Dodaj do ulubionych

bilans życia

IP: *.hestia.pl / 81.210.14.* 12.10.04, 08:06
Kończę dziś 25 lat - ćwiećwiecze :) Trochę to dużo, ale z drugiej strony
jeszcze troche przede mną. Zastanawiam się czy Wy też w takim momencie zycia
dokonywałyscie jakiegos podsumowania - bo ja tak. Skończyłam fajne studia,
mam beznadziejną pracę. W domu mam często ciężką atmosferę , bo "docieranie
się" z mężem jest u mnie BARDZO burzliwe. Na codzień martwię się rodzicami,
którzy robią się coraz strasi i samotni. A Wy?
Obserwuj wątek
    • listek_a Re: bilans życia 12.10.04, 08:11
      Ja Ci dam "troche dużo"!ja tez mam 25 lat i to od lutego:(! Wszystkiego
      najlepszego z okazji urodzin!Najlepiej przypomniec sobie wtedy, co sie udało
      zrobic. Wtedy jest lzej i czlowiek moze byc z siebie dumny (jak twoje studia na
      przyklad). Prace tez mam beznadziejna, ale to zawsze mozna przeciez zmienic!
      Jaki jest Twoj staż małżenski? zaczynam sie powaznie zastanawiac czy jestem
      nienormalna ze jeszcze nie wyszlam za maz...
    • niedzwiedzica_sousie Re: bilans życia 12.10.04, 08:13
      ja mam szczegółowe plany na najbliższe 10 lat i nie mam czasu na bilanse tylko
      na kontrolę i ewentualną korektę planu. czyli nie patrzę do tyłu tylko do
      przodu, o!
      • listek_a Re: bilans życia 12.10.04, 08:14
        Dobra jestes!!a nie stresujesz sie przez to za bardzo, jak plan czasami nie
        wypali, cos zmieni sie zupelnie niezaleznie od Ciebie?
        • niedzwiedzica_sousie Re: bilans życia 12.10.04, 08:22
          no kurde, różnie bywa, ostatnio zachwiał się bardzo mocno jeden z filarów
          mojego planu i byłam załamana. siedziałam i kwiliłam, że runęły moje plany
          życiowe i co ja teraz zrobię. ale udało mi się wszystko wyprostować i naprzód!!!
          oczywiście zdaję sobie sprawę, że życie to nie je bajka i różne schody się
          pojawiają. niczego nie przyjmuję za pewnik w ogóle naturę mam podejrzliwo-
          sceptyczną
          • listek_a Re: bilans życia 12.10.04, 09:13
            Ja caly czas pracuje nad tym, zeby zawsze miec jakis cel. Tylko czasami
            lenistwo mi w tym przeszkadza:(
    • tralalumpek Re: bilans życia 12.10.04, 08:18
      Gość portalu: a*** napisał(a):

> Kończę dziś 25 lat - ćwiećwiecze :) Trochę to dużo, ale z drugiej strony
      > jeszcze troche przede mną. Zastanawiam się czy Wy też w takim momencie zycia
      > dokonywałyscie jakiegos podsumowania - bo ja tak. Skończyłam fajne studia,
      > mam beznadziejną pracę. W domu mam często ciężką atmosferę , bo "docieranie
      > się" z mężem jest u mnie BARDZO burzliwe. Na codzień martwię się rodzicami,
      > którzy robią się coraz strasi i samotni. A Wy?

psychika -"stara/malutka"
    • Gość: renia Re: bilans życia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 08:24
      A co ty właściwie chcesz podsumowywać w wieku 25 lat? Przeciez dopiero
      zaczynasz "prawdziwe" życie. Ciesz się nim. Przed Tobą same najpiękniesze
      chwile. Udany związek (dbaj o niego od poczatku, bo potem moze byc za późno),
      dzieci,, nowe przyjaźnie i wiele wspaniałych atrakcji jakie niesie życie.
    • Gość: sztr Re: bilans życia IP: 195.116.26.* 12.10.04, 08:36
      Jedyne co podsumowałem z okazji 25 to zawartość kieszeni . Następnie
      przeliczyłem to na ilość browarów i zrobiłem to co mi intuicja podpowiadała ;
      oczywiscie w dobrym towarzystwie .
      A pracę która mnie wkurzała zmieniłem na inną . Czego i Tobie zyczę ? faktem
      jest ze nie miałem męża , to pewnie łatwiej mi było .

podsumowania odłóż na jakieś 40 lat do przodu
    • six_a Re: bilans życia 12.10.04, 09:31
      masz 25 lat, a już sobie głowę obciążasz bilansami i zamartwianiem się? Daj
      spokój sobie, mężowi i rodzicom. A pracę zmień! Bilans zrobisz za kilkadziesiąt
      lat i dopiero wtedy będzie to miało jakiś sens :)
    • blanchet Re: bilans życia 12.10.04, 09:32
      bilanse robię często i są dla mnie druzgocące bo jestem surowa, chciałabym być
      ideałem pod kazdym względem, jednak przez to nie mam na nic czasu bo ciągle się
      doskonalę i nie śpię po nocach, każde urodziny to dla mnie dół ze względu na
      karzące porównania.
    • Gość: Mycha ;o) Re: bilans życia IP: *.zefa.pl 12.10.04, 10:42
      ja dzis skonczylam 26 lat, ani rok temu ani dzis nie robilam zadnych
      bilansow....
      z mezem tez sie docieram burzliwie, studia skonczylam, prace mam fajna tylko
      bez perspektyw...

jest ok, wszystko przede mna....
    • edmundzia Re: bilans życia 12.10.04, 10:59
      jak miałam 13-17 lat to robiłam postanowienia noworoczne.
      później "bilansowałam" co wyszło a co nie. z reguły było tak, że wszystko
      zostało zrobione - to pewnie daltego, że postanowienia były bardzo realne do
      wykonania:) później mi przeszło. teraz bilans życia robię jak mam PMS. zawsze
      wszystko wychodzi na nie: nie mam, nie daję rady, nie lubię itp. a porzadny
      bilans życia to zrobie jak bede miała ok. 80-tki i bedzie mi bliżej niz dalej..
      • Gość: Doris Re: bilans życia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 19:47
        25 lat skończyłam 4 miesiące temu. Akurat zbiegło się to u mnie z końcem
        studiów. Teraz szukam pracy i oczywiście nasuwają się jakies podsumowania i
        plany na przyszłość. A co się takiego do tej pory zdarzyło?:
        - 2 fakultety, 3 języki obce;studiowałam na 3 uczelniach;
        - 1 związek i 3 quasi związki;
        - ostatnio przetasowanie w gronie przyjaciół: została tylko garstka starych i
        pojawili się nowi;
        - ciężka praca;
        - mimo takiej pracy włożonej we wszystko - nadal nie jestem finansowo
        samodzielna, mieszkam u rodziców, nie mam chłopaka.
        Ale mimo tych niedogodności jestem szczęśliwa z myślą, że wszystko co najlepsze
        jeszcze przede mną.
    • Gość: a*** Re: bilans życia IP: *.hestia.pl / 195.116.182.* 13.10.04, 12:14
      Dzieki wszystkim za życzenia i miłe słowa! Tak mnie jakoś wczoraj naszło na
      podsumowania ale macie rację, że na to zawsze jeszcze bedzie czas:) Pozdrawiam
      ciepło - Ania ( o rok starsza :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka