08.05.23, 04:31
Kiepsko się czuję coraz bardziej. Praca mnie męczy, ludzie w niej też. Koszmar. Wszystkiemu winna jest brzydota. Nie radzę sobie z tekstami ludzi. Jak s dziwnym trafem żaden z nich nie ma oporów by mnie ranić. Ostatnio w miejscu pracy widziałam typa, co mnie upokarzał, że wory pod oczami mam, nie jedz tyle, bo dupa Ci pęknie, że głupia jestem. On miał jakąś przeszłość za sobą żona, dzieci. Zastanawiam się po co Ci ludzie niszczą innych... Ten typ był z kobieta i o była chyba grubsza niż ja, ciekawe czy jej gada, że dupa jej pęknie. Nic z tego nie rozumiem. Czemu wobec mnie tak okrutne rzeczy padają...
Obserwuj wątek
    • friend_of_women Re: Brzydota 08.05.23, 06:55
      Nie przesadzaj, podobno "każda zmora ma swojego adoratora" ;) Nie ma brzydkich kobiet, są tylko zaniedbane!
      • stasi1 Re: Brzydota 08.05.23, 11:16
        Ale nikt nie mówi że brawurka nie jest ładną. Tylko docinaja jej
        • friend_of_women Re: Brzydota 09.05.23, 06:25
          Faceci już tacy są, im przystojniejszy tym "piękniejszą" laskę prowadzi

• taniarada Re: Brzydota 11.05.23, 05:06
          stasi1 napisał:

> Ale nikt nie mówi że brawurka nie jest ładną. Tylko docinaja jej
          Też tak sądzę .Chyba że ktoś ma problemy z dedukcją wyrazu .
          • friend_of_women Re: Brzydota 11.05.23, 06:53
            Reasumując sprawę retrospektywnie, na drodze dedukcji dochodzę do konkluzji iż abstrahując od altruistycznych zagadnień, twój wniosek jest wręcz efemeryczny.
    • horpyna4 Re: Brzydota 08.05.23, 09:44
      Nie jęcz, tylko unikaj ludzi zachowujących się chamsko. A jeżeli nie możesz znaleźć sobie innej pracy, to przynajmniej przygotuj sobie zestaw ciętych ripost. Takich, żeby chama zamurowało.

Ciekawe, co rozumiesz przez brzydotę. Bo to, co jedni uważają za za nią, dla innych może oznaczać fascynującą oryginalność.

• brawurka887 Re: Brzydota 08.05.23, 13:45
        Niezbyt urodziwa kobieta, 35 lat i sama. Praca na kasie i szydza.
        • eagle.eagle Re: Brzydota 08.05.23, 13:56
          Ja na kasie najwięcej facetów wyrwałam ;)

Ale ja uwielbiałam tą pracę, kontakt z ludźmi, wiem że mało kto ma tak ja.

Pamiętam jak jakiś stary dziad łapał mnie za rękę, ale jak mu zwróciłam uwagę że sobie tego nie życzę i ma więcej mnie nie dotykać to przestał.

Chamowi powiedz po prostu że nie interesuje Cię jego zdanie i niech nie marnuje swojego czasu ani gęby na Ciebie.

• horpyna4 Re: Brzydota 08.05.23, 14:17
          "Niezbyt urodziwa" to rzeczywiście może być zaniedbana. Stań przed lustrem i popatrz, czy fryzurę i makijaż masz odpowiednie dla siebie i czy ubierasz się odpowiednio do figury.

Bardzo często kobiety oszpecają się nie pasującą do siebie fryzurą. A jej kształt i kolor w pierwszej kolejności rzucają się w oczy. Nie należy trzymać się kurczowo aktualnej mody, bo we wszystkim dobrze wyglądać może tylko lalka Barbie. Trzeba zawsze zapytać siebie "czy naprawdę w tym jest mi do twarzy".
          • brawurka887 Re: Brzydota 08.05.23, 14:26
            Chodzi o urodę. Wory pod oczami. Teksty od koleżanek ale ryj dupa. W końcu jedna mnie uderzyła...
            • obrotowy czytalismy juz o tym przed miesiacami 08.05.23, 15:03
              brawurka887 napisała:

> Chodzi o urodę. Wory pod oczami. Teksty od koleżanek ale ryj dupa.
              W końcu jedna mnie uderzyła...

czytalismy juz o tym przed miesiacami

- to u Ciebie stan permanentny - czy tez wspominasz ciagle te jedna stara historie ?
              • horpyna4 Re: czytalismy juz o tym przed miesiacami 08.05.23, 16:52
                No właśnie coś tu nie halo.
              • brawurka887 Re: czytalismy juz o tym przed miesiacami 08.05.23, 17:29
                Jak się czuć po czymś takim Tyca co uderzyła widzę, tego gościa też
                • obrotowy Re: czytalismy juz o tym przed miesiacami 08.05.23, 18:20
                  brawurka887 napisała:
                  > Jak się czuć po czymś takim Tyca co uderzyła widzę, tego gościa też

nie, no ja Cie poniekad rozumiem.

pewna niezla Panienka dala mi kosza 25 lat temu i do dzis mnie to jeszcze gryzie.

ale z czasem coraz mniej, bo po czasie dowiedzialem sie, ze z facetem za ktorego wyszla za maz tez jej nie poszlo i sie rozwiedli.

• eagle.eagle Re: czytalismy juz o tym przed miesiacami 08.05.23, 18:58
                    Ja pamiętam kosza od faceta , dwóch nawet , oj bolało.
                    Jedyne co się mogę na nich odgryźć to nie umawiać się więcej, bo chcieli.
    • hana2 Re: Brzydota 09.05.23, 22:09
      Nie wiem, czy to twój wątek na forum psychologia, ale mogę napisać, że w swoim długim życiu nie spotkałam brzydkich kobiet. Spotykałam takie, które miały styl, który mógł mi się nie podobać. Spotykałam takie, które nieświadomie chciały ukryć swoją kobiecość. Nieświadome odpędzić męskie zainteresowanie. Ale to zawsze był kamuflaż.

Są mężczyźni, którzy nie potrafią kulturalnie rozmawiać z kobietami. Są zjawiska w pracy, na które ludzie się godzą z lęku przed utratą pracy. A gdy te zjawiska zostaną nagłośnione na skalę krajową, nie możemy dać wiary, że takie rzeczy dzieją się w Polsce, w 21w.

Niedawno przeczytałam, że mamy takie ciało jakiego potrzebujemy.

Więc, czasem/często nie takie, jakie chcemy, ale jakie jest nam na dany moment potrzebne.

Czy masz siłę zadbać o siebie? Mam na myśli takie zadbanie, aby ukryć się w tłumie. Nie zwracać na siebie uwagi.

• brawurka887 Re: Brzydota 09.05.23, 23:52
        Czemu mam się ukryć?
        • friend_of_women Re: Brzydota 10.05.23, 07:58
          brawurka887 napisała:

> Czemu mam się ukryć?

Nie ukryć się, tylko ukryć się w tłumie, a to różnica. Choćby by brzydota ci nie przeszkadzała.
      • taniarada Re: Brzydota 10.05.23, 05:03
        "Czy masz siłę zadbać o siebie? Mam na myśli takie zadbanie, aby ukryć się w tłumie. Nie zwracać na siebie uwagi.No właśnie czemu ma się ukrywać ? Zamiast pokazać światu że jest fajna .Trochę filozofujesz . Musi jedynie być bardziej odważna i tyle Haneczko.
        • friend_of_women Re: Brzydota 10.05.23, 08:02
          taniarada napisał:

>Musi jedynie być bardziej odważna i tyle Haneczko.

Jak zwykle pleciesz głupoty, brzydotę należy maskować, a nie eksponować teodorku. Garbatemu facetowi jakoś ujdzie w tłumie, ale kulawej lasce już nie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka