Dodaj do ulubionych

Jakie meble do salonu?

11.05.13, 14:57
Witam. Chcielibyśmy dokupić coś do salonu, jako że nie jest on jeszcze w pełni urządzony. Utrzymany jest w jasnej tonacji, zatem wskazane byłoby coś, co nie burzyło by ogólnego wrażenia. Co jest teraz trendy? Na co warto zwrócić uwagę przy zakupie? Jakieś konkretne meble?
Obserwuj wątek
    • modna.wygodna Re: Jakie meble do salonu? 14.05.13, 14:27
      Jeżeli chcecie jasne meble, modna jest teraz np. biel lub jasne drewno, a inspiracje znaleźć możemy chociażby w Ikei. Nie trzeba od razu robić tam zakupów, ale można podejrzeć jakie aranżacje są na czasie.
      • tolina Styl skandynawski 16.05.13, 15:29
        Wciąż na topie jest styl skandynawski, minimalistyczny, ale ciepły. Taki styl powinien sprawdzić się w Waszym jasnym wnętrzu. Jakich mebli poszukujecie do salonu? Rozumiem, że kanapy, fotela, jakiegoś stolika i...to wszystko? Czy coś jeszcze? Jaki mniej więcej budżet posiadacie? Bo ja mogę Ci zaproponować taką ładną kanapkę z Ikei, albo taką bardziej ekskluzywną sofę lepszej marki. Musisz się określić.
    • prudymy Re: Jakie meble do salonu? 16.05.13, 10:06
      Gdy ja kupuję meble to najpierw stawiam na wygodę, bo jednak to jest ważniejsze niż wygląd. Co mi po pięknej kanapie, która nie będzie wygodna ? Ja Ci doradzam kupienie czarnych lub szarych mebli. Będzie to pięknie pasować do siebie kolorystycznie.

--
      cosmedictravel.com/treatments/hair-transplant
    • goska Re: Jakie meble do salonu? 21.05.13, 13:10
      Ja ostatnio sporo rzeczy oglądam w salonie Agata Meble. Maja naprawdę fajny wybó, ceny całkiem przystępne. Sama mam w planie zmienić wszystko w dużym pokoju a teraz mają opcję że kupuję ale płacę dopiero po jakimś czasie. A to by było dla mnie idealne rozwiązanie.
      • kejtin Re: Jakie meble do salonu? 22.05.13, 18:57
        goska napisał(a):

> Ja ostatnio sporo rzeczy oglądam w salonie Agata Meble. Maja naprawdę fajny wyb
        > ó, ceny całkiem przystępne. Sama mam w planie zmienić wszystko w dużym pokoju a
        > teraz mają opcję że kupuję ale płacę dopiero po jakimś czasie. A to by było dl
        > a mnie idealne rozwiązanie.
        Noo, agatka to całkiem ciekawy pomysł - z tego co patrzę to w telewizji albo na fanpagu w necie to mają ładniutkie mebelki i fajne pomysły ostatnimi czasy
    • ka25 Re: Jakie meble do salonu? 02.06.13, 12:16
      Ja mam jasne meble z Ikei.
    • delfina40 wielki błękit 18.06.13, 16:17
      Warto wiedzieć, że rozbielone błękity i lekkie odcienie turkusowego mają działanie wyciszające – bardzo dobrze sprawdzą się więc tam, gdzie zależy nam na uspokojeniu i relaksie. Z odpowiednio dobranymi dodatkami są więc doskonałe do pokoju dziennego albo nawet sypialni – i nie będzie mowy o chłodzie takiego pomieszczenia. Jeśli jednak lubimy nieco surowy styl skandynawski (doskonały do gabinetu lub także pokoju dziennego) użyjmy jasnych odcieni niebieskości połączonych z superbielą – niebiesko-białe mogą być ściany, można też pomalować na błękitno ściany a w pokoju postawić czyste, białe meble i dodatki. Na niebiesko można także pomalować sufit – rezultat zapiera dech w piersiach, bo w zależności od odcienia uzyskuje się efekt albo czystego włoskiego nieba albo nieba pochmurnego. Uwaga jednak na niebieskie sufity – naprawdę pięknie wyglądają tylko w wysokich pomieszczeniach. Jeśli mamy pokoje o standardowej wysokości, malujmy na niebiesko ściany – niebieskości optycznie powiększają wnętrze, nadając mu świeży, zawsze modny charakter.

Super inspiracją jest pomalowanie jednej ściany w pokoju na bardzo intensywny kolor np. chabrowy lub ciemny turkus a pozostałych lekkimi, neutralnymi barwami np. beżem. Takie połączenie jest bardzo ciekawe i daje wnętrzu realny pazur bez nadmiaru dekoracji czy starań.
      więcej na www.idealnemieszkanie.com.pl/jego-wysokosc-–-niebieski/
    • cooraline Re: Jakie meble do salonu? 26.06.13, 22:04
      ja uwielbiam aranzacje w stylu skandynawskim ale niestety nie wszedzie pasuja ;/
    • atosiek32 Re: Jakie meble do salonu? 27.06.13, 13:04
      Najlepszy jest stl minimalistyczny, bez zbędnych słoników, które tylko zbierają zbędny kurz w domu. I albo Ikea abo jakieś firmy jak na przykład tech-dom.wroclaw.pl/
    • atosiek32 Re: Jakie meble do salonu? 04.07.13, 12:24
      Meble w kolorze kremowych lub białym by były świetne, minimalistyczne lub w stylu modern. Ogólnie bez przepychu, tak samo drzwi, też podstawowy błąd nie pasujące do konwencji mieszkania. najlepsze https://tech-dom.wroclaw.pl/a posiada, sprawdź sobie tam jest jeden sklep więc wiesz.
      • niltawa Re: Jakie meble do salonu? 09.07.13, 13:00
        ja wybrałabym białe meble, są bardzo eleganckie i dodają nowoczesności do każdego wnętrza
    • havanna86 Re: Jakie meble do salonu? 22.07.13, 10:38
      Ja jestem zwolenniczką stylu minimalistycznego. Proste kształty, bez zbędnych wariacji i zdobień. A jak chcesz dodatkowej ozdoby, to kupujesz sobie dekoracje, które możesz postawić na meblach i zawsze wymienić jak już ci się znudzą. Też urządzam właśnie swoje mieszkanie. Teraz szukam ładnych rozsuwanych drzwi. Wrocław i okolice to miejsca, które mnie interesują, bo nie chcę tracić kaski na transport.
    • dzdzasta Re: Jakie meble do salonu? 08.08.13, 12:33
      W salonie ładnie wygląda www.leroymerlin.pl/porady/dekoracja/trendy/poznaj-styl-skandynawski,e844,l1523.html. Łączy w sobie biel, zieleń i brąz ;) Taki salon sprawdzi się w każdym mieszkaniu ;)
      • dzdzasta Re: Jakie meble do salonu? 08.08.13, 12:35
        W salonie świetnie wygląda www.leroymerlin.pl/porady/dekoracja/trendy/poznaj-styl-skandynawski,e844,l1523.html. Łączy w sobie biel, zieleń i brąz. Taka aranżacja sprawdzi się w każdym mieszkaniu ;)
        • bifka Re: Jakie meble do salonu? 22.08.13, 11:06
          mi się bardzo podobają meble ze strony ital-pol.pl :) mają tam prawdziwe włoskie meble, starannie wykonane a do tego po prostu piękne. jestem pewna, że każdy może coś dla siebie znaleźć :)
    • winogronowa Re: Jakie meble do salonu? 03.12.13, 11:36
      Określenie "utrzymany w jasnym stylu" niewiele tłumaczy, bo nie piszesz, czy to salon w stylu nowoczesnym, skandynawskim, vintage, czy jakim? :P Fajne są białe, specjalnie postarzane meble, ale pasują tylko do stylu vintage lub shabby, do nowoczesnych wnętrz dobre będą np. białe meble o prostej formie z lakierowanymi frontami.
      • sonilka Re: Jakie meble do salonu? 03.12.13, 11:52
        Ja do takiego stylu dobrałam sofę Gali Collezione, bardzo się cieszę z tego wyboru bo pięknie wkomponowała się w całość i jest bardzo wygodna.
        • liliiiana Re: Jakie meble do salonu? 04.12.13, 13:31
          Wybór mebli to jeszcze pikuś, ale gorzej z transportem. Pamiętam jak moja firma musiała przenieść się do większego biurowca, to naprawdę ciężko było im znaleźć porządny przewóz wrocław i zajęło to dużo czasu. Na szczęście w końcu się udało ;) Grunt to trafić na kogoś rzetelnego kto szybko zajmie się takim zleceniem.
          A do salonu wybrałabym meble które dodałyby mu wrażenia przytulności, ponieważ dla mnie to pomieszczenie jest miejscem do odpoczynku.
          • sonilka Re: Jakie meble do salonu? 03.03.14, 11:59
            Jak kupujesz meble w Agata Meble to masz przywóz z wniesieniem za 45 zł w I strefie
    • plotker Re: Jakie meble do salonu? 04.03.14, 00:11
      No nie wiem czytalam rozne opinie o nich na forum o meblach. Wg mnie chyba lepiej wybrac cos z wyszej polki.
      • marylka55 Re: Jakie meble do salonu? 05.08.14, 15:08
        Zależy jakie masz wnętrze. Osobiście podobają mi się meble designerskie i odrobinę nietypowe. Nie wiem jak wy ale ja mam już dość wszędobylskiej ikeii. Ostatnio upodobałam sobie taka sofę do salonu dller.pl/index.php/pDocId/712/pCmd/1/pMenuId/2/pCatId/343. Myślicie, że będzie pasowała do jasnego wnętrza w lekko skandynawskim stylu?
    • judith_75 Re: Jakie meble do salonu? 19.03.14, 17:41
      Ja polecam meble marki Adriana Furniture - nowoczesne i tradycyjne jednocześnie. Warto postawić na mocne kolory - fiolet czy też czerwień (istnieje możliwość zamówienia wzorników, więc można sobie zobaczyć jak meble będą wyglądały). Możesz sprawdzić na www.adriana.com.pl
      • polokokta jakie meble do salonu 11.07.14, 09:26
        ja to się :serce: w stylu skandynawskim. i de facto dlatego zdecydowalam sie na duzy ale prosty narożnik od adriana furniture. w sumie przekonała mnie też cena.. a teraz to już najelepszom recenzje można wystawić też jakości. jak ktoś nie zna, polecam poznać :D
    • kolcia83 Re: Jakie meble do salonu? 25.03.14, 10:13
      Myślę, że znowu modne są meblościanki. Oczywiście nie przypominają one mebli z czasów PRL-u. Są eleganckie, nowoczesne i praktyczne. Nie wiem czy zaglądałaś już na stronkę www.forte.com.pl/meble/typy/mebloscianka.html. Mają ciekawe propozycje, myślę że do jasnego salonu będzie pasować Random, albo Linea :
      https://www.forte.com.pl/img/cache/arrangements/187/resize/715x0.jpg.
      • stobejczyk Re: Jakie meble do salonu? 28.03.14, 20:32
        Myślę też, że warto w ogóle poczytać o tym co jest dziś modne w urządzaniu salonów, jak urządzać wnętrza klasyczne, jak wnętrza nowoczesne... Salon to w końcu najbardziej reprezentacyjna część naszego domu. Garść informacji na ten temat można znaleźć na stronie: www.woman-news.pl/design-i-wnetrze/3584-jak-urzadzic-salon-w-dobrym-stylu
      • sonilka Re: Jakie meble do salonu? 03.04.14, 10:44
        Forte ma mniejszy wybór niż Agata meble, tam możesz sobie dopasować sobie wszystko do możliwości swojego portfela.
    • diana_ Re: Jakie meble do salonu? 14.04.14, 12:50
      A może przejrzyj strony z pomysłami na aranżację wnętrz jak np. homebook.pl? Myślę, że w ten sposób znajdziesz pełno inspiracji, dzięki czemu wybór mebli będzie o wiele łatwiejszy. :)
      • monia34 Re: Jakie meble do salonu? 18.05.14, 13:56
        Jeśli np. tak ja wolisz nowoczesne meble to sklep www.liv-art.pl/ sprzedaje wiele takich. Możesz również wpisać w Google wpisać sklep meble i wyskoczy ci wiele pozycji.
    • modna.wygodna Re: Jakie meble do salonu? 20.05.14, 14:41
      Możecie też przejrzeć wskazówki, dotyczące tego, jak tanio urządzić mieszkanie. Jest tam sporo fajnych pomysłów na recyclingowy design. A nuż coś przypadnie wam do gustu :)
    • sonilka meble 07.07.14, 18:58
      Mnie się wydaje, ze taki zestaw byłby w sam raz do jasnej tonacji salonu www.agatameble.pl/produkty/aranzacja/attention-1 Meble ładnie się prezentują i widać ze są solidnie zrobione
    • niltawa Inspiracja 24.07.14, 08:30
      Dobór odpowiednich mebli do salonu z pewnością nie jest prostym zadaniem. Jeżeli nie masz pomysłów na aranżacje pomieszczenia, spójrz na ranking kreatywnych pomysłów dla domu gdzie z pewnością odnajdziesz inspirację oraz ciekawe rozwiązania wyposażenia nie tylko salonu, ale również reszty mieszkania.
    • lulrun Re: Jakie meble do salonu? 28.07.14, 10:42
      Ja kupuję zawsze w Ikei albo Jysk i zawsze coś tam fajnego znajduje. Może przejdź się tam. Meble trzeba przede wszystkim zobaczyć
      • judith_75 fajne meble 06.08.14, 10:24
        No cóż, ile mebli tyle opinii :-) Generalnie ja zawsze szukam długo i uparcie, bo nie umiem się zadowolić byle czym :-P potem jestem zdziwiona, że nie mogę niczego znaleźć :-) No ale... co zrobić :-)
        • oktopus Re: fajne meble 13.08.14, 09:23
          Generalnie fajne meble można znaleźć w wielu sklepach - czy to takich w galeriach, czy w internecie. Co więcej - coraz lepsza jest obsługa :) Ja mam meble mało znanej marki, ale sobie je chwalę, bo niepotrzebna była żadna interwencja mimo tego, że mają już kilka lat. :)
          • judith_75 Re: fajne meble 26.08.14, 10:28
            Ja byłam ostatnio już w Warszawie szukać mebli, a trochę kilosów tam mam, no ale... czego się nie robi dla siebie /a w sumie to dla swojego saonu/ No nic, wrocilam szczesliwa i z kanapą.
            • oktopus Re: fajne meble 28.08.14, 12:42
              w warszawie to ja tylko metropol znam z takich centrów z meblami. w sumie fajne meble, ale na niektorych stoiskach obsluga taka, ze jezu.. przyjdz i kup a nie pytaj o nic.
      • jagodowysad Re: Jakie meble do salonu? 05.09.14, 14:22
        Meble z ikei też moga byc, nie każdy model jest kiepskiej jaklości - są tam przeciez tez porzadne drewniane meble. Zreszta Ikea - meble czy tylko dodatki jest juz teraz w każdej niemal aranzacji wnętrz. Nie trzeba specjalnie szukac - jestem na etapie planowania remontu pokoju mojego syna - i wśród pomysłów na pokój dla chłopca jest sporo ikeowych rozwiazań.
        • judith_75 Re: Jakie meble do salonu? 05.09.14, 15:09
          No tak, ale to wiesz... wszystko zależy :) w dobrym sklepie też się bubel zdarzy. Jeśli chodzi o meble z Ikei - niektóre są dość drogie, wiec zakładam, że też lepszej jakości :) Wiele dodatków też mają fajnych, no ale to też kwestia tego co i kto potrzebuje. Ikea w sumie to pierwsze miejsce, kiedy sie mysli o dodatkach do domu i w ogole o meblach.
    • lulrun Re: Jakie meble do salonu? 09.09.14, 10:06
      jakiś ładny stolik możesz się całkiem spoko komponować
      • biedronka_pol Re: Jakie meble do salonu? 09.09.14, 11:01
        Teraz czeka mnie poszukiwanie jeszcze biblioteczki, bo ksiażek dużo, a nie ma gdzie ich kłaść, a tak to się kurzą...
        • oktopus Re: Jakie meble do salonu? 10.09.14, 11:37
          No biblioteczki są fajne, ale to też zależy jaki się ma wystrój, bo nie do kązdego pasują. Moja teściowa robiła swoją na wymiar. Wyszła fajna, ale trochę kosztowała...
          • judith_75 Re: Jakie meble do salonu? 18.09.14, 11:35
            a ja mam książki na półce normalnie, w regałach do tego przezaczonych. zmieściły się mimo że nie jest ich mało. większość jednak zalega na stolikach bo czytamy na bieżąco.
            • biedronka_pol Re: fajne meble 22.09.14, 12:46
              Też lubię takie miejsca w meblach, ale niestety one są fajne na chwilę. Później książki się kurzą na półkach i szarzeją. To dopiero bezsensu.
              • modna.wygodna Re: fajne meble 23.09.14, 09:09
                Ja też wolę jak książki znajdują się jednak za szybą. Bez tego strasznie się kurzą.
                • biedronka_pol Re: fajne meble 24.09.14, 14:52
                  dodatkowo jak się kurzą to zdarza się że żółkną, a jak żółkną to automatycznie niszczeją... a przecież tego nie chcemy. kiedyś tak miałam encyklopedie na regale i w sumie może nie wyglądają bardzo źle, ale widać że nie są w tak dobrym stanie w jakim powinny byc po małym użytkowaniu
                  • modna.wygodna Re: fajne meble 26.09.14, 10:58
                    Zdecydowanie się zgadzam. Wychodzę z tego samego założenia i trzymam książki na zamkniętych regałach.
    • wuwunio Re: Jakie meble do salonu? 28.09.14, 18:57
      warto zerknąć także na ten sklep: crystal-house.pl/- mają piekne dodatki ze szkła do salonów
      • biedronka_pol :) 29.09.14, 11:33
        nie ma to jak iść do meblowego po dodatkową półkę, a wrócić z dywanem ;p
        • oktopus haha 01.10.14, 18:02
          jak każda kobieta na zakupach :-P ja ostatnio chciałam kupić szafkę do kuchni a wróciłam ze stołem, także no... znam to z autopsji.
          • judith_75 meble 03.10.14, 10:38
            Cóż, takie to już są zakupy. Jak są ładne rzeczy, to nie ma kasy. Jak jest kasa, to nic ładnego nie ma :D
    • sonilka mebla 10.10.14, 12:15
      To prawda :) Ale mnie się udało jakoś kupić ładne mebelki bez kasy, bo w Agacie mają 0% na raty to skorzystałam z okazji i urządziłam sobie salon :)
    • luluska Re: Jakie meble do salonu? 10.10.14, 12:57
      Idź do Black Red White, tam dobrze doradzą :)
    • malinkaaa1 Re: Jakie meble do salonu? 13.10.14, 20:44
      Meble zobacz tutaj - www.meble-novasolo.pl/kategoria-produktu/halifax/, a jak dobrać meble tutaj ;) Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka