Dodaj do ulubionych

Dziwny sms

28.06.04, 15:31
Dostalam wlasnie takiego smsa:

"prosze potwierdzic swoje dane pod nr 0707670625 w celu odebrania nagrody"

czy to jest numer audiotele?? W jakimstam konkursie kiedys w internecie
bralam udzial, ale to byla bardzo dawno temu, to pewnie tylko jakies
oszustwo? O co tu moze chodzic?
Obserwuj wątek
    • anka2413 Re: Dziwny sms 28.06.04, 15:34
      naciągają cię
      • mijaczek Re: Dziwny sms 28.06.04, 15:36
        mary_an... nie daj się... ty im podasz swoje dane, a oni cie opędzlują... a do
        tego nanosekunda połączenia z tym numerem kosztuje pewnie 14 745 573 876 342 zł
        + VAT ;o)
        Mia
    • oka5 Re: Dziwny sms 28.06.04, 21:45
      Bezczelność naciągaczy nie ma, jak widać, granic. I nawet się nie zająkną, żeby
      napisać, ile zapłacisz za minutę połączenia z tym 0-707... To powinno być,
      cholera, ścigane przez prokuraturę. Żem się zdenerwowała...
      • mary_an Re: Dziwny sms 28.06.04, 21:49
        No ja w ogole ostatnio mam extra doswiadczenia zwiazane z telefonami - dzisiaj
        telefon domowy wzial i sie zepsul, wczesniej byly problemy i awantury z TPSA o
        inny telefon (w mieszkaniu wynajmowanym, gdzie nagle blokada impulsow wziela i
        sie wylaczyla - studenci nabili wysoki rachunek).
        No a tydzien temu ktos sobie robil glupie zarty - dzwonil i wyl i sapal do
        telefonu. Nie pomyslal, ze mi sie pokazuje numer polaczenia przychodzacego. I
        wlasnie mam takie pytanie - jak ktos robi sobie glupie zarty, ja mam jego
        numer - to co mozna zrobic? Gdzie takie cos sie zglasza (to bylo akurat
        jednorazowo, ale w ogole mozna cos zrobic)?
        • oka5 Re: Dziwny sms 28.06.04, 22:03
          mary_an napisała:

> I
          > wlasnie mam takie pytanie - jak ktos robi sobie glupie zarty, ja mam jego
          > numer - to co mozna zrobic? Gdzie takie cos sie zglasza (to bylo akurat
          > jednorazowo, ale w ogole mozna cos zrobic)?

Na policję się zgłasza.
          Albo poproś jakiegoś faceta z grubym głosem, żeby do niego odzwonił i najpierw
          mu trochę powył i posapał do słuchawki, a następnie opowiedział, jak go będzie
          używać seksualnie.
          • mary_an Re: Dziwny sms 28.06.04, 22:14
            No dobra, zglosze na policje, ze mi taki gosc dzwonil i sapal, to pewnie mnie
            wysmieja :( Dlatego sie wtedy wkurzylam, takie chamstwo, mam jego numer, moze
            gdzies w necie zlosliwie na stronie z jednoznacznymi ogloszeniami opublikuje...
            Ale to wtedy on mnie zaskarzy i ja bede miala problemy..
    • deltalima Re: Dziwny sms 28.06.04, 21:46
      eee, to całkiem rozsądna propozycja. pogadasz se z godzinkę i w zamian będziesz
      mogła nabyć metkownicę ze zniżką.
      • mary_an Re: Dziwny sms 28.06.04, 21:51
        Ja sie wlasnie zastanawialam, czy to jest numer 0-70 kierunkowy do jakiegos
        miast, czy wlasnie audiotele (jednak to drugie, wiec nigdzie nie dzwonie).
        Ale w gazetach sa takie ogloszenia czasami - super praca, cudowne warunki,
        blablabla, kierunkowy: 0-70, numer: 7******* i tu juz biedni ludzie dzwonia i
        sa okradani... Sama bym na to nie wpadla, tylko znajomy tak sie nacial.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka