Dodaj do ulubionych

Śnieg w Beskidach!!!!

08.06.05, 09:27
zapowiadają....w czerwcu? Czerwiec mamy??? Zimno mi....brrrr
Obserwuj wątek
    • pietrek666 Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 09:40
      Otul się kocem i czekaj na luty, bo wtedy może być +30 :DDD
      • krysica Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 09:41
        ...albo w grudniu +25...:):)
        • kaktusowa Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 11:18
          krysica, znów weekend spędzę w Twoich stronach....ech, ciągnie człeka i tyle.
          Tym razem Leskowiec :-) już się cieszę!
          • kaktusowa Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 11:20
            tylko mam nadzieję na temperaturę powyżej 10+....wiosna?
            • krysica Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 11:33
              ....nie zapowiada się ciekawa pogoda....zimno będzie ale może chociaz nie
              będzie padał śnieg....albo deszcz....ale to jeszcze moze się zmieni...mam
              nadzieję bo do Brennej mnie ciągnie....
              • kaktusowa Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 11:41
                byle nie lało, reszta jest do przeżycia. Ja w Brennej będę 18.06 bo mam imprezę
                plenerową do obstawienia. Masz może jakiś namiar na kwaterę niedrogą, bo chcę
                zostać do niedzieli.
                • krysica Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 11:44
                  nie mam właśnie....bo ja tam do rodziny jeżdżę....brat zainstalował się
                  tam...imprezę plenerową? Bywało się tam na plenerach swego czasu...:)
                  • kaktusowa Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 11:48
                    ale to obowiązek niestety...delegacja. Pomyslałam jednak, że skoro już mam
                    jechać na sobotę to do niedzieli zostanę - już dla własnej przyjemności :-) A
                    imprezy plenerowe prywatne to lubię i to bardzo :-)))
                    Poszukam czegos w necie, tylko cen nie podają....trzeba będzie obdzwonić albo
                    na miejscu poszukać. Chyba nie maja full obłożenia to coś znajdę.
                    Ale mam nerwa na tą pogodę...
                    • krysica Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 11:53
                      też mam nerwa...a jak już radio podało ten śnieg to już w ogóle....za chwilę
                      rozpędzi się do niesamowitych upałów a potem na główkę do przymrozków....z
                      przeziębień się wygrzebać nie moge dosłownie...:)
                      • kaktusowa Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 12:02
                        mam to samo, teraz byłam na delegacji w Krynicy Zdr. Sobota - upał dosłownie a
                        w niedzielę wiatr łby urywał i pluło deszczem. No i znów katar mnie męczy i łeb
                        od zatok boli...a nie mogloby być tak ładnie i regularnie 24+ a deszcz
                        ewentualnie w nocy? :-)
                        • krysica Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 12:04
                          no pewnie, że mogło by tak być tylko....za dobrze by było i chyba dlatego tak
                          się ta pogoda pitoli...:) Wybiezr się tu pod namiot w dzisiejszych czasach....
                          • kaktusowa Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 12:15
                            jeżdżę często w Wyspowy i spimy w naszej bacówce. W tym roku luz, bo oba długie
                            łikendy były bardzo ciepłe, ale w zeszłym roku tragedia była. A wiatr hulał
                            pomiędzy dechami, grad czasem taki walił, że łapalismy go w ramach kulek do
                            drinków i ognisko palilo się non stop bo inaczej ciuchy mchem zarastały. I
                            włazisz wtedy na Mogielicę i widzisz...mgłę. I wracasz w przemoczonych
                            butach...koszmar!
                            • krysica Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 12:17
                              Słopnice to taka wiocha pod Mogielnicą....:) tam mój drugi brat ma
                              teściów....pieknie tam jest nie????
                              Najgorsze te mokre buty.....można odparzyć i już kroka nie zrobić...
                              • kaktusowa Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 12:42
                                to mi się na szczęście nie zdarzyło, bo w buty dobre zainwestowałam, że nawet
                                jak przemokną to krzywdy nie zrobią :-) ale najgorzej w takich warunkach je
                                wysuszyć. Choćbym nie wiem jakich impregnatów uzywała to i tak doopa przy kilku
                                godzinach chodzenia po błocie i trawie. A tereny tam przecudne!!! Jeździmy z
                                drugiej strony tzn.wchodzimy od Lubomierza a bacówka pod szczytem Jasienia
                                stoi. Widok na całe pasmo Gorców a w prześwicie na Lubań - zupełny odjazd! A z
                                polany widokowej widać ponadto Luboń Wielki- ten koło Mszany, Szczebel,
                                Lubogoszcz. I jakie zachody słońca to Ci mówię! dla takich chwil warto zyć!
                                • krysica Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 12:56
                                  A jak niebo w nocy widać....wiesz czasem teleskop tam zabieram taki....w
                                  samochód się mieści....noce ciemne ....mało domów, mało świateł nic widoku nie
                                  rozprasza.....kobito...warto nocy nie przespać zeby to zobaczyć a na deser
                                  wschód sońca.....dech zapiera....
                                  • kaktusowa Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 13:01
                                    wiem o czym mówisz, jak siedzę w nocy przed chatą i patrzę w niebo to zdaje mi
                                    się, że jestem bliżej gwiazd. A cisza gra w uszach przerywana tylko odgłosami
                                    łamanych gałęzi...nie mam teleskopu ale przez lornetkę też fajnie widać :-) Po
                                    każdym spędzonym tam weekendzie wracam z zapasem sił i planami kiedy
                                    następny...szkoda, że nie jest bliżej bo pewnie częściej niż raz w miesiącu bym
                                    tam bywała. No ale do Puszczy mam rzut beretem i zawsze to jakiś ratunek przed
                                    zwariowaniem w murach miejskich :-)Cuś się pomyliło, nie urodziłam się tam
                                    gdzie należy...musze ten błąd szybko naprawić :-)))
                                    • krysica Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 13:06
                                      no ja mam to szczęscie, ze mieszkam w górach....Beskid Mały jest piękny...w
                                      ogóle góry w Polsce są piękne....no na swiecie też...ale łazić chcę po naszych
                                      • kaktusowa Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 13:12
                                        byłam w kilku górach w Europie, ale nigdzie nie ma takiego klimatu jak u nas.
                                        Juz to mówiłam....zazdroszcze Ci jak cholera! Ja musze jeszcze trochę
                                        poczekać, ale małymi kroczkami do przodu.
                                        Może kiedys spotkamy się na jakims szlaku...kto wie? Świat przecież jest taki
                                        mały :-)
                                        • krysica Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 13:14
                                          moze już się spotkałyśmy:):)??? Dużo ludzi chodzi po Beskidach
                                          • kaktusowa Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 13:25
                                            całkiem to możliwe :-)
                                            a ostatnio na Turbaczu spotkałam znajomego z Żor z którym nie widziałam się
                                            kilka lat, fajne to było.
                                            • krysica Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 13:27
                                              wiesz....miałam w szkole średniej koleżankę co była zakochana w
                                              Turbaczu....dosłownie każdą wolną chwilę chciała tam spędzać....w cale się jej
                                              nie dziwię.....
                                              • kaktusowa Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 14:05
                                                byłam tam 2 tyg temu, widoczność świetna bo wiało i Tatry jak na dłoni. Kiedyś
                                                sporo czasu spędzałam w Tatrach, szczególnie w szkole średniej (wakacje, ach
                                                wakacje!), później jeździłam ale z coraz mniejszym zapałem bo tłoczno się
                                                zrobiło. Teraz wolę Wyspowy, Mały, Niski, Sądecki (Bieszczady mi się marzą ale
                                                brak czasu a urlop możliwy dopiero w październiku) bo mniej ludzi i cisza, i
                                                spokój. A góry wszystkie są piekne, unikam tylko bliskich okolic Bielska bo tam
                                                większość zalana betonem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka