Gość: Diorka IP: 217.96.21.* 21.06.02, 15:20 Dlaczego boli, nie jestem w ciąży, a kilka dni temu zaczął mnie boleć. Mam pracę siedzącą przy komputerze, może to przez to. Proszę o pomoc, Diorka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Diorka Re: Boli mnie krzyż !!!! IP: 217.96.21.* 21.06.02, 15:33 Mam 27 lat !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Boli mnie krzyż !!!! 21.06.02, 15:36 Gość portalu: Diorka napisał(a): > Mam 27 lat !!!! to najwyzszy czas na basen, rower i spacer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diorka Re: Boli mnie krzyż !!!! IP: 217.96.21.* 21.06.02, 15:45 Spacer i rower jest na porządku dziennym, od dawna. Oj boli. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Boli mnie krzyż !!!! 21.06.02, 15:49 jak od dawna na porządku dziennym to polecam masaże + wizytę u ortopedy. oraz nieustająco basen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lyche Re: Boli mnie krzyż !!!! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 16:05 popieram. Mój problem z przed półtora roku - bóle kręgosłupa - minął. Codziennie przepływam km na basenie. Staram się na plecach- najlepsza rehabilitacja dla krzyża. Masaże owszem ale pomagają na krótko. I oczywiście odpowiednio wyprofilowane krzesło przed komputerem i w samochodzie, żadne tam prowadzenie na leżąco. Ja siedzę przed komputerem po 12 godz i w tej chwili nic mnie nie zmoże. Rano 2 km na basenie jedyne lekarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Boli mnie krzyż !!!! 21.06.02, 16:11 siedzenie przed kompem pół dnia to nie jedyny powód bólu. radziłabym udać się również do ortopedy. ps. no i polecam basen. :)) (zwłaszcza o 6 rano przed pracą, dzień ma wtedy 36 godzin:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo Re: Boli mnie krzyż !!!! IP: *.acn.waw.pl 23.06.02, 12:01 Gość portalu: Lyche napisał(a): > popieram. Mój problem z przed półtora roku - bóle kręgosłupa - minął. > Codziennie przepływam km na basenie. Staram się na plecach- najlepsza > rehabilitacja dla krzyża. Masaże owszem ale pomagają na krótko. Popieram Lyche. Tylko basen! Wszystko inne (masaże, gimn. rehabilitacyjna) mnie zawiodło. Basen pozwolił mi pozbyć się tego obrzydliwego bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
slimaczysko Re: Boli mnie krzyż !!!! 21.06.02, 15:46 Takie stare jeszcze zyja????? Odpowiedz Link Zgłoś
slimaczysko Re: Boli mnie krzyż !!!! 21.06.02, 15:52 WOW! Oryginalnie! A na drugie jak masz? Odpowiedz Link Zgłoś
slimaczysko Re: Boli mnie krzyż !!!! 21.06.02, 15:56 Imiennik! Imiennik! Juz myslalem ze tego nie dozyje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mąż Re: Boli mnie krzyż !!!! IP: 217.96.21.* 21.06.02, 15:58 O jej, hura, jaki zaszczyt ! Możesz się pochwalić kolegom z piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
slimaczysko Re: Boli mnie krzyż !!!! 21.06.02, 16:00 U nas nie ma piaskownicy, grajdol taki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mąż Re: Boli mnie krzyż !!!! IP: 217.96.21.* 21.06.02, 16:04 A u nas jest, wielka piaskownica. Pochwalę się chłopakom za Ciebie ! Odpowiedz Link Zgłoś
slimaczysko Re: Boli mnie krzyż !!!! 21.06.02, 16:06 Dobra, niech zyja piaskownice! I tyle babek wokolo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mąż Re: Boli mnie krzyż !!!! IP: 217.96.21.* 21.06.02, 16:09 O.K., koniec pierdół, Doirkę boli krzyż, może by tak bardziej konstruktywnie. I bez "starych jeszcze żyjących" mi tutaj, bo jak znajdę to nogi z dupy, sorry ślimaczysko, ze skorupy powyrywam. Odpowiedz Link Zgłoś
slimaczysko Re: Boli mnie krzyż !!!! 21.06.02, 16:12 No toprze, toprze - juz dumam nad bolacym krzyzem..... mam!!!!!!!! moze by do lekarza wpasc na chwilke zamiast samemu sie leczyc albo u znachorow na forum??????? Odpowiedz Link Zgłoś
kini Re: Boli mnie krzyż !!!! 21.06.02, 16:29 Gość portalu: Mąż napisał(a): > O.K., koniec pierdół, Doirkę boli krzyż, może by tak bardziej konstruktywnie. > I bez "starych jeszcze żyjących" mi tutaj, bo jak znajdę to nogi z dupy, sorry > ślimaczysko, ze skorupy powyrywam. Ale ślimaki nie mają nóg!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mela1 Re: Boli mnie krzyż !!!! 21.06.02, 16:18 Rano kilka cwiczen rozciaganajcyhc kregoslup. Szczegolnie koci grzbiet - na przemian wypukly i wklesly kregoslup, koniecznie z odwrotnym ruchem glowy. 5 minut cwiczen rano i nawet bez bolu moge podloge odkurzyc i umyc, a inaczej wyje z bolu. Niemeczace, nietrudne i pomagaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crazy Re: Boli mnie krzyż !!!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.02, 11:48 Mnie tyż! Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: Boli mnie krzyż !!!! 24.06.02, 13:13 Diorka, ja poważnie... mnie też bolał - rok temu..ale wiesz, bolał i nie bolał... myślałam, że od siedzenia, że może korzonki, że może zapalenie nerwu kulszowego bo schodził na dół, do nóg... po wykonaniu serii bolesnych zastrzyków ból nie przeszedł, poszłam na prześwietlenie i na fizykoterapię... ból krzyza jednak wzmagał się a niedowład nogi prawej pogłębiał - chodziłam ale miałam kłopoty... na sam koniec trafiłam na rezonans magnetyczny do WAM i okazało się że mam dyskopatię i jest za późno na lecznie - pod nóż trafiłam tydzień po rezonansie, 9 lipca miałam operację... dla ciekawostki - mam 29 lat, średnia wieku osób z tym schorzeniem to 25 lat. to choroba naszego wieku, - długie siedzenie, mało ruchu, słabe kości.. Idź koniecznie do lekarza - to nie są żarty...przypomina mi o tym blizna na krzyżu... Odpowiedz Link Zgłoś
harry1969 Re: Boli mnie krzyż !!!! 15.09.02, 12:04 Trzeba też pamiętać, że dzięki wysokim obcasom kobiety częściej i wcześniej niż mężczyźni cierpią na bóle kręgosłupa lędźwiowego. Znam dziewczynę, która nawet w ciąży nie zrezygnowała z bardzo wysokich (12 - 14cm!) obcasów, a teraz ból nie daje jej żyć, choć ma tylko 27 lat! Polecam świetny artykuł na ten temat i opowieść o Diane Schorel ofierze wysokich obcasów - aca.ninemsn.com.au/stories/495.asp Harry Odpowiedz Link Zgłoś
anula73 posluchaj Agicka!!! 16.09.02, 12:02 Bo to jedyna konkretna wypowiedz. Moj facet ma to samo, mimo ze jest i zawsze byl aktywny fizycznie i nie nosil obcasow. Po prostu czasem czlowiek nie ma wplywu na swoje zdrowie... Agick, czy moglabys powiedziec, jak czujesz sie teraz? On sie martwi, ze bedzie musial z wielu rzeczy zrezygnowac po operacji i ze to wroci poilus-tam latach... Czy ktos Cie poinformowal na ten temat? Bo on trafial na malomownych lekarzy... I jeszcze jedno, czy ma z tym zwiazek to, ze teraz kolejno bola go i "strzelaja" mu kosci, juz nie tylko ledzwiowy, ale lopatki, kolana, kark... czy to moze cos innego? sorki ze zawracam Ci glowe, ale martwie sie o niego... pzdrw Odpowiedz Link Zgłoś
poison1 Re: Do Anuli 16.09.02, 12:17 anula73 napisała: > Bo to jedyna konkretna wypowiedz. > Moj facet ma to samo, mimo ze jest i zawsze byl aktywny fizycznie i nie nosil > obcasow. Po prostu czasem czlowiek nie ma wplywu na swoje zdrowie... > Agick, czy moglabys powiedziec, jak czujesz sie teraz? On sie martwi, ze bedzie > > musial z wielu rzeczy zrezygnowac po operacji i ze to wroci poilus-tam latach.. > . > Czy ktos Cie poinformowal na ten temat? Bo on trafial na malomownych lekarzy... > I jeszcze jedno, czy ma z tym zwiazek to, ze teraz kolejno bola go > i "strzelaja" mu kosci, juz nie tylko ledzwiowy, ale lopatki, kolana, kark... > czy to moze cos innego? > sorki ze zawracam Ci glowe, ale martwie sie o niego... > pzdrw Mogłabyś być sprawiedliwa i napisać, że moja odpowiedź też jest konkretna. A tak a propos wypowiedzi Aqick to ona właśnie też stwierdziła, że brak ruchu jest znamieniem naszych czasów. Jest coś takiego jeszcze, jak zwyrodnienia. Ja je właśnie mam. Powstają nie wiadomo z czego. Lekarz stwierdził, że to wilgotny klimat i iwele osób mieszkający w mojej miejscowości to ma. Tak więc cokolwiek by to było Two mężczyzna musi koniecznie się udać do lekarza i prześwietlić kręgosłup. Odpowiedz Link Zgłoś
anula73 Re: Do Anuli 17.09.02, 08:27 > Mogłabyś być sprawiedliwa i napisać, że moja odpowiedź też jest konkretna. > A tak a propos wypowiedzi Aqick to ona właśnie też stwierdziła, że brak ruchu > jest znamieniem naszych czasów. > Jest coś takiego jeszcze, jak zwyrodnienia. Ja je właśnie mam. Powstają nie > wiadomo z czego. Lekarz stwierdził, że to wilgotny klimat i iwele osób > mieszkający w mojej miejscowości to ma. Tak więc cokolwiek by to było Two > mężczyzna musi koniecznie się udać do lekarza i prześwietlić kręgosłup. ok. Przepraszam. Twoja wypowiedz tez byla konkretna ;-) U nas raczej nie ma wilgotnego klimatu, bo mieszkamy w pieknym woj. slaskim ;-) I pojecia nie mam skad sie to wzielo u niego. Byl u lekarza, robil rezonans, przeswietlenie i cos tam jeszcze, ma wypadniety dysk i jeszcze cos, ale nazwa zbyt fachowa ;-) Nie wiem tylko skad teraz zaczely go bolec wszystkie inne kosci? czy to jest powiazane? Ale jestem ostatnio beznadziejna, nie dosc, ze marudze to jeszcze narzekam na zdrowie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pamela_anderson Re: Do Anuli 17.09.02, 08:42 anula73 napisała: > > Mogłabyś być sprawiedliwa i napisać, że moja odpowiedź też jest konkretna. > > > A tak a propos wypowiedzi Aqick to ona właśnie też stwierdziła, że brak ru > chu > > jest znamieniem naszych czasów. > > Jest coś takiego jeszcze, jak zwyrodnienia. Ja je właśnie mam. Powstają ni > e > > wiadomo z czego. Lekarz stwierdził, że to wilgotny klimat i iwele osób > > mieszkający w mojej miejscowości to ma. Tak więc cokolwiek by to było Two > > mężczyzna musi koniecznie się udać do lekarza i prześwietlić kręgosłup. > > ok. Przepraszam. Twoja wypowiedz tez byla konkretna ;-) > U nas raczej nie ma wilgotnego klimatu, bo mieszkamy w pieknym woj. slaskim ;- ) > I pojecia nie mam skad sie to wzielo u niego. Byl u lekarza, robil rezonans, > przeswietlenie i cos tam jeszcze, ma wypadniety dysk i jeszcze cos, ale nazwa > zbyt fachowa ;-) Nie wiem tylko skad teraz zaczely go bolec wszystkie inne > kosci? czy to jest powiazane? > Ale jestem ostatnio beznadziejna, nie dosc, ze marudze to jeszcze narzekam na > zdrowie ;-) > Może ćwiczył na siłowni albo ciężo fizycznie pracuje. Nie wiem od czego może wypaść dysk. Co do bólów kości to radzę się tym zainteresować na poważnie. Kości bolą wówczas, kiedy coś się wewątrz nich dzieje. To raczej mięśnie go powinny boleć. Odpowiedz Link Zgłoś
anula73 Re: Do Anuli 17.09.02, 10:24 > Może ćwiczył na siłowni albo ciężo fizycznie pracuje. Nie wiem od czego może > wypaść dysk. cwiczyl w domu. moze i intensywnie ale bez ciezarow. Moze to z tego ze kiedys intensywnie trenowal karate, ale to bylo 10 lat temu! Nie bylo takiego zdarzenia, jak sugerowali lekarze, ze nagle cos zrobil i zaczelo go bolec. > Co do bólów kości to radzę się tym zainteresować na poważnie. Kości bolą > wówczas, kiedy coś się wewątrz nich dzieje. To raczej mięśnie go powinny boleć. Ale co to moze byc? Wlasciwie on zaczal odwlekac wizyte u lekarza, bo sie boi diagnozy... Zaczal sie nawet bac, ze to rak :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
pamela_anderson Re: Do Anuli 17.09.02, 11:55 No tak, następny histeryk. To lepiej się bać i zatruwać sobie codziennie życie złymi myślami? A co to jest rak? Rak to taka choroba, która w porę wykryta jest do wyleczenia. Koniecznie niech idzie do lekarza ogólnego i zrobi podstawowe badania. Jeśli będzie coś nie tak dopiero wtedy będzie się martwił. Szczególnie ważny jest OB, czyli tzw.opad. Jeśli będzie kilkadziesiąt to znaczy,że coś poważnego. Ale trzeba być dobrej myśli, bo złe myśli przyciągają zło. anula73 napisała: > > Może ćwiczył na siłowni albo ciężo fizycznie pracuje. Nie wiem od czego mo > że > > wypaść dysk. > > cwiczyl w domu. moze i intensywnie ale bez ciezarow. Moze to z tego ze kiedys > intensywnie trenowal karate, ale to bylo 10 lat temu! > Nie bylo takiego zdarzenia, jak sugerowali lekarze, ze nagle cos zrobil i > zaczelo go bolec. > > > Co do bólów kości to radzę się tym zainteresować na poważnie. Kości bolą > > wówczas, kiedy coś się wewątrz nich dzieje. To raczej mięśnie go powinny > boleć. > > Ale co to moze byc? Wlasciwie on zaczal odwlekac wizyte u lekarza, bo sie boi > diagnozy... Zaczal sie nawet bac, ze to rak :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
anula73 Re: Do Anuli 17.09.02, 12:28 pamela_anderson napisała: > No tak, następny histeryk. To lepiej się bać i zatruwać sobie codziennie życie > złymi myślami? tak juz ma ostatnio... A co to jest rak? Rak to taka choroba, która w porę wykryta jest > > do wyleczenia. no, w sumie nie zawsze... Koniecznie niech idzie do lekarza ogólnego i zrobi podstawowe > badania. Jeśli będzie coś nie tak dopiero wtedy będzie się martwił. Szczególnie > > ważny jest OB, czyli tzw.opad. Jeśli będzie kilkadziesiąt to znaczy,że coś > poważnego. Ale trzeba być dobrej myśli, bo złe myśli przyciągają zło. dzieki za wsparcie :-) fajna dziewczyna z Ciebie, a myslalam ze tylko dokuczasz biednym duszyczkom...;-) pzdw Odpowiedz Link Zgłoś
julita73 Re: Boli mnie krzyż !!!! do agick!!!! 17.09.02, 09:54 agick napisał(a): > Diorka, ja poważnie... > mnie też bolał - rok temu..ale wiesz, bolał i nie bolał... > myślałam, że od siedzenia, że może korzonki, że może zapalenie nerwu kulszowego > > bo schodził na dół, do nóg... > po wykonaniu serii bolesnych zastrzyków ból nie przeszedł, poszłam na > prześwietlenie i na fizykoterapię... ból krzyza jednak wzmagał się a niedowład > nogi prawej pogłębiał - chodziłam ale miałam kłopoty... na sam koniec trafiłam > na rezonans magnetyczny do WAM i okazało się że mam dyskopatię i jest za późno > na lecznie - pod nóż trafiłam tydzień po rezonansie, 9 lipca miałam operację... > dla ciekawostki - mam 29 lat, średnia wieku osób z tym schorzeniem to 25 lat. > to choroba naszego wieku, - długie siedzenie, mało ruchu, słabe kości.. > > Idź koniecznie do lekarza - to nie są żarty...przypomina mi o tym blizna na > krzyżu... Miałam bardzo podobne przeżycia do Twoich.Też jestem po operacji kręgosłupa ( dysk )Operację miałam w maju tego roku , na szczęście czuję się już dobrze , chociaż czasami mnie jeszcze pobolewa...Ale to co przeszłam przez ten dysk , ile strasznego bólu i nerwów to historia...Na szczęscie w pore zrobiono mi operację ( w gorzowie wlkp byłam operowana )bo miałam już porazone nerwy w lewej nodze.A jak Ty się czujesz po operacji? Odpowiedz Link Zgłoś
pamela_anderson Re: Boli mnie krzyż !!!! 16.09.02, 10:52 Stan naszego kręgosłupa jest odzwierciedleniem kondycji calego naszego organizmu. Jeśli jesteśmy aktywni po pracy, nie powinien nam kręgosłup dokuczać. Jeżeli po 8 godz. spędzonych przy biurku wracamy do domu, zasiadamy w fotelu i dalej się nie ruszamy to nic dziwnego, że kręgosłup po latach takiego trybu życia daje nam się we znaki. Sama jestem ofiarą takiego życia i nic tu do rzeczy nie mają wysokie obcasy. Bardziej wpływ na nasze zdrowie ma źle wyprofilowany but. Na szczęście na rynku jest coraz więcej dobrego obuwia. Zresztą naukowo stwierdzono, że płaskie obuwie też nie jset zbyt dobre dla kręgosłupa. Poza tym do tego dochodzą nawyki z dziecństwa. Miękkie materacyki, beciki, które szczęśliwie już odeszły do lamusa, źle dobrane buciki. To wszystko zaczyna się już w dzieciństwie. Tylko, że cześto o tym nie pamiętamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Boli mnie krzyż !!!! IP: 217.153.25.* 17.09.02, 12:14 Lepiej sama nic nie kombinuj,tylko idź do lekarza. Mnie też tak bolał, tłumaczyłam sobie że mnie zawiało itp. W końcu się okazało że to wada kręgosłupa. Ćwiczenia, owszem dobre, ale trzeba wiedzieć jakie. Może się okazać że powszechnie zalecane ćwiczenia w Twoim przypadku mogą szkodzić (tak było u mnie). Mogę Ci podać namiar na dobrą przychodnię - postawili mnie na nogi po dwóch tygodniach leżenia i jak dotąd jest OK. Chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Boli mnie krzyż !!!! IP: *.datastar.pl 17.09.02, 12:34 Ludkowie, przestańcie, Doirka rzuciła hasło i nie odzywa się od 3 miesięcy. Może poszła do doktora / znachora / masażysty ? Poczekajmy aż sama się odezwie... Odpowiedz Link Zgłoś