Dodaj do ulubionych

Domowa kobieta

06.10.13, 16:26
Mam pytanie.

Taka Ewa Wachowicz czy Nigella Lawson nawet w czasie gotowania wciskają się w gorsety, mają pełen makijaż, wymalowane paznokcie i niezburzoną fryzurę. Nie mówiąc już o Perwersyjnej pani domu, która wannę poleruje ubrana w sukienkę koktajlową.

Jak się noszą kobiety fk? Macie tzw. domowe stroje? :>
Obserwuj wątek
    • wpieniona Re: Domowa kobieta 06.10.13, 16:43
      Mój domowy strój to zwykle właśnie bawełniana tunika, obecnie bez leginsów, bo zaczęli grzać, na stopach kapcie typu baleriny. Do gotowania zawsze fartuch - strasznie często trzeba go prać.
      Ale najbardziej kocham lato - wszystko w stroju kąpielowym - i prania mało i wogle.
      • wersja_robocza Re: Domowa kobieta 06.10.13, 17:22
        A jak z maki makijazem? Albo maseczkami na buzi?;)
        • wpieniona Re: Domowa kobieta 06.10.13, 17:30
          wersja_robocza napisała:

> A jak z maki makijazem? Albo maseczkami na buzi?;)

Jest OK. Kreski poprawiam w odbiciu stali nierdzewnej okapu nad kuchnią.
          • wersja_robocza Re: Domowa kobieta 06.10.13, 17:33
            Łanderful.
            • wpieniona Re: Domowa kobieta 06.10.13, 17:39
              wersja_robocza napisała:

> Łanderful.

Też mi się wydaje, że jestem okrutnie zdolna.
              • wersja_robocza Re: Domowa kobieta 06.10.13, 18:01
                Kreski mi się udają świetnie. Ale mam grande probleme. Mianowicie odbijają mi się na powiekach. I nie wiem czy używam wrednej kredki, czy powinnam się co 5 minut pudrować. :|
                • wpieniona Re: Domowa kobieta 06.10.13, 18:05
                  wersja_robocza napisała:

> Kreski mi się udają świetnie. Ale mam grande probleme. Mianowicie odbijają mi s
                  > ię na powiekach. I nie wiem czy używam wrednej kredki, czy powinnam się co 5 mi
                  > nut pudrować. :|

Nieczep zbyt szybko powiekami po makijażu. Jesteś piękna i ta i tak, setna sekundy nie ma znaczenia.
                  • wersja_robocza Re: Domowa kobieta 06.10.13, 18:14
                    wpieniona napisała:

> Nieczep zbyt szybko powiekami po makijażu. Jesteś piękna i ta i tak, setna seku
                    > ndy nie ma znaczenia.

Wredna jesteś :P

Tak wyglądam :P
                    https://2.bp.blogspot.com/-Uun52IdFnik/Uj9fyp--rmI/AAAAAAAAIAE/VV2IIHEeJ0I/s400/P11008021.JPG
                    • simply_z Re: Domowa kobieta 06.10.13, 18:22
                      bo nie używasz bazy pod cienie .To podstawa i kreska nie będzie się odbijać.
                      • wersja_robocza Re: Domowa kobieta 06.10.13, 18:24
                        Podkład i puder. I co jeszcze?
                      • wpieniona Re: Domowa kobieta 06.10.13, 18:39
                        Właśnie, baza. O co chodzi z tą bazą. Baza pod fluid, baza pod cienie, baza pod kreski. Ja nie łapię. Wolę pogotować.
                        • wersja_robocza Re: Domowa kobieta 06.10.13, 18:50
                          Albo baza pod bazę. Czy fluid/puder w kremie to już baza? :o
                          • simply_z Re: Domowa kobieta 06.10.13, 19:12
                            wyjaśniam .Jeśli używasz cieni albo kredki ,przed nałożeniem powinnaś użyć lekkiej bazy w kremie (na powiekę).Dzięki temu makijaż pozostanie dłużej świeży.Sama nie używam np,podkładu/fluidu na twarzy,bo zwyczajnie nie lubię.Wolę krem nawilżający albo krem bb i lekki puder w kamieniu.
                            • fuzja.jadrowa Re: Domowa kobieta 06.10.13, 19:16
                              Potwierdzam. Kreska i cienie dluzej sie utrzymuja, pozostaja na swoim miejscu.

• wersja_robocza Re: Domowa kobieta 06.10.13, 19:46
                                To po kolei. Po wstaniu z łóżka... co nakładacie na skórę żeby te cienie i kreski się trzymały cały boży dzień jak świeżo malowane?
                                • simply_z Re: Domowa kobieta 06.10.13, 20:06
                                  hehe ,bez przesady nie nakladam tapety.Po prostu krem ,czasem krem bb ,jakiś róż ewentualnie i bazę na powieki.potem kreska i tusz i koniec.Naprawdę lepiej się trzymają ale zależy też od jakości kosmetyków. dobry tusz i wytrzymala kredka to podstawa.
                                  • fuzja.jadrowa Re: Domowa kobieta 06.10.13, 20:39
                                    > Naprawdę lepiej się trzymają ale zależy też od jakości kosmetyków.

Zalezy rowniez od samego oka. Wlascicielkom gleboko osadzonych lub o opadajacych powiekach, pewnie nawet najlepsza baza za wiele nie pomoze.
                                • fuzja.jadrowa Re: Domowa kobieta 06.10.13, 20:34
                                  > To po kolei. Po wstaniu z łóżka... co nakładacie na skórę żeby te cienie i kres
                                  > ki się trzymały cały boży dzień jak świeżo malowane?

Ee, niee, ostatnio po wstaniu z lozka, to ja sie myje i ubieram tylko. :D

Zadna ze mnie znawczyni. Nakladam baze pod cienie (to nie to samo, co podklad/fluid do twarzy) palcem, jak krem, na czyste, suche powieki (byle nie za duzo), czekam kilka minut i robie krechy. Oczywiscie nie utrzymuja sie caaaly bozy dzien, ale o wiele dluzej, przynajmniej u mnie.
                                • marguy Re: Domowa kobieta 07.10.13, 01:08
                                  wersja,
                                  od lat nic mi sie nie odbija, bo zaczynam makijaz prawie bezbarwna kredka (taka bardziej twarda), na nia, nanosze cieniutkim pedzelkiem kreske ciemnej pasteli, ktora utrwalam lekko zmoczonym pedzelkiem (tym cienkim).
                                  Nigdy mi sie makijaz nie rozlecial, nawet po kilkunastu godzinach.
                                  Uzywam, oczywiscie w zaleznosci od sytuacji, pasteli z sephory o odcieniach: czarnym, szarym lub brazowym.
                                  Co do ust do ktorych uzywam blyszczyka, to zeby sie szybko "nie rozlecialy" przed nalozeniem blyszczyka robie innym, cieniutkim pedzelkiem kontur z pudru w kamieniu. Efekt jest taki sam - trwaly a makijaz nienachalny.
                            • damka9 Re: Domowa kobieta 07.10.13, 09:41
                              simply_z napisała:

> ilżający albo krem bb i lekki puder w kamieniu.

Śpieszę donieść, że nie ma czegoś takiego jak lekki puder. Wszystkie jednakowo zatykają pory. Chyba, że mówisz o tym, że waży mało. Wówczas po prostu wystarczy nakładać go mniej :P
                              • simply_z Re: Domowa kobieta 07.10.13, 22:34
                                > Śpieszę donieść, że nie ma czegoś takiego jak lekki puder. Wszystkie jednakowo
                                > zatykają pory. Chyba, że mówisz o tym, że waży mało. Wówczas po prostu wystarcz
                                > y nakładać go mnie

mnie nic nie zatyka,Może po prostu masz źle dobrany.
                                • damka9 Re: Domowa kobieta 08.10.13, 09:53
                                  nie używam pudru
                          • simply_z Re: Domowa kobieta 06.10.13, 19:12
                            nie .
                          • grzeczna_dziewczynka15 Re: Domowa kobieta 12.10.13, 10:21
                            Skarżę się! Miało być o wygodnych ciuchach a jest temat hardcore, którego nie ogarniam! W ogóle się nie maluję (na dobra, czasem na imprezę, ale niezdarnie i bez kresek, bo nie umiem). I co to jest baza??????
    • martha_marcy_may_marlene Re: Domowa kobieta 06.10.13, 16:47
      Niestety w ankiecie nie znajduję opcji dla siebie. Jak szukałam nowych spodni, które mogłabym nosić w domu, to zależało mi tylko na jednym - aby nie łapały kociej sierści. Niestety nie wzięłam kota do sklepu i nie przeciągnęłam po wszystkich materiałach, więc mogę mieć pretensje tylko do siebie, że spodnie łapią sierść masakrycznie.
      Grożę kotu, że go ogolę, albo kupię w końcu ten furminator, podobno wyczesuje 90% kota przy pierwszym czesaniu a później jest spokój;).

Więc w domu noszę obecnie bordowe dżinsy i jedną z bawełnianych koszulek zakupionych kilka lat temu na Kanarach, które faktycznie zostały wyprodukowane w Hiszpanii a nie w Chinach, dlatego ciągle jeszcze żyją i wcale się nie wyciągnęły.
      A tak w ogóle mój ubiór domowy określiłabym schludny (no chyba, że się poplamię - co w sumie zdarza się często;)) casual, ale wyluzowany. Potrzebuję takiego wyluzowania po normalnym codziennym bardzo eleganckim stylu (kot nie ma dostępu do szafy). No i wyglądam w takim domowym looku jak dziewczynka, co jest w sumie sympatyczne.
      • wersja_robocza Re: Domowa kobieta 06.10.13, 16:54
        Marto, bardzo , najmocniej przepraszam, ale chciałam kota a w zasadzie jego sierść uwzględnić w odpowiedziach tylko opcji zabrakło. :D
        • martha_marcy_may_marlene Re: Domowa kobieta 06.10.13, 17:12
          No. Proszę mi się poprawić następnym razem;).
          • wersja_robocza Re: Domowa kobieta 06.10.13, 17:15
            Ależ oczywiście z największą przyjemnością jak tylko gw zwiększy liczbę opcji. :P
    • ciastko_z_kota Re: Domowa kobieta 06.10.13, 16:49
      jestem domową dresiarą w krótkich spodenkach i futrzanych kapciach z Zakopanego.
      • wersja_robocza Re: Domowa kobieta 06.10.13, 17:21
        Sexy lady :P
        • ciastko_z_kota Re: Domowa kobieta 06.10.13, 17:49
          zawsze. btw, wszystko mam w kociej sierści, czyli tak jakby na co dzień chodzę w futrze.
          • wersja_robocza Re: Domowa kobieta 06.10.13, 18:03
            Polecam :P sprawdza się.
            https://img01.allegroimg.pl/photos/128x96/35/54/09/86/3554098673
            • ciastko_z_kota Re: Domowa kobieta 06.10.13, 19:25
              używam na specjalne okazje :P
    • rekreativa Re: Domowa kobieta 06.10.13, 17:07
      W lecie noszę jakiś bawełniany top na ramiączkach i bawełniane krótkie spodenki typu sportowego.
      W zimie proste spodnie dresowe bawełniane + jakiś sweterek, albo polarową bluzę. Zwykle też na to dodatkowo sweter rozpinany (w Portugalii nie ma centralnego ogrzewania, więc w zimie w domu jest wyku...ście zimno).
      Na nogi latem klapki, a zimą grubachne skarpety i wyfutrzone bamboszki. Tak, wiem, styl "antygwałtki", ale trudno, nienawidzę marznąć.
      Mam w domu kota, więc ciuchy wyjściowe ściągam tuż za progiem, bo kłaki fruwają w powietrzu i od razu cały ubiór oblepiony.
      • wersja_robocza Re: Domowa kobieta 06.10.13, 17:14
        Portugalia. O boszz. Jak bym chciała. :cool:

Ja chodzę w zależności od temperatury na boso lub w skarpetach. :cool:
        • baba-baba Re: Domowa kobieta 06.10.13, 17:33
          Obecnie elastyczne spodnie 3/4,koszulka na ramiaczkach i beznadziejny sweter z koralikami,zielony,obcisły plus skarpety męża.Zimno mi,właśnie wróciłam z działki.Chyba zarzucę koc.Aaa na głowie bajzel "po wiatrowy" i zero makijażu.
          • wersja_robocza Re: Domowa kobieta 06.10.13, 18:03
            baba-baba napisała:

> Aaa na głowie bajzel "po wiatrowy" i zero makijażu.

Nazywam to 'włosami wiatrem czesanymi' :D
      • ipsetta Re: Domowa kobieta 07.10.13, 17:16
        >(w Portugalii nie ma centralnego ogrzewania, więc w zimie w domu jest wyku...ście zimno).

Ojejku. Ale za to melony macie super.
      • damka9 Re: Domowa kobieta 08.10.13, 09:56
        rekreativa napisała:

> W lecie noszę jakiś bawełniany top na ramiączkach i bawełniane krótkie spodenki
        > typu sportowego.
        > W zimie proste spodnie dresowe bawełniane + jakiś sweterek, albo polarową bluzę
        > . Zwykle też na to dodatkowo sweter rozpinany (w Portugalii nie ma centralnego
        > ogrzewania, więc w zimie w domu jest wyku...ście zimno).
        >
        > Mam w domu kota, więc ciuchy wyjściowe ściągam tuż za progiem, bo kłaki fruwają
        > w powietrzu i od razu cały ubiór oblepiony.

uu, zazdroszczę tej Portugalii! Domyślam się, że skoro marzniesz zimą to nie jest to południe kraju:)
        Pewnie dawno spróbowałabym własnych sił tam gdyby nie te wszechobecne, dołujące statystyki dotyczące zatrudnienia plasujące Portugalię na szarym końcu listy..
    • sl.13 Re: Domowa kobieta 06.10.13, 18:11
      Nigella i Pruderyjna Pani Domu są wtedy filmowane i mają za to płacone, tak więc niereprezentatywnie.:)
      • wersja_robocza Re: Domowa kobieta 06.10.13, 18:15
        Ale na nie spoglądają nasze patrzałki. I one wyznają trendy. I wzory. :P
        Jak Ty się nosisz?:>
        • sl.13 Re: Domowa kobieta 06.10.13, 18:18
          Zaznaczyłam C, bo teraz tak chodzę, ale latem raczej D. Po domu chodzę bez makijażu. Zazdroszczę, że umiesz zrobić kreski, ja się poddałam i przestałam próbować.
          • wersja_robocza Re: Domowa kobieta 06.10.13, 18:27
            Kreski mogę zrobić eyelinerem, kredką albo nawet taką paletką do nakładania cieni. Kwestia prób i błędów. W każdym razie da się. Popróbuj. Tobie też na pewno się uda.
            • sl.13 Re: Domowa kobieta 06.10.13, 18:40
              Zobaczę, na razie jestem zniechęcona.:)
    • fuzja.jadrowa Re: Domowa kobieta 06.10.13, 19:13
      https://www.foodservicefootprint.com/wp-content/uploads/2009/09/Fat-woman-in-fridge.jpg
      • rekreativa Re: Domowa kobieta 06.10.13, 19:25
        Seksi bejbe :D
      • wersja_robocza Re: Domowa kobieta 06.10.13, 19:45
        Hahhaah wypisz wymaluj to ja. :D
    • piataziuta Re: Domowa kobieta 06.10.13, 19:33
      chodzę po domu w piżamie albo męskich bokserkach

dzisiaj właśnie poszłam z mamą po piżamę, oznajmiając jej:
      "mam dosyć szaro - różowych piżam w misie, kwiatuszki, serduszka i inne duperelki, dzisiaj chcę kupić coś ładnego"
      kupiłam szare spodnie w największe różowe serduszka jakie były i różową górę w serduszko z wąsami :/
      • wersja_robocza Re: Domowa kobieta 06.10.13, 19:54
        > kupiłam szare spodnie w największe różowe serduszka jakie były i różową górę w
        > serduszko z wąsami :/

Takie podobne coś?
        https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQjWyhuko-NQXHt7uYL6yEKu9o_IVeuuIVLyQF3SXOvNb9ZPTli
        • piataziuta Re: Domowa kobieta 06.10.13, 20:09
          prawie :)
          szczegółowe wzory na mejlu :P
          • wersja_robocza Re: Domowa kobieta 06.10.13, 20:52
            Ładna piżama. :P
    • mariuszg2 Re: Domowa kobieta 06.10.13, 20:23
      jestem załamany wynikamu sondy
      • piataziuta Re: Domowa kobieta 06.10.13, 20:27
        dlaczemu?
        • mariuszg2 Re: Domowa kobieta 06.10.13, 20:46
          jeśli po domu kobiet nie chodzi w szpilkach itp.... to znaczy ze ni kocha ....
          • wersja_robocza Re: Domowa kobieta 06.10.13, 21:10
            mariuszg2 napisał:

> jeśli po domu kobiet nie chodzi w szpilkach itp.... to znaczy ze ni kocha ....

Bo podłogi porysowane to nie jest fajny widok. I orła można wywinąć. Wiesz?:>
            • mariuszg2 Re: Domowa kobieta 07.10.13, 00:23
              wersja_robocza napisała:

> Bo podłogi porysowane to nie jest fajny widok. I orła można wywinąć. Wiesz?:
              > 2;

pocyklinuje się poloży świeży lakier i kobieta w szpilkach wpada w poślizg i wywija orla....a jak będzie w mini i stringach to widok....opłakany
          • sweet_pink Re: Domowa kobieta 07.10.13, 21:33
            Moi sąsiedzi (z góry) mają taką znajomą co nosi tylko szpilki i nigdy nie zdejmuje u nich butów (a bywa u nich i po 22). Rzadko miewam brzydkie myśli, ale tu mi wyobraźnia podsuwa wizje gruchotania oszpielczkowanych nóg bejsbolem :/
    • samuela_vimes Re: Domowa kobieta 06.10.13, 21:17
      hnmm tak?

https://www.mojeciuchy.pl/entityfiles/pictures/offers/pic1/med_3043232.jpg
    • a321123 Re: Domowa kobieta 07.10.13, 02:03
      "taka Ewa Wachowicz" staje sie bardzo niewiarygodna, jak zaklada jeden ze swoich ulubionych gadzetow, mianowicie gumowe rekawiczki z puszkiem labedzim. Moze kobiece (dla blondynek), ale w kuchni, przynajmniej mojej, nidozwolone. Sam wdok tych klaczkow mnie dlawi.
    • pleciony.pojemnik.na.kangura Re: Domowa kobieta 07.10.13, 10:00
      Wygodne, szerokie dżinsy i bawełniane koszulki. Latem cienkie, bawełniane szorty i topy.
    • light_in_august Re: Domowa kobieta 07.10.13, 11:21
      Legginsy + długi sweter lub spodnie dresowe (ale ne pumpy, tylko obcisłe) + bluzka trykotowa lub sweterek. Kiedy jest upalnie - lekka, bawełniana sukienka. Ważne, żeby było wygodnie, schludnie i przyjemnie dla oka.
    • ipsetta Re: Domowa kobieta 07.10.13, 17:12
      >Jak się noszą kobiety fk? Macie tzw. domowe stroje? :>

Oczywiście. Mam specjalny zestaw domowy składający się z piżamek/koszulek, szlafroczka, spodenek, bluzeczek, tuniczek, sukienek, sweterków i oczywiście paputków. Wszystko jest dobrane w moich ulubionych kolorach - brązach, beżach i kremach. W ogóle u mnie sporo jest dobrane "pod kolor" - włącznie z ręcznikami, pościelą, kocykami, podusiami.
      • stokrotka_a Re: Domowa kobieta 07.10.13, 20:04
        Ach ten zestawik domowy! I te ubraneczka! ;-)
        • ipsetta Re: Domowa kobieta 07.10.13, 20:35
          > Ach ten zestawik domowy! I te ubraneczka! ;-)

Ach, jako kobietka nie pogardzę ładnym ciuszkiem.
          Ale to nie wszystko - posiadam także zestawik roboczy, służący mi przy wykonywaniu prac domowych. :)
          • stokrotka_a Re: Domowa kobieta 07.10.13, 20:39
            A ja jako kobieta uwielbiam szalowe ciuchy, a najbardziej buty - moge nawet w samych szpilkach paradowac! ;-)
            • ipsetta Re: Domowa kobieta 12.10.13, 21:42
              >a najbardziej buty - moge nawet w samych szpilkach paradowac! ;-)

ja się szpilek troszkę obawiam - wówczas już nazbyt seksownie się czuję.
    • stokrotka_a Re: Domowa kobieta 07.10.13, 20:06
      Mam mnostwo domowych strojow - wszystkie opcje oprocz pierwszej pasuja. Niestety, starych dresow nie posiadam. A poza tym zapomnialas o najwazniejszym - o stroju Ewy. ;-)
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Domowa kobieta 07.10.13, 20:42
      Wpisałem w google image "podomka".

Wyszły dwie opcje - albo sprzątaczka z GS'u, albo nie-do-końca-goła panienka :D
      • stokrotka_a Re: Domowa kobieta 07.10.13, 21:18
        Wpisz graf zero, to wyjdzie ci uniform z Gwiezdnych wojen. ;-)
    • sweet_pink Re: Domowa kobieta 07.10.13, 21:28
      Ja bardzo długo miałam stylu ubierania się dżinsy+bluzka (nigdy nie pracowałam w miejscu gdzie byłby dresscode) i nigdy nie czułam potrzeby przebierania się w domu w coś innego. Teraz od roku mam zmianę stylu, nosze dużo spódnic i sukienek, ale że kupuje tylko wygodne ubrania to nadal nie czuję potrzeby przebierania się. Do sprzątania i innych brudnych czynności mam dżinsy wyciruchy i kilka t-shirtów które już nie wyglądają, ale szkoda wyrzucić. Mam jeszcze jedną swodką różową taka tunikowatą bluzkę i ja nosze do samych gatek czasem po domu. Ale tak to właściwie "domowych" strojów brak.
    • salsadura Re: Domowa kobieta 07.10.13, 21:40
      Wpisałam się bardzo ładnie w forumową tendencję :).
      Gatki typu dresowego, ale kończące się za kolanem i duży t-shirt. Do tego kapcie koniecznie z otwartymi palcami. Strój domowy całoroczny, bo zawsze mi gorąco.
    • martinsam1 Re: Domowa kobieta 07.10.13, 21:45
      najlepiej w satynowym szlafroku
    • wez_sie ja chodze w starych bawelnianych rajstopkach 08.10.13, 10:09
      ja chodze w starych bawelnianych rajstopkach, ale z obcietymi stopami, wiec to bardziej takie rajtuzy (tak mowi babcia)
      a na gore to zakladam roznie, ale najczesciej bluske i na to jakis kubrak (nie mamy ogrzewania jeszcze i jest zimno)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka