Gość: dzaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 01:25 Mnie tez sie nic w sklepach nie podoba, jedyna mozliwosc w polsce to zacisnac pasa i uszyc buty u szewca a lachy u krawca ... Taka nasza polska dola ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Buba Bez pudla zawsze - jadlo i napoje. IP: *.in-addr.btopenworld.com 18.12.04, 03:20 To jak wyobraznia zawiedzie - wytworne herbaty, kawa Illy (najlepsza na swiecie posrod kaw szeroko dostepnych), wina, ocet balsamiczny - nie mlodszy niz 14 lat (z czerwonym korkiem, starszy - ze zlotym), francuskie mydla, krem do rak dr Hauschki, trufle belgijskie lub szwajcarska czekolada. Bron Boze - perfumy (chyba, ze sie wie ktore obdarowywana osoba lubi), kubki z kotami dla kociarzy (maja juz cala baterie i wstydza sie uzywac publicznie), skarpetki (chyba, ze kaszmirowe), szaliki (chyba, ze kaszmirowe). Oto moja bateria tegorocznych prezentow: 3 butelki octu malinowego, ktory zrobilam w lipcu, ktory naprawde dojrzeje za dwa-trzy lata. Szal orenburski w niezyklym kolorze blado-seledynbowym. Oliwa dziewicza hiszpanska Mydla lawendowe z Francji Sloik miodu syberyjskiego Zabojczo drogi kosmetyk Estee Lauder (Idealist skin refinisher - boski) Dwie donizcki zaszczepek bardzo rzadkiej, staroswieckiej pelargonii (bladorozowe rozyczki z seledynowym srodkiem) 5 opakowan dobrej herbaty - dla kolegow z pracy. Komplet pieciu wieszakow obszytych chinskim jedwabiem (wlasnej roboty). Powiesc A. McCall-Smitha (boski pisarz). Ksiazka kucharska - rzadka, z antykwariatu (za grosze) Ksiazka o dinozaurach dla 11-latka. Mam nadzieje, ze nikogo nie zapomnialam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikki Re: Bez pudla zawsze - jadlo i napoje. IP: *.augustow.mm.pl 18.12.04, 12:55 Ja bym chciał dostać tę oliwę dziewiczą hiszpańską... Buziaki, Buba! Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Bez pudla zawsze - jadlo i napoje. 18.12.04, 13:00 a co z marcepanem nie do kupienia w Polsce? Takim białym w kształcie chlebka, który się składa tylko ze zmielonych migdałów i cukru? No i jeszcze czekolada 90 % kakao. Może i przysmaki niewyszukane ale jakże pyszne :) Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Bez pudla zawsze - jadlo i napoje. 08.01.05, 18:01 Jak robisz ten ocet ? Odpowiedz Link Zgłoś
jurafo Re: Wesołych Świąt 18.12.04, 16:54 Mnie również niewiele podoba się w WIELKICH SKLEPACH. Wiele artykułów technicznych to buble, a żywność to same konserwanty. Dziwię się, że jeszcze żyjemy. Ale UWAGA! Podobno ma być lepiej - nie mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I M A T Re: Wesołych Świąt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 19:25 Tak to prawda. Ale za to Polacy umieja ładne dekoracje robic. I dlatgo lubie wystawy w czsie swiat i ozdoby na ulicach miast:) Wesołych świąt:) Pełnych miłości radości i sniegu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur propozycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 23:19 Jako psycholog w ramach Świątecznej Promocji, w cenie bardzo umiarkowanej pomogę p. Dunin, jeśli tylko Ona chce uwolnić się w ramach terapii od chorobliwego feminizmu, antykatolickiej niepoprawnie politycznie postawy, antychrześcijańskiej zaciekłości i innych ksenofobistycznych postaw. Spowodujemy (wspólnie), że poczyje się Pani wolną kobietą, która nie musi uciekać sie do stosowania mechanizmów obronnych, ironii, złości itp. Tak, poczuje sie Pani wyzwolona - podaję rękę, proponuję, zachęcam, to może być przełom w Pani życiu. Życzę przełomu - z tenisówek się wyrasta, albo kontestuje stale = regresja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikki Re: propozycja IP: *.augustow.mm.pl 19.12.04, 11:47 Ja myślę, że Pani Dunin świetnie sobie poradzi/radzi bez Twojej pomocy. Zajmij się leczeniem ludzi z obłudy i wyzwól ich z ciasnoty myślenia. Ale najpierw pomóż sam sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
qsantypa MIKOŁAJ JEST RAKOTWÓRCZY 19.12.04, 14:45 Tzw. Rodzinne święta to lipa, pic na wodę i fotomontarz. Są celebracją żucia, przełykania i trawienia oraz zawodami w wypijaniu bliźniemu całej krwi bez zrobienia dziurki podczas składania tzw. życzeń świątecznych. Można np. ślepemu życzyć żeby patrzył na świat z optymizmem i żeby mu słoneczzko zawsze jasno świeciło. święta często ociekają obłudą, a jeżeli nie, to są tylko zwykłym teatrzykiem. Celebra zimowa z mikołajem i celebra wiosenna z pisankami. Łamanie opłatkiem!!! Sto razy przyjemniej jest się połamać na nartach. Nie ma się kaca moralnego. Nie wiem czy kontestatorska postawa P. Kingi Dunin wynika z doświadzceń życiowych, czy tylko z pobudek ideologicznych, wiem natomiast, że na prawdę można tego całego lukru nie znosić bo tak na prawdę jest trujący. Człowiek jest z natury podły. Odpowiedz Link Zgłoś
knpg.tbg Świetnt artykół 19.12.04, 16:15 Gratuluje Pani Kingo świetnego artykółu. Ubawiłem sie po pachy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: propozycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 00:38 Pomogłem sam sobie panno/pani Mikki czyli jako profesjonlnoy terapeuta odbyłem/przeżyłem własna terapię. zapewniam. Jestem gotowy nieśc pomoc. Pani Dunin jej potrzebuje i to barzdzo. Jest bardzo ciasna i na swoj sposob obłudna, dwutwarzowa, znerwicowana, ciagle paranoidalnie skoncentrowana na kobietach, zaweżona do spraw ją interesujących, gdzie tu wolność, gdzie tolerancja nawet dla chrześcijan-katolików, oj pomocy trzeba ... bardzo. może takze Pannie?Pani Mikki? A tak na marginesie czy ciasnota i obłuda nie dopada również czytelników/czytelniczek Wysokich Obcasów i Gazety czy jesteście od tego wolni ciekawe? Może to nowa gwardia obłudników - czekam na odpowiedź. Ostatnie zdanie MIkki nie pasuje do mnie i odpuśc sobie to odniesienie typu belka we własnym oku - to juz przepracowałem. Czekam na znak może Twoj bo na hiopokryzję p. Dunin i Jej odpowiedz nie licze - daremny trud. Narcyz w tym kraju to nie nowizna. Pa Mikki - czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amen2 Re: Wesołych Świąt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 10:17 Piszę ten tekścik nie jako komentarz do felietonu, ale jako komentarz do wspaniłego występu Pani Kingi w programie "Co z ta Polską". Tylko ona i p. Pacewicz bronili honoru niezaślepionych inteligentów, którzy słów p. min Środy nie przekrecają, bo nie uważają jej za wroga. Mina bp. Pieronka, gdy patrzył na p. Kingę mówiła jasno, że jest wściekły, bo nie ma przciw niej argumentów. Uderzyła ona inteligentnie i precyzyjnie w czuły punkt "katolików". Nie obrażała i nie atakowała Kościoła (a na to czekał wyraźnie zawiedziony biskup) tylko jasno argumentowała. Po raz kolejny mnie p. Kinga nie zawiodła i pokazała, że feministki są inteligentne, ładne, kulturalne i wcale nie zaciekłe. Bo to co pokazała p. Domagalik - to była rozpacz. Całą audycje wyrażała zdumienie,że nikt dyskusja nie toczy sie o niej i nikt jej nie podziwia. Gratuluję i zaznaczam, że chociaż jestem feministką - ta mam kochanego męża ( a mężczyzn bardzo lubię), mam dwoje dzieci za których oddam i zrobię wszystko i dopiero teraz po odchowaniu dzieci próbuje odbudować karierę zawodową, ale nie za wszelką cenę. Czyli mozna być feministką i nie wstydzić sie tego, a nie wyglądać jak przykładowa feministka przedstawiana przez naszych rodzimych facetów. Pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubelak@gazeta.pl Re: Wesołych Świąt IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 20.12.04, 10:45 Jedna mała uwaga do autorki: pycha większa niż u Pana posła Rokity. Miła Pani to Pani felieton ukazał się w okolicy Świąt - nie odwrotnie - odrobinę pokory i szacunku. P.S. Mnie też w sklepach nic się nie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilbiciel kobiet Re: Wesołych Świąt IP: *.magma-net.pl 20.12.04, 20:41 informacja dla Paniu Dunin: Bank chcą zaspokoić akcjonariuszy musi jak najlepiej spełniać oczekiwania klientów, bo to właśnie klienci są dostarczycielami pięniedzy do banku. Gdyby wszyscy klienci wycofali z banku pieniądze to bank by upadł. Tak więc zaspokajanie potrzeb klientów jest jedyną drogą aby zaspokoić również akcjonariuszy. Mam nadzieję, ze zrozumienie tej zależność nie jest za trudne jak na możliwości intelektualne wojującej feministki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ari Re: Wesołych Świąt IP: *.pekaes.com.pl 27.12.04, 14:53 Szanowny Panie, tak się składa (niestety), że i ja mam konto w tym banku i zgadzam się z Kingą Dunin, iż w tym konkretnym banku klient jest zbędnym dodatkiem do działalności PKO. Podobnie jak Pani Dunin stojąc w długiej kolejce do jedynego czynnego okienka przyrzekam sobie, że to już ostatni raz (ale, że moja złość raczej szybko mija - dotyczy to także innych spraw, znowu pokornie staje w długiej kolejce). Zarządzajacy PKO BP przez dalsze zwalnianie pracowników to stanie w kolejce jeszcze bardziej wydłużą. A tak nawiasem, to w takiej kolejce nerwy częściej puszczają panom, niż "intelektualnie wojujacym feministkom" ;) PS. Oczywiście, te pretensje nie są skierowane do pracowników obsługujacych klientów, którzy są mili i chętnie służą pomocą, ale do "bezmyślniej góry" dla której klient jest niestety "natretnym petentem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palacz kotłowy wydmuszka king size IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 16:42 Pani Dunin jest obrażona na "te" Święta. Bo o ile piękniejszy byłby świat gdyby Matka Boża, z powodu tragicznej sytuacji materialnej i mieszkaniowej poprosiła o uzasadnioną w takich okolicznościach aborcję! Przede wszystkim - nie byłoby katoli! A zamiast Świąt odbywała by się wesoła "manifa" w obronie dyskryminowanych kolegów Wawelskiego Smoka i koleżanek Syrenki. (w pierwszym szeregu wystrojona Pani Buba w falbankach rozsiewajaca woń kosztownej pomady, rozdająca ubogim dzieciom zakrecane puszki PO KAWIE Illy, świetnie nadające się na piórniki do szkoły państwowej...) Święta Bożego Narodzenia przypominają o losie ludzi wykluczonych, dla których brakło "miejsca w gospodzie". Cóż, TAKIE PRZYPADKI nie poruszają wyobraźni Pani Dunin więc też w związku z "tymi" Świętami nie ma Ona nic do powiedzenia, a Gazeta to "nic" skwapliwie drukuje. Z bogatej symboliki "tych" Świat pozostał Jej tylko odruch przypominajacy dawanie prezentów. Nie ma to jednak nic wspólnego z przyjemnością ofiarowania czegoś innym ludziom. Jest to dla Niej KOSZMARNY HARACZ płacony niewiedzieć czemu. Gazeta Wyborcza umożliwia prezentowanie w odcinkach pustego wnętrza Pani Dunin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l. Re: wydmuszka king size IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 18:44 wybaczam, bo nie wiesz co piszesz. Ta pani ma wiecej w sobie wrazliwosci i dobroci niz ci sie wydaje. nie zrozumiales jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanka Palacz kotlowy ma racje. IP: 165.200.83.* 22.12.04, 20:16 Zgadzam sie ze wszystkim co napisal/a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IrMa Re: wydmuszka king size IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 25.12.04, 20:03 Z Twojej wypowiedzi, kapiącej od chęci obdarowywania tych "wykluczonych z gospody" nic nie wynika, poza czystą symboliką. Współczuję adresatom Twojej hojności. To że istnieją, Ciebie nie niepokoi. Z kim powalczyć podpowie Ci twoja homofobia. Nie ma to jak poczucie własnej wyższości. Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
laete1 Re: wydmuszka king size 26.12.04, 22:31 Symbolika jest tak samo równoważnym sposobem uwrażliwiania człowieka jak stworzenie adekwatnie reagującego na biedę i bezradność systemu społecznego. W obu podejściach dochodzi do blędów i wypaczeń ,ale warto probować:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: queen duneen Re: wydmuszka king size IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 09:06 Piszesz: "Symbolika TAK SAMO równoważnym sposobem" Prosze nie dyskryminowac rownowaznych INACZEJ. Do ich obrony przed Twoja agresja (i Tobie podobnych nietoleracyjnikow) powolana zostala Partia Zielonych w Czerwona Krate 2004. mamy poparcie Zielonych Niemieckich 1968 i wszystkich obronimy czy tego chca czy nie chca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Sadlowska Re: Wesołych Świąt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 15:09 pod choinka ku mojej uciesze znalazlam 'Czytajac Polske' Kingi Dunin - bardzo polecam ludziom, ktorym chce sie myslec oraz ludziom ktorzy czuja sie godni nazywac Autorke 'bezduszna' 'bez serca' itp PKO BP nie znosze ale daje dobre warunmki kredytu studenckiego wiec kompromis haslo - Wesolych Swiat w listopadzie doprowadza mnie do skrajnej bezradnosci stajac sie haslem - nie zyczeniami, nawykiem, podobnie jak amerykanskie I love you Pani Kinga Dunin uswiadomila mi mnostwo istotnych zjawisk, prawd rzadzacych swiatem - jest dla mnie autorytetem - co nie znaczy, ze zawsze sie zgadzam z Jej pogladami Zaznaczam rowniez badzo istotna rzecz - Pani Kinga Dunin nigdy nie zaatakowala, nie skrytykowala zadnej osoby - co najwyzej poglady, podejscie, sposob myslenia jednak nie spotkalam sie - sledzac dzialalnosc kulturalna, literacka czy publicystyczna, by kiedykolwiek kogokolwiek obrazila, Kinga Dunin daje do myslenia, zmusza do refleksji, przede wszystkim szanuje ludzi, czytelnikow, uwrazliwa, stawia pytania, pobudza leniwe polskie umysly, Jej postawa wobec swiata komparuje z postawa ksiedza Jozefa Tischnera - otwartosc, tolerancja, refleksja - jego ksiazke 'Myslenie w zywiole piekna' rowniez znalazlam pod choinka - polecam! Pozdrawiam serdecznie Anna Sadlowska (elodia@wp.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizytla Re: Wesołych Świąt IP: *.teleton.pl 29.12.04, 14:37 "Właściciel SKLEPU" powinien cenić takich klientów jak Pani. Chociaż niewątpliwie łatwiej jest "obsłużyć" tych co biorą jak leci. Tym bardziej cenna z Pani klientka, że swoim pisaniem próbuje Pani zaszyć pewne braki w "towarze". Mam nadzieję, że w nowym roku nadal wystarczy Pani nitki na cery i poprawki :) Życzę zdrowia. PS Ha ! A ja też w tym banku. Ostatnio aby dokonać przelewu, ponad godzina w kolejce. Deklaracje zmiany od chyba juz dwóch lat niespełnione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzicha Vivaldi wykomparowac postawe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 20:15 cytuje: "pobudza leniwe polskie umysly, Jej postawa wobec swiata komparuje z postawa..." Postanowilam zerwac z wrodzonym polskim lenistwem i zabralam sie do komparowania swojej postawy z postawa pana z gazowni co sie byl nawinal akurat pod reke (sama mieszkam), Polak niestety. Mimo to, samo komparowanie postaw okazalo sie ekscytujace!!! Teraz chcialabym pokomparowac z kims lepiej rozwinietym intelektualnie i aby rysy oraz maniery mial on bardziej cudzoziemskie niz ow pan z gazowni. Life is cruel Zdzicha Vivaldi Warszawa ul. Marszalkowska Boczna 3/66 tel.kom. 665432178943 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: wykomparowac postawe IP: 24.36.218.* 08.01.05, 06:49 Sluchaj Zdzicha, czy moge sie pokomparowac z Toba, mimo, ze jestem ona, a nie on? Moja zaleta : znam jezyk w ktorym slowo "compare" funkcjonuje :) Z nog mnie scielo jego spolszczenie, ciekawe, co na to Bralczyk by powiedzial, o Midoku nie wspominajac! Wiec tak wespol-wzespol moze (byla kiedys taka piosenka, chyba Michnikowski spiewal...), pokomparowawszy sie, wytlumaczymy studentce powyzej, ze o jezyk polski trzeba dbac, a nie go bezmyslnie zasmiecac... A swoja droga niezly komentarz napisala. Wesolego juz po swietach i wszystkiego dobrego w Nowym Roku ! Odpowiedz Link Zgłoś
aurora.we.mgle podpisuje sie pod Autorka 30.12.04, 20:33 ja tez nienawidze sklepow i nawet dostaje mdlosci na ich widok. To cecha osob inteligentnych!;)) wszystko, co potrzebuje kupuje poprzez internet i oszczedzam wiele czau i kasy, bo nie kupuje rzeczy niepotrzebnych spontanicznie, tylko z rozmyslem. pozdrawiam swiateczno-noworocznie Rok 2005 na pewno bedzie zly, ale musimy do zaakceptowac! life is cruel! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Wawelski Co, ja jestem gejem?Nie chciej żebym Cię odwiedził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 17:56 Odpowiedz Link Zgłoś