Dodaj do ulubionych

Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :))

21.08.12, 13:56
Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :))

deser.pl/deser/1,111858,11780825,Studentka_i_kibic_bez_matury_porownuja_swoja_wiedze_.html
Czy ta laska powiedziala, ze studiuje czy mi sie zdawalo.. ?
Obserwuj wątek
    • wez_sie Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 21.08.12, 14:11
      z matury najfajniesza jest studniowka przeciez
    • rotkaeppchen1 Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 21.08.12, 14:18
      Nie matura, lecz chec szczera...
      Dzisiejsza matura to nie jest matura przedwojenna. Moja babcia konczac gimnazjum Zmichowskiej znala plynnie trzy jezyki obce, nie mowiac o znajomosci historii, literatury, itp. Moja prababcia, przedwojenna nauczycielka odpytywala moja mame z materialu maturalnego z historii, z glowy, i jezeli ktos sie pomylil, to zawsze moja mama. Literature rosyjska czytala w oryginale w wieku 92 lat... dobra, ktos moze powiedziec, ze nie miala wyjscia, bo urodzila sie w czasie zaborow... :D
      Ale umowmy sie, matura obecnie to bzdura. Podobnie studia - w wiekszosci przypadkow. Przykre ale prawdziwe.
      • senseiek moja prababcia wisila na drzewie szukajac bananow 21.08.12, 14:23

> Nie matura, lecz chec szczera...
        > Dzisiejsza matura to nie jest matura przedwojenna. Moja babcia konczac gimnazju
        > m Zmichowskiej znala plynnie trzy jezyki obce, nie mowiac o znajomosci historii
        > , literatury, itp. Moja prababcia, przedwojenna nauczycielka odpytywala moja ma
        > me z materialu maturalnego z historii, z glowy, i jezeli ktos sie pomylil, to z
        > awsze moja mama. Literature rosyjska czytala w oryginale w wieku 92 lat... dobr
        > a, ktos moze powiedziec, ze nie miala wyjscia, bo urodzila sie w czasie zaborow
        > ... :D
        > Ale umowmy sie, matura obecnie to bzdura. Podobnie studia - w wiekszosci przypa
        > dkow. Przykre ale prawdziwe.

A moja prababcia wisila na drzewie szukajac bananow.. :D
      • wez_sie Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 21.08.12, 14:25
        warszawskie szkoly do dzis bija na glowe te z malych miasteczek i wsi, dlatego tak duzo chamstwa i buractwa teraz jest wszedzie. czy to na ulicach stolicy, czy na takim zwyklym forum.
        • kseniainc Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 21.08.12, 14:41
          dopsze , że to jest niezwykłe;-)
          • wez_sie Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 21.08.12, 14:42
            ALE ZE CO?
      • best.yjka Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 21.08.12, 16:53
        Przedwojenna matura = doktorat obecnie. Tylko szersza wiedza była potrzebna do matury.
      • kochanic.a.francuza Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 22.08.12, 16:29
        "Moja prababcia, przedwojenna nauczycielka odpytywala moja mame z materialu maturalnego z historii, z glowy, i jezeli ktos sie pomylil, to zawsze moja mama."

Jesli byla nauczycielka historii, to chyba zadne haloo, ze na pamiec znal zagadnienia maturalne. W koncu codzienne to robila.
        • senseiek Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 22.08.12, 16:37
          > Jesli byla nauczycielka historii, to chyba zadne haloo, ze na pamiec znal zagad
          > nienia maturalne. W koncu codzienne to robila.

Poza tym wykuc na blache pare datek.. to pikus, w porownaniu do prawdziwego myslenia..
          • rotkaeppchen1 Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 23.08.12, 05:54
            W momencie przepytywania mojej mamy z historii, prababcia miala 92 lata. Halo? 92 lata? Z pamieci? Wiekszosc obecnych nauczycieli czynnych zawodowo prowadzi lekcje podpierajac sie skryptami... Poza tym, naprawde uwazasz, ze nauka historii sprowadza sie do wykucia paru dat i nie zrozumieniu powiazan przyczynowo skutkowych i globalnym mysleniu?
    • wersja_robocza Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 21.08.12, 14:22
      Parę wpisów i zacznie się przekonywanie na całego, że tylko bez wykształcenia można być oczytanym, mądrym, inteligentnym czy kulturalnym człowiekiem.
      • senseiek Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 21.08.12, 14:24
        > Parę wpisów i zacznie się przekonywanie na całego, że tylko bez wykształcenia m
        > ożna być oczytanym, mądrym, inteligentnym czy kulturalnym człowiekiem.

No a nie?? :)
      • sid-l Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 21.08.12, 18:42
        > Parę wpisów i zacznie się przekonywanie na całego, że tylko bez wykształcenia
        > można być oczytanym, mądrym, inteligentnym czy kulturalnym człowiekiem.

Standard w tego typu wątkach.:) Zaraz większość zna stada debili z doktoratami i geniuszy z kilkoma klasami podstawówki.:)
    • berta-death Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 21.08.12, 14:51
      Żeby tylko matura. Wierząc w to co piszą w artykule z głównej strony, to połowa polaków myśli, że dawniej ludzie mieszkali sobie w sąsiedztwie dinozaurów.
      • rekreativa Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 21.08.12, 14:55
        Naoglądali się Parków Jurajskich i im się troszkę pomięszało :)
        • simply_z Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 21.08.12, 15:10
          czy ja wiem...np .gady z Komodo czy z Galapagos w pewnym sensie to dinozaury ,
          tak samo to pytanie z barwa slonca albo z dzwiekiem lasera -nieprecyzyjnie sformulowane.
          • rotkaeppchen1 Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 21.08.12, 15:12
            nooo... a niektorzy ludzie to straszne gady sa :-)
          • koham.mihnika.copyright mozesz doprecyzowac? bo barwy to moj konik nt 21.08.12, 15:14

• berta-death Re: mozesz doprecyzowac? bo barwy to moj konik n 21.08.12, 18:45
              Pytanie nieprecyzyjne, czyli, że autor nie do końca szczegółowo wyjaśnił o co mu chodzi. No bo jakiej barwy jest światło słoneczne?
              Co innego jakby zapytał dlaczego niebo jest niebieskie, słońce żółte, zachód słońca czerwony a tęcza kolorowa.
              • koham.mihnika.copyright Berto-czytalem te 22 pytania i te o barwach i lase 22.08.12, 15:30
                rach byly jednoznaczne. natomiast nie czytalem wypocin miejscowego praktykanta zurnalisty.
          • senseiek Gad z komodo ma tyle wspolnego z dinozaurami.. 21.08.12, 15:38
            > czy ja wiem...np .gady z Komodo czy z Galapagos w pewnym sensie to dinozaury ,

Gad z komodo ma tyle wspolnego z dinozaurami, co i tygrys..

Dinozaury byly stalocieplne.
            A to jest juz kolejny etap ewolucji.

Ja codziennie jem dinozaury pt. kurczak, indyk, kaczka. Ptaki to potomkowie dinozaurow dwunoznych spokrewnionych z tyranozaurami.
            • simply_z Re: Gad z komodo ma tyle wspolnego z dinozaurami. 21.08.12, 16:56
              to sprawdz tu:)
              pl.wikipedia.org/wiki/Megalania
              • senseiek Re: Gad z komodo ma tyle wspolnego z dinozaurami. 21.08.12, 17:07
                > to sprawdz tu:)

Ale co mam tu sprawdzac?

Gady ktore przezyly do dzisiaj sa zmiennocieplne. Czyli takze warany.

A dinozaury ktore wymarly byly juz stalocieplne.
                Rodzina dinozaurow ktore przezyly zderzenie z asteroida to po prostu ptaki, i one tak jak i my ssaki, sa stalocieplne.

Nota bene, stalocieplnosc oznacze, ze zwierze je duzo wiecej pokarmu, anizeli gdyby bylo zmiennocieplne.

Dinozaury takze chodzily zupelnie inaczej anizeli dzisiejsze gady. To bardzo duza roznica w budowie szkieletu i miednicy.
          • best.yjka Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 21.08.12, 18:33
            simply_z napisała:

> czy ja wiem...np .gady z Komodo czy z Galapagos w pewnym sensie to dinozaury ,
            > tak samo to pytanie z barwa slonca albo z dzwiekiem lasera -nieprecyzyjnie sfor
            > mulowane.

Widzialna barwa Słońca i światła które promieniuje na Ziemi jest żółta. Wynika z diagramu Hertzsprung – Russella. Gwiazda typu G. Jak ktoś robi zdjęcia, to zna to zjawisko. Światło słoneczne nie jest białe. Jest żółte. Biało światło "dają" jarzeniówki i żarówki energooszczędne.
          • rekreativa Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 23.08.12, 17:01
            Moja droga "w pewnym sensie" to może być wszystko.
            To tak jak z tą reklamą piwa, gdzie "prawie robi wielką różnicę".

Dinozaury jest to pozycja taksonomiczna w systematyce zwierząt i oznacza nadrząd konkretnych kręgowców żyjących w mezozoiku. I koniec kropka.

A to jakie współczesne zwierzęta są z nimi filogenetycznie spokrewnione, jest tu nieistotne.
            Równie dobrze możesz powiedzieć, że słoń to w pewnym sensie mamut.
            Jednakowoż gołym okiem widać, że mamut to nie jest.
        • berta-death Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 21.08.12, 18:41
          I Flinstonów jeszcze. W zasadzie to te dinozaury to dość popularny motyw w większości kreskówek i filmów dotyczących pradziejów.
          Ludzie to wiedzę czerpią głównie z mediów. Zapewne o klonowaniu też sądzą, że wkłada się gościa do jednej maszyny a z drugiej wychodzi identyczny.
    • kseniainc Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 21.08.12, 15:02
      senseiek napisał:

> Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :))
      >

a robota , to głupota;-p
      • senseiek Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 21.08.12, 15:39
        > a robota , to głupota;-p

Dlatego sie operdalam calymi dniami, i pisuje na forum FK.. :P
    • 0riana Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 21.08.12, 15:29
      > Czy ta laska powiedziala, ze studiuje czy mi sie zdawalo.. ?

Powiedziala a na dodatek 3 razy jest to w artykule zaznaczone. Uzytkownicy forum z matura rowniez widze maja problem z ogarnieciem kilku linijek tekstu...
      • simply_z Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 21.08.12, 15:36
        na dobra sprawe po co fizjoterapeutce wiedza na niektore tematy?
      • senseiek Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 21.08.12, 15:40
        > > Czy ta laska powiedziala, ze studiuje czy mi sie zdawalo.. ?
        >
        > Powiedziala a na dodatek 3 razy jest to w artykule zaznaczone. Uzytkownicy foru
        > m z matura rowniez widze maja problem z ogarnieciem kilku linijek tekstu...

Wyjmij kij z tylka, to bedziesz mniej sztywna..
        • 0riana Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 21.08.12, 15:57
          Za kazdym razem jak Ci ktos glupote zarzuci to mu kazesz analne procedury wykonywac? Czy moze raz na jakis czas jakas autorefleksja miedzy uszami Ci sie pojawia?
          • senseiek Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 21.08.12, 16:09
            > Za kazdym razem jak Ci ktos glupote zarzuci to mu kazesz analne procedury wykon
            > ywac? Czy moze raz na jakis czas jakas autorefleksja miedzy uszami Ci sie pojaw
            > ia?

Caly ten watek i video jest humorystyczno-kpiarski. Jak ktos przylazi i zaczyla jak idiota zrzedzic to na pochybel mu. Spadowa do innych smutasow i nie psuj ludziom humoru.
            A jak masz depresje, i nie potrafisz napisac czegokolwiek zabawnego, to idz do lekarza.
            • senseiek Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 21.08.12, 16:13
              "Czy ta laska powiedziala, ze studiuje czy mi sie zdawalo.. ? "

Dla twojej wiadomosci smutasko: to jest tylko taka forma retoryczna..

Oczywiscie widzialem, czytalem i slyszalem, ze ona jest studentka..

Takie pytanie ma na celu zwrocenie uwagi osoby czytajacej na ten aspekt.
              • 0riana Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 21.08.12, 16:29
                No tos panie zwrocil, wszak bez tego zwrocenia nikt by nie zauwazyl.
                • senseiek Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 21.08.12, 16:36
                  > No tos panie zwrocil, wszak bez tego zwrocenia nikt by nie zauwazyl.

Jesli prezentuja podobny poziom do niej - nie, nie zauwazyli by.. :P
                  • kitek_maly Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 21.08.12, 16:38

Proponuję, żebyś wnikliwie przestudiował słownik ortograficzny.
                    Zwłaszcza pisownię z 'by'.
                    Zwłaszcza w kontekście tego wątku.
    • see.berja long.live.revolution 21.08.12, 15:44
      podano do stołu ;P

A może to Ty jesteś tym kibicem??
      • senseiek Re: long.live.revolution 21.08.12, 15:52
        > A może to Ty jesteś tym kibicem??

Niecierpie pilki noznej. Powtarzalem to ze sto razy na forum.. Gdzie wtedy bylas?

Poza tym ja moglbym Ci opowiedziec jak zbudowac np. silnik rakietowy, albo silnik parowy, albo bombe/elektrownie atomowa, albo jak rozpedzic elektrony w akceleratorze czasteczek.. To bylyby pytania na miare moich mozliwosci z dziedziny nauki. A nie takie dziecinany. Buahahaha.. Nie wiedziec kto to jest Kadafi?! Skad oni wzieli taka idiotke...
        • kitek_maly Re: long.live.revolution 21.08.12, 16:39
          Pisownia z 'nie' również do douczenia się!
          • senseiek A ty potrenuj "bycie normalna" 21.08.12, 16:51
            A ty potrenuj "bycie normalna", a nie zolza..
            • kitek_maly Re: A ty potrenuj "bycie normalna" 23.08.12, 07:40

Przykro mi, ale nie mogę, ponieważ 'mężczyźni kochają zołzy'. :)
              • senseiek Re: A ty potrenuj "bycie normalna" 23.08.12, 09:10
                > Przykro mi, ale nie mogę, ponieważ 'mężczyźni kochają zołzy'. :)

Taaa, taaa..

Takie samo powiedzonko jak to ktore sobie wciaz powtarzaja grubaski "kochanego cialka nigdy za wiele"...
      • nie.strzelac.towarzysze Re: long.live.revolution 23.08.12, 20:35
        > long.live.revolution

Obecnie nie.strzelać.towarzysze, musiałem zmienić nick. :/

> A może to Ty jesteś tym kibicem??

Zwariowałaś!? Ja mam awersję do piłki nożnej. :) Ponadto nigdy nie wchodzę w uliczne dyskusje z dziennikarzami itd.
    • josef_to_ja Ta laska i tak będzie miała lepszą pracę od kibica 23.08.12, 20:06
      Kibic bez matury żeby dobrze zarobić będzie musiał tyrać fizycznie i bardzo ciężko, a panna będzie miała gabinecik masażu albo etat w przychodni i przemęczać się nie będzie.
    • nie.strzelac.towarzysze Re: Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :)) 23.08.12, 20:33
      > Matura to bzdura drogie panie (i panowie) :))

Manipulacja godna tego kretyńskiego programu, rzekomo mającego krytykować system edukacji. Znaleźli jedną studentkę ignorantkę (też mi wyczyn) i zestawili ją z jednym znalezionym człowiekiem bez matury, ale wykazującym jakąś tam wiedzę, że tak powiem, gazetową (bo nawet nie książkową). Czego to ma niby dowodzić? Czy prowadzący, dumny posiadacz nieco szympansiej fizjonomii, słyszał na tych swoich studiach o czymś takim jak próba statystyczna? Czym był zajęty, gdy o tym mówiono?

A nawiasem mówiąc: wspomniany prowadzący sam skompromitował się niewiedzą w wielu odcinkach tego swojego przebrzmiałego już dawno programu.

Ja czasem się zastanawiam, czy przypadkiem ci studenci robiący Maturę to bzdurę nie są podstawieni przez MEN jako coś w rodzaju kontrolowanej opozycji. Stary numer. Ciekawe tylko, kto niby się ma na to nabrać. Ja?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka