maitresse.d.un.francais 12.12.13, 17:10 Z czym Wam się kojarzy ta fotografia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maitresse.d.un.francais Uprzejmie proszę osoby znające niemiecki 12.12.13, 17:27 o nieodnoszenie się do tekstu. Najchętniej wkleiłabym bez tekstu, ale nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
miau.weglowy tak czy owak przeciez widac ze szpatulka do badan 12.12.13, 17:30 srednio rozgarniety czlowiek zauwazy Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: tak czy owak przeciez widac ze szpatulka do b 12.12.13, 17:36 miau.weglowy napisał(a): > srednio rozgarniety czlowiek zauwazy > Toteż nie pytam, co jest na fotografii, tylko z czym się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
miau.weglowy masz: 12.12.13, 17:55 szpatulka > badania/testy > choroba/DNA > lekarz/detektyw > chora/zdrowa/podejrzana >etc Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: masz: 12.12.13, 18:01 miau.weglowy napisał(a): > szpatulka > badania/testy > choroba/DNA > lekarz/detektyw > cho > ra/zdrowa/podejrzana >etc > danke schoen Odpowiedz Link Zgłoś
system.tzw.edukacji Re: Kobieta i skojarzenia 12.12.13, 17:24 > Z czym Wam się kojarzy ta fotografia? Z okupacją albo robieniem stronek, ponieważ wszystko, co po niemiecku, kojarzy mi się z jednym lub drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
wont Re: Kobieta i skojarzenia 12.12.13, 19:53 Z niemiecką kobietą w Berlinie. Na jesieni 45 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Kobieta i skojarzenia 12.12.13, 19:54 wont napisał: > Z niemiecką kobietą w Berlinie. Na jesieni 45 roku. bardzo wojenne skojarzenia, możesz rozwinąć? Odpowiedz Link Zgłoś
wont Re: Kobieta i skojarzenia 14.12.13, 00:17 maitresse.d.un.francais napisała: > bardzo wojenne skojarzenia, możesz rozwinąć? ------------ Wojna w Europie skończyła się w maju, ja pisałem o jesieni. O co mi chodziło? Sądzę, że o to, że usta i zęby na okładce mają absurdalnie nierealny kształt i kolor, bardziej przypominający gumową zabawkę do miłości oralnej (o ile są takie) a nie prawdziwe usta kobiety. I te usta właśnie plus napis po niemiecku plus czerwień robotnicza skojarzyły mi się w jakiś niezrozumiały, chory sposób z niedolą niemieckiej kobiety traktowanej jako obiekt seksualny przez żołnierza Armii Czerwonej w Berlinie, na jesieni 1945 roku. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Kobieta i skojarzenia 12.12.13, 21:59 maitresse.d.un.francais napisała: > Z czym Wam się kojarzy ta fotografia? > > Z badaniami - wymazem z gardła Odpowiedz Link Zgłoś
soulshuntr Re: Kobieta i skojarzenia 12.12.13, 22:00 Z kiepska umiejetnoscia poslugiwania sie fotoszopem. Odpowiedz Link Zgłoś
skrytapiromanka Re: Kobieta i skojarzenia 13.12.13, 23:16 ja tak wyglądałam, jak pobierałam próbki dla banku szpiku. ;) Odpowiedz Link Zgłoś