kklamerka 19.04.05, 19:19 www.kosciol.pl/content/article/20050414173100363.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tygrysio_misio Re: ciekawy artykuł o Beniu XVI 19.04.05, 19:26 jesli to prawda to moze byc ostro nie dobrze ze glowa organizacji gloszacej milosc do blizniego tak sie odnosci do innch bliznich...przeciez to moze doprowadzic do nienawisci miedzyreligijnej w sytuacji kiedy Jan Paweł II jednoczyl sie z innymi wiarami takie cos... niedobrze niedobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: ciekawy artykuł o Beniu XVI 19.04.05, 19:28 O Beniu? A coś ty za jedna, że o papiezu mówisz sobie z takim luzem, kolezanka jego? Ktos mi mói: po naszym Jaśku (!!!!) to już żaden nie bedzie dobrym papieżem. Jak mnie to wnerwia, taki niby luzik. Bez sensu, ale dzieki za linka. Odpowiedz Link Zgłoś
mysliwy_z_kijem zgadzam sie z Toba w w 101% Renia 19.04.05, 19:32 Madra z Ciebie babka. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: ciekawy artykuł o Beniu XVI 20.04.05, 07:41 troche nie na miejscu mowienie o papiezu "Benio". Odpowiedz Link Zgłoś
wanilia1 benio i durna kkkkkkklamerka 20.04.05, 08:10 cóż, zgadzam się z Wami. Niektórzy ludzie mają denerwująca manierę "oswajania" osób publicznych, często nawet wielkich tego świata. Mam taką znajomą, która twierdziła, że chodzi na wykłady Józka Tischnera, albo wygłaszała takie zdania "widziałam dziś na ulicy Krzyśka Mroziewicza" To chyba z kompleksów wynika, albo coś w tym rodzaju... Odpowiedz Link Zgłoś
sagis Re: benio i durna kkkkkkklamerka 20.04.05, 08:27 Jest to brak szacunku to tych osób. Nie są oni czyimiś kolegami. Tylko tak zwanymi przez siebie innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kklamerka Re: benio i durna kkkkkkklamerka 20.04.05, 08:30 A ta "durna" to skąd się bierze?? Nie znasz mnie, Szanowna Wanileczko, więc okreslanie jakimkolwiek słowem mówi raczej o Tobie, Waniluńku :))) Deminiutywy - zdrobienia - mają jak najbardziej wymiar pejoratywny zwracamy się tak do osób, które 1) są nam bliskie 2) mamy w małym poważaniu Pozdrawiam, klam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Klamerko... 20.04.05, 09:48 kklamerka napisała: > Deminiutywy - zdrobienia - mają jak najbardziej wymiar pejoratywny > zwracamy się tak do osób, które > 1) są nam bliskie > 2) mamy w małym poważaniu Klamerko, hm, nie wiem, jak Ci to powiedzieć, ale, hm, jest pewna rozbieżność w tym, co piszesz o zdrobnieniach (jestem tak delikatna, jak to tylko możliwe!). > A ta "durna" to skąd się bierze?? Wkładasz broń w ręce swych wrogów. Odpowiedz Link Zgłoś