krysica 08.06.05, 09:27 zapowiadają....w czerwcu? Czerwiec mamy??? Zimno mi....brrrr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pietrek666 Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 09:40 Otul się kocem i czekaj na luty, bo wtedy może być +30 :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
kaktusowa Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 11:18 krysica, znów weekend spędzę w Twoich stronach....ech, ciągnie człeka i tyle. Tym razem Leskowiec :-) już się cieszę! Odpowiedz Link Zgłoś
kaktusowa Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 11:20 tylko mam nadzieję na temperaturę powyżej 10+....wiosna? Odpowiedz Link Zgłoś
krysica Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 11:33 ....nie zapowiada się ciekawa pogoda....zimno będzie ale może chociaz nie będzie padał śnieg....albo deszcz....ale to jeszcze moze się zmieni...mam nadzieję bo do Brennej mnie ciągnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kaktusowa Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 11:41 byle nie lało, reszta jest do przeżycia. Ja w Brennej będę 18.06 bo mam imprezę plenerową do obstawienia. Masz może jakiś namiar na kwaterę niedrogą, bo chcę zostać do niedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
krysica Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 11:44 nie mam właśnie....bo ja tam do rodziny jeżdżę....brat zainstalował się tam...imprezę plenerową? Bywało się tam na plenerach swego czasu...:) Odpowiedz Link Zgłoś
kaktusowa Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 11:48 ale to obowiązek niestety...delegacja. Pomyslałam jednak, że skoro już mam jechać na sobotę to do niedzieli zostanę - już dla własnej przyjemności :-) A imprezy plenerowe prywatne to lubię i to bardzo :-))) Poszukam czegos w necie, tylko cen nie podają....trzeba będzie obdzwonić albo na miejscu poszukać. Chyba nie maja full obłożenia to coś znajdę. Ale mam nerwa na tą pogodę... Odpowiedz Link Zgłoś
krysica Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 11:53 też mam nerwa...a jak już radio podało ten śnieg to już w ogóle....za chwilę rozpędzi się do niesamowitych upałów a potem na główkę do przymrozków....z przeziębień się wygrzebać nie moge dosłownie...:) Odpowiedz Link Zgłoś
kaktusowa Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 12:02 mam to samo, teraz byłam na delegacji w Krynicy Zdr. Sobota - upał dosłownie a w niedzielę wiatr łby urywał i pluło deszczem. No i znów katar mnie męczy i łeb od zatok boli...a nie mogloby być tak ładnie i regularnie 24+ a deszcz ewentualnie w nocy? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
krysica Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 12:04 no pewnie, że mogło by tak być tylko....za dobrze by było i chyba dlatego tak się ta pogoda pitoli...:) Wybiezr się tu pod namiot w dzisiejszych czasach.... Odpowiedz Link Zgłoś
kaktusowa Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 12:15 jeżdżę często w Wyspowy i spimy w naszej bacówce. W tym roku luz, bo oba długie łikendy były bardzo ciepłe, ale w zeszłym roku tragedia była. A wiatr hulał pomiędzy dechami, grad czasem taki walił, że łapalismy go w ramach kulek do drinków i ognisko palilo się non stop bo inaczej ciuchy mchem zarastały. I włazisz wtedy na Mogielicę i widzisz...mgłę. I wracasz w przemoczonych butach...koszmar! Odpowiedz Link Zgłoś
krysica Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 12:17 Słopnice to taka wiocha pod Mogielnicą....:) tam mój drugi brat ma teściów....pieknie tam jest nie???? Najgorsze te mokre buty.....można odparzyć i już kroka nie zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
kaktusowa Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 12:42 to mi się na szczęście nie zdarzyło, bo w buty dobre zainwestowałam, że nawet jak przemokną to krzywdy nie zrobią :-) ale najgorzej w takich warunkach je wysuszyć. Choćbym nie wiem jakich impregnatów uzywała to i tak doopa przy kilku godzinach chodzenia po błocie i trawie. A tereny tam przecudne!!! Jeździmy z drugiej strony tzn.wchodzimy od Lubomierza a bacówka pod szczytem Jasienia stoi. Widok na całe pasmo Gorców a w prześwicie na Lubań - zupełny odjazd! A z polany widokowej widać ponadto Luboń Wielki- ten koło Mszany, Szczebel, Lubogoszcz. I jakie zachody słońca to Ci mówię! dla takich chwil warto zyć! Odpowiedz Link Zgłoś
krysica Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 12:56 A jak niebo w nocy widać....wiesz czasem teleskop tam zabieram taki....w samochód się mieści....noce ciemne ....mało domów, mało świateł nic widoku nie rozprasza.....kobito...warto nocy nie przespać zeby to zobaczyć a na deser wschód sońca.....dech zapiera.... Odpowiedz Link Zgłoś
kaktusowa Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 13:01 wiem o czym mówisz, jak siedzę w nocy przed chatą i patrzę w niebo to zdaje mi się, że jestem bliżej gwiazd. A cisza gra w uszach przerywana tylko odgłosami łamanych gałęzi...nie mam teleskopu ale przez lornetkę też fajnie widać :-) Po każdym spędzonym tam weekendzie wracam z zapasem sił i planami kiedy następny...szkoda, że nie jest bliżej bo pewnie częściej niż raz w miesiącu bym tam bywała. No ale do Puszczy mam rzut beretem i zawsze to jakiś ratunek przed zwariowaniem w murach miejskich :-)Cuś się pomyliło, nie urodziłam się tam gdzie należy...musze ten błąd szybko naprawić :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
krysica Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 13:06 no ja mam to szczęscie, ze mieszkam w górach....Beskid Mały jest piękny...w ogóle góry w Polsce są piękne....no na swiecie też...ale łazić chcę po naszych Odpowiedz Link Zgłoś
kaktusowa Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 13:12 byłam w kilku górach w Europie, ale nigdzie nie ma takiego klimatu jak u nas. Juz to mówiłam....zazdroszcze Ci jak cholera! Ja musze jeszcze trochę poczekać, ale małymi kroczkami do przodu. Może kiedys spotkamy się na jakims szlaku...kto wie? Świat przecież jest taki mały :-) Odpowiedz Link Zgłoś
krysica Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 13:14 moze już się spotkałyśmy:):)??? Dużo ludzi chodzi po Beskidach Odpowiedz Link Zgłoś
kaktusowa Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 13:25 całkiem to możliwe :-) a ostatnio na Turbaczu spotkałam znajomego z Żor z którym nie widziałam się kilka lat, fajne to było. Odpowiedz Link Zgłoś
krysica Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 13:27 wiesz....miałam w szkole średniej koleżankę co była zakochana w Turbaczu....dosłownie każdą wolną chwilę chciała tam spędzać....w cale się jej nie dziwię..... Odpowiedz Link Zgłoś
kaktusowa Re: Śnieg w Beskidach!!!! 08.06.05, 14:05 byłam tam 2 tyg temu, widoczność świetna bo wiało i Tatry jak na dłoni. Kiedyś sporo czasu spędzałam w Tatrach, szczególnie w szkole średniej (wakacje, ach wakacje!), później jeździłam ale z coraz mniejszym zapałem bo tłoczno się zrobiło. Teraz wolę Wyspowy, Mały, Niski, Sądecki (Bieszczady mi się marzą ale brak czasu a urlop możliwy dopiero w październiku) bo mniej ludzi i cisza, i spokój. A góry wszystkie są piekne, unikam tylko bliskich okolic Bielska bo tam większość zalana betonem... Odpowiedz Link Zgłoś