IP: 5.3R* / *.vc.shawcable.net 08.07.02, 10:03
Wspaniale!Jutro napewno wyprobuje inapisze jak smakowalo.
Obserwuj wątek
    • Gość: renia Re: Roladki IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 08.07.02, 10:54
      Gdzie? jakie roladki? Jakis przepis? To ja tez wyprobuje
      • bukowski27 z boczkiem i cebula musza byc... 08.07.02, 13:56
        i z modra kapusta i kluskami slaskimi...
        • Gość: sagan bukowski, a co to jest modra kapusta??? n/txt IP: *.desy.de / *.desy.de 08.07.02, 13:59
          • Gość: mario2 Re: bukowski, a co to jest modra kapusta??? n/txt IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 14:02
            cos co najlepiej smakuje z kompotem z bani.

Mom ci dac przepis?
            • Gość: renia mario IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 08.07.02, 14:05
              Gość portalu: mario2 napisał(a):

> cos co najlepiej smakuje z kompotem z bani.
              >
              > Mom ci dac przepis?

Mario jo bym prosila ło tyn przepis i na roladki tyz, łokej? no to czekom przy
              kompie
              • Gość: mario2 Re: mario IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 14:10
                Musisz sie kupic trocha miensa ze krowy, pokroc w kawalki (wzdloz wlokien)
                rozklupac to motkiem. Potym bieresz i szmarujesz te rozklupane mienso
                musztardom, dodowosz posiekany cebule, boczku, kiszonego ogorka, pieprzu i
                soli, zawijosz to wszystko i obwionzujesz niciom. Potym wszystko dusisz w garcu
                nojlepi z pieczarkami. Sołza nojlepi smietankowo. Podowosz to wszystko ze
                modrom kapustom i kompotem z bani...
                • Gość: mario2 Re: mario IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 14:12
                  Niy zapomni o tartych kluskach
                  • Gość: renia Re: mario IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 08.07.02, 14:20

> Niy zapomni o tartych kluskach

Na kompot z bani jaki przepis? Bo torte kluski no to chyba se jakosik dom rade
                    ale z tem kompotym to bedzie cienszka sprawa jak mi nie powisz jak to warzyc. Za
                    roladki dziekuje, bede robiela jak grod minie, bo na rozie ni mom glowy do
                    kulinariow ino mnie zastanawia jak dzieciska w takom pogode z polkolonii wrocom.
                    Na rozie zem zadzwonila i godom ze łodczekom az to burza przejdzie trochu, no bo
                    jak tu isc w jak sie grad na łeb sypie i pierony walom....
                    • Gość: mario2 Re: mario IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 14:22
                      Bania musisz ostrugac, pokroc w kostki i warzyc razym z gozdzikami, octym i
                      cukrym. Pamietej, ze nojlepszy kompot z bani musi byc fest zimny
          • bukowski27 modro kapusta, to je kapusta 08.07.02, 14:07
            czerwona...
            • Gość: renia Re: modro kapusta, to je kapusta IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 08.07.02, 14:09
              bukowski27 napisał(a):

> czerwona...

.. wlasnie, ino ze modro to tak ślachetnij brzmi, co nie bukowski?
              • bukowski27 abo ja wiem... 08.07.02, 14:11
                tak sie mowi... tu... u mnie... gdzieniegdzie... czasami... i rozne jeszcze
                takie...
                • Gość: Vika Re: abo ja wiem... IP: *.ewave.at 08.07.02, 14:27
                  A ja Wam mowie,ze dzisiaj jest szczupaczek z rusztu w bagnie Was karmie a oni
                  gardza...obrazilam sie:´(((((((((((
            • Gość: sagan Re: modro kapusta, to je kapusta IP: *.desy.de 08.07.02, 14:40
              bukowski27 napisał(a):

> czerwona...

a ja zawsze myslalam, ze modry to nibieski!
              alez gupia przez tyyyyle lat bylam...

a modra kapusta jest pycha, na cieplo czy zimno :)
              • Gość: mario2 Re: modro kapusta, to je kapusta IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 14:41
                Do tego moge byc jeszcze cos takigo jak bitki. Jerronie- palce lizac
                • sagan2 mario2... 08.07.02, 14:44

> Do tego moge byc jeszcze cos takigo jak bitki.
                  > Jerronie- palce lizac

... czy mam rozumiec, ze mnie zapraszasz na obiad?
                  • Gość: mario2 Re: mario2... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 14:51
                    a niy potniesz sie nozem i niy podziubiesz widelcem?
                    • sagan2 Re: mario2... 08.07.02, 14:52
                      ??? myslalam, ze bedziemy jesc palcami ???

to jak?...
                      • Gość: mario2 Re: mario2... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 15:04
                        Palcami to niych sie gorole jedzom...
                        • sagan2 Re: mario2... 08.07.02, 15:21

> Palcami to niych sie gorole jedzom...

widzisz, przez ta pisownie to juz nie wiem, czy "gorole"
                          to sa Łgorale" czy "goryle" i ktos ie powinien bardziej
                          obrazic...

... wykrecasz sie... tak czy nie?... moze zjesc zupe, ani
                          widelec ani noz potrzebny nie bedzie...
                          ... palce tez nie, wiec gorole precz...
                          • Gość: mario2 Re: mario2... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 15:25
                            "gorole" przez "O" to wlasnie ci o ktorych mysle.

Mozesz dostac odymie wodzionka bez chleba, a jesc widołką :o)
                            • sagan2 Re: mario2... 08.07.02, 15:34
                              chleba stanowczo chce! chleba i igrzysk...
                              ... tylko pewnie znow sie skompromituje, bo nie wiem,
                              jak sie je widolka... ech zycie... :)
                              • Gość: mario2 Re: mario2... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 15:35
                                mogesz chleptac z miski :o)
                                • sagan2 Re: mario2... 08.07.02, 15:40
                                  a nie urazi to uczuc estetycznych?...
                                  • Gość: mario2 Re: mario2... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 15:46
                                    A mie sie o takie pierdoly pytosz? Wazne by bylo wesolo :o)
                                    • sagan2 Re: mario2... 08.07.02, 15:51
                                      wesolo na pewno bedzie... zwlaszcza, jak sie objemy
                                      modrej kaputy :)

... kurcze, glodna sie zrobilam...
                                      ... a ta modra to chyba nawet mam w domu w sloiku!
                                      ... ale do domu daleko... buuu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka