kasia1998 10.06.02, 11:25 Czy ktoś z Was był w salonie odnowy b. w Parku Wodnym (Warszawianka)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krizia Re: odnowa biologiczna IP: *.ey.com.pl / 195.187.56.* 10.06.02, 12:33 Ja nie bylam, ale zajrzalam i rzucilo mna o sciane.... Widzialam tam panow biegajacych w stroju Adama, a jest to przybytek koedukacyjny...Chyba lekka przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: odnowa biologiczna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.02, 11:22 Droga Kini, byłam, przeżyłam szok i ten szok trwa do dzisiaj. Nie polecam, chyba że ktoś lubi starych, nieapetycznych facetów biegających na golasa ,tudzież takich samych (gołych) pań. Wszyscy razem. I do tego pan z obsługi, który goni pruderyjnych. Istna plaża naturystów w centrum Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gr. Święta pupa IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.06.02, 20:48 Drogie Panie, drodzy Panowie, Polska jest bodaj jedynym krajem na świecie (a na pewno w Europie) gdzie do sauny chodzi się w strojach kąpielowych. Wszędzie indziej ludzie korzystają z sauny nago. Korzystanie w stroju kąpielowym jest niehigieniczne, bezcelowe, a może być nawet niebezpieczene dla zdrowia. Warszawianka to jedna z nielicznych oaz względnej normalności w tym nienormalnym kraju. Wyboraźcie sobie, że są na świecie ciekawsze rzeczy niż wasza nagość. Ludzie, którzy idą do sauny na ogół chcą się zrelaksować i nic a nic ich nie interesują wasze gołe pupy. Radzimy spróbować, to naprawdę nie boli, a przyjemność z takiego wypoczynku jest naprawdę duża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kecaj Re: odnowa biologiczna IP: 2.3.STABLE* / 192.168.2.* 12.06.02, 09:28 Gość portalu: kasia napisał(a): > Droga Kini, byłam, przeżyłam szok i ten szok trwa do dzisiaj. Nie polecam, W takich miejscach jak sauna, z definicji przebywa sie nago. (Spytaj np. Fina) > chyba że ktoś lubi starych, nieapetycznych facetów biegających na > golasa ,tudzież takich samych (gołych) pań. Wszyscy razem. A na Warszawianke przychodza normalni ludzie: starzy i mlodzi, dobrze zbudowani i z defektami. Czy przed pojsciem do odnowy biologicznej trzeba najpierw zrobic operacje plastyczna? > I do tego pan z > obsługi, który goni pruderyjnych. Istna plaża naturystów w centrum Warszawy. Nieporozumienie: Obsluga goni brudasow. Zakaz noszenia strojow kapielowych wynika ze wzgledow higienicznych a nie z naturyzmu. Jesli ktos nie chce pokazywac swojego ciala, moze owinac sie recznikiem (ale jak wtedy wskoczyc do studni lodowej?). Jesli nie chcesz ogladac innych nagich cial, to Warszawianka rzeczywiscie nie jest dla Ciebie. Pozostaja miejsca, gdzie mozna wynajac saune na wylacznosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: odnowa biologiczna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 13:13 Nie mam nic przeciwko obanżaniu sie w saunie, poza tym również uważam, że to nawet zdrowo, ale dlaczego musi to byc przybytek koedukacyjny. Poszłam tam żeby sie zrelaksować nie tylko fizycznie ale i psychicznie. I sie nie zrelaksowałam ani tak, ani tak bo nie potrafię rozbierac sie przy obcych mi facetach (nawet jeżeli mi się nie przyglądają). Wiem, że to mój problem ale nigdzie nie było napisane, że to tylko dla tych, którzy nie mają nic przeciwko rozbieraniu sie w miejscach publicznych (salon odnowy bioligicznej chyba do takich należy). Reasumując, takie przybytki powinny byc niekoedukacjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: festin Re: odnowa biologiczna IP: *.chello.pl 12.06.02, 13:21 Gość portalu: kasia napisał(a): > Reasumując, takie przybytki > powinny byc niekoedukacjne. To chyba troche za daleko idace stwierdzenie :-). Bo gdzie wtedy mialbym pojsc w towarzystwie mojej drugiej polowy ? Mysle ze rozsadniejasz byla by propozycja wprowadzenia podzialu na dni koedukacjne i nie koedukacyjne :-) pozdrawiam Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: odnowa biologiczna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 13:26 takie to proste, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
sonija Re: odnowa biologiczna 12.06.02, 13:30 Ja byłam kilka razy, ale basen jest fajniejszy (zwłaszcza bicze i jacuzzi).Pomimo wyższych cen fajniej jest w wekendy bo wtedy nie przychodzi rozbrykana, hałasliwa , żądna wrażeń młodzież (ok 16 lat)i moja mała córeczka może bezpiecznie popływać i zjeżdżać rurą....Słyszałam, że otwarto jeszcze jakiś nowy taki przybytek , gdzieś na Ochocie...dajcie jakiś cynk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OldNovik Re: odnowa biologiczna IP: *.dialup.warszawa.pl 12.06.02, 19:08 Gwarantuje Wam, że w dni koedukacyjne byłby znacznie wiekszy tłok. Z tym że, kobiety wystepowałyby w ilości śladowej. OldNovik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: odnowa biologiczna IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 21:04 Gość portalu: kasia napisał(a): > Nie mam nic przeciwko obanżaniu sie w saunie, W saunie nikt się nie "obnaża", tylko korzysta z niej nago, ponieważ w innym stroju byłoby to kłopotliwe i niehigieniczne. > poza tym również uważam, że to > nawet zdrowo, ale dlaczego musi to byc przybytek koedukacyjny. A dlaczego nie miałby być? > Poszłam tam żeby sie zrelaksować nie tylko fizycznie ale i psychicznie. > I sie nie zrelaksowałam ani tak, ani tak bo nie potrafię rozbierac sie przy > obcych mi facetach (nawet jeżeli mi się nie przyglądają). > Wiem, że to mój problem ale nigdzie nie było napisane, że to tylko dla tych, > którzy nie mają nic przeciwko rozbieraniu sie w miejscach publicznych (salon > odnowy bioligicznej chyba do takich należy). Jak najbardziej, jest to miejsce publiczne. A ponieważ w saunie nagość jest ogólnoświatową normą (podobnie, jak np. w teatrze garnitur), to informacja o tym stroju nie została umieszczona. Prawdopodobnie obsługa "Warszawianki" wyszła z założenia, że ktoś, kto idzie do sauny wie jak i w jakim stroju z niej korzystać. > Reasumując, takie przybytki > powinny byc niekoedukacjne. Bardzo egoistyczne stwierdzenie. Nie wymagaj, żeby ktoś prowadził odnowę biologiczną tylko dla kilku ludzi, którym akurat przeszkadza obecność osób odmiennej płci. Jak mniemam, jest to Twój pierwszy kontakt z sauną i jeśli przedtem nie zapoznałaś się z normami związanymi z jej użytkowaniem, to rozumiem Twoje zaskoczenie. Ale czy nie uważasz, że postąpisz właściwiej dostosowując się do tych norm zamiast próbować ich zmieniać? Do teatru idziemy w garniturze, aerobik ćwiczymy w stroju sportowym, a do sauny wchodzimy nago i nie ma w tym żadnej sromoty. Finowie korzystają z sauny regularnie już od ok. 1500 lat, "zarazili" tym inne narody i nikt po dzień dzisiejszy nie wymyślił innych, lepszych zasad jej użytkowania. Dlatego też nikt przy zdrowych zmysłach nie wchodzi do sauny inaczej, jak nago - nie tylko dlatego, że niewygodnie i niehigienicznie, ale inaczej po prostu nie wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechut Re: odnowa biologiczna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 13:25 Gość portalu: Kecaj napisał(a): > Gość portalu: kasia napisał(a): > > > Droga Kini, byłam, przeżyłam szok i ten szok trwa do dzisiaj. Nie polecam, > > W takich miejscach jak sauna, z definicji przebywa sie nago. (Spytaj np. Fina) > > > chyba że ktoś lubi starych, nieapetycznych facetów biegających na > > golasa ,tudzież takich samych (gołych) pań. Wszyscy razem. > > A na Warszawianke przychodza normalni ludzie: starzy i mlodzi, dobrze zbudowani > i > z defektami. Czy przed pojsciem do odnowy biologicznej trzeba najpierw zrobic > operacje plastyczna? > > > > I do tego pan z > > obsługi, który goni pruderyjnych. Istna plaża naturystów w centrum Warszaw > y. > > Nieporozumienie: Obsluga goni brudasow. > Guzik prawda, mojemu męzowi kazał zdjąc ręcznik owinięty wokół bioder (mąż był czyściuteńki) Zakaz noszenia strojow kapielowych wyni > ka > ze wzgledow higienicznych a nie z naturyzmu. > Czy siadanie gołą pupą w łaźni parowej na dechach jest higiniczne??? Jesli ktos nie chce pokazywac swojego ciala, moze owinac sie recznikiem (ale jak wtedy wskoczyc do studni lodowej?). Jesli nie chcesz ogladac innych nagich cial, to Warszawianka > rzeczywiscie nie jest dla Ciebie. > A ja myślałam,że tam się relaksuje a nie ogląda! Odpowiedz Link Zgłoś
kecajn Re: odnowa biologiczna 13.06.02, 09:08 Gość portalu: lechut napisał(a): > Jesli ktos nie chce pokazywac swojego ciala, moze owinac sie recznikiem (ale j > ak > wtedy wskoczyc do studni lodowej?). Jesli nie chcesz ogladac innych nagich cial > , > to Warszawianka > > rzeczywiscie nie jest dla Ciebie. > > > A ja myślałam,że tam się relaksuje a nie ogląda! Wchodzenie do sauny z zamnknietymi oczami moze byc niebezpieczne - piec jest goracy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kecajn Re: odnowa biologiczna 13.06.02, 09:16 Gość portalu: lechut napisał(a): > > Nieporozumienie: Obsluga goni brudasow. > > Guzik prawda, mojemu męzowi kazał zdjąc ręcznik owinięty wokół bioder (mąż > był > czyściuteńki) Bywam tam srednio 2 razy w tygodniu i jeszcze nie spotkalem sie z takim przypadkiem. Zdarzalo sie za to, ze obsluga nie pogonila goscia wskakujacego do studni lodowej prosto z sauny i na dodatek w przepoconych kapielowkach. > > Czy siadanie gołą pupą w łaźni parowej na dechach jest higiniczne??? Do lazni parowej nie zagladam ale zdaje sie, ze sa tam siedzenia plastikowe, ktore zmywa sie woda przed siadaniem. W saunie i sanarium, gdzie sa dechy, siada sie ZAWSZE na reczniku. O koniecznosci zabrania recznikow informuje pismo obrazkowe na drzwiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frisky2 Re: odnowa biologiczna IP: 62.233.139.* 12.06.02, 13:30 kini napisał(a): > Hmmm hmmm... Chyba się wybiorę... Kini, to moze sie wybierzemy razem?;:) troche obnizymy srednia wieku, a i podniesiemy srednia estetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
kini Re: odnowa biologiczna 12.06.02, 13:33 Gość portalu: frisky2 napisał(a): > Kini, to moze sie wybierzemy razem?;:) troche obnizymy srednia wieku, a i > podniesiemy srednia estetyki. Kochany, ja mam 50 lat, a do tego jestem ospowata! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frisky2 Re: odnowa biologiczna IP: 62.233.139.* 12.06.02, 13:47 Chorujesz na ospe w tym wieku, kochana??? Co tam wiek, liczy sie temperament. Chyba bys sie nie zarumienila na widok meskich atrybutow? Odpowiedz Link Zgłoś
kini Re: odnowa biologiczna 12.06.02, 13:50 Gość portalu: frisky2 napisał(a): > Chorujesz na ospe w tym wieku, kochana??? Nie, ale mam dołki po ospie. > Co tam wiek, liczy sie temperament. Chyba bys sie nie zarumienila na widok > meskich atrybutow? Zależy, JAKICH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: odnowa biologiczna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 13:46 Gość portalu: frisky2 napisał(a): > kini napisał(a): > > > Hmmm hmmm... Chyba się wybiorę... > Wybierz się wybierz! > Kini, to moze sie wybierzemy razem?;:) troche obnizymy srednia wieku, a i > podniesiemy srednia estetyki. > Podnieście, podnieście, ESTETYCY! Odpowiedz Link Zgłoś