Dodaj do ulubionych

będzie obiadowo :)

08.06.15, 15:59
czy dla 2 osób warto gotować obiady w domu czy lepiej zjeść na mieście jest tyle barów,stołówek czy knajp.
Co się bardziej kalkuluje aha i pisząc o 2 osobach mam na myśli jedną dorosłą a drugą prawie gimnazjalistkę
Czy nie szkoda czasu i życia na siedzenie w garach przecież można wygodniej zyć prawda ?
Obserwuj wątek
    • lled Re: będzie obiadowo :) 08.06.15, 16:03
      dajesz do zrozumienia ze szukasz faceta ktory bedzie Tobie i dziecku gotowal?
      :)
      • margarytka.margarytka Re: będzie obiadowo :) 08.06.15, 16:07
        nieeeee nic takiego nie napisałam tylko szczerze zastanawiam się czy warto gotować w domu
        uważam ze to strata czasu energii i co tam jeszcze sobie wymyślisz

a facet do wspólnego mieszkania mi nie jest potrzebny do bzykania wielu chętnych jest
        • lled Re: będzie obiadowo :) 08.06.15, 16:52
          jak ktos nie lubi gotowac to zawsze znajdzie wymowke na jedzenie poza domem.
          czesto jem poza domem, ale kilka lat temu wrocilo do mnie natchnienie do gotowania.
          jak sie nie ma czego bzykac to gotowanie jest nastepna przyjemna rzecza w kolejce. jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma :)
        • horpyna4 Re: będzie obiadowo :) 08.06.15, 17:57
          Nie pytaj innych, czy Tobie warto. Bo tylko Ty naprawdę wiesz.

Jeżeli bardzo nie lubisz gotować (ja nie lubię i nie umiem), to warto zjeść nawet drożej bez spędzania czasu w kuchni. Ale sama musisz sobie wszystko przekalkulować.

Ktoś, kto normalnie gotuje, nie jest w stanie zrozumieć osoby nie znoszącej gotowania.
    • czoklitka Re: będzie obiadowo :) 08.06.15, 16:31
      to zależy od twoich priorytetów
      mnie by się nie chciało dzień w dzień gotować
      ale można też ugotować obiad raz na dwa trzy dni, wtedy tylko przygrzewasz.
    • varia1 Re: będzie obiadowo :) 08.06.15, 16:38
      gotowanie dla mojego własnego dziecka nigdy nie byłoby stratą czasu, poza tym, można gotować razem, raz na kilka dni, kilka różnych potraw i potem sobie to dowolnie zestawiać
      no i w sumie nigdy nie wiesz co jesz, jedząc poza domem, chociażby było pyszne i tanie

• miau.weglowy Re: będzie obiadowo :) 08.06.15, 18:24
      a nie zdrowiej gotowac w domu? bo ja osobiscie uwazam, ze tak
    • piataziuta Re: będzie obiadowo :) 08.06.15, 19:28
      poza domem można zjeść dobrze, ale to kosztuje znacznie więcej niż gotowanie najlepszych rzeczy w domu

można zjeść poza domem taniej. ale nie będzie bardzo smacznie i zdrowo

najlepiej jeść trochę w domu, trochę poza, wtedy się człowiek mało męczy :P
    • taki-sobie-nick A czym się różni 08.06.15, 21:35
      konsumpcja przez osobę dorosłą od konsumpcji przez gimnazjalistkę?

Finansowo? A weź kalkulator i sprawdź.
    • lorelailee Re: będzie obiadowo :) 08.06.15, 22:41
      ja jak jem na miescie tp od razu tyje, moze przez napoje? w domu do obiadu wybieram herbate albo wode, w knajpie piwo, wino albo cole?
    • vandikia Re: będzie obiadowo :) 09.06.15, 08:43
      z braku czasu częściej ostatnio jadam poza domem i aż mnie skręca, żeby coś domowego ugotować, chociaż to co jem jest dobre, nic mi nie zaszkodziło itd..

siedzenie w garach dla 2 osób? brzmi dziwnie. ugotowanie przeciętnego, małego obiadu to kilkanaście minut roboty (bez czasu gotowania), jest też masa pomysłów na dobre szybkie obiady - chociażby pieczona ryba z dodatkami i surówką, gdzie przygotowanie posiłku sprowadza się do doprawienia mięsa, obrania i ugotowania ziemniaków czy ryżu, posiekania np. kapusty, roboty na całe 10 min. I często bardziej szkoda mi czasu na wybranie się na jedzenie, czekanie na podanie, czekanie na rachunek itd.. bo to też trwa.

Jak nie lubisz gotować, to rób jak Ci wygodniej, jednak moim zdaniem ekonomiczniej i w większości zdrowiej jest w domu
    • leptosom Re: będzie obiadowo :) 09.06.15, 09:17
      w żadnej knajpie nic smacznego nie zjadłem i zaraz byłem głodny.
    • m.a.l.a_syrenka Re: będzie obiadowo :) 09.06.15, 09:45
      Jeżeli masz w pobliżu sprawdzony sokolim okiem bar mleczny lub coś w tym stylu, to nie byłoby źle zrobić sobie częstą przerwę od garów.
      Można też szarpnąć się na sprzęt do szybkiego przyrządzania, np.szybkowar, sprzęt do szybkiego pieczenia (miałam, chcę jeszcze raz) i gotowanie nie będzie czasochłonne.
    • mariuszg2 Re: będzie obiadowo :) 09.06.15, 10:45
      wczoraj schabowy z frytkami i bukiet surówek

dziś będzie stek wołowy i makaron z sosem pieczarkowym i sałatka z pomidorów a jutro....hmmm...nie wiem...forum nma jakieś pomysły?
      • leptosom Re: będzie obiadowo :) 09.06.15, 15:59
        jutro naleśnik
    • tulsa00 Re: będzie obiadowo :) 09.06.15, 17:41
      To zalezy gdzie mieszkasz, tu gdzie ja nie ma mozliwosci jesc zdrowo poza domem. Jem na miescie 1-2 w tyg a reszte dni gotuje ale bardzo prosto, duzo surowych warzyw, pieczone ziemniaki itp 30 min max na przyg. Obiadu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka