koham.mihnika.copyright Re: jak uatrakcyjnić, wydłużyć slub cywilny? 18.06.12, 15:44 zakladam, ze teraz w Polszcze slubu udzielaja tzw. celebransi. Wtedy trzeba pogadac przed impreza, dac troche faktow, anegdot i leci jak na pogrzebie. Zanim dojdzie do czesci oficjalnej, on/ona z poczuciem humoru utrzymuja nas w stanie wesolosci. jaskbys zdecydowala sie na slub w Sydney, to sluze adresem pewnej fajnej celebrantki kroju rubensowskiego, ale fajnie gada. Lokal tez moge wskazac, bo to sie powinno laczyc. Czesc oficjalna, potem party przy muzyce z kapela oraz bufet do pewnej kwoty oraz drobiazgi do poglumania. Jak, kto spragniony, to juz za wlasne. Odpowiedz Link Zgłoś
5th_element Re: jak uatrakcyjnić, wydłużyć slub cywilny? 18.06.12, 16:38 piszesz o slubie humanistycznym. A to nie slub w sensie jego wagi urzednowej. Tu mozna np polaczyc "imprezy" i zaprosic pania urzednik by odbebnila swoje a potem tego tam celebranta. Ale dla mnie to cyrk i małpy w 1 miejscu choc podpisuje sie 4 łapami i ogonem ze polskie urzedy odbebniaja ponura hałture (dlatego 5th ślubowała w Portugalii). Pewnym uatrakcyjnieniem imprezy jest wziecie slubu na memlonie natury, choc oczywiscie wiekszosc urzedasow zezuje złowrogo na tego typu "fanaberie". Ale da sie. PS. "drobiazgi do poglumania" rulez. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright slub pelnokrwisty, z dokumentem ale bez powagi 19.06.12, 10:11 mnie dawal slub taki nabzdyczony oblech ze Srodmiescia, gruby i lysy. I to miala byc impreza zycia? Odpowiedz Link Zgłoś
5th_element Re: slub pelnokrwisty, z dokumentem ale bez powag 19.06.12, 10:26 a mi super usmiechnieta pani konsul w slicznym lila-stroju. Na szczesnie nie miala tego frajerskiego lancucha, nie miala nosa na kwinte i nie straszyla z ambony ze "czemu my sie tak usmiechamy jak generalnie zycie jest ciezkie" (takim kazaniem umaił slub mojej kolezanki pan w czarnej kiecce). Szkoda ze ceremonia nie moze byc dowolna tzn moim zdaniem powinny byc jakies sztywne slowa do powiedzenai a reszta dowolna. Formula odstawiana przez celepransow bardzo mi sie podoba, ale ze wzgledu na brak skutkow prawnych to takie troche srednei jest. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright tosz tlumacze jak ..., ze to jest pelnoprawny slub 19.06.12, 10:53 takie same prawa i skutki prawne. Azjaci pasjami sie pobieraja w okolicach Opery czy innych punktow z dobrym widokiem. Sa swiadkowie, para mlodych itd. dla przykladu www.leisagriffin.com/CEREMONIES/Weddings/FiveStarWeddings/tabid/58/Default.aspxczy www.brideonline.com.au/WeddingCelebrants/ nie mam z nimi nic wspolnego. kto ma glowe do interesu w Polsce, otwieraja sie mozliwosci zrobienia dobrego interesu. trzeba tylko zmienic prawo, ale to w polskim Sejmie problemem nie jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright Re: tosz tlumacze jak ..., ze to jest pelnoprawny 19.06.12, 11:00 www.leisagriffin.com/CEREMONIES/Weddings/FiveStarWeddings/tabid/58/Default.asp Odpowiedz Link Zgłoś
5th_element Re: tosz tlumacze jak ..., ze to jest pelnoprawny 19.06.12, 11:26 linek nie dziala Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright dziala, ma byc aspx, moja inteligencjo pracujaca 19.06.12, 13:09 Odpowiedz Link Zgłoś
5th_element Re: dziala, ma byc aspx, moja inteligencjo pracuj 19.06.12, 13:58 jesli uwazasz, ze ktokolwiek kto czyta Twoje posty bedzie analizowac kazda literke w linku to kaz swojemu ego zlezc z wysokosci lamperii na podloge. Odpowiedz Link Zgłoś
5th_element Re: dziala, ma byc aspx, moja inteligencjo pracuj 19.06.12, 14:07 tu w hateemelku i po polskiemu ceremoniehumanistyczne.pl/slub.html Odpowiedz Link Zgłoś
5th_element Re: tosz tlumacze jak ..., ze to jest pelnoprawny 19.06.12, 11:17 ja pisze o warunkach w PL jedynie, caloswiatowych nie znam ;) A w PL mozna juz i w plenerze, byle bylo "godnie" (cokolwiek to znaczy). I gdy urzednik da sie skusic na owo miejsce. dla przykladu slub w szczecinskim ogrodzie różanym www.youtube.com/watch?v=SgwX-TdQUng Odpowiedz Link Zgłoś
bella_roza Re: jak uatrakcyjnić, wydłużyć slub cywilny? 18.06.12, 15:51 wydłużać to się chyba nie da, mój trwał jakies 10min, ale możesz pomyslec o ładnej oprawie - jesli w usc to możesz sobie wybrać urząd, nie ma rejonizacji. niektóre nowsze sale są ładne a nie sraczkowata tapeta która jest tłem moich zdjęć ;-) do tego muzyka jakaś fajna a reszta atrakcji na weselu. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: jak uatrakcyjnić, wydłużyć slub cywilny? 19.06.12, 11:20 zacznij rodzic:/ Odpowiedz Link Zgłoś
mirtillo25 Re: jak uatrakcyjnić, wydłużyć slub cywilny? 19.06.12, 14:24 Jak czytam, że ktoś ubolewa nad tym, że nie będzie mieć kościelnego, to ręce opadają... Do kościoła idź podziękować fikcyjnemu bogu, że Ci się chociaż rozwodnik trafił, dewotko. Odpowiedz Link Zgłoś
5th_element Re: jak uatrakcyjnić, wydłużyć slub cywilny? 19.06.12, 15:18 wiesz jestem antyklerykalem i tym bardziej ubolewam że w tym gronie są osoby tak tępo prezentujace swoje poglądy jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
twojabogini Re: jak uatrakcyjnić, wydłużyć slub cywilny? 19.06.12, 15:03 Skąd w was ludzie tyle jadu? Trzy podstawowe sposoby na przedłużenie ceremonii ślubu to: 1. zamówienie muzyki, 2. przemówienia (przemawiać może osoba trzecia, to może być też ksiądz, albo odczytanie wiersza albo krótkie przemowy młodych- wyznanie miłości, albo swój tekst dla ukochanej osoby) oraz 3. podanie gościom szampana (w większości urzędów jest przewidziana na to salka, tuż obok sali w której odbywa się główna ceremonia). Również sesja fotograficzna z młodymi po ceremonii nieco przedłuża czas, ale żeby to była atrakcja, a nie nuda fotograf musi być z jajem i mieć pomysły. Widziałam taka sesję, fotograf ustawiał ludzi w fajne i nietypowe konfiguracje, zachęcał do odgrywania ról (np. ustawił "rodzinę" młodych), miał zabawne rekwizyty, angażował osoby nie biorące udziału w foto np. do rozśmieszania - niezły cyrk urządził, ale wszyscy się dobrze przy tym bawili. Co do muzyki. Albo muzyk z elektrycznym pianinkiem (niektórzy są nieźli, ale ostatnio słyszałam wonderful world w wersji zupełnie nie do poznania) albo skrzypek - inne opcji nie spotkałam, chociaż w sumie saksofon, albo inny dęty może tez okazać się dopuszczalny? Ja wybrałabym skrzypka, a najlepiej trzech. Warto wcześniej posłuchać jak dany muzyk gra. Takie kwestie należy uzgodnić przy załatwianiu ślubu w USC (albo jak już wszystko załatwione - to później) - nie wszędzie się na wszystko zgadzają. Można też uzgodnić wystrój sali, np. zamówić kwiaty dekoracje. Można mieć swój specjalny długopis do podpisania aktu ślubu, który poda wyznaczona osoba (uwaga, nie żelopis, bo pod wpływem światła niektóre żele z biegiem lat zanikają :) Od siebie wymyśliłam jeszcze loterię fantową - goście wchodzący na salę otrzymują losy (mogą je np. rozdawać dzieci, albo jakieś ładne dziewczątka). Po ceremonii głównej przy szampanie - losowanie numerów (mogą być piłki pingpongowe z wypisanymi numerami w szklanej kuli). Trzy nagrody od młodych, aby uszczęśliwić gości - np. butelka wina, słoik miodu i słonik na szczęście. Wszystko zależy od tego jacy będą goście, ale jakiś rodzaj gry loterii podczas każdej ceremonii jest niezłym dodatkiem. Bardzo dobrze rozumiem potrzebę zindywidualizowania uroczystości, nadania jej wyjątkowego charakteru. Fajnie, że tak podchodzisz do tego i nie daj się zakrzyczeć. To twój dzień i masz prawo chcieć, aby był on wyjątkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: jak uatrakcyjnić, wydłużyć slub cywilny? 22.06.12, 14:08 To jest ślub urzędowy, zindywidualizowanie można sobie w tyłek wsadzić Odpowiedz Link Zgłoś
frytulek Re: jak uatrakcyjnić, wydłużyć slub cywilny? 19.06.12, 18:16 Mozecie sie zaczac seksic na poduszeczce od obraczek.... To wam wydluzy impreze o jakies 5 minut ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
swiete.jeze Re: jak uatrakcyjnić, wydłużyć slub cywilny? 20.06.12, 11:00 > Mozecie sie zaczac seksic Dziewczynie też tak mówisz: chodź, to się poseksimy? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
frytulek Re: jak uatrakcyjnić, wydłużyć slub cywilny? 03.07.12, 11:56 "Dziewczynie" - nie, ale mezowi jak najbardziej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nowa_nudziara Re: jak uatrakcyjnić, wydłużyć slub cywilny? 03.07.12, 11:11 Jeśli nie będzie po Tobie żadnego innego ślubu,zawsze mogą goście składać Wam życzenia i możecie wspólnie z udzielającą ślubu wypić po lampce szampana,a w dodatku fotograf może cykać sobie fotki do woli. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: jak uatrakcyjnić, wydłużyć slub cywilny? 03.07.12, 11:16 Udzielajaca slubu to urzednik na sluzbie, wiec nie moze spozywac alkoholu... Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: jak uatrakcyjnić, wydłużyć slub cywilny? 03.07.12, 19:46 Knajpa blisko USC i impreza może być nawet do rana :) Odpowiedz Link Zgłoś
brown_aurelia Re: jak uatrakcyjnić, wydłużyć slub cywilny? 06.07.12, 10:30 można po ceremonii wypić szampana i wznieść toasty plus do tego jakieś małe przemówienia, podziękowania dla gości. można też - obok oficjalnej przysięgi - dodać kilka słów od siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: jak uatrakcyjnić, wydłużyć slub cywilny? 06.07.12, 11:33 mozecie zatanczyc np tak: www.youtube.com/watch?v=mHly3ZIyjLE Odpowiedz Link Zgłoś
leel-ou Re: jak uatrakcyjnić, wydłużyć slub cywilny? 11.07.12, 17:57 zajrzyj sobie na blog o cywilnych slubcywilny.com tam jest sporo inspiracji Odpowiedz Link Zgłoś