kochamzapachfrezji Re: Ognisko 16.09.23, 19:20 Miłego wieczoru i dobrze upieczonej kiełbaski:-) Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Ognisko 16.09.23, 19:31 A u mnie ktoś na wsi wypala pewnie krzaki z ziemniaków. Zadymili cały mój koniec wsi, bo wiatr wieje w tą stronę. Śmierdzi też w domu, bo okna były otwarte. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: Ognisko 16.09.23, 19:43 Nie wolno wypalać, ale większość to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Ognisko 16.09.23, 19:45 Najlepsze to ze możliwe że to strażak z rodziną. Ale pewna nie jestem, bo może to od kogo innego. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy pytania: 12.10.23, 14:33 kochamzapachfrezji napisała: > Nie wolno wypalać, ale większość to robi. pytania laika: 1. dlaczego nie wolno wypalac ? 2. dlaczego (mimo to) wiekszosc to robi ? - wypalanie daje lepsze efekty, niz samo zaoranie ? Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: pytania: 12.10.23, 19:07 1.Bo zabiją zwierzęta i można podpalić las lub wieś. 2. Bo są głupi. Bo ich dziadek, pradziadek tak robili i oni tak robią. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Ognisko 07.10.23, 11:09 U mnie na wiosce to prawie nie ma ziemniaków, prawie nic nie ma. Kiedyś stonki łaziły wszerz i wzdłuż teraz nie ma prawie szans je spotkać Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Ognisko 07.10.23, 11:44 U mnie prawie każdy ma, ale dla siebie i ziemniaki i inne warzywa w polu lub w ogródku. Nikt nie sprzedaje. Jest tylko paru rolników co bardziej sobie dorabia niż z tego żyje, ale to maliny i truskawki. Wlasciwie to rolniczek, ich mężowie pracują, a one właśnie to. W tym roku nawet to zrywali tylko ci co musieli, bo się nie opłacało malin, reszta zostawiała w polu. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Ognisko 10.10.23, 23:51 U mnie na wiosce prawdziwie rolnicza jest tylko jedna rodzina. Trochę w połowie ale nie za dużo. I trochę dorywczo. Pewnie w sumie 10 osób Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: Ognisko 16.09.23, 20:01 Fajny pomysł na sobotni, jeszcze letni wieczór. Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: Ognisko 16.09.23, 22:10 A u mnie ciasto ze śliwkami powolutku się rumieni w piekarniku. A myślałam, że już nie będę miała dziś sił na pieczenie. Ale rano moje młodsze dziecko będzie się cieszyć jak się właśnie cieszy dziecko, gdy je zobaczy, mimo, że śliwki wyciągnie i zje samo ciasto. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: Ognisko 16.09.23, 22:59 Ja też mam placek ze śliwkami, mąż zrobił. Ja robiłam przecier pomidorowy. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Ognisko 17.09.23, 10:13 Coś tam ciasto smakiem śliwek przejdzie. Ważne że smakuje i cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Ognisko 20.09.23, 16:10 A chociaż mimo tej liczby się udało? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Ognisko 22.09.23, 09:09 Znaczy nic nie spaliliśmy? Tak udało się. Zgromadziłem pięć pojemników z wodą na wszelki wypadek. Były nie potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Ognisko 22.09.23, 10:21 Dobrze Stachu że nie z benzyną 😀 Kiedyś czytałem że ktoś używał do rozpalania grilla .Pieczone kartofle na tym ognisku były ? Kiedyś to jeździłem za młodych lat z kumplami i dziewczynami nad rzekę Wartę w Ważnych Młynach .Gitary ,śpiew kąpanie po nagu w rzece ,ognisko ,a kartofle z pobliskiego pola lub przywiezione .To były czasy ,a nie gapienie się w telewizor lub w neta . Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Ognisko 22.09.23, 10:57 ...najlepsze to jest to: "kąpanie po nagu w rzece"...jakie kąpanie, taki grafoman ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: Ognisko 22.09.23, 15:01 Mnie koleżanka dziś zapisała na ognisko. Chyba pojadę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Ognisko 01.10.23, 13:10 Szkoda że u mnie nie ma takich możliwości. I byłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Ognisko 12.10.23, 13:59 I na 14 wczoraj zapowiedziałem. Może pisowcow trochę zaprosić i upić tak aby źle zagłosowali? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k bedziesz mial z nimi problem. 12.10.23, 14:58 stasi1 napisał: > I na 14 wczoraj zapowiedziałem. Może pisowcow trochę zaprosić i upić tak aby źl > e zagłosowali? bedziesz mial z nimi problem. jak ich zaprosisz i przegraja... to musisz drugi raz zaprosic ich na stype - po przegranej. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: bedziesz mial z nimi problem. 23.10.23, 00:03 Nie było źle, nie było pisowców Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: bedziesz mial z nimi problem. 23.10.23, 14:19 Stasiu, głosowałam za PiS-em. Czy zaprosiłbyś mnie na ognisko, gdybym mieszkała od Ciebie blisko? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: bedziesz mial z nimi problem. 25.10.23, 07:17 Ty nauczyciel głosowałaś za PiSem? I jeszcze w pokoju nauczycielskim do tego się przyznałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: bedziesz mial z nimi problem. 25.10.23, 08:13 Tu się przyznałam, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: bedziesz mial z nimi problem. 25.10.23, 08:14 W szkole nie rozmawiamy o polityce, nie ma na to czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: Ognisko 11.11.23, 12:46 Cieszy mnie dzisiejsze Święto Niepodległości. Wieczorem będziemy świętować. 🇵🇱 Odpowiedz Link Zgłoś
kochamzapachfrezji Re: Ognisko 11.11.23, 20:15 My obejrzeliśmy ciekawy film" Światło, którego nie widać". Wzruszający film wojenny, 4 części na Netfliksie. Miłego wieczoru, Haniu, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś