Dodaj do ulubionych

Czujemy sie osaczeni:-)

15.11.12, 17:06
Naprawde, tak sie czujemy. Ze jestesmy osaczeni przez kuzynke meza. :-) W sumie nawet smieszne, gdyby nie tak tragiczne. :-) Kuzynka ma 20 lat. Poznalam ja 5 lat temu, wtedy byla nieco dziwna, ale nie namolna. Teraz wyszla za maz za starszego pana, ale chyba to malzenstwo cos niedobrze funkcjonuje. W kazdym badz razie tak mowia w jej rodzinie. Ale to nie moj problem, bo widzialy galy co braly. Ona ma mame, tate, rodzenstwo, ktore zyje obok niej. My mieszkamy dobre 50 km od niej i w sumie jestesmy dalsza rdzina. Na jej slubie byl tylko maz, bo ja bylam tuz po porodzie i nie chcialam jechac z dziecmi. Maz dal jej dosyc duza sume pieniedzy. Dal, bo chcial. Ale od tego momentu kuzynka caly czas do nas dzwoni, pisze maile, pisze dluuugie listy i ustawicznie nas zaprasza. Odpowiadamy, ze teraz nie mozemy, bo dzieci, dluga podroz, zima sie zbliza. W sumie najbardziej nas denerwuja te ciagle maile (cala skrzynka, potrafi pisac po 10 dziennie), telefony codziennie. Probuje nas namawiac na zwierzenia, choc ja ja widzialam 2 razy w zyciu, daje "dobre rady". Ona jakby tego nie chce zaakcetowac tego, ze nie chcemy byc jej przyjaciolmi, tylko dzwoni i pisze. Kiedys przestalismy odpowiadac, to telefonowala co 5-10 minut, wysylakl sms co pare sekund i telegramy. Postawila cala rodzine na nogi. Wg mnie to ona troche jest niezrownowazona. Troche tego nie rozumiem, bo ona ma swoja (bardzo liczna) rodzine, powinna miec kolezanki w swoim wieku. A tak sie do nas, starych zgredow, przypiela. Mowilismy jej kulturalnie, ze nie may czasu na odpisywanie codziennie na 10 maili, na siedzeniu codziennie 2 godziny przy telefonie i wysluchiwaniu jej rewelacji. A ona nadal dzwoni, pisze codziennie te 10 maili. Gdyby to bylo rzadziej, ale to za czesto. Czy nie pozostaje nam nic innego jak NIEKULTURALNIE powiedziec jej, ze jest namolna i ze nie chcemy tak czestych kontaktow?????
Obserwuj wątek
    • calineczka_777 Mieszkamy 500 km od niej! 15.11.12, 17:07
      My mieszkamy 500 km od niej, a nie 50 jak blednie napisalam.
      • wielkafuria Re: Mieszkamy 500 km od niej! 15.11.12, 17:13
        oznaczcie maile od niej jako spam i niech wpadaja do innego folderu niż Odebrane.
        telefon tez mozna zablokowac.
      • wielkafuria Re: Mieszkamy 500 km od niej! 15.11.12, 17:16
        coż... cieszcie się ze macie to jedno zero więcej i jest to 500 a nie 50 km. macie gwarancje ze nie bedzie wpadala z wizyta :) chociaz jak przyjedzietomoze juz nie wyjechac :)
        moze ona tak jakos rozpaczliwie szuka u was pomocy a nie wie jak powiedziec cos wprost? popytajcie jej rodzine co sie u niej dzieje...
      • mariuszg2 Re: Mieszkamy 500 km od niej! 15.11.12, 17:16
        tak....to kwesti ana co zwracasz uwagę......co CIę kręci i interesuje..... mnie np nie pociągają mężczyźni i ich obecnośc mi nie przeskadza...wogle jakby ich nie było....kobiety natomiast....są wszedzie.... w spodniach, w kieszeni, za kołnieżem we włosach w ustach, w nosie, wd.... no wszędzie...nie daja mi spokoju...widze je we śnie...wchodza na mine, turlaja sie duszą, siadaja na twarz.... mój psychoanalityk juz nie odbiera ode mnie telefobnów a maile ode mnie pewnie odznaczył jako spam....
        • calineczka_777 mariusz 15.11.12, 17:22
          Gdyby mnie osaczal mlody ladny ciekawy mezczyzna to bym sie nie uzalala. :-) Ale mnie osacza nudna dewotka i to nie jest przyjemne. :-/
          • mariuszg2 Re: mariusz 15.11.12, 17:24
            calineczka_777 napisała:

> Gdyby mnie osaczal mlody ladny ciekawy mezczyzna to bym sie nie uzalala. :-) Al
            > e mnie osacza nudna dewotka i to nie jest przyjemne. :-/

mogę Cię poosaczać....:D ...w końcu 500 km nas dzieli...bezpiecznie....bez konsekwencji :D
    • light_in_august Re: Czujemy sie osaczeni:-) 15.11.12, 18:31
      Trudno mi aż uwierzyć w te x maili dziennie, smsy co parę sekund, telefony i ... TELEGRAMY O_o... Jeśli nie zmyślasz i nie przesadzasz, to ona jest chora i potrzebuje terapii. Porozmawiajcie lepiej z jej bliską rodziną zamiast na forach się rozpisywać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka