Dodaj do ulubionych

trzy k o b i e c e życzenia

12.05.15, 17:28
stało się: jutro kończę lat czterdzieści.
(tak po prawdzie, to mam to w nosie, z pewnych przyczyn czuję się młodziej niż przez ostatnie dziesięć lat)

ale bliscy nie wiedzą, że mam to w nosie, więc chcą mi osłodzić ten straszny dzień za pomocą prezentów.
i pytają: CO BYM CHCIAŁA?
mam kompletną pustkę w głowie, a czasu coraz mniej!
(jasne, chciałabym dom nad morzem, psi zaprzęg i konia, ale muszę się chyba dla przyzwoitości zamknąć w trzech stówkach)

może ktoś z sznownych państwa się zlituje i coś wymyśli? proszę o podpowiedzi...

(droga administracjo, proszę mnie już nie kasować. dotąd siła tego forum polegała na tym, że można było tu pogadać o różnych rzeczach, czasem bardziej osobistych, czasem mniej. chyba nikt się na to akurat nie skarży?)
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: trzy k o b i e c e życzenia 12.05.15, 17:34
      to chyba przez te moje msze gregoriańskie.
      Poproś o porfel i tyle. Co jakiś czas trzeba kupić nowy.
      • alpepe Re: trzy k o b i e c e życzenia 12.05.15, 17:34
        t
        portfel.
      • stephanie.plum Re: trzy k o b i e c e życzenia 12.05.15, 17:44
        jeszcze nigdy nie miałam portfela, i chyba się nie splamię...
        • taki-sobie-nick Re: trzy k o b i e c e życzenia 12.05.15, 19:29
          stephanie.plum napisała:

> jeszcze nigdy nie miałam portfela, i chyba się nie splamię...

to w czym u licha nosisz gotówkę i kartę?
          • stephanie.plum Re: trzy k o b i e c e życzenia 12.05.15, 21:36
            gotówkę w skarpecie (mam taką jedną bez pary, świetnie się nadaje) a kartę w notesie. wszystko mieści się w kieszeni, albo w torbie...
            • grzeczna_dziewczynka15 Re: trzy k o b i e c e życzenia 13.05.15, 22:31
              super rozwiązanie! Właśnie mi się zepsuł portfel i myślałam o nowym, a faktycznie, pojedyncza skarpetka na pewno nie jedna się znajdzie!
    • maritt.g Re: trzy k o b i e c e życzenia 12.05.15, 17:37
      Hi hi, skończyłam pięćdziesiąt.
      Mam to w zadku, z pewnych powodów czuje się młodziej niż 10 lat temu :)
      Na urodziny zażyczyłam sobie duży dekoracyjny głaz do ogrodu, który jednakowoż trudno by mi było przytargać samodzielnie.
      Pomogłam? ;)
    • six_a Re: trzy k o b i e c e życzenia 12.05.15, 17:38
      pieniędzy, kochanieńka. powiedz, że zbierasz na ...
      po co ci jakieś graty, szczególnie, że nawet pomysłu nie masz.
      • stephanie.plum Re: trzy k o b i e c e życzenia 12.05.15, 17:49
        jedna moja babcia, już przebywająca na wiecznych łowiskach, zawsze bez obciachu zamiast prezentów wręczała bilety. narodowego banku.
        szalenie ceniłam tę bezpretensjonalność...
        • six_a Re: trzy k o b i e c e życzenia 12.05.15, 19:34
          z biletów to jeszcze godne uwagi są bilety na wysokobudżetowe imprezy, jak opera, prywatny teatr tudzież festiwale.
    • coffei.na Re: trzy k o b i e c e życzenia 12.05.15, 17:58
      day spa!
      masaż czekoladowy,zabiegi na twarz- trzy godziny wyłącznie dla siebie!
    • varia1 Re: trzy k o b i e c e życzenia 12.05.15, 19:49
      w sumie smutne
      nie to, ze kończysz 40-stkę bo i mnie to w przyszłym roku czeka
      ale to że BLISCY nie wiedzą co by cię ucieszyło
      :(

mnie cieszą proste tanie i niewyrafinowane rzeczy, najlepiej własnoręcznie wykonane, mogą być jajcarskie i szydzić ze mnie, cenię sobie tez mocny czarny humor

jakby mi ktoś wparował na urodziny z gadżetem za trzy stówki to umarłabym ze zdziwienia nie zdmuchnąwszy świeczek:)

• stephanie.plum Re: trzy k o b i e c e życzenia 12.05.15, 22:23
        no ja nie jestem wybredna, mnie cieszą flaszki, czy to z winem, czy z oliwą, tudzież doniczki.
        bliscy znają mnie jak zły szeląg, rozumiem, że tym razem chodziło im o coś specjalnego.
      • magnusg Re: trzy k o b i e c e życzenia 13.05.15, 21:46
        A skad maja wiedziec,jak ona sama tego nie wie?40 dychy na karku,a najwidoczniej zero zainteresowan i hobby-bo ludzie takie majace zawsze cos znajda,co by im frajde przynioslo.
        • grzeczna_dziewczynka15 Re: trzy k o b i e c e życzenia 13.05.15, 22:34
          ehe. Np. mój Tata bardzo lubi sport. To ile mogę mu kupić koszulek do tenisa? Piłki, to trochę słaby prezent, butów/rakiety nie da się, bo to musi se sam wybrać... pomogłam zrozumieć problem?
        • stephanie.plum Re: trzy k o b i e c e życzenia 13.05.15, 22:41
          o, tak.
          smutek i nuda = story of my life.

:~D
    • znana.jako.ggigus co jest strasznego w 40? 12.05.15, 20:17
      ja oczekuję kryzysu przy 50. Chociaż mój ojciec na 50 wyprawił niezapomnianą imprezę, najpierw się wszyscy spili, najedli, jeszcze bardzej spili, dyskutowali, a potem nagle się pokłócili na wielu poziomach. Niektórzy to na lata:)
      A my czyli wówczas nastolatkowie patrzyliśmy na spektakl ze szalejącymi dorosłymi. To były czasy.
      No ale mniejsza.
      Daj sobie czas na zastanowienie się. Spisz życzenia, skreślaj, wymyślaj nowe.
      A może wcale nie trzeba jakoś specjalnymi prezentami czcić tego dnia?
    • mariuszg2 Re: trzy k o b i e c e życzenia 12.05.15, 20:50
      stephanie.plum napisała:

> stało się: jutro kończę lat czterdzieści.

• mariuszg2 Re: trzy k o b i e c e życzenia 12.05.15, 21:40
        niedawno byłem na ślubie koleżanki (po 40 tce) ... zachowała dziewictwo dla wybranego (nie pytaj skąd wiem) przez te lata... a wybrany jest po 50 tce... nie wiem czy zachował dziewictwo przez te lata... czy ma nawyk ręcznego wspomagania....

także czasem wystarczy jedno marzenie... które się spełnia.... a na ślubie grali motyw z Misji - "Obój Gabiego" (Enio Morikone)....no coś pięknego!.....kościółek w samym sercu Polski (drewniany z 17 wieku) ....nieopodal zamczysko pradawne - piastowkie.... w prezencie daliśmy kupon totolotka na chybił trafił - kumulacja była - nic nie wygrali....jak powiedzieli - mieliby problem jakby wygrali.... a wesele było w karczmie z 18 wieku....wg projektu polskiego gdzie trunkami systemu "siwucha" zarządzał żydowski karczmarz.... no pasowałoby podlinkować Enio...ale może coś o totolotku....nie...o majowym poranku co nadejdzie po 40 tce...

także ten...raz jeszcze.... najlepszego i różne wyrazy....

www.youtube.com/watch?v=SOY2sfcIAqw
        • mariuszg2 Re: trzy k o b i e c e życzenia 12.05.15, 21:48
          a masz i o totku...i tak Cię kas nie da szczęść...branoc

www.youtube.com/watch?v=1DFKX-NHdGs
        • stephanie.plum Re: trzy k o b i e c e życzenia 12.05.15, 22:49
          do króćset, wzruszyłam się.
          • mariuszg2 Re: trzy k o b i e c e życzenia 12.05.15, 23:37
            także do jutra ...w wolnej chwili do połnia poćwicz.... najedz się, napij a wieczorem wpadnę z prezentem i poproszę do tańca.... o ile można prosić do tańca bo zapewne adoratorów, amantów, adwersarzy i innych na a...będzie jutro wielu.... pewnie nie ma szans ale co tam.... no risk no fuck...
    • leanne_paul_piper Re: trzy k o b i e c e życzenia 12.05.15, 21:05
      Trzy stówki będą akurat na zestaw upominkowy typu perfumy plus mleczko do ciała/twarzy.
      Albo zażycz sobie kartę upominkową do Sephory, ja taką dostałam na gwiazdkę i na trochę obkupiłam się kosmetycznie.
      Albo ja wybrałabym sobie za to książki - ostatnio mam fazę na literaturę wojenną, polecam np. Furie Hitlera.

A w związku z moją zbliżającą się nieśpiesznym krokiem czterdziestką, moi bliscy wiedzą, że tanio się nie wykpią - ja mam na widoku śliczną białą skórzaną kanapę albo mopsika - sami mogą wybrać, bo później będą ponosić konsekwencje wyboru;).
      • stephanie.plum Re: trzy k o b i e c e życzenia 12.05.15, 21:37
        "zestaw upominkowy typu perfumy plus mleczko do ciała/twarzy"

popłakałabym się ze złości!!!

taka jestem.
        • znana.jako.ggigus a inna była szczęśliwa 12.05.15, 21:39
          każdemu wg potrzeb i wg możliwości.
          Napisz , jak i gdzie trzymasz kasę i karty rozmaite, paragony, bilet miesięczny i takie tam.
          Skoro nie masz portfela.
          • stephanie.plum Re: a inna była szczęśliwa 12.05.15, 22:08
            a no widzisz, mnie przeraża myśl, że ktoś miałby kupić mi perfumy.

już pisałam, że gotówkę noszę w skarpetce, karty w notesie. paragony upycham gdzie popadnie. ogólnie flądra jestem.

właśnie wymyśliłam, że chciałabym dostać hortensję. ha! i dobre słuchawki, takie duże na całe uszy. i... fajne nosidło.
            • znana.jako.ggigus o skarpecie doczytałam 13.05.15, 08:08
              czyli masz ze sobą tylko jedną kartę i trochę gotówki.
              Ja mam ich parę i to nie karty pieniężne, niestety.
              E słuchawki na całe uszy to taki bajer dla dzieciaków. Ale jak widać, są gusta i guściki.
              • stephanie.plum Re: o skarpecie doczytałam 13.05.15, 14:48
                nie chodzi o guścik, ja chcę po prostu komfortowo prowadzić nasłuch.
                • znana.jako.ggigus duze, modne bajeranckie sluchawki nie 13.05.15, 17:17
                  gwarantuja jakosci. Nawet jesli fajnie wygladaja.
                  • stephanie.plum Re: duze, modne bajeranckie sluchawki nie 13.05.15, 22:42
                    thank you captain Obvious...
                    :~*
                    • znana.jako.ggigus you're welcome sweetie 14.05.15, 10:54

• varia1 Re: a inna była szczęśliwa 13.05.15, 12:36
              wszystkiego najlepszego i niech ci się spełnią marzenia :)
              a za miłość do hortensji masz u mnie flaszkę :)
            • sfornarina Re: a inna była szczęśliwa 30.05.15, 20:58
              > i... fajne nosidło.

O! O Ergobaby popros, jest genialne :)
        • leanne_paul_piper Re: trzy k o b i e c e życzenia 12.05.15, 21:58
          To może masz jakiś serial, którego wszystkie serie chciałaś mieć na półce i wracać w razie chęci?
          Ja bym ozłociła za taki prezent.
          Albo zestaw ładnej porcelany? Albo duży kwiat w doniczce? Albo zestaw majsterkowicza, taki z wiertarką itp.
          Ehhh, mnie bardzo łatwo zaspokoić prezentowo, bo mnie można praktycznie wszystko kupić i będę się cieszyć. Widzę, że z innymi trudniej;).
          • stephanie.plum Re: trzy k o b i e c e życzenia 12.05.15, 22:12
            serial, serial, serial!!!

jesteś genialna.

i żeby była wersja francuskojęzyczna, i podpisy po niderlandzku.
            najchętniej takie starocie: "ein fall fur zwei".
            kocham to, sama nie wiem czemu.
            • stephanie.plum Re: trzy k o b i e c e życzenia 12.05.15, 22:13
              te, no, napisy.
    • wiarusik Re: trzy k o b i e c e życzenia 13.05.15, 01:18
      chciałbym trzy mufinki. i teraz pytanie-dlaczego grają w meksyku, gdzie trwa wojna z kartelami, a nie mogą zagrać w naszym murzynowie białym?
      www.youtube.com/watch?v=ikZ6BhkH2V0
    • rudenko Re: trzy k o b i e c e życzenia 13.05.15, 09:49
      "ale muszę się chyba dla przyzwoitości zamknąć w trzech stówkach"

aleeeee 3 stówy każdy czy 3 stówki wszyscy????? No i ile tych osób będzie?

Ja to bym na taką imprezę chciała gdzieś wyjechać na jakiś tydzień np. w góry :-))) mogą być nasze polskie. No i tam mogłaby się odbyć ta impreza zorganizowana przez moich gości w ramach prezentu. Oczekiwałabym moich ulubionych potraw.... Jadłabym, piła i dobrze się bawiła... Oczywiście sprzątanie też w ramach prezentu robią goście :-))))
    • majaa Re: trzy k o b i e c e życzenia 13.05.15, 12:28
      Wszystkiego naj, naj..., Stefcia! Życzę Ci tego domu nad morzem, psiego zaprzęgu i konia! Życie zaczyna się po 40-tce, więc miejmy nadzieję, że jeszcze nie jeden raz mile Cię zaskoczy :)
    • molly_wither Re: trzy k o b i e c e życzenia 13.05.15, 13:26
      Wszystko schodzi na psy (nie obrazajac zwierzat).
      Co do prezentu? Moze karnet do SPA? Albo na odchudzanie...Gruba jestes?

stephanie.plum napisała:

>
      > (droga administracjo, proszę mnie już nie kasować. dotąd siła tego forum polega
      > ła na tym, że można było tu pogadać o różnych rzeczach, czasem bardziej osobist
      > ych, czasem mniej. chyba nikt się na to akurat nie skarży?)
      • stephanie.plum Re: trzy k o b i e c e życzenia 13.05.15, 14:57
        SPA jakoś do mnie nie przemawia, wolałabym karnet na jakiś fajny kurs tańca, ale nie sama.

gruba jestem patologicznie, 63 kg przy 180 cm wzrostu. moje późne dziecko radykalnie mnie odchudziło, bo rok temu dobijałam siedemdziesiątki.
    • chersona Re: trzy k o b i e c e życzenia 13.05.15, 13:27
      okulary słoneczne kupuję mężowi, może i Ty byś się skusiła.
      • stephanie.plum Re: trzy k o b i e c e życzenia 13.05.15, 14:46
        fakt, nie mam okularów!
    • sid_15 Re: trzy k o b i e c e życzenia 13.05.15, 18:28
      Portfel koniecznie, pedantyczna część mojej natury się obudziła i prawie palpitacji dostałam, że można tak w skarpetce i w ogóle luzem, an ie portfel, gdzie oddzielnie banknoty, oddzielnie monety, a oddzielnie dziesięć przegródek na karty i wizytówki, Ratunku, wody!
      Albo jakiś fajny wyjazd, chociażby weekendowy.:)
    • samuela_vimes Re: trzy k o b i e c e życzenia 13.05.15, 20:04
      Mam jedno :-) Chciałabym żyć wiecznie w młodym ciele i by moi najbliżsi też tak mieli.
    • czoklitka Re: trzy k o b i e c e życzenia 14.05.15, 12:00
      Mnie by zachęcił weekend w spa. I kolejny weekend w spa. I jeszcze jeden weekend w spa. I na dodatek jakaś biżuteria.
      • fuzja-jadrowa Re: trzy k o b i e c e życzenia 14.05.15, 12:19
        Wszystko tylko nie weekend w spa! Nie lubię, gdy ktoś przy mnie grzebie - żadne tam masaże, maseczki; nawet głupi fryzjer mnie wpienia.

Kiedyś dostałam w prezencie karnet na masaże, z 10 ich było. Skończyło się tym, że darczyńca poszedł tam za mnie.

Że też wielu chłopom się wydaje, że każda z nas piszczy z radości na myśl o spa. Ja nie piszczę.
        • czoklitka Re: trzy k o b i e c e życzenia 14.05.15, 12:37
          A ja lubię grzebanie ;)
          Sama nie mam cierpliwości na zrobienie sobie fachowego manicure, pedicure, różnorakich peelingów na różne partie ciała, maseczek. Nie mam cierpliwości na depilowanie. Na nic nie mam cierpliwości. No ni mam. Dlatego cenię sobie majstrowanie. Gdyby mnie było stać, to chodziłabym co tydzień do kosmetyczki.
        • samuela_vimes Re: trzy k o b i e c e życzenia 14.05.15, 17:22
          fuzja-jadrowa napisał(a):

> Wszystko tylko nie weekend w spa! Nie lubię, gdy ktoś przy mnie grzebie - żadne
          > tam masaże, maseczki; nawet głupi fryzjer mnie wpienia.

siostro! też nie lubię być dotykana przez obce istoty.
    • znana.jako.ggigus 40 striptizerów! 14.05.15, 17:29
      prawda że genialny pomysł?
      Z masażem albo i bez.
      W 40 litrach szampana, żeby było symbolicznie.
    • ursyda Re: trzy k o b i e c e życzenia 24.05.15, 13:21
      Urodziłaś się 13 maja?:) Stówka Stefka:)
    • kociamama Re: trzy k o b i e c e życzenia 05.10.16, 21:24
      Ja bym chciała: upadku kapitalizmu, wolności i dużo seksu;)
      • kociamama Re: trzy k o b i e c e życzenia 05.10.16, 21:25
        gee, czemu ktoś to odgrzebał????
    • derff Re: trzy k o b i e c e życzenia 06.10.16, 11:57
      Przepraszam, że wtargne między Panie ale ja mam z prezentami tak. Gromadzą mi się nieużywane i przed gwiazdką czy imieninami rozdaję potencjalnym dawcom aby dawali drugi raz to samo. Oni oszczędzają a mnie sie mniej gromadzi.
    • krystynkaczarodziejka Re: trzy k o b i e c e życzenia 21.12.17, 11:27
      Myślę, że najważniejsze jest zdrowie, dystans do siebie i życiowa stabilizacja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka