12.10.14, 08:28
na ile m-c wystarcza coś takiego wstrzyknięte w poliki i bruzdy nosowo wargowe ?
Czy robiła może któraś z was trochę sie boje ,ze poliki zostaną mi jak u chomika
Obserwuj wątek
    • wyzuta Re: Botoks 12.10.14, 10:19
      a. 6-8 m-cy,
      b. to pewne.
    • armittesek Re: Botoks 12.10.14, 13:52
      Botoksu NIE wstrzykuje sie w bruzdy nosowo-wargowe. Botoks sluzy do unieruchomienia miesni i ich sztucznego przykurczenia, dzieki czemu nie powstaja nowe zmarszczki, a stare sie troche rozciagaja.
      • konsta-is-me Re: Botoks 12.10.14, 15:56
        Nie rozciagaja tylko splycaja.
        A nawet znikaja.
        • lilith_dclxvi Re: Botoks 19.10.14, 16:45
          Dokładnie. Skóra ma szansę odpocząć od ciągłego napinania przez mięśnie mimiczne i się zregenerować, to czy zupełnie znikną zależy od wyjściowego stanu skóry i rodzaju zmarszczek.
          • armittesek Re: Botoks 19.10.14, 19:14
            Bzdury opowiadasz. O ile Konsta dodała trafniejsze słówko, to ty opowiadasz bzdury.

Po żadnym botoksie zmarszczki nie znikną: TYLKO te, ktore sa PLYTKIE, stana bardzo malo widoczne, a i to tylko na jakis czas, potem ZAWSZE WROCA.

Natomiast glebokim botoks pomaga czesciowo. Trzeba uzywac dwoch preparatow.
    • akozlaczyk Re: Botoks 12.10.14, 19:34
      3 do 6 miesięcy
    • demonii.larua Re: Botoks 12.10.14, 23:56
      W usta (oraz inne części twarzy) nie robiłam, to nie wiem.
      W kolano to ma wystarczyć na lata, więc wybrałam kolano.
    • hanti Re: Botoks 13.10.14, 08:52
      ja jednak postawiłabym na kwas hialuronowy.
    • akle2 Re: Botoks 13.10.14, 11:16
      Nie moja sprawa, ale ... po co to robisz? Chcesz mieć twarz, jak woskową maskę, bez mimiki, jak niektórzy nasi celebryci?
      • alinkaalinka Re: Botoks 14.10.14, 12:32
        Ja robie botox i kwas i nie zauwazylam aby moja twarz byla woskowa i bez mimiki. Odpowiednie nie przesadzone wstrzykniecie odmladza i odswieza wyglad twarzy-zaznaczam-odpowiednie, wiec wybor lekarza to bardzo wazna sprawa :)
    • mm969696 Re: Botoks 15.10.14, 14:34
      sama jestem ciekawa. a co polecacie na zlikwidowanie takiej dopiero powstającej bruzdy wargowo-nosowej. trochę mnie dołuje że mam trzy dychy a juz tak staro wygladam:/
      • poblazliwie_patrzaca Re: Botoks 15.10.14, 17:18
        wypełniacz, niech lekarz zadecyduje jaki. jak szpeci to likwiduj, nie ma na co czekac :))
        • alinkaalinka Re: Botoks 16.10.14, 11:06
          Zgadzam sie. Dobry lekarz sam bedzie wiedzial, co zrobic. Botox oraz kwas nie jest dla starszych Pan, a wtedy kiedy zaczynaja sie robic zmarszczki i bruzdy. Czym wczesniej je wypelniasz lub paralizujesz tym pozniej robisz to rzadziej, poniewaz splycaja sie. Nie rozmiem fenomenu Pan z TV i ich zmienionych i plastikowych twarzy oraz tej przesady. Moje kolezanki sie obstrzykuja i zadna nie wyglada plastikowo i bez mimiki. Mam prawie 40 lat, 2 tyg temu pierwszy raz zrobilam mimiczne przy oczach, bardzo delikatnie, a moja 14 letnia corka wczoraj rozmawiajac ze mna powiedziala, ze jakos promienniej i swiezo wygladam. Spytalam czy nadal mam smiejace sie oczy ;) jasne, odpowiedziala, wiec mozna naturalnie wygladac mozna, ale potrzeby jest dobry lekarz i umiar :)
          • majaa Re: Botoks 17.10.14, 12:29
            alinkaalinka napisała:

> Zgadzam sie. Dobry lekarz sam bedzie wiedzial, co zrobic. Botox oraz kwas nie j
            > est dla starszych Pan, a wtedy kiedy zaczynaja sie robic zmarszczki i bruzdy. C
            > zym wczesniej je wypelniasz lub paralizujesz tym pozniej robisz to rzadziej, po
            > niewaz splycaja sie.

Kto Ci tak powiedział? Niestety, prawa natury są nieubłagane. Efekty ostrzykiwania trwają tyle, ile trwają i żeby je podtrzymać na określonym poziomie trzeba to robić regularnie. Na pewno nie jest tak, że im jesteś starsza, tym mniej musisz się ostrzykiwać, bo wcześnie zaczęłaś;)
            • alinkaalinka Re: Botoks 20.10.14, 09:35
              Nie dyskutue z osobami, ktore maja (nie) maja znikoma wiedze z kolorowych gazet lub TV :) Jest tak jak napisalam w 100%. Porozmawiaj z fachowcem w tej dziedzinie, a uslyszysz to samo. Oczywiscie niektore osoby starzeja sie brzydko inne bardziej los oszczedza, ale tak czy inaczej warto sprobowac i zobaczyc jak na dana osobe dziala botox czy kwas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka