Dodaj do ulubionych

Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje?

03.05.18, 19:53
=tylko nie mówcie, że Anita Werner albo jakiś inny celebryta w stylu Karolaka. Dawać mi tu przykłady.
=Ja zacznę.
Mnie od zawsze imponował Peter Durand=wynalazca konserwy. Pozostał sobą do końca, choć mógł wybrać inną ścieżkę kariery=np mógł być coachem inteligencji emocjonalnej, halabardnikiem albo roznosicielem pizzy. Choć wtedy chyba nie było jeszcze pizzy to nie wiem co on tam mógł roznosić=pewnie zarazę.
No w każdym bądź razie pomyślcie sobie co by dzisiaj było gdyby nie konserwy. Idziecie np do Lidla a tam paprykarz szczeciński zapakowany w jakąś kur#wa gazetę albo pudełko kartonowe. Albo nawet nie musi być paprykarz bo to hardkor ale np sardynki albo śledzie. W ciepłe dni takie jak dzisiaj, kiedy jest np ponad 30 stopni w słońcu to byłby fetor gorszy niż ferma tchórzy. I teraz weź idź człowieku np kupić Vegetę albo bułkę długą z ziarenkami słonecznika. Dlatego powinno być wyznaczone święto Petera Duranda w jakiś dzień. Jak będę królem świata to takie święto ustanowię=dlatego kur#wa proszę głosować NA MNIE w następnych wyborach. Obiecuję też wybudować wiadukt łączący woj. podlaskie z Nowym Jorkiem i nazwać go imieniem Potworskiego. Ułatwi to znacznie komunikację między tymi dwoma prężnymi ośrodkami biznesu.
No a wracając do Duranda to co myślicie?
Nie wiem=mnie to imponuje.
Obserwuj wątek
    • adriana_ada Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 03.05.18, 20:08
      "Jak będę królem świata to takie święto ustanowię=dlatego kur#wa proszę głosować NA MNIE w następnych wyborach. "

Nigdy w zyciu, to po pierwsze. Po drugie, nie chodze glosowac, pod moim glosem z automatu widnieje imie Kryska i nie ide po urzedach tego zmieniac, bo mi sie nie chce.
      • potworski Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 03.05.18, 20:12
        @adriana_ada
        =zapamiętam sobie twoje nazwisko i kiedy już będę królem świata wyślę do ciebie mojego pazia, który będzie ci w moim imieniu kazał robić różne bardzo nieatrakcyjne rzeczy=np pomalować drewutnię, albo rozkładać regularnie wersalkę z tymi metalowymi elementami co nie chcą zaskoczyć=i będziesz go musiała niestety słuchać, ponieważ aparat ucisku, który pieczołowicie konstruuję będzie arcyskuteczny.
        • adriana_ada Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 03.05.18, 20:38
          Ty zyjesz jakimis czasami sredniowiecza, ktore nigdy nie wroca
    • konwalia55 Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 03.05.18, 20:17
      Potworski, moge na Ciebie zaglosowac. A co mi tam!
      :-)
      • potworski Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 03.05.18, 20:21
        @konwalia55
        =twoje nazwisko również zapamiętam, a za wierną postawę otrzymasz wysokie odznaczenie państwowe, Dacię Logan i futro z karakuł=ale z takich co same padły z powodu różnych chorób, żeby nie było, że nieekologicznie.
        Plus tam coś mogę jeszcze dorzucić=dekoder Cyfrowego Polsatu, jakiś karnet na basen albo coś. Nie wiem czym tam się interesujesz.
        • konwalia55 Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 03.05.18, 20:23
          Moga byc farby :-)
          Przydadza sie, gdy bede Ci malowala laurke na kolejna kadencje :-)

• dziala_nawalony Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 03.05.18, 20:27
      ,..nie, nie...puszka wzbudza klastrofobie,mam swojego faworyta, to boski poeta cesarz Kaligula, facet z jajami i fantazja godna zaiscie greckiego olimpu,greckiego, bo rzymskiego nie bylo,boski jako dalekosiężny wizjoner ujrzał monoteistyczny upadek rzymu,szkoda ze pozoga, która kiedyś wzniecil nie trwala troche dluzej, dziś bylby spokoj nawet w naszym senacie,gdzie zamiast bredni slychac byłoby tam tylko spiew i rzenie rączych senatorow,bo zgodnie z intencja boskiego demokracja nie jest dla idiotow,a kazdy kon swój rozum ma,zawsze potrafi samodzielnie wrocic do domu, wiec ten tego..
      • dziala_nawalony Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 04.05.18, 15:36
        dziala_nawalony napisał:

dziś bylby spokoj nawet w naszym senacie,gdzie zamiast bredni slychac było
        > by tam tylko spiew i rzenie rączych senatorow,bo zgodnie z intencja boskiego de
        > mokracja nie jest dla idiotow,a kazdy kon swój rozum ma,zawsze potrafi samodzi
        > elnie wrocic do domu, wiec ten tego..
        >
        ,..no i prosze długo na potwierdzenie boskości cesarza-wizjonera nie trzeba było czekac,..
        dzisiejszy przekaz z okolic polskiego senatu

/.../
        Marszałek Senatu w programie "Kwadrans Polityczny" w TVP skomentował słowa Fulopa.- Lepiej, żeby pan burmistrz zajął się samym meritum. Miałem pisać list do pana burmistrza, ale po tych słowach i po tej agresji płynącej z jego strony ani nie będę tego komentował, ani nie będę do niego pisał listu, skieruję ten list do swojego odpowiednika, do szefa Senatu amerykańskiego
        Więcej: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23354541,sprawa-pomnika-katynskiego-burmistrz-atakuje-karczewskiego.html#Z_BoxNewsLinkImg&a=167&c=96..
    • obrotowy Aktualnie - to Krolowa Brytyjska Elisabeth... 03.05.18, 21:07
      posade odda chyba Prawnukowi...
      • dziala_nawalony Re: Aktualnie - to Krolowa Brytyjska Elisabeth... 03.05.18, 21:11
        ,..Karol obejmie po niej korone brytyjska, to już przyklepane, zresztą inaczej nie mogla postapic, liczy się pierwszy potomek,
        • obrotowy Re: Aktualnie - to Krolowa Brytyjska Elisabeth... 03.05.18, 22:03
          dziala_nawalony napisał:
          > ,..Karol obejmie po niej korone brytyjska,

jak jej dozyje :)
    • wersja_robocza Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 04.05.18, 12:49
      I wtedy do wyboru omijam Potworskiego, jadę Potworskim, jadę po Potworskim, najpierw wjeżdżam na Potworskiego, a potem zjeżdżam z Potworskiego, ... :cool: :D
      • wersja_robocza Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 04.05.18, 12:50
        Głodna jestem. Śniadania nie jadłam. Myślę już o kolacji. :(
        • dziala_nawalony Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 04.05.18, 15:06
          ,..no to będziesz jeszcze bardziej glodna,..nazarlem się jak pszczolka maja, pieczony losos, mini schabowy, smażone wieprzowe kuleczki z ziolami, zielona fasolka z wody w przysmażonej bulce tartej, do tego kapustka kiszona z cebulka, na deser eklerki z truskawkami w rozowej lukrowej polewie, plus kawusia i..papierosek,..a tera leze i stekam..uff... ale warto było, zresztą po wczorajszej wizycie tego żarcia to jeszcze dosyć zostało
    • eat.clitoristwood Jan Paweł Olbrzymi, 04.05.18, 20:57
      co to tyle języków znał. Prawie, jak Tym.
    • adashofman1 Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 05.05.18, 12:06
      Najpierw mi imponował Odarpi syn Egigwy bo chciałem być twardzielem, potem Sonny Crockett bo chciałem być lowelasem i jeździć Ferrari, obecnie imponuje mi Sławoj Leszek Głódź.
      • dziala_nawalony Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 05.05.18, 13:53
        ,..a tez lubisz ostro dac w palnik?
      • stokrotka_a Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 05.05.18, 15:28
        adashofman1 napisał:

> obecnie imponuje mi Sła
        > woj Leszek Głódź.

A co ci w nim imponuje? To że może wypić i pije więcej niż przeciętny Polak? A może to, że potrafi dogadać się z władzami miasta, żeby przekazali mu atrakcyjny miejski teren na cele kultu religijnego za 1% wartości a potem trzyma na tym terenie "kultowe" daniele? A może po prostu imponuje ci hipokryzja arcybiskupa?
        • obrotowy ty imponujesz, krotka: 05.05.18, 15:53
          - nie mnie co prawda, ale wielu:

- 0 % Wiary
          - 0 % Seksu
          - za to 100 % Intelektu.
          • eat.clitoristwood Re: ty imponujesz, krotka: 05.05.18, 19:33
            obrotowy napisał:
            > - 0 % Wiary
            > - 0 % Seksu
            > - za to 100 % Intelektu.

Jesteś niesprawiedliwy, tych 50% misjonarstwa przesłania 100% seksu. Trzeba przejrzeć przez ten nawiedzony woal. ;)
            • obrotowy dobrzi - ide na kompressor: 05.05.18, 20:36
              eat.clitoristwood napisał:
              Jesteś niesprawiedliwy, tych 50% misjonarstwa przesłania 100% seksu.

dobra - ide na kompressor:

50 % misjonarstwa i 50 % Intelektu.
        • adashofman1 Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 05.05.18, 20:52
          Dwuimienny w ciągu życia dał radę zostać generałem, arcybiskupem, aferzystą, wybitnym imprezowiczem i jeszcze brał udział w odkryciu groźnej choroby filipińskiej. Taka osoba potrafi imponować.
          • konwalia55 Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 05.05.18, 23:07
            I na dodatek nie ma zoladka (chyba).
            ;-)

• adria231 Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 06.05.18, 06:58
              Mnie zaimponowała pani Romanek, emerytowana bieszczadzka nauczycielka(60+), która ostatnio wygrała grę o milion.
              Polonistka z wykształcenia, poradziła sobie też z ostatnim pytaniem. Podziwiam ją tym bardziej, że mój umysł jest raczej ścisły.
    • obrotowy swoja droga, bekniesz, potworski... 05.05.18, 21:09
      za propagowanie palenia i naklanianie do tego nieletnich.
      i49.tinypic.com/bduyr6.jpg
      • adriana_ada Re: swoja droga, bekniesz, potworski... 05.05.18, 21:13
        A jakie nick Potworski ma zobowiazania prawne do nie propagowania palenia papierosow?
        Zakaz taki maja firmy, gazety, telewizja, znaczy sie osoby prawne, natomiast uzytkownik forum ma prawo napisac, ze lubi palic papierosy.
        • obrotowy Re: swoja droga, bekniesz, potworski... 05.05.18, 22:02
          adriana_ada napisała:
          > A jakie nick Potworski ma zobowiazania prawne do nie propagowania palenia papierosow?

no niby tak... ale...
          moze sie chwalic, ze SAM lubi zapalic (gdy jest dorosly)
          ale na zdjeciu w sposob widoczny naklania nasza nieletnia faune do korzystania z uzywek...

wedlug KK to sie zwie: pomocnictwo vel "sprawstwo pomocnicze".
          www.infor.pl/prawo/kodeks-karny/formy-popelnienia-przestepstwa/685539,Postaci-sprawstwa-art-18.html
          • adriana_ada Re: swoja droga, bekniesz, potworski... 05.05.18, 22:19
            A skad wiesz, ze ten kruk z papierosem na tej fotce nie byl dorosly?
            • obrotowy Re: swoja droga, bekniesz, potworski... 06.05.18, 16:42
              bo gdyby byl dorosly - to sam by umial zapalic...
    • ochacha Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 07.05.18, 18:06
      Nikt:)
      • grzeczna_dziewczynka15 Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 18.05.18, 23:25
        To chyba smutne?:)
    • wiarusik Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 07.05.18, 22:14
      euro marksistom imponuje karol marks. tylko czekać aż będą świętować urodziny lenina.
      • adriana_ada Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 07.05.18, 22:18
        Idyllicznie ten marksizm brzmi, ktorego zalozeniem bylo kazdemu wg potrzeb. Spytac ludzi, co im potrzebne i dac im to w miare mozliwosci
        • wiarusik Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 07.05.18, 22:38
          niech im dominika kulczyk da. ona ma grubo ponad potrzeby, poza tym sama na to nie zapracowała tylko jej tatuś, jakkolwiek tę jego pracę definiować.
          • adriana_ada Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 07.05.18, 22:41
            A czemu zagladasz komus do prywatnego portfela i probujesz rozdzielac cudze pieniadze WIarusik?
            • wiarusik Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 07.05.18, 22:44
              dała mi przykład bruksela z tym swoim Marksem.
              • adriana_ada Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 07.05.18, 22:46
                wiarusik napisała:

> dała mi przykład bruksela z tym swoim Marksem.
                >

Ale czy Bruksela nadala Ci ofecjalne prawo do definiowania cudzych prywatnych potrzeb?
                Nie sadze
                • wiarusik Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 07.05.18, 22:49
                  pytanie kto dał prawo wypowiadania się tej córuni tatunia w sprawach politycznych? kim ona w ogóle jest?
                  • stokrotka_a Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 07.05.18, 22:59
                    wiarusik napisała:

> pytanie kto dał prawo wypowiadania się tej córuni tatunia w sprawach polityczny
                    > ch? kim ona w ogóle jest?

Ona jest osobą posiadającą pełnię praw obywatelskich. To wystarczy, moja droga wiarusik, do wypowiadania się w sprawach politycznych.
                    • wiarusik Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 07.05.18, 23:02
                      no to niech się wypowiada jak każdy inny szaraczek nad karteczką za parawanikiem przy urnie. to że odziedziczyła pieniążki nie czyni z niej drogowskazu dla mas.
                      • stokrotka_a Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 08.05.18, 08:01
                        wiarusik napisała:

> no to niech się wypowiada jak każdy inny szaraczek nad karteczką za parawanikie
                        > m przy urnie. to że odziedziczyła pieniążki nie czyni z niej drogowskazu dla mas.

Zarówno ona jak i każdy inny "szaraczek" ma prawo wypowiadać się publicznie. Konstytucja to gwarantuje, moja droga wiarusik.
                        • wiarusik Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 09.05.18, 02:11
                          a czy konstytucja gwarantuje też przekręty? piszę choćby o sprawie ciechu i autostrady. pani kulczyk ma teraz wiele na głowie. nie dziwota że tak bardzo nie znosi tej polski pisowskiej. bo robić lud piastowy w ch..ja to przecież demokracja.
                          • stokrotka_a Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 09.05.18, 07:46
                            wiarusik napisała:

> a czy konstytucja gwarantuje też przekręty? piszę choćby o sprawie ciechu i aut
                            > ostrady. pani kulczyk ma teraz wiele na głowie. nie dziwota że tak bardzo nie z
                            > nosi tej polski pisowskiej.

A to pani Kulczyk zrobiła jakieś przekręty? Skazał ją niezawisły sąd, pozbawiając praw obywatelskich?

> bo robić lud piastowy w ch..ja to przecież demokrac
                            > ja.

Lud piastowy jak zwykle zrobił się i nadal robi w "ch.. ja" sam - i to już od kilkuset lat. To taka nasza narodowa tradycja.
                            • wiarusik Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 09.05.18, 21:12
                              pani kulczyk "czysta jak łza", tylko służby odpowiedzialne za przestępstwa gospodarcze niedemokratycznie twierdzą że jest wprost przeciwnie. a powinny uznać że wszyscy są niewinni i w ogóle nie zawracać nikomu głowy. przecież złodziej jak kradnie to też pracuje. skacze przez płot, przecina kłódki, nosi graty-no pot z tyłka kapie.
                              • stokrotka_a Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 09.05.18, 21:37
                                wiarusik napisała:

> pani kulczyk "czysta jak łza", tylko służby odpowiedzialne za przestępstwa gosp
                                > odarcze niedemokratycznie twierdzą że jest wprost przeciwnie.

A wiesz ty, misiu, jakie rzeczy potrafią twierdzić służby będące na garnuszku polityków i kierujące się ideologią? Nie wiesz? To poczytaj trochę opracowań historycznych. Dopóki pani Kulczyk nie zostanie skazana prawomocnym wyrokiem niezawisłego sądu, jest niewinna. A wypowiadać może się zawsze, chyba że wyrokiem sądu zostanie pozbawiona praw obywatelskich.
                                • wiarusik Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 09.05.18, 21:45
                                  skoro jest w powszechnym mniemaniu niewinna, to organy ścigania działają niedemokratycznie. jeśli nie przyłapało się jej na gorącym uczynku, to wiązanie jej osoby i kodeksowej definicji czynów zakazanych samo w sobie jest niedemokratyczne i jest przestępstwem. pomyślenie przez śledczych, że delikwentka zrobiła coś nie tak godzi w demokrację. policję trzeba zatem skarbie zamknąć.
                                  • stokrotka_a Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 09.05.18, 21:59
                                    wiarusik napisała:

> skoro jest w powszechnym mniemaniu niewinna, to organy ścigania działają niedem
                                    > okratycznie. jeśli nie przyłapało się jej na gorącym uczynku, to wiązanie jej o
                                    > soby i kodeksowej definicji czynów zakazanych samo w sobie jest niedemokratyczn
                                    > e i jest przestępstwem. pomyślenie przez śledczych, że delikwentka zrobiła coś
                                    > nie tak godzi w demokrację. policję trzeba zatem skarbie zamknąć.

Nie, moja droga, policja jest od prowadzenia śledztw, a nie od wydawania wyroków. Naprawdę nie pojmujesz tej podstawowej zasady państwa prawa?
                                    • wiarusik Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 09.05.18, 22:04
                                      toteż piszę-jak można kogokolwiek wiązać z czymś złym tej osoby nawet nie widząc? policja nie jest tworem demokratycznym. nie wolno myśleć nawet o innych źle przecież.
                                      • stokrotka_a Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 10.05.18, 09:17
                                        wiarusik napisała:

> toteż piszę-jak można kogokolwiek wiązać z czymś złym tej osoby nawet nie widzą
                                        > c? policja nie jest tworem demokratycznym. nie wolno myśleć nawet o innych źle
                                        > przecież.

Policja jest częścią demokratycznego państwa prawa (przynajmniej w teorii) i jako taka powinna zajmować się prowadzeniem śledztw, zostawiając orzekanie o winie sądom.
                                        • wiarusik Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 10.05.18, 12:42
                                          policja nie jest organem tylko państw demokratycznych. to po pierwsze. po drugie szarżujesz powyżej zasadą domniemania niewinności. no to ci mówię, że ona ma zastosowanie w procesie sądowym. w policji to inna bajka-tam się głównie podejrzewa o popełnienie przestępstwa. a ja i ty z doświadczenia wiemy, że oligarchowie mają swoje za uszami. chyba że ty w ciemię bita?
                                          • stokrotka_a Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 10.05.18, 13:26
                                            wiarusik napisała:

> policja nie jest organem tylko państw demokratycznych. to po pierwsze. po drugi
                                            > e szarżujesz powyżej zasadą domniemania niewinności. no to ci mówię, że ona ma
                                            > zastosowanie w procesie sądowym. w policji to inna bajka-tam się głównie podejr
                                            > zewa o popełnienie przestępstwa.

A to rozmawiamy o policji państwa bezprawia? Potwierdzasz więc, że RP nie jest demokratycznym państwem prawa...

> a ja i ty z doświadczenia wiemy, że oligarchow
                                            > ie mają swoje za uszami. chyba że ty w ciemię bita?

No, no, nie spodziewałam się, że zechcesz włączyć mnie do swojej społeczności, która tak jak bolszewicy, przypisuje ludziom przestępstwa w oparciu o ich status społeczny i majątkowy. Pokazujesz, moja droga, że należysz do tego samego ideologicznego świata co bolszewicy. Ja jednak do tego świata nie należę.
                                            • wiarusik Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 10.05.18, 13:35
                                              a jednak jesteś w ciemię bita.
                                              • stokrotka_a Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 10.05.18, 14:55
                                                wiarusik napisała:

> a jednak jesteś w ciemię bita.

Kokejny kiepski chwyt erystyczny, moja droga homo sivieticus. :-)
          • grzeczna_dziewczynka15 Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 18.05.18, 23:19
            brzmisz jak marksista z tym zabieraniem Kulczyk;)
      • stokrotka_a Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 07.05.18, 22:56
        wiarusik napisała:

> euro marksistom imponuje karol marks. tylko czekać aż będą świętować urodziny lenina.

Euro- i polo-faszystom imponuje Adolf Hitler. Tylko czekać aż zaczną świętować urodziny Czyngiz-chana i Józefa Stalina.
        • wiarusik Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 07.05.18, 23:04
          stokrotka_a napisała:

> Euro- i polo-faszystom imponuje Adolf Hitler. Tylko czekać aż zaczną świętować
          > urodziny Czyngiz-chana i Józefa Stalina.

ciekawa teoria, naprawdę. a tobie kto imponuje? adam Michnik czy jego brat stefan?
          czy krewni heinricha himmlera wpływają na opinię publiczną w Niemczech?
          • stokrotka_a Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 08.05.18, 08:06
            wiarusik napisała:

> ciekawa teoria, naprawdę.

Podobnie jak twoja.

a tobie kto imponuje? adam Michnik czy jego brat stef
            > an?
            > czy krewni heinricha himmlera wpływają na opinię publiczną w Niemczech?

W Niemczech negatywny wpływ na opinię publiczną mają wielbiciele nazistowskich zbrodniarzy, natomiast niektórzy krewni tychże mają wpływ pozytywny, bo rozumieją jak batdzo destrukcyjna była działalność ich przodków. Zauważ, moja droga, że zbrodnie przodków nie są zawinione przez ich potomków.
            • wiarusik Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 09.05.18, 01:59
              stokrotka_a napisała:

> natomiast niektórzy krewni tychże mają wpływ pozytywny, bo rozumie
              > ją jak batdzo destrukcyjna była działalność ich przodków. Zauważ, moja droga, ż
              > e zbrodnie przodków nie są zawinione przez ich potomków.

znaczy się dokonałaś właśnie procesu relatywizacji. zastanawiające że stało się tak gdy tylko wspomniałem o pewnym zbrodniarzu komunistycznym, żyjącym sobie spokojnie w nieodległej Szwecji. czy uważasz, że ten pan ma wpływ pozytywny:
              • stokrotka_a Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 09.05.18, 07:51
                wiarusik napisała:

> znaczy się dokonałaś właśnie procesu relatywizacji. zastanawiające że stało się
                > tak gdy tylko wspomniałem o pewnym zbrodniarzu komunistycznym, żyjącym sobie s
                > pokojnie w nieodległej Szwecji. czy uważasz, że ten pan ma wpływ pozytywny:

Przenoszenie odpowiedzialności za przestępstwa konkretnej osoby na członków jej rodziny to znana i powszechnie stosowana praktyka bolszewicka. Oczywiscie, gdy bolszewik kradnie to źle, ale gdy ty kradniesz to dobrze - to jest właśnie twój relatywizm moralny.
                • wiarusik Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 09.05.18, 21:06
                  stokrotka_a napisała:

> Przenoszenie odpowiedzialności za przestępstwa konkretnej osoby na członków jej
                  > rodziny to znana i powszechnie stosowana praktyka bolszewicka.

nie znam tej twojej powszechnie znanej praktyki bolszewickiej, ale pewnie wiesz co mówisz skoro z takim oddaniem bronisz bolszewicką dynastię Michników. ozajasz szechter, ojciec Adama Michnika, należał do Komunistycznej Partii Zachodniej Ukrainy, której celem było oderwanie wschodnich terenów polskich i przyłączenie ich do ZSRR. stefan Michnik skazywał na śmierć członków ruchu oporu walczących z niemieckim hitlerowskim najeźdźcą. Adama nie oskarżam bo nie ma na niego papierów, ale też nie przypominam sobie by jakoś się odniósł krytycznie do działalności swoich krewnych, a to mnie najbardziej interesuje. ponoć sam kiedyś o sobie powiedział, że jest reprezentantem żydokomuny. sam wybryków krewnych nie komentuje, a przyparty do muru wulgarnie atakuje. chłopak się tylko grzecznie zapytał, Michnik nazwał go sk...synem. jak więc definiować ozjasza szechtera i stefana Michnika? media Adama Michnika atakują żołnierzy wyklętych. to daje sporo do myślenia.

Oczywiscie, gdy
                  > bolszewik kradnie to źle, ale gdy ty kradniesz to dobrze - to jest właśnie twó
                  > j relatywizm moralny.

niczego nie kradnę, coś ci się pozajączkowało. może sprawdzimy twój relatywizm-gorsza swastyka z wafelków czy skazywanie ludzi na śmierć za poglądy?
                  • stokrotka_a Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 09.05.18, 21:57
                    wiarusik napisała:

> nie znam tej twojej powszechnie znanej praktyki bolszewickiej,

To nie moja praktyka, to praktyka twoich ulubieńców.

> ake pewnie wiesz
                    > co mówisz skoro z takim oddaniem bronisz bolszewicką dynastię Michników.

Nie bronię żadnej dynastii - ja po prostu odrzucam praktykę obwiniania ludzi za winy ich krewnych. Demokratyczne państwo prawa to nie katolicki feudalizm, w którym zgodnie ze Starym Testamentem, za winy ojców karani są potomkowie do n-tego pokolenia.

> Adama nie oskarżam bo nie ma na niego pa
                    > pierów, (...)

Nie oskarżasz? Co za łaskawość! Gdybyś poszukał w peerelowskich więzieniach, to może byś znalazł te papiery, bohaterze od siedmiu boleści.

(...) a przyparty do muru wulgarnie atakuje. chłopak się tylko grzecznie zap
                    > ytał, Michnik nazwał go sk...synem. jak więc definiować ozjasza szechtera i stefana Michnika?

A jak ty byś reagował, gdyby wciąż obarczano cię odpowiedzialnością za czyny dorosłych krewnych, których sam nie popełniłeś? A może zalinkowałbyś scenkę z Lechem Kaczyńskim pt. "spieprzaj dziadu"? To dobra ilustracja, jak "nieskazitelna" osoba może zachować się w określonej sytuacji.

> niczego nie kradnę, coś ci się pozajączkowało.

Nawet prostej przenośni nie chwytasz, moja droga wiarusik?
                    • wiarusik Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 09.05.18, 22:15
                      stokrotka_a napisała:

> To nie moja praktyka, to praktyka twoich ulubieńców.

masz na to dowody czy pomawiasz mnie?

> Nie bronię żadnej dynastii - ja po prostu odrzucam praktykę obwiniania ludzi za
                      > winy ich krewnych.

czy krewni heinricha himmlera mają prawo pouczać innych jak mają żyć?

> Nie oskarżasz? Co za łaskawość!

prawie. Michnik jest osobą publiczną, wpływającą na opinię publiczną i każdy ma prawo zadać mu pytanie i oczekiwać grzecznej odpowiedzi. a sprawa jego rodziny i jego działalności jest schizofreniczna i ciekawa.

> A jak ty byś reagował, gdyby wciąż obarczano cię odpowiedzialnością za czyny do
                      > rosłych krewnych, których sam nie popełniłeś?

nikt go nie obarcza odpowiedzialnością, tylko zastanawia się nad motywacjami kierującymi Adamem Michnikiem. jeśli jego media atakują ludzi walczących z nazistowskim i komunistycznym najeźdźcą to czytelnicy mają prawo zadać pytanie, czy adam stoi po stronie stalinistów. odpowiedź może być tylko "tak" lub "nie", a nie "kiedy zmądrzejesz sk...synu". kto pyta nie błądzi, więc łaknącemu wiedzy trzeba jej udzielić.

A może zalinkowałbyś scenkę z Lec
                      > hem Kaczyńskim pt. "spieprzaj dziadu"? To dobra ilustracja, jak "nieskazitelna"
                      > osoba może zachować się w określonej sytuacji.

czyli Kaczyński wiele się nie różnił jeśli chodzi o kulturę od Michnika. dlaczego więc Michnik ma fory?

> Nawet prostej przenośni nie chwytasz, moja droga wiarusik?

ty nie o przenośni tylko co uważasz za gorsze-cukierki czy śmierć?
                      • stokrotka_a Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 10.05.18, 09:16
                        wiarusik napisała:

> masz na to dowody czy pomawiasz mnie?

Dowody zawarte są w twoich wypowiedziach.

> czy krewni heinricha himmlera mają prawo pouczać innych jak mają żyć?

Krewni himmlera, którzy sami nie popełnili żadnych zbrodni, mają pełnię praw obywatelskich, w tym prawo do publicznego głoszenia poglądów w ramach obowiązującego systemu prawnego.

> prawie. Michnik jest osobą publiczną, wpływającą na opinię publiczną i każdy ma
                        > prawo zadać mu pytanie i oczekiwać grzecznej odpowiedzi. a sprawa jego rodziny
                        > i jego działalności jest schizofreniczna i ciekawa.

Nie, Michnik nie jest osobą publiczną i nie pełni żadnej publicznej funkcji, a na opinię publiczną może wpływać każda osoba prywatna, co gwarantuje Konstytucja.
                        To prawda, zainteresowanie sprawami rodziny Michnika, a szczególnie jego pochodzeniem etnicznym jest schizofreniczne.
                        >

> nikt go nie obarcza odpowiedzialnością, tylko zastanawia się nad motywacjami ki
                        > erującymi Adamem Michnikiem. jeśli jego media atakują ludzi walczących z nazist
                        > owskim i komunistycznym najeźdźcą to czytelnicy mają prawo zadać pytanie, czy a
                        > dam stoi po stronie stalinistów. odpowiedź może być tylko "tak" lub "nie", a ni
                        > e "kiedy zmądrzejesz sk...synu". kto pyta nie błądzi, więc łaknącemu wiedzy trz
                        > eba jej udzielić.

Moja droga wiarusik, pytanie "kiedy przeprosisz?" implikuje współodpowiedzialność. To nie jest niewinne pytanie. Poza tym, na nagraniu widać tylko malutki wycinek rzeczywistości. Nie wiemy, co robili i co mówili ludzie przed tym nagraniem i jak często Michnik zmuszany był do tlumaczenia się za nieswoje winy.

Jegi media nie atakują, jaj sugerujesz. Jego media obnażają kłamstwa obecnej władzy i polskich neonazistów, pokazując że wśród żołnierzy wykletych byli pospolici zbrodniarze, którzy mordowali cywilów, w tym kobiety i dzieci. Pokazują też, że NSZ, które haniebnie wynoszone są na piedestały przez obecne władze, sympatyzowały i kolaborowały z nazistami.

> czyli Kaczyński wiele się nie różnił jeśli chodzi o kulturę od Michnika. dlacze
                        > go więc Michnik ma fory?

Nie, to Kaczyński ma fory, a nie powinien mieć, ponieważ był osobą publiczną.

> ty nie o przenośni tylko co uważasz za gorsze-cukierki czy śmierć?

Moja droga, nie zażywaj tych prochów więcej. :-)
                        • wiarusik Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 10.05.18, 12:25
                          stokrotka_a napisała:

> Dowody zawarte są w twoich wypowiedziach.

przytocz, zacytuj.

> Krewni himmlera, którzy sami nie popełnili żadnych zbrodni, mają pełnię praw ob
                          > ywatelskich, w tym prawo do publicznego głoszenia poglądów w ramach obowiązując
                          > ego systemu prawnego.

zostawiam to, bo widzę że coś takiego jak moralność i obyczaj jest ci obcy. wyznajesz pozytywizm prawniczy. jeśli ci napiszą w konstytucji że należy zabić osoby o określonych cechach to to bez refleksji zrobisz.

> Nie, Michnik nie jest osobą publiczną i nie pełni żadnej publicznej funkcji, a
                          > na opinię publiczną może wpływać każda osoba prywatna, co gwarantuje Konstytucj
                          > a.

nie wiesz kim jest osoba publiczna, więc tutaj też zakończę rozmowę. tak się ciskasz z tymi regułkami prawnymi ale wybiórczo. osoba publiczna to nie tylko urzędnik skarbie. spróbuj to sobie jakoś wbić do głowy albo definicją albo młotkiem.

> To prawda, zainteresowanie sprawami rodziny Michnika, a szczególnie jego pochod
                          > zeniem etnicznym jest schizofreniczne.

DNA Adasia mnie nie interesuje. zacytuję ci jego słowa: "Jak na pewno wiecie, środowiskiem, z którego pochodzę, jest liberalna żydokomuna. To jest żydokomuna w sensie ścisłym, bo moi rodzice wywodzili się ze środowisk żydowskich i byli przed wojną komunistami. Być komunistą znaczyło wtedy coś więcej niż przynależność do partii to oznaczało przynależność do pewnego języka, do pewnej kultury, fobii, namiętności." nie interesuje mnie czy jest semitą, interesuje mnie jego światopogląd.

> Moja droga wiarusik, pytanie "kiedy przeprosisz?" implikuje współodpowiedzialno
                          > ść.

paulina młynarska wstydzi się za polskę:
                          wpolityce.pl/polityka/393342-zale-pauliny-mlynarskiej-jest-mi-tak-strasznie-wstyd-za-polske-nie-wiem-czy-mozemy-byc-z-czegokolwiek-dumni
                          czyli między innymi za mnie bo tutaj o polskę w sensie o ludzi chodzi. nie chcę by głupia baba bez szkół wstydziła się za mnie, ale muszę to godnie znosić. ktoś narzuca na mnie współodpowiedzialność ale skoro jest z jedynej dla ciebie słusznej opcji, to nie widzisz problemu.

> Jego media obnażają kłamstwa obecnej wł

jego media obnażają żydowski szowinizm. o pluralizmie w mossadówce można zapomnieć, żydzi mają wyłączność na bycia ofiarą. wspomnienie, że w sowieckiej strefie okupacyjnej żydzi polowali na Polaków na tym portalu nie uświadczysz:
                          pl.wikipedia.org/wiki/Zbrodnia_w_Nalibokach
                          pl.wikipedia.org/wiki/Zbrodnia_w_Koniuchach

> Nie, to Kaczyński ma fory, a nie powinien mieć, ponieważ był osobą publiczną.

radzę ci lepiej najpierw poznaj definicję osoby publicznej.

> Moja droga, nie zażywaj tych prochów więcej. :-)

to było pytanie retoryczne. przecież wiem że dla ciebie gorsze są wafelki. dupa od nich rośnie.
                          • stokrotka_a Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 10.05.18, 13:19
                            wiarusik napisała:

> przytocz, zacytuj.

Sądzisz, że będę na to czas tracić? Przecież do ciebie i tak nie trafią rzeczowe argunenty. Demagogię siejesz, moja droga.

> zostawiam to, bo widzę że coś takiego jak moralność i obyczaj jest ci obcy. wy
                            > znajesz pozytywizm prawniczy. jeśli ci napiszą w konstytucji że należy zabić os
                            > oby o określonych cechach to to bez refleksji zrobisz.

Kiepska manipulacja - nie rozmawiamy o konstytucji państwa totalitarnego.

> nie wiesz kim jest osoba publiczna, więc tutaj też zakończę rozmowę.

Nie, to ty nie wiesz, moja droga.

> DNA Adasia mnie nie interesuje. zacytuję ci jego słowa: "Jak na pewno wiecie, ś
                            > rodowiskiem, z którego pochodzę, jest liberalna żydokomuna. To jest żydokomuna
                            > w sensie ścisłym, bo moi rodzice wywodzili się ze środowisk żydowskich i byli p
                            > rzed wojną komunistami. Być komunistą znaczyło wtedy coś więcej niż przynależno
                            > ść do partii to oznaczało przynależność do pewnego języka, do pewnej kultury, f
                            > obii, namiętności."

Czytasz i nie rozumiesz wypowiedzi i jej kontekstu.

> nie interesuje mnie czy jest semitą, interesuje mnie jego światopogląd.

A nie interesują cię jego czyny? Co ty zrobiłaś dla Polski, bohaterko?

> paulina młynarska wstydzi się za polskę:

A co mnie obchodzi Młynarska?

> jego media obnażają żydowski szowinizm. o pluralizmie w mossadówce można zapomn
                            > ieć, żydzi mają wyłączność na bycia ofiarą. wspomnienie, że w sowieckiej strefi
                            > e okupacyjnej żydzi polowali na Polaków na tym portalu nie uświadczysz:

No i dotarliśmy do sedna! Przecież nie od dziś wiem, że antysemityzm masz we krwi i w tej całej dyskusji o Michniku chodzi o twoją nienawiść.

> radzę ci lepiej najpierw poznaj definicję osoby publicznej.

Ja tobie też radzę, moja droga. :-)
                            • wiarusik Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 10.05.18, 13:32
                              stokrotka_a napisała:

> Sądzisz, że będę na to czas tracić?

słusznie. po co tracić czas na coś co nie istnieje.

> Kiepska manipulacja - nie rozmawiamy o konstytucji państwa totalitarnego.

no ba! to było o twoim podejściu do prawa.

> Nie, to ty nie wiesz, moja droga.

a jednak się uprę.

> Czytasz i nie rozumiesz wypowiedzi i jej kontekstu.

a ja widzę, że to ty nie rozumiesz. Adasia to mógł robić nawet polski lub ukraiński listonosz. liczy się to jak go zaprogramowano.

> A nie interesują cię jego czyny?

ciągle o nich dyskutujemy przecież.

> A co mnie obchodzi Młynarska?

ponoć feministka.

> No i dotarliśmy do sedna! Przecież nie od dziś wiem, że antysemityzm masz we kr
                              > wi i w tej całej dyskusji o Michniku chodzi o twoją nienawiść.

przypominasz holocaust industry-gdy kończą ci się argumenty to myślisz że kogoś antysemityzmem rozyebiesz.

> Ja tobie też radzę, moja droga. :-)

a radź radź. może radziecką zostaniesz.
                              • stokrotka_a Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 10.05.18, 14:53
                                wiarusik napisała:

> słusznie. po co tracić czas na coś co nie istnieje.

Masz rację, twoja zdolność do racjonalnego myślenia nie istnieje. :-)

> no ba! to było o twoim podejściu do prawa.

Nie, moja droga, to wciąż twoja kiepska manipulacja. :-)

> a jednak się uprę.

Zamiast grać osła, sprawdź w SJP PWN. :-)

> a ja widzę, że to ty nie rozumiesz. Adasia to mógł robić nawet polski lub ukrai
                                > ński listonosz. liczy się to jak go zaprogramowano.

Ciebie zaprogramowano na antysemityzm i popieranie besprawia.

> ciągle o nich dyskutujemy przecież.

Bzdura. Sama sobie zaprzeczasz. Sprawdź swoje wcześniejsze wypowiedzi. :-)

> ponoć feministka.

No i co z tego? Twoje erystyczne chwyty nie działają. :-)

> przypominasz holocaust industry-gdy kończą ci się argumenty to myślisz że kogoś
                                > antysemityzmem rozyebiesz.

No widzisz - i jeszcze raz to samo. Przecież ty sama siebie "rozyebujesz", kierując każdą niemal dyskusję w stronę swoich nienawistnych obsesji. :-)
                                • konwalia55 Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 10.05.18, 16:27
                                  Przepraszam, ze sie wtrace, ale mnie rowniez nie potrafilas, stokrotko, podac ani jednego przykladu rzekomego wywyzszania sie na tym forum. Czyli tak sobie rzucasz slowami, no okay.

I juz nie przeszkadzam.
                                  • stokrotka_a Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 11.05.18, 08:41
                                    konwalia55 napisała:

> Przepraszam, ze sie wtrace, ale mnie rowniez nie potrafilas, stokrotko, podac a
                                    > ni jednego przykladu rzekomego wywyzszania sie na tym forum. Czyli tak sobie rz
                                    > ucasz slowami, no okay.

A po co mam podawać przykłady, jeśli ktoś nie widzi i zaprzecza rzeczom oczywistym? To strata czasu.

PS. A może odniosłabyś się do meritum sprawy? Co sądzisz o antysemickich komentarzach ludzi typu wiarusik, o obwinianiu ludzi za czyny krewnych, czy o rzucaniu oskarżeń o przestępstwa w stosunku do ludzi, którzy nie zostali za te przestępstwa skazani?
                                    • wiarusik Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 11.05.18, 20:57
                                      stokrotka_a napisała:

Co sądzisz o antysemickich koment
                                      > arzach ludzi typu wiarusik, o obwinianiu ludzi za czyny krewnych, czy o rzucani
                                      > u oskarżeń o przestępstwa w stosunku do ludzi, którzy nie zostali za te przestę
                                      > pstwa skazani?

stefana Michnika zapraszamy do polskiego sądu. niech walczy o swoje dobre imię.
                                      • stokrotka_a Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 11.05.18, 21:21
                                        wiarusik napisała:

> stefana Michnika zapraszamy do polskiego sądu. niech walczy o swoje dobre imię.

A pana Piotrowicza nie zapraszasz? Zapytałaś już Pierwszego Prezesa, kiedy wyrzuci z partii tego komunistycznego prokuratora i kiedy przeprosi za szkody, które ten pan spowodował w polskim systemie prawnym? Nie sądzisz, że pachnie tu spiskiem KGB? A może problem polega na tym, że węszysz tylko spiski żydowskie?

PS. Czy ty zdajesz sobie sprawę, jak bardzo zmieniłaś się w ciągu ostatnich 2-3 lat? Zadajesz sobie pytanie "dlaczego"?
                                        • wiarusik Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 11.05.18, 21:29
                                          stokrotka_a napisała:

> A pana Piotrowicza nie zapraszasz? Zapytałaś już Pierwszego Prezesa, kiedy wyrz
                                          > uci z partii tego komunistycznego prokuratora i kiedy przeprosi za szkody, któr
                                          > e ten pan spowodował w polskim systemie prawnym?

a co dokładnie?

> Zadajesz sobie pytanie "dlaczego"?

wiedzy przybyło.
                                          • stokrotka_a Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 14.05.18, 09:12
                                            wiarusik napisała:

> a co dokładnie?

Jest narzędziem Pierwszego Prezesa w przepychaniu przez Komisję Sejmową ustaw łamiących Konstytucję. To człowiek, który współuczestniczy w metodycznym niszczeniu fundamentów państwa prawa. Jak komunistyczny sługus ma w tym doświadczenie.

> wiedzy przybyło.

Sądzę, że nie o samą ilość wiedzy chodzi, a o jej skanalizowane przyjmowanie w oparciu o twój światopogląd. Znam bardzo podobny przypadek w mojej rodzinie - człowiek, który za młodu buntował się przeciwko patriarchalno-kościelnemu porządkowi w RP, wraz z upływem lat coraz bardziej skręcał w stronę PiS-u. I to tak bardzo, że pomimo młodzieńczego ateizmu i sprzeciwu wobec wtrącającego się do polityki Kościoła, całkowicie zaakceptował linię Partii, uznając racje Kościoła i popierając Rydzyka (którego nota bene jako młodzieniec oceniał bardzo negatywnie).
                                      • stokrotka_a Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 11.05.18, 21:25
                                        A pana Piotrowicza nie zapraszasz do sądu? Czy pytasz Pierwszego Prezesa, kiedy wyrzuci tego komunistycznego prokuratora z partii i kiedy przeprosi, za to że pozwolił mu stosować komunistyczne metody w łamaniu prawa III RP?
                                        • wiarusik Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 11.05.18, 22:18
                                          stokrotka_a napisała:

> A pana Piotrowicza nie zapraszasz do sądu? Czy pytasz Pierwszego Prezesa, kiedy
                                          > wyrzuci tego komunistycznego prokuratora z partii i kiedy przeprosi, za to że
                                          > pozwolił mu stosować komunistyczne metody w łamaniu prawa III RP?

o co konkretnie oskarżasz tego człowieka? o jakie komunistyczne metody?
                                          • stokrotka_a Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 14.05.18, 09:03
                                            wiarusik napisała:

> o co konkretnie oskarżasz tego człowieka? o jakie komunistyczne metody?

No proszę, wyciągasz z kapelusza sprawy sprzed kiludziesięciu lat, bo dotyczą Polaków żydowskiego pochodzenia, ale na to co robi etnicznie polski, komunistyczny prokurator w służbie Partii nie zwracasz uwagi. Przecież to komunistyczny oportunista, który znalazł miejsce w PiS, ponieważ jest posłusznym i sprawnym apraratczykiem Partii. Wykonuje w Sejmie RP brudną robotę dla Pierwszego Prezesa, łamiąc regulamin sejmu, prawo i przepychając kolanem ustawy łamiące konstytucję. A sam prezes rządzi Polską wbrew Konstytucji niczym 1. Sekretarz PZPR. A ty tego nie widzisz... Nie dziwię się.
                                            • wiarusik Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 19.05.18, 00:20
                                              stokrotka_a napisała:

> No proszę, wyciągasz z kapelusza sprawy sprzed kiludziesięciu lat, bo dotyczą P
                                              > olaków żydowskiego pochodzenia,

-dotyczą ludzi, którzy działali wbrew obowiązującemu wtedy prawu i procedurom, a których decyzje były tragiczne dla oskarżonych.

ale na to co robi etnicznie polski, komunistycz
                                              > ny prokurator w służbie Partii nie zwracasz uwagi. Przecież to komunistyczny op
                                              > ortunista, który znalazł miejsce w PiS, ponieważ jest posłusznym i sprawnym apr
                                              > aratczykiem Partii.

-czyli twoim zarzutem jest to, że facet zdobywał szlify w PRL a teraz jest członkiem partii której nie lubisz. muszę cię zmartwić, ale wszyscy obecni leciwi sędziowie i prokuratorzy zdobywali swoje kompetencje w czasach PRLu. nawet byli sędziowie TK.

> łamiąc regulamin sejmu, prawo i przepychając kolanem ustawy łamiące konstytucję

-opozycja bezprawnie zajęła salę posiedzeń, więc trzeba było działać elastycznie. przecież sam poseł PO Niesiołowski powiedział kiedyś buńczucznie, że jak pis będzie miał większość to będzie mógł sobie robić co chce.
                                              • stokrotka_a Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 21.05.18, 15:56
                                                wiarusik napisała:

> -dotyczą ludzi, którzy działali wbrew obowiązującemu wtedy prawu i procedurom,
                                                > a których decyzje były tragiczne dla oskarżonych.

Piotrowicz działa wbrew obowiązującymu prawu, a ty usprawiedliwiasz to bezprawie bez mrugnięcia okiem.

> -czyli twoim zarzutem jest to, że facet zdobywał szlify w PRL a teraz jest czło
                                                > nkiem partii której nie lubisz. muszę cię zmartwić, ale wszyscy obecni leciwi s
                                                > ędziowie i prokuratorzy zdobywali swoje kompetencje w czasach PRLu. nawet byli
                                                > sędziowie TK.

Nie, droga wiarusik, moim zarzutem jest to, że ten człowiek łamie teraz prawo, a w PRLu łamał opozycjonistów.

> -opozycja bezprawnie zajęła salę posiedzeń, więc trzeba było działać elastyczni
                                                > e. przecież sam poseł PO Niesiołowski powiedział kiedyś buńczucznie, że jak pis
                                                > będzie miał większość to będzie mógł sobie robić co chce.

O czym, ty dziecino, piszesz? Ty jesteś prawnikiem? Naprawdę? No to współczuję twoim współobywatelom i współobywatelkom.
                                                • wiarusik Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 23.05.18, 21:01
                                                  stokrotka_a napisała:

> Piotrowicz działa wbrew obowiązującymu prawu, a ty usprawiedliwiasz to bezprawi
                                                  > e bez mrugnięcia okiem.

a co konkretnie? sorry stara, ale ja nie siedzę w życiorysach wszystkich, więc musisz się wyrażać precyzyjnie. parę postów wyżej przecież pisałaś że od Kulczykowej trzeba się odpieprzyć-bo tak. więc do tego gościa też się nie przystawiaj jak nie wiesz o co. ok?

> Nie, droga wiarusik, moim zarzutem jest to, że ten człowiek łamie teraz prawo,
                                                  > a w PRLu łamał opozycjonistów.

prokuratorzy wszystkich łamią. tak zarabiają na chlebuś i masełko. wymóg jest by działali w tym łamaniu zgodnie z przepisami.

> O czym, ty dziecino, piszesz? Ty jesteś prawnikiem? Naprawdę? No to współczuję
                                                  > twoim współobywatelom i współobywatelkom.

pfff...na ten twój protekcjonalny ton to sobie parsknąłem z pogardą. spójrz na te posty jak systematycznie obniżasz poziom dyskusji swoimi brakami w wiedzy. zerowego pojęcia nie masz o znaczeniu słów. zajmij się lepiej ogólnie pojętym feminizmem i kto komu na wsi zakładał chomąto-chłop babie czy na odwrót- a poważne sprawy zostaw ojcu, bratu i mężowi.
                                                  • stokrotka_a Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 24.05.18, 08:15
                                                    wiarusik napisała:

> a co konkretnie? sorry stara, ale ja nie siedzę w życiorysach wszystkich, więc
                                                    > musisz się wyrażać precyzyjnie. parę postów wyżej przecież pisałaś że od Kulczy
                                                    > kowej trzeba się odpieprzyć-bo tak. więc do tego gościa też się nie przystawiaj
                                                    > jak nie wiesz o co. ok?

Posłuchaj, chłopczyku o sowieckiej mentalności, skoro ty nie widzisz tego, co otwarcie i wbrew prawu robi w Sejmie Piotrowicz i nie potrafisz tego ocenić, to próby otworzenia ci oczu nie mają najmniejszego sensu sensu.

Kulczykowa nie nie jest posłanką w Sejmie RP pobierajacą pensję z podatków obywateli RP i nie łamie prawa i Konstytucji na szkodę RP tak jak robi to Piotrowicz.

> prokuratorzy wszystkich łamią. tak zarabiają na chlebuś i masełko. wymóg jest b
                                                    > y działali w tym łamaniu zgodnie z przepisami.

Nie, zadaniem prokuratora nie jest łamanie nikogo, ale ściganie przestępców. Piotrowicz to posłuszny partyjny aparatczyk, który łamał i łamie prawo dla prywatnych korzyści. To oportunista i sprzedawczyk, a takimi właśnie otacza się pierwszy sekretarz partii, który rządzi krajem wbrew Konstytucji.

> pfff...na ten twój protekcjonalny ton to sobie parsknąłem z pogardą. spójrz na
                                                    > te posty jak systematycznie obniżasz poziom dyskusji swoimi brakami w wiedzy. z
                                                    > erowego pojęcia nie masz o znaczeniu słów. zajmij się lepiej ogólnie pojętym fe
                                                    > minizmem i kto komu na wsi zakładał chomąto-chłop babie czy na odwrót- (...)

Możesz sobie parskać, droga wiarusik, ale to ty zaniżasz poziom dyskusji w sposób, który dyskwalifikuje cię jako prawnika i obywatela zobowiązanego do szanowania prawa. Poza tym, prezentując na forum antysemickie poglądy i broniąc jawnie antysemickiej wypowiedzi Ziemkiewicza poprzez próby wykręcania znaczenia użytych przez niego słów, kompropmitujesz się intelektualnie i moralnie.

> (...) a poważne sprawy zostaw ojcu, bratu i mężowi.

A to jest kolejny dowód twojego seksistowskiego i mizoginistycznego podejścia do kobiet.
                                                    eot
                                                  • wiarusik Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 24.05.18, 10:50
                                                    stokrotka_a napisała:

> Posłuchaj, chłopczyku o sowieckiej mentalności, skoro ty nie widzisz tego, co o
                                                    > twarcie i wbrew prawu robi w Sejmie Piotrowicz i nie potrafisz tego ocenić, to
                                                    > próby otworzenia ci oczu nie mają najmniejszego sensu sensu.

dziewczynko to pokaż paluszkiem. no udowodnij że wiesz o czym piszesz. ja mogę mieć sowiecką mentalność i być ślepym, a ty jak coś widzisz czego ja nie widzę to możesz przecież pokazać, prawda? no dalej...

> Kulczykowa nie łamie prawa

??? a skąd wiesz? śledczy ci już to powiedzieli?

> Piotrowicz to posłuszny partyjny aparatczyk, który łamał i łamie prawo dla prywat
                                                    > nych korzyści. To oportunista i sprzedawczyk, a takimi właśnie otacza się pierw
                                                    > szy sekretarz partii, który rządzi krajem wbrew Konstytucji.

no proszę ile Bezpodstawnych oskarżeń. a że Kaczyński rządzi krajem-bo chyba i jego wmieszałaś w tę dyskusję-jest jak najbardziej zgodne z prawem. tego konstytucja nie zabrania. nie ma obowiązku by szef partii był premierem.

> Poza tym, prezentując na forum antysemickie poglądy i broniąc jawnie
                                                    > antysemickiej wypowiedzi Ziemkiewicza poprzez próby wykręcania znaczenia użyty
                                                    > ch przez niego słów, kompropmitujesz się intelektualnie i moralnie.

no tak, przedsiębiorstwu holocaust zabrakło wiedzy i argumentów to znowu wojuje antysemityzmem. skarbie o jakże się mylisz. nie jestem antysemitą bo nie odczuwam wrogości do Palestyńczyków. wprost przeciwnie-jako reprezentant narodu doświadczonego przez zabory i okupacje z całego serca im współczuję.

> A to jest kolejny dowód twojego seksistowskiego i mizoginistycznego podejścia d
                                                    > o kobiet.

z braku kobyły ktoś musiał ciągnąć pług. jaki tu seksizm? alternatywą była śmierć głodowa. życie to nie je bajka.
                    • biceps_of_steel Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 12.05.18, 11:30
                      I bardzo dobrze, że Kaczyński tak powiedział menelowi, bo natarczywych pijaków i żebraków tak trzeba traktować.
    • mariuszg2 Irena 08.05.18, 00:29
      w tym imieniu jesssst....cośśsss.....nnno taakiee.. no.... po prostu... Irena...
      • adriana_ada Re: Irena 08.05.18, 00:46
        Moja ciotka to Irena, mowili o niej Irka, Ira, albo "baba chlop", bo trzymala dzieci na krotkiej smyczy, a wujka na jeszcze krotszej;)
      • obrotowy Ivona 10.05.18, 04:29
        mialem kiedys na rozkladzie Irene... fajna byla... ale tuz przed finalem zrezygnowalem...
        - do dzis nie wiem czemu...

za to te dwie Ivony - jakie znalem... revelki...
    • grzeczna_dziewczynka15 Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 18.05.18, 23:24
      Ludzie z anarchistycznych kolektywów food not bombs, którzy gotują dla potrzebujących. Dumpster-diverzy, którzy się żywią produktami z "recyklingu".
    • konwalia55 Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 19.05.18, 02:09
      Imponuje mi wiele osob.
      Na przyklad Pani Janina Ochojska (za caloksztalt jej pracy pelnej poswiecenia), Melania Trump (za dzialalnosc, o ktorej wie niewiele osob, nawet w Stanach, i za bycie kobieta z klasa), Jurek Owsiak (wiadomo), a ostatnio umeczeni rodzice niepelnosprawnych dzieci, protestujacy w sejmie...

A z osob mi bliskich: rodzice i maz - za to, jakimi sa ludzmi, syn - imponuja mi jego ostatnie sukcesy i madrosc, rezolutnosc i samodzielnosc, samozaparcie w dazeniu do wymarzonego celu, jak rowniez wewnetrzny spokoj i opanowanie w sytuacjach stresowych, i takie fajne angazowanie sie w trudne tematy, ktore inni wola omijac z daleka.
      I moja chora niepelnosprawna sasiadka - za jej pogode ducha, usmiech na co dzien, zyczliwosc i dobroc, nasze madre rozmowy podczas codziennych pielegnacji, i za to ze mimo wyniszczenia choroba w srodku wciaz pozostala piekna kobieta...

Ogolnie imponuja mi ludzie madrzy (w tym niektorzy naukowcy) i inteligentni; z pasjami, wierni swoim przekonaniom i pogladom i mowiacy o nich w sposob kulturalny i bez wysmiewania zdania tych, ktorzy mysla inaczej; ludzie z ciekawa osobowoscia i otwarci na innych; czesto imponuje mi artysci, poniewaz potrafia w swoich dzielach pokazac ogrom emocji i kolorow zycia; ludzie którzy próbują wyjść poza granice ludzkiej natury. Poza tym bardzo imponuje mi grupa ludzi z ktorymi pracuje na roznych polach - bo zbudowalismy niesamowicie silna, wartosciowa i trwala organizacje, ktorej dzialania powoduja, ze wielu ludzi odzyskalo wiare w zycie, szczescie i usmiech oraz poczucie bycia waznym i kochanym.
      • grzeczna_dziewczynka15 Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 19.05.18, 09:55
        Imponuje mi Twój post;)
      • stokrotka_a Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 21.05.18, 15:59
        konwalia55 napisała:

> Imponuje mi (...)
        > Melania Trump

Naprawdę imponuje ci oportunizm i trwanie w zakłamaniu?
    • r.snuff Re: Pytanie za 438764 punktów=kto wam imponuje? 24.05.18, 20:49
      Mój Ojciec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka