olig 09.01.05, 19:06 Czesc, szkuam ksiazki, ktora chodzi o sprawach kobiety. Ksiazki nie musza byc napisane w polskim jeziku. Dziejkuje z gory. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kolorka2 Re: Szukam ksiazki IP: *.238.116.130.adsl.inetia.pl 09.01.05, 19:54 Szukasz powieści? Poradnika? Publicystyki? Odpowiedz Link Zgłoś
olig Re: Szukam ksiazki 13.01.05, 07:18 powiesci byliby najlepsze. Dziekuje z gory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Pytałem sie Agi! IP: *.icpnet.pl 09.01.05, 20:04 Miała Tadzia I wydania ale nie miała zadnej dobrej ksiązki po angielsku. W biblotece Brytyjskie w Poznaniu sa śmiecie. Jedynie była Ksiega Dzungli i 1984 Orwella oraz nie ciekawe powieści Tolkiena Odpowiedz Link Zgłoś
olig Re: Szukam ksiazki 13.01.05, 13:24 Rodzice sa polakami, ale ja sie urodzilem w Niemczech. Ksiazki moga byc napisane w polskim, w niemieckim czy w angielskim jeziku. Odpowiedz Link Zgłoś
dede1 Re: Szukam ksiazki 13.01.05, 13:50 Mieszkam w Niemczech to moge ci cos z tutejszego rynku doradzic. Musisz jednak sprecyzowac co chcesz sie z tej ksiazki dowiedziec. Szukasz powiesci (Roman) jako prezent dla dziewczyny? Czy czegos z rodzaju poradnika (Ratgeber) aby lepiej zrozumiec kobiety? A moze chodzi ci o fizjologie kobiety? Poza tym jesli wybierzesz sie do Hugendubel to jestem pewna, ze ktos ci tam pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
olig Re: Szukam ksiazki 13.01.05, 19:28 Interesuje mi tylko powiesci napisane od kobiet, ktora pisza o problemow kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość lista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:02 1.Biegnąca z wilkami (Women who run with the wolves) Clarissa Pinkola Estes - zgłębienie psychiki kobiecej) 2. The Handmaid Tale - Margaret Atwood (top 10 novel on BBC 4 women's hour) 3. The Women's Room - Marilyn French 4. The Colour Purple - Alice Walker no i link: www.bbc.co.uk/radio4/womanshour/ :) Odpowiedz Link Zgłoś
dede1 Re: lista 14.01.05, 08:26 Dorzuce do listy "Szklany klosz" Sylvia Plath. A jak ma byc lekkie i wesole to Susan Elizabeth Phillips "Bleib nicht zum Frühstuck". Odpowiedz Link Zgłoś
margerita75 Re: Szukam ksiazki 14.01.05, 08:45 Jest też badzo fajna niemiecka pisarka - pisze na wesoło o nowoczesnych kobietach i uwalnianiu się od stereotypów. Nazywa się Hera Lind, a tytuły jej książek znam tylko po polsku, m.in. "Superbaba" i "Czarodziejka". Gorąco polecam, nie tylko dziewczynom!!! Odpowiedz Link Zgłoś