Dodaj do ulubionych

Fejs i znajomość

16.11.14, 00:53
Pytanie w sprawie taktyki. Jest dziewczyna, która bardzo mi się spodobała, gdy wszedłem na jej profil na fejsbuku. Dlaczego tam wchodziłem? Bo mi się nudziło, więc zwyczajnie sobie obczajałem ludzi, łaziłem po grupach i tak dalej.

Mamy trochę wspólnych zainteresowań i są elementy tzw. "zaczepne" do ew. rozmowy. Niestety, nie mamy żadnych wspólnych zainteresowań.

Chciałbym napisać jej jakąś wiadomość, lecz nie wiem jak to zrobić, żeby nie wyjść na 1) desperata, 2) dziwaka, który wziął się znikąd, 3) człowieka szpiegującego ludzi na fejsie ;d 4) faceta, któremu się spodobała dziewczyna i chce ją poderwać (podrywacza)

Coś w stylu, że przyszedłem tu przypadkiem i bardzo mi się spodobał Twój profil chyba odpada z w/w względów?

Jakieś oryginalne pomysły?

Obserwuj wątek
    • janusz.z.bytomia Re: Fejs i znajomość 16.11.14, 00:55
      wspónych znajomych* nie mamy, oczywiście.
      • gyubal_wahazar Re: Fejs i znajomość 16.11.14, 01:06
        Ups, dopiero teraz to zauważyłem
    • gyubal_wahazar Re: Fejs i znajomość 16.11.14, 01:03
      >Mamy trochę wspólnych zainteresowań i są elementy tzw. "zaczepne" do ew. rozmowy.
      >Niestety, nie mamy żadnych wspólnych zainteresowań.

Nie taję, że dość wysoko ustawiłeś poprzeczkę
      • gyubal_wahazar Re: Fejs i znajomość 16.11.14, 01:05
        To może konsekwentnie w tym stylu, coś na kształt 'chętnie bym Cię poznał, ale mi sie nie chce'. Najważniejsze to zaintrygować niewiaste, reszta to didaskalia
        • miau.weglowy ladne otwarcie ;D/nt 16.11.14, 01:51

• ursyda Re: Fejs i znajomość 16.11.14, 01:05
      Jeśli nie masz jej w znajomych to twój mail trafi w folder "inne", jak pani obczaiła, że coś takiego w ogóle ma to zobaczy, jak nie to będzie jak ze mną, po roku zobaczyłam, że mam oferty matrymonialne od arabskich szejków ;)
      • janusz.z.bytomia Re: Fejs i znajomość 16.11.14, 01:11
        No właśnie. Z tym inne to też jest niekorzystny motyw. :/
        • paliwodaj Re: Fejs i znajomość 16.11.14, 01:59
          a moze zacznij od tego ze poznasz kogos z jej znajomych z kim masz jakies wspolne zainteresowania, ona gdy zobaczy ze masz kogos ze wspolnych znajomych moze zechce ci odpisac
          Faceci czesto chyba maja podobne dylematy, ja z zasady kasuje takie wiadomosci bez wchodzenia w rozmowe . Mam na swoim fb 3 facetow, ktorych dodalam tylko dlatego ze znaja kogos z moich realnych znajomych, czasami napiszemy do siebie "jak ci mija dzien?' "dobrze!" i tyle
          • leptosom Re: Fejs i znajomość 16.11.14, 12:59
            czasami napiszemy do siebie "jak ci mija dzien?' "dobrze!" i tyle

bogate osobowości :))
      • leptosom Re: Fejs i znajomość 16.11.14, 12:58
        poka fejsa
      • berta-death Re: Fejs i znajomość 18.11.14, 01:52
        Arabskich szejków? To coś nowego? Ja na razie dostaję zaproszenia od wojaków z Afganistanu. :D

Zastanawiam się po co ktoś zakłada takie profile i kompletuje listę znajomych? Jakieś tajne informacje chce wyciągnąć, podejrzewa, że ja w służbach specjalnych pracuję i publikuję jakieś tajemnice państwowe?
      • liisa.valo Re: Fejs i znajomość 18.11.14, 14:44
        Można zapłacić smsem 2 zł + VAT i wtedy trafi normalnie do skrzynki odbiorczej.
        Nie pytajcie, skąd wiem.
      • tymon99 Re: Fejs i znajomość 23.11.14, 18:23
        ursyda napisała:

> po roku zobaczyłam, że mam oferty matrymonialne od arabskich szejków ;)

i co? straciły ważność??
    • alpepe Re: Fejs i znajomość 16.11.14, 09:44
      A teraz załóżmy, że nie ma jej na fejsie, co robisz?
      • leptosom Re: Fejs i znajomość 16.11.14, 13:00
        nie ma na fejsie to nie istnieje, to sen i iluzja
    • kachaa17 Re: Fejs i znajomość 16.11.14, 10:07
      Żeby ją skutecznie zaczepić na facebooku musisz ją najpierw zaprosić do grona znajomych a ona musi Cię zaakceptować. Inaczej nie wyczai, że do niej napisałeś. Właśnie to mnie w fejsie wkurza.
      No ale tego nie przeskoczysz bo jak ktoś już pisał wyżej twoja wiadomość trafi w takie miejsce, ze będzie trudna do wykrycia.
      • liisa.valo Re: Fejs i znajomość 18.11.14, 14:45
        Można zapłacić smsem 2 zł + VAT i wtedy trafi normalnie do skrzynki odbiorczej.
        Nie pytajcie, skąd wiem.
    • paco_lopez Re: Fejs i znajomość 16.11.14, 10:18
      Moze napisz jej jakis wierszyk o jesieni. Ciekawa jest twoja zajawka. Rozumiem, ze profil spowodowal ze podoba ci sie bardziej, a bez profilu mniej. To mniej wiecej tak jakby w makijazu podobala ci sie bardziej niz bez makijazu, no ale jezeli nie macie wspolnych zainteresowan, to moze zainteresuj sie jej zainteresowaniami. Przypuszvzalnie z reszta kobiety lubia ja mezvzyzna jest wysoki i placi za kawe i kino oraz odwozi do domu. Bez tego etapu nic sie dalej nie zadzieje. Powodzenia
    • mendigo Re: Fejs i znajomość 16.11.14, 10:37
      Spamuj wszystkich jej znajomych zaproszeniem do grona. Zawsze znajdzie się jakiś desperat kolekcjonujący przyjaciół. A potem zapraszaj ją. Albo od razu ją zaproś - może się okazać, że sama jest desperatką. Bo w przeciwnym razie rzeczywiście twój płomienny list trafi do fejs-zbokowych otchłani przechowującej treści od frajerów nieznających się na ustawieniach.

I w zależności od przebiegu punktu 1:
      - jeśli cię przyjęła jako kompletnego nieznajomego, pisz, co ci ślina na język przyniesie (że wspaniała, że mądra i że chcesz mieć z nią dzieci - i tak masz spore szanse powodzenia itd);
      - jeśli gadasz jako znajomy znajomego*, traktuj ją jak osobę inteligentną i zadaj jej jakieś bystre, ale niespecjalnie trudne pytanie o coś z zakresu tych waszych wspólnych zainteresowań. I koniecznie komplement na wstępie, jakiś wyraz sympatii ("masz ładne skarpetki/meszek nad wargą" - coś w tę mańkę).

* nie wiem, jak to dokładnie jest, ale przyjmowanie wiadomości od znajomych znajomych też na FB można chyba jakoś blokować, nie?
      • leptosom Re: Fejs i znajomość 16.11.14, 13:01
        ("masz ładne skarpetki/meszek nad wargą" - coś w tę mańkę).

eetam. cycki po prostu. piękne!
        • mendigo Re: Fejs i znajomość 16.11.14, 13:13
          Dziękuję. Ale nie o mnie akurat mówimy.
          • leptosom Re: Fejs i znajomość 17.11.14, 16:29
            :) na to zawsze jest jakiś odzew ;)
            • mendigo Re: Fejs i znajomość 17.11.14, 16:31
              Ja już z automatu. Jak na "dzień dobry". Kwestia przyzwyczajenia, rozumiesz.
    • kalllka Re: Fejs i znajomość 16.11.14, 11:57
      Nie bardzo zrozumiałam,
      Kobitka nie podoba ci się z profilu,
      ale an face?
    • babciajadzienka Re: Fejs i znajomość 16.11.14, 12:22
      Mam pomysl. Skoro znasz ja juz kilka lat to napisz zwyczajnie do niej. Jak do normalnego czlowieka. Moze ona widziala juz tyle durnych, infantylnych internetowych gierek. Sama mialam kiedys podobny problem. Przeszlo mi z czasem. Zachwycil mnie czlowiek poznany w necie. Nie to ze model, ze cudnej urody. Spoko gosc. Prawie w wieku moich dzieci, z masa klopotow zdrowotnych. Ale radzil sobie z nimi tak, ze to powalalo na kolana. Moje matczyne serducho zmieklo na amen. Bylam pelna podziwu dla hartu czlowieka, A potem,potem... przyszla zwykla proza zycia. Zaczely sie klopoty w mojej Rodzinie. Caly czas pamietalam o tym Mlodym Czlowieku. Bywalo tak ciezko. Czesto mowilam sobie jak on sobie poradzi moze poradzimy i my. I tu jest potega internetu. Szybka informacja. A te pierodly kto kogo kocha i dlaczego wsadzcie sobie potomkowie Adama ... w nos. I tak trzymac. Gites Babcia
    • piotr_57 Re: Fejs i znajomość 16.11.14, 14:45
      janusz.z.bytomia napisał:

> Jakieś oryginalne pomysły?

Nie siliłbym się na oryginalność, w tej sprawie.
      wbrew pozorom zawsze lepsza jest tradycyjna ostrożność, niż niczym nieusprawiedliwiona śmiałość.
      Napisz prawdę, że pragniesz nawiązać znajomość i prosisz o możliwość przedstawienia swojej (ku temu) motywacji.
      Jeżeli ujmiesz to w odpowiednią formę, Twoje szanse znacząco wzrosną.
      Kobiety lubią wiele rzeczy, od pieniędzy i władzy zaczynając a na dobrym seksie kończąc, ale najbardziej lubią być proszone i intrygowane.

>
      >
    • straszny.upal Re: Fejs i znajomość 16.11.14, 22:13
      A skad wiesz, ze wolna, moze zajeta jest? Ja olewam tego typu wiadomosci albo zaczepki, wywalam bez czytania.
      • piotr_57 Re: Fejs i znajomość 16.11.14, 22:16
        straszny.upal napisał(a):

Ja olewam tego typu wiadomosci albo z
        > aczepki, wywalam bez czytania.

Ale on zamiaruje napisać do kobiety, a nie do Ciebie.
        • straszny.upal Re: Fejs i znajomość 16.11.14, 22:24
          Podaje przyklad mozliwej reakcji. Tez jestem kobieta i tez bywam zaczepiana.
          • piotr_57 Re: Fejs i znajomość 16.11.14, 22:30
            Tez jestem kobieta i tez bywam zaczepiana.

Ale to nie wynika z Twojego nika, a profilu nie aktywowałaś :)
            • straszny.upal Re: Fejs i znajomość 16.11.14, 22:36
              Nie ma takiego obowiazku.
              • piotr_57 Re: Fejs i znajomość 17.11.14, 09:38

> Nie ma takiego obowiazku.

Nie twierdziłem, że jest!
                Jednak bez profilu i z nikiem bezpłciowym nie możesz się dziwić, że Twój post miał wątpliwą wartość, jako argument w dyskusji :)
                • kalllka Re: Fejs i znajomość 17.11.14, 10:07
                  Zawsze od poniedziałku zaczynasz "drzeć koty"
                  Piotruś?
                  ( przyznaj się grzecznie, masz coś w zamian za drażnienie iniewiniątek;
                  od dawna dajesz dowódy swojej złośliwej obecności tak tu, jak na fdworzec.. Tylko po co, jeśli nie za jakis "w zamian ", wściekać ludzi swoją niewłaściwa postawa? )
                  • straszny.upal Re: Fejs i znajomość 17.11.14, 10:29
                    E tam, nie masz pojecia, jak bardzo mi to zwisa :)
                    • kalllka Re: Fejs i znajomość 17.11.14, 16:44
                      Jasne, ze nie mam pojęcia ( " jak bardzo .. to
                      zwisa")
                      ale mam pojęcie jak bardzo brak reakcji, obojętność na złośliwości, chamstwo - agresje pobudza agresora.

Od.
                      Czasem uśmiech niewystarcza by dać jasno do zrozumienia, czego się nie chce- leptosomie.
                      • mendigo Leptosomie? 17.11.14, 16:50
                        E? O co chodzi?
                        • leptosom Re: Leptosomie? 17.11.14, 19:28
                          niektórzy wszędzie wynicowują spisek
                          • mendigo Re: Leptosomie? 17.11.14, 19:30
                            Czekam na komisję. Spiski bez komisji są poniżej moich oczekiwań.
                        • straszny.upal Re: Leptosomie? 17.11.14, 19:35
                          ???
                          • mendigo Re: Leptosomie? 17.11.14, 19:52
                            O, jak niemal jednocześnie odpowiedzieliście! - zaśmiewa się złowieszczo.
                      • leptosom Re: Fejs i znajomość 17.11.14, 19:46
                        Kallka, nie mieszaj mnie w swoje gierki. ok?
                        • kalllka Re: Fejs i znajomość 17.11.14, 20:32
                          Nie prowadzę żadnych "gierek"
                          Odpowiedziałam na twój post, to wszystko.
                          • leptosom Re: Fejs i znajomość 17.11.14, 20:37
                            Który post?
                          • straszny.upal Re: Fejs i znajomość 17.11.14, 21:12
                            Zdaje sie, ze tzw. pacynki sa usuwane, wiec gdyby twoja bzdurna teoria miala sens, to by usuneli ktorys wpis. Logiczne?
                            • leptosom Re: Fejs i znajomość 17.11.14, 21:21
                              wydaje się logiczny Twój wpis. dzięki.
                              • piotr_57 [...] 17.11.14, 21:34
                                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                • straszny.upal Re: Fejs i znajomość 18.11.14, 10:17
                                  Ale tam... mnie to naprawde malo wzrusza, moze jak ktos bardziej przezywa to musi jakies ignory uprawiac
                                  • kalllka Re: Fejs i znajomość 18.11.14, 10:47
                                    Uprawianie ignorow to coś w rodzaju uprawy buraków?
                                  • piotr_57 Re: Fejs i znajomość 18.11.14, 10:49

> Ale tam... mnie to naprawde malo wzrusza, moze jak ktos bardziej przezywa to mu
                                    > si jakies ignory uprawiac

??? Zbyt skomplikowana, na moje możliwości intelektualne, wypowiedź.
                                    Nie rozumiem toku logicznego rozumowania.
                                    Ale to bez znaczenia. Nie warto ciągnąć wątku.
                                    • straszny.upal Re: Fejs i znajomość 18.11.14, 11:40
                                      Napisze prosciej. Insynuacje nicka "kalllka" jakobym ja i inny jakis osobnik to byla ta sama osoba uwazam za tak malo znaczace wobec tylu innych spraw, ze nie odczuwam potrzeby umieszczania tego nicka na liscie ignorowanych. Teraz bylo jasniej?
                                      Zadalam sobie troche trudu podczas zakladania konta do dyskusji na gazecie i przeczytalam rozne zasady. Stad wiem, ze niemozliwym jest dyskutowanie w jednym watku pod dwoma nickami - jest to uwazane za oszukiwanie innych dyskutantow i sztuczne podbijanie watku. Wypowiedzi jednego z dwoch nickow sa wowczas kasowane przez osobe administrujaca forum. Tutejsze forum jest administrowane, co widnieje na gorze.
                                      Dziwi mnie, ze tak zaawansowany - co by wynikalo z ilosci postow - nick na forum jak "kalllka" tego nie wie.
                                      • piotr_57 Re: Fejs i znajomość 18.11.14, 12:27

> Dziwi mnie, ze tak zaawansowany - co by wynikalo z ilosci postow - nick na foru
                                        > m jak "kalllka" tego nie wie.

Taki zaawansowany nik doskonale wie, że zasady deklarowane z regulaminach mają się nijak do forumowej rzeczywistości. Mod tego forum nie ma możliwości sprawdzania adresów IP. Taką możliwość mają grubsze ryby administracji gazecianych for. Te jednak mają w głębokim poważaniu co i kto pisze. Skutkiem tego wielu pisze z kilku, a nawet kilkunastu ników i nikomu to nie przeszkadza.
                                        Chyba jesteś nowa i ... naiwna. Tu nie ma żadnych zasad, prawa, uczciwości, honoru. Fora gazeciane, tak samo jak na wielu innych portalach, to ściek utylizujący emocje frustratów.
                                        Nic więcej.
                                        • stokrotka_a Re: Fejs i znajomość 18.11.14, 12:32
                                          piotr_57 napisał:

> Tu nie ma żadnych zasad, prawa, uczciwości, hon
                                          > oru. Fora gazeciane, tak samo jak na wielu innych portalach, to ściek utylizują
                                          > cy emocje frustratów.
                                          > Nic więcej.

A ty jesteś jednym z tych frustratów czy masochistą, który uwielbia pływanie w tym ścieku?
                              • fuzja_jadrowa Re: Fejs i znajomość 18.11.14, 12:40
                                Ojp, co za przeżywka. Każdy, kto choć przez chwilę czyta forum wie, że kalllka jest zawieszona, jak tralala i czasem nawet sama nie wie, komu odpowiada, łączy odpowiedzi na kilka postów w jednym albo np. doczepia się nie w tych miejscach, co trzeba.

Żeby zaraz doszukiwać się w tych pierdołach jakichś insynuacji... Uderz w stół czyżby?
    • saraisa Re: Fejs i znajomość 21.11.14, 22:12
      skoro dziewczyna ma dużo widocznych zdjęć widocznych nie dla znajomych, to znaczy, że szuka podrywu FB i liczy sie z tym, ze ktoś napisze :>
      w tym wypadku możesz więc napisać COKOLWIEK, a ona i tak będzie cała w skowronkach. te propozycje, która podałeś, są ok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka