Dodaj do ulubionych

Jakie jest Wasze zdanie

26.08.13, 15:56
Hej,
jest taka sytuacja. Mąż do swojej żony na imprezie ze znajomymi z pracy po dawce alkoholu mówi jej pełen radości, że podoba mu się koleżanka z pracy.
Wiem, że ten osobnik po tym jak żona mu zrobiła awanturę uważa, że nic się nie stało, że to był żart, że tak nie myśli itd. Jaka byłaby Wasza reakcja bo ja osobiście byłabym takim tekstem urażona i czułabym się w jakimś sensie zdradzona. Byłoby mi cholernie przykro, nawet jeśli byłoby to powiedziane pod wpływem alkoholu.
Proszę kulturalnie wyrażać swoje zdanie bez względu na to jakie kto ma zdanie.
Obserwuj wątek
    • jeriomina Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 16:07
      IMHO nie ma wymówki, że "po pijaku się nie liczy" :)
    • fomica Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 16:17
      Z jednej strony miłe to nie jest, wiadomo.
      Z drugiej strony... Gdyby koleżanka byla poważnym zagrożeniem, facet na torturach nie wygadałby tego żonie. Zaprzeczałby, motał i wykręcał kota ogonem. Fakt, palnął bardzo głupio, ale takie wyznanie oznacza, że potraktował żonę jak kumpla, a nie jak szacowną małżonke przed która trzeba ukrywac myśli. Sądze że po takim wyznaniu nie ma się czego obawiać, bo sprawa jest "spalona", juz nie ma uroku owocu zakazanego, facet się wstydzi że go tak alkohol rozłożył i wie że koleżanka nie ma sie co pokazywać zbyt blisko.
      Ja bym była wściekła, ale bardziej na to że on jest taki bezmyślny i tak głupio sprawił mi przykrość, a nie z powodu zdrady.
    • grassant Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 16:21
      skłamał?
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 17:20
      Na sugestię że coś takiego zasługuje na awanturę zareagowałbym serdecznym i szczerym śmiechem...

Tylko kobieta niezbyt bystra (oryginalnie było "idiotka" ale miało być kulturalne :D) mogłaby uważać że mężowi podoba się tylko jedna kobieta na świecie.
      • maitresse.d.un.francais Rozumiem, że my też możemy 26.08.13, 17:34
        opowiadać mężom radośnie, kto nam się podoba.
      • x.i Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 17:38
        g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

> Na sugestię że coś takiego zasługuje na awanturę zareagowałbym serdecznym i szc
        > zerym śmiechem...
        >
        > Tylko kobieta niezbyt bystra (oryginalnie było "idiotka" ale miało być kultural
        > ne :D) mogłaby uważać że mężowi podoba się tylko jedna kobieta na świecie.
        >

tylko niezbyt bystry facet zwierza się z takich rzeczy żonie po pijaku na imprezie
      • x.i Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 17:52
        g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

> Na sugestię że coś takiego zasługuje na awanturę zareagowałbym serdecznym i szc
        > zerym śmiechem...
        >
        > Tylko kobieta niezbyt bystra (oryginalnie było "idiotka" ale miało być kultural
        > ne :D) mogłaby uważać że mężowi podoba się tylko jedna kobieta na świecie.
        >

żeby ci unaocznić sens takiej wtopy może taka analogia:

w sypialni żona się zwierza: "wiesz, skarbie, mój były miał większego"
        i według twojej filozofii mąż powinien się serdecznie uśmiechnąć i docenić szczerość żony, bo chyba tylko kretyn może uważać że jego narząd jest największy na świecie :)
        • joan_s Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 18:00
          Hahaha, to jest genialne. Oba teksty odzwierciedlają stanowiska obu płci w takiej i podobnych kwestiach. Kobieta powinna być tolerancyjna i machnąć ręka, ale facet by strzelił taką obrazę, że szkoda gadać.
        • lesnik5 Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 18:01
          x.i napisała:

> żeby ci unaocznić sens takiej wtopy może taka analogia:
          >
          > w sypialni żona się zwierza: "wiesz, skarbie, mój były miał większego"

Nie, ten przykład to jest ze 4 poziomy wyżej. Równy mężowskiemu, po rozebraniu żony "wiesz kochanie, ale moja była to miała ładniejsze cycki niż Ty".

Tylko naiwna idiotka może uważać, że jej mężowi nie podobają się też inne kobiety. A podobno szczerość jest w cenie, tak przynajmniej mówią kobiety?
          • x.i Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 18:05
            lesnik5 napisał:

> x.i napisała:
            >
            >
            > > żeby ci unaocznić sens takiej wtopy może taka analogia:
            > >
            > > w sypialni żona się zwierza: "wiesz, skarbie, mój były miał większego"
            >
            > Nie, ten przykład to jest ze 4 poziomy wyżej.

oczywiście że dla ciebie jest wyżej, bo dotyka ego mężczyzny a nie kobiety :)
            włącz empatię i pomyśl że jest w tym sporo analogii.

> Tylko naiwna idiotka może uważać, że jej mężowi nie podobają się też inne kobie
            > ty. A podobno szczerość jest w cenie, tak przynajmniej mówią kobiety?

tylko skończony kretyn może uważać że jego przyrząd jest największym jaki widziała żona. pytanie teraz czy chce o tym słuchać. to jak, szczerość jest w cenie czy nie zawsze?
      • rekreativa Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 18:17
        Przecież to zupełnie nie o to chodzi...
        Że facetowi podobają się inne kobiety (i miałby chęć się z nimi bzyknąć), a kobiecie inni faceci (i miałaby chęć się z nimi bzyknąć) to jest pewna oczywistość, ale taka niewymawialna oczywistość.
        Bo właściwie w jakim celu miałabym lecieć do męża z takim tekstem:
        " Wiesz, strasznie mi się podoba ten nowy kolega w pracy. No mówię ci, chyba najseksowniejszy facet, jakiego widziałam."?
        I w drugą stronę: ja WIEM, że mojemu mężowi podobają się również inne kobiety, ale nie mam ochoty o tym słuchać.
        Ty masz ochotę słuchać od swojej kobiety, że jakiś X był zajebisty w łóżku, albo że na widok Y miękną jej kolana?
        • joan_s Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 18:26
          Zgadzam się z tym. Widzę jednak, że niektórzy będą licytować się teraz chyba w szczególności są to faceci.

• repsss Re: Jakie jest Wasze zdanie 27.08.13, 08:35
            Chyba nie, bo do miejsca w którym się podpięłaś licytowało się 2 męzczyzn i 3 kobiety.
      • ursyda Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 18:24
        Tylko idiota (nie bawię się w takich przypadkach w kulturę) radośnie obwieszczałby to żonie i całemu światu:/
    • lesnik5 Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 17:26
      joan_s napisała:

> Jaka byłaby Wasza reakcja bo ja os
      > obiście byłabym takim tekstem urażona i czułabym się w jakimś sensie zdradzona.

Zdradzona? No, na prawdę?

Takie reakcje występują chyba u kobiet, których poczucie własnej wartości jest zerowe.

• joan_s Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 17:47
        Zdradzona to może rzeczywiście źle dobrane słowo bo nie chodzi tu o stricte o zdradę.
        • lesnik5 Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 17:57
          A Ty to byś wolała, żeby Twój mąż był z Tobą bo chce, czy dlatego, że nie ma na świecie innych kobiet (bo tak się składa, że są)?
          • maitresse.d.un.francais Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 18:26
            lesnik5 napisał:

> A Ty to byś wolała, żeby Twój mąż był z Tobą bo chce, czy dlatego, że nie ma na
            > świecie innych kobiet (bo tak się składa, że są)?

I dlatego trzeba koniecznie po pijaku oznajmiać, że nam się podobają?

Twoja dziewczyna/żona (o ile taką masz) informuje cię radośnie: Wiesz, a Jasiu to jest od ciebie o tyyyle mądrzejszy, a Piotrek przystojniejszy... itd.
            • lesnik5 Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 18:46
              maitresse.d.un.francais napisała:

> Twoja dziewczyna/żona (o ile taką masz) informuje cię radośnie: Wiesz, a Jasiu
              > to jest od ciebie o tyyyle mądrzejszy, a Piotrek przystojniejszy... itd.

Nigdy tak nie mówiła, zakładam, że dlatego, że ja jestem najmądrzejszy, najprzystojniejszy oraz też najskromniejszy.
              • maitresse.d.un.francais Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 19:03

> Nigdy tak nie mówiła, zakładam, że dlatego, że ja jestem najmądrzejszy, najprzy
                > stojniejszy oraz też najskromniejszy.

Aha, czyli chłopy zakładają, że np. jak im nikt nie mówi, że mają wielki kałdun, to znaczy, że nie mają. :-PPP Haha.
              • maitresse.d.un.francais Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 19:04

> Nigdy tak nie mówiła, zakładam, że dlatego, że ja jestem najmądrzejszy, najprzy
                > stojniejszy oraz też najskromniejszy.

A po pijaku nie informowała cię radośnie, że podoba jej się jakiś inny facet?
                • bakejfii Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 19:15
                  Tego gostka to pewnie pies z kulawa noga by nie potrzebowal na dluzsza mete.Jedzie debilstwem z daleka.Tylko troki I kaftanik.
                  • maitresse.d.un.francais Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 19:16
                    Tylko troki I kaftanik.

Bardzo głupi dowcip. Tudzież debilny.
                  • lesnik5 Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 19:20
                    bakejfii napisała:

> Tego gostka to pewnie pies z kulawa noga by nie potrzebowal na dluzsza mete.Je
                    > dzie debilstwem z daleka.Tylko troki I kaftanik.

Dzięki, ale akurat nie narzekam.
                • lesnik5 Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 19:19

> A po pijaku nie informowała cię radośnie, że podoba jej się jakiś inny facet?

No, nie.
                  • maitresse.d.un.francais Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 19:38

> No, nie.
                    Aha, i to jest dowód, że jej się nie podoba.

Hehe.

• lesnik5 Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 19:44

>
                      > > No, nie.
                      > Aha, i to jest dowód, że jej się nie podoba.
                      >
                      > Hehe.

Nie, to nie ma związku. Pewnie podoba jej się całe mnóstwo, ale skoro jest ze mną, to znaczy, że ja podobałem jej się najbardziej.

No, tak przynajmniej sobie będę myślał.

• ursyda Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 20:13
                        lesnik5 napisał:

>Pewnie podoba jej się całe mnóstwo, ale skoro jest ze mną, to znaczy, że ja podobałem jej się najbardziej.

Albo ci inni jej nie chcieli więc ciebie trzyma na sztywnym holu.

No, tak przynajmniej sobie będę myślał.
                        Będziesz zdrowszy.

>
                        >
                        • lesnik5 Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 20:29
                          ursyda napisała:

> lesnik5 napisał:
                          >
                          > >Pewnie podoba jej się całe mnóstwo, ale skoro jest ze mną, to znaczy, że j
                          > a podobałem jej się najbardziej.
                          >
                          > Albo ci inni jej nie chcieli więc ciebie trzyma na sztywnym holu.

Jest bardzo ładna, mądra, inteligentna, oraz świetna w łóżku, więc jeśli któryś jej nie chciał, to jakiś nienormalny.
                          • ursyda Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 20:30
                            lesnik5 napisał:

> ursyda napisała:
                            >
                            > > lesnik5 napisał:
                            > >
                            > > >Pewnie podoba jej się całe mnóstwo, ale skoro jest ze mną, to znaczy
                            > , że j
                            > > a podobałem jej się najbardziej.
                            > >
                            > > Albo ci inni jej nie chcieli więc ciebie trzyma na sztywnym holu.
                            >
                            > Jest bardzo ładna, mądra, inteligentna, oraz świetna w łóżku, więc jeśli któryś
                            > jej nie chciał, to jakiś nienormalny.

"Tylko żeby chociaż jeszcze trochę cudza była."
                            • lesnik5 Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 20:35
                              ursyda napisała:

> > Jest bardzo ładna, mądra, inteligentna, oraz świetna w łóżku, więc jeśli
                              > któryś
                              > > jej nie chciał, to jakiś nienormalny.
                              >
                              > "Tylko żeby chociaż jeszcze trochę cudza była."

Nie, właśnie najlepiej żeby była, że tak powiem, własna.
    • x.i Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 17:37
      mąż niezbyt rozgarnięty skoro takie rzeczy chlapie, pić to trzeba umieć
    • coffei.na hahahaha 26.08.13, 18:08
      zdradzona!!!
      Litości!!
      Aż taką niską samoocenę macie?
      Hahahah na prawdę...
      • ursyda Re: hahahaha 26.08.13, 18:26
        No rzeczywiście to jest bardzo zabawne, brak poczucia własnej wartości u innych.
        Z innych "kalectw" też masz taki ubaw?
        A może właśnie dlatego jej spada poczucie wartości jak widzi faceta, którego kocha, który wiecznie ją krytykuje a ślini się do każdej, która nie ma garba?
        • coffei.na Re: hahahaha 26.08.13, 18:39
          ursyda napisała:

> No rzeczywiście to jest bardzo zabawne, brak poczucia własnej wartości u innych
          > .
          > Z innych "kalectw" też masz taki ubaw?
          > A może właśnie dlatego jej spada poczucie wartości jak widzi faceta, którego ko
          > cha, który wiecznie ją krytykuje a ślini się do każdej, która nie ma garba?

a czy to moja wina,ze daje tak sobą pomiatać?
          wybacz,ale głupoty mi nie żal..
          jeżeli laska "cierpi" bo ten zbój -mąż ma oczy i widzi urodę innych to na prawdę,nic tylko się załamać!
          problem rodem z bravo girl! a potem się dziwicie,że faceci zdradzają-może od razu oczy wydrapać,bo chłop ośmielił się kogoś skomplementować...co ja pisze na stos!!!
          wariactwo!
          • sumire Re: hahahaha 26.08.13, 18:55
            to, że inni ludzie nam się podobają, jest normalne.
            to, że po pijaku zwierzamy się z tego partnerom, a później wykręcamy się głupimi tłumaczeniami, to wiocha.
            • coffei.na Re: hahahaha 26.08.13, 18:58
              sumire napisała:

> to, że inni ludzie nam się podobają, jest normalne.
              > to, że po pijaku zwierzamy się z tego partnerom, a później wykręcamy się głupim
              > i tłumaczeniami, to wiocha.

dlatego takie rzeczy zawsze wyjawiam na trzeźwo...
          • ursyda Re: hahahaha 26.08.13, 19:55
            Nie, że "widzi" tylko, że o tym chlapie! Czytałaś starter czy byłaś tak zaaferowana tym, żeby napisać jaka to jesteś zaj.... bista, że tę kwestię pominęłaś?
            • coffei.na Re: hahahaha 26.08.13, 20:25
              ursyda napisała:

> Nie, że "widzi" tylko, że o tym chlapie! Czytałaś starter czy byłaś tak zaafero
              > wana tym, żeby napisać jaka to jesteś zaj.... bista, że tę kwestię pominęłaś?

jak widać jestem i to bardzo,bo nic takiego nie napisałam,a sama to stwierdziłaś...wow!!
              • ursyda Re: hahahaha 26.08.13, 20:31
                No.
                "Wow".
                ...
    • mila2712 Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 18:27
      jezusku......mnie tez podobaja się koledzy z pracy .....oh jej zdradziłam męża :P
      • maitresse.d.un.francais Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 18:28
        mila2712 napisała:

.mnie tez podobaja się koledzy z pracy

I radośnie to mężowi oznajmiasz, jak sobie popijesz?
        • mila2712 Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 18:32
          on wie z kim ja pracuje ..... poniekąd zna ich
          on tez ma w pracy fasjne babki ...i co mam robic mu awantury, że jakaś Krysia jest jego zdaniem przystojną kobietą ....?
          nie mamy 20 lat i nie jesteśmy ze sobą od wczoraj.....zaufanie
          • gree.nka Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 20:27
            ech, z tym zaufaniem żon to róznie bywa :P
            czasami słusznie
            • mila2712 Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 21:11
              tak ale czy to oznacza, że wszędzie mam dopatrywac się spisku ?
              • gree.nka Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 21:20
                mila2712 napisała:

> tak ale czy to oznacza, że wszędzie mam dopatrywac się spisku ?

o a jeśli chodzi o spisek to ja się wszędzie go dopatruję gdzie jest coś niejasne :)))
                • mila2712 Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 21:23
                  oj Ty podejrzliwa kobieto :)
          • ipsetta Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 21:10
            >przystojną kobietą ....

o przystojną awantury nikt by raczej nie robił. ale o piękną (i seksowną)? he?
            • mila2712 Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 21:17
              każdy może tak pomysleć .....o kobiecie, mężczyźnie....
              i nie ma na to żadnego wpływu .....

........ma być tak jak w piosence "Zazdrość" Hey ?
              • ipsetta Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 23:38
                mila, co u ciebie znaczą te kropki, które wstawiasz w chyba każdym poście?
                • mila2712 Re: Jakie jest Wasze zdanie 27.08.13, 22:19
                  uzależnienie
                  poprawię się, obiecuję :)
      • six_a Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 20:31
        >mnie tez podobaja się koledzy z pracy
        a też chlapiesz o tym na imprezach, jak sobie popijesz?
        i co na to jezusek?
        • mila2712 Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 20:47
          ja piję alkohol w niewielkich ilościach.....więc nie ma problemu

Jezusek ....siedzi na tronie niebieskim
          • six_a Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 20:49
            no jeśli istotnież siedzi na tronie, to za swoje jezuski dostaniesz wypłatę
            w odpowiednim czasie
        • ursyda Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 20:50
          Robi "smuteczek';)
    • pomorzanka34 Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 18:30
      po imprezie i pijany hm ?
      jakieś wyjaśnienie jest
      gorzej chyba i niebezpieczniej natomiast byłoby gdyby facet rzeczywiście był zakochany -> zauroczony w koleżance z pracy i mówi o tym zonie nie mogąc samemu sobie z tą sytuacja poradzić. Tu to dopiero problem
    • ipsetta Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 21:04
      oczywiście, że mojemu mężowi, jak i mnie podobają się różne, napotkane osoby. jednak nie należy o tym opowiadać, gdyż może to zaboleć partnera. jest to sprawą osobistą.
    • mariuszg2 Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 21:07
      joan_s napisała:

> Byłoby mi cholernie przykro, nawet jeśli byłoby to powiedziane pod wpływem alk
      > oholu.
      > Proszę kulturalnie wyrażać swoje zdanie bez względu na to jakie kto ma zdanie.

po alkoholu nie da się kulturalnie ale za to szczerze :)

otóż Pan tasn nie miał na myśli nic poza tym, że :
      a) ma dość swojej żony
      • jeriomina Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 21:09
        mariuszg2 napisał:

>
        > otóż Pan tasn nie miał na myśli nic poza tym, że :
        > a) ma dość swojej żony

To, że Ty masz jakiś problem, nie znaczy, że każdy ma taki sam.
        • mariuszg2 Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 21:11
          jeriomina napisała:

> To, że Ty masz jakiś problem, nie znaczy, że każdy ma taki sam.

a ja myślałem, ze nie masz żadna problem....ale jeśli mogę pomóc to z dziką rozkoszą :)
          • jeriomina Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 21:12
            Odstaw butelkę, to nie rozwiąże Twoich problemów :P
      • mariuszg2 Re: Jakie jest Wasze zdanie 26.08.13, 21:09
        mariuszg2 napisał:

> a) ma dość swojej żony
        b) jego zona jest stara i brzydka
        c) jego małżeństwo to pomyłka
        d) żałuje, że nie poznał wcześniej tej innej Pani
        e) jest super gościem w przeciwieństwie do faceta tej Pani która nie jest jego żoną
        f) ma pomysł na pozbycie się matki sowojej zony
    • pelargonia30 Re: Jakie jest Wasze zdanie 27.08.13, 15:44
      nie podobałoby mi się gdyby mi tak powiedział. No bo po co? Co mam się ucieszyć? A może randkę zaaranżować?
      • konto-pocztowe Re: Jakie jest Wasze zdanie 28.08.13, 19:10
        Mariusz ma niestety sporo racji. Według mnie pozostaje do wyjaśnienia: czy komunikat męża jest formą lojalnego ostrzeżenia czy przejawem nieumiejętności uporządkowania emocji. Na pewno potraktowałabym tekst jako przyczynek zastanowienia się nad problemem w związku - czego brakuje? Taki tekst jest wymierzonym publicznie policzkiem i współczuję. Nie mniej starałabym się wyciągnąć wnioski odnośnie kondycji związku i ponaprawiać co nieco. Fakt że mojemu podobają się inne kobiety uważam za oczywisty, nie widzę w tym nic złego. Zdarza mi się wspólnie komentować. I to często ja chwalę inną. Pytanie czy tylko mu się podoba? Wyznania po alkoholu, następnie cofane zmartwiłyby mnie, że coś jest na rzeczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka