zorralda 07.07.13, 08:56 czy macie jakieś pomysły ? aha no i żeby niezbyt kosztowne :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zorralda Re: wakacje singla 07.07.13, 09:24 chętnie bym pojechała, ale nie mam rodziny na wsi :( Odpowiedz Link Zgłoś
soulshuntr Re: wakacje singla 07.07.13, 09:30 opcja 1 - przygarnij jakas rodzine ze wsi opcja 2 - pakujesz do pociagu rower z sakwami i ruszasz gdzies w Polske. Moze Swinoujscie i kierunek Uznam. Ale pewnie roweru i sakw tez nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
gree.nka Re: wakacje singla 07.07.13, 09:37 jednak najtańszym rozwiązaniem jest rodzina na wsi tam dadzą jeść i się przespać a w sobotę można iść na zabawę w remizie ( nie już nie ma zabaw w remizie :)) ale w zamian za to to trzeba ogródek przepielić w żniwach pomóc, worki z zbożem nosić lub je sypać na strych albo zwozić bołdy słomy. Człowiek tak się natyra przy tym a jaki szczęśliwy jest gdy zdąży z tym wszystkim przed burzą i deszczem a sąsiad nie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dydaki Re: wakacje singla 07.07.13, 15:15 > Człowiek tak się natyra przy tym a jaki szczęśliwy jest gdy zdąży z tym wszystk > im przed burzą i deszczem a sąsiad nie :))) :D:D:D wredota! Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: wakacje singla 10.07.13, 09:40 gree.nka napisała: > już nie ma zabaw w remizie :)) że co?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
zorralda Re: wakacje singla 07.07.13, 09:42 soulshuntr napisał(a): > opcja 2 - pakujesz do pociagu rower z sakwami i ruszasz gdzies w Polske. Moze S > winoujscie i kierunek Uznam. Ale pewnie roweru i sakw tez nie masz. i wyobrażasz sobie że samotna kobieta jedzie sama rowerem przez Polskę ? aż tak szalona nie jestem i odważna, fajny pomysł, ale w grupie. Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: wakacje singla 07.07.13, 12:23 Grasuje gdzieś jakiś straszny Morderca Samotnych Rowerzystek? Odpowiedz Link Zgłoś
kino.mockba Re: wakacje singla 08.07.13, 16:21 ursyda napisała: > Grasuje gdzieś jakiś straszny Morderca Samotnych Rowerzystek? O nie! Odpowiedz Link Zgłoś
soulshuntr Re: wakacje singla 07.07.13, 22:28 Z tego co sie orientuje do Indii jeszcze nam daleko. Ale jesli tak bardzo obawiasz sie o swoje bezpieczenstwo, to polecam ci pradawny sposob naszych pradziadow na zapewnienie sobie bezpieczenstwa w podrozy. Otoz trzeba sie natrzec konskim lub krowskim łajnem. Wtedy odstraszysz wszystkich potencjalnych gwalcicieli, rabusiow, psy wsiowe itd itp. Odpowiedz Link Zgłoś
loginoftheyear Re: wakacje singla 08.07.13, 18:04 dobrze, ze wlasnie przed sekunda odstawilam talerz ;P Odpowiedz Link Zgłoś
lanou Re: wakacje singla 08.07.13, 16:03 Nie koniecznie jest to zły pomysł. Jazda rowerami w grupie też jest fajna, ale samemu to zawsze fajny sposób na spędzenie czasu. Możesz też pojechać w góry i pochodzić, w górach generalnie nie ma chamstwa, zwłaszcza tych wspinaczkowych, a jest gdzie pochodzić. Jak lubisz klimaty bardziej leniwe to Egipt, ale to kosztuje (ja np. jadę we Wrześniu, też jestem sam). Ogólnie to bardzo polecam Sokoliki, Góry Sowie, a także bardzo polecam miejscowość Srebrna Góra (tam znajduje się jedna z największych fortec w Europie, bardzo malownicza okolica, mnóstwo atrakcji dla wtajemniczonych). Odpowiedz Link Zgłoś
jan.walczak Re: wakacje singla 07.07.13, 09:48 zorralda napisał(a): > czy macie jakieś pomysły ? aha no i żeby niezbyt kosztowne :( a co to znaczy niezbyt kosztowne? za 500 zł? 1000? Odpowiedz Link Zgłoś
dydaki Re: wakacje singla 07.07.13, 15:22 to całkiem spora kwota. pokoik nad jakimś jeziorem+góry, trochę jedzenia wziąć ze sobą bo na ogół w turystycznych miejscowościach ceny windują do góry, i tam się plażować oraz łazić po górkach, na 2 tygodnie wystarczy spokojnie. inna opcja-zgromadzić jeszcze 2-3 koleżanki i pojechać przed siebie na południe Europy (Chorwacja, Słowenia, Rumunia,itd) Właśnie kumpela wróciła, za tydzień intensywnego wyjazdu pełne koszty poniżej 1tys zł na osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: wakacje singla 07.07.13, 10:20 wsiadasz w pociąg i zwiedzasz kraj :) Odpowiedz Link Zgłoś
allatatevi1 Re: wakacje singla 07.07.13, 10:37 Nie masz jakiś fajnych koleżanek/znajomych z którymi mogłabyś pojechać? A 1500 - zależy czy chcesz się zamknąć w tej kwocie ze wszystkimi wydatkami czy tyle możesz zapłacić za sam lot/hotel i możesz dodatkowo jeszcze wziąć jakieś pieniądze na wydatki na miejscu. Poza sezonem najlepiej wszystko organizować na własną rękę - lot, hotel, ubezpieczenie medyczne, ale teraz (lipiec, sierpień) wszystko jest tak drogie że warto skorzystać z biur podróży. A musisz jechać koniecznie teraz? Po sezonie to za te 1500 zł spokojnie można ogarnąć Wyspy Kanaryjskie i większość wysp hiszpańskich, portugalskich, włoskich, greckich. Odpowiedz Link Zgłoś
lew_ Re: wakacje singla 07.07.13, 10:51 Zapraszam do mnie ,do Niemiec:) razem zwiedzimy niemcy i Europe:) Masz czas 3 tygodnie? Odpowiedz Link Zgłoś
sammia Re: wakacje singla 07.07.13, 16:58 lwie_, a tak z ciekawosci - w jakim regionie DE rezydujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
lew_ Re: wakacje singla 07.07.13, 18:54 sammia napisał(a): > lwie_, > a tak z ciekawosci - w jakim regionie DE rezydujesz? Sammia,od 22 lat w okolicy Köln,dokladnie miasto 'Kerpen ,jesli chcesz mnie poznac,bardzo bym sie ucieszyl:) Odpowiedz Link Zgłoś
sammia Re: wakacje singla 08.07.13, 19:03 Bylo sie w Koln :) no, juz mnie przeciez poznales :) Odpowiedz Link Zgłoś
lew_ Re: wakacje singla 09.07.13, 09:00 sammia napisał(a): > Bylo sie w Koln :) no, juz mnie przeciez poznales :) Nic z tego nie rozumiem Sammia,moglabys jasniej??:) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl aha lew nadal poluje:D 14.07.13, 17:49 lew_ napisał: > Zapraszam do mnie ,do Niemiec:) razem zwiedzimy niemcy i Europe:) Masz czas 3 > tygodnie? Tyle lat a Ty nadal na forum uskuteczniasz tani podryw?:D Odpowiedz Link Zgłoś
sl13 Re: wakacje singla 07.07.13, 10:57 Tanie bilety do jakiegoś fajnego, europejskiego miasta i zwiedzanie go przez kilka dni - oczywiście, o ile tak lubisz, a nie wolisz naturę i ciszę.:) Odpowiedz Link Zgłoś
allatatevi1 Re: wakacje singla 07.07.13, 11:42 miasta europejskie chyba lepiej zwiedzać na wiosnę, kiedy nie ma takich upałów. teraz najfajniej walnąć 4 litery na plaży, w cieniu palemki, nad wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
loginoftheyear Re: wakacje singla 07.07.13, 11:47 lezec plackiem na plazy fajnie? jak dla kogo ;P dla mnie jest fajniej szwendac sie po gorach, upal nie upal Odpowiedz Link Zgłoś
sl13 Re: wakacje singla 07.07.13, 11:48 To raz, a dwa, że mimo upałów w popularniejszych miastach mogą być tłumy. Ale są ludzie, którym upały ani tłumy niestraszne, poza tym w Hiszpanii w maju spadł śnieg, wiec cholera wie, co pogoda wymyśli.:) Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: wakacje singla 07.07.13, 12:17 Do Ciechocinka z refundacja NFZ? :D Odpowiedz Link Zgłoś
gree.nka Re: wakacje singla 07.07.13, 12:23 te ciechocinki i inne sanatoria to takie seks party na NFZ :) wszyscty tam migiem zdrowieją Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: wakacje singla 07.07.13, 12:25 Nie wiem ale wydaje mi się, że gdybym była singlem i chciała spędzić wakacje sama to doskonale wiedziałabym co robić. Jeśli nie, to skrzyknęłabym innych singli na fejsie, forum, googlach i innych cudach i zrobilibyśmy coś razem. Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: wakacje singla 07.07.13, 12:44 Singiel nie musi oznaczać samotności. Jak byłam singlem, jeździłam na wypady z koleżanką albo kumplem gejem. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: wakacje singla 07.07.13, 13:30 singlem będąc, obleciałam całą Europę dzięki uprzejmości tanich linii lotniczych - nic i nikt mnie nie ograniczał, więc mogłam jechać wtedy, kiedy chciałam, tam, dokąd chciałam. i nie były to szczególnie kosztowne imprezy. jeździłam też w nasze góry - dekowałam się gdzieś na 5-6 dni i codziennie wychodziłam na szlak. rewelacyjne wakacje. możliwości masz kolosalne. Odpowiedz Link Zgłoś
billie.piper Re: wakacje singla 07.07.13, 13:47 Ja co prawda singlem nie jestem, ale zdarza mi się do tej pory (jak też i w przeszłości) jeździć samodzielnie po Europie, Azji i Afryce. I były to zawsze bardzo fajne wakacje. Zresztą, teraz dostaję pozwolenie od Pana i Władcy na jeden samodzielny urlop w roku i wyczekuję tego niczym kania dżdżu;). Więc możliwości masz nieograniczone, nawet teraz biura podróży nie chargują singla bardziej niż pary, ale u Ciebie to zdaje się problem bardziej mentalny typu - 'jak to, to ja mam sama jechać? Przecież mnie zgwałcą, ukradną, pobiją, zabiją.' Więc dopóki tego nie zmienisz, będziesz siedzieć na tyłku. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: wakacje singla 07.07.13, 17:39 Dzisiaj byłem na rybach - wynik: 2 karpie, 3 karasie :) Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: wakacje singla 07.07.13, 20:51 jest pełno ciekawych regionów w Polsce ,może tam? Odpowiedz Link Zgłoś
gree.nka Re: wakacje singla 07.07.13, 20:56 jan_hus_na_stosie2 napisał: > Dzisiaj byłem na rybach - wynik: 2 karpie, 3 karasie :) > ale, że je złowiłeś, czy w rybnym zakupiłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: wakacje singla 07.07.13, 21:04 gree.nka napisała: > ale, że je złowiłeś, czy w rybnym zakupiłeś? złowiłem, na kukurydzę i białe robaki :) białe robaki trzyma się w domu w lodówce aby się nie przepotwarzyły :) tylko trzeba uważać aby dobrze zamknąć pudełko bo to bardzo ruchliwe stworzonka i potrafią wyleźć z pudełka i rozejść się po całej lodówce :D Odpowiedz Link Zgłoś
gree.nka Re: wakacje singla 07.07.13, 21:13 jan_hus_na_stosie2 napisał: > gree.nka napisała: > > > ale, że je złowiłeś, czy w rybnym zakupiłeś? > > > złowiłem, na kukurydzę i białe robaki :) > > białe robaki trzyma się w domu w lodówce aby się nie przepotwarzyły :) > tylko trzeba uważać aby dobrze zamknąć pudełko bo to bardzo ruchliwe stworzonka > i potrafią wyleźć z pudełka i rozejść się po całej lodówce :D obrzydlistwo przez okno bym wyrzuciła gdybym się znienacka na to natkneła :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: wakacje singla 07.07.13, 21:59 ale to ruchliwe robaczki tylko to sobie wyobraź fuj !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Re: wakacje singla 08.07.13, 16:18 chinczyk albo wietnamczyk jakby zobaczyl u niego robaki w lodowce, to by pomyslal, ze to kolacja dla niego.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: wakacje singla 08.07.13, 17:27 hahahahah fuj i dlatego wolę ziomków, w lodówce mają "bezpieczne" i nie przemieszczające się jedzenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Re: wakacje singla 08.07.13, 17:49 mila2712 napisała: > hahahahah > fuj > i dlatego wolę ziomków, w lodówce mają "bezpieczne" i nie przemieszczające się > jedzenie :) Ogladalem w tym tygodniu Gordona Ramsaya w azji, a konkretnie byl w Wietnamie. Probowal weza w 5 roznych smakach, kucharze przy nim te weze, kobry i inne gatunki, zabijali (byly zywe w gablotkach). Pozniej wypuscili z nich krew i mu nalali do kieliszka i wsadzili do niego jeszcze bijace serce wyciete z weza i kazali mu je pic.. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: wakacje singla 08.07.13, 17:54 można dostać rozstroju żołądka na sam widok a co dopiero zjeśc, wypić... obrzydliwe no i co wypił ? swoja drogą to okrucieństwo..... Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Re: wakacje singla 08.07.13, 20:25 Zjedzenie gotowanego/smazonego/pieczonego weza wydaje mi sie pikusiem. Dziesiatki razy jadlem zaby i sa pyszne. Tyle ze malo na nich mieska. Wiec chrupie sie je razem z kosteczkami. > swoja drogą to okrucieństwo..... Niby co? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: wakacje singla 09.07.13, 17:09 senseiek napisał: > Zjedzenie gotowanego/smazonego/pieczonego weza wydaje mi sie pikusiem. etam ...wydaje się.....bo niem ozna tego zweryfikować:P > Dziesiatki razy jadlem zaby i sa pyszne. Żabojad :) Tyle ze malo na nich mieska. Wiec chrupie sie je razem z kosteczkami. Nie biosz się, że jakaś mała piszczel utkwi Ci w gardle ? > > swoja drogą to okrucieństwo..... > > Niby co? Obdzieranie węża ze skóry na żywca. Odpowiedz Link Zgłoś
gree.nka Re: wakacje singla 09.07.13, 17:25 ja przestanę czytać jednak to forum co jem to niespodzianka tekstowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: wakacje singla 09.07.13, 17:29 a co jesz żabie udka ? hahahahahahhaahhahaahahaahah :))) nie przestaniesz .....jak wszycy to obecni jesteś uzależniona :) Odpowiedz Link Zgłoś
gree.nka Re: wakacje singla 09.07.13, 17:35 pulpety, ale wcale bym się nie ździwiła gdyby z nich były :/ Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Re: wakacje singla 09.07.13, 19:04 > Obdzieranie węża ze skóry na żywca. A kto powiedzial ze na zywca? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: wakacje singla 09.07.13, 19:05 to że nie na żywca nie zmienia faktu, że obrzydliwe Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Re: wakacje singla 09.07.13, 19:21 mila2712 napisała: > to że nie na żywca nie zmienia faktu, że obrzydliwe Weganka? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: wakacje singla 09.07.13, 19:28 nie skąd takie przypuszczenie ? jem mięso .... ale latem ograniczam.....wolę warzywa i owoce :) Odpowiedz Link Zgłoś
gree.nka Re: wakacje singla 08.07.13, 18:57 to taka ściema dla turysty a pewnie za parawanem robili zakłady, czy to wypije Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Re: wakacje singla 08.07.13, 20:05 gree.nka napisała: > to taka ściema dla turysty a pewnie za parawanem robili zakłady, czy to wypije Ich bylo 6-ciu, 5 wietnamczykow i on (bo na obiad mieli 5-6 wezy, kazdy jeden przyrzadzony w inny sposob). Kazdy dostal swoj wlasny kieliszek i pili na raz. Gordon nie mial problemu z sercem i krwia, ale wymiekl i nie wypil zolci z weza. wietnamczycy wypili i stracili do niego szacunek, pytali gdzie ma jaja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: wakacje singla 08.07.13, 20:12 ale doskonała miara szacunku do drugiego człowieka .... doprawdy nie wypił i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Re: wakacje singla 08.07.13, 20:22 A jakbys dala komus do zjedzenia barszcz czerwony albo kapusniak, a on by wycykal ze tego nie zje i nawet nie sprobuje, to co bys sobie o nim pomyslala? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: wakacje singla 08.07.13, 23:47 na pewno nie strzeliłabym focha - jeśli to masz na myśli :) nikogo nie będę zmuszac do jedzenia.....nie to nie ....nie wie co traci trudno przeżyję nie bedę płakać co bym sobie pomyślała ? zależy od tego kto nie chciałby jeść mojej zupy :) jak byłby to mój męzczyzna to byłby strajk hahahahahhaahahahhaha jak gość to trudno podam coś innego Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: wakacje singla 07.07.13, 21:58 fuj w lodówce ? aż ciarki przechodzą Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: wakacje singla 07.07.13, 22:39 mila2712 napisała: > fuj > w lodówce ? > aż ciarki przechodzą ależ to samo białko, bardzo dobre, łatwo można je barwić :) Odpowiedz Link Zgłoś
soulshuntr Re: wakacje singla 07.07.13, 22:42 w sumie sie zastanawiam, jakby te biole robolei odpowiednio przyprawic i sru na olej to jakby smakowaly? Nie wspominajac o poziomie cholesterelu =0 i samych proteinach. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: wakacje singla 07.07.13, 22:43 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ohyda :/ Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: wakacje singla 07.07.13, 22:46 rozumiem, że na haczyk żywego robaka byś nie założyła :D Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: wakacje singla 07.07.13, 22:53 nigdy za nic w swiecie o fuj.... ryby też bym nie obrobiła ....fuj Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: wakacje singla 07.07.13, 22:59 mila2712 napisała: > ryby też bym nie obrobiła ....fuj czyli co, jadacie tylko mrożone filety? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: wakacje singla 07.07.13, 23:03 albo dostajemy obrobione, gotowe na patelnie Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: wakacje singla 08.07.13, 19:30 przepoCZwarzyły a z ciekawości: jak wyjdą, to wrąbią zawartość lodówki? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
gree.nka Re: wakacje singla 08.07.13, 19:48 maitresse.d.un.francais napisała: > przepoCZwarzyły > > a z ciekawości: jak wyjdą, to wrąbią zawartość lodówki? :-P no nie, co coś jem to wy o robalach Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: wakacje singla 08.07.13, 19:49 gree.nka napisała: > maitresse.d.un.francais napisała: > > > przepoCZwarzyły > > > > a z ciekawości: jak wyjdą, to wrąbią zawartość lodówki? :-P > > no nie, co coś jem to wy o robalach jedz nie patrząc w kompa :-P Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: wakacje singla 08.07.13, 19:50 gree.nka napisała: > no nie, co coś jem to wy o robalach nie jedz tyle bo gruba będziesz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: wakacje singla 08.07.13, 19:53 jan_hus_na_stosie2 napisał: > gree.nka napisała: > > > no nie, co coś jem to wy o robalach > > nie jedz tyle bo gruba będziesz ;) grubi żyją może odrobinę krócej, ale za to o wiele weselej :-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: wakacje singla 08.07.13, 19:58 gree.nka napisała: > głodna jestem widziałaś Ty kiedyś grubasa, który by nie był głodny? Odpowiedz Link Zgłoś
gree.nka Re: wakacje singla 08.07.13, 20:00 jan_hus_na_stosie2 napisał: > gree.nka napisała: > > > głodna jestem > > widziałaś Ty kiedyś grubasa, który by nie był głodny? > nie jestem gruba, a rano to mam taki płaski brzuszek - dosłownie zapadam się w sobie :) Odpowiedz Link Zgłoś
gree.nka Re: wakacje singla 08.07.13, 20:09 mila2712 napisała: > naprawdę ? > to źle....przecinku :) no własnie, a Ten mi kromki chleba wylicza :) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: wakacje singla 08.07.13, 20:00 > widziałaś Ty kiedyś grubasa, który by nie był głodny? > coś się hus przyczepił jak pijak do płotu? masz jakiś dowód, że greenka jest gruba? Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: wakacje singla 08.07.13, 20:03 maitresse.d.un.francais napisała: > masz jakiś dowód, że greenka jest gruba? A gdzie ja napisałem, że jest gruba? Napisałem, że będzie gruba jeśli będzie dużo jadła :) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: wakacje singla 08.07.13, 20:05 > > A gdzie ja napisałem, że jest gruba? Napisałem, że będzie gruba jeśli będzie du > żo jadła :) A i owszem, imputowałeś jej to przez sugestię, że wszystkie grubasy zawsze są głodne. Zawsze głodne to są, mam wrażenie, wiecznie odchudzające się lale. Dlatego są takie wściekłe. :-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: wakacje singla 08.07.13, 19:49 maitresse.d.un.francais napisała: > przepoCZwarzyły tak mi coś nie pasowało w tym wyrazie :) > a z ciekawości: jak wyjdą, to wrąbią zawartość lodówki? :-P w lodówce jest zimno, robaki są zmiennocieplne więc po wyjściu z pudełka wpełzną w jakiś kąt i będą czekały na "lepsze czasy", nie będą żerować :) mogą się przepoczwarzyć, a z poczwarek wyjdą muchy... ale nie jestem pewien czy w temperaturze lodówkowej może do tego dojść :) kiedyś, lata temu zapomniałem po powrocie z ryb wyjąć pudełko z robakami z plecaka... po kilku dniach usłyszałem szelest dochodzący w plecaka, zajrzałem do środka a tam w pudełku kłębiło się w ścisku dużo wielkich i tłustych much, to wyglądało straszniej niż małe, białe robaczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Greenka ostrzegam! Jesz - nie czytaj 08.07.13, 19:52 jan_hus_na_stosie2 napisał: > w lodówce jest zimno, robaki są zmiennocieplne więc po wyjściu z pudełka wpełzn > ą w jakiś kąt i będą czekały na "lepsze czasy", nie będą żerować :) > e, szkoda, podobała mi się wizja, że robale wychodzą i wsuwają np. serek żółty ementaler, bo tacy z nich koneserzy :-P i potem nie masz ani robala, ani serka :-P > > > kiedyś, lata temu zapomniałem po powrocie z ryb wyjąć pudełko z robakami z plec > aka... po kilku dniach usłyszałem szelest dochodzący w plecaka, zajrzałem do śr > odka a tam w pudełku kłębiło się w ścisku dużo wielkich i tłustych much, to wyg > lądało straszniej niż małe, białe robaczki :) a, znaczy to są larwy zwyczajnych much, takich, co latają pod lampą? i co, wypuściłeś biedne zwierzątka? :-P > Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: Greenka ostrzegam! Jesz - nie czytaj 08.07.13, 19:55 maitresse.d.un.francais napisała: > a, znaczy to są larwy zwyczajnych much, takich, co latają pod lampą? tak > i co, wypuściłeś biedne zwierzątka? :-P raczej nie, ale nie pamiętam co z nimi zrobiłem, prawdopodobnie je jakoś unicestwiłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Greenka ostrzegam! Jesz - nie czytaj 08.07.13, 19:56 etam robaczki, muchy u mnie w pracy to są dopiero "eksponaty" XXL Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: Greenka ostrzegam! Jesz - nie czytaj 08.07.13, 19:57 mila2712 napisała: > etam robaczki, muchy > u mnie w pracy to są dopiero "eksponaty" XXL karaluchy? prusaki? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Greenka ostrzegam! Jesz - nie czytaj 08.07.13, 19:59 kawałki mózgów do badań, oskórowane tuszki lisów, krowie łby do badań i hit ostatnich dni borsuk i nietoperz 1 -0 dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
gree.nka Re: Greenka ostrzegam! Jesz - nie czytaj 08.07.13, 20:01 i te głowy w lodówce pewnie trzymają dyskretnie przesuwając na bok twarożek na śniadanie :D Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Greenka ostrzegam! Jesz - nie czytaj 08.07.13, 20:02 nie mamy specjalną lodówkę ........na zwłoki lodówka na serki w innym pomieszczeniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: Greenka ostrzegam! Jesz - nie czytaj 08.07.13, 20:01 mila2712 napisała: > kawałki mózgów do badań, oskórowane tuszki lisów, krowie łby do badań > i hit ostatnich dni borsuk i nietoperz > 1 -0 dla mnie masz etat u Frankensteina? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Greenka ostrzegam! Jesz - nie czytaj 08.07.13, 20:03 o dzięki za nową ksywkę dla szefowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Greenka ostrzegam! Jesz - nie czytaj 08.07.13, 20:04 mila2712 napisała: > o dzięki za nową ksywkę dla szefowej :) > stawiam że koleżanka od borsuka ma etat raczej na uczelni :-P Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Greenka ostrzegam! Jesz - nie czytaj 08.07.13, 20:06 nie w weterynarii ale borsuków nie tykam borsuk zdechł w gospodarstwie i został wysłany do badań w kierunku wścieklizny Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Greenka ostrzegam! Jesz - nie czytaj 08.07.13, 20:07 > borsuk zdechł w gospodarstwie i został wysłany do badań w kierunku wścieklizny a nietoperz zaraził się od niego :-P Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Greenka ostrzegam! Jesz - nie czytaj 08.07.13, 20:09 a nietoperza ktoś znalazł i narobił rabanu biedny taki malutki.....aż żal Odpowiedz Link Zgłoś
gree.nka Re: wakacje singla 08.07.13, 19:51 odpowiadając jeśli dobrze kojarzę robale - to są larwy muchy i one uwielbiają cuchnącą padlinę lub coś gnijąco ropiejącego , więc jeśli w lodówce coś takie jest to to wrąbią. są niezłe do oczyszczania zakażonych ran, których nie można wygoić niczym:) kiedyś czytałam gdzieś Odpowiedz Link Zgłoś
gree.nka Re: wakacje singla 08.07.13, 19:59 no trochę robi widziałam , tych też :) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: wakacje singla 08.07.13, 19:58 gree.nka napisała: > odpowiadając > jeśli dobrze kojarzę robale - to są larwy muchy i one uwielbiają cuchnącą padli > nę lub coś gnijąco ropiejącego , więc jeśli w lodówce coś takie jest to to wrąb > ią. hmmm myślę, że te ryby Hus wrąbie wcześniej :-p > są niezłe do oczyszczania zakażonych ran, których nie można wygoić niczym:) > kiedyś czytałam gdzieś Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: wakacje singla 08.07.13, 18:51 Ja bym połączyła przyjemne z pożytecznym, tzn jadę załatwić jakąś sprawę a przy okazji opracowuję trasówkę do zwiedzania. Poza tym wakacje nie muszą być w wakacje, miesiące wiosenno-jesienne też są fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: wakacje singla 08.07.13, 20:02 akle2 napisała: > Ja bym połączyła przyjemne z pożytecznym, tzn jadę załatwić jakąś sprawę a przy > okazji opracowuję trasówkę Miejscówka zamiast miejsca, trasówka zamiast trasy i co jeszcze? Dupówka zamiast dupy może? Odpowiedz Link Zgłoś
gree.nka Re: wakacje singla 08.07.13, 20:19 maitresse.d.un.francais napisała: > akle2 napisała: > > > Ja bym połączyła przyjemne z pożytecznym, tzn jadę załatwić jakąś sprawę > a przy > > okazji opracowuję trasówkę > > Miejscówka zamiast miejsca, trasówka zamiast trasy i co jeszcze? > Dupówka zamiast dupy może? oho, ktoś tu jest głodny :D Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: wakacje singla 08.07.13, 20:20 akle2 napisała: > Maitresse, zjedz snickersa ;) Nie mam, mam co innego. Poza tym jestem akurat nażarta jak smok. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
mm969696 Re: wakacje singla 09.07.13, 14:27 nie wiem co można robić samemu na urlopie. Ja muszę mieć zawsze co najmniej 8 osób ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: wakacje singla 10.07.13, 08:42 ja np wybywam nieraz sam w góry- lubie kilkunastogodzinne traski-lubie je robic sam szczegolnie jak pada i jest mgła a orla perc staje sie bardzo niebezpieczna:) zreszta w słoncu tez lubie bo wtedy piekne widoki- ogolnie jak opuszczam kwatere o 7 wracam o 21 chyba ze wpadam na antałowke sie pochlapac i odpoczac:) Odpowiedz Link Zgłoś
munnin Re: wakacje singla 11.07.13, 14:46 matko jak mi się samodzielny wyjazd, ale jeszcze nie w tym roku:( Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: wakacje singla 14.07.13, 22:39 jak singla i niezbyt kosztowne , to klops. jakbym był singlem, to stawałbym dzisiaj na głowie. nie wiem nawet na której. Odpowiedz Link Zgłoś