Dodaj do ulubionych

nie lada problem: pies w szeregowcu

28.10.04, 09:32
będę mieszkać w szeregowcu. czyli działka bedzie mieć tylko przód i tył.
boków nie. no i cały czas zastanawiam się, jak rozwiązać problem psa. Czy ma
być z tyłu domu - tam buda dobrze by wyglądała i miałby kawałek ogródka do
pobiegania. ale jeśli ktoś będzie chciał wleźć do domu od frontu, to pies sie
wścieknie a nic nie wskóra. Z drugiej strony od frontu są sąsiedzi przez
drogę, więc nie jest tak źle pod wględem włamania. Może być też w domu, ale
wtedy będzie takim lelakiem a nie psem obronnym no i trzeba będzie spieszyć
się po pracy do domu wyprowadzić go siku...
mógłby też mieć przelot przez garaż, ale dziura w bramie garażowej???? no i
skoro on by się tam zmieścił, to włamywacz też :(
Ma ktoś jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • pierozek_monika alarm antywłamaniowy będzie skuteczniejszy 28.10.04, 09:40
      • niedzwiedzica_sousie Re: alarm antywłamaniowy będzie skuteczniejszy 28.10.04, 09:43
        moniczko!
        alarm też będzie, to inna sprawa. ale złodzieje są sprytni, a poza tym,
        abstrahując od włamań - pies i tak będzie i trzeba go gdzieś ulokować. tylko
        gdzie?
        • pierozek_monika Re: alarm antywłamaniowy będzie skuteczniejszy 28.10.04, 09:45
          w domu?
        • lena_zienkiewicz Re: alarm antywłamaniowy będzie skuteczniejszy 28.10.04, 09:46
          no fiesz niećwiecico!Mój pies jest w domu.Śpi w łóżku!
          • niedzwiedzica_sousie Re: alarm antywłamaniowy będzie skuteczniejszy 28.10.04, 09:51
            mój kot też śpi w łóżku, rozpycha się na maksa, a ja jak niedźwiedź pawłowa -
            ostatnio spałam poza domem a i tak się całą noc kuliłam, co by kota przypadkiem
            w nocy nie uszkodzić.
            ale pies będzie duży, z 10 x większy niż kot. chyba będzie musiał mieć osobne
            łóżko :((
            • pierozek_monika Re: alarm antywłamaniowy będzie skuteczniejszy 28.10.04, 09:54
              ja mam 2 koty i psa, widziałaś że spory. Śpi z nami czasami w nogach, nie
              często, bo na łóżku mu gorąco, no i jak nam przeszkadza, to go zrzucamy,
              mówimy, żeby zlazł. Ps. my też zajmujemy mu czasami jego posłanie, a co - niech
              se nie myśli, że to jego własność :))))
              • niedzwiedzica_sousie Re: alarm antywłamaniowy będzie skuteczniejszy 28.10.04, 09:59
                jak się wyrzuca z łóżka mojego kota to on się tak skrajnie obraża, że nie mam
                sumienia ani odwagi tego czynić :)
            • lena_zienkiewicz Re: alarm antywłamaniowy będzie skuteczniejszy 28.10.04, 09:54
              nie ma chyba problemu z wielkością :) Ja mam bokserkę i śpi w łóżku.W
              przyszłości mam zamiar kupić mastifa i uwierz, że jeśli będzie tylko chciał to
              też będzie spał w łóżku.Psy to nasi najlepsi przyjaciele.Wątpię, że z własnego
              wyboru chronią terytorium.
              • pierozek_monika Re: alarm antywłamaniowy będzie skuteczniejszy 28.10.04, 09:55
                z własnego, z własnego.
    • pierozek_monika Re: nie lada problem: pies w szeregowcu 28.10.04, 09:53
      a sąsiadom nie będzie przeszkadzał wiecznie ujadający pies?
      Pies mieszkając w domu nie straci zalet obronnych, będzie bronił terytorium o
      ile wybierzesz taką rasę, która ma silnie rozwinięty instynkt obrony trytorium.
      No już się poświęć trochę i wyprowadź go na te 10 minut na siku.
      Jeśli zdecydujesz że jednak ogród - to zastanów się proszę nad wyprowadzaniem
      go na spacery poza ogród - bo nic gorszego niż widok psa zamkniętego na całe
      życie w ogódku. Jeśli taki pies się wydostanie poza ogrodzenie, to głupieje,
      oszołomiony nowościami i często się gubi. Taki pies nie ma szansy na kotakt z
      innymi psami, po prostu jego życie jest nie do pozazdroszczenia. :(
      • niedzwiedzica_sousie Re: nie lada problem: pies w szeregowcu 28.10.04, 09:58
        jezu, nie rób ze mnie potwora :))))))
        oczywiście, że mój pies będzie chodził na długie spacery, tym bardziej że będę
        mieszkać koło lasu. chodzi o to, że jak ja wychodzę z domu rano, to czasami
        wracam bardzo późno, bo po pracy załatwiam różne sprawy. i nie chodzi o to, że
        nie chce mi sie go wyprowadzić i że to kwestia 10 minut, bo będzie to kwestia
        1,5 godziny wrócić z miasta do domu, wyprowadzić psa i jechać z powrotem.
        a planowana rasa to owczarek niemiecki (chociaż może mi się uda jednak
        przekonać męża do berneńczyka)
        • pierozek_monika Re: nie lada problem: pies w szeregowcu 28.10.04, 09:59
          kurcze nie chciałam zrobić z ciebie potwora, jestm przewrażliwiona na punkcie
          psiurów i kotów.
          • niedzwiedzica_sousie Re: nie lada problem: pies w szeregowcu 28.10.04, 10:00
            popieram cię w całej rozciągłości!!!!!
    • kopov wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 10:00
      na palach:) odejdzie Ci buda bo w czasie deszczu pies wejdzie pod dom:))))))))
      • mario2 Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 10:03
        a ja myslalem, ze chodzi o psa wojskowego. Ponoc Szarki nie byl szeregowcem, a
        sierzantem!
        • kopov Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 10:10
          a dlaczego tak myslałeś? czy niedźwiedzica pracuje w wojsku? Ty chyba cos wiesz
          mario no mów:)
          • mario2 Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 10:12
            przypomina mi znajomego psychologa z WKU :)
            • niedzwiedzica_sousie Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 10:17
              jezu, ale z której strony go przypominam?
              i czy ten psycholog to chociaż kobieta?
              • mario2 Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 10:21
                ponoc Curie Sklodowska byla kobieta,
                wiec psycholog tez mog byc :)
            • kopov Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 10:18
              a z jakiego miasta był ten cycolog?:)
              • mario2 Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 10:23
                z Orzysza :)
                • kopov Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 10:30
                  o rzysz qrva:)
                  • mario2 Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 10:34
                    Potem sie toto do Zagania przenioslo :)
                    • kopov Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 10:37
                      a co bylo w kazuniu?
                      • mario2 Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 10:40
                        kazunia Swietokrzyskie?
                        • kopov Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 10:42
                          nie kazunia ino kazuń
                          • mario2 Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 10:50
                            No! W Kazaniu, kolo Kazunia byly kazania swietokrzyskie wyglaszane przez
                            jednego takiego co sie skarzyl. Taki Skarga z niego byl :)
                            • kopov Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 10:53
                              dzieki za halloween wysle ci mietka maretiny
                              • mario2 Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 10:55
                                oki, to ja sie tez czyms odwdziecze ;)
                                • kopov Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 10:59
                                  musisz chwile poczekać bosie chyba sewer wpyp. piiiiiiip
                                  • mario2 Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 11:17
                                    Przeslij golebiem pocztowym :)
                                    • kopov Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 11:19
                                      na gazete nie szło wysyłam na interię ale jeszcze ściąga:(to filmik
                                      • mario2 Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 11:44
                                        z golymi babami? :))
                                      • kopov Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 11:51
                                        powinienes juz dostać na gazetę?
                                        • mario2 Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 11:52
                                          odpisalem Ci i zdiagnozowalem problem techn :)
                                          • kopov Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 12:11
                                            zrobiłem forward, dostałeś czy nie?
                                            • mario2 Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 12:16
                                              dostalem na GW dzieki :)
                                              • kopov Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 12:18
                                                to chyba mietek:)
                • pierozek_monika Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 10:33
                  o żesz Ty orzeszku!
                  • mario2 Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 10:56
                    no wiesz????
                    Jade na popalenie. Co ty na to? :)
                    • pierozek_monika Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 12:19
                      zazdroszę :)
      • niedzwiedzica_sousie Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 10:05
        za późno :((
        • kopov Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 10:09
          to zrób tunel:))))))
          • pierozek_monika Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 10:11
            o tunel to niezły pomysł!
            • kopov Re: wreszcie jakis poważny problem:) postaw dom 28.10.04, 10:16
              albo trampolina:)
    • pierozek_monika możesz też wziąć 2 psy: ;) 28.10.04, 10:11
      jednego do przodu
      jednego do tyłu

;)
      • niedzwiedzica_sousie Re: możesz też wziąć 2 psy: ;) 28.10.04, 10:18
        a czemu nie trzy?
        jednego do środka?
        • kopov Re: możesz też wziąć 2 psy: ;) 28.10.04, 10:20
          dwa psy ba tarczy jeden sra drugi warczy, nalepszy karelski pies na
          niedźwiedzie:))))))))))))
          p.s jak do srodka,? następna;))))))
        • pierozek_monika Re: możesz też wziąć 2 psy: ;) 28.10.04, 10:32
          w środku będzie kotek przecież!
          :DDDDDD
          • kopov Re: możesz też wziąć 2 psy: ;) 28.10.04, 10:36
            a jak przyjdzie ochota to pies kota wychrobota:)
            • niedzwiedzica_sousie Re: możesz też wziąć 2 psy: ;) 28.10.04, 10:39
              założę mu majtki!!!!!
              biedny watsonek :((((
              • kopov Re: możesz też wziąć 2 psy: ;) 28.10.04, 10:41
                ale koniecznie z dziurą:)
              • pierozek_monika Re: możesz też wziąć 2 psy: ;) 28.10.04, 10:41
                zauważasz podejrzane zainteresowanie kopova życiem seksualnym twoich
                zwierzątek????
                • kopov Re: możesz też wziąć 2 psy: ;) 28.10.04, 10:43
                  to twoja robota:PPPPPPP kto jej proponował jednego na przód drugiego do
                  tyłu??????
                  • pierozek_monika Re: możesz też wziąć 2 psy: ;) 28.10.04, 10:45
                    nie zwalaj na mnie :P wszystko ci się z jednym kojarzy.
                    • kopov Re: możesz też wziąć 2 psy: ;) 28.10.04, 10:46
                      co wszystko i z czym jednym?:)))) przykłady proszę
                • niedzwiedzica_sousie Re: możesz też wziąć 2 psy: ;) 28.10.04, 10:48
                  i ten jego psi nick - cholera, węszę tu ciężką dewiację ....
      • kopov monika swinia jesteś:))))))))))))))))) 28.10.04, 10:19

• pierozek_monika hehe sam swinia jesteś:))))))))))))))))) 28.10.04, 10:31
          bezeceństwa ci w głowie :PPPPPPP
          • kopov Re: hehe sam swinia jesteś:))))))))))))))))) 28.10.04, 10:35
            i trzeci może zeby podgladał?:)))))))
            • niedzwiedzica_sousie Re: hehe sam swinia jesteś:))))))))))))))))) 28.10.04, 10:39
              nie można też zapomnieć o kamerzyście! :)))))
              • kopov Re: hehe sam swinia jesteś:))))))))))))))))) 28.10.04, 10:44
                i dublerach:)
    • Gość: wiruska Re: nie lada problem: pies w szeregowcu IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 28.10.04, 10:29
      Kiedy jeżdzę nad jezioro, mijam taki dom w którym właściciele mają psa na
      łancuchu ok.1m. Czy to lato czy sromotna zima ten pies jest tam. Strasznie mi
      żal takich psów. Każdy chce mieć wolność a pies również. Pomyśl w taki sposób.

Pies kocha człowieka bezgranicznie i do końca.
      • niedzwiedzica_sousie Re: nie lada problem: pies w szeregowcu 28.10.04, 10:38
        ???????????????????????
        mam kupić i wypuścić do lasu, czy co?
        czy ja wyglądam na osobę, która wiąże cokolwiek na łańcuchu a tymbardziej psa?
        czy z mojego postu wynika, że pies będzie miał u mnie źle
        chyba kurde, właśnie się zastanawiam, jak to zrobić żeby było dobrze,
        nie????????????????
        • kopov Re: nie lada problem: pies w szeregowcu 28.10.04, 10:40
          może kup wypchanego, jak w hotelu newhampshire?:)
          • niedzwiedzica_sousie Re: nie lada problem: pies w szeregowcu 28.10.04, 10:46
            ale Smutek przynosił nieszczęście :(
            • kopov Re: nie lada problem: pies w szeregowcu 28.10.04, 10:47
              ? wszystko zakończyło sie szczęsliwie:)
              • niedzwiedzica_sousie Re: nie lada problem: pies w szeregowcu 28.10.04, 10:49
                nie licząc jednego kaleki i kilku trupów
                • kopov Re: nie lada problem: pies w szeregowcu 28.10.04, 10:51
                  jestes chyba zbyt drobiazgowa
    • regata7 Re: nie lada problem: pies w szeregowcu 28.10.04, 11:28
      moi znajomi w szeregowcu zrobili psu (dużemu) właśnie "przejście" przez garaż.
      Pies w czasie jak ludzie są w pracy mieszka sobie w garażu , ma ciepło, i na
      głowę nie pada, i "ma baczenie" na obie strony segmentu. Sąsiedzi mówią, że
      wiele razy w ciągu dnia robi "obchód" wszelkich zakamarków.
      A jeśli złodziej wszedłby psią dziurą do garażu, to myślę, że już by nie
      wyszedł... ;-)
      W mieszkaniu jest alarm - gdyby wpuścili tam psa, to uruchamiałby alarm, bo
      zwierzak duży jest, więc nie da ustawić czujnika, jak na kota do 10 kg, bo
      psiaczek waży z 50...
    • hans111 Re: nie lada problem: pies w szeregowcu 28.10.04, 12:28
      Nie wiem, co masz zrobić ale cieszę się, że nie jesteś moją sąsiadką.
      • niedzwiedzica_sousie Re: nie lada problem: pies w szeregowcu 28.10.04, 13:02
        a czemuż to, nieprzyjemniaczku?
        • hans111 Re: nie lada problem: pies w szeregowcu 28.10.04, 13:43
          Źle się wyraziłem, nie chodzi bezpośrednio o Ciebie (nie znam Cię, więc nie
          moge nic powiedzieć) - mam jedynie złe doświadczenie z sąsiadami posiadającymi
          psy. I tyle

pozdr.

(nie)przyjemniaczek

niedzwiedzica_sousie napisała:

> a czemuż to, nieprzyjemniaczku?
          • niedzwiedzica_sousie Re: nie lada problem: pies w szeregowcu 28.10.04, 14:05
            no, to już mi lepiej :)))
            ja teraz mieszkam na ulicy domków. prawie wszyscy mają psy. ale tylko jeden z
            nich jest walnięty i ujada dniami i nocami. cała ulica nienawidzi tego psa i
            jego państwa, mimo że jesteśmy miłośnikami zwierząt.
    • Gość: margie Re: nie lada problem: pies w szeregowcu IP: *.kcp.pl / 213.241.45.* 28.10.04, 13:48
      rozwiazaniem sa dwa psy. Aak nie, to najlepszym rozwiazaniem jest jeden pies (
      musi byc w budzie na lancuchu?!)i system alarmowy. Nie rozumiem, jak mozna
      trzymac psa na lancuchu, mnie by serce peklo, jakby moje szare mialo tak zyc.
      Siedzi w mieszkaniu, a ja jak wychodze wlaczam system alarmowy. To dziala
      najlepiej. I ubezpieczenie.
      • niedzwiedzica_sousie Re: nie lada problem: pies w szeregowcu 28.10.04, 14:11
        łańcuch nawet mi do głowy nie przyszedł. gdyby mieszkał na dworze musiałby mieć
        budę, żeby było mu ciepło i miło a poza tym nie byłby do niczego
        przywiązany!!!!!
        co do systemu alarmowego - coraz częściej zdarzają się kradzieże w czasie kiedy
        gospodarze są w domu i alarm jest wyłączony. w takich przypadkach pies jest
        niezastąpiony.
    • Gość: pokrybala Re: nie lada problem: pies w szeregowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 14:31
      Problemem nie jest głównie pies. Problemem przede wszystkim jest szeregowiec.
      Rozumiem, że masz na mysli ciąg domków przelepionych do siebie scianami. Jezeli
      tak, to marny twój los. Uciekaj z tego układu jak najszybciej. Szeregowiec to
      tragiczne rozwiązanie. Mieszkasz u siebie, ale tak jakby u sąsiada. Oto kilka
      sytuacji:
      - lato, niedziela, jesz z rodziną obiad na tarasie. Z jednej strony, metr od
      ciebie siedzi na swoim tarasie twój sąsiad ze swoja rodziną. Opowiada
      kretyńskie dowcipy, z których sam się zaśmiewa. W zasadzie mógłby nalewac sobie
      do szklanki piwo z twojego stołu. Po kilku piwach zaczyna to nawet robić. Z
      drugiej strony, nieco dalej, dzieci innego sąsiada grają na tarasie w ping
      ponga, kłocą sie i drą. Nie słyszysz, co do ciebie mowią współbiesiadnicy, a