Dodaj do ulubionych

czy chlopak z duza iloscia partnerek

24.01.13, 13:32
moze się ustatkowac ?

ustatkowac?
Mam poki co kolegę, który od dawna mnie zdobywał. Ja byłam w związku i nawet tego nie zauwazalam do czasu kiedy z moim juz byłym chłopakiem poleciałam na wakacje na drugi koniec śwaiata, a ten mój kolega zadzwonił do mojej przyjaciółki, wypytał gdzie jestem i poleciał za nami :) i spotkaliśmy się już pod koniec urlopu, niby przypadkowo. Wróciłam i kolezanka nie wytrzymała i powiedziała, że to wcale nie był przypadek. Niedługo potem rozstałam się z chłopakiem i strzeliło mnie z moim adoratorem. On wyjechał do Brukselii i poki co tam jest i mialam wrazenie, ze mu ze mna juz mineło az do wczoraj kiedy do mnie przyleciał bo akurat miał wolne. Jest coś na rzeczy i to bardzo. Znamy się mnostwo czasu i od zawsze czulam ze mu sie podobam no ale jak sie poznalismy praktycznie bylismy dziecmi potem nasze drogi troche sie rozeszly- studia. No w kazdym razie kreci się miedzy nami. Jednego czego się boję to to, że wcale nie ukrywa, ze mial dosc duza liczbe partnerek, podoba sie kobietom i faktycznie przez studia szalał. Ja wcale nie ukrywam, ze juz chce stabilizację, dom, dzieci i on popiera, ze tez fajnie miec kogoś z kim chce sie zalozyc rodzinę. Szczerze mowiac boje się trochę wchodzić z nim w zwiazek bo mnie odstrasza to, ze taki był, trochę odstrasza przeszłość. Nie wierze, ze ktoś się moze zmienic z dnia na dzien i nie bedzie potrzebował adrenaliny. Boje się, ze mnie moze za jakiś czas zdradzić, tego mu nie powiem o tych obawach :) Czy może wy kiedyś byliście dość swobodni seksualnie ale poznaliście odpowiednią osobę i nie przeszlo wam przez myśl jej zdradzić?
Obserwuj wątek
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 13:36
      Strumień świadomości w czystej formie.
      Brawo.
      • 5kropki Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 13:40
        Dziękuję :)= Chcę jeszcze dodać, że wychowaliśmy się w zupełnie innych rodzinach. U niego swoboda seksualna, u mnie w domu seks przed ślubem był grzechem, rodzice pobozni stad myślę wynikają nasze roznice.
        • grassant Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:13
          u mnie w domu seks przed ślubem był grzechem, rodzice pobozni stad myślę wynikają nasze roznice.

a zawsze chciałaś inaczej? :)
        • twojabogini Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:42
          Sądzę, że liczba partnerów seksualnych nijak się ma do tego, czy ktoś jest skłonny do zdrady czy nie. Osoba z ubogą przeszłością seksualną na pewnym etapie życia może być nawet bardziej skłonna do zdrady - więc twój potencjalny partner także może obawiać się związku z "niewyszalaną" dziewczyną (bo może jej odbije?).
          Podejrzenie partnera o skłonność do zdrady na starcie związku nie wróży zbyt dobrze temu związkowi. Myślę, że w nowy związek warto wchodzić z pewnym kredytem zaufania i bez sprecyzowanych planów typu ślub rodzina. Gdy lepiej poznasz partnera sama będziesz w stanie ocenić, czy uważasz, że nadaje się on na partnera życiowego. Zresztą partnerzy w dobrym związku też z czasem dojrzewają - czasem do założenia rodziny, czasem do rozstania, czasem do jeszcze innych rzeczy.
          Jeśli potencjalny partner nadmiernie opowiada o swojej przeszłości seksualnej, warto to zastopować - nie potrzebujesz takich informacji, mogą cię one w przeszłości pobudzać do zazdrości, lęków, obaw - po co ci to?
          Swoją drogą - lata "tradycyjnego" wychowania (bez rzetelnej edukacji seksualnej) kolejnych pokoleń spowodowały nadmierną koncentrację na seksie - wchodząc w związek ludzie obawiają się przede wszystkim "zdrady" i koncentrują się na ocenie wierności partnera - przegapiając czasem inne niepokojące sygnały. Tymczasem w początku związku pokusa zdrady jest zazwyczaj niewielka - rośnie w miarę stabilizacji związku.
          Warto doedukować się seksualnie, żeby nie myśleć stereotypami, a także żeby lepiej rozumieć siebie i partnera. Obawy budzi w nas to, czego nie znamy. Zdrada - poza dość rzadkimi przypadkami uzależnienia od seksu jest najczęściej wynikiem tego, że w związku coś przestaje funkcjonować. Więc dbając o dobry związek w jakiejś mierze przed zdradą się zabezpieczamy.
          Warto też zastanowić się dlaczego obawiasz się akurat zdrady? Co to dla ciebie oznacza - lęk przed porzuceniem z małymi dziećmi bez środków do życia? Odrzucenie? Chorobę weneryczną? Warto ustalić źródło lęku i z tym lekiem się rozprawić. Jeśli obawa zdrady wiąże się z lękiem przed zostaniem bez środków do życia warto zadbać o swoją niezależność finansową (zwłaszcza gdy planuje się dzieci)- partnerzy nie zawsze zdradzają, ale czasem umierają, tracą pracę...jeśli boisz się chorób - a masz prawo, warto przed podjęciem współżycia wykonać razem z partnerem podstawowe badania typu WR, HIV, a także HCV (rzadko przenoszone droga płciową, ale lepiej wiedzieć jeśli się to ma, a planuje się rodzinę), jeśli boisz się utraty abstrakcyjności w oczach partnera, albo tego, ze inne kobiety będą dla niego bardziej atrakcyjne - warto popracować nad poczuciem własnej wartości i nad samoakceptacją. W przypadku kobiet wychowanych "tradycyjnie" z obawą o zdradę wiążą się wszystkie te lęki - jest nad czym pracować, ale warto.
          Uff...jeszcze jakieś pytania?

• mam.kaszel Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 20:38
        styl Masłowskiej ;)
    • bar.anek Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:01
      On wyjechał do Brukselii i poki co tam jest - to pewnie ziobro?
      • 5kropki Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:08
        Proszę o powazne komentarze. Wiem, że historia wydaje sie być nieprawdopodobna i jest mi strasznie miło, że mnie takie coś trafiło i chcialam pokazac, ze naprawde mu chyba na mnie zalezy . Tylko mam nadzieje, ze kiedys bede mogla powiedziec i zyli dlugo i szczesliwie. Boje sie jednak, ze nie stworze z nim czegos trwalego.
        • bar.anek Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:12
          jak poważny z brukseli to jeszcze tylko j.wałęsa może być ?
        • grassant Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:14
          chcialam pokazac, ze naprawde mu chyba na mnie zalezy

z tego wynika, że to nie jemu, a Tobie. może Belgijki nie lecą na niego?
    • krytyk-systemu-edukacji Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:07
      > Czy może wy kiedyś byliście dość swobodni seksualnie
      > ale poznaliście odpowiednią osobę i nie przeszlo wam przez myśl jej zdradzić?

Tak akurat nie miałem, byłem za to kiedyś Murzynem i grałem w kosza, ale potem poznałem odpowiednią osobę i dałem sobie spokój.
      • varia1 Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:08
        byłem za to kiedyś Murzynem i grałem w kosza, ale potem
        > poznałem odpowiednią osobę i dałem sobie spokój.

spokój z koszem, czy cię wybieliło ?;)
        • krytyk-systemu-edukacji Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:17
          > spokój z koszem, czy cię wybieliło ?;)

Z koszem, z byciem Murzynem, ze wszystkim. Kwestia poznania odpowiedniej osoby.
          • varia1 Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:19
            I see.
      • grassant Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 16:21
        tak robiłem i potem mi przeszło. hehe
      • jeriomina Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 20:11
        No ale to jest taka tradycja, że jak nam ukradną furę, to nam muszą oddać samolot.
        • krytyk-systemu-edukacji Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 20:18
          > No ale to jest taka tradycja, że jak nam ukradną furę, to nam muszą oddać samolot.

Ekstradycjawręcz bym nawet powiedział. A Ty byłabyś łaskawa, droga koleżanko niekrajanko, ocenić grę niejakiej Máiréad Nesbitt z Celitc Woman:

Ten utwór lub ten.

Obiecałaś mi. :(
          • jeriomina Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 21:08
            Fajnie gra, technicznie dobrze, czysto i stylowo, ja lubię taką muzę, chciałabym grać w tego typu zespole ale na razie mi się nie złożyło ;-)
            • krytyk-systemu-edukacji Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 21:10
              > Fajnie gra, technicznie dobrze, czysto i stylowo

A jest realne osiągnąć takie brzmienie live?
              • jeriomina Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 21:25
                Oczywiście :)
    • varia1 Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:07
      ale już ci powiedział, że tę rodzinę to własnie z tobą chce założyć, czy to dopiero takie dywagacje, bo w tym wieku to "wypada" już mieć takie plany?
      • 5kropki Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:17
        Nie powiedzial konkretnie, ze ze mna chce zakladac rodzine ogolnie rozmawialismy ze sobą o naszych planach. Myślę, że tez nie chcial mnie wystraszyc, ze juz mi deklaruje nie wiadomo co. Ale zalezy mu na spotykaniu sie ze mną. Ustalilismy termin kiedy znowu sie widzimy. Wraca za kilka miesiecy do Polski. Nie no to czy zalezy mu? to tak czuje, ze mu bardzo zalezy na mnie.
        • krytyk-systemu-edukacji Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:19
          > Myślę, że tez nie chcial mnie wystraszyc, ze juz mi
          > deklaruje nie wiadomo co.

Tak, to pewnie dlatego. :)
        • varia1 Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:25
          i przez te kilka miesięcy tam, będzie sam?
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:09
      Kobieta dla której taki facet będzie gotów się ustatkować nie będzie miała twoich wątpliwości...
    • blond_suflerka Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:14
      Kiedyś prowadził bujne życie towarzysko-erotyczne a jak jest teraz? W zmiany z dnia na dzień oczywiście nie ma co wierzyć ale w zmiany tak w ogóle jak najbardziej. Pytanie-czy on już prowadzi normalny tryb życia i jeśli tak to jak długo?
      No i co on sam mówi? Jestem gotów na poważny związek?
      • 5kropki Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:19
        Tak chce powaznego zwiazku.
        • varia1 Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:22
          ale to znaczy, że mówi ci że tam w tej Brukseli to jest sam jak palec i nie spotyka się z nikim niezobowiązująco?
          • 5kropki Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:37
            Nie pytałam wprost czy sie z kimś innym spotyka bo to było dla mnie jasne. Skoro dla mnie przylatuje, organizuje mi czas, cieszy sie jak dziecko, ze sie ze mna spotkal, proponuje kolejne spotkanie, wspomina ze mna czasy liceum i smiejemy sie do bolu brzucha, mowi, ze od liceum widzial ze tylko ja, a na koniec nie musze mowic czym sie to skonczylo :) skoro wyznacza kolejny termin, najblizszy zeby sie ze mna zobaczyc, zaprasza do siebie i cieszy sie ze za kilka miesiecy wraca do Polski to dla mnie o jasne ze sie z nikim innym nie spotyka tylko chce sie spotykac ze mna. Przeciez to nie jest podstawowka i pytanie "bedziesz ze mna chodzic ?" ;) Sam jak palec nie jest bo razem ze znajomym i jego kobieta.
            • krakoma Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 15:13
              Sam jak palec nie jest bo razem ze znajomym i jego kobieta.

=ma kobiete???
        • blond_suflerka Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:29
          5kropki napisał(a):

> Tak chce powaznego zwiazku.

Chce poważnego związku ale przestał też szaleć erotycznie?
      • twojabogini Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:46
        Pytanie-czy on już prowadzi normalny tryb życia i jeśli tak to jak długo?
        >

a jak miał bujne życie erotyczne to był nienormalny tryb życia? Dla młodych ludzi, nie pozostających w trwałych związkach to raczej jest norma, a brakiem normy życie w oparach "prawd", "moralności" leków i zahamowań.
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:48

> a jak miał bujne życie erotyczne to był nienormalny tryb życia? Dla młodych lud
          > zi, nie pozostających w trwałych związkach to raczej jest norma, a brakiem norm
          > y życie w oparach "prawd", "moralności" leków i zahamowań.

Ale wg popkultury czy realnej statystyki?
          Bo wg tej drugiej osoby nie pozostające w stałych związkach uprawiają zdecydowanie mniej seksu niż ci w związkach czy po ślubie.
          • blond_suflerka Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:58
            g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

> Ale wg popkultury czy realnej statystyki?
            > Bo wg tej drugiej osoby nie pozostające w stałych związkach uprawiają zdecydowa
            > nie mniej seksu niż ci w związkach czy po ślubie.

Mnie się wydaje, że 'bujne' to jest takie kiedy często zmienia się partnerów. Bo jak masz w związku dobry seks to to jest po prosty dobry związek a nie jakieś tam bujne życie erotyczne;)
        • blond_suflerka Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:54
          twojabogini napisała:

> a jak miał bujne życie erotyczne to był nienormalny tryb życia? Dla młodych lud
          > zi, nie pozostających w trwałych związkach to raczej jest norma, a brakiem norm
          > y życie w oparach "prawd", "moralności" leków i zahamowań.

Odnosiłam się do hasła, że miał wiele partnerek. Oczywiście nie wiemy ile to jest dla niego 'wiele'. W każdym razie myślę, że jest mnóstwo młodych ludzi, którzy korzystają z życia, uprawiają seks i mają związki ale nie każdy z nich miał wielu partnerów. W moim odczuciu 'wiele' może świadczyć o jakiejś kompensacji i stąd użyte przeze mnie słowo 'normalne'.
    • krytyk-systemu-edukacji Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:14
      > Znamy się mnostwo czasu i od zawsze czulam ze mu sie podobam no ale jak sie poznalismy
      > praktycznie bylismy dziecmi potem nasze drogi troche sie rozeszly- studia

Kurczę, przegapiłem najważniejsze: cóż, kochani, studiujecie/studiowaliście? Kolega to pewno politologię, skoro do Brukseli go aż wybyło.
      • konto_calkiem_nowe Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:17
        ej no niekoniecznie
        ja konczylem informatyke a tez mnie do Brukseli wywialo

niech kolezanka napisze jak facet sie nazywa, rozpusci sie wici jak sie prowadzi:)
        • krytyk-systemu-edukacji Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:17
          > ja konczylem informatyke a tez mnie do Brukseli wywialo

To szczególne.
        • 5kropki Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:18
          haha :D
    • grassant Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:17
      Czy może wy kiedyś byliście dość swobodni seksualnie ale poznaliście odpowiednią osobę i nie przeszlo wam przez myśl jej zdradzić?

nie znam takiej osoby haha
    • maly.jasio musimy Cie rozczarowac :) 24.01.13, 14:37
      5kropki napisał(a):
      Czy może wy kiedyś byliście dość swobodni seksualnie ale poznaliście odpowiednią osobę i nie przeszlo wam przez myśl jej zdradzić?

misimy Cie rozczarowac: gdy cos juz wejdzie w krew (kobieciarstwo)
      - to zostaje w duszy do poznej starosci.
      ale mam cos na pocieszenie :)
      - gdy sie ma zasady , to rodzine i dzieci ma sie tylko z jedna kobieta.
      pozostale sluza tylko do zabawy :)
      • 5kropki Re: musimy Cie rozczarowac :) 24.01.13, 14:39
        Ja nie chcę kobieciarza gdyby mnie zdradził to by mnie nigdy nie zobaczył. Pytanie z serii moze za duzo rozmyslam i wyszukuje sobie problemy. W sumie jak mnie zdradzi to mnie juz nigdy nie zobaczy i tyle, czym ja sie martwie.
        • blond_suflerka Re: musimy Cie rozczarowac :) 24.01.13, 14:43
          Otóż to! A mało to jest takich co nie mieli bujnej przeszłości a potem zdradzają? Z tego co tam wyżej napisałaś wygląda na to, że facet jest szczęśliwy, że wreszcie się 'odnaleźliście'. A jakby się jednak okazało, że to spieprzy jakąś zdradą to przynajmniej nie będziesz długo płakać bo i nie będzie po czym;)
      • varia1 Re: musimy Cie rozczarowac :) 24.01.13, 14:42
        nareszcie ktoś mówi , jak jest ! :)
        • maly.jasio yeah... 24.01.13, 14:45
          varia1 napisała:
          > nareszcie ktoś mówi , jak jest ! :)

Jak kazdy porzondny Polack-katolik uwazam Slub koscielny za rzecz Swieta i nienaruszalna.

a ze czlek jest ulomny, to czasami po-blondzi :)
          • varia1 Re: yeah... 24.01.13, 16:05
            :)
      • blond_suflerka Re: musimy Cie rozczarowac :) 24.01.13, 14:46
        maly.jasio napisał:

> misimy Cie rozczarowac: gdy cos juz wejdzie w krew (kobieciarstwo)
        > - to zostaje w duszy do poznej starosci.
        > ale mam cos na pocieszenie :)
        > - gdy sie ma zasady , to rodzine i dzieci ma sie tylko z jedna kobieta.
        > pozostale sluza tylko do zabawy :)

Jednemu zostaje, drugiemu nie zostaje. Bo generalnie jest tak, że są jednostki niedojrzałe emocjonalnie do późnej starości i szukają ukojenia w alkoholu/kobietach/mężczyznach/pracy ale sa też jednostki, które na pewnym etapie życie zmieniają swoje podejście, prirytety i potrzeby.
        • maly.jasio generalnie... 24.01.13, 14:52
          blond_suflerka napisała:
          Bo generalnie jest tak, że ...

Generalnie, to viemy, ze wrobelek ma jedna nozke krotsza, a druga bardziej...

tylko nie mowimy , jak jest generalnie, tylko jak bywa :)
          • blond_suflerka Re: generalnie... 24.01.13, 14:56
            maly.jasio napisał:

> blond_suflerka napisała:
            > Bo generalnie jest tak, że ...
            >
            >
            > Generalnie, to viemy, ze wrobelek ma jedna nozke krotsza, a druga bardziej...
            >
            > tylko nie mowimy , jak jest generalnie, tylko jak bywa :)

No każdy ma swoją prawdę i każdy patrzy według siebie. Tak w pierwszym odruchu oczywiście bo już w drugim należałoby spojrzeć szerzej i dostrzec, że ludzie są naprawdę różni i nie każdy w wieku 40 lat na przykład ma to samo w głowie co miał w wieku lat 20-tu.
      • twojabogini Re: musimy Cie rozczarowac :) 24.01.13, 14:51
        maly.jasio napisał:

> misimy Cie rozczarowac: gdy cos juz wejdzie w krew (kobieciarstwo)

Tak jak to opisujesz to nie kobieciarstwo, tylko traktowanie kobiet jak zabawek seksualnych. I jeśli ktoś taką postawę ma, to faktycznie trudno ją zmienić. Takie podejście do kobiet często wiąże się z syndromem madonna-ladacznica - więc żona na seks poza celami prokreacyjnymi nie bardzo może liczyć. Dla kobiet z niskim libido może to i dobry układ (o ile od początku wiadomo o co chodzi i na co właściwie partnerzy się godzą)?
        • maly.jasio musze Cie rozczarowac, bogini :) 24.01.13, 14:59
          twojabogini napisała:

> Tak jak to opisujesz to nie kobieciarstwo, tylko traktowanie kobiet jak zabawek seksualnych.

nikt nie mowil o zabawkach "Tylko" seksualnych, ale o zabawkach w ogole :)

siegnalem do slownika j. polskiego i wychodzi na moje :)
          www.sjp.pl/kobieciarstwo
    • light_in_august Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 14:55
      Hmm, to zależy... Jeśli facet spotyka się z wieloma dziewczynami (tu kwestia, ile to jest wiele ;)), często zmienia partnerki, to może znaczyć, że ma taki temperament, że potrzebuje ciągle nowych wrażeń, szybko się nudzi itp. Spotykałam się z takim kiedyś - nie było szans na poważny związek. Ów pan nawet teraz, po wielu latach, ma z tym problemy, tzn. niby ciągle z kimś jest, ale to wszystko palcem na wodzie pisane, bo zdradza, potem rozstaje się, znowu szuka, szybko znajduje, zdradza i tak w kółko.
      • josef_to_ja Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 18:04
        Czyli pewnie lubisz takich pewnych siebie przystojniaków. :P
        • light_in_august Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 20:00
          Niestety lubię i niestety oni lubią mnie :(
          Ale ten akurat dostał centralnego kopa w cztery litery :P
    • wez_sie Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 15:21
      "poleciałam na wakacje na drugi koniec śwaiata, a ten mój kolega zadzwonił do mojej przyjaciółki, wypytał gdzie jestem i poleciał za nami :)"

od kiedy sharm el szejk to drugi koniec swiata?
      przede wszystkim go przebadaj, bo jak tak "szalal" to bankowo cos ma :/
    • wez_sie no i druga kwestia 24.01.13, 15:25
      jeszcze to to ze koles ci powie wszystko by cie zaciagnac do wyrka
      a pozniej dopiero powie ci prawde
      wiec nie kaz mu dluzej klamac, tylko daj mu i pokaz na co cie stac (mozesz np pocwiczyc fellatio na bananie albo poprosic kolege zeby powiedzial co zle robisz) i postaraj sie go zdobyc.
      dopiero po tym procederze bedzie wiadomo o co mu chodzi.
      jak sie spiszesz, to moze byc twoj
    • lonely.stoner Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 15:52
      no ale co to wlasciwie znaczy ta duza ilosc partnerek? na studiach raczej normalne ze sie jest single i sie ma rozne jakies tam niepowazne czy moze niezbyt udane zwiazki czy randki i nikt z tego halo nie robi.
      Duza ilosc partnerek to by np. wg moich standardow bylo ze koles powiedzmy co weekend szedl na impreze, tam wyrywal jakas panne albo 2 i spedzal z nimi noc. I nie mial zadnego trwalego zwiazku.
      Poza tym srednio wierzyc mi sie chce w to, ze wiekszosc ludzi stowrzy udany i trwaly zwiazek przed 30tka - wiekszosc sie rozwodzi.
      To sa oczywiscie moje przemyslenia. Ja sama tez sie postykalam z wieloma mezczyznami, bylam na wielu randkach, mialam pare zwiazkow, pare przygod, ale zadnego moje partnera nigdy nie zdradzilam, i nawet o tym nie mysle bedac w trwalej relacji - wiec tak to nie dziala.
      Poza tym to wydaje mi sie ze wielu atrakcyjnych ludzi ma wiele roznych doswiadczen damsko-meskich - ale to wynika z tego ze maja wyzsze wymagania i do tego troche lepsze mozliwosci. Takiego kogos trudniej utrzymac przy sobie.
    • leniwy_pierog Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 15:57
      Miał po prostu dużo partnerek seksualnych, czy stałe partnerki a poza tym kogoś na boku? Dla mnie pierwsza sytuacja jest ok - człowiek nie jest w związku, co po co ma się ograniczać. ale jak ktoś notorycznie zdradzał to raczej nie wierzyłabym w zmianę. To jest kwestia zasad.
    • six_a Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 16:21
      > moze się ustatkowac ?
      nie.
      a taki z małą z kolei będzie miał dość stateczności i popłynie.
      tak że w tę czy w tamtą, przerąbane.

ale przynajmniej ty będziesz ustabilizowaną domatorką, tak że ktoś na pewno będzie zadowolony w tym układzie.
    • thelma333.3 Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 16:54
      jak chcesz to go w tej brukseli sprawdze, zobacze czy chetny umowic sie z kobieta : -)
      a tak na powaznie, to daj sobie czas; ja wiem, ze chcialoby sie od razu 'tu i teraz wszystko' ale akurat takie sprawy wymagaja czasu; pozwol sobie na rozwijanie tej znajomosci w 'nowym' wymiarze, a sama zobaczysz, czy chlopak zdobecie Twoje zaufanie swoim zachowaniem; czemu musisz sie decydowac w ciemno na wszystko? jak nie jestes pewna, to nie jestes; widocznie on Cie nie przekonal; jesli mu zalezy, to sie postara, a Ty nie bedziesz wtedy miala watpliwosci;
      poza tym mam wrazenie , ze mimo ze znacie sie od malego , to jako faceta, potencjalnego partnera, nie znasz go dobrze; wiec wlasnie powinnas go poznac, zeby wiedziec jaki jest; bo wiesz, mowic to mozna wszystko;
    • kombinerki.pinocheta Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 17:08
      Jak widzisz sa dwie szkoly.

Do pierwszej najczesciej naleza panienki, ktore tez sporo uzywaly w mlodosci. Wedlug nich to lepiej, ze facet mial powodzenie, poniewaz znaczy to tyle, ze potrafi bzykac, podoba sie i wie jak zadbac o kobiety.
      Druga grupa glosi, ze nie tak latwo zrezygnowac z czegos co sprawia przyjemnosc i na pewno nie jest to zaleta, ale to nie znaczy, ze by sie z takimi nie pukaly. Po prostu brakuje odwagi.

Goscie, ktorzy zaliczaja sa najlepszymi materialami dla kobiet. Kwestia odpowiedniego pukniecia. Najczesciej jest tak, ze to oni nie chca, ale one wracaja, gdy sa wolne/maja kryzys w zwiazku. Kobiety ciagnie do takich typow, ale glupio im sie do tego przyznac.

Nawet jak bedac z toba bedzie bzykal inne to i tak dobrze dla ciebie. Kobieta cierpiaca to kobieta zdrowa.
      • xolaptop Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 19:52
        Raz punknąłem takiego pukacza, żeby pokazać jednej panience, że kolega umie się nosić, a poza tym niewiele umie. Ale to było tylko raz, ponieważ zobaczyłem, że ta kobieta i tak będzie tamtego uważać za najsilniejszego i najlepszego :P. O tyle było śmiesznie, że wobec niej niczego nie planowałem, jedynie chciałem, aby dostrzegła, że zmysły ją oszukują.
      • leniwy_pierog Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 20:06
        Są też kobiety, które po prostu nie uważają liczby dawnych partnerek seksualnych faceta za szczególnie istotną kwestię. Było, minęło i tyle.
        • light_in_august Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 20:28
          Tak, sa, ja osobiście tak mam, ale wierz mi, że przy pewnych liczbach nie można się tak łatwo pozbierać... ;))
    • wersja_robocza Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 18:33
      Nie.

Albo tak.

Ożeż. Zbyt duży wybór i trudno się zdecydować.
    • xolaptop Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 19:47
      albo go wystarczająco dobrze znasz albo go nie znasz. W oparciu o swoją wiedzę musisz decydować, ponieważ wszelkie konsekwencje poniesiesz ty.
    • khadroma Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 21:16
      Ja byłam w związku i nawet te
      > go nie zauwazalam do czasu kiedy z moim juz byłym chłopakiem poleciałam na waka
      > cje na drugi koniec śwaiata, a ten mój kolega zadzwonił do mojej przyjaciółki,
      > wypytał gdzie jestem i poleciał za nami :)

Do Australii czy do Brazylii?
      To on musi być zamożny. Nic dziwnego, ze wciąż o nim myślisz. ;)
      • 5kropki Re: czy chlopak z duza iloscia partnerek 24.01.13, 22:10
        Moj byly był zamozniejszy ;)
    • agios_pneumatos Są takie okazy na tym świecie 24.01.13, 23:59
      Jak opisane w ostatnim zdaniu. Głowa do góry. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka