Dodaj do ulubionych

Puste gniazdo

19.10.12, 11:47
Właśnie sie poryczałam, bo okazało się, że dla mojego pisklęcia ktoś inny liczy sie juz bardziej niż mamusia. Nieuniknione to jest, ale strasznie przykre, prawda? Czy może ja jakaś walnięta jestem?
Obserwuj wątek
    • wielkafuria Re: Puste gniazdo 19.10.12, 11:48
      przygarnij kotka.
      Mój rekompensuje mi wszystkie dzieci swiata i pozyje jeszcze jakies 13 lat.
      • ale-o-co-kaman Re: Puste gniazdo 19.10.12, 11:51
        Mam kotka i dwa psy:)

wielkafuria napisał(a):

> przygarnij kotka.
        > Mój rekompensuje mi wszystkie dzieci swiata i pozyje jeszcze jakies 13 lat.
        • wielkafuria Re: Puste gniazdo 19.10.12, 11:55
          ale-o-co-kaman napisała:

> Mam kotka i dwa psy:)

no to teraz przyszedł moment zebys zaczeła im dziergac ubranka na szydełku i kładła w pościelach, spiewając na dobranoc.
          • ale-o-co-kaman Re: Puste gniazdo 19.10.12, 11:59
            Nie wchodzi w rachube. Skoro nie nauczyłam sie dziergać do tej pory, to juz sie nie naucze. Śpiewać też im nie będę, bo szkoda zwierzaków narażać na stres
            wielkafuria napisał(a):

> ale-o-co-kaman napisała:
            >
            > > Mam kotka i dwa psy:)
            >
            >
            > no to teraz przyszedł moment zebys zaczeła im dziergac ubranka na szydełku i kł
            > adła w pościelach, spiewając na dobranoc.
      • kbjsht Re: Puste gniazdo 19.10.12, 11:53
        kaczyńskiemu też :D
        • wielkafuria Re: Puste gniazdo 19.10.12, 11:54
          ale kotek kaczynskiego to juz chyba nie zyje.... ;/
          • kbjsht sory 19.10.12, 12:34
            nie jestem na bieżąco :)
    • six_a Re: Puste gniazdo 19.10.12, 11:51
      Hodujesz kury?
      • ale-o-co-kaman Re: Puste gniazdo 19.10.12, 11:53
        Moze i hoduje, ale jakoś nie przyszło mi do głowy nazywać się ich mamusią. A tobie wręcz przeciwnie?
        six_a napisała:

> Hodujesz kury?
        • six_a Re: Puste gniazdo 19.10.12, 14:28
          to jakie pisklę?
          i jakie gniazdo?
    • kbjsht kto to taki? 19.10.12, 11:52
      kasztaniaki?
    • berta-death Re: Puste gniazdo 19.10.12, 12:03
      Wolałabyś być teściową z dowcipów?
      • ale-o-co-kaman Re: Puste gniazdo 19.10.12, 12:08
        No nie... dlatego popłakuje po krujomu tylko. I właśnie dlatego tu się wyżalam:)
        Ale jest troche przykro, przyznacie? Nie pytam oczywiście tych, którzy tylko o tym czytali
        berta-death napisała:

> Wolałabyś być teściową z dowcipów?
        • default Re: Puste gniazdo 19.10.12, 12:15
          ale-o-co-kaman napisała:

> Ale jest troche przykro, przyznacie?

Ja nie przyznam. Mnie nie było przykro ani z powodu, że moje dziecko wyprowadziło się z domu, ani - tym bardziej - że "ktoś inny stał się ważniejszy niż mamusia". Szczerze powiedziawszy to w ogóle nie rozumiem tego sformułowania, bo to że moje dziecko się zakochało i jest szczęśliwe to dla mnie powód do radości, a nie zazdrości. Ja wiem, że w pewnym sensie, wymiarze zawsze będę dla mojego dziecka najważniesza, bo rodzic a partner to zupełnie inna płaszczyzna.
        • berta-death Re: Puste gniazdo 19.10.12, 12:17
          Nie znam tego bólu, bo nie mam dzieci. A już na pewno dorosłych. Natomiast pamiętam jak moja ciotka opowiadała, że kiedy na dyskotece podstawówkowej zobaczyła dziewczynę wiszącą na szyi jej nastoletniego syna, to też się w niej egzystencjalne przemyślenia pojawiły.
          • wielkafuria Re: Puste gniazdo 19.10.12, 12:18
            berta-death napisała:
            > Nie znam tego bólu, bo nie mam dzieci. A już na pewno dorosłych

ha! czyli jakies jednak masz !
            • berta-death Re: Puste gniazdo 19.10.12, 12:22
              Odkąd zaczęłam czytać frondę to nie jestem już niczego pewna.
        • triss_merigold6 Re: Puste gniazdo 19.10.12, 12:32
          Właściwie po to się wychowuje dzieci, nie?
          Przywykniesz.;)
    • aka666 Re: Puste gniazdo 19.10.12, 14:36
      nie rob tego swojemu dziecku i nie wywoluj w nim poczucia winy w zwiazku z tym ze zaczyna dorosle zycie. Po katach czy nie, dziecko czuje takie rzeczy.
      ja jestem tkim przechodzonym piskleciem i dobrze pamietam te przykrosc jaka wyrzadzilam rodzicom dorastajac, to strasznie obciaza na starcie.
      • grazkavita Re: Puste gniazdo 19.10.12, 15:54
        Bądź cierpliwa [taki wracaja do dawnych gniazd, a to żeby się wyżalić , a to żebyś wspomogła finansowo, a to zeby cos pomóc....Nie ma takiej opcji, żeby prędzej czy później dziecko już dorosłe i opierzone nie spojrzało matce w oczy....O to się nie martw!
    • Gość: agawa Re: Puste gniazdo IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.12, 22:40
      Szczerze? To tylko dowód na to jak puste musi być twoje życie po odejściu dziecka. Funkcja kwoki zakończona i klapa!
      A mąż, twoje pasje, zainteresowania? Byłaś tylko matką? A jako żona, kochanka, przyjaciel, ciekawy człowiek - w tej roli się nie widzisz?
      Przecież to frajda kochać się bez skrępowania obecnością dorosłego dziecka za ścianą, dysponować dowolnie wolnym czasem, robić to na co masz ochotę.
      • Gość: ja1 Re: Puste gniazdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.12, 21:05
        Zgadzam się w 100 % . Zacznij żyć....
    • replika78 Re: Puste gniazdo 01.11.12, 02:58
      Przykro mi, ale jesteś walnieta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka