Gość: alpepe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.04, 19:39 tylko z jedną tezą Ziemkiewicza się zgadzam, polscy politycy en gros to banda prymitywów, żeby tylko prymitywów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Irena Re: Rafał Ziemkiewicz, dziennikarz, twórca litera IP: *.ols.vectranet.pl 31.07.04, 22:06 panie świetlicki i panie dyduch. jako kobietą , ze jestem i z kobietami przebywam na codzien, dziele szatnie, toalety publiczne, rozmiary garderby i prase tematyczną... nie znam żadnej coby sie w blaszano-bikiniowej kobiecie zaczytywała. Ani blaszane blachy na piersiach ani balchy na .. zadna z nich , z nas , ja, tego nei czyta, bo nie czyta, bo wolimy..w futrach, płnagiego Herkulesa... Męską filmową wersje. Chociażby dlatego Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Świetlicki i Dyduch,rozkoszne towarzycho 31.07.04, 22:20 GW trzyma ich,bo swego czasu WO zdobyły etykietkę dodatku feministycznego,a to oznacza w naszym pięknym kraju niemal klątwę. Czy ci dwaj panowie coś potrafią,poza wyrafinowanym stylistycznie wieszaniem psów? Będą te "wywiady" przeprowadzać do dziewięćdziesiątki? Gnojki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garbus Re: Świetlicki i Dyduch,rozkoszne towarzycho IP: 80.55.199.* 01.08.04, 21:07 to że mamy obecnie polityków prymitywów jest skutkiem powstania warszawskiego, w którym wyginęły najlepsze młode kadry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zb Re: Świetlicki i Dyduch,rozkoszne towarzycho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 21:38 ci, co mieli inklinacje na politykow, to sie ewakuowali z Warszawy jeszcze przed powstaniem a najpozniej pierwszego dnia. i z bezpiecznego dystansu zagrzewali do boju. przezyli i zostali slugusami komuny a ich dzieci politykami tej grupy trzymajacej wladze od 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Socjaldemokrata Rafał Ziemkiewicz - faszyzujący kołtun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 22:38 Wyborcza, chociaż jest gazetą prawicową, nie powinna zapraszać na swoje łamy faszyzującego kołtuna. To jeden z największych prymitywów i chamów pośród polskich dziennikarzy. Bardzo go bawi obrona różnych form autorytaryzmu i przemocy. Jest antyfeministą, homofobem, antydemokratą i przy okazji po prostu idiotą. Ale czemu tu się dziwić, biorąc pod uwagę, że poziom panującej publicystyki jest katastrofalnie niski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Wolę Ziemkiewicza od Duńskiej Królowej IP: *.chello.pl 02.08.04, 00:05 a był kiedyś nawet taki czas, że był moim ulubonym dziennikarzem (do napaści na Irak) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Tradycyjny idiota socjaldemokrata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 00:12 Człowieku skad ty się urwałeś? GW prawicowa? Rafał faszystą? Chłopie udaj się do lekarza. A kim jest socjaldemokrata? To w 99%: złodziej, permisywista, czlowiek bez zasad moralnych ogólnie bezmózgowiec. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RWerp Re: Tradycyjny idiota socjaldemokrata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 00:28 Misiu, nie denerwuj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Tradycyjny idiota socjaldemokrata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 00:42 Ja się nie denerwuje kolego tylko szkoda mi tego kraju. Pełno takich czerwonych oszołomów, którzy rujnują go pod każdym względem, tak gospodarczym jak i intelektualnym. To mnie jedynie boli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Socjaldemokrata Ziemkiewicz - stuknięty bojówkarz prawicowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 01:28 Ziemkiewicz jest prawicowym świrem, który obsesyjnie nie lubi jakiejkolwiek postępowej myśli. Obyczajowo broni on kołtunów z LPR, a ekonomicznie popiera zradykalizowaną wersję neoliberalnych teologów z PO. Razem daje to neofaszystów z UPR. Co do gw jest to gazeta prawicowa, bo broni istotnej roli kleru, bredni papieża, bełkotu ćwierćinteligentów typu Mazowiecki, dosyć tradycyjnego modelu rodziny, jak też neoliberalizmu ekonomicznego. Czyli jest to typowa prawicowa gazeta. Odpowiedz Link Zgłoś
jarro69 Re: Ziemkiewicz - stuknięty bojówkarz prawicowy 02.08.04, 09:04 he, he, he, człowieku, zanim coś napiszesz poznaj znaczenie słów których chcesz użyć, czy Ty w ogóle wiesz co to jest faszyzm i z czego on się wywodzi? Wg Ciebie liberalizm=faszyzm? Coś Ci się pomieszało kolego, to socjalizm=faszyzm. Popatrz do jakich wzorców odwoływali się hitler, mussolini, stalin. A jak przeczytasz i zrozumiesz to dopiero wtedy coś napisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Junkier Socjaldemokraci: banda żydobolszewickich łachudrów IP: 62.181.161.* 02.08.04, 12:39 Masz interent to sobie anonimowo pobluzgaj zydobolszewicki pomiocie. W normalnym panstwie wszelkich lewicowych kundli wysle sie na Kube albo do Korei Pln. Tam poznaja swoj socjaldemokratyczny raj i nie beda zasmiecac polskiej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msz Re: Rafał Ziemkiewicz - faszyzujący kołtun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 00:31 buhahahahaha wybiórcza prawicowa buhahahaha dzięki, rozbawiłeś mnie ja czytam to pisemko tylko żeby się dowiedzieć co tam po lewej stronie piszczy a tego co piszesz o Ziemkiewiczu nie skomentuje - to jeden z lepszych felietonistów w Polsce (vide Jego felietony w "Najwyższym CZASIE!") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Socjaldemokrata Jak nisko upada gw drukując takiego kołtuna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 01:37 W Polsce jest bardzo wielu głupich dziennikarzy, ale Ziemkiewicz większość z nich bije swoim prymitywizmem. Podnieca się swoim radykalizmem, który polega na jego nienawiści do gejów albo feministek. Agresywny, prowincjonalny, ultraprawicowy kołtun. Podobnie zresztą jak pisemka w rodzaju Najwyższego czasu, Naszego dziennika, Wprostu, Super Expressu. Właściwie nie warto byłoby na niego zwracać uwagi, bo to człowiek tak głupi, że aż biedny, tylko niestety takich pajaców zapraszają w Polsce do masowych mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitroo Re: Jak nisko upada gw drukując takiego kołtuna IP: *.herby.kielce.pl / *.herby.kielce.pl 02.08.04, 16:53 rewelacja... wrzucenie do jedeng owora "wprost" "naszego dziennika" i "se".. -to już świadczy z kim mamy doczynienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitroo Re: Jak nisko upada gw drukując takiego kołtuna IP: *.herby.kielce.pl / *.herby.kielce.pl 02.08.04, 16:54 rewelacja... wrzucenie do jednego worka "wprost", "naszego dziennika" i "se".. - to już świadczy z kim mamy doczynienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eloelo... Re: Rafał Ziemkiewicz - faszyzujący kołtun IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.08.04, 01:05 Ale kogo interesuje zdanie idioty? Badz cichutko.... Odpowiedz Link Zgłoś
andrasz Re: Rafał Ziemkiewicz - faszyzujący kołtun 02.08.04, 12:27 Jaki tam z ciebie "socjaldemokrata". Ty jesteś zwykły komuszek, na dodatek niewychowany i wypowiadający się na temat kogoś, o kim tylko słyszał od innych podobnych sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Re: Rafał Ziemkiewicz - faszyzujący kołtun IP: 213.77.20.* 24.09.04, 09:32 Hahahahahaha GW gazetą prawicową - naprawde wiele już słyszałem w życiu, ale to chyba wyśle znajomym, żeby się dowiedzieli jaki jest prawdziwy profil GW. Już pomijam ten bzdet o Ziemkiewiczu, bo to jeszcze się mieści w kategoii niepofałdowanego mózgu lewaka, ale z tą GW to naprawde mistrzostwo świata. A co do poziomu tzw. publicystki to widać, że ten "socjaldemokratyczny" jest b. wysoki, wystarczy przeczytać rzeczony post i policzyć epitetów, bez ani jednego rzeczowego argumentu. Pan żeś chyba taki socjaldemokrata od Bieruta, albo Gomułki... Odpowiedz Link Zgłoś
sw_katarzyna Re: Rafał Ziemkiewicz, dziennikarz, twórca litera 02.08.04, 08:18 facet jak ja Ciebie lubię...masz racje kobiety robią za facetów..tak sobie myśle..moze sama naprawię cieknący kran? ;)) bo moj partner to za przeproszeniem dupa wolowa ? :)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aqwert Re: Rafał Ziemkiewicz, dziennikarz, twórca litera 02.08.04, 09:04 Twój partner świadczy o tobie. Jak kobiety lubią wołowinę, to ją mają. Ps. Jaki jest koń kazdy widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paragon72@o2.pl Re: Rafał Ziemkiewicz, dziennikarz, twórca litera IP: *.mtp.com.pl / 193.23.51.* 02.08.04, 10:44 Pana Rafała, czytam od hmmm... na pewno od ponad 10 lat. Szkoda że publicystyka zajmuje Mu tyle czasu, że braknie czasu na literaturę. Zachęcałbym żeby zarówno zwolennicy jak i przeciwnicy poczytali coś więcej poza lekkim wywiadem w Wysokich Obcasach. Na pewno w oczach każdego "młodego zanngażowanego socjaldemokraty-antyfaszysty" jego poglądy to "faszyzm". I chwała Bogu. To bardziej świadczy o ich ignorancji (zazwyczaj nie odróżniają nazimu od faszyzmu) oraz niskim poziomie kultury (obrzucanie inwektywami też może być albo waleniem młotkiem, albo kłuciem szpadą - przeciwnicy p. Ziemkiewicza zazwyczaj machają na oślep obuchem). Poziom polemiki świadczy także o wąskich horyzontach. Polemiści zazwyczaj nie czytają nic poza własnym gettem "antyfaszystowskim" - i tak naprawdę nie znają poglądów swych przeciwników ideowych (jeśli już to z drugiej ręki). Nadmienię, że Ziemkiewicz klika razy wspominał, że regularnie zagląda do pism feministycznych, lewackich i tym podobnych - żeby - jeśli krytykuje, wiedzieć co mu się nie podoba i dlaczego. I atakuje swych przeciwników z maestrią nieczęsto widzianą na polskiej scenie społeczno-politycznej. Po lewej stronie publicystyki podobnego poziomu zagęszczenia ironii, logiki i dobrego smaku niestety nie dostrzegam. Na szczęście honor lewicy ratują politycy - tacy jak M.Borowski czy prof. Nałęcz. Wraz z takimi politykami prawicy, jak chociażby Z.Gilowska udowadniają, że że jeśli politycy sa bandą prymitywów - to właśnie "en gros". A kto będzie nami rządził - prymitywi czy ludzie na poziomi - jakoś tam zależy od nas samych. Korzystajmy z tej demokracji - chorej jak każda demokracja. Bo na nomokrację czy też zdrowy ustrój republikański na razie nie mamy co liczyć. Powodzenia, Panie Rafale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DrAcula Re: Rafał Ziemkiewicz, dziennikarz, twórca litera IP: 213.227.108.* 02.08.04, 11:52 Najpierw przeczytałem dyskusję, a potem dopiero artykuł, bo aż mnie zadziwiła temperatura polemiki. Niestety, ja słabo znam"tfurczośc" p. Ziemkiewicza, ale z tego artykuliku wychodzi kołtun jak malowany, a to czy pra-czy lewicowy.....nie ma wiekszego znaczenia. Panie Z., a gdyby wiekszośc ludzkosci to byli celibatariusze w sutannach, a mniejszośc ludzie świeccy, to co by to było? Glupie pytanie? Nie głupsze niz w artykule... Odpowiedz Link Zgłoś
apetyt_na_zycie Taki antykobiecy gość w piśmie podobno kobiecym :( 02.08.04, 11:59 Patrz: Nie ma takich wrednych wróżek (czyt. które zamieniałyby faceta w kobietę, bo to faktycznie szczyt wredności - zrobić facetowi cos tak strasznego) wrrrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
gotrek Re: Taki antykobiecy gość w piśmie podobno kobiec 02.08.04, 15:32 Chyba coś przegapiłaś - on mówił o zamienieniu się w jedną z dwóch, bardzo konkretnych kobiet... :-) Pozdrowionka, Odpowiedz Link Zgłoś
andrasz Re: Taka kobieca logika? 02.08.04, 15:44 No zaraz. Ilekroć sięgnę po pismo kobiece, czytam, że być kobietą jest zdecydowanie gorzej, że kobiety muszą tyrać na dwa etaty, są dyskryminowane przy wypłacie, molestowane i tak dalej - a kiedy facet stwierdza, że wrózka, która by go zamieniła w kobietę, zrobiłaby coś wrednego, to to jest antykobiece? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Pecunia non olet IP: *.firstlogic.com 02.08.04, 16:38 A ja pamietam jak ta korwinowska k..wa odmawiala Wyborcza od czci i wiary. A jednak pecunia non olet, panie ziemkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitroo Re: Pecunia non olet IP: *.herby.kielce.pl / *.herby.kielce.pl 02.08.04, 16:51 ziemkiewicz powiedział, że nigdy nie napisze nic w W i trybunie -a to co innego niż udzielenie wywiadu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Re: Rafał Ziemkiewicz, dziennikarz, twórca litera IP: 217.31.67.* 02.08.04, 17:06 ale tak to nie powiem, tak to pan swietlicki marcin i pan grześ dyduch podoba mi sie. i wcale nie obraża mnie to ani przez chwile. uśmiecham sie jak czytam. pozytywnie raczej bardziej. nic kłamstwem prawie nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Rafał Ziemkiewicz, dziennikarz, twórca litera IP: 217.31.67.* 02.08.04, 17:21 ai tak pan świetlicki marcin i pan dyduch grześ podoba mi się. i mnie nie obraża to, bo to nieobrazające ani troche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludwika O mój Boże... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 17:54 Ale się wystraszyłam.Wg.P Rafała mój syn ma przechlapane.Dwie siostry,ja,ojciec nie żyje od 11 lat,żadnego wujka ani dziadka[nie żyją] i właśnie skończył 16 lat.Teraz czytam,że"Nie bardzo wierzę w to, żeby chłopiec mógł wyrosnąć na normalnego mężczyznę, kiedy w domu nie ma mężczyzny, którego by mógł szanować."Redaktorze R.Z.!,wszyscy ludzie dobrej woli!Ratunku!Co robić?Póki co syn sprawia wrażenie normalnego.A ja za mąż się nie wybieram,ale chyba zacznę z lękiem patrzeć w przyszłość...Tylko czy P.RZ ma monopol na wydawanie takich opinii? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Smakowity wywiadzik... 02.08.04, 18:01 Smakowity wywiadzik, delikatny i nie sądzę by bolesny dla kobiet... Wszak jak dokoła jest każdy widzi... Szkoda tylko, że tak smaczne danie zostało spaskudzone odrobiną gówna w rodzaju wypowiedzi niejakiego "socjaldemokraty" czyt: czerwonego nazisty od "postępu"... Odpowiedz Link Zgłoś