Gość: Ewa IP: 5.3R* / *.vc.shawcable.net 08.07.02, 10:03 Wspaniale!Jutro napewno wyprobuje inapisze jak smakowalo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: renia Re: Roladki IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 08.07.02, 10:54 Gdzie? jakie roladki? Jakis przepis? To ja tez wyprobuje Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 z boczkiem i cebula musza byc... 08.07.02, 13:56 i z modra kapusta i kluskami slaskimi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sagan bukowski, a co to jest modra kapusta??? n/txt IP: *.desy.de / *.desy.de 08.07.02, 13:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Re: bukowski, a co to jest modra kapusta??? n/txt IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 14:02 cos co najlepiej smakuje z kompotem z bani. Mom ci dac przepis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia mario IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 08.07.02, 14:05 Gość portalu: mario2 napisał(a): > cos co najlepiej smakuje z kompotem z bani. > > Mom ci dac przepis? Mario jo bym prosila ło tyn przepis i na roladki tyz, łokej? no to czekom przy kompie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Re: mario IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 14:10 Musisz sie kupic trocha miensa ze krowy, pokroc w kawalki (wzdloz wlokien) rozklupac to motkiem. Potym bieresz i szmarujesz te rozklupane mienso musztardom, dodowosz posiekany cebule, boczku, kiszonego ogorka, pieprzu i soli, zawijosz to wszystko i obwionzujesz niciom. Potym wszystko dusisz w garcu nojlepi z pieczarkami. Sołza nojlepi smietankowo. Podowosz to wszystko ze modrom kapustom i kompotem z bani... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Re: mario IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 14:12 Niy zapomni o tartych kluskach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: mario IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 08.07.02, 14:20 Gość portalu: mario2 napisał(a): > Niy zapomni o tartych kluskach Na kompot z bani jaki przepis? Bo torte kluski no to chyba se jakosik dom rade ale z tem kompotym to bedzie cienszka sprawa jak mi nie powisz jak to warzyc. Za roladki dziekuje, bede robiela jak grod minie, bo na rozie ni mom glowy do kulinariow ino mnie zastanawia jak dzieciska w takom pogode z polkolonii wrocom. Na rozie zem zadzwonila i godom ze łodczekom az to burza przejdzie trochu, no bo jak tu isc w jak sie grad na łeb sypie i pierony walom.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Re: mario IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 14:22 Bania musisz ostrugac, pokroc w kostki i warzyc razym z gozdzikami, octym i cukrym. Pamietej, ze nojlepszy kompot z bani musi byc fest zimny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: modro kapusta, to je kapusta IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 08.07.02, 14:09 bukowski27 napisał(a): > czerwona... .. wlasnie, ino ze modro to tak ślachetnij brzmi, co nie bukowski? Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 abo ja wiem... 08.07.02, 14:11 tak sie mowi... tu... u mnie... gdzieniegdzie... czasami... i rozne jeszcze takie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vika Re: abo ja wiem... IP: *.ewave.at 08.07.02, 14:27 A ja Wam mowie,ze dzisiaj jest szczupaczek z rusztu w bagnie Was karmie a oni gardza...obrazilam sie:´((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sagan Re: modro kapusta, to je kapusta IP: *.desy.de 08.07.02, 14:40 bukowski27 napisał(a): > czerwona... a ja zawsze myslalam, ze modry to nibieski! alez gupia przez tyyyyle lat bylam... a modra kapusta jest pycha, na cieplo czy zimno :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Re: modro kapusta, to je kapusta IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 14:41 Do tego moge byc jeszcze cos takigo jak bitki. Jerronie- palce lizac Odpowiedz Link Zgłoś
sagan2 mario2... 08.07.02, 14:44 Gość portalu: mario2 napisał(a): > Do tego moge byc jeszcze cos takigo jak bitki. > Jerronie- palce lizac ... czy mam rozumiec, ze mnie zapraszasz na obiad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Re: mario2... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 14:51 a niy potniesz sie nozem i niy podziubiesz widelcem? Odpowiedz Link Zgłoś
sagan2 Re: mario2... 08.07.02, 14:52 ??? myslalam, ze bedziemy jesc palcami ??? to jak?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Re: mario2... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 15:04 Palcami to niych sie gorole jedzom... Odpowiedz Link Zgłoś
sagan2 Re: mario2... 08.07.02, 15:21 Gość portalu: mario2 napisał(a): > Palcami to niych sie gorole jedzom... widzisz, przez ta pisownie to juz nie wiem, czy "gorole" to sa Łgorale" czy "goryle" i ktos ie powinien bardziej obrazic... ... wykrecasz sie... tak czy nie?... moze zjesc zupe, ani widelec ani noz potrzebny nie bedzie... ... palce tez nie, wiec gorole precz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Re: mario2... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 15:25 "gorole" przez "O" to wlasnie ci o ktorych mysle. Mozesz dostac odymie wodzionka bez chleba, a jesc widołką :o) Odpowiedz Link Zgłoś
sagan2 Re: mario2... 08.07.02, 15:34 chleba stanowczo chce! chleba i igrzysk... ... tylko pewnie znow sie skompromituje, bo nie wiem, jak sie je widolka... ech zycie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Re: mario2... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 15:35 mogesz chleptac z miski :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Re: mario2... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 15:46 A mie sie o takie pierdoly pytosz? Wazne by bylo wesolo :o) Odpowiedz Link Zgłoś
sagan2 Re: mario2... 08.07.02, 15:51 wesolo na pewno bedzie... zwlaszcza, jak sie objemy modrej kaputy :) ... kurcze, glodna sie zrobilam... ... a ta modra to chyba nawet mam w domu w sloiku! ... ale do domu daleko... buuu... Odpowiedz Link Zgłoś