej na 26 lat:)
    • soda_w_oko Re: co na starość? 23.05.12, 21:25
      Nawet teraz siedzę wysmarowana kremem, bo naciągała skora. Kiedys nie wiedzialm, co to za uczucie:( Z lekcewazeniem odnosiłam sie do starszych kolezanek. Bylam przeświadczona, ze samo nic sie nie orbi, ze musialy sie dołożyć do takiego wyglądu, a tutaj wlasnie samo mi sie dzieje:((
      • fajnajozia Re: co na starość? 23.05.12, 21:33
        Nawet teraz siedzę wysmarowana kremem, bo naciągała skora. Kiedys nie wiedzialm, co to za uczucie:( Z lekcewazeniem odnosiłam sie do starszych kolezanek. Bylam przeświadczona, ze samo nic sie nie orbi, ze musialy sie dołożyć do takiego wyglądu, a tutaj wlasnie samo mi sie dzieje:((

Albo się utop albo powieś z tej rozpaczy. Za rok będziesz miała 27 lat i skórę jak chow chow. Nie przeżyjesz.
        • soda_w_oko Re: co na starość? 23.05.12, 21:37
          Wierze na słowo, pewnie cos o tym wiesz

Rzeczywiście jestem tuz przed okresem:p

fajnajozia napisała:

> Nawet teraz siedzę wysmarowana kremem, bo naciągała skora. Kiedys nie wiedzialm
          > , co to za uczucie:( Z lekcewazeniem odnosiłam sie do starszych kolezanek. Byla
          > m przeświadczona, ze samo nic sie nie orbi, ze musialy sie dołożyć do takiego w
          > yglądu, a tutaj wlasnie samo mi sie dzieje:((
          >
          > Albo się utop albo powieś z tej rozpaczy. Za rok będziesz miała 27 lat i skórę
          > jak chow chow. Nie przeżyjesz.
          • maitresse.d.un.francais Re: co na starość? 23.05.12, 21:39
            soda_w_oko napisała:

> Wierze na słowo, pewnie cos o tym wiesz

Tak, na świecie są ludzie powyżej 26! Na przykład twoja mama.
        • maitresse.d.un.francais Re: co na starość? 23.05.12, 21:38

>
          > Albo się utop albo powieś z tej rozpaczy. Za rok będziesz miała 27 lat i skórę
          > jak chow chow.

Jak shar pei. ;-) Chow chow jest taki puchaty i misiasty ;-)

https://www.tu-pc.com/fondos/media/2077.jpg
          • fajnajozia Re: co na starość? 23.05.12, 21:48
            Chow chow jest taki puchaty i misiasty ;

A to, co wkleiłaś to jest "puchate i misiaste", czy shar pei? Bo jak to pierwsze, to skórę ma 5 razy większą od ciała.
            • maitresse.d.un.francais Re: co na starość? 23.05.12, 22:08
              fajnajozia napisała:

> Chow chow jest taki puchaty i misiasty ;
              >
              > A to, co wkleiłaś to jest "puchate i misiaste", czy shar pei? Bo jak to pierws
              > ze, to skórę ma 5 razy większą od ciała.

Nie, to jest shar pei.

A chow chow ma skórę 5 razy większą od ciała? Kiedy jak się na niego patrzy, to i tak nie widać. Shar pei jest bardziej sugestywny wizualnie.
              • fajnajozia Re: co na starość? 23.05.12, 22:12
                A chow chow ma skórę 5 razy większą od ciała? Kiedy jak się na niego patrzy, to
                > i tak nie widać. Shar pei jest bardziej sugestywny wizualnie.

Wygląda jak lew, któremu coś się stało:) Nie znam się, u mnie w domu same kundle i dachowce.
      • skrytapiromanka Re: co na starość? 23.05.12, 23:52
        > Z lekcewazeniem odnosiłam sie do starszych kolezanek.

no i masz za swoje
    • headvig Re: co na starość? 23.05.12, 22:21
      Świeża i elastyczna to już nie będziesz, chyba że zainwestujesz w odsysania, liftingi i kwasy. Mozesz też schudnąć, wyjdzie taniej. Mi buźka lekko odmłodniała wraz z -12 kg, ale nie ma cudów, nastolatkami ani ty ani ja już nie będziemy, poza tym starość siedzi w głowie i to tobie bardziej niz mnie, choć jestem dużo starsza od ciebie
      • marguy Re: co na starość? 23.05.12, 22:25
        soda,
        czarno dla ciebie widze w tak podeszlym wieku.
        Za kilka lat to juz tylko drewniana lyzka i talerz oraz uwiad starczy.

Od lat powtarzam na tym forum: nie zryjcie tyle, bo kazde przytycie
        i schudniecie to zwiodczala skora.

Co do urody, to sporo kobiet rozkwita pozniej, po 30, 40.

ps. uwazanie sie za staruszke w wieku 25 lat pretenduje do forumowego idiotyzmu roku.
        • headvig Re: co na starość? 23.05.12, 22:34
          No, np hilary clinton teraz wygląda lepiej niz 15 lat temu :-) czyli jest jeszcze dla nas szansa :-)
        • soda_w_oko Re: co na starość? 23.05.12, 23:24
          ja pierwszy raz tak przytylam od tego 22r.ż !! Jeszcze ani razu od tego momentu nie schudlam:(
          56kg.

marguy napisała:

> soda,
          > czarno dla ciebie widze w tak podeszlym wieku.
          > Za kilka lat to juz tylko drewniana lyzka i talerz oraz uwiad starczy.
          >
          > Od lat powtarzam na tym forum: nie zryjcie tyle, bo kazde przytycie
          > i schudniecie to zwiodczala skora.
          >
          > Co do urody, to sporo kobiet rozkwita pozniej, po 30, 40.
          >
          > ps. uwazanie sie za staruszke w wieku 25 lat pretenduje do forumowego idiotyzmu
          > roku.
        • marguy Re: co na starość? 23.05.12, 23:24
          Od tych glupot zwioDczala mi polszczyzna, dobrze, ze mozg mi nie zwiotczal.
      • soda_w_oko Re: co na starość? 23.05.12, 23:23
        :( :(

headvig napisała:

> Świeża i elastyczna to już nie będziesz, chyba że zainwestujesz w odsysania, li
        > ftingi i kwasy. Mozesz też schudnąć, wyjdzie taniej. Mi buźka lekko odmłodniała
        > wraz z -12 kg, ale nie ma cudów, nastolatkami ani ty ani ja już nie będziemy,
        > poza tym starość siedzi w głowie i to tobie bardziej niz mnie, choć jestem dużo
        > starsza od ciebie
        >
    • six_a Re: na starość 23.05.12, 22:29
      rozpad. już się zaczął i nic nie poradzisz.
      usiądź, odpocznij sobie.
    • minasz Re: co na starość? 23.05.12, 22:43
      starzenie to proces skokowy-pytanie kiedy teraz wykonasz nastepny skok
    • leniwy_pierog Re: co na starość? 23.05.12, 22:59
      Ty nie wyglądasz na 26. Z opisu wyłania się obraz zaniedbanej pani w średnim wieku.
    • lonely.stoner Re: co na starość? 23.05.12, 23:01
      haha tak czytam- z opisu mysle ktos chyba tak ok. 60tki jakis kryzys wieku przechodzi, a tu nieeee- mlode dziewcze, 26 lat :D schudnicj, rusz tylek i juz.
    • zak_szirak Re: co na starość? 23.05.12, 23:17
      1. Zmieni oboiektyw w aparacie.
      2. nie rekompensuje szerokich plecow poszerzaniem d..y
      3. Bieganko na sniadanko
      4. Opalanie + kremiki.
      5. a w wakacje jak sie chetny znajdzie - czesty i wesoly seksik

soda_w_oko napisała:

> To nie żart. Oglądam zdjecia i przybyło mi. Kilogramów, zmarch, obwisłej skory
      > i szerokich plecow. Nastolatki nie przypominam, a mam 26 lat. Co dlaej? Jak byc
      > znowu ta świeża i elastyczna, bo to oc teraz sie dzieje, delikatnie mówiąc: ni
      > e podoba mi sie TO. Plus pierwszy bialy wlos jeden.
      > Zawsze bylo tak, że w wieku 20 lat (bo to sie zaczęło dziać kolo 22 lat) wygląd
      > alam na 16. Teraz wygladam na 25-26.. Dodam, ze urodą nie grzeszyłam w dziecins
      > twie, teraz ta uroda poszla w kąt, bo napuchniete jestem i tluszcz m isie na ka
      > rku zbiera... Jak sie cofnąć?
    • anaisanais96 Szybko sie przyzwyczaisz 23.05.12, 23:20
      Ja bylam przerażona gdy zmarszczki pojawiły mi się w w wieku 23 lat. myślałam że to koniec świata. Ale szybko je zaakceptowałam. mówię ci, z tobą będzie tak samo.
      • soda_w_oko Re: Szybko sie przyzwyczaisz 23.05.12, 23:26
        Mam jednego bialutkiego na lgoiwie ale juz przepracowalam i jest lepiej:)

anaisanais96 napisała:

> Ja bylam przerażona gdy zmarszczki pojawiły mi się w w wieku 23 lat. myślałam ż
        > e to koniec świata. Ale szybko je zaakceptowałam. mówię ci, z tobą będzie tak s
        > amo.
    • koham.mihnika.copyright normalnie, czas umierac :( 23.05.12, 23:26
      i ten bialy wlos..... ale nie martw sie, jestes wystarczajaco cofnieta...moze zmien plec? wtedy sie mniej w oczy rzuca.
      • soda_w_oko idę spać, sen to młodość 23.05.12, 23:27
        pa
        • koham.mihnika.copyright buzka i niech ci sie przysnia wspaniali bogaci 23.05.12, 23:38
          rodacy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka