Gość: boski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.05, 14:11 wiadomo nie wszyscy ale czesc tutejszych i pisze tylko o tych co sie przyznają do tego, uwazaja sie za najmadrzejszych a nie widza ze ich poglady sa przestazałe i nie modne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trzydziecha1 Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? 17.01.05, 14:52 Taaaa bo najwazniejsze w życiu, to mieć MODNY POGLĄD.....Boszzzzz takiej głupoty dawno nie napisałes Boski, przebijasz sam siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
sitc Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? 17.01.05, 22:39 nie... najważniejsze to mieć boski pogląd :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobo Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? IP: *.crowley.pl 17.01.05, 17:27 :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD modne poglady :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDD to Ty taki glupi jestes bo Ci sie wydaje ze to modne??? :PPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania (ŁDZ) Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 17:28 hehehe...popieram....ja jakos nigdy nie mogłam dogadac sie z warszawiakami...ehh takie dziwne ludzie z nich:P Gość portalu: boski napisał(a): > wiadomo nie wszyscy ale czesc tutejszych i pisze tylko o tych co sie > przyznają do tego, uwazaja sie za najmadrzejszych a nie widza ze ich poglady > sa przestazałe i nie modne. hehe...a na dodatek sa beznadziejni za kierownica..cała Polska na nich narzeka- hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? 18.01.05, 13:26 Bo ta "cała Polska", która narzeka sama sobie zasłużyła. Staram się być wyrozumiała dla przyjezdnych, którzy nie znają miasta - rozumiem, że można się zgubić - ale sporo takich osób (nie koniecznie większość ale sporo) jeździ tak jakby się sami prosili o stłuczkę albo wloką się jak woły - nie ma siły - trzeba ich obtrąbić ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona20wawa Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 17:45 dziwni to sa ci z wrocka.. ni to slunzak ni warszawiak, ale zapedy ma nie wiadomo na co... albo ja takich spotykam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? IP: *.magma / *.magma-net.pl 17.01.05, 18:20 od wrocławiaków to Ty sie delikatnie mówiąc odczep... :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? 18.01.05, 17:47 ciekawe ciekawe;) Odpowiedz Link Zgłoś
winogroneczka nikt nie lubi warszawiakow, to nic nowego! 17.01.05, 18:08 nikt nas nie lubi ale my sie sami wystarczajaco lubimy ;p Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? 17.01.05, 18:44 po czym tak stwierdzasz ze to tylko warszawiacy tak sie madrza? skad wiesz ze Ci z innych miast zachowuja sie innaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
aghny_b Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? 17.01.05, 18:56 ...a bo sie puszczać nie chcom! ino wierne jakieś takie, jednej osobie som! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 18:57 modne gdzie? u ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? 17.01.05, 19:15 żebyś nie zzieleniał z zazdrości... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ramyus Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? 17.01.05, 20:55 Gość portalu: boski napisał(a): > ... a nie widza ze ich poglady > sa przestazałe i nie modne. Ta... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? 17.01.05, 21:04 czemu dziwni? w miarę normalni są :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
sloooneczko Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? 17.01.05, 21:20 oj boli co niektorych ta stolica;)..stare i niemodne to sa takie gadki chlopcze Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg A jakie poglady sa modne? 18.01.05, 11:21 Czy poglady powinny byc definiowane przez mode? Czy Twoje poglady boski sa modne? Czy jak zmienia sie trendy to zmienia sie i Twoje poglady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? IP: 80.51.23.* 18.01.05, 13:07 Niektorzy tak.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniccc Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? IP: *.osiedle.net.pl 18.01.05, 13:26 Coś w tym jest. Jednak najbardziej śmieszy mnie przybieranie określonej konwencji: gdzie bywać, czym się zajmować, jakie ciuchy nosić. Np. wypada chodzić pryznajmniej raz, dwa razy w tygodniu do kina i chwalić się, dyskutować co sie widziało a co nie, uprawiać modne, drogie sporty, najlepiej snowboard, nosic snowboardowe ciuchy na codzień....haha, ćwiczyć jogę, a juz najlepiej jakies sztuki walki, Capoeirę, Krav Magę, bywać w modnych klubach, używać tylko drogich kosmetyków Vichy, Shiseido itp:) i mówić np o polskich markach, że bali by się tego używać:))) przykłady można by mnozyć. JA mieskzam w Białymstoku, moi znajomi są jacyś bardziej normalni, kazdy ma swoje określone zainteresowania. Osobiście chodze do kina kiedy naprawde uznam film za wartościowy, a najczesciej nie chodze bo wole tę kasę wydać na teatr i dać zarobić aktorom:), moze nie jest to teatr wielki w Warszawie, ale dramatyczny w Białymstoku, jednak i tutaj na "zadupiu" mozna obejrzec coś ciekawego. Ubieram się w to co mi sie podoba, a nie w to co jest modne i niekoniecznie musi mieć markowe logo. Nieważna cena, ważny efekt:) Sporty uprawiam i mimo, że sa u nas oddziały i capoeiry i innych modnych sportów, mi akurat odpowiadaja zwyczajne...basen, siłownia, aerobik. I nie będe ćwiczyła czegoś tylko dla szpanu, bo tak wypada, to jest żenujące. Kosmetyki używam i tańsze i droższe, bo czasami tancsze niczym sie nie różnia od tańszych, ale niektórzy chyba dowartościowują się gdy wydadzą większe pieniądze. Podaję na własnym przykładzie, jednakże ogólnie w białymstoku nie widać jeszcze tego pędu aby być modnym, tredny:)). ZAchowujemy tę odrobinę wolności wyboru, świadomość samego siebie i własnych potrzeb, a nie potrzeb wykreowanych przez media i środowisko. To tyle w tej kwestii, choć temat na dłuższą debatę:). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? 18.01.05, 13:30 a skąd wiesz że to konwencja?? Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? 18.01.05, 13:39 jak przeczytalem Twoj tekst to stwierdzilem ze nie mieszkam w Warszawie ja i moi znajomi ubieramy sie normalnie do kina chodzimy kiedy i na co chcemy nie wiem o co wam chodzi, co zescie sie tak uparli na ta Warszawe? w kazdym miescie jest tak samo i sa tacy sami ludzie juz nie powiem o tym ze sporo jest tu przyjezdnych, ktorzy sa tez i z Twojego miasta, mieszkaja i pracuja tu i nikt im ani nikomu innemu nie kaze robic niczego na co nie maja ochoty wiec po co to cale gadanie, brak Wam juz tematow do rozmowy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniccc Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? IP: *.osiedle.net.pl 18.01.05, 14:34 Nie ma oczywiście reguły, ale ja wielu takich ludzi z Warszawki spotykam. Cóż, moze mam pecha:). Jednak nie martwi mnie to, nie mam zamiaru mieszkać w tym paskudnym architektocznicznie oszpeconym molochu. Nie wszystkie stolice tak wyglądają na szczęście i nie wszędzie ludzie muszą leczyć własne kompleksy....:) Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? 18.01.05, 14:57 bo nie wszystkie zostały rozpieprzone przez hitlerowców a potem forsę na odbudowę zakosili kolejni "przyjaciele" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 13:37 noooo..... jak ja lubie pytania zamkniete :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? IP: *.chello.pl 18.01.05, 15:34 warszawa jest super:) ma swoj klimat:) ludzie sa zajebisci a w malych miasteczkach jacy-? beznadziejni, tu chociaz mozna spotkac ludzi ktorzy soba cos reprezentuja - napewno jest takich wiecej niz w maly ch miastach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 18:19 Jak Wam się tak Warszawa nie podoba, to po jakiego grzyba walicie do nas drzwiami i oknami i już na Dworcu Centralnym po postawieniu jednej nogi na peronie mówicie o sobie "my warszawiacy"????? I to właśnie tacy "warszawiacy" są potem wizytówką stolicy. Obnoszą się ze swoją warszawskością wlokąc za sobą słomę wyłażącą z butów-:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alice Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? IP: *.crowley.pl 18.01.05, 23:50 nie wybrzydzaj jeśli tutaj mieszkasz i lepiej się dostosuj, a jak stolyca nie pasuje to raus, i nie wiem czy wiesz ale gadanie na warszawke stało się już na prawde nudne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: jaka warszawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 08:47 Dziś rano w tvn podali staystykę - 57% "warszawiaków" to ludność, jak to określili nie wychowała się w Warszawie. A ile z pozostałych 43% to rodowici warszawianie? Prawdziwy, rodowity warszawiak z przedwojennymi korzeniami jest dziś rzadki jak miś panda ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panda Re: jaka warszawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 00:34 > Prawdziwy, rodowity warszawiak z przedwojennymi korzeniami jest dziś rzadki jak > miś panda ! Ja jestem, na przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? 19.01.05, 11:51 wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=1102 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? IP: *.ipt.aol.com 19.01.05, 23:30 Ja dorzucę swoje 3 grosze jeszcze do tego artykułu powyżej. Poprawic trzeba komunikacje i przede wszytkim komunikacje w tym miescie. Przejchałem Europę nie raz, i to co sie dzieje w Warszawie mnie przeraża. Zawsze myśle sobie może nie zauwazyłem znaku, ale za kazdym razem mam problem z przejechaniem przez stolicę. O powtórzeniach znaków zapomnieli wszyscy, a najbardziej widać tę organizację kiedy zawita sie po dłuższej przerwie i próbuje przebrnąć...W dodatku z taką starannościa powstawiano oznaczenia poszczególnych zasłaniając przy tym 3/4 znaku z kieunkami miast. Po za tym z warszawiaków to znam tylko takich co im słoma z butów wychodzi i uprawijacych dziwne niekiedy psychiczne zachowania. Zraziłem sie do tego miasta włąsnie przez takie krótkie wypady. A generlanie liczy sie pierwsze wrażenie a nie da sie ukryć, że pierwsze wrażenie Warszawa robi tragiczne. Zapytajcie przyjezdnych na Dworcu Centralnym.. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? 19.01.05, 23:48 to po co tu przyjezdzacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? IP: *.ipt.aol.com 20.01.05, 22:01 Jak to po co?? Zalezy Ci na tym żeby Polska była atrakcyjnym gospodarczo krajem w przyszłości?. Stolica to wizytówka i tutaj tez się mieści mnóstwo dużych korporacji. Lepszy transport i inwestycja w infrastrukture to podstawa przy "robieniu interesów". ...zresztą chyba nie kazdy chce wychylać nos poza swoje brudne podwórko. :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: princesa Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 00:46 a mnie najbardziej wkurza w wielu ludziach to, że twój zarzut bycia dziwnym odebraliby jako wileki komplement. bycie dziwnym wielu ludziom wydaje się byciem trendy, dlatego starają sie być tak kontrowersyjni, lub zachowywać się nienormalnie "na siłę", bo to jest kul ;). próbują się lansować właśnie przez modne poglądy, ale jeśli coś już jest modne, to jest też powszechne, więc nie jest juz dziwne, więc jest pase. no jednym słowem masakra. ale tak chyba jest wszędzie, nie tylko tu. fajnie jest się lansować- większość osób to lubi, tylko nie wszyscy się kurczeblade przyznają. w warszawie ludzie podchodzą do tego trochę z przymrużeniem oka- i dobrze /chodzi mi o noarmalnych warszawiaków, a nie o warshafke-bleee/. nie wiem jak jest pod tym względem w innych miastach. mimo wszystko w warszawie często to kraków, gdańsk czy wrocław sa postrzegane jako te fajniejsze, bardziej kulturalne, ładniejsze. warszawa jest po prostu inna. ja lubię w niej nawet ten brud, bałagan, brzydowtę. może z przyzwyczajenia, a może dlatego, że to jest tak na prawdę tylko dopełnieniem do reszty. pozdrowienia ze stolycy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: stara warsawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:29 Kliknijcie tutaj: http//:www.warszawa.przedwojenn a.prv.pl a zobaczycie jak bardzo się różniła od tej dzisiejszej i jak bardzo krzywdzące jest porównanie warszawy odbudowanej (nienajlepiej) z gruzów z Krakowem, który ocalał nie naruszony wojennymi zniszczeniami... Szczególną wartością tej strony jest możliwość porównania konkretnych miejsc "dawniej" i "dziś"... Zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: stara warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:31 Powtarzam link: www.warszawa.przedwojenna.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: stara warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 11:22 I jeszcze tu: www.stalus.iq.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takjest Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? IP: 80.51.23.* 20.01.05, 11:03 Mnie wkurza ta "yntelygentna" i przemadrzala gadka u co NIEKTORYCH z wawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .................. Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? IP: *.dialup.sprint-canada.net 20.01.05, 22:08 Widocznie za malo w tej Warszawie jest ludzi spoza Warszawy. Jak najedzie ich tam wiecej, wtedy przestana byc dziwni. Beda w koncu wszyscy "swoi". Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: ludzie z warszawy jacy oni sa dziwni co nie? 21.01.05, 08:08 Gość portalu: boski napisał(a): > wiadomo nie wszyscy ale czesc tutejszych i pisze tylko o tych co sie > przyznają do tego, uwazaja sie za najmadrzejszych a nie widza ze ich poglady > sa przestazałe i nie modne. pie..sz:) Odpowiedz Link Zgłoś
sagis Masz rację Boski.Właśnie zakładają swoje forum:-) 21.01.05, 10:24 My tutaj nie mamy tak wybitnych problemów:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś