Dodaj do ulubionych

Rafał Ziemkiewicz, dziennikarz, twórca literatu...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.04, 19:39
tylko z jedną tezą Ziemkiewicza się zgadzam, polscy politycy en gros to banda
prymitywów, żeby tylko prymitywów.
Obserwuj wątek
    • Gość: Irena Re: Rafał Ziemkiewicz, dziennikarz, twórca litera IP: *.ols.vectranet.pl 31.07.04, 22:06
      panie świetlicki i panie dyduch. jako kobietą , ze jestem i z kobietami
      przebywam na codzien, dziele szatnie, toalety publiczne, rozmiary garderby i
      prase tematyczną... nie znam żadnej coby sie w blaszano-bikiniowej kobiecie
      zaczytywała. Ani blaszane blachy na piersiach ani balchy na .. zadna z nich , z
      nas , ja, tego nei czyta, bo nie czyta, bo wolimy..w futrach, płnagiego
      Herkulesa... Męską filmową wersje. Chociażby dlatego
      • kochanica.francuza Świetlicki i Dyduch,rozkoszne towarzycho 31.07.04, 22:20
        GW trzyma ich,bo swego czasu WO zdobyły etykietkę dodatku feministycznego,a to
        oznacza w naszym pięknym kraju niemal klątwę.

Czy ci dwaj panowie coś potrafią,poza wyrafinowanym stylistycznie wieszaniem
        psów? Będą te "wywiady" przeprowadzać do dziewięćdziesiątki?
        Gnojki.
        • Gość: garbus Re: Świetlicki i Dyduch,rozkoszne towarzycho IP: 80.55.199.* 01.08.04, 21:07
          to że mamy obecnie polityków prymitywów jest skutkiem powstania warszawskiego,
          w którym wyginęły najlepsze młode kadry
          • Gość: zb Re: Świetlicki i Dyduch,rozkoszne towarzycho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 21:38
            ci, co mieli inklinacje na politykow, to sie ewakuowali z Warszawy jeszcze przed powstaniem a najpozniej pierwszego dnia. i z bezpiecznego dystansu zagrzewali do boju. przezyli i zostali slugusami komuny a ich dzieci politykami tej grupy trzymajacej wladze od 15 lat.
    • Gość: Socjaldemokrata Rafał Ziemkiewicz - faszyzujący kołtun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 22:38
      Wyborcza, chociaż jest gazetą prawicową, nie powinna zapraszać na swoje łamy
      faszyzującego kołtuna. To jeden z największych prymitywów i chamów pośród
      polskich dziennikarzy. Bardzo go bawi obrona różnych form autorytaryzmu i
      przemocy. Jest antyfeministą, homofobem, antydemokratą i przy okazji po prostu
      idiotą. Ale czemu tu się dziwić, biorąc pod uwagę, że poziom panującej
      publicystyki jest katastrofalnie niski.
      • Gość: Jędrzej Wolę Ziemkiewicza od Duńskiej Królowej IP: *.chello.pl 02.08.04, 00:05
        a był kiedyś nawet taki czas, że był moim ulubonym dziennikarzem (do napaści
        na Irak)
      • Gość: miś Re: Tradycyjny idiota socjaldemokrata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 00:12
        Człowieku skad ty się urwałeś? GW prawicowa? Rafał faszystą? Chłopie udaj się
        do lekarza. A kim jest socjaldemokrata? To w 99%: złodziej, permisywista,
        czlowiek bez zasad moralnych ogólnie bezmózgowiec. Pozdro
        • Gość: RWerp Re: Tradycyjny idiota socjaldemokrata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 00:28
          Misiu, nie denerwuj się.
          • Gość: miś Re: Tradycyjny idiota socjaldemokrata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 00:42
            Ja się nie denerwuje kolego tylko szkoda mi tego kraju. Pełno takich czerwonych
            oszołomów, którzy rujnują go pod każdym względem, tak gospodarczym jak i
            intelektualnym. To mnie jedynie boli
        • Gość: Socjaldemokrata Ziemkiewicz - stuknięty bojówkarz prawicowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 01:28
          Ziemkiewicz jest prawicowym świrem, który obsesyjnie nie lubi jakiejkolwiek
          postępowej myśli. Obyczajowo broni on kołtunów z LPR, a ekonomicznie popiera
          zradykalizowaną wersję neoliberalnych teologów z PO. Razem daje to neofaszystów
          z UPR. Co do gw jest to gazeta prawicowa, bo broni istotnej roli kleru, bredni
          papieża, bełkotu ćwierćinteligentów typu Mazowiecki, dosyć tradycyjnego modelu
          rodziny, jak też neoliberalizmu ekonomicznego. Czyli jest to typowa prawicowa
          gazeta.
          • jarro69 Re: Ziemkiewicz - stuknięty bojówkarz prawicowy 02.08.04, 09:04
            he, he, he, człowieku, zanim coś napiszesz poznaj znaczenie słów których chcesz
            użyć, czy Ty w ogóle wiesz co to jest faszyzm i z czego on się wywodzi? Wg
            Ciebie liberalizm=faszyzm? Coś Ci się pomieszało kolego, to socjalizm=faszyzm.
            Popatrz do jakich wzorców odwoływali się hitler, mussolini, stalin. A jak
            przeczytasz i zrozumiesz to dopiero wtedy coś napisz.
          • Gość: Junkier Socjaldemokraci: banda żydobolszewickich łachudrów IP: 62.181.161.* 02.08.04, 12:39
            Masz interent to sobie anonimowo pobluzgaj zydobolszewicki pomiocie. W
            normalnym panstwie wszelkich lewicowych kundli wysle sie na Kube albo do Korei
            Pln. Tam poznaja swoj socjaldemokratyczny raj i nie beda zasmiecac polskiej
            ziemi.
      • Gość: msz Re: Rafał Ziemkiewicz - faszyzujący kołtun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 00:31
        buhahahahaha wybiórcza prawicowa buhahahaha
        dzięki, rozbawiłeś mnie
        ja czytam to pisemko tylko żeby się dowiedzieć co tam po lewej stronie piszczy
        a tego co piszesz o Ziemkiewiczu nie skomentuje - to jeden z lepszych
        felietonistów w Polsce (vide Jego felietony w "Najwyższym CZASIE!")
        • Gość: Socjaldemokrata Jak nisko upada gw drukując takiego kołtuna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 01:37
          W Polsce jest bardzo wielu głupich dziennikarzy, ale Ziemkiewicz większość z
          nich bije swoim prymitywizmem. Podnieca się swoim radykalizmem, który polega na
          jego nienawiści do gejów albo feministek. Agresywny, prowincjonalny,
          ultraprawicowy kołtun. Podobnie zresztą jak pisemka w rodzaju Najwyższego
          czasu, Naszego dziennika, Wprostu, Super Expressu. Właściwie nie warto byłoby
          na niego zwracać uwagi, bo to człowiek tak głupi, że aż biedny, tylko niestety
          takich pajaców zapraszają w Polsce do masowych mediów.
          • Gość: nitroo Re: Jak nisko upada gw drukując takiego kołtuna IP: *.herby.kielce.pl / *.herby.kielce.pl 02.08.04, 16:53
            rewelacja... wrzucenie do jedeng owora "wprost" "naszego dziennika" i "se".. -to już świadczy z kim mamy doczynienia...
          • Gość: nitroo Re: Jak nisko upada gw drukując takiego kołtuna IP: *.herby.kielce.pl / *.herby.kielce.pl 02.08.04, 16:54
            rewelacja... wrzucenie do jednego worka "wprost", "naszego dziennika" i "se".. - to już świadczy z kim mamy doczynienia...
      • Gość: eloelo... Re: Rafał Ziemkiewicz - faszyzujący kołtun IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.08.04, 01:05
        Ale kogo interesuje zdanie idioty? Badz cichutko....
      • andrasz Re: Rafał Ziemkiewicz - faszyzujący kołtun 02.08.04, 12:27
        Jaki tam z ciebie "socjaldemokrata". Ty jesteś zwykły komuszek, na dodatek
        niewychowany i wypowiadający się na temat kogoś, o kim tylko słyszał od innych
        podobnych sobie.
      • Gość: PW Re: Rafał Ziemkiewicz - faszyzujący kołtun IP: 213.77.20.* 24.09.04, 09:32
        Hahahahahaha GW gazetą prawicową - naprawde wiele już słyszałem w życiu, ale to
        chyba wyśle znajomym, żeby się dowiedzieli jaki jest prawdziwy profil GW. Już
        pomijam ten bzdet o Ziemkiewiczu, bo to jeszcze się mieści w kategoii
        niepofałdowanego mózgu lewaka, ale z tą GW to naprawde mistrzostwo świata.
        A co do poziomu tzw. publicystki to widać, że ten "socjaldemokratyczny" jest b.
        wysoki, wystarczy przeczytać rzeczony post i policzyć epitetów, bez ani
        jednego rzeczowego argumentu. Pan żeś chyba taki socjaldemokrata od Bieruta,
        albo Gomułki...
    • sw_katarzyna Re: Rafał Ziemkiewicz, dziennikarz, twórca litera 02.08.04, 08:18
      facet jak ja Ciebie lubię...masz racje kobiety robią za facetów..tak sobie
      myśle..moze sama naprawię cieknący kran? ;)) bo moj partner to za
      przeproszeniem dupa wolowa ? :)) pozdrawiam
      • aqwert Re: Rafał Ziemkiewicz, dziennikarz, twórca litera 02.08.04, 09:04
        Twój partner świadczy o tobie. Jak kobiety lubią wołowinę, to ją mają.
        Ps. Jaki jest koń kazdy widzi.
    • Gość: paragon72@o2.pl Re: Rafał Ziemkiewicz, dziennikarz, twórca litera IP: *.mtp.com.pl / 193.23.51.* 02.08.04, 10:44
      Pana Rafała, czytam od hmmm... na pewno od ponad 10 lat. Szkoda że publicystyka
      zajmuje Mu tyle czasu, że braknie czasu na literaturę. Zachęcałbym żeby zarówno
      zwolennicy jak i przeciwnicy poczytali coś więcej poza lekkim wywiadem w
      Wysokich Obcasach. Na pewno w oczach każdego "młodego zanngażowanego
      socjaldemokraty-antyfaszysty" jego poglądy to "faszyzm". I chwała Bogu. To
      bardziej świadczy o ich ignorancji (zazwyczaj nie odróżniają nazimu od
      faszyzmu) oraz niskim poziomie kultury (obrzucanie inwektywami też może być
      albo waleniem młotkiem, albo kłuciem szpadą - przeciwnicy p. Ziemkiewicza
      zazwyczaj machają na oślep obuchem). Poziom polemiki świadczy także o wąskich
      horyzontach. Polemiści zazwyczaj nie czytają nic poza własnym
      gettem "antyfaszystowskim" - i tak naprawdę nie znają poglądów swych
      przeciwników ideowych (jeśli już to z drugiej ręki). Nadmienię, że Ziemkiewicz
      klika razy wspominał, że regularnie zagląda do pism feministycznych, lewackich
      i tym podobnych - żeby - jeśli krytykuje, wiedzieć co mu się nie podoba i
      dlaczego. I atakuje swych przeciwników z maestrią nieczęsto widzianą na
      polskiej scenie społeczno-politycznej. Po lewej stronie publicystyki podobnego
      poziomu zagęszczenia ironii, logiki i dobrego smaku niestety nie dostrzegam. Na
      szczęście honor lewicy ratują politycy - tacy jak M.Borowski czy prof. Nałęcz.
      Wraz z takimi politykami prawicy, jak chociażby Z.Gilowska udowadniają, że że
      jeśli politycy sa bandą prymitywów - to właśnie "en gros". A kto będzie nami
      rządził - prymitywi czy ludzie na poziomi - jakoś tam zależy od nas samych.
      Korzystajmy z tej demokracji - chorej jak każda demokracja. Bo na nomokrację
      czy też zdrowy ustrój republikański na razie nie mamy co liczyć. Powodzenia,
      Panie Rafale.
    • Gość: DrAcula Re: Rafał Ziemkiewicz, dziennikarz, twórca litera IP: 213.227.108.* 02.08.04, 11:52
      Najpierw przeczytałem dyskusję, a potem dopiero artykuł, bo aż mnie zadziwiła
      temperatura polemiki. Niestety, ja słabo znam"tfurczośc" p. Ziemkiewicza, ale z
      tego artykuliku wychodzi kołtun jak malowany, a to czy pra-czy lewicowy.....nie
      ma wiekszego znaczenia. Panie Z., a gdyby wiekszośc ludzkosci to byli
      celibatariusze w sutannach, a mniejszośc ludzie świeccy, to co by to było?
      Glupie pytanie? Nie głupsze niz w artykule...
    • apetyt_na_zycie Taki antykobiecy gość w piśmie podobno kobiecym :( 02.08.04, 11:59
      Patrz: Nie ma takich wrednych wróżek (czyt. które zamieniałyby faceta w
      kobietę, bo to faktycznie szczyt wredności - zrobić facetowi cos tak
      strasznego) wrrrr....
      • gotrek Re: Taki antykobiecy gość w piśmie podobno kobiec 02.08.04, 15:32
        Chyba coś przegapiłaś - on mówił o zamienieniu się w jedną z dwóch, bardzo
        konkretnych kobiet... :-)

Pozdrowionka,
      • andrasz Re: Taka kobieca logika? 02.08.04, 15:44
        No zaraz. Ilekroć sięgnę po pismo kobiece, czytam, że być kobietą jest
        zdecydowanie gorzej, że kobiety muszą tyrać na dwa etaty, są dyskryminowane
        przy wypłacie, molestowane i tak dalej - a kiedy facet stwierdza, że wrózka,
        która by go zamieniła w kobietę, zrobiłaby coś wrednego, to to jest
        antykobiece?
    • Gość: abc Pecunia non olet IP: *.firstlogic.com 02.08.04, 16:38
      A ja pamietam jak ta korwinowska k..wa odmawiala Wyborcza od czci i wiary. A
      jednak pecunia non olet, panie ziemkiewicz.
      • Gość: nitroo Re: Pecunia non olet IP: *.herby.kielce.pl / *.herby.kielce.pl 02.08.04, 16:51
        ziemkiewicz powiedział, że nigdy nie napisze nic w W i trybunie -a to co innego niż udzielenie wywiadu
    • Gość: Irena Re: Rafał Ziemkiewicz, dziennikarz, twórca litera IP: 217.31.67.* 02.08.04, 17:06
      ale tak to nie powiem, tak to pan swietlicki marcin i pan grześ dyduch podoba
      mi sie.
      i wcale nie obraża mnie to ani przez chwile. uśmiecham sie jak czytam.
      pozytywnie raczej bardziej.
      nic kłamstwem prawie nie było
    • Gość: irena Re: Rafał Ziemkiewicz, dziennikarz, twórca litera IP: 217.31.67.* 02.08.04, 17:21
      ai tak pan świetlicki marcin i pan dyduch grześ podoba mi się.
      i mnie nie obraża to, bo to nieobrazające ani troche
      • Gość: Ludwika O mój Boże... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 17:54
        Ale się wystraszyłam.Wg.P Rafała mój syn ma przechlapane.Dwie siostry,ja,ojciec
        nie żyje od 11 lat,żadnego wujka ani dziadka[nie żyją] i właśnie skończył 16
        lat.Teraz czytam,że"Nie bardzo wierzę w to, żeby chłopiec mógł wyrosnąć na
        normalnego mężczyznę, kiedy w domu nie ma mężczyzny, którego by mógł
        szanować."Redaktorze R.Z.!,wszyscy ludzie dobrej woli!Ratunku!Co robić?Póki co
        syn sprawia wrażenie normalnego.A ja za mąż się nie wybieram,ale chyba zacznę z
        lękiem patrzeć w przyszłość...Tylko czy P.RZ ma monopol na wydawanie takich
        opinii?
    • pan_pndzelek Smakowity wywiadzik... 02.08.04, 18:01
      Smakowity wywiadzik, delikatny i nie sądzę by bolesny dla kobiet... Wszak jak
      dokoła jest każdy widzi... Szkoda tylko, że tak smaczne danie zostało
      spaskudzone odrobiną gówna w rodzaju wypowiedzi niejakiego "socjaldemokraty"
      czyt: czerwonego nazisty od "postępu"...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka