Dodaj do ulubionych

Kobiecie więcej wybaczam

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 01:51
Świetny artykuł :) dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: Joasia Agresywna pederastia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 02:05
      Rzygac sie chce. Nie nienawidze ich, nie chce ich dyskryminowac. Po prostu
      zbiera sie na wymioty.
      • Gość: Atx Re: Agresywna pederastia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.04, 02:27
        A dlaczego?

Czy jak widzisz np. murzyna, chinczyka, inwalide, dziewczyne w dredach, dziecko
        z zespolem Downa, itp itd - czyli po prostu kogos rozniacego sie od Ciebie -
        tez rzygasz?
        • Gość: Jaś Re: Agresywna pederastia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 08:22
          Ciekawe, że w jednym worku trzymasz ludzi chorych, różnej rasy oraz różnie uczesanych. To jak to jest
          z tym homoseksualizmem? Myślę, że dla wielu ludzi nie do pojęcia jest ta zadziwiająca logika
          odmienności kształtującej się w życiu płodowym, nieuleczalnej, mającej niewątpliwy wpływ na psychikę
          danej osoby (por. opisy stosunku bohaterek artykułu do mężczyzn, ich natręctwa, słynny problem klapy
          w sedesie uniemożliwiającej wspólne życie) - wszak o dziwo nie będącej chorobą. Zespołu Downa - by
          użyć Twojego przykładu - też się nie leczy a osoby nim dotknięte też nikomu nie szkodzą i mają prawo
          do normalnego życia. Ale zdrowe - w przeciwie do gejów - nie są.

Co ciekawe - artykuł pokazuje autentyczne dramaty nie tylko gejów - ale i ich rodzin, partnerów etc. Bo
          przecież dla małżonka zdrada partnera jest zawsze dramatem, niezależnie już od tego, czy zdradzany
          czyni to z osobą tej samej czy innej płci. Dla dzieci rozwód rodziców podobnie. Tylko, że jak widać z
          artykułu, gej zdradzając małżonka i zostawiając dzieci w sumie robi dobrze, bo nie może przecież żyć
          w hipokryzji...
          • Gość: ruth Re: Agresywna pederastia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 23:02
            Ależ Jasiu: homoseksualista jeśli zechce może podjąć terapię. Nieprawdą jest, że
            homoseksualizm jest uwarunkowany genetycznie!
            • blinski Re: Agresywna pederastia 12.07.04, 23:13
              może podjąć, ale niestety na ogół nic z niej nie wychodzi, bo okazuje się, że
              jest uwarunkowany genetycznie. w niektórych przypadkach jest nabyty, i to na
              ogół tacy geje chcą się leczyć i w ich przypadku może to być skuteczne.
              no właśnie - ale sprawa rozbija się też o to, by oni co najwyżej CHCIELI się
              leczyć, a nie żeby im ktoś kazał - bo inaczej spadówa.
        • Gość: malmariebe Trendy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 21:34
          Widzę, że homoseksualizm zaczyna być za sprawą "GW" "trendy"p;-), jako hetero
          zaczynam czuć się głupio;-)
          • blinski Re: Trendy 11.07.04, 22:16
            może raczej tolerancja jest 'trendy';) ale to źle - bo każdy trend przemija.
            wolałbym by tolerancja była jak dżins - zawsze w modzie, skrojona tylko do
            odpowiednich czasów;)
          • Gość: RITA SEKSUALNOŚĆ TO NIE MATEMATYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 12:17
            Czsami, niestety. Jestem matką, żoną, bardzo atrakcyjną kobietą i mam ogromny
            pociąg fizyczny do innych kobiet. Często fascynują mnie bardziej niż męzczyźni.
            I co? Żyję z tym i mam się dobrze. Psychicznie i mentalnie wolę być z
            mężczyzną, ale fizycznie pragnę także kobiet. Świat jest różnorodny, a
            seksualność to nie matematyka. Uważam to za istotny rys mojej osobowości, za
            coś wartościowego, mam bardzo dobry kontakt z innymi kobietami, potrafię jej
            szanować i podziwiać. Niejednej hetero-suczce stojącej na straży swojego w
            pocie czoła wybieganego faceta przydałoby się zobaczyć w drugiej kobiecie nie
            tylko konkurentkę. Parę lat temu pewien ksiądz o mało mnie nie "nawrócił"
            próbując wbić we mnie solidne poczucie winy za to, że kobiety nie są mi
            seksualnie obojętne. Na szczeście się mu nie udało i nie wyhodowałam w sobie
            demona lęku przed własnym "zboczeniem". Wybrałam małżeństwo, mężczyznę, ale to
            nie znaczy, że zerwałam z "mroczną stroną" swojego libido, której przed mężem
            nie ukrywam, bo i po co. To nie jest żaden koniec świata, zapewniam.
            Pozdrawiam wszystkie fajne laski, a kaszaloty za płoty!
            • Gość: wyuzdanie Re: SEKSUALNOŚĆ TO NIE MATEMATYKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 16:05
              Pogardliwe okreslenie hetero-suczka, ktorego uzywasz nie swiadczy, że tolerancja jest czymś
              dla ciebie naprawdę bliskim. A nade wszystko jesteś osobą wyuzdaną (jeśli wiesz co to znaczy).
              Jeśli więc takie osoby jak ty walczą o tolerancję to z góry wiadomo, że chodzi o tolerancję dla
              wyuzdania.
              • Gość: Pravda Re: SEKSUALNOŚĆ TO NIE MAT-wyuzdanie IP: *.130.2.113.Dial1.Chicago1.Level3.net 13.07.04, 17:07
                Hmmmm... a ty szukasz tolerancji dla miesznia sie w czyjes zycie??? Jakie
                wogole masz prawo zeby kogokolwiek oceniac i nazywac wyuzdanym? No tak -
                zapomnialam napewno jestes czlowiekiem idealnym i to daje ci to prawo. "Kto z
                was jest bez winy... niech pierwszy rzuci w nia kamieniem" a moze Biblia tez
                jest wyuzdana hm?

Pozdrowienia
                • Gość: rd_ Re: SEKSUALNOŚĆ TO NIE MAT-wyuzdanie IP: *.toya.net.pl 14.10.04, 22:11
                  WOLNOŚĆ SŁOWA!!

czy wypowiedz na forum to mieszanie sie w czyjes zycie? chyba nie. no. zawsze
                  mozna napisac, ze Z i Z z ulicy K z miasta V są gejami i kryją się z tym. a tu
                  mam dowody: wejdz na strone www.frerararararar.bp zrobmy cos z tym.
                  to jest przyklad mieszanie sie w zycie.

czepianie sie okreslenia "hetero-suczka" to rowniez jakas miękkość niewiadomego
                  pochodzenia. chodzilo tu o hetero-suczkę a nie o hetero kobiety które mogą być
                  tylko suczkami, bo innych nie ma. i tylko bi są dobre. widać braki w
                  zrozumieniu języka polskiego (to do przedmówcy). Ale przyznam - czasami ciezko
                  sie czegos czepic. Tutaj dlugo sie nie zastanawialem, to oznacza, ze jakies
                  braki byly.. :D

aha. jestem heteroseksualistą. to tak na wszelki wypadek, bo dla niektórych
                  ludzi podobno orientacja seksualna rozmówcy ma znaczenie.

p.s. nie uważam się za tolerancyjnego, grzecznego i miastowego (czy jestem to
                  juz nie mnie oceniac) dlatego powiem na koniec coś miłego.. Fallus w pupkę
                  wszystkim hobofobom. Homofobkom też.

Plugawie pozdrawiam :)
                  • Gość: rd_ Re: SEKSUALNOŚĆ TO NIE MAT-wyuzdanie IP: *.toya.net.pl 14.10.04, 22:21
                    homofobom
                    tak powinno byc, napisalem inaczej
                    wybaczcie :D
              • Gość: DareG Re: SEKSUALNOŚĆ TO NIE MATEMATYKA IP: *.toya.net.pl 28.10.04, 09:07
                nie brałem udziału w dyskusji ale bardzo prosze o wyjasnienie zwrotu wyuzdanie
                jestem niezmiernie ciekaw twojej definicji
        • Gość: dk Re: Agresywna pederastia IP: 212.33.74.* 22.07.04, 10:45
          Nie, tylko wtedy, gdy osobnik Twojej płci stara się Cię podrywać. Nie rozumiesz
          różnicy?
      • Gość: ssss Re: Agresywna pederastia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 02:50
        > Rzygac sie chce. Nie nienawidze ich, nie chce ich dyskryminowac. Po prostu
        > zbiera sie na wymioty.

To jestes homofobem. I to twoj problem.
        • Gość: Junkier Agresywna pederastia i rekord absurdu IP: 62.181.161.* 12.07.04, 16:14
          > > Rzygac sie chce. Nie nienawidze ich, nie chce ich dyskryminowac. Po prostu
          >
          > > zbiera sie na wymioty.
          >
          > To jestes homofobem. I to twoj problem

Kwintesencja zydowskiej wrecz przewrotnosci.
          Propedalskie organizacje uknulu absurdalny termin "homofobia" zeby napietnowac
          najnormalniejsze w swiecie zachowanie, tzn. niechec do zboczen i pederastii.
          Normalny czlowiek z tej debilnej etykietki nic sobie nie robi, odczytuje ja po
          prostu jako wyraz deprawacji lub kompletnego zidiocenia osoby, ktora ta
          eykietka sie posluguje.

No a teraz prawdziwy kwiatek, jakim uraczyl wszystkich jeden z forumowiczow :
          > > zbiera sie na wymioty.
          >
          > To jestes homofobem. I to twoj problem

To jest rekord po prostu. Ktos zachowuje sie zupelnie normalnie, nie toleruje
          pedalstwa, etc. a tu wyskakuje jakis swir, stawia mu absurdalna diagnoze
          (homofob !!!) i jeszcze probuje wmowic, ze normalny czlowiek "ma problem".

Karva, te pedaly mysla chyba ze caly swiat uda im sie do gory nogami wywrocic!!
          • blinski Re: Agresywna pederastia i rekord absurdu 12.07.04, 16:35
            uda, stary, uda, to tylko kwestia czasu.
            i nie nazywaj faszystów normalnymi ludźmi.
          • Gość: to sie porobilo JUNKIER MA RACJĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 15:31
            normalne zachowanie ma być napiętnowane, a zboczenie - pochwalane ???
            zdrada małżeńska ludzi hetero jest zła, bo oznacza kłąmstwo, a ludzi homo -
            dobra, bo oznacza zerwanie z życiem w kłamstwie ???
            hmmm, dojdzie do tego, że gej ukradnie, a potem bedzie sie tlumaczyl - balem
            sie, ze mi nie sprzedaja, bo jestem homo, wiec ukradlem...a ludzie tacy jak
            niektorzy homofile z tego forum krzykną - BRAWO!DOBRZE ROBI!, a ostracyzm
            spotka sklepikarza, ktorego gej okradl...
            bez przesady luidzie, bez przesady...a to sie porobilo w III RP
            • blinski Re: JUNKIER MA RACJĘ 16.07.04, 19:05
              stary, co ty pi..olisz? weź się zastanów zanim znowu chlapniesz jakiś bzdet.
      • Gość: tom Gdzie agresja? Gdzie pederastia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 08:21
        Możemy podyskutować o niechęci czy odrazie, jaką żywisz wobec tego tematu, ale
        trzymajmy się faktów. Jeśli widzisz w tym artykule propagandę "agresywnej
        pederastii" to coś tu chyba jest nie tak.
        Artykuł nie jest agresywny w tonie. I nie traktuje o pederastii, bo tym słowem
        określa się homoseksualizm męski (a w węższym znaczeniu - związek dorosłego
        mężczyzny z chłopcem w wieku 15-18 lat).
      • Gość: corgan pomaga Ranigast na gazy i wymioty jak cierpisz IP: *.chello.pl 10.07.04, 09:08
        > Rzygac sie chce.
      • Gość: Wielki Manipulo Re: Agresywna pederastia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 12:20
        - Rzygac sie chce. Nie nienawidze ich, nie chce ich dyskryminowac. Po prostu
        zbiera sie na wymioty -

Ma Pani pełne prawo. Jest to z pewnością odruch powstały w drodze ewolucji, a
        więc naturalny, toteż naturalnie nie może Pani za niego odpowiadać. Taka się
        Pani urodziła i obowiązkiem społeczeństwa jest to uszanować.
      • Gość: HS DO JOASI -wez to ostrzezenie do serca, dziecko! IP: *.in-addr.btopenworld.com 11.07.04, 15:16
        Droga Joasiu. Wbrew pozorom objawy ktore opisujesz (rzygac sie chce, zbiera na
        wymioty) nie sa skutkiem zaburzen trawienno-zoladkowych. Wskazuja one w tym
        kontekscie na znacznie grozniejsza i trudno wyleczalno chgorobe umyslowa -
        coltunosis dulsenorum. Co gorsza nie ma na to srodkow farmakologicznych. Nie
        jest to jednak choroba smiertelna i mozna poprawic sobie samopoczucie
        odpowiednimi dzialaniami, ktore musisz podjac NATYCHMIAST. Pojdz na koncert,
        przczytaj jakas madra ksiazke (np sonety Szekspira w tlum Baranczaka). Sprobuj
        od czasu do czasu pomilczec. Przyjrzyj sie blizej ludziom wokol i zobacz w nich
        to co jest najwazniejsze: nie sposob w jaki uprawiaja seks, nie mechanike tego
        seksu, nie kto kogo, ale JAKA JEST JAKOSC TEGO SEKSU. Czy idzie z nim w parze
        szacunek do drugoego czlowieka, chec niesienia mu pomocy, chec osloniecia go
        przed ludzka krzywda. Milosc ma tez niebagatelne znaczenie. Pan Bog nakazuje
        nam milowac blizniego. Nie mowi ktorego dokladnie, pozostawia to naszej wolnej
        woli. Ludzie, ktorzy z tego przyzwolenia korzystaja sa szczesliwi i dobrze
        dostosowani do otoczenia. Ludzie, ktorzy w miejsce wolnej woli maja
        uprzedzenia, fobie i resentymenty okraszane zlym osadem, maja problemy takie
        jak te, ktore opisalas - chce im sie rzygac. Zycze Ci z calego serca
        wyzdrowienia. Ale pamietaj - samo ono nie przyjdzie, jak sie nie przylozysz.
        Caluje Cie mocno i platonicznie.
        • Gość: michele Re: DO JOASI -wez to ostrzezenie do serca, dzieck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 20:47
          Nie tylko nie Sonety Szekspira! Nie zrozumie i jeszcze się zniechęci do
          wielkiego poety.
      • Gość: Pravda Re: Agresywna pederastia IP: *.130.2.113.Dial1.Chicago1.Level3.net 13.07.04, 17:01
        Zastanawiam sie tylko dlaczego ludzie zamieszczaja takie opinie... Do niczego
        to nie nawiazuje, nic nie rozwjazuje, jest to poprostu agresywna, nie zbyt
        rozwinieta, malo inteligetna opinia nic nie znaczacej dla tematu osoby, ktora
        podburza ludzi o innym lub podobnym zdaniu na temat homofobii do kolejnych tego
        typu opini. Bez sensu.

Pozdrawiam
      • tribeca Re: Agresywna pederastia 14.07.04, 16:08
        Gość portalu: Joasia napisał(a):

> Rzygac sie chce. Nie nienawidze ich, nie chce ich dyskryminowac. Po prostu
        > zbiera sie na wymioty.

szczerze ci współczuję
        głupoty, rzecz jasna
    • goldblumm Re: Kobiecie więcej wybaczam 10.07.04, 08:58
      Mity, narzucane społeczeństwu przez lobby: Po pierwsze nikt jeszcze nie
      udowodnił naturalnego pochdzenia tzw. homoseksualizmu. Po dtugie: skala
      zjawiska grupo przeszacowana (nie kazdy kto miał stosunek homoseksualny jest
      pedałem bądź lesbą). "Homoseksualizm"to choroba psychiki: na pierwszym miejscu
      ja (chorobliwy egoizm) i moje przyjemności, oraz chorobliwie traktowanego
      seksu.
      • Gość: corgan a jeśli zaraża się pedalstwem drogą kropelkową.. IP: *.chello.pl 10.07.04, 09:20
        to co z tego?

> Mity, narzucane społeczeństwu przez lobby: Po pierwsze nikt jeszcze nie
        > udowodnił naturalnego pochdzenia tzw. homoseksualizmu.

A jesli nawet to choroba psychiki to co z tego? To jest powód do dyskryminacji?

> "Homoseksualizm"to choroba psychiki: na pierwszym miejscu
        > ja (chorobliwy egoizm) i moje przyjemności, oraz chorobliwie traktowanego
        > seksu.
        • Gość: miś Re: Rzygać się chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 09:56
          Ile można czytac, oglądać słuchac tych pieknych dramatycznych opowiadań o
          wielkim nieszczęsciu homoseksualistów? Przecież to się nie dobrze robi. Ci
          którzy nie widzą jak ci ludzie próbują za wszelką cenę zmienić naszą
          obyczajowość, moralnośc sa ślepi. Za tym stoi niezłe lobby a wybiórcza powinna
          przestac ich w końcu reklamowac.
          Największa bzdura to to że ktoś się taki rodzi, że tzw orientacja jest nie do
          zmiany. W takim razie przestańcie dyskryminowac pedofiili, zoofilii bo nie ich
          wina że tacy są! W Dani pedofile powoli zaczynają się domagac "zrozumienia" dla
          siebie i jakiś tam praw! U na sidzie niestety w ta samą strone
          • Gość: corgan oj to nie czytaj i nie zawracaj dupy IP: *.chello.pl 10.07.04, 10:52
            poczytaj sobie o biednych nieszczęśliwych kibolach ktorzy bardzo chcieliby
            bezkarnie komus przyjebac bejsbolem ale niestety - prawo ich dyskryminuje i
            policja przeszkadza.

kazdy ma takie nieszczęścia na jakie sobie zasłuzył...
            • Gość: miś Re: corgan prawie masz racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 10:58
              Gdyby nie mały szczegół: Ta ich akcja godzi w nasz kraj w jego rozwój,
              moralność dlatego zabieram głos w innym przypadku nawet nie chciałoby mi sie na
              nich...
              • blinski Re: corgan prawie masz racje 10.07.04, 11:37
                jaką moralność? dla ciebie, moralisto, ważniejsze są jakieś bzdurne zasady
                które i tak rozpłyną się na przestrzeni lat niż szczęście ludzi? a jak było z
                rasizmem, równymi prawami dla kobiet? takie same nadęte, przekonane o swym
                jedynym słusznym pojmowaniu moralności jednostki chciały zatrzymać świat w
                miejscu i nie dopuścić do wyrównania praw.
                po za tym co to za bzdury w kółko słyszę o tych pedofilach i zoofilach? czy
                jesteś ślepy? nie masz uczuć? nie widzisz, że główna różnca polega na tym, że
                geje i lesbijki nikogo nie krzywdzą (a jeśli już to należy to traktować jako
                odrębne przypadki, a nie regułę - ale tak samo jest z hetero) swoją
                seksualnością, a pedofile i zoofile z samej zasady - tak?
                ta akcja pozwala naszemu krajowi się rozwijać - to ty godzisz w jego rozwój,
                kolego.
                • Gość: miś Re: corgan prawie masz racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 17:37
                  Nieuku ze zboczeńcami nikt jeszcze nie zbudował lepszego świata na dłuższą
                  mete. Po drugie zacznij myśleć, nie interesuje mnie czy pedały, pedofile itd
                  kogoś krzywdzą, chodzi o zasade że ktoś się taki rodzi i ma mieć zapewnione
                  takie same prawa, rozumiesz? Po trzecie dlaczego sposób uprawiania seksu ma
                  decydowac o jakiś prawach i przywilejach? to paranoja
                  • Gość: yorke do Misia nieuka o legalizacji pedofilii IP: *.chello.pl 10.07.04, 19:46
                    > Nieuku ze zboczeńcami nikt jeszcze nie zbudował lepszego świata na dłuższą
                    > mete.

Jesli chodzi o definicję zboczeń to homoseksualizm nie jest zboczeniem, ale
                    pedofilia tak. Chyba co do tego nikt nie ma zastrzeń. Ktoś sie powołał na
                    podnoszenie głowy w Danii przez pedofili. Nie dopowiedziano, że ich żądania
                    uznano jako smieszne i pominieto milczeniem? Skandynawia, która trudno posądzac
                    o brak tolerancji dla gejów [we wszystkich krajach geje mogą brać śluby] nikt
                    nigdy nie dopuscił się prób legalizacji pedofilii. Tyle ze tam ich nie tylko
                    zamyka się w więzieniach tylko farmakologicznie LECZY.

A co do zbudowania lub nie zbudowania lepszego świata to

> chodzi o zasade że ktoś się taki rodzi i ma mieć zapewnione
                    > takie same prawa, rozumiesz?

No własnie - a dlaczego ma nie miec? Jesli z tej racji ma mieć mniejsze prawa
                    to to jest czy nie jest dyskryminacja? No ale o jakich prawach my mówimy:
                    akceptacji, tolerancji, mozliwości zapewnienia bezpieczenstwa materialnego
                    swojemu partnerowi? to duzo?

> Po trzecie dlaczego sposób uprawiania seksu ma
                    > decydowac o jakiś prawach i przywilejach?

Nie mówimy o przywilejach jesli już. A dlaczego sposób uprawiania seksu ma
                    decydować o dyskryminacji spolecznej, bo na szczęście o prawnej nie ma mowy...
                    • Gość: miś Re: do yorka nieuka o legalizacji pedofilii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 10:00
                      Dlaczego pedofilia jest zboczeniem a homo nie? Podaj jakiś argument o celowości
                      takich zachowań seksualnych, normalności, na czym ta normalność polega u homo?
                      chyba nie na tym że są dorośli:)
                      Jeśli chodzi o Danie smieszny człowieczku to chłopcy sobie działaja i tylko
                      czekac aż znajdą się w parlamencie(taj jak geje) i zaczną forsowac
                      swoje "tolerancyjne i postepowe" poglądy
                      Chłpie zacznij mysleć! Dlaczego prześladujesz pedofilów? ONI SIĘ TAKIMI
                      URODZILI!!! nie prześladuj ich postępowców!
                      A poza tym zawsze homo będzie zboczeniem od normy choćby nie wiem co uchwalili
                      przegłosowali itd. Na szczęscie większość nie decyduje czy coś jest normalne,
                      dobre, prawe i godne człowieka
                      • blinski Re: do yorka nieuka o legalizacji pedofilii 11.07.04, 10:13
                        miś, ty chyba autentycznie jesteś wypchany trocinami. powtarza się po 100 razy
                        że homo nikogo z założenia nie krzywdzą podczas gdy pedofile tak (i dlatego
                        nikt nie żąda dla nich praw, a jak żąda to zostaje uciszony), a ty jak żelbeton.
                        eh, miś o bardzo małym rozumku.
                      • Gość: michele Re: do yorka nieuka o legalizacji pedofilii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 20:54
                        Misiu, Czarny w Polsce, to też "zboczenie" od normy. I co? Z tego powodu ma być
                        szykanowany?
                  • blinski Re: corgan prawie masz racje 10.07.04, 20:31
                    Gość portalu: miś napisał(a):

Po trzecie dlaczego sposób uprawiania seksu ma
                    > decydowac o jakiś prawach i przywilejach? to paranoja

graba, też tak uważam:))! obojętnie od tego, jak uprawiamy seks i z kim (jeśli
                    się nikogo nie krzywdzi przy tym), prawa i przywileje powinny być te same.

>Nieuku ze zboczeńcami nikt jeszcze nie zbudował lepszego świata na dłuższą
                    >mete

ok, jeśli bardziej ci się podoba system prawny w polsce niż np. w danii czy
                    holandii - twój gust.

>Po drugie zacznij myśleć, nie interesuje mnie czy pedały, pedofile itd
                    > kogoś krzywdzą, chodzi o zasade że ktoś się taki rodzi i ma mieć zapewnione
                    > takie same prawa, rozumiesz?

teraz już rozumiem - nie obchodzi cię to, co ci ludzie robią dla społeczeństwa,
                    czy kogoś krzywdzą, komuś pomagają, jaki jest ich wkład np. w życie społeczne;
                    ciebie obchodzi tylko to, że ze względu na to że odstają od ogółu (i dla tego
                    nie ważne czy pedał czy pedofil) są gorsi i mają siedzieć cicho. dobrze
                    zrozumiałem?

• Gość: just Re: corgan prawie masz racje IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 13.07.04, 23:46
                    z uwagi na uwage zaczynam sie coraz to bardziej zalamywac tym co tutaj sie
                    dzieje..drogi panie, tu nie chodzi o fakt kto z kim sypia....tu chodzi o
                    standarty zycia dla tych samych ludzi jakimi sa ci co "uprawiaja seks POPRAWNY"
                    w twoim mniemaniu HETERO.....ludzie dajcie spokoj........tak na marginesie
                    jestem w zwiazku z kobieta I CO Z TEGO.....?
                • Gość: michele Zoofile? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 20:50
                  Kogo oni krzywdzą? No, chyba że chodzi tu o nierespektowanie prawa zwierząt do
                  odmowy seksu.
            • Gość: arek Re: oj to nie czytaj i nie zawracaj dupy IP: *.chello.pl 10.07.04, 11:44
              Jeszcze postaw w tym samym szeregu kibola i papieza.Oboje nie uznaja czynnego
              homoseksualizmu.Tylko jakos aktywiści gejowscy nie zważaja tak naprawdę co mówi
              papiez na ich temat i wjaki sposób.Cały ten artykuł jesli chodzi o stosunek
              Koscioła do homoseksualizmu to liberalne banały opakowane w sentymentalne
              wyobrazenie o miłosierdziu chrzęścijańskim.Stawiajc Kosciół pod ściana,a nie
              dajac mu prawa głosu do wyjaśnienia swojego stanowiska Wyborcza jasno dowodzi
              ze jest Wybiórcżą
              • blinski Re: oj to nie czytaj i nie zawracaj dupy 10.07.04, 12:04
                hm.. jasne dla ciebie jest, że ludzie urodziwszy się takimi a nie innymi (i nie
                powtarzaj tych bzdur o możliwości leczenia), a nawet jeśli by byli homo z
                wyboru, mają przestać żyć własnym życiem, mają posłuchać mądrzejszego od
                siebie (papieża) i tak po prosstu sę zmienić? ukryć? pokając i przyznać do winy?
                kościół już wielokrotnie się w tej sprawie wypowiadał, dużo częsciej niż
                środowiska gejowskie - tylko jego przedstawicieli nikt nie odważy się obrzucić
                kamieniami.
                • Gość: artur Re: oj to nie czytaj i nie zawracaj dupy IP: *.chello.pl 11.07.04, 11:18
                  Widać ze tęcza gejowska Ci zasłoniła widzenie.Po pierwsze nie wiem dlaczego nie
                  miałby on powtarzać "bzdur" o leczeniu , kiedy wszelkie decyzje o tym,ze
                  homseksualizm jest chorobą podejmowane były demokratycznie.Ciekawe, czekam jak
                  niedługo WHO przegłosuje demokratycznie sprawę czy rak jest chorobą (Notabene
                  to ze istnieja grupy wsparcia( i to nie katolickie) dla gejów,aby wyszli z
                  gejostwa jest faktem na Twoim światłym Zachodzie,oprocz tego ze Twoja pewnosc
                  co do wrodzonych początków homseksualizmu w zaden sposó nie jest potwierdzona
                  ostatecznie,nawet przez ludzi światopoglądowo przychylnych homoseksualizmowi)
                  Po drugie głos Kośćioła jest zagłuszany przez liberalne media które piszą na
                  temat jego stanowiska do homoseksualizmu takie Wybiórcze manifesty jak
                  powyższy.Po trzecie kto nie uznaje się za katolika nie ma obowiązku
                  posłuszeństwa wiary w sprawie homoseksualizmu papiezowi,ale jesli juz tak to
                  niech wina nie obarcza Kościoła, niech nie prawi bzdur,ze Koscioł go "nie
                  nawidzi", i niech nie forsuje tezy ze mozna byc katolikiem i aktywnym gejem
                  jednoczesnie i wszystko jest ok.Jesli ktoś pisze takie elegie to niech wie ze
                  jesli juz Kosciól czegos nie nawidzi to grzechu,nigdy grzesznika.I zasade te
                  stosuje do wszystkich: od ludzi zdradzających w małzeństwie do aktywnych gejów
                  Po czwarte jesli chodzi o sprzeciw Koscioła przeciw legalizacji homozwiązków to
                  argumentuje on to na płaszczyznie pozadoktrynalnej odwołujac się do kategorii
                  dobra wspólnego i prymatu rodziny.Po piąte przedstawicieli Koscioła zdązyli
                  obrzucać kamieniami chociazby geje z Outrage w Irlandii w czasie procesji
                  Bozego Ciała np, nie licząc bezposredniego obrazania ich na paradach polskich
                  gejów.Po szóste wszystko to , co napisąłem najlepiej posumował pewien hydraulik
                  kiedyś, mówiać wprost acz nie bez racji:"Panie nikt mi nie wmówi ze chuje...
                  mam dymac w odbyt i wszystko jest według natury"Tłumacząc:anatomia człowieka
                  jasno wskazuje ,ze homozwiązki trudno uznac za naturalne, i zadne lewackie
                  biadolenie tego nie zmieni.
                  • blinski Re: oj to nie czytaj i nie zawracaj dupy 11.07.04, 12:21
                    Po pierwsze nie wiem dlaczego nie
                    >
                    > miałby on powtarzać "bzdur" o leczeniu , kiedy wszelkie decyzje o tym,ze
                    > homseksualizm jest chorobą podejmowane były demokratycznie

decyzje o tym że homoseksualizm jest chorobą były podejmowane demokratycznie? a
                    coż to za nowość? może referendum, co?
                    stary, jesteś naprawdę twardy. prawdziwy beton. who skreśla 13 lat temu
                    homoseksualizm ze spisu chorób, a ponieważ ci się to nie podoba, udajesz że nie
                    widzisz albo kwestionujesz kompetencje who, bo się z nim nie zgadzasz. bardzo
                    sprytny sposób na życie - coś mi się nie podoba, to oznacza że jest nieprawdą
                    albo tego w ogóle nie ma.

Notabene
                    > to ze istnieja grupy wsparcia( i to nie katolickie) dla gejów,aby wyszli z
                    > gejostwa jest faktem na Twoim światłym Zachodzie,oprocz tego ze Twoja pewnosc
                    > co do wrodzonych początków homseksualizmu w zaden sposó nie jest potwierdzona
                    > ostatecznie,nawet przez ludzi światopoglądowo przychylnych homoseksualizmowi)

nie przeczę że istnieją grupy wsparcia dla homoseksualistów. i bardzo dobrze,
                    że istnieje, bo jest pewna grupa, która źle sie ze swoim homoseksualizmem
                    czuje - przeważnie są to ludzie, u których homoseksualizm jest nabyty (nigdy
                    nie kwestionowałem tego, że takich nie ma - tylko że grupa tych, u których po
                    psychoanalizie można stwierdzić, że jest on nabyty to niewielki procent)
                    ostatnio w wyborczej był artykuł o tym, że wg. najnowszych badań homoseksualizm
                    jest związany z innym rozwojem pewnej częsci mózgu niż u hetero - nie jestem
                    biologiem, więc ci tego nie powtórzę. ale oczywiście 'wybiórczej' nie ufasz, bo
                    nie chce podzielać twoich poglądów, a więc kłamie. pytam się poważnie - jakież
                    to 'obiektywne media' preferujesz? są jeszcze takie wg. ciebie, czy wszędzie
                    już rozpanoszyło się żydo-lewactwo, chcące wyprać polakom mózgi?

Po drugie głos Kośćioła jest zagłuszany przez liberalne media które piszą na
                    > temat jego stanowiska do homoseksualizmu takie Wybiórcze manifesty jak
                    > powyższy.

kościół, gdy chce, znajduje metody by się wypowiadać. jeśli wydaje jakiś
                    komunikat, to w wyborczej następnego dnai go przeczytasz. poza tym te
                    manifesty, takie jak te koszulki, nie są przeciwko kościołowi - uświadom to
                    sobie wreszcie. ludzie są ważniejsi od kościoła - a homo to ludzie, czy chcesz
                    tego czy nie, i ich prawa są ważniejsze od czegokolwiek co powie kościół.

Po trzecie kto nie uznaje się za katolika nie ma obowiązku
                    > posłuszeństwa wiary w sprawie homoseksualizmu papiezowi,ale jesli juz tak to
                    > niech wina nie obarcza Kościoła, niech nie prawi bzdur,ze Koscioł go "nie
                    > nawidzi", i niech nie forsuje tezy ze mozna byc katolikiem i aktywnym gejem
                    > jednoczesnie i wszystko jest ok.Jesli ktoś pisze takie elegie to niech wie ze
                    > jesli juz Kosciól czegos nie nawidzi to grzechu,nigdy grzesznika.I zasade te
                    > stosuje do wszystkich: od ludzi zdradzających w małzeństwie do aktywnych
                    gejów

kościół niech sobie uważa co chce, podobnie papież. nikt im tego nie zabroni, i
                    jeśli ktoś jest katolikiem, to wg. mnie powinien brać ich głos pod uwagę. nie
                    rób jednak z katolików bezwolnych maszyn, którzy są w obowiązku myśleć tak jak
                    każe im episkopat czy papież - nie mów mi tylko potem, że jeśli tego nie robią,
                    nie mają prawa mienić się katolikami - na ten temat nie mogę rozmawiać, bo nie
                    mam kompetencji; sam jestem ateistą i mało mnie obchodzą katolickie problemy.
                    chodzi o to, że tak jak mówisz jeśli ktoś nie jest katolikiem nie ma
                    posłuszeństwa wiary w sprawie homoseksualizmu - a więc niech kościół troszczy
                    się o katolików, a innych zostawi spokoju. homoseksualiści, jako raczej nie-
                    katolicy, powinni mieć prawa takie jak hetero - ślub przecież może być cywilny,
                    a katolikom nic do cywilnego ślubu.
                    podobnie rzecz sie ma np. z aborcją - do dzisiaj lekarze spierają się, od
                    którego momentu płód jest człowiekiem i jego usunięcie to zabójstwo. katolicy
                    wiedzą swoje - to zabójstwo i już, a więc zakaz aborcji niech obowiązuje ich -
                    w ich własnym sumieniu; niech nie narzucają swoich poglądów innym - bo to
                    jedynie pogląd, nie bezsprzeczny fakt.

> Po czwarte jesli chodzi o sprzeciw Koscioła przeciw legalizacji homozwiązków
                    to
                    >
                    > argumentuje on to na płaszczyznie pozadoktrynalnej odwołujac się do kategorii
                    > dobra wspólnego i prymatu rodziny.

tak jak napisałem - niech kościół zajmuje się ślubami kościelnymi, raszta to
                    nie jego sprawa i niech nie uszczęśliwia swoim dobrem wspólnym innych.

Po piąte przedstawicieli Koscioła zdązyli
                    > obrzucać kamieniami chociazby geje z Outrage w Irlandii w czasie procesji
                    > Bozego Ciała np, nie licząc bezposredniego obrazania ich na paradach polskich
                    > gejów.

o tym outrage nie słyszałem (swoją drogą fajna nazwa miasteczka, pasuje:)), a
                    to że katolicy są przez gejów obrażani słownie to chyba nic w porównaniu do
                    tego co zgotowali im kibole na spółkę z młodzieżą wszechpolską. poza tym wcale
                    im się nie dziwię - kościół katolicki chce ograniczać ich prawa, a to sprawa
                    dużo poważniejsza od paru przekleństw. katolików praw nikt nie ma zamiaru
                    ograniczać, i tak kościół za dużo może w polsce (najgorsze, że nieoficjalnie),
                    i nadal w cenie jest mu się podlizywać (vide sld właśnie w sprawie
                    homoseksualistów albo aborcji).

Po szóste wszystko to , co napisąłem najlepiej posumował pewien hydraulik
                    >
                    > kiedyś, mówiać wprost acz nie bez racji:"Panie nikt mi nie wmówi ze chuje...
                    > mam dymac w odbyt i wszystko jest według natury"Tłumacząc:anatomia człowieka
                    > jasno wskazuje ,ze homozwiązki trudno uznac za naturalne, i zadne lewackie
                    > biadolenie tego nie zmieni.

ok, większą wagę mają dla ciebie słowa przygłupiego hydraulika niż who - to o
                    czymś jednak świadczy, przykro mi.
                    co do tej anatomi - nigdy nie słyszałeś o seksie analnym między kobietą i
                    mężczyzną? i co komu do tego co jest naturalne?
                    nic nie kumasz - to, co uznajesz za naturalne, to twoja osobista sprawa -
                    wszystko jest relatywne. chodzi o to, by było sprawiedliwie - nie naturalnie;
                    uświadom to sobie.
                    • Gość: artur Re: oj to nie czytaj i nie zawracaj dupy IP: *.chello.pl 11.07.04, 19:00
                      No cóz machasz tą flaga tęczową i za bardzo nie wiesz czym wymahujesz,o czym
                      swiadczy twoje zdziwienie na fakt ze decyzja o usunięciu homosekualizmu z listy
                      chorób była podejmowana na drodze procedury demokratycznej począwszy od
                      Amerykąńskiego Towarzystwa Psychiatrycznego po WHO.To tylko swiadczy o tym,ze
                      stosunek do homoseksualizmu jest funkcja światopogladu i mowienie o naukowym,
                      neutralnie swiatopolgladowym podejsciu do tego zjawiska jest mitem.W tym
                      kontekscie moj hydraulik nie jest znowuz takim prostakiem jakim ci sie
                      wydaje,znam zreszta profesorów którzy podzielaja jego opinię nieco bardziej
                      subtelniej Poza tym o Twojej ignorancji swiadczy chociazby fakt ze nie wiesz iz
                      Outrage nie jest miastem tylko organizacja aktywistów gejowskich , którzy
                      własnie na tegorocznej procesji Bozego ciała fizycznie zaatakowali kardynała
                      Irlandii.Tak oto wygląda gejowska zasada tolerancji:kto nas nie afirmuje jest
                      faszystą .Notabene dziwne ze takie wybryki albo inne jak publiczne wysmiewanie
                      ludzi wierzących i duchownych na paradach gejowskich uspraweidliwiasz
                      zachowaniem kiboli I Młodziezy Wszechpolskiej jakby to kibolami byli biskupi .
                      Nie ządam zeby aktywni geje-katolicy byli 'bezsmyslymi maszynami", tylko
                      myslę sa ludzmi o zachwianej tozsamosci katolickiej. Swiadome samookreslenie
                      sie jako katolik niesie za soba zgodę na to ze ostatecznie w sprawach wiary i
                      moralnosci uznaje się rozstrzygający autorytet papieza.Kto sie mu sprzeciwia w
                      tych sprawach (bo na prawdę w kwestii np Unii mogę sie mu już sprzeciwiać)
                      zrywa jednosć z nim ,co wyłacza Go chociaby z Komunii
                      Co do moich podejrzeń według ciebie,ze w prasie polskiej rozpanoszyła
                      się "zydo-lewica" odpowiem słowami Twojego ulubionego redaktora Michnika:"Nie
                      wmawiaj mi Pan dziecka w brzuch",o Zydach nic nie wspominałem.Za to rzeczywicie
                      w tym zarzucie ujawnia sie Twoje schematyczne lewackie myslenie.Kto sie
                      sprzeciwia Wyborczej jest zaliczany do stajni wielebnego Rydzyka,no bo przeciez
                      on tam ciągle o tej zydolewicy.Takie myslenie rozpisujące Twoich jakichkolwiek
                      adwersarzy po stronie skrajnosci jest urągajce dla inteligencji na ktora
                      zdajesz sie powoływac w swoich wywodach
                      • blinski Re: oj to nie czytaj i nie zawracaj dupy 11.07.04, 19:26
                        nigdzie nie mówiłem, że znam się na organizacjach gejowskich, niewiedza w tej
                        kwestii byłaby ignorancją gdybym był np. aktywnym przedstawicielem ruchu na
                        rzecz równouprawnienia gejów. nie uważasz że kwalifikowanie wszystkich gejów
                        jako agresorów jest lekkim przegięciem? tak jak było to napisane w artykule w
                        wo - w polsce geje są raczej zastraszeni, nie agresywni.
                        to, że ktoś jest profesorem, o niczym nie świadczy. tak jak poseł giertych,
                        który wiedzę ma dużą, natomiast mądry to on nie jest.
                        poza tym nie mówiłem o gejach-katolikach, tylko ogólnie o wszystkich. wg. mnie
                        bycie gejem a jednocześnie katolikiem także jest sprzeczne - ale ja, jak
                        mówiłem nie wypowiadam się w sprawach wiary, bo mnie to nie obchodzi. polska
                        nie jest krajem wyznaniowym - katolicyzm jako religia główna nie ma prawa
                        narzucać swoich racji nie-katolikom. konstytucja i system prawny są świeckie -
                        a więc argumentacja o tradycji, religii itp. jest w ogóle bez sensu.
                        ok, nie mówiłeś nic o żydach, przepraszam. po prostu twoje poglądy w kwestii
                        homoseksualizmu i argumenty przeciwko są bardzo zbieżne z poglądami środowisk
                        radio-maryjnych, a więc spodziewałem się i zbieżności w tej kwestii.
                        moje myślenie poza tym nie jest lewackie, tylko liberalne. nie przepadam za
                        lewakami podobnie jak za konserwatystami.
          • Gość: pandora_ Re: Rzygać się chce - - - - > do per Misia IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 10.07.04, 11:35
            Tylko Per Misiu homoseksualizm nikomu nie szkodzi, spotyka się dwóch ludzi,
            dwie kobiety, dwóch mężczyzn krótzy się kochają i chcą być z sobą.. nikt nikomu
            nic na siłę.. więc byłabym wdzięczna Per Misiu abyś nie porównywał tego do
            Pedofili ....
            Co Ci przeszkadza że np dwie kobiety się kochają? Niech Tobie ktoś zacznie
            ingerować w Twoje życie prywatne i zobaczysz jakie to miłe... Pozdrawiam...
            • Gość: arek Re:do pandory IP: *.chello.pl 10.07.04, 11:47
              Przeszkadza mi to ze te kobiety nie ąadaja juz jedynie tolerancji dla siebie
              ale tego,abym im jescze przyklasnął,zadaj afirmatywnej akceptacji.Jęsli tego
              nie zrobię to juz wrzeszczą o homofobii .Dziękuje bardzo
              • blinski Re:do pandory 10.07.04, 12:06
                jeśli akceptacja dla tak banalnej kwestii to dla ciebie za dużo, to masz
                zadatki na homofoba.
                • Gość: arek Re:do pandory IP: *.chello.pl 11.07.04, 11:29
                  No tak :fakt iz moje dziecko ma być uczone w szkole ze homoseksulna kopulacja
                  jest ok to banał ,wolnego homoseksualny fundamentalisto
                  • rasta69 szkola 11.07.04, 13:14
                    w szkole uprawiana jest roznego rodzaju propaganda np. ostatnio UE, ale uczenie
                    o takich wartosciach jak tolerancja jest chyba do przelkniecia? zreszta
                    tolerancja jest wpisana w nasza konstytucje, zaakceptowana przez spoleczenstwo
                    w referendum.
              • Gość: pandora Re:do Arka IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 10.07.04, 14:08
                NIkt nie karze Ci przyklasnąć... cały problem naprawdę polega na tym żeby taki
                gej lub lesbijka wraz se swoją partnerką mogła wyjść spokojnie na ulicę bez
                obawy że spotka się z przykrymi słowami a czasem nawet agresją.. niech ma prawo
                żyć jak każdy inny człowiek, funkcjonować normalnie... każdy ma prawo kochać,
                to nic złego... Gej czy lesbijka też potrafią być wartościowymi ludźmi..
                • Gość: arek Re:do Arka IP: *.chello.pl 11.07.04, 11:26
                  Chyba czytałas ten artykuł w biegu w takim razie.Tam jasno stoi:nie
                  akceptujesz stosunków hmoseksualisnych (juz nie wystarczy tolerancja) to
                  jestes homofobem.Inaczej mówiąć jesli juz geje wyszliby na ulice i się
                  ściskli,to gdybym mojemu dziecku zasłaniał oczy juz by krzyczeli ze jestem
                  hofobem.Poza tym nikt nie mowi ze geje nie sa wartościowymi ludźmi.A slogan ze
                  kazde uczucie jest moralnie dobre pozostawię bez komentarza , jako
                  sentymentalny banał
                  • rasta69 Re:do Arka 11.07.04, 13:16
                    tak jestes homofobem tak samo jak ojciec zaslaniajacy dziecku oczy na widok
                    murzyna jest rasista.
                    • Gość: arek Re:do Arka IP: *.chello.pl 11.07.04, 14:27
                      a ty jesteś gejowskim faszysta , która do jednego worka wrzuca gejów i murzynów
                      • blinski Re:do Arka 11.07.04, 14:36
                        a ty, nic nie rozumiejąc z postów, używasz obelg zamiast argumentów.
                        i sobie samemu wystawiasz świadectwo.
                        • Gość: bój w chutach jezeli tak chcecie pozyskac sypamtyków,to IP: *.adminpan.waw.pl 12.07.04, 14:31
                          tedy droga..
          • Gość: DonJose Re: Rzygać się chce IP: *.client.mchsi.com 10.07.04, 18:20
            Ile można czytac, oglądać słuchac tych pieknych dramatycznych opowiadań o
            wielkim nieszczęsciu homoseksualistów?

A kto cie zmusza do czytania? Najwidoczniej to cie ciekawi.
          • Gość: merc Re: Rzygać się chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 22:31
            Porównójesz homoseksualistów do zoofili i pedofili.
            Jest pewna, spora wg mnie, różnica. Jakoś nie dociera do mnie, kogo krzywdzą
            homoseksualiści?
            • blinski Re: Rzygać się chce 14.07.04, 23:21
              no stary, jak ty nic nie rozumiesz: krzywdzą zdrową, polską rodzinę, podstawową
              komórkę społeczną:)) biada, lewako-liberałowie nadchodzą i szerzą gejowską
              propagandę! koniec już blisko, módlmy się siostry i bracia:))
          • Gość: Jaguar Re: Rzygać się chce IP: *.olsztyn.mm.pl 23.07.04, 22:01
            a ja juz mam dosc czytania i sluchania takich jak twoje wypowiedzi, bo wynika z
            niej ze nie wiesz o co chodzi. nie rozumiesz wymowy tego artykulu nie rozumiesz
            dzialan i akcji srodowisk LGBT.nie rozumiesz istoty homoseksualizmu. nikt nie
            chce zmieniac niczyjej moralności - jest ona unikalna dla kazdego czlowieka.
            Jakie lobby??? jaka reklama? po prostu zauważcie nas. Hej my tu jesteśmy,
            byliśmy i bedziemy. i nic tego nie zmieni.
            i prosze nie wrzucac nas do jednego worka razem z zoofilami pedofilami i innymi
            dewiacjami, mnie to osobiscie obraza. prawa o jakie walczymy: prawo do
            godności, normalnego zycia, braku dyskryminacji. zwykle prawa obywatela.
        • Gość: obserwator Re: a jeśli zaraża się pedalstwem drogą kropelkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 13:45
          A jednak inni chorzy nie domagają się jakichś szczególnych uprawnień
          wynikających z ich ułomności. Ja osobiście nie dostrzegam żadnych uregulowań
          prawnych, które są niekorzystne dla osób homoseksualnych. Wobec tego dawanie im
          jakichś specjalnych praw oznaczałoby dyskryminację innych obywateli RP
          (normalnych, kulawych, garbatych, kibiców Legii, Lecha, rudych, brunetów, itd.)
          Do tego nie możemy dopuścić. Poza tym podchodzę z dużą dozą nieufności do tego
          całego zgiełku wokół homoseksualizmu, podejrzewając, że jest to robota paru
          politykierów chcącyhc sie wypromować na tej fali.
          • blinski Re: a jeśli zaraża się pedalstwem drogą kropelkow 14.07.04, 13:53
            hm.. a mi się zawsze wydawało że właśnie podnoszenie zgiełku przeciwko homo
            jest motywowane chęcią paru politykierów wypromowania się, np. giertych czy
            wrzodak..
            poza tym to co napisałeś kompletnie nie tzryma się kupy. bo w jaki sposób
            normalni, kulawi, garbaci, kibice lecha, rudzi czy bruneci są dyskryminowani w
            przypadku przyznania równych praw homo..?
            wyrażasz pogląd, że nic w przyrodzie nie jest absolutne, a więc żeby komuś dać
            prawa trzeba komuś je odebrać? czyli kiedy przyznawano prawa kobietom,
            dyskryminowano tym samym np. górników, blondynów, kibiców arki?
      • Gość: jago Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.04, 10:42
        zgadzam sie, ze naturalne pochodzenie homoseksualizmu to brednia (byc moze
        prawda w ulamku promila). W gre wchodza wylacznie uwarunkowania
        psychospoleczne. wiem o tym, bo tez jestem homo. Takie artykuly robia tylko
        wode z mozgu, bo paradoksalnie sprowadzaja osobowosc do orientacji seksualnej.
        A lud polski jest bardziej tolerancyjny niz sadzicie.
        • Gość: mis Re: Pierwszy uczciwy homo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 10:59
          Gratuluje uczciwości
      • Gość: Wielki Manipulo Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 12:11
        - "Homoseksualizm" to choroba psychiki: na pierwszym miejscu
        ja (chorobliwy egoizm) i moje przyjemności, oraz chorobliwie traktowanego
        seksu -

Lektura wypowiedzi na tym forum zdaje się potwierdzać tę diagnozę
        • rasta69 Re: Kobiecie więcej wybaczam 11.07.04, 13:24
          uwielbiam ludzi, ktorzy sa tacy pewni tego co mowia, przypominaja tych kaplanow
          egipskich mowiacych "ziemia jest płaska" albo ludzi smiejacych sie z
          Kolumba: "za ocenaem jest pieklo", albo farmerow z poludnia: "murzyni to
          zwierzeta", nie wspominajac juz o Herr Adolfie: Slowianie to gorsza rasa"...
          • Gość: wyuzdanie Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 16:25
            dodaj wiec do tej listy to co sam przed chwilą napisałeś: czym mianowicie są rodzice, którzy
            zasłaniaja dziecku oczy na widok...?Stwierdziłeś to z wielka pewnościa siebie
    • Gość: Wielki Manipulo Przełom w bulwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 11:12
      "W Stanach przełom dokonał się w latach 80., gdy geje i lesbijki stali się
      kozłami ofiarnymi kryzysu związanego z AIDS. Zareagowali wtedy buntem.
      Krzyczeli: "We're here, we're queer, get fucking used to it!" (Jesteśmy tu,
      jesteśmy pedałami, przyzwyczajcie się, kurwa, do tego!).

Dzięki za takie przełomy. To już jednak wolę Młodzież Wszechpolską. Równie
      toporni umysłowo, ale przynajmniej nie mówią "kurwa".
      • Gość: corgan MW jest fajna, ładna, czysta i nie roznosi chorób IP: *.chello.pl 10.07.04, 11:16
        Nie to co te brudne, brzydkie, zepsute i chore cioty i lesby ktore powinny
        pozostać w domach albo się natychmiast leczyć...

Czasem komus przyp... bejsbolem, pokrzycza "pedaly do gazu" ale w sumie to
        grzeczne i miłe chłopaki. I dziecko zrobią kiedy trzeba a nie to co cioty.
        • Gość: Wielki Manipulo Re: MW jest fajna, ładna, czysta i nie roznosi ch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 11:24
          "Czasem komus przyp... bejsbolem".

Pan jak widzę już szykuje się do przełomu. Ależ po co te kropki, proszę się nie
          krępować, proszę mówić "własnym głosem".
          • blinski Re: MW jest fajna, ładna, czysta i nie roznosi ch 10.07.04, 11:42
            hm.. typowa odpowiedź implikująca brak argumentów.
            ;)
        • Gość: karolina j23 Re: MW jest fajna, ładna, czysta i nie roznosi ch IP: 80.48.218.* 10.07.04, 11:49
          Bo ja wiem, debilizm to chyba choroba,która nie omija MW
      • blinski Re: Przełom w bulwie 10.07.04, 11:40
        tylko napieprzają brukiem i kuflami. ale dla niektórych jest to normalne:).
      • Gość: Alicja Re: Przełom w bulwie IP: 213.77.86.* 10.07.04, 11:45
        ---To już jednak wolę Młodzież Wszechpolską. Równie
        toporni umysłowo, ale przynajmniej nie mówią "kurwa".---

No sorry Cie bardzo, nie mowia "kurwa" mowia "wypierdalaj" nie mowia "kurwa", mowia "zajebie Cie".. nie mowia "kurwa" oj nie... jak mnie kiedys bili moglam jednak dla zabicia czasu liczyc te kurwy, chuje, zajebanie itp.. Oni sa kulturalni, na obrazku, w wywiadach przed kamera i w gazetach, jak kazdy czlowiek, poza obrazkiem potrafia swoje, w Krakowie rowniez kleli, bylo tego wiecej, a Ty sie czepiasz jednej "kurwy" w zdaniu US, chyba dlatego ze nie masz sie czego tak naprawde przyczepic.. Czep sie Polakow, jestesmy Polakami i takimi chcemy pozostac..

• Gość: Wielki Manipulo Re: Przełom w bulwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 12:00
          Ni wiem, nie bywam, ale czemu się gniewać? Jeśli to prawda, to trafił swój na
          swego. Młodzież Wszechpolska versus Młodzież Wszechseksualna
          • Gość: do WM o MW MW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 00:04
            > Młodzież Wszechpolska versus Młodzież Wszechseksualna
            Sorry, nie porównuj. Jak dotąd nabarziej agresywnym aktem homo w Polsce był
            rzut tortem. Nikt przez gejów nie został pobity i nie trafił do szpitala, nie
            był zastraszany wiulgarnymi telefonami w środku nocy itd. - czego o Młodzieży
            Weszpolskiej powiedzieć się nie da. Polecam artykuł o tych "złotych
            młodzieńcach" z zeszłego tygodnia.
      • Gość: Sab_J Re: Przełom w bulwie IP: 213.199.228.* 10.07.04, 11:58
        Za przełomy dziękować można, woleć też można - kwestia gustu. To ja proponuje
        zastanowić się, co Pan(i) woli - byc przedstawicielem heteroseksualnej czesci
        populacji US w latach 80. i dac poranic swoje uszy "We're here, we're queer,
        get fucking used to it!", czy byc przedstawicielem homoseksualnej czesci
        spoleczenstwa w Polsce dzis i dac sobie poranic (nie tylko uszy) Mlodziezy
        Wszechpolskiej, ktora "kurwa" w telewizji nie mowi. Bo do tego sie to
        sprowadza. Jesli Pan(i) powyzej przedstawiona perspektywe przyjal(ela) i
        NAPRAWDE woli Mlodziez Wszechpolska, to pozostaje mi tylko gratulowac
        preferencji, swoistej odwagi, i zyczyc powodzenia - bo nie lekko nie bedzie.
        • Gość: Wielki Manipulo Re: Przełom w bulwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 12:03
          - to pozostaje mi tylko gratulowac preferencji -

Wzajemnie. Czyżby jednak nagle okazało się, że preferencje podlegają ocenie?
          • Gość: Sab_J Re: Przełom w bulwie IP: 213.199.228.* 10.07.04, 12:06
            Dziekuje. Czyzby jednak nagle okazalo sie ze "gratuluje" jest w jakimkolwiek
            stopniu ocena?
            • Gość: Wielki Manipulo Re: Przełom w bulwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 12:15
              - Czyzby jednak nagle okazalo sie ze "gratuluje" jest w jakimkolwiek
              stopniu ocena? -

Tak odebrałem przedstawioną alternatywę. Jeśli jednak "gratuluję" nie było
              zaprawione ironią - przepraszam.
              • Gość: Sab_J Re: Przełom w bulwie IP: 213.199.228.* 10.07.04, 12:20
                Tak odebrałem przedstawioną alternatywę. Jeśli jednak "gratuluję" nie było
                zaprawione ironią - przepraszam

Oczywiscie, "gratuluje" bylo zaprawione ironia, tu Pan (i) doskonale obedral(a)
                moje intencje. Natomiast przedstawiona alternatywe odebral(a) Pan(i) zle, nie
                ma tam ani krzty oceny. Ja nie oceniam nijak tego, czy ktos woli dostac
                slowem "fucking" po uszach od geja/lesbijki, czy kuflem lub plyta chodnikowa od
                Mlodego Wszechpolaka. Jesli ktos wybiera te druga opcje, nadal nie podlega to
                zadnej mojej ocenie, zwlaszcza ocenie moralnej calego przedsiewzieca (bo w tym
                znaczeniu chyba uzywa Pan(i) terminu "ocena" w odniesieniu do preferencji
                seksualnych). Ja tylko podziwiam odwage, w sposob soczyscie zaprawiony ironia,
                i gratuluje, nadal nie oceniajac.
                • Gość: Wielki Manipulo Re: Przełom w bulwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 12:27
                  Bardzo przepraszam, ale ironia zakłada jednak ocenę, inaczej nie byłaby ironią.
                  Proszę powiedzieć "gratuluję" ironicznie w zdaniu naprawdę pozbawionym
                  oceny. "Co wolisz: bułeczkę czy chlebek? Jeśli chlebek to gratuluję odwagi...".
                  Ale można np. tak: "Co wolisz: czerstwą bułeczkę czy chlebek z gwoździem? Jeśli
                  NAPRAWDĘ chlebek z gwoździem, to gratuluję odwagi"
                  • Gość: Sab_J Re: Przełom w bulwie IP: 213.199.228.* 10.07.04, 12:46
                    > Bardzo przepraszam, ale ironia zakłada jednak ocenę, inaczej nie byłaby
                    ironią.
                    Nie ma za co przepraszac. "Ironia - ukryta drwina, utajone szyderstwo,
                    zlosliwosc zawarta w wypowiedzi pozornie aprobujacej" - za Slownikiem Jezyka
                    Polskiego PWN. Jesli uzywam ironii, to nie dlatego, ze jakos oceniam Pana(i)
                    wybory i preferencje co do agresji werbalnej i fizycznej. Ja tylko uwazam, ze w
                    tych wyborach jest cos, co moge wyszydzic - zeby nazwac rzecz po imieniu, wolac
                    dostac w glowe kuflem od wszechpolaka raczej niz w ucho slowem "fucking" naraza
                    sie Pan(i) na moja drwine jako osoba nader lekko traktujaca swoja fizyczna
                    integralnosc. Ja np.wole uslyszec przeklenstwo niz dostac w ucho, a jak Pan(i)
                    woli inaczej, to ja sie z Pana(i) smieje, uzywajac do tego celu ironii,
                    zalozywszy na poczatku ze dialog ten prowadze z osoba na tyle inteligentna zeby
                    sie w tej ironii i moich co do jej celu intencjach zorientowac. I nadal nie
                    oceniam Pan(a)i preferencji, bowiem "Ocena - wyrazony w formie ustnej lub
                    pisemnej sad o wartosci czegos, osad, krtytyka". W mojej drwinie nie ma
                    zawartej oceny Pana(i) preferencji, i nalezaloby sie zastanowic, czy w ogole
                    mozna to poddac ocenie wartosciujacej - w moim przekonaniu nie mozna. A
                    nastepnym razem chcac Pana(ia) wysmiac zrobie to piszac "To, co Pan(i) pisze
                    jest smieszne", zeby nie narazic sie na niezrozumienie moich intencji z powodu
                    uzycia przeze mnie ironii.
                    • Gość: Wielki Manipulo Re: Przełom w bulwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 14:03
                      - Ja tylko uwazam, ze w tych wyborach jest cos, co moge wyszydzic -

Dziękuję za wyjaśnienia. Rozumiem, że wyszydzania homoseksualistów, z powodu
                      wyboru przez nich podjęcia życia seksualnego (jak gdyby nigdy nic), również nie
                      uważa Pan(i) za ocenę.
                      • Gość: Sab_J Re: Przełom w bulwie IP: 213.199.228.* 10.07.04, 15:35

Dziękuję za wyjaśnienia. Rozumiem, że wyszydzania homoseksualistów, z powodu
                        > wyboru przez nich podjęcia życia seksualnego (jak gdyby nigdy nic), również
                        nie
                        >
                        > uważa Pan(i) za ocenę.

Prosze Pana! (udalo mi sie dopatrzec formy rodzaju meskiego w Panskich postach,
                        wiec pozwalam sobie na jej uzycie)
                        Caly problem polega na tym, ze osoby potepiajace a priori homoseksualizm, a
                        zwlaszcza czynny homoseksualizm (do ktorych, obawiam sie, i Pan sie zalicza),
                        wlasnie OCENIAJA wybory homoseksualistow jako : zle z moralnego punktu
                        widzenia, nieobyczajne, niezgodne z pogladami gloszonymi przez kosciol
                        katolicki. Ich szyderstwo wymierzone w mniejszosc homoseksualna, szyderstwo
                        dosc niskich zazwyczaj lotow, jest tylko srodkiem do poparcia swoich pogladow w
                        momencie gdy brak jest innych argumentow. Podobna funkcje pelnia "argumenty
                        sily" wszechpolakow (czyli plyty chodnikowe i kufle). Gdyby tu chodzilo tylko o
                        szyderstwo, to dyskusja na temat dyskryminacji homoseksualistow przypominalaby
                        te o dyskryminacji blondynek w dowcipach o blondynkach - czyli nie byloby
                        zadnej dyskusji.
      • Gość: DonJose Re: Przełom w bulwie IP: *.client.mchsi.com 10.07.04, 18:22
        Lasbijki i AIDS? Jak one to lapia?? Czlowieku! Zastanow sie!!
        Lesbijki, to najzdrowszy segment ludnosci Stanow Zjednoczonych
      • rasta69 Re: Przełom w bulwie 11.07.04, 13:27
        Gość portalu: Wielki Manipulo napisał(a):

To już jednak wolę Młodzież Wszechpolską. Równie
        > toporni umysłowo, ale przynajmniej nie mówią "kurwa".

celowo nie mowia... raczej tylko zeby zlapac oddech....bezwiednie...
    • Gość: przeciw definiowanie czlowieka przez plec jest bez sensu IP: *.pool.mediaWays.net 10.07.04, 12:35
      Jestem kobieta, nie myje lyzeczek, a skarpetki wyrzucam po zabrudzeniu i kupuje
      nowe. I jestem z tym szczesliwa i moj maz tez. "Sprawa rozbija sie o nieumyte
      lyzeczki"!?
      • Gość: kobieta Re: definiowanie czlowieka przez plec jest bez se IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 12:41
        "Jestem kobieta, nie myje lyzeczek, a skarpetki wyrzucam po zabrudzeniu i
        kupuje
        nowe. I jestem z tym szczesliwa i moj maz tez. "Sprawa rozbija sie o nieumyte
        lyzeczki"!?"

albo o nie wyprane skarpetki(przecież kupiłem ci pralkę)

ale ja jestem z tych kobiet, które lubią myć łyżeczki i same sobie kupują pralkę

• Gość: E-V-E Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 12:49
      BARDZO DOBRY ARTYKUŁ REWELACYJNY...POZDRAWIAM:)
    • Gość: maputo Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 12:51
      Dziekuje Pani Lidio za artykul, kazdy kamyczek dolozony do tego ogrodka moze
      sprawic, ze choc jedno ziarnko piasku pomoze szybciej ulozyc ta mandale
      tolerancji i normalnosci w rodzinach,wsrod bliskich, w spoleczenstwie
      wreszcie...
    • apetyt_na_zycie Re: Kobiecie więcej wybaczam 10.07.04, 13:53
      Dziękuję
    • Gość: kkpp Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: 200.108.142.* 10.07.04, 14:56
      "... nie wszystkie dziewczyny chca czekac... Wyjezdzaja." - No i bardzo
      dobrze, ze wyjezdzaja. Niech wyjada i przestana promowac odchylenia od normy.
      Bo, jakkolwiek by to tlumaczyc, homosexualizm jest ODCHYLENIEM od normy. I to
      nie to samo NIE DYSKRYMINOWAC i PROMOWAC. Wy - promujecie. To, ze za granica
      jest wieksza rozwiazlosc i przyzwolenie, to zaden argument, a jakis tam
      zboczony burmistrz nie ma zadnego prawa krytykowac cokolwiek w Polsce.
      • Gość: Sab-J Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: 213.199.228.* 10.07.04, 15:39
        I to
        > nie to samo NIE DYSKRYMINOWAC i PROMOWAC.

TO moze ustalmy, jak autor postu widzi te roznice, miedzy "nie
        dyskryminowaniem" a "promowaniem"?
      • blinski Re: Kobiecie więcej wybaczam 10.07.04, 15:42
        odchyleń od normy jest mnóstwo - np. faszyzm - też odchylenie od normy, a od
        homoseksualizmu dużo groźniejszy, bo szkodzi innym.
        to jest PROMOCJA AKCEPTACJI, nikt nikogo nie nakłania by praktykował
        homoseksualizm - do tego ne trzeba namawiać, kto się urodził homoseksualistą,
        ten zapewne to praktykuje. a homoseksualizm jak przeczytałeś został oficjalnie
        wykreślony ze światowej listy chorób w 1991 roku, ale ty zapewne jesteś
        mądrzejszy od lekarzy i wiesz swoje.
        • Gość: Jaś Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 16:58

> to jest PROMOCJA AKCEPTACJI,

no proszę, a jeszcze niedawno chodziło tylko o tolerancję ;)

Definicja słownikowa wyrazu "akceptacja" to: «wyrażenie zgody na coś, potwierdzenie czegoś; aprobata».Trudno aprobować odchylenie od normy - i niby dlaczego miałoby się to robić? Nie aprobuję ani homoseksualizmu ani dysortografii ani chodzenia w zimie w krótkich spodniach. Jeśli rzeczywiście to odchylenie nikomu to nie szkodzi to w niczym mi nie przeszkadza - więc je toleruję (definicja "tolerancji" - «uznawanie czyichś poglądów, wierzeń, upodobań, czyjegoś postępowania, różniących się od własnych»). Ale tolerancja nie oznacza akceptacji...

W dużym skrócie - ja od nikogo nie oczekuję, że będzie akceptował moje wierzenia, upodobania, postępowanie. Wystarczy, że będą one tolerowane. Dlaczego gejowie oczekują akceptacji od innych?
          • blinski Re: Kobiecie więcej wybaczam 10.07.04, 17:08
            bo będąc powszechnie akceptowanym łatwiej jest żyć.
            nie zależy ci na tym aby być akceptowanym? z definicji słownikowej, którą
            przytoczyłeś: 'akceptacja - wyrażnie zgody na coś, aprobata'. czyli nie zależy
            ci, by na twoje poglądy, rasę, religię, była w społeczeństwie wyrażona zgoda?
            wystacza ci tylko to, że ktoś ci za nie nie wp..oli, ale już to że nie możesz o
            tym normalnie pogadać i mieć z tego powodu prawia mniejsze od innych cię wali?
            a poza tym co to znaczy 'trudno aprobować odchylenie od normy'?
            dlaczego skoro to ciebie w ogóle nie dotyczy, nikomu nie przeszkadza, a innym
            ułatwiłoby życie ma być trudno aprobowane? po prostu, 'bo tak' - to jest jedyna
            odpowiedź? albo 'bo tak było zawsze'? czy 'bo zginie nasza tradycja'?
            • Gość: waldek Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.chello.pl 11.07.04, 11:39
              Nie nie przeszkadza mi ze ktoś mojej wiary w istnienie Boga nie akceptuje.Niech
              mnie przynajmniej z tego wzgledu nie wysmiewa.I tego samego niech sie domagają
              geje jesli juz żadają tolerancji, która myla z akceptacją
      • rasta69 Re: Kobiecie więcej wybaczam 11.07.04, 13:46
        Gość portalu: kkpp napisał(a):

> Niech wyjada i przestana promowac odchylenia od normy.
        > Bo, jakkolwiek by to tlumaczyc, homosexualizm jest ODCHYLENIEM od normy.

hmmm odchyleniem od normy byl Michal Aniol, Picasso, Einstein, Sklodowska...
        artysci, pisarze, fizycy, matematycy wszyscy jakos tak odchyleni, nie w
        normie...
        murzyni w stanach tez nie w normie, zydzi w Europie....

twoj swiat jest chory rzadza nim potwory...w normie....
    • Gość: cv Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.jtb.pl 10.07.04, 17:01
      troche prawdziwych historii, i od razu glosy potepienia, dziewczyny trzymajcie
      sie ! ufajcie swojej intuicji !
    • Gość: yla Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 17:37
      beznadziejny artykl, taki mdly ze jej, ci dobrzy gej-les i ci zli hetero hahaha.

szkoda ze nikt nie zauwazyl ze krakowski marsz homoseksualisci w czasie
      obchodzenia najwiekszego swieta w tym miescie sw.Stanistawa, z procesjami
      itd.,
      to homo-prowokacja, i tyle.

jestem przeciw terroryzowaniu panstwa przez mniejszosci seksualne! o!
      • Gość: majka Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: 195.150.114.* 10.07.04, 19:16
        Widocznie czytalysmy inny artykul :) ale to szczegol, mogl ci sie nie podobac.
        Nie wiem tylko, w ktorym miejscu wyczytalas, ze hetero sa zli a geje dobrzy?
        Gdzie w artykule takie wartosciowanie? Nie uwazasz, ze obrazasz autorke artykulu
        posadzajac ja o tak prostackie rozumowanie? Druga sprawa: marsz tolerancji nie
        odbyl sie w sw Stanislawa, masz jakies przestarzale dane. I juz na sam koniec:
        terroryzowac = stosować terror wobec kogoś, zmuszać kogoś do czegoś gwałtem,
        przemocą, groźbami; zastraszać, prześladować’. Mozesz mi powiedziec w jaki
        sposob panstwo jest terroryzowane przez mniejszosci seksualne, w jaki sposob te
        mniejszosci panstwo przesladuja, do czego to panstwo zmuszaja? No i jak to
        wplywa na twoje zycie? A moze to ostatnie zdanie , ktore napisalas, to tylko
        slogan, ktory wydal ci sie adekwatny i niewiele myslac przywolalas go w tym
        miejscu, by dewiantom w piety poszlo? Okragle zdanie, ktore niewiele znaczy, ale
        wyglada dumnie.
        • Gość: Maxym Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 19:48
          Dlaczego inne cywilizowane kraje europejskie sobie już z tym poradziły (tzn.
          nie widzą problemu w homoseksualizmie) a my nie?

Czy Polska jest jedynym krajem, który stoi na straży moralności?

Dlaczego Polacy najlepiej wiedzą, co dobre co złe, co moralne a co niemoralne?

Inni są idiotami?

Dlaczego Francuzi, Niemcy, Holendrzy, a nawet Czesi (w swej masie) nie mają
          żadnego problemu z homoseksualistami?

Dlaczego tylko w Polsce naród krzyczał: "Żydzi do Izraela!" w 1968 r.?

Dlaczego tak wielu uważa, że homoseksualizm jest zagrożeniem dla rodziny, skoro
          homoseksualiści nie chcą z heteroseksualnymi rodzinami mieć nic wspólnego? Więc
          jakie to zagrożenie.

Czy heteroseksualistę da się łatwo zmienić w homoseksualistę? Dlaczego więc
          uważacie, iż lesbijki i geje mogę się zmienić?

Dlaczego mają się zmieniać na Wasze życzenie?

Czy Wy wszyscy przeciwnicy gejostwa jesteście zboczeni, że ciągle wyobrażacie
          sobie "jak oni to robią". Nie wyobrażacie sobie ciągle? To co was tak brzydzi,
          że Wam się rzygać chce?

Nazywacie Gazetę "Wybiórczą", więc dlaczego wchodzicie na gazeta.pl? Jak mnie
          się jakiś towar nie podoba, to go nie kupuję? Jesteście masochistami czy co?

• Gość: Elka Biedni homofobowie, którym krew zalewa mózg IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.04, 11:55
            Szkoda,że Ci wszyscy superinteligentni homofobowie nie odpowiedzieli na te
            kilka pytań Maxyma.
            Nie macie argumentów, rozum wam się wyłącza, bo tak organicznie (całym swym
            ciałem) nie znosicie lesbijek i pedałów.
            Uważam, że niestety Żydzi i homoseksualiści zrobili bardzo wiele dla ludzkości
            i kultury. I do głowy by mi nie przyszło nie pozwalać im na to, aby kochali tak
            jak chcą.
            • Gość: kawuha opinia lesbijki IP: *.icpnet.pl 19.07.04, 00:21
              chodzi mi przede wszystkim o to, by móc normalnie żyć. by nie być wytykaną
              palcami, tylko dlatego, że życie dzielę z kobietą, a nie mężczyzną. denerwuje
              mnie całe zamieszanie, wydumanie w sprawie homoseksualistów - czy my jesteśmy
              jakimiś marionetkami, tandetami z najniższych półek sklepowych? MY TEŻ JESTEŚMY
              LUDŹMI, TAKIMI SAMYMI JAK INNI!!!
              chciałabym, by niektórzy to zauważyli. mam już dość nagłej ignorancji, braku
              szacunku, olania, tylko dlatego, że na jaw wychodzi ten jeden szczegół mojego
              życia - kocham inaczej.

artykuł mi się podoba - dobrze napisany. co do opinii w nim zawartych - dużo by
              sie nad nimi rozwodzić... no, ale to może później
              pozdrawiam wszystkich czytelników
          • Gość: wyuzdanie Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 16:57
            powtarzasz idiotyzmy. W 1968 roku narod nic nie krzyczał na temat Żydów, bo to co dzis
            przedstawiane bywa jako wybuch polskiego antysemityzmu było tylko kolejną dintojrą w ramach
            PZPR. Nie pierwszą i nie ostatnią. Mało kogo obchodziło co się w partii wyprawia. Grupa
            moczarowska robiła inscenizacje polegające na tym, że zwożono na stadiony ludzi z fabryk i
            mowiono w dzienniku telewizyjnym, że jest to protest przeciwko syjonoizmowi. Wielu Żydów i
            nie-Żydów skorzystało z okazji jaką stworzyła pzpr i wyjechała z tej krainy socjalistycznego
            szczęścia do wolnego świata. Niektorzy przedstawiają to dzisiaj w tonacji martyrologicznej ale
            wówczas, kto tylko mógł, szukal prawdziwych lub falszywych żydowskich przodków aby
            wyjechać na zachód.
            A co do homoseksualistów na zachodzie. Widzisz, na ludziach wyuzdanych można robic lepsze
            interesy niż na ludziach wstrzemięźliwych i dlatego powsciagliwość nie jest w modzie. Nic sie
            nie martw, do nas tez to idzie, bo jak mozna zaniedbać tak chetny i chłonny rynek zbytu?
            • blinski Re: Kobiecie więcej wybaczam 12.07.04, 17:00
              no proszę, większy cynizm niż u giertycha;) bo przecież to niemożliwe żeby
              chodziło o spokojne i godne żcie homoseksualistów, a inni (czyli hetero) od tak
              sobie, bez żadnego zysku to akceptowali i nie mieli nic przeciw. z pewnością.
    • Gość: 01boryna Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 20:14
      Pojeby, lesbijstwo i pedalstwo to choroby. Gdyby wszyscy byli homo, to ludzkość
      by zniknęła.
      • blinski Re: Kobiecie więcej wybaczam 10.07.04, 20:36
        pewnie tak. ale od zawsze ludzi o orientacji homo na świecie było ok. 3-5% i to
        obojętnie gdzie - w danii, holandii, anglii czy polsce. u nas przez takich
        półmózgów jak ty nie mogą się po prostu odkryć.
        te swoje prawdy o tym że to się rozprzestrzenia czy jest szkodliwe dla innych,
        bo zaraźliwe można sobie włożyć między poślady.
        • Gość: yawokim Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 20:42
          e blinski co tak ich bronisz??? widzilaes w zyciu kiedy geja?? zapraszam do
          warszawy ...

ja mieszkam w wawie i mam z nimi doczynienia na codzien- maja kupe kasy,
          nasrane pod czaszka i z nudow wymyslaja sobie problemy - przesladowania,
          nietolerancja itp /popijajac latte na chmielnej w mercersie.../ bleeee

jakis czas temu jeden z nich rozbil sie oplem mamusi scigajac sie pod wplywem
          na marszalkowskiej, pewnie uciekal przed przesladowaniami ;P
          • Gość: yawokim Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 20:46
            a i podoba mi sie ton artykulu- nieskazitelne srodowiska mniejszosci
            seksualnych i heteryki-paskudy-lobuzy... a wystarczy poczytac 'dziennik
            lesbijki' , zeby wiedziec ze tam kazda zaliczyla juz prawie kazda i na milosc
            panie sie nie sila za bardzo /nie mowiac o gejach, darkroomow w tych artykulach
            o homofobii jakos nie omawiaja ;]/
            • blinski Re: Kobiecie więcej wybaczam 10.07.04, 21:07
              mówisz o takim tonie tego artykułu - chyba czytałeś inny artykuł.. jestem 100%
              hetero i nigdzie nie zauważyłem najazdu na siebie. poza tym w artykule w ogóle
              nie był przedstawiony wymiar nieskazitelności-zbrukania - to był artykuł o
              prawach i przyzwoleniu społecznym - na to nie powinno mieć wpływu osobiste
              prowadzenie się rzeczonych.
              • Gość: yawokim Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 21:39
                masz racje, moze jestem przewrazliwiony, to w koncu prawo 'wysokich obcasow'
                drukowac co im sie podoba i interpretowac rzeczywistosc tak a nie inaczej....
                niech sobie lesbijki i geje protestuja, maszeruja i adoptuja, zenia sie walcza
                z hordami nietolerancyjnych polakow etc, ja yawokim od tej pory przestaje
                zabierac glos w tej dyskusji ;]

ludzie wyluzujcie sie- seta albo joint i na impreze!

dzis jest fajny dzamp na raclawickiej 99 tak na marginessie
          • Gość: majka Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 20:57
            yawokim czlowieku, co to za argumenty? poczytaj sobie to forum, a przekonasz
            sie, ze jest kogo i przed kim bronic.
          • blinski Re: Kobiecie więcej wybaczam 10.07.04, 21:00
            mieszkam na powiślu, to chyba do warszawy daleko nie mam;)? widziałem geja i to
            nie jednego - swego czasu często bywałem w 'paradise'; gay-disco na
            wawelskiej:) poza tym mam jednego w grupie na uczelni (o tym, że jest gejem
            dowiedziałem się dopiero dwa m-ce temu, mimo że jestem na 2. roku).
            i powiem ci, że ci geje których poznałem też zrobili na mnie raczej średnie
            wrażenie - byłem z nimi i przyjaciółką w wola parku, okazało się żę gust mają
            raczej straszny (w przeciwieństwie do tego co się zwykło o nich sądzić:)), byli
            raczej chudzi, nie to co te pakerki na filmach usa:), leniwi, bezrobotni i
            przewrażliwieni na własnym punkcie (a więc zgłoła inny obraz niż twoje
            wrażenia:).. a tak w ogóle to skąd wiesz że ci wszyscy o których mówisz to byli
            geje?).
            z tym że gdybym miał się kierować osobistymi animozjami: z góry nie chciałbym
            mieć do czynienia z żadną patrycją (nie spotkałem jeszcze fajnej); rządałbym
            zakazu sprzedaży dresów, by zrobić na złość pieprzonym drechom; chciałbym
            zdelegalizowania picia wódki (nie znoszę, nie cierpię też zapachu); nie
            cierpiłbym i brzydził się niepalącymi bezczelnie upraszającymi się o zakazy
            palenia tu i tam; etc, etc.
            ale na to jestem po prostu za mądry, bez skromności:). nie mam zamiaru potępiać
            kogoś czy coś tylko za to, że sam taki nie jestem, osobiście się tym brzydzę,
            albo nie spotkałem nikogo fajnego z rzeczonych. nie mam szans poznać wszystkich
            gejów i prawdę mówiąc niewiele mnie obchodzi jacy są prywatnie - są ludźmi,
            obywatelami polskimi i - nie spodziewałem się, że to jest aż tak skomplikowane
            i przez niektórych olewane - nie robią nikomu krzywdy swoim gejostwem; a więc
            należą im się prawa do godnego życia. i już.
            • Gość: yawokim Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 21:41
              stary, od tej pory zamykam we wlasnym zyciu rozdzial- niechec do emancypacji
              pedalow i lesbijek- przestaje interesowac sie tym tematem, co ma byc i tak
              bedzie chocby sie nie wiem co robilo etc

ludzie, jest sobota ruszajta w tany jak ta lala szkoda zycia!!!!!
              • blinski Re: Kobiecie więcej wybaczam 10.07.04, 21:43
                :))))
                • Gość: jamka Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: 195.117.239.* 10.07.04, 22:19
                  Wzruszający argument - gej ze swoją matką rozbił się samochodem, gej też robi
                  imprezy i zapewne potrafi się kłócić... Że też taki gej śmie... :] Absurdalne.

Zupełnie, jakby Ci Ludzie, chcąc tolerancji, mieli natychmiast stać się
                  aniołami. Co ma ich osobowość czy system wartości do orientacji seksualnej? Z
                  tego, co wiem, orientacja i osobowość w żaden sposób nie detetrminują się
                  wzajemnie. Ale ja jestem młoda, mogę się mylić :]
            • rasta69 Re: Kobiecie więcej wybaczam 11.07.04, 14:30
              spox dobrze mowisz, gdybys lubil wodke to polalbym od serca bo malo jest w PL
              ludzi majacych cywilna odwage do bronienia zasad tolerancji.
              pozdro
          • Gość: pandora Re: Nie uogólniaj.. IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 11.07.04, 20:14
            Zdziwił być się że np ktoś kogo bardzo cenisz mógłby okazać się homo. uważam iż
            bez sensu jest uogólnianie, że ktoś ma zryty beret i wszyscy tacy muszą być. To
            tak samo jak prześladować jakąś nację przez to że ktoś postąpił niewłaściwie.
      • Gość: Marek Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: .48.213.* / *.skawina.eu.org 10.07.04, 23:03
        Gość portalu: 01boryna napisał(a):

> Pojeby, lesbijstwo i pedalstwo to choroby. Gdyby wszyscy byli homo, to
        ludzkość
        >
        > by zniknęła.

Gdyby wszyscy żyli w celibacie ludzkość by zginęła. Duchowni KK to zboczeńcy!
        Trzeba ich leczyć!
    • Gość: rozpacz Kobiecie więcej wybaczam IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 23:57
      przede wszystkim jestem człowiekiem, natępnie kobietą i lesbijką. Jestem
      szczęśliwą lesbijką z odwzajemnionymi uczuciami. Marzę o tym żeby przeżyć z
      moją kobiea 50 lat raz na wozie, raz pod wozem...dobrze by było, żeby każdy z
      nas zajął się własnym rozporkiem i nie wytykał drugiemu ani jego seksualności,
      ani potknięć ani jakichkolwiek błędów. Wszelakie negatywne odczucia nie są
      argumentem przeciw homoseksualizmowi, są to pseudo paranoje, lęki przed tym co
      nieznane i obce. Nikt z nas nie ma prawa oceniać drugiego człowieka a tym
      bardziej mówić mu jak ma żyć, kogo kochać i jak się zachowywać. Na świecie jest
      wystarczająco miejsca dla inności, odmienności, eksentryczności, dla
      heteroseksualizmu i homoseksualizmu. Gatunek: człowiek.
    • Gość: jawas Trzy argumenty homofobów IP: .48.213.* / *.skawina.eu.org 11.07.04, 01:54
      i trzy kontrargumenty:

Czynnego homoseksualizmu nie można tolerować bo:

1. Homoseksualizm jest chorobą (zboczeniem, dewiacją).
      2. Orientacja homoseksualna nie jest genetycznie uwarunkowana, lecz
      kształtuję się w procesie rozwoju jednostki.
      3. Homoseksualiści domagają się tolerancji (akceptacji) dla swoich
      upodobań seksualnych, tymczasem w naszej kulturze przyjęło się uważać
      zachowania seksualne za sferę prywatną, intymną, coś z czym nie należy się
      obnosić, czym nie należy epatować.

Ad 1. To czy homoseksualizm jest chorobą czy nie, nie ma żadnego znaczenia dla
      moralnej oceny homoseksualnej aktywności. Przecież z tolerancją i szacunkiem
      winniśmy odnosić się również do ludzi chorych, i to nie zależnie od tego czy
      dane schorzenie jest uleczalne czy też nie. Ponadto w naszej kulturze przyjęło
      się szanować decyzję każdego człowieka o odmowie poddania się leczeniu,
      szczególnie jeśli dana kuracja wymagać może wielu wyrzeczeń, wiązać się z
      fizycznymi i psychicznymi cierpieniami ( co z pewnością dotyczy metod
      tzw. „leczenia homoseksualistów” ), i o ile –CO WAŻNE- ów chory swoim nie
      leczonym zaburzeniem nie zagraża zdrowiu i życiu innych osób.
      Ad 2. Jak wyżej, nie jest to istotne dla etycznej oceny homoseksualizmu. To czy
      winniśmy jakieś ludzkie zachowania i skłonności tolerować, czy też nie zupełnie
      nie zależy od tego czy są one uwarunkowane biologiczne czy też społecznie (
      tym bardziej, że w wielu wypadkach jest to niezwykle trudne, czy też
      niemożliwe, do rozstrzygnięcia). Głównym kryterium moralnej oceny ludzkie
      aktywności jest to czy dane zachowania są, czy też nie szkodliwe, czy innymi
      słowy w ich wyniku ktoś ponosi stratę, komuś wyrządzona jest krzywda itp.
      Ad 3. W motywach większości ludzkich zachowań dopatrzyć się można jakiegoś
      rdzenia biologicznego, co jednakże nie oznaczy, że aktywność tę należy do tych
      biologicznych popędów redukować. Podobnie jest ze społecznymi zachowaniami
      nadbudowanymi nad seksualnym pożądaniem. Tak jak relację w związku
      heteroseksualnym nie można sprowadzić tylko do aktywności seksualnej partnerów,
      tak samo nie można z założenia wykluczać (a jeśli już się wyklucza to należy to
      przekonująco uzasadnić), że więzią łączącą dwoję ludzi o homoseksualnej
      orientacji nie mogą być również uczucia wyższe (tzw. ludzkie) –przywiązanie,
      zaufanie, szacunek, czyli po prostu MIŁOŚĆ. Homoseksualiści nie domagają się
      zatem tolerancji (akceptacji) dla swoich zachowań seksualnych, lecz dla swojej
      seksualnej tożsamości, nie dla tego, że w sposób inny niż statystyczna
      większość uprawiają seks, ale dlatego, że INACZEJ KOCHAJĄ.
    • Gość: Stary Men podziekowania dla Slawka Starosty z Lambdy za WAMP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 03:04
      Nowego Mena i inne pornolio, biznes na tym co lubi nosic na czole, seksualność
      jako najważniejsza czesc swej gay-owej osobowości. Sam artykul ciekawy i
      zajmujący, daje do myslenia. Wnioski jednak kazdy musi wyciagnac samodzielnie.
      A nie tak "zasugerowany", to slabsza strona artykulu..
      • blinski Re: podziekowania dla Slawka Starosty z Lambdy za 11.07.04, 10:17
        tak jakby hetero nie robili pornosów dla hetero. a to że na rynku nie było
        wcześniej świerszczyków dla gejów? ktoś miał pomysł i znalazł niszę. nic
        normalniejszego, stary.
        • Gość: kaśka ślub? -mętne argumenty IP: *.acn.waw.pl 11.07.04, 13:26
          "Chciałabym zapytać Grażkę: wyjdziesz za mnie? Ludzie prywatnie wymieniają
          się obrączkami. Mnóstwo lesbijek ma dzieci. Gdyby Grażka kiedyś urodziła, nawet
          nie mogłabym odebrać dzieciaka z przedszkola."- to cytat z artykułu.

Piramidalna bzdura.Tysiące opiekunek odbiera dzieci z przedszkola, gdy ich
          rodzice są w pracy. Opiekunek - które są obcymi, wynajętymiza pieniądze
          osobami, nikim z rodziny.

Dlatego to nie jest argument za ślubem , to jęczenie, branie na litość i
          przekręceanie faktów na swoją korzyść. To manipulacja.
          • Gość: Ela Re: ślub? -mętne argumenty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.04, 13:46
            Miła Kasiu,
            uczepiłaś się tylko jednego argumentu i na jego podstawie ośmieszasz całą ideę.
            jest sto powodów, dla których ludzie powinni rejestrować związki jednopłciowe.
            Nie tylko ten niezdarny, niecelny powód, który cytujesz.
            Jest Ci wygodnie uczepić się tylko tego argumentu, bo dzięki temu całą sprawę
            małżeństw jednopłciowych masz z głowy. Prawda? Nie muszisz już myśleć sobie o
            tym, już to odrzuciłaś.
            A wiesz, że w szpitalu nie uzyskasz informacji jeśli nie jesteś rodziną
            oficjalną? I nie dawaj mi przykładów, że raz spytałaś lekarza o zdrowie
            koleżanki i Ci pwoiedział, bo są to wyjątki. Mój brat jest gejem, w szczęśliwym
            związku od 15 lat i kiedy jego facet miał cięzki wypadek, to nie mógł niczego
            się dowiedzieć.
            I nie pisz, że to jednostkowe przypadki, bo takie zdarzenia nie każdemu się
            przytrafiają, nie każdy ulega wypadkowi drogowemu itp.
            Tu chodzi o godność człowieka w harmonijnym pięknym związku.
            • Gość: A-Tolerate Re: ślub? -mętne argumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 15:39
              godność człowieka w harmonijnym pięknym związku???

chyba żartujesz, nazywając związek dwóch gejów harmonijnym i pięknym...
              bez przesady, możecie sobie bronić gejów, ale nie ośmieszajcie się, nazywając
              to pięknem, harmonią, naturą, itd.
              geje chcą adopcji - bez przesady, ich zryta psycha to nie powód, aby niewinne
              dziecko miało z tego powodu zmarnować życie
              geje chcą małżeństw - bez przesady, małżeństwo to święty sakrament, związek
              mężczyzny i kobiety...a to, że jedna z lesbijek co jakiś czas przyczepia sobie
              fallusa na pasku, nie znaczy, że staje się przez to facetem...
              polskie państwo i tak wychodzi gejom na przeciw - ta "spółka cywilna", to b.
              dobra dla nich sprawa
              • blinski Re: ślub? -mętne argumenty 16.07.04, 19:07
                ślub cywilny - tak, kościelny - jak sobie dany kościół zażyczy. dzieci -
                badania jednoznacznie nie potwierdziły jak adopcja przez homo na nie wpływa.
          • Gość: farafina rydzyk jest trendy IP: *.fbx.proxad.net 12.07.04, 13:15
            przerazajaca jest swiadomosc dotyczaca homoseksualizmu w polsce,(rydzyk jest
            skuteczny), bolesne jest ze tak trudno jest wyobrazic sobie siebie w innej
            sytuacji, przeciez kazdy z nas moze odkryc homoseksualizm w sobie, fakt ze w
            polsce jestesmy niewolnikami katolickich dogmatow, ale moze troche wiecej
            empatii (poza tym ci ktorz plwacie, idzcie na ostatniego almodowara, moze to
            pozwoli zrozumiec zagmatwanie motywacji i zauwazyc ze nie wszystko jest albo
            swiete, albo do obrzygania, chociaz zdaje sobie sprawe ze polecenie tego filmu
            w katoojczyznie jest wielce kontrowersyjne)

www.clubcultura.com/clubcine/clubcineastas/almodovar/malaeducacion/sinopsis_eng.htm
    • Gość: xb Re: wybaczam? IP: *.jtb.pl 11.07.04, 17:46
      tak sie zastanawiam skad niechec do les?, no tak ! inne dziewczyny moga poczuc
      sie dziwne jak jakas jej powie, ze fajnie wyglada, albo cos takiego, a panowie
      troszeczke beda niedowarosciowani jak jakas nie splonie rumiencem po jakims
      seksualnym zarciku, no i klopot, ale dlaczego robic z tego sprawe spolecznej
      rewolucji, no tak ! dla takiego splawionego pana to moze byc cos takiego, dla
      niego to moze byc koniec jego wizerunku, no i tak sprawy zwyczajnych kompleksow
      i niekomfortow staja sie rozdmuchane do skali narodowego zagrozenia, oczywiscie
      wiemy wszyscy, ze niektorzy potraktuja to serio i myslac, ze sa reprezentantami
      siegaja po jakies przedmioty, ale to moze dlatego, ze mama im nie powiedziala:
      kocham cie, bo jestes moim dzieckiem, nie musisz mi udowadniac swojego
      zaangazowania, nie musisz sie zachowywac jak zwierze broniace swojego
      terytorium, kocham cie, no tak moze im nie powiedziala, dlatego mamy i tatowie
      mowmy tak naszym dzieciom, i slowami i naszym przykladem, koniec
    • Gość: waschbarchen :) IP: *.przasnysz.sdi.tpnet.pl 12.07.04, 00:32
      dzięki za kawałek dobrego tekstu..
      chciałabym dowiedzieć się za co tak ludzie nas nie lubią? za co Pani/Pan nie
      lubi mnie konktretnie? ..Pan piszący w komentarzach o gazowaniu.. Pani której
      zbiera się na wymioty? Powiedzcie mi dlaczego? dlaczego niszczycie ludzi..
      niszczycie świadomie.. jaki macie cel w tym by kogoś wkopać w ziemię? jesteście
      wtedy silniejsi? mądrzejsi? Co ja wam zrobiłam? może to strasznie egoistyczne,
      ale chciałabym znać odpowiedź właśnie na to pytanie.. Skoro Pani jest tak
      niedobrze na mój widok to dlaczego uśmiecha sie Pani do mnie kiedy chcę jej
      pomóc? Dlaczego odpowiada mi Pani dzień dobry i dobry wieczór.. dlaczego Pan
      uśmiecha się do mnie i próbuje mnie poderwać skoro jestem aż tak odrażająca?
      dlaczego plujecie na mnie choć normalnie jedlibyście mi z ręki?

w końcu.. dlaczego rujnujecie ludziom życie? obcym ludziom? ludziom, którzy
      nigdy nie wyrządzili wam krzywdy..

"oooo!!! wielki głupi ogr!! (...) [ludzie] oceniają mnie chociaż nic o mnie nie
      wiedzą.. to dlatego jestem sam.."
      • Gość: Felka Moze dlatego Waschbrachen, ze IP: *.in-addr.btopenworld.com 12.07.04, 01:17
        ludzie ci posiedli Prawde - jedna, jedyna, dla nikogo niepodwazalna, bo inaczej
        kula w leb, a w najlepszym wypadku kublo pomyj w imie tejze Prawdy. To
        najniebezpieczniejsi ludzie pod sloncem.
        Ake oni sa na przegranych pozycjach. Wiatry im nie spryzjaja, nawet jesli z
        polskiej perspektywy tego sie jeszcze nie czuje. Ale poczekaj pare lat. Ich
        serc nikt nie zmieni, ale ich postepowanie - owszem. Beda musieli sie
        podporzadkowac europejskiemu ustawodawstwu, a z czasem moze sumienia ich tez
        sie zmienia. I oni wiedza, ze sa prezegrani. Glowa do gory!
        • Gość: wyuzdanie Re: Moze dlatego Waschbrachen, ze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 17:15
          Kochany, mowisz rzeczy oczywiste. Bowiem jest oczywistoscią, że na wstrzemięźliwości
          interesów się nie zrobi, interesy robi sie tylko na wyuzdaniu ludzkim. Dlatego popierane jest i
          będzie wszelkie wyuzdanie. Do Polski też to wkracza. Nic odkrywczego....
    • Gość: Marta Jestem przerazona homofobia w Polsce IP: *.pool.mediaWays.net 12.07.04, 09:15
      Tak sie sklada, ze obecnie mieszkam w Niemczech. Nie sposob byc tu
      nietolerancyjnym. Wszedzie bary dla gejow i lesbijek, oczywiscie przychodza tu
      tez osoby o heteroseksulnej orientacji na zasadzie: "co za roznica, do ktorej
      knajpy pojdziemy". Nikt sie nie ukrywa, bo i przed czym, nie ma zadnych
      falszywych emocji, ludzie sie obejmuja i caluja na ulicy czy w parku. Tu to
      jest normalne! Kiedy u nas? Kiedy dowiedzialam sie o Krakowie i o idiotyzmach
      Kaczynskiego, myslalam, ze mnie szlag trafi! Dziewczyny, macie racje,
      wyjezdzajcie zagranice, nie ma sensu sie szarpac w tym zascianku- Polsce.
      • Gość: ona Jestem przerazona homofobia w Polsce i nie tylko IP: 5.5R4D* / 62.134.32.* 12.07.04, 10:23
        Nie tylko homofobia, ale ogólnie nietolerancja jest ogromnym problemem w
        pewnych kręgach w Polsce. Jestem zupełnie hetero, a też borykam się z
        problemami w Polsce, bo rostałam się z mężem i mam nowego przyjaciela. Z tego
        powodu mam już grzech ciężki i rodzina wymaga ode mnie "uregulowania sytuacji".
        Nie mam zamiaru rezygnować z seksu żeby móc przyjąć komunię, ani tym bardziej
        znowu wychodzić za mąż, chyba że sama będę tego chciała. Ale nie zależy mi na
        tym, jeżeli ktoś (albo instytucja kościelna) nie aprobuje mojej sytuacji
        życiowej i wyklucza mnie ze swojej wspólnoty, to trudno, może sama wiele traci.
        A mi nawet nie jest przykro. Dziewczyny, nie dajcie się zastraszyć, walczcie o
        swoje prawa i więcej tolerancji w rodzinach, w pracy i w Kościele. Jestem
        pewna, że zachodnie, bardziej tolerancyjne podejście do tych spraw będzie w
        Polsce normą, tylko kiedy?
      • Gość: suzi Re: Jestem przerazona homofobia w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 11:54
        > Dziewczyny, macie racje,
        > wyjezdzajcie zagranice, nie ma sensu sie szarpac w tym zascianku- Polsce.

Hej, hej... nie podoba mi sie twoj apel.
        Jeden z problemow w Polsce jest wlasnie, ze za malo osob (szczegolnie kobiet) zaangazuje sie w sprawach LGBT.
        Wyjechalas? To twoj wybor (i ja go szanuje) ale nie zabieraj innym odwagi i nadziej!
      • Gość: Junkier Nie ma czegos takiego jak homofobia IP: 62.181.161.* 12.07.04, 16:07
        Ten idiotyczny termin zostal uknuty jako wartosciujacy czy wrecz sankcjonujacy
        normalne zachowania, tzn. gleboka rezerwe dla zboczencow i sodomitow. Jesli
        tego nie rozumiesz, to siedz tam w tej oazie wiednacego postepu w Niemczech i
        nie wracaj do Polski, odszczepiencow tu nie trzeba.
        • Gość: suzi Re: Nie ma czegos takiego jak homofobia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 08:58
          > to siedz tam w tej oazie wiednacego postepu w Niemczech i
          > nie wracaj do Polski, odszczepiencow tu nie trzeba.

Halo! Ale juz tu jestesmy! I bedziemy :)
    • Gość: aaaaa powsciagliwość a wyuzdanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 12:18
      Myślę, że ludzi drażni nie tyle homoseksualizm jako taki, co raczej sytuacje, gdy "przy okazji"
      demonstrowane bywa wyuzdanie. To takie staromodne słowo, które jest przeciwieństwem
      powściągliwości. Ale wyuzdanie nie jest przypisane wyłącznie do homoseksualizmu. Wyuzdana
      jest np. pani ("ONA"), ktora bez żenady opowiada, jak to rozstała sie z mężem i rozkoszuje sie
      teraz "sexem" z innym panem. "ONA", podobnie jak posłanka Beger (co to lubi "sex" jak koń
      siano), nie zdają sobie prawdopodobnie sprawy z tego, że demonstrują brak powściągliwości
      czyli wyuzdanie. A redaktorki Wysokich Obcasów? Czytam, że jeśli chcę być modny, to
      powinienem kupić sobie w sklepiku (adres w ostatnim numerze) koszulkę z napisem np. :
      "masturbuję się" ? Czyż nie jest to zachęta do wyuzdania połączonego z ekshibicjonizmem? W
      imię jakich wartości wychowawczych, moralnych, światopoglądowych jest to zalecane przez
      redaktorki WO? Być może osoby mówiące publicznie o własnych intymnych sprawach i
      nakłaniające innych do tego rodzaju "szczerości" mają szlachetne poczucie, że walczą z
      zakłamaniem?
      Jest rzecza bardzo niebezpieczną jeśli młodym ludziom robi sie w głowach i w duszach mętlik
      przedstawiając wyuzdanie jako cnotę nie ucząc powściągliwości (samokontroli) jako sposobu
      postępowania.
    • Gość: Junkier cd. wzruszajacej Martyrologii polskich pedalow IP: 62.181.161.* 12.07.04, 14:24
      i lesb. Doprawdy wzruszajace. Jak przyjda Giertych z Wrzodakiem, to calej tej
      halastrze zostanie wskazane wlasciwe miejsce.
    • Gość: janek Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.ericsson.net 12.07.04, 14:47
      Takie sformulowanie w artykule 'wystawa sztuki lesbijskiej'. Co to znaczy? to
      jest sztuka lesbijska i nielesbijska? Zawsze myslalem ze sztuka to sztuka. I
      kto tu podzialy wprowadza? A co mnie w ogole obchodzi z kim kto sypia. Rany,
      powoli zaczyna mnie odrzucac jak czytam albo slysze ze ta pani to z kobieta
      zyje a ten pan to z panem. Co mnie to obchodzi? Jestem facetem i zyje z kobieta
      ale nie wychodze z tego powodu na Rynek i nie oglaszam tego calemu swiatu. Po
      co tyle krzyku? Ze lesbijki razem zyja? Jak maja ochote to sobie zyja, i co z
      tego?
      • Gość: farafina re: IP: *.fbx.proxad.net 12.07.04, 15:26
        tylko jak ty wyleziesz na rynek z twoja kobieta to nic nie mowia,(chyba ze za
        dlugo sie nie rozmnazacie to skomentuja sasiedzi, mamuski), a jak ja wyleze na
        rynek bedac kobieta trzymajac za reke moja kobiete to moge jajem w leb
        dostac ... eh slepoto, ja niczego nie mam ochoty manifestowac, tez wole sie
        spokojnie przejsc po miescie...
        i maly suplement zalaczam
        amnesty.org.pl/index.php/ai/content/view/full/1746
    • Gość: Janek Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 15:42
      Dziewczyny, Glowy do gory! Nie dajcie sie zgnoic !! Jestem facetem hetero i
      uznaje, ze nikt nie ma prawa zagladac innym do majtek. Nie ich psi interes.
      W Polsce jeszcze dluga droga aby ludzie, ktorzy chlubia sie tzw. polska
      tolerancja naprawde zrozumieli co to tolerancja. Im sie wydaje, ze chodzi o
      tolerowanie. To nie to samo. Ale tak naprawde, tu nie chodzi o tolerancje, tu
      chodzi po prostu o szacunek do drugiego czlowieka.
      Dla wszystkich ktorym drogie sa podstawowe wolnosci i prawa obywatelskie:
      Trzymajmy sie razem. !!
      • Gość: wyuzdanie Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 17:38
        Brawo Janku, wlasnie dokladnie o to chodzi abyś nie musiał przedstawiac sie (jak to uczyniłeś):
        "hetero jestem" czy też np. "Homo jestem". Chodzi tez o to aby nikt nie wychodził na ulicę i nie
        przedstawiał się "Homo jesteśmy" czy też "Hetero jestesmy". Ani też aby nikt nie zmuszał innych
        do interesowania się, jak to ująłeś, zawartością jego rozporka. Własnie o to chodzi aby sprawy
        intymne pozostały intymnymi, bo kiedy tracą intymność, stają się wulgarne, wyuzdane...
        To wielka sztuka panować nad swoją zmysłowością. Nie należy się tą umiejętnością chwalić, a
        tym bardziej pysznić. Ale z drugiej strony, przedstawianie wyuzdania jako cnoty jest krzywdą
        jaką się czyni wychowywanym w takim duchu dzieciom. A także innym ludziom, którym
        przyjdzie w przyszłości współżyć z tak wypreparowanymi osobnikami.
        • Gość: Felka Do wstrzemiezliwego podgladacza IP: *.in-addr.btopenworld.com 12.07.04, 21:10
          Wypreparowanym osobnikiem to ty jestes, jesli w walce o prawa dostrzegasz tylko
          rozporek i tylko wokol rozporka kreca sie twoje mysli.
          Gejom i lesbijskom chodzi natomiast o to, by zyc w tym spoleczernstwie bez
          obaw, ze podobny do ciebie obronca "wstrzemiezliwosci" walnie im w leb plyta
          chodnikowa, ze ich bezkarnie zniewazy slowem czy uczynkiem, ze wywali z pracy
          lub bedzie wytykal palcem.
          Wstrzemiezliwy to sobie mozesz byc sam i wara od sypialni innych ludzi,
          podgladaczu durnowaty.
          • Gość: bonifacy Re: Do wstrzemiezliwego podgladacza IP: *.rozanka.wroc.pl 12.07.04, 22:43
            > Wypreparowanym osobnikiem to ty jestes
            > podgladaczu durnowaty.
            Typowy pedalski język. Język nienawiści do wszystkiego, co niepedalskie. Język
            wyuzdania. Język agresji.
            • blinski Re: Do wstrzemiezliwego podgladacza 12.07.04, 23:10
              no pewnie. przecież na każdym rogu obraża cię jakiś pedał, jeśłi kamieniem nie
              rzuci nawet. ach te pedały, wcielenie agresji.
              • Gość: Matka Polka Nietolerancji się boję tak jak faszyzmu, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 23:44
                boję się też głupoty i mam nadzieję, że z czasem Polacy jednak ewoluują. Gdzie są
                chrześcijańskie zasady, gdzie miłość do bliźniego, gdzie rozum? U nas, gdyby ktoś przyznał się
                że jest żydem, homoseksualistą i na przykład jeszcze działa w jakiejś loży masońskiej to pewnie
                w "Pasji 2" miałby główną rolę. Takie u nas kałmuctwo.
    • Gość: PaulK Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.bchsia.telus.net 13.07.04, 02:34
      Na szcescie mieszkam w kanadyjskiej prowincji British Columbia, gdzie od roku
      pary homoseksualne moga zawierac zwiazki malzenskie (tak samo jest tez w
      Ontario i Quebecu, a bedzie to obowiazywalo niedlugo w calej Kanadzie). Byla to
      decyzja sadowa. Sad wzial pod uwage po prostu prawa obywatelskie i
      spawiedliwosc spoleczna; i przyznal racje gejom (Amerykanie patrza na nas z
      zazdroscia!). Jesli chodzi dawanie prawa, np. do zawierania malzenstw
      gejowskich (tzn, tez przez pary lesbijskie), to nie znaczy, ze ujmuje sie
      jednym, by dac drugim. To nie jest szklanka wody o skonczonej pojemnosci. Wrecz
      przeciwnie, w ten sposob spoleczenstwo uczy sie respektu dla mniejszosci, a
      jednoczesnie staje sie bardziej spojne, nie pozastawiajac poza nawiasem nikogo.
      Oczywiscie homofobia instytucjonalna (czy to instytucje religijne czy rozne
      partie polityczne lub inne srodowiska) dala sie we znaki, ostro protestujac.
      Coz, byly to wytarte slogany, a tak naprawde te instytucje baly sie rzeczy
      oczywistej, ktora oczywiscie sie spelnila! Pary homoseksualne zawieraja zwiazki
      malzenskie, i nic zlego sie nie dzieje... jak to zadnych katastrof? Przeciwnie,
      zyskuje sie zadowolonych ludzi. I nie ma sie wiec czego dziwic, ze sadaze na
      temat poparcia spolecznego dla praw homoseksualistow w Kanadzie sa z raza na
      raz coraz bardziej pozytywne! Oby taka przemiana mogla stac sie w Polsce! Tylko
      za ile lat? Poki co, to Polska jest opozniona o wiele dziesiecioleci w tych
      prawach.
      Szkoda mowic. Dodatkowym problemem jest to, ze w Polsce oprocz homofobii
      instytucjonalnej istnieje rozpowszechniona homofobia spoleczna. Tyle tylko, ze,
      biorac pod uwage nawet 4% spoleczenstwa jako homoseksualne, tzn. 1,5 mln
      obywateli, w samej Warszawie tzn. 100.000 mieszkancow! To potencjalna moc
      polityczna perswazji, ktora tylko moze rosnac w sile !
      Polacy bedac nietolerancyjnymi homofobami, sami sobie szkodza. Kanada,
      Holandia, Dania etc., tzn. kraje, gdzie homoseksualisci maja takie prawa (i
      obowiazki) jak inni (podkreslam, jak inni; a nie wywyzszone, jak to chce
      przeslanka demagogiczna), so na szczycie tzw. indeksow rozwojowych, ze zdrowa
      populacja, wysokim dochodem na mieszkanca, funkcjonujaca rozwinieta demokracja.
      Uznanym faktem jest to, ze przedsebiorstwa preferuja lokalizacje, gdzie wsrod
      mieszkancow panuje duch tolerancji.
      A gdzie prawa gejow sa niszczone? W zadupiach (sorry za wyrazenie) jak Arabia
      Saudyjska, Iran czy ... Polska...
      Sa takie naklejki na zderzaki samochodowe: "Hate is not a family value"
      (N.B. "attack on family values" to sa argumenty homofobow przeciwko rzekomemu
      efektowi nadania rownych praw gejom i lesbijkom), co mozna przetlumaczyc
      jako "Nienawisc nie jest wartoscia rodzinna". Cos do przemyslenia dla
      wszystkich!...
      Ja sobie tak marze, ze za 475 lat KK zmieni swe stanowisko (co w gruncie rzeczy
      robi, tyle ze z opoznienem; gdyby nie to, to bylibysmi caly cas w epoce
      feudalnej! Jak ktos zna historie, to niech sobie wnioski wyciagnie...(poparcie
      dla feudalizmu, niewolnictwa, monarchii, itd., ktore pozniej ulegalo zmianom).
      • Gość: zygzyg paulk i felka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 07:55
        PaulK i Felka: domagacie się tolerancji wypowiedziami, w ktorych niema tolerancji, jast chęć
        poniżania.
        A Felka w dodatku nie rozumie tekstu, ktory usiłuje strescić albo może celowo przeinacza jego
        sens. To nie budzi zaufania do Felki.
        • blinski Re: paulk i felka 13.07.04, 10:22
          mówienie o zaścianku, prowincji europy i zacofaniu to nie jest obrażanie
          nikogo. to jest stwierdzenie faktu, ale obsesyjni konserwatyści wolą wszystko
          odbierać jako napaść na siebie. jeśli ktoś jest takim ultrakonserwatystą, to
          niech wbije sobie do głowy, że słowa 'zacofany', 'niedzisiejszy' to słowa o
          wydźwięku pejoratywnym - ale prawadziwe. poza tym - przecież wy ze swojego
          zacofania (nazywanego przez was tradycją) robicie cnotę, więc o co chodzi:)?
    • Gość: Katia Znowu żydowska GW promuje dewiacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 08:41
    • pinup niedojrzałe społeczeństwo 13.07.04, 09:23
      wszystko wina niedojrzałości społeczeństwa i związanej z tym chorej ekscytacji
      seksem. niezaspokojeni i zablokowani przez własne kompleksy ekscytują się
      życiem seksualnym innych i dają sobie prawo do jego oceniania. negatywna ocena
      dotyczy wtedy wszystkich czerpiących radość z seksu, a za takich są uważani
      między innymi geje i lesbijki. poza tym trudno mówić o tolerancji w kraju,
      gdzie poziom kultury osobistej jest zerowy. dużo wytrwałości i poczucia himoru
      potrzeba, żeby być tu sobą, kiedy jest się w mniejszości. czego życzę
      bohaterkom artykułu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka