Dodaj do ulubionych

Jak zajsc w ciaze?

IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.05, 10:43
Witam!
Mam problem, ktory pomalu doprowadza mnie do rozpaczy. Zrobilam wszystkie
badanie, wszystko jest w porzadalu. Probujemy z chlopakiem od 4 miesiecy i
nic sie nie dzieje.... Zaczynam sie bac, ze to bedzie trwalo latami, od
znajomej wiem, ze probowali 4 LATA zanim ona zaszla. Ja nie mam tyle czasu :-
( 30tka sie zbliza, maz tez pragnie potomka a tu nic... Zaczynam watpic w
swoja kobiecosc....

Znacie jakies metody zeby pomoc temu marzeniu troche?

Pzdr.
Zrozpaczona
Obserwuj wątek
    • Gość: adrienka Re: Jak zajsc w ciaze? IP: *.spray.net.pl 15.02.05, 10:48
      załóż sobie wkładkę - spiralkę dla"nieródek" na jakiś czas i później ją zdejmij
      za jakiś czas powinnaś zajść od razu, albo pobierz diane 35, ale co tam! zmień
      ginekologa!
      • pimpek_sadelko Re: Jak zajsc w ciaze? 15.02.05, 10:50
        Gość portalu: adrienka napisał(a):

> załóż sobie wkładkę - spiralkę dla"nieródek" na jakiś czas i później ją
        zdejmij
        >
        > za jakiś czas powinnaś zajść od razu, albo pobierz diane 35, ale co tam!
        zmień
        > ginekologa!

przepraszam, ale jak nie umiesz doradzic, to chociaz nie siej zametu!
    • pimpek_sadelko Re: Jak zajsc w ciaze? 15.02.05, 10:49
      1) 4 miesiace to nie powod do paniki, a z nastawieniem jakie prezentujesz
      mozesz miec trudnosci ze wszystkim, lacznie z zajsciem w ciaze. stres rozklada
      organizm na lopatki.
      4 miesiace staran to naprawde zaden powod do paniki!!! zatem dziewczyno, niech
      Twoj facet porzadnie Toba potrzasnie, bo pannikujesz ze szok!

2) piszesz o badaniach... ze wszystkie zrobione? naprawde jakie? bo nie wierze
      wszystkie w diagnostyce to: komplet hormonow, monitorowanie cykli na usg,
      badanie nasienia, hsg ( droznosc jajowodow), laproskopia, czasami histeroskopia
      itd.... naprawde panikujesz. jedyne badania jakie w momencie staran powinnas
      miec zrobione to: toksoplazmoza w klasie IgG i Igm, cytomegalia podobnie,
      przeciwciala na rozyczke, cytologie, w srodku cyklu ocena ultrasonograficzna
      narzadu rodnegi i pecherzyka dominujacego do owulacji.
      lykajcie z facetem folik.
      • Gość: Zrozpaczona Re: Jak zajsc w ciaze? IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.05, 11:03
        Dzieki Pimpek Sadelko (tak nawiasem mowiac niezly nick :-),
        panikuje bo staram sie a tu nic. Na pewno masz dzieci i podchodzisz do tego z
        dystansem. Moja mama czekala na mnie 7 lat, wiec mysle ze mam powod do paniki.
        Jakie badania zrobilam? Komplet hormonow, to wszystko. A folik lykam juz od
        miesiaca i nic. Nie wiedzialam, ze facet tez powinien.
        Monitorowanie cykli na usg? Mam persone, doskonale wiem kiedy mam plodne dni,
        wiec to chyba odpada.
        A tak na marginesie? Skad tak dobrze sie na tym znasz???
        • pietrek666 Re: Jak zajsc w ciaze? 15.02.05, 11:09
          Wyślij chłopa na badania. O wiele prostsze, a eliminuje 50 % niepewności. :)
        • pimpek_sadelko Re: Jak zajsc w ciaze? 15.02.05, 12:13
          nie mam dzieci. mam za soba kilka poronien, teraz jestem w ciazy.
        • pimpek_sadelko Re: Jak zajsc w ciaze? 15.02.05, 12:16
          po kilku poronieniach gadam z lekarzami jak z kolegami po fachu:/
          w kazdym razie persona tez nie pokazuje owulacji, slowo skauta!
          jedynie monitoring usg pokaze czy pecherzyk rosl i pekl. do dupy tez sa
          wykresiki, bo wystarczy LUF i temperatura skacze bez owulacji.
          a luf to inaczej lutenizacja niepeknietego pecherzyka. pecherzyk nie peka, nie
          uwalnia komorki jajowej a temperatura skacze, progesteron sie wydziela.
          naprawde nic nie stracisz jeden miesiac lazac ok 3-5 razy na usg. no i latwiej
          bedzie trafic:)
      • karolina811 Re: Jak zajsc w ciaze? 15.02.05, 11:22
        witaj pimpek sadełko z tego co przeczytałam na forum ty już masz swoje
        szczęście.Powiedz mi ja jeszcze nierobiliśmy badań nasienia, moje badania sa
        wporządku,ale w marcu na pewno idziemy na badanie M.Aprzechodząc do konkretów
        to czy kwas foliowy można brać razem z ziołami homeopatycznymi i ziółkami pić i
        czy to nie będzie za dużo na raz .poradź mi prosze bo ja niedługo zwariuję.
        pozdrawiam
        gg 3708099
        • pimpek_sadelko Re: Jak zajsc w ciaze? 15.02.05, 12:17
          nigdy nie bralam ziolek, w homeopatie nie wierze. ale folik to podstawa. u
          kobiety wiadomo, przed ciaza i podaczas min. pierwszego trymestru to mus a u
          faceta wplywa na prawidlowe podzialy komorek w nasieniu.
          • karolina811 Re: Jak zajsc w ciaze? 15.02.05, 12:42
            czy wasz możliwość rozmowy na gg jeśli tak to daj znać mój numer 3708099
            • pimpek_sadelko Re: Jak zajsc w ciaze? 15.02.05, 13:21
              karolina811 napisała:

> czy wasz możliwość rozmowy na gg jeśli tak to daj znać mój numer 3708099
              odezwalam sie:)
    • Gość: ML Re: Jak zajsc w ciaze? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 15.02.05, 11:01
      Nie przejmuj się jeszcze, z ciążą planowaną tak jest,że naprawdę trzeba na nią
      zapracować ja pracowałam 4 miesiące i śmiałam do mojego męża,że łatwiej było
      wpaść niż planować, wyluzuj się to jest najlepszy sposób na zajście w ciąże a
      na pewno się uda!!!
    • Gość: ML Re: Jak zajsc w ciaze? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 15.02.05, 11:02
      Nie przejmuj się jeszcze, z ciążą planowaną tak jest,że naprawdę trzeba na nią
      zapracować ja pracowałam 4 miesiące i śmiałam do mojego męża,że łatwiej było
      wpaść niż planować, wyluzuj się to jest najlepszy sposób na zajście w ciąże a
      na pewno się uda!!
    • boski.zawodowiec pisałem o tym wczoraj:))) jesli nie urodzisz to za 15.02.05, 11:02
      10 lat dopadnie cie menopauza, kup sobie najnowszy wprost i poczytaj o tym
      • six_a NAJWYŻSZY CZAS, ŻEBYŚ SIĘ ZAMKNĄŁ 15.02.05, 11:06
        jeśli nie potrafisz powiedzieć ani nic śmiesznego, ani nic poważnego!

ile można?
        • Gość: xy2 ale to fakt IP: .48.242.* / 80.51.176.* 15.02.05, 11:26
          jak sie zwleka w nieskonczoność to mogą byc takie skutki. a z drugiej strony
          jak nie ma stabilizacji to jak sie zdecydować
          • six_a Re: ale to fakt 15.02.05, 13:30
            faktem to jest, że wszyscy umrzemy, a nie widać list społecznych do zakładów
            pogrzebowych.
            Jak wy sobie lubicie uprzykrzać życie!
        • boski.zawodowiec najprawdziwszą prawde jej napisałem 15.02.05, 11:27
          faktow oraz procesow starzenia nie zmienisz ani nie zatrzymasz.
          • Gość: xy2 Re: najprawdziwszą prawde jej napisałem IP: .48.242.* / 80.51.176.* 15.02.05, 11:31
            boski masz dopiero 25 lat wiec nie powinienes sie chyba jeszcze tym przejmowac
            to tego stopnia:)
            przeciez to nei twoja sprawa kiedy i czy panie ok. 30 zajdą w ciąze
      • pimpek_sadelko Re: pisałem o tym wczoraj:))) jesli nie urodzisz 15.02.05, 12:17
        boski.zawodowiec napisał:

> 10 lat dopadnie cie menopauza, kup sobie najnowszy wprost i poczytaj o tym
        mam termin na wrzesien!:D
    • Gość: etna Re: Jak zajsc w ciaze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 11:06
      Dlaczego pytasz tu, przecież są inne watki na gazecie na ten temat, poszukaj.
    • niedzwiedzica_sousie Re: Jak zajsc w ciaze? 15.02.05, 11:10
      nie ma się co czaić. znajdź dobrego lekarza i zrób sobie monitorowanie
      owulacji, polega to na tym, że od 8 dnia cyklu co drugi dzień chodzisz na usg
      dopochwowe i lekarz mówi ci co się dzieje z twoim jajeczkiem. jak będzie
      gotowe, musisz dorwać męża i po zawodach. mnie się udało za pierwszym razem
      czego i tobie życzę! :)
      • truskawka75 Re: Jak zajsc w ciaze? 15.02.05, 11:22
        Ja się nie znam, ale chyba najbardziej przyznałabym rację Pimpkowi. Dziecko
        (tak jak wszystko) trzeba robić na luziku. Nienerwowo, bez ciśnienia... Na
        pewno się uda. Moi znajomi, obecnie w ciąży, opowiadali mi, że wiedzieli
        dokładnie kiedy to się stało. Koleś to ujął tak, cytuję: Bo mi tak dobrze
        siadło:-)
        • niedzwiedzica_sousie Re: Jak zajsc w ciaze? 15.02.05, 11:26
          ja też wiem dokładnie kiedy :)
          moja przyjaciółka, która starała się ok. roku, po tym jak nam się udało
          spojrzała na mojego męża z dezaprobatą i wycedziła: no to się nie
          narobiłeś.. :)))))
        • pimpek_sadelko Re: Jak zajsc w ciaze? 15.02.05, 12:19
          wiesz truskawko, planowalam te ciaze nieco pozniej. wiedzialam dokladnie kiedy
          mialam owulacje. nie wspolzylismy 3 dni przed i 2 dni po a jednak zaczelam 11
          tc!:DDDDDDD
          • truskawka75 Re: Jak zajsc w ciaze? 15.02.05, 12:24
            Strasznie się cieszę, że ci się udało. Ładne to twoje szczęście:-) A jak
            znosisz ciąże? Bo kiedyś pisałaś, że było kiepsko poprzednio.
    • pimpek_sadelko link dla starajacyh sie o ciaze 15.02.05, 12:22
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=191
      nie bojcie sie nazwy forum. ono jest skarbnica wiedzy i doswiadczen innych
      ludzi, ktorzy sie staraja a nie wychodzi. wprawdzie po kilku cyklach staran nie
      mozna mowic o nieplodnosci, ale poczytac mozecie. wszystko wam sie rozjasni. no
      i na Boga nie panikujcie.bo to tylko przeszkadza. mnie wszystkie doswiadczenia
      z ciazami nauczyly dystansu i cierpliwosci. w koncu mam te cyechy u siebie;)))
      ciaza to kwestia czasu, wierzcie w to i nie dajcie sie zjesc stresowi i
      strachowi;)
      jakby co to moje gg 559322. moze cos pomoge
      • niedzwiedzica_sousie Re: link dla starajacyh sie o ciaze 15.02.05, 13:51
        poczytałam sobie trochę! straszne!!!!!!! biedne te dziewczyny....
    • Gość: is wit b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 13:10
      dieta jest też ważna.
      Np w żółtku jajka jest biotyna, a w białku jest awidyna która wiąże biotynę.
      Jednakże debile lekarze często każą jeść białko bo tam nie ma tłuszczu,
      kompletnie ignorując fakt istnienia nie tylko awidyny ale także i niezbędności
      tłuszczu w naszym organizmie.
      • pimpek_sadelko Re: wit b 15.02.05, 13:14
        is, ciesz sie, ze Ty nie jestes debil i w dodatku leczysz lepiej niz lekarze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka