Dodaj do ulubionych

Gry komputerowe.

29.06.04, 13:03
Zauważyłam w wątku o bziku, że kilka kobit wymieniło gry komputerowe, w tym np. JU, która napisała, że lubi "dobre gry komputerowe", tzn. jakie??:)
Pozwolę więc spytać się Was wszytskich, jakie w gry komputerowe grywacie najchętniej?

Moj ulubione: Jedy Outcast, Jedi Academy:), NTF Underground, Simgolf, Return to Castel Wolfenstein - moja pierwsza gra, dlatego:)
Obserwuj wątek
    • lena_zienkiewicz Re: uwielbiam gry komputerowe 29.06.04, 13:05
      najchętniej zabijam ludzi w gta vice city.Wszędzie krew, mnóstwo trupów
      (niestety znikają po chwili :-().
      • klara-klara Re: uwielbiam gry komputerowe 29.06.04, 13:07
        Ha! miałam kiedyś przygodę z GTA, właśnie chyba Vice, pamiętam, że strzelałam z bazooki (?) do helikoptera...ogólnie fajna gierka, tylko jakoś nigdy nie mogłam jej zdobyć, aby pograć na swoim kompiuterze:)
        • lena_zienkiewicz Re: uwielbiam gry komputerowe 29.06.04, 13:11
          strzelanie w gta jest nie bardzo niestety :-(.Ja rozjeżdżam samochodami albo
          zabijam pałami bejsbolowymi-to o wiele ciekawsze.
          Bardzo chętnie grywam także w deltę force-przeszłam wszystkie części :-)))
          • pierozek_monika The sims - lubię tworzyć,opiekować się nie zabijać 29.06.04, 13:15

• nat.ka Re: The sims - lubię tworzyć,opiekować się nie za 29.06.04, 13:19
              nie zabijać?:))))
              ja sobie kiedyś zrobiłam cmentarz w ogródku, nawet wybudowałam domek, gdzie ich
              wsadzałam, a potem zabierałam drzwi:)))) ale rzadko mam takie jazdy.
              oczywiście znacie kody na pieniądze?:))))
              • pierozek_monika Re: The sims - lubię tworzyć,opiekować się nie za 29.06.04, 13:20
                nie zabijam, ale z pasją tworzę domy :D
                dawniej jak uczciwie bez kodów grałam, to znowu pomagałam sobie poprzez łapanie
                żon, mężów i ich uśmiercanie ;)
              • lena_zienkiewicz Re: The sims - lubię tworzyć,opiekować się nie za 29.06.04, 13:20
                ja też czasem lubię sobie po"niezabijać", wtedy gram w simsy.Kody na kasę znam,
                oczywiście :-)
                Masz wszystkie części simsów nat.ka?
                • nat.ka Re: The sims - lubię tworzyć,opiekować się nie za 29.06.04, 13:22
                  nie, nie mam właśnie najważniejszej, czyli randki:( trzeba będzie się chyba
                  zaopatrzyć:)
                  • j_u Re: The sims - lubię tworzyć,opiekować się nie za 29.06.04, 14:41
                    Tez gralam w simsy ;) Ale te smieszne ludziki traktowalam instrumentalnie,
                    sluzyly tylko do tego, zeby w koncu zarobic na najlepszy dom i urzadzic go
                    najdrozszymi sprzetami ;)))
          • klara-klara Re: uwielbiam gry komputerowe 29.06.04, 13:16
            Delta Force? to jest jakaś gra o komadosach??:)
            • lena_zienkiewicz Re: delta force 29.06.04, 13:17
              tak, ale jest najlepszą grą dostępną na polskim rynku (to oczywiście moje
              zdanie).Jest absolutnie rewelacyjna dla osób lubiących sobie postrzelać.
              • klara-klara Re: delta force 29.06.04, 13:25
                Ale czy grasz w ten sposób, że tylko strzelasz, czy także musisz wykonywać jakieś inne misje? Jesteś pojedyncza postacią, która sama walczy, czy cześcią zespołu? Długa jest, tzn. jest dużo misji?
                • lena_zienkiewicz Re: delta forcedo klara-klara 29.06.04, 13:38
                  Są misje do wykonywania, tzn i tak wszystkie skupiają w sobie strzelanie, bo
                  np.masz do uwolnienia zakładników, żeby to zrobić musisz najpierw wytrzelać
                  wszystkich.Masz np zlokalizować bombę,zanim ją znajdziesz też wszystkich musisz
                  wytrzelać bo padniesz trupem w przeciwnym wypadku :-)
                  W niektórych misjach idziesz z grupą, a wniektórych sama.Ja wolę sama, bo
                  czasami ci kretyni przez przypadek strzelają do mnie, tak więc nawet jeśli
                  misja jest grupowa-najpierw wolę wystrzelać swoich, bo oni naprawdę czasami
                  zeza mają :-)
                  Gra polega na wyborze misji, tzn masz kilka krajów, w każdym z nich kilka
                  misji :-)
                  Polecam gorąco deltę, jest super.Jak ją dopadniesz i pograsz w nią, to
                  koniecznie napisz czy ci się podoba :-)
                  • klara-klara Re: delta forcedo klara-klara 29.06.04, 13:44
                    No, to taka klasyczna strzelanka, ale bez przesdy, czyli, ze nie tzreba tylko i wyłącznie strzelać, jak np. w Unrealu:)
                    Popytam znajomych, bo mnie zaciekawiło:)
        • nat.ka Re: uwielbiam gry komputerowe 29.06.04, 13:12
          simsy, ale to klasyka, GTA VC, Fifa 2004, Władca Pierścieni powrót króla-coś
          genialnego, Warcraft i Starcraft-jak już mnie wciągną, to calusieńki dzień,
          jakies tam ścigania samochodami też mogą być, Duke Nukem:))), Quake.
          • lena_zienkiewicz Re: zapomniałam 29.06.04, 13:14
            dodać need for speed-wszystkie części.
            Będę dopisywać jeśli coś się jeszcze przypomni :-)
            • pierozek_monika BLACK AND WHITE, THE SIMS 29.06.04, 13:16
              lubię tworzyć opiekować się, zabijać, niszczyć nie bardzo.
              • pierozek_monika upsss wyżej odpowiedź też się pojawiła - pomyłka 29.06.04, 13:16
                • lena_zienkiewicz Re: upsss wyżej odpowiedź też się pojawiła - pomy 29.06.04, 13:18
                  bossszzzz, monika, czy ty umiesz robić coś innego oprócz stawiania domów w
                  simsach?
                  ;-)
                  • pierozek_monika Re: upsss wyżej odpowiedź też się pojawiła - pomy 29.06.04, 13:21
                    no jeszcze umiem czarować w the sims abracadaba
            • klara-klara Re: zapomniałam 29.06.04, 13:32
              Ja grałam tylko w Undreground...Jakim samochodem jeżdziłaś? Ja Skylinem, i jeszcze Imprezą, ale tylko drifty:)
              Niestety na moim kompie tego niedoświadczyłam, ale grałam na takim, który miał świetną kartę graficzną - efekt rozmycia otoczenia przy dodawaniu nitro był fajowy.
              Grałam też kiedyś w Underground przy pomocy rzutnika...to dopiero było coś...samochód miał olbrzmie rozmiary:)
              • lena_zienkiewicz Re: nfs underground 29.06.04, 13:39
                w undergrounda to nie gram, bo cały czas przegrywam.Według mnie jest do dupy,
                obraz się zlewa, bo asfalt błyszczy się jak psu jajca.Proponuję wcześniejsze
                części.
                • klara-klara Re: nfs underground 29.06.04, 13:54
                  No to zmień opcje grafiki, mnie też to pzreszkadzało, ale na moim superwyrypistym kompiterze tego nei było widać, za słaba karta:)
          • klara-klara Re: uwielbiam gry komputerowe 29.06.04, 13:20
            Takie gry jak Stracraft mnie jakoś nie pociągają:)
            Ale grałam też w piłkę nożną, ale chyba nie w FIFA, coś podobnego chyba...nie mogę sobie przypomnieć..początkowo mi kiepsko szło, ae potem już nie mogłam się oderwać, szczególnie jak grałam moimi ulubionymi Włochami:)

A Quake, to tyklo na dwa komputery, kiedy przy drugim siedział mój K. i ciągle ze mną przegrywał:)
    • losiu4 Re: Gry komputerowe. 29.06.04, 13:27
      klara-klara napisała:

> JU, która napisała, że lubi "dobre gry komputerowe", tzn. jakie??:)

takie, które się danemu delikwentowi podobają :)

> Pozwolę więc spytać się Was wszytskich, jakie w gry komputerowe grywacie
      > najchętniej?

ostatnio to niewiele grywam... brak czasu i chęci. A tak w ogóle to lubię
      strategie (Civilisation, Heroes itp), Warcrafty różne (tylko w ostatnią serię
      nie grałem), logizcne (tetris, ten stary 3 wymiarowy, szachy itp). Czasem dla
      relaksu pojeżdzę jakąś rajdówką :)

> Castel Wolfenstein - moja pierwsza gra, dlatego:)

ech, młode lata mi się przypomniały :) prawie zawsze przegrywałem z tym
      stworem na końcu :(

Pozdrawiam

Losiu
      • klara-klara Re: Gry komputerowe. 29.06.04, 13:28
        Ha ha!!! Ja go próbowałam zabić sto tys razy:)))))ło matko, a ile się namęczyłam z tymi robotami w laboratorium:)
        • Gość: beeper Re: Gry komputerowe. IP: *.crowley.pl 29.06.04, 13:32
          dla lubiących postrzelać polecam 'call of duty'.
          • j_u Re: Gry komputerowe. 29.06.04, 14:43
            Czy to jest ta z ladowaniem w Normandii? Fajnie zrobiona, ale nie cierpie gier z
            II wojna w tle.
      • nat.ka Re: Gry komputerowe. 29.06.04, 13:32
        o właśnie, ostatnio mnie wciąga, nocami, Civilisation III i jeszcze Roller
        Coaster, graliście? ojjj:)))
        • klara-klara Re: Gry komputerowe. 29.06.04, 13:37
          O czym jest Roller?
          • lena_zienkiewicz Re: Gry komputerowe. roller 29.06.04, 13:41
            to chyba budowa jakiegoś wesołego miasteczka ?? tak mi się wydaje
            • klara-klara Re: Gry komputerowe. roller 29.06.04, 13:45
              też tak mi sie wydaje, ale takie fry zawsze mają w nazwie tycoon czy cos:))
        • losiu4 Re: Gry komputerowe. 29.06.04, 13:38
          nat.ka napisała:

> o właśnie, ostatnio mnie wciąga, nocami, Civilisation III

w poprzednie wersje też grałaś (włączając Alphę Centauri)?

> i jeszcze Roller
          > Coaster, graliście? ojjj:)))

ojjj, niestety nie :))

Pozdrawiam

Losiu
          • nat.ka Re: Gry komputerowe. 29.06.04, 13:41
            grałam grałam, Civilisation była jedną z pierwszych moich gier, a Roller jest o
            robieniu wesołego miasteczka, budujesz takowe od podstaw, konstruujesz własne
            rollercoastery i inne takie tam, ekstra!:)
            • pierozek_monika To ja grałam w jakąś zubożałą wersję tej gry 29.06.04, 13:44
              THEME PARK WORLD - też się buduje wesołe miasteczko i potem się nim administruje
              • nat.ka Re: To ja grałam w jakąś zubożałą wersję tej gry 29.06.04, 13:49
                chyba to była starsza wersja, ale Roller też juz dobre kilka lat ma, ale jest
                piekielnie wciągające:)
                i nikt nie napisał jeszcze o Diablo!
                • j_u Re: To ja grałam w jakąś zubożałą wersję tej gry 29.06.04, 14:43
                  Diablo juz za staaare.
            • klara-klara Re: Gry komputerowe. 29.06.04, 13:47
              Wow!!! Lubię takie gry..podobna właśnei jest Simgolf, budujesz pole golfowe i frasz itd.
            • losiu4 Re: Gry komputerowe. 29.06.04, 13:55
              nat.ka napisała:

> a Roller jest o
              > robieniu wesołego miasteczka, budujesz takowe od podstaw, konstruujesz własne
              > rollercoastery i inne takie tam, ekstra!:)

aaa, w coś podobnego duchem też grałem. SimCity się nazywało :)

Pozdrawiam

Losiu
    • pierozek_monika Polecam Wam fajną grę o plastelinkowych ludkach 29.06.04, 13:32
      NEVERHOOD :D
      • owca Re: Polecam Wam fajną grę o plastelinkowych ludka 29.06.04, 13:38

uwielbiam Newerhooda!!!! nie spotkałam fajniejszej gry :)))))))
        swego czasu lubiłam też Tomb Raidera i Herosów... ale to stare czasy

pozdrawiam
        owca

_,,,٢ة إ ة٦,,,_
    • j_u Re: Gry komputerowe. 29.06.04, 14:40
      Przede wszystkim dobre komputerowe rpg-i: 2 czesci fallouta, morrowind. Rowniez
      swiadomie-kpiaco prymitywne strzelanki, jak postal dude. Dla odprezenia grywam w
      gry glupsze, jak heroes albo worms armaggedon :)
      • Gość: Epiphany ja także: cRPGi IP: 212.244.180.* 29.06.04, 16:06
        Też najbardziej lubię grac w cRPGi: FO 1 i2 oczywiście, Baldur's Gate,
        Planescape Torment, Arcanum itepe. W trójwymiarowe RPGi (jak Morrowind) jeszcze
        nie grałam, choć w wakacje zamierzam przyłożyc sie do Gothic I i II (pomimo
        lekko seksistowskiej fabuły - z tego co się zorientowałam) oraz Deus Ex
        (klimaty cyberpunkowe z kolei). Poza tym lubię strategie, choć wyłącznie turowe
        (HOM&M III i IV oraz moja ukochana Cywilizacja i inne podobne), bo RTS-ów nie
        trawię. A dla odprężenia nie ma jak przygodówki.
        A postrzelać też jest fajnie, tylko że na krótką metę. Z tzw. strzelanek
        najlepiej wspominam pierwszego Unreala. Mam nadzieję, ze postrzelam sobie
        grajac w ww. Deus Ex - niby to erpeg, ale z dużą iloscią akcji właśnie w
        klimatach mordobić FPP.
        • j_u Re: ja także: cRPGi 29.06.04, 20:57
          Tez nie lubie rts, wkurza mnie, ze tam wlasciwienie ma sie kontroli nad tym, co
          sie dzieje. Ze strategicznych dobry stary jagged aliance. Niestety, fallout
          tactics popsul cala serie :(((
    • pokraczny_kotek Re: Gry komputerowe. 29.06.04, 22:59
      ostatnio podjeżdżam wroga w heroes IV, po niemal rocznym podśmiewaniu się z
      męskiej fascynacji tą grą.
      sewgo czasu miałam zajawkę na Alicję (American Mc Gee's Alice) i jej pokręcony
      swiat.
      i czekam na kolejna część simsów :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka