jollia 03.07.14, 15:26 czy wiazac sie z 15 lat mlodszym facetem ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ksiieciiuniio Re: mlodszy facet 03.07.14, 15:34 A jak Ci napiszą byś się związała z 90 letnim Etiopczykiem to się z takim zwiążesz? :> Brak samodzielnego myślenia w społeczeństwie poraża mnie. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
jollia Re: mlodszy facet 03.07.14, 15:42 oj tam zaraz etiopczyk,chce poprosru wiedziec jakie jest podejscie ludzi do takich zwiazkow Odpowiedz Link Zgłoś
ksiieciiuniio Re: mlodszy facet 03.07.14, 15:52 Eeee, na moje oko szukasz społecznego przyzwolenia, wzorem małp, a nie rozumnego człeka. Odpowiedz Link Zgłoś
jollia Re: mlodszy facet 03.07.14, 15:54 no w sumie rozum zanika gdy sie jest zakochanym Odpowiedz Link Zgłoś
ksiieciiuniio Re: mlodszy facet 03.07.14, 16:05 Co nie oznacza by dawać sobą kierować innym ludziom. Chcesz być z kimś to bądź, i miej gdzieś opinie innych - gdy masz taką chęć. Znam pary co są ze sobą mimo takiej różnicy wieku, i są szczęśliwi, na przekór głupim ludziom. Ja sam miałem partnerkę trochę nawet więcej młodszą, i też było nam dobrze przez wile lat. Chcesz uzależniać swoje szczęście od tego co inni powiedzą? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: mlodszy facet 03.07.14, 16:22 trzeba było zrobić wątek-sondę a jak ludzie będą przeciw, to co? mnie akurat wisi Odpowiedz Link Zgłoś
facettt jak najbardziej 03.07.14, 15:50 swietny seks, mieszkanie (moze) wymalowane i odnowione... na PIEC lat. a potem wymiana. Odpowiedz Link Zgłoś
vvwwvv Re: mlodszy facet 03.07.14, 17:20 Jestem w takim związku już prawie 20 lat. Jak zaczynaliśmy, ja miałam 37 lat (byłam po rozwodzie i miałam nastoletniego syna), a on 22. Jesteśmy bardzo szczęśliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
jollia Re: mlodszy facet 03.07.14, 17:47 ja mam 43 on 28 ale jest bardzo powazny jak na swoj wiek,Twoj przyklad daje nadzieje ze jednak mozna cos stworzyc Odpowiedz Link Zgłoś
laleczka2014 Re: mlodszy facet 03.07.14, 20:57 Nie wiem czy to dobry pomysł,jesli planujesz na krótko .... to może być,natomiast na stałe nie łudz się bo........lada moment dopadnie cie MENO i co wtedy????zamieni cie na młodszy model,i to na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
vvwwvv Re: dopadnie ją MENOPAuza, i co??? 03.07.14, 21:58 No ja mam właśnie okres okołomenopauzalny ale i mój partner nie jest już najmłodszy - facet po 40. On po prostu w ogóle nie lubi młodszych kobiet. Zawsze wolał starsze i to się mu nie zmieniło. Ja dbam o formę, chodzę regularnie do kosmetyczki i fryzjera, jestem szczupła i w ogóle nie wyglądam na panią po 50, chociaz jestem już babcią. A mój partner postawił się nawet matce, która rozpaczała i prosiła go żeby się ze mną rozstał bo jestem "nieproduktywna" :P Odpowiedz Link Zgłoś
leptosom Re: mlodszy facet 04.07.14, 11:08 ja mam 43 on 28 ale jest bardzo powazny jak na swoj wiek A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
jollia Re: mlodszy facet 04.07.14, 11:45 leptosom napisał: > macie dzieci -razem nie ,ale ja mam Odpowiedz Link Zgłoś
pomorzanka34 Re: mlodszy facet 03.07.14, 17:28 a skąd my na forum mamy to wiedzieć ? Ty sama powinnaś najlepiej wiedzieć jak między Wami jest osobiście jak dla mnie za młody stanowiłoby to dla mnie barierę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
damodia Re: mlodszy facet 03.07.14, 19:31 jasne że tak. nie ma to jak młode ciałko;) Odpowiedz Link Zgłoś
lew_ Re: mlodszy facet 04.07.14, 07:55 Naiwna kobieto,facet dla ciebie to 50 latek !Dla 28 latka sa dziewczyny do max 28 lat ! Odpowiedz Link Zgłoś
jollia Re: mlodszy facet 04.07.14, 08:15 szkoda ze ci nudni 50-latkowie szukaja tylko mlodych naiwnych Odpowiedz Link Zgłoś
lew_ Re: mlodszy facet 04.07.14, 09:20 50 latkowie nie sa nudni,wez zrozum ze 28 latek nie jest dla ciebie,chce tylko sexu i sie pochwalic przed kolegami,po kilku miesiacach jest koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
jollia Re: mlodszy facet 04.07.14, 11:44 jestesmy jakis czas znajomymi i wiem ze nie tylko seks ma znaczenie -`a moze facet naprawde sie zakochal?-bo to raczej ja mam opory a on nieodpuszcza Odpowiedz Link Zgłoś
lew_ Re: mlodszy facet 04.07.14, 14:16 Facet chce cie zaliczyc,dlatego nie odpuszcza,albo dalas juz pohopsac? Odpowiedz Link Zgłoś
jollia Re: mlodszy facet 04.07.14, 16:58 lew_ napisał: > Facet chce cie zaliczyc,dlatego nie odpuszcza,albo dalas juz pohopsac? nie dalam haha,ale facet juz tak polroku podchodzi z tym zwiazkiem to moze jest jednak cos wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
lew_ Re: mlodszy facet 04.07.14, 17:09 Ma chlopak nervy:) Jednak lepiej by bylo jakbys mnie wziela:) ja ma 42 w tym roku ,o ile oczywioscie nie masz stadka dzieci:P Odpowiedz Link Zgłoś
jollia Re: mlodszy facet 04.07.14, 17:13 mam stadko dzieci chociaz nie wygladam ,i jakos nie stanowia przeszkody dla niego ot co Odpowiedz Link Zgłoś
lew_ Re: mlodszy facet 04.07.14, 17:34 A to nie,nie chce baby ze stadkiem dzieciakow,:( Odpowiedz Link Zgłoś
jollia Re: mlodszy facet 04.07.14, 18:25 lew_ napisał: > A to nie,nie chce baby ze stadkiem dzieciakow,:( do jak mnie nazwales "BABY" bardzo mi daleko -a faceci po 40wieja nuda Odpowiedz Link Zgłoś
lew_ Re: mlodszy facet 05.07.14, 08:29 Daj lepiej sobie spokoj z tym dzieciakiem,powiedz lepiej ile masz tych dzieci albo wyslij fotke:) Odpowiedz Link Zgłoś
jollia Re: mlodszy facet 05.07.14, 17:26 a ciekawosc cie wziela ,nie wysle fotki bo poco -ciebie podobno nieinteresuja mamuski Odpowiedz Link Zgłoś
leptosom Re: mlodszy facet 04.07.14, 11:06 Dla 28 latka sa dziewczyny do max 28 lat ! Lew, chyba przesadziłeś... jeżeli myśli poważnie to 21 góra. Odpowiedz Link Zgłoś
light_in_august Re: mlodszy facet 04.07.14, 15:07 Nie ma jednej odpowiedzi ;) Generalnie to nie rokuje, ale ludzie są różni, wiadomo. Jeden młody facet jest dojrzały, poważny, gotowy na związek na całe życie i lubi starsze panie od zawsze, inny ma fiubździu pod kopułą i romans ze starszą jest do odhaczenia na jego "to do list". Do tego kobieta w takim związku musi mieć dużo pewności siebie i potężne ego, żeby co jakiś czas nie przychodziło jej do głowy "o, jestem stara, nie podobam mu się, on patrzy ma kobiety, które mogłyby być moimi córkami". Ja bym się na to nie pisała - za dużo stresu i obaw - ale każdy ma iinaczej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
moni_la Re: mlodszy facet 04.07.14, 19:55 Może ten facet jest zboczony? tyle młodych pięknych dziewcząt a on szuka podstarzałej kobiety.Nie ważne jak ktoś wygląda,jak dba o siebie.Metryki nie zmienisz i za 10 lat będzie widać ogromną różnicę wieku. Każdy mężczyzna chce mieć swoje potomstwo,więc w którymś momencie jak dojrzeje do tej myśli może odejść.Będzie Ci miło.? A co dzieci na to ze mamusia ma takiego młodzika?masz córkę,możę on podchodzi bardziej do niej? Odpowiedz Link Zgłoś
sl-14 Re: mlodszy facet 05.07.14, 10:55 Nie wiem, ile masz lat, ale z takim podejściem prędzej czy później będziesz skazana na robienie dobrze podstarzałemu, brzuchatemu burakowi i cieszenie się, że pan i władca łaskawie ci na to pozwala.:) Tylko nie zapomnij wcześniej urodzić MU (bo przecież nie wam) dzieci.:) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: mlodszy facet 05.07.14, 18:28 Młodsi są śliczni, szczupli i lepiej ubrani, haha. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: mlodszy facet 05.07.14, 18:44 jollia napisał(a): > oj nie zawsze niemniej często a kolega forumeo się nadął jak stara ropucha: bububu, my chłopy OBOWIĄZKOWO żądamy baby młodej i ładnej (bo tak się rzekomo koniecznie chcemy rozmnażać, hehe - podstarzałe plemniki też są znacznie gorszej jakości), ale babom wara! Odpowiedz Link Zgłoś
jollia Re: mlodszy facet 05.07.14, 19:27 no to wychodzi nato ze jestem podstarzala,nieproduktywna i najlepiej jesli sie zamuruje w piwnicy by nie kusic juz nikogo Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: mlodszy facet 05.07.14, 19:35 to ile masz tych strasznych lat? w piwnicy bezwzględnie! zakazane są też "kobiece oszustwa" typu makijaż (jeszcze jakiegoś biedaka zwiedziesz dzięki temu, żeś młoda, a jak się rozczaruje, to będzie to dla niego tak ciężkie przeżycie, że bez terapii się nie obejdzie :-PPP), obcasy i tego typu. Nie wiesz, jakich to my się strasznych oszustw dopuszczamy? :-PPP Tłuste baby dobierają odzież, żeby wydawać się chudsze, te o mniejszych biustach noszą legendarne "push-upy" (wprawdzie często wystarczy zwykły dobrze dobrany stanik, ale to dla mężczyzn za trudne. Słówko "push-up" już opanowali), chude baby - żeby być odrobinkę grubsze, niskie noszą obcasy, no wytrzymać z nami nie można! Ale za to jak któraś ubierze się uniseks i nie pomaluje (czyli NIE OSZUKUJE), to wrzask pod niebo i osiemdziesiąt wątków, jaki to babochłop. -PPP Wór pokutny, moja droga. :-PPPPP Niech się maczyki pocałują w d... Odpowiedz Link Zgłoś
neya0987 Re: mlodszy facet 05.07.14, 20:40 Pocieszyć Cię? ;) Między mną a nim jest 20 lat różnicy. Jesteśmy razem 4 lata (już/dopiero). Ja mam dziecko niewiele młodsze niż on. Nie jestem ani bogata, ani bardzo piękna ;) On jest przystojnym młodym facetem, niegłupim. Nie napiszę, że jest dojrzały jak na swój wiek, bo czasem bywa beznadziejnie głupi, ale mówiąc szczerze, ja też czasem jestem głupia jakbym miała z 15 lat :D Nie wiem, jak będzie, bo tego nie da się przewidzieć. W końcu kiedyś zostawił mnie ojciec mojego dziecka, a byłam wtedy i ładna, i młoda (dla grubego kaszalota nota bene) :D Dlatego nie pytaj się, bo ile ludzi tyle opinii i po prostu zrób co Ci podpowie serce i rozum, i z czym się będziesz dobrze czuła ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: mlodszy facet 05.07.14, 20:46 neya0987 napisał: > Pocieszyć Cię? ;) Między mną a nim jest 20 lat różnicy. równie dobrze mógłbym się związać z rówieśniczką mojej matki, a fuj... Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: mlodszy facet 05.07.14, 20:49 w medycynie takie zjawisko nazywa się gerontofilią i jest zaburzeniem preferencji seksualnych Odpowiedz Link Zgłoś
leptosom Re: mlodszy facet 05.07.14, 21:11 i jest zaburzeniem preferencji seksualnych jeszcze jest? skoro homoseksualizm nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
fuzja_jadrowa Re: mlodszy facet 05.07.14, 21:40 No to jak juz sypiesz terminami medycznymi, to moze sprawdz, co dokladnie oznaczaja. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: mlodszy facet 05.07.14, 21:43 sprawdzałem i celowo go użyłem dla podkreślenia, że dla mnie to jest chore i nienormalne Odpowiedz Link Zgłoś
fuzja_jadrowa Re: mlodszy facet 05.07.14, 22:06 Ok, mnie tez roznica 20 lat wydaje sie nie do przeskoczenia. Ale Ty reagujesz tak, jakby ktos mial Cie zaraz zmusic do zwiazania sie z wlasna matka. :D Mnie tam nie obchodzi, co kogo podnieca. Btw, musialbys zobaczyc moja sasiadke. Myslalam, ze jest mniej wiecej w moim wieku. Zdebialam, gdy zobaczylam jej 20-letnia corke. Okazalo sie, ze sasiadka jest grubo po czterdziestce, a wygladaja razem jak siostry. Niejeden mlodzieniaszek by sie nabral. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais bo między kobietą 40 a kobietą 80 lat 06.07.14, 19:26 nie ma żadnej różnicy według Jasia Husia natomiast dwudziestka lecąca na pięćdziesiątaka to bynajmniej gerontofilia nie jest, skądże! :-PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: bo między kobietą 40 a kobietą 80 lat 06.07.14, 19:30 maitresse.d.un.francais napisała: > natomiast dwudziestka lecąca na pięćdziesiątaka to bynajmniej gerontofilia nie > jest, skądże! :-PPPP oczywiście, że jest Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: bo między kobietą 40 a kobietą 80 lat 06.07.14, 19:37 jan_hus_na_stosie2 napisał: > maitresse.d.un.francais napisała: > > > natomiast dwudziestka lecąca na pięćdziesiątaka to bynajmniej gerontofili > a nie > > jest, skądże! :-PPPP > > oczywiście, że jest coś ty? a na czterdziestaka? Jasiu, gerontofilia to pociąg do osób w wieku STARCZYM (70-80 LAT), a nie "starszych o pokolenie". Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_a Re: mlodszy facet 05.07.14, 21:12 To straszne, prawda? Straszne jest, że twoja matka też jest fuj. I ty też jesteś fuj dla niejednej osoby, a dla bardzo młodych to już wapniak jesteś. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sl-14 Re: mlodszy facet 05.07.14, 21:32 No ale chyba nikt ci nie każe? Btw. dla mnie dziwniejsze byłoby mieć rodzica starszego tylko o 20 lat, no ale niektórzy mają rodziców starszych o 15 lat od siebie i jakoś żyją, więc spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: mlodszy facet 05.07.14, 21:46 sl-14 napisała: > No ale chyba nikt ci nie każe? Btw. dla mnie dziwniejsze byłoby mieć rodzica st > arszego tylko o 20 lat a to ciekawe, bo połowa moich rówieśników, którzy są najstarszym dzieckiem lub jedynakiem ma mniej więcej o tyle lat starsze matki 30 lat temu rodzenie dzieci w wieku 20 lat było powszechnym zjawiskiem Odpowiedz Link Zgłoś
sl-14 Re: mlodszy facet 05.07.14, 21:53 Na pewno częstszym niż teraz, ale nie wiem, czy takim powszechnym. Odpowiedz Link Zgłoś
vvwwvv Re: mlodszy facet 05.07.14, 23:29 Ty myślisz pewnie, że kobieta po 50 to musi być staro wyglądająca, niemodnie ubrana, gruba z trwałą na głowie a'la lata 80te, z ubytkami w szczęce, itd. Jestem rówieśnicą Madonny. I nawet trochę mnie z nią łączy. Jestem szczupła, blond, dbam o siebie. Nie sądzę, by mój 15 lat młodszy partner czuł do mnie obrzydzenie. Poza tym to przykre, że myślisz o swojej mamie z obrzydzeniem i umieszczasz ją praktycznie w domu starców. Odpowiedz Link Zgłoś
neya0987 Re: mlodszy facet 05.07.14, 23:41 Ale wiesz jak to jest, myślenie stereotypami jest po prostu wygodniejsze ;) Zresztą ja mam do 50-tki jeszcze sporo, więc Hus ze swego stosu, by się pewnie zdziwił :D I teraz by zaczął krzyczeć może o pedofilii :D (niestety, ale jest pełnoletni, więc nie pójdę Janie na stos za Tobą). Tak czy inaczej taki związek nie jest łatwy i to nie dlatego, że obie strony stwarzają problemy, ale dlatego, że zawsze się znajdzie "życzliwa" osoba, która powie, że ja bym mogła być jego matką, a on przecież sobie może znaleźć młodziutką dziewczynę w swoim wieku. I to wszystko prawda, tylko a) ja nie jestem jego matką; b) on chce w tej chwili być ze mną. A tak w ogóle przeczytałam mu to wszystko, bo nie zna polskiego, i bardzo go to rozśmieszyło, bo jak powiedział "uwielbia swoją chorobę" :D Pozdrawiam tych za i przeciw ;) Odpowiedz Link Zgłoś
forumeo Re: mlodszy facet 06.07.14, 12:17 > czy wiazac sie z 15 lat mlodszym facetem ? Sądzę, że liczba mężczyn zainteresowanych związkiem z kobietą o 15 lat starszą jest wielokrotnie mniejsza, niż liczba kobiet które mogłyby być zainteresowane związkiem z mężczyzną o 15 lat młodszym. Dlatego korzystaj z okazji, bo drugi taki "rodzynek" może Ci się nieprędko trafić. Odpowiedz Link Zgłoś