piataziuta 26.05.17, 13:58 Uprzejmie proszę, o zdjęcie cenzury ze słowa "ci..." lub ocenzurowanie słowa "fiut". Nie rozumiem dlaczego ktoś uznał, że to pierwsze jest gorsze od drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariuszg2 Re: dyskryminacja kobiet 26.05.17, 14:25 cipka cipka cipka ... próba cenzury..raz raz..raz dwa trzy...cipka.. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: dyskryminacja kobiet 26.05.17, 14:37 fiu fiu cip cip gąski gąski do domu Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: dyskryminacja kobiet 26.05.17, 14:52 śmieszy Cię to niuniuś? toż to hipokryzja pracowniczki gazety chodzą po kościołach protestować przeciw dyskryminacji kobiet, a tu, na ich własnej stronie taka wtopa Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: dyskryminacja kobiet 26.05.17, 15:00 żabcia...jeżeli pracownice gazety chodzą do kościoła to tylko dziękować Opatrzności za ich nawrócenie. Tylko patrzeć jak nasze nicki będą szaleć na forum Naszego Dziennika niebawem...pt wolna miłość i seks dla każdego Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pink Re: dyskryminacja kobiet 26.05.17, 15:22 A nie jest tak, że ci... jest do pary z ch...? Czy może ch... jest do pary z pizdą? Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pink Re: dyskryminacja kobiet 26.05.17, 15:23 Równouprawnienie? fiut i pi... oraz ci... i ch... :P Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pink Re: dyskryminacja kobiet 26.05.17, 15:24 Dobra ja popieram jednak wniosek o wykropkowanie fiuta jak się z nieodmienioną pizdą nie da przebić :P Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: dyskryminacja kobiet 26.05.17, 15:26 nie było takiego wniosku ale oczywiście jeżeli go zgłosisz (o przebicie) od razu zabieram się za wykropkowywanie Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: dyskryminacja kobiet 26.05.17, 15:27 cipa->fiut pi...->ch... moim zdaniem ale nawet jak się pomiesza to i tak jest dyskryminacja Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: dyskryminacja kobiet 26.05.17, 15:29 o.. coś się zmieniło czyżby? próba mikrofonu! ci... ci... ci...! Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: dyskryminacja kobiet 26.05.17, 15:30 no niestety może powinni zmienić informatyka na lepszego? Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: dyskryminacja kobiet 26.05.17, 15:37 Noooo nieee. Miał być kciuk do góry. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: dyskryminacja kobiet 26.05.17, 15:38 weź, bo zaraz zostaniesz ocenzurowana :D Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: dyskryminacja kobiet 26.05.17, 15:42 Precz z dyktaturą! I z cenzurą! :D Odpowiedz Link Zgłoś
sick_individual Re: dyskryminacja kobiet 26.05.17, 17:43 Bo słownik języka polskiego mówi, że ci... jest słowem wulgarnym, a cipka i fiut nie. Są za to ocenione jako stylistycznie marne. Gazeta czy Nasz Dziennik - wszystko jedno. Słowników jeszcze oficjalnie nie uznano za wyraz prywatnej opinii kilku gości, choć czasem wydaje się, że to dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
dziala_nawalony Re: dyskryminacja kobiet 26.05.17, 19:12 ciekawe na jakiej zasadzie uszlo mickiwiczowskie zastosowanie kutasikow? za zastosowanie rymu?? no wiec proponuje to samo,... h## i pi##a w nocy gwizda. Odpowiedz Link Zgłoś
sick_individual Re: dyskryminacja kobiet 26.05.17, 19:40 Ta, ostatnio musiałam się kajać za kutasa, bo nie wiedziałam, że to się klasyfikuje jako wulgarne. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: dyskryminacja kobiet 26.05.17, 19:28 "Pi..." to słowo wulgarne. "Ci..." to nazwa części ciała, bez niepotrzebnego zdrabniania typu "cipka". Jak "fiut" i "fiutek". Cenzurowanie "cipy" jest po prostu zwykłą dyskryminacją, bez względu na to ilu facetów podjęło tę decyzję redagując słownik. Odpowiedz Link Zgłoś
sick_individual Re: dyskryminacja kobiet 26.05.17, 19:46 Nie wiem. Ja, jak słyszę ci..., od razu myślę o anglistce z liceum, a nie o swoich czy czyichkolwiek zresztą organach. Z pizdą, ch...em, kutasem i fiutem mam tak samo, ale się nie upieram, że to po prostu nazwy typów ludzkich i że niewulgarne. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: dyskryminacja kobiet 26.05.17, 19:53 Ja się upieram. I mam podejrzenia, dlaczego "ci..." jest niby wulgarna, a "cipka" już nie. Otóż ci... kobiety powinna mała i ciasna, ot "cipka". Duża i szeroka ci... jest be. Fiut już powinien być duży, więc to nie jest wulgarne. Męski ch...owy świat. Odpowiedz Link Zgłoś
dziala_nawalony Re: dyskryminacja kobiet 26.05.17, 20:19 ,.. troche ryzykowna teza, bo to co dla jednych jest bee i male, dla innych moze byc gigantyczne i odwrotnie,no nie upieralbym sie. Odpowiedz Link Zgłoś
sick_individual Re: dyskryminacja kobiet 26.05.17, 20:40 Kobieto małej wiary i dogłębnej, nomen omen, paranoi, masz i czytaj: sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/ci...-i-cipka;8364.html Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: dyskryminacja kobiet 28.05.17, 09:01 No jestem małej wiary i do tego przepełniona najwyraźniej ignorancją, bo sądzenie pani, że "ci..." pochodzi od ćpania i dlatego jest cenzurowana, nie przemawia do mnie, nawet mimo tego nawiasu z odniesieniem do słownika etymologicznego. Ciekawe od czego zadaniem pani pochodzi "fiut", że nie wymaga cenzury. Pewnie od fiufania i pięknej muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
sick_individual Re: dyskryminacja kobiet 28.05.17, 23:50 Weź ty nie zadawaj takich pytań, bo ja się zaraz zapętlam i lezę to sprawdzać, a nie mam ochoty zapętlać się na fiucie. Mam jednak pewną koncepcję: otóż, jak być może zauważyłaś, kutasa też nie cenzurują, choć to niby wulgarne słowo. Ma jednak jedno dawne, niewinne znaczenie (fajfus, co wisi i się majta, ale nie narząd). Tak więc, jeśli to o to chodzi, fiut też nie byłby cenzurowany, bo też ma dwa zupełnie niewinne znaczenia. Nie żeby ci... była czemuś winna... Ale wiesz, liczy się uzus. Więc używaj - byle często, u lekarza i u spowiedzi, w sklepie i w galerii. Niech cipy wyjdą z szafy, niech ci... gruchnie niczym sylwestrowe petardy za 500+ i wstrząśnie starą i zjełczałą profesorską konserwą. I zobaczymy. Życzę powodzenia i wytrwałości. Chętnie bym pomogła, ale mam parówki do pilnego zjedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dziala_nawalony Re: dyskryminacja kobiet 26.05.17, 20:25 ooo, to, to, tez tak mam i lacze je najczesciej z przymiotnikami, zlamany.. i stara.. Odpowiedz Link Zgłoś
dziala_nawalony Re: dyskryminacja kobiet 26.05.17, 20:13 ,..tym swietojebliwym polecam sceny z Englertem w Magnacie,..moze to ich troche rozkreci.albo najlepiej niech wszystko wykresla, wykropkuja. a reszte na stos i niech spala,bedzie swoista rewolucja kulturalna na miare czasow i miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
hhesse Re: dyskryminacja kobiet 27.05.17, 21:21 Zakładam, że cenzura dotyczyła słowa ci.... Jeśli cipki, to zgadzam się z Twoim postem i poniższe nie dotyczy :-) Albowiem ci... jest słowem ordynarnym. Oczywiście dla pasjonatów takich klimatów, może być to określenie części ciała. Poziom elegancji jest podobny jak przy użyciu słowa kutas czy ch.... Wszystkie te słowa niby, oznaczają części ciała, ale są głównie używane w celu obrażenia danej osoby. Co innego cipka czy fiutek. Raczej sympatyczne określenia części ciała.Teoretycznie też można ich użyć w niezbyt miłych wyrażeniach, ale rynsztokiem nie są. Ci... i cipka, fiutek i ch... mają ciut inny ciężar Nie to, żebym nie doceniała hipokryzji pracowników i pracownic gazety, ale w tym przypadku akurat chyba się nie ma o co czepiać. Chyba, że chodzi o niewinną skądinąd cipkę... Odpowiedz Link Zgłoś
hhesse Re: dyskryminacja kobiet 27.05.17, 21:23 Ocenzurowali mi tę c.ipę...Xuja też... Ale cipki i fiutka nie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: dyskryminacja kobiet 28.05.17, 08:53 Nie wiem czy nie umiesz czytać ze zrozumieniem, czy celowo omijasz sedno postu przewodniego. Jeżeli "ci..." jest ordynarna i wymaga cenzury, to dlaczego "fiut" nie. Nie "fiutek". "Fiut". Odpowiedz Link Zgłoś
hhesse Re: dyskryminacja kobiet 28.05.17, 21:15 Hej, weź coś na wstrzymanie, OK? Jak masz ochotę się powyżywać to napisz od razu o co kaman, a nie snuj opowieści dziwnej treści o jakiejś straszliwej dyskryminacji, polegającej na braku cenzury zwykłego fiuta. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: dyskryminacja kobiet 28.05.17, 21:21 Ale z czym mam się niby wstrzymać? :) Jeżeli nie znosisz krytyki, nie zabieraj udziału w dyskusji - proste. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyy3 Re: dyskryminacja kobiet 28.05.17, 10:09 i uważasz, ze taka cenzura jest dyskryminacją kobiet? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: dyskryminacja kobiet 28.05.17, 19:34 Czy nie dość wyraźnie napisałam o tym w pierwszym poście? Może za mała czcionka? Odpowiedz Link Zgłoś
cojestdoktorku Re: dyskryminacja kobiet 13.06.17, 00:44 to jest dyskryminacja mężczyzn bo wy mozecie w naszym kierunku użyć pewnego słowa, a my w waszym kierunku juznie bo cenzura wam to źle nawet jak macie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś