Dodaj do ulubionych

przygody z cudzoziemcami

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 15:46

jestem siglem lubie fajne impry i podrywy ale najbarzdeij kręcą mnie
znajomości z cudzoziemcami, mam kilka koleżanek podobnych do mnie i jak
wychodzimy na miasto to zawsze podrywamy sobie miłych
obcokrajowców,najchętniej włochów lub hiszpanów, zawsze mozna poćwiczyc
znajomość języków obcych, potańczyć i odpocząć od towarzystwa polskich
dżentelmenów(w wiekszości pijanych i natarczywych bądź wiecznie zdołowanych)

fajnie tez robić za przewodnika po mieście i patrzec jakie wrazenie robi na
nich nasz kraj tak często nie doceniany i uważany za nieco dziki

pozdr dla wszystkich rozrywkowych:)
Obserwuj wątek
    • kobieta_idealna Re: moja droga 24.11.04, 15:51
      nie prowokuj, bo zaraz pojawią się wątki, że polki poza granicami kraju
      zachowują się jak zwykłe k.u.r.w.y
    • Gość: miśka Re: przygody z cudzoziemcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 16:06
      tak tez się zdarza ale to przypadki indywidualne
      ogólnie chodziło mi o ciekawość świata innych kultur, brak ksenofobii i
      otwarcie na na inne nacje,tolerancję
      może mieszkańcy małych miast lub wsi nie są w stanie tego zrozumieć
      a czy jest coś milszego niz rozmowa w pieknym obcym języku w środku zimy-
      przecież to takie mini wakacje
      i rozluźnia psychicznie
      • pierozek_monika Re: przygody z cudzoziemcami 24.11.04, 16:09
        mamy z leną spatrzony punkt widzenia po codziennych kontaktach z obcokrajowcami
        i obserwacjach niektórych panienek&obcokrajowców.
        Nic to baw się, szlifuj język, ale prezentuj polskie dziewczyny godnie ;)
      • kobieta_idealna Re: dodatkowo 24.11.04, 16:24
        mogę cipo wiedzieć, że włosi to k.u.r.w.i.a.r.z.e poważnie :) Ja tam mam
        niepijącego polaka, z którego jestem baaaardzo zadowolona.Nigdy w życiu nie
        zamieniłabym go na żadnego włocha. (ani innego).
      • Gość: .................. Re: przygody z cudzoziemcami IP: *.dialup.sprint-canada.net 25.11.04, 02:47
        Mnie tam miska mila kazda rozmowa mniej lub wiecej urzeka. Jednak
        tego nie odnosze tylko do jezykow obcych, jak ty to robisz. Ale
        coz, skoro w twoim rodzimym jezyku nie mozesz prowadzic rozmowy by
        czuc sie mile, to swiadczy tylko o twoim niedostatku.
    • Gość: miśka Re: przygody z cudzoziemcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 16:13
      mam jedno spostrzezenie na temat zachowania obcokrajowców,póki myslą że ich nie
      rozumiesz lub posługuja się angielskim, to o wiele bardziej chca sie spoufalać,
      jeśli natomiast widzą że wszystko rozumiesz a wiele rzeczy jestes w stanie
      porozmawiac i orientujesz się w ich kulturze od razu nabierają szacunku:0
      no i oczywiście opad szczeny":))
      że tyle wiesz itp.
    • kopov znasz arabski?:) nt 24.11.04, 16:17

• Gość: . kopvo tez wie o co chodzi:))) turecki raczej:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 16:27
        mnie tez dziwi ze wiele polek nie odroznia hiszpanskiego i włoskiego od
        tureckiego co słychac na odległość!!!!
        • kopov Re: kopvo tez wie o co chodzi:))) turecki raczej: 24.11.04, 16:31
          .....słychac widac i czuć
          a miska to chyba facet:)
          • Gość: miśka Re: kopvo tez wie o co chodzi:))) turecki raczej: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 16:36
            a czemu facet?nie wierzysz w inteligencje kobiet?
            • kopov Re: kopvo tez wie o co chodzi:))) turecki raczej: 24.11.04, 16:37
              :) moze nawet zawodowiec?:)
              • Gość: . Re: kopvo tez wie o co chodzi:))) turecki raczej: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 16:38
                zawodowiec nie pisze spod neoplus.
                :)
                • kopov Re: kopvo tez wie o co chodzi:))) turecki raczej: 24.11.04, 16:41
                  :) ok:)
              • Gość: miśka Re: kopvo tez wie o co chodzi:))) turecki raczej: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 16:40
                o co chodzi?
        • Gość: miśka Re: kopvo tez wie o co chodzi:))) turecki raczej: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 16:33
          na pewno wiele! ale czy Ty odróżniasz??Sono sicura che non capisci neanche un
          cazzo
          • kobieta_idealna Re: kopvo tez wie o co chodzi:))) turecki raczej: 24.11.04, 16:35
            minchia, tu parli italiano?
            • Gość: miśka Re: kopvo tez wie o co chodzi:))) turecki raczej: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 16:40
              se, bedda mia
          • Gość: . re IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 16:38
            wiem napewno wiele i chyba najwazniejsze transfer turkow , albanczykow, arabow
            kosowskich albanczykow idzie przewaznie przez grecje , włochy i hiszpanie wiec
            zapewne na poczatku sie tam cos jezyka poduczą a potem jazda na północ
            najczesciej Germania, England, Skandinavia.
            • Gość: miśka Re: re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 16:43
              trzeba być głuchym jak pień aby nie wychwyc charakterystycznego akcentu, no i
              przecież twarz,to kurde widać, no i do kościoła tez nie chodzi
              czyli po prostu czyhaja oni na ślepe, głuche ateistki z Polski
              • Gość: . Re: re IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 16:49
                Z połnocnej hiszpani oraz włoch to jasne ze sa zbilzeni wygladem do nas ale
                Włoch z południa lub gdzies z Sycylii albo Hiszpan z połodnia hiszpani to
                identyko arab.
                Podobie z grekami z czesci sasiadujecej z Turcją.

A młody włoch np. mediolanu chodzi do kościoła?
              • Gość: miśka Re: re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 16:53
                sorry,
                ale ty to chyba na sycylii nie byłeś
                • Gość: . Re: re IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 16:55
                  dawno temu miałem okazje widziec Neapol wiec blisko Sycylii.
                  • Gość: miśka Re: re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 16:58
                    jeśli neapol ti juz araby to zważywszy na odległość sycylia to murzyni z
                    sudanu:))
                    • Gość: . Re: re IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 17:03
                      Chodzi mi teraz o kolor skory w neapolu ludzie sa duzo bardziej z wygladu
                      podobni do tych nieszczesnych chociazby turkow niz Mediolanczycy.

• Gość: miśka Re: re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 17:11
                        pamietaj że 50% ludzi na pólnocy to Ci z poludnia(tam bezrobocie)i bieleja pod
                        wpływem braku roboty na roli czy też zimna
                        ale rysy twarzy są zawsze inne od arabskich
    • Gość: . Re: przygody z cudzoziemcami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 16:26
      Odrazu widac naiwnosć oraz amatorszczyzne.
      Wasi chłopcy moga być najprawdopodobniej Turkami lub arabami bo oni najczesciej
      podaja sie za Włochow lub Hiszpan i najpradopodobniej przyjezdzaja w celu
      turystyki seksualnej(włosi, hiszpanie) lub w celu zdobycia obywatelstwa ew. na
      studia.
      Polki powtarzaja te same błedy ktore przerobiły kobiety z europy zachodniej
      (bez itali i hiszpani) oraz USA tam juz fascynacja latynosami/nacjami
      srodziemnomorskimi/czarnymi mineła bo sie przekonały za albo chodzi o
      wykorzystanie seksualne albo obywatelstwo, do tego dochodzi jeszcze sposob
      traktowania jaki sie objawia po slubie lub po jakims czasie spotykania sie.

W tym co napisałem nie ma zadnej ksenofobi tylko zyciowa madrośc , nie
      przeszkadzaja mi chinczycy, tajlandczycy ,amerykanie ,niemcy ,szwedzi i inni
      mezczyzni z panstw gdzie rowność kobiety nie podlega dyskusji (włosi , grecy i
      hiszpanie tez nie ciesza sie zbyt dobra opinią np. wsrod szwedek angielek i
      niemek).
      Byc moze pomyslisz ze przeciez niektorzy arabowie mieszkaja w europie
      zachodniej od 3 pokolen wiec sa tacy sami, ja odpowiem wtedy ze wiekszosc zyje
      na zasiłkach , wiekszosc nie szanuje po slubie kobiety itd..
    • Gość: miśka Re: przygody z cudzoziemcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 16:31
      dzięki za nowe słowo w dyskusji
      napewno jest w tym dużo racji i może twoje zdanie przestrzec co naiwniejsze
      osoby
      jesli chodzi o mnie to wystarczająco pewnie czuję się w takich kontaktach, gdyz
      swój rozum mam jak również doświadczenie życiowe, gdyz nie raz i nie dwa
      zwiedzałam kraje płd i zach eurpy i nacje bardziej azjatyckie czy pln.
      afrykańskie mozna łatwo wyodrębnic spośró, tzw. tubylców
      • Gość: . Re: przygody z cudzoziemcami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 16:35
        No i jak zareagujesz gdy jakis turek z Stambułu cie rozkocha w sobie?
        no jak? bo chyba sie orietujesz ze oni to potrafią robic cuda dosłownie aby
        tylko komus omamic oczy.

jakims cudem wiele kobiet nawet i po studiach wpada w to i potem jest płacz bo
        albo dzieci przepadły albo facio zmienia sie po subie w bestie.
        Gorzej jesli dasz obywatelstwo a on sciagnie rodzinke swoją.
        • Gość: miśka Re: przygody z cudzoziemcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 16:39
          w stambule byłam i nie nawiązywałam "turnusowych" znajomości
          jesli chodzi o te nacje muzułmańskie to za duzo naczytałam się książek i filmów
          widziałam, żeby wogóle cos zaczynac z takim facetem
          zwyczajnie bałabym się, ten typ kulturowy za ch.. mi nie lezy
          pod tym wzg, jestem wiekszą panikara niż Ty
          • Gość: . Re: przygody z cudzoziemcami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 16:46
            no to moze ty ale 95% polek ciagle uznaje obcokrajowcow obojetniej jakiej nacji
            za cos ekskluzywnego i napewno kasiastego(czest przyczyna gustowania w
            obcokrajowcach).
            Nie rozrozniaja i ciagle myslą ze kazdy arab jest bogaczem i posiada rope
            naftowa.
            Jakims cudem tak sie składa ze polacy szczegolnie mlode pokolenie sa zblizenie
            do nacji zachodnich i do tego przewaznie maja wiecej pieniadzy niz wiekszosc
            turkow i abrabow, do tego raczej nie maja plemiennych korzeni i wszystko sie
            potem duzo lpiej konczy bo zawsze mozna zwiac.
            • Gość: miśka Re: przygody z cudzoziemcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 16:52
              nie no chyba nie jest tak źle, głęboko wierze że młode kobiety, zwłaszcza w
              miastach, wykształcone zdaja sobie sprawe z tego typu niebezpieczeństw, chyba
              nawet w ostatnich czasch dosc nagłaśniane były problemy Polek zamężnych z
              arabami
              ja tammnie wierzę w pogodzenie się kultury arabskiej z eurpejska w przypadku
              małżeństwa,
              nie no porażka...
              ale apeluj dalej, miejmy nadzieję że to nie głoś wołajacego na pustyni i zmusio
              kogoś do refleksji
              • Gość: . Re: przygody z cudzoziemcami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 17:02
                Wiesz jeszcze rok temu to ja nie byłem tak przywiazany do krakowa i troche sie
                tam jezdziło z racji wykonywanego zawodu przez ojca.
                Moje spostrzezenie jest niestety takie do polski przyjezdzaja z cywilizowanych
                krajow zachodnich przewaznie panowie od seksturystyki lub tez ludzie z
                korzeniami polskimi.
                Ja uwazam ze Polka jak najbardziej bedzie powaznie traktowana jesli pozna
                obcokrajowca w jego kraju tylko smutna prawda wyglada tak ze polki jadac na
                zachod najczesciej trafiaja w dzielnice emigrantow i wszlkiego dziadostwa
                mozliwego, dlaczego polki jadac do niemiec najpierw wpadaja w objecia turkow
                lub czarnych? bo wpadaja w taka dzielnice.
                I nawet mądrosc zyciowa nie pomoze bo cały czas widza tylko tych turkow,
                nieliczne potem zaczynaja patrzec na oczy i dopiero za niemcow sie brac.
                • Gość: miśka Re: przygody z cudzoziemcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 17:09
                  to fakt, że często nasze rodaczki żle kończą ale to głownie jakieś tępe za
                  przeproszeniem prymitywy, które świata nie widziały i w ogóle są jakieś ubogie
                  duchowo i bez wyobraxni, jest tez duzo dziewczyn jadących na stypendia, staże
                  do pracy biurowej czy tez pilnowanie dzieci na au-pair a więc one właśnie maja
                  za zadanie bronić honoru (ale patos mi wyszedł) no po prostu zmieniac opinie o
                  nas
                  z przykrościa słyszy się lub widzi na kanałach włoskich programy o pomocy
                  socjalnej dla prostytuek czy złodziejek lub innego marginesu z europy wsch.
                  niestety dla nich w wiekszości czy albania rumunia ukraina czy polska to jeden
                  pies
                  dlatego tez lubie poznawać obcokrajowców i pokazać nas z tej lepszej strony
                  jako osoby wykształcone,inteligentne i na poziomie,potem jeden z drugim
                  przyjedzie do kraju i powie:
                  "kurcze, nie udalo mi sie żadnej laski zaliczyć a mówiliście że tam same łatwe"
                  • Gość: spacerowicz Re: przygody z cudzoziemcami IP: *.server.ntli.net 24.11.04, 17:29
                    > niestety dla nich w wiekszości czy albania rumunia ukraina czy polska to
                    jeden
                    > pies
                    tam tez mieszkaja normalni ludzie, a Tobie wydaje sie, ze to juz trzeci swiat,
                    bo znasz ludzi z tych krajow tylko wylacznie od tej samej strony co "Zachod"
                    Polske
                    dziewczyny u nas sa rzeczywiscie latwe dla obcokrajowcow. mam kumpla, ktory
                    zawsze jak jest w klubie poznaje dziewczyne na jedna noc...zwykle udaje belga

Pozdrawiam
                    Spacerowicz
                    spacerowicz.tk
                    • Gość: miśka Re: przygody z cudzoziemcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 17:34
                      mylisz się, znam akurat Rosję i jeśli chodzi knajpy to fajniejsze, ludzi mili i
                      pomocni, natomiast Ukrainy się boję, bo wiem od znajomej ukrainki jak tam jest
                      niebezpiecznie,wtakują Polaków i innych "inostranców"
                      no i wogóle brud smród ubóstwo oraz wielkie mafine beemvice
                      tylko krym sie jeszcze jakoś trzyma
                      • Gość: spacerowicz Re: przygody z cudzoziemcami IP: *.server.ntli.net 24.11.04, 22:21
                        w poprzednim poscie napisalas ze:"niestety dla nich w wiekszości czy albania
                        rumunia ukraina czy polska to jeden
                        pies"

zdecyduj sie wiec
                        Spacerowicz
                        spacerowicz.tk
                        • Gość: miśka Re: przygody z cudzoziemcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 23:05
                          jeden pies że nie widzą różnic, nie są zbyt zorientowani geograficznie-
                          kulturowo, jestesmy dla nich jednacy a tak przecież nie jest!
                          • Gość: spacerowicz Re: przygody z cudzoziemcami IP: *.server.ntli.net 25.11.04, 02:36
                            sa ograniczeni a Ty lecisz na nich jedynie dlatego, bo sa obcokrajowcami, moja
                            siostra tez tak ma

spacerowicz
        • kopov Re: przygody z cudzoziemcami 24.11.04, 16:39
          otworzą "szczeki" na stadionie:)))))))))))))))))
          • Gość: . Re: przygody z cudzoziemcami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 16:42
            :)
    • Gość: spacerowicz Re: przygody z cudzoziemcami IP: *.server.ntli.net 24.11.04, 16:40
      Nie ma jak lans w towarzystwie obcokrajowcow...Zwykle nie jestem ani pijany,
      ani natarczywy...hmm zdecydujcie sie mile panie czy wreszcie czujecie sie zle
      jesli jestescie podrywane czy jesli nie jestescie podrywane. Narzekacie a to na
      biernosc facetow, a to na natarczywosc. Ejj...albo w jedna albo w druga.
      Dziekuje za traktowanie polskich facetow jako obywateli drugiej kategorii. Back
      to PRL.

pozdrawiam
      Spacerowicz
      spacerowicz.tk
      • Gość: miśka Re: przygody z cudzoziemcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 16:54
        nie bierz tego tak do siebie:)
        nasi chłopcy też są ok, ale nie o nich ten post
        • Gość: bez_fleków Re: przygody z cudzoziemcami IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 25.11.04, 09:11
          Popieram cudzoziemskie epizody wieczorne ;)Drimtim moich psiapsiół i ja zawsze
          znajdujemy się w zasięgu podrywu jakiś obcokrajowców - z tym, że nasz wspólny
          lans z nimi dotyczy kwestii kulturowo - językowo - relaksacyjnej... Jeśli zaś
          trafiają się np. jacyś napaleni Włosi - pałeczkę przejmuje po nas zawsze ktoś
          inny :P Faktem jednak jest, że egzaltacja na cudzoziemca w klubie to niemalże
          powszechne zjawisko.
          • Gość: miśka Re: przygody z cudzoziemcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 12:28
            a czego niby dotyczy mój pst>
            przeciez nie pieprz.. się z włochami, czytaj uwaznie
            • Gość: .................. Re: przygody z cudzoziemcami IP: *.dialup.sprint-canada.net 26.11.04, 05:13
              Moze powinnas wlasnie. Tak ci sie mocno podobaja i ich kochasz,
              dlaczego by z nimi nie umilac sobie tych przyjemnych uczuc? Z
              kims przeciez trzeba, czyz nie? Prosze nie przyjmij mojej wypowiedzi
              jako doradzanie, bo nie mnie jest ci mowic z kim i czy masz sie
              pieprzyc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka