Gość: ja IP: 217.153.6.* 15.02.05, 12:24 Hej zna któras z Was przepis na smaczną, niecodzienną kolację? będę wdzięczna. Nie mam na mysli nic specjalnego. p.s. nie mam sprawnego piekarnika :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
listek_a Re: SZYBKA KOLACJA 15.02.05, 12:26 A juz Ci chcialam dac przepis na fajna zapiekanke, ktory znalazlam:(Ale jak piekarnika nie ma to nie da rady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasica Re: SZYBKA KOLACJA IP: *.ecofis.de 15.02.05, 12:29 Mozesz zrobic salatke, tak jak sie robi salatke z salata, pomidorem, papryka, pieczarkami, oliwkami, feta itd. a do tego usmazone skwarki, usmazone kawalki piersi kurczaka, kapary, i do reki lewej lub prawej chleb - z winem na stole, to niesamowicie eleganckie, przytym zdrowe i sycace, a wkoncu tylko salatka Odpowiedz Link Zgłoś
miawalles o, ja chcę ta zapiekankę!!!! plisssss!!! 15.02.05, 12:36 najlepiej jakby była warzywna, albo makaronowo-warzywna, albo ziemniaczano- warzywna:) Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: o, ja chcę ta zapiekankę!!!! plisssss!!! 15.02.05, 12:43 A ryba wchodzi w gre? :kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=877 Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: SZYBKA KOLACJA 15.02.05, 12:34 Dzielę się swoim indykiem. Filety z indyka obtoczyc w mące, w jajku i w tartych orzechach laskowych (włoskie są nieco gorzkie, ale też można) i szybko usmażyć na patelni. Udekorować cząstkami mandarynek i rodzynkami namoczonymi w alkoholu (rum, whisky, a nawet martini z syropem klonowym) :))))))))))) Na mojego chłopa działa! (o czym się wczoraj dogłębnie przekonałam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: SZYBKA KOLACJA IP: *.crowley.pl 15.02.05, 12:58 Proszę: Spagetti banalne Potrzebne będą: makaron do spagetti puszka tuńczyka w oleju ze 2 cebule zioła śmietana Na dużą patelnię wylej olej z tuńczyka, podsmaż na nim pokrojoną cebulę, wrzuć tuńczyk, dwie łyżki śmietany i trochę ziół (prowansalskie, bazylia na przykład...), niech się to trochę pogrzeje, potem dodaj gorący ugotowany w międzyczasie makaron i zamieszaj. I już. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: SZYBKA KOLACJA 15.02.05, 13:01 oj piekarnik wiele komplikuje:)))))))) ale mozesz kupic lososia i go usmazyc, potem podac z odrobina masla i cytrynki z pieczonymi ziemniakami i jakas surowka. robota na pol godziny. ach! ziemniuakow nie upieczesz:/ hmmmm to moze kup kilka mlodych , ugotuj i z koperkiem albo zmiast ziemniakow bukiet suroweczek. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: SZYBKA KOLACJA 15.02.05, 22:40 Bierzesz ser Cammembert (1 caly = jedna porcja) , obtaczasz w bulce z jajkiem. Smazysz. Podajerz z bialym pieczywem. Odpowiedz Link Zgłoś