katusze18
22.01.23, 19:47
Cześć. Nie mam się kogo poradzić a tu mam nadzieję na szybką odpowiedź. Mój problem dotyczy pracy. Otóż jestem zatrudniona w firmie na 3/4 etatu na umowę o pracę. Co miesiąc mam nowy grafik, w którym są rożne godziny pracy. Załamałam się gdy zobaczyłam grafik na przyszły miesiąc. Niestety ale w jednym z tygodni mam rozpisane aż 6 dni pracy, w tym w sobotę jest to 10 godzin a łącznie w tygodniu 50h. W przyszłym tygodniu mam rozpisane 3 dni wolne ale szczerze nic mi to nie daje bo jestem przerażona jak ja dam radę przetrwać poprzedni tydzień. Praca jest fizyczna, na nogach z maksymalnie 30 minutową przerwą by usiąść i coś zjeść. W tej pracy dźwigam, schylam się, muszę myśleć logicznie i ogarniać wiele rzeczy na raz przeważnie w biegu. Nie ma nawet kiedy napić się wody czy wyjść do toalety. Co mogę zrobić aby ten grafik został mi zmieniony? W jaki sposób napisać do osoby, która go ułożyła? Co w ogóle mogę zrobić? Myślę nad wzięciem L4 na ten tydzień i zachorowaniem ale wolałabym najpierw zacząć jakoś w normalny sposób rozwiązać ten problem. Będę wdzięczna za rady.