16.06.05, 09:26
Pytanie do Pań: czy jest możliwe aby tabletki antykoncepcyjne wywoływały
stany depresyjne/znużenia (mniejsze lub większe)?
Pytam się bo się nie znam...
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: Tabletki 16.06.05, 09:27
      mozliwe.
      • awia6 Re: Tabletki 16.06.05, 09:28
        Jak najbardziej.
      • somebody23 Re: Tabletki 16.06.05, 09:30
        Napewno ma to jakiś wplyw na nas bo przecież są to hormony, w większej lub
        mniejszej dawce. Ja np. nie mialam ochoty na sex, zmienilam tabletki i mi
        przeszlo, mialam straszne bóle glowy kiedy mialam 7 dniową przerwę, myslę ze to
        juz bylo uzależnienie organizmu od tabletek (domyślam sie nie mam pewności).
        Ale już jest ok.
    • koaa Re: Tabletki 16.06.05, 09:30
      jest min zaburzony metabolizm kwasu foliowegom co moze doprowadzic do anemi a
      wiadomo ze w zdrowym ciele zdrowe ciele
      • fabiani Re: Tabletki 16.06.05, 09:33
        staram, sie znależć nazwę (przypuszczam ze chodzi o Harmonet - takie
        niebieskawe pudełko z tabletkami ponumerowanymi od 1 do chyba 21 a potem robi
        się przerwę)...
        Wlasnie zauważyłem tzw dołą i brak chęci na sex u mojej żony. Stąd to pytanie.
        • pimpek_sadelko Re: Tabletki 16.06.05, 09:34
          fabiani napisał:

> > Wlasnie zauważyłem tzw dołą i brak chęci na sex u mojej żony. Stąd to
          pytanie.

moze to byc od pigul. po nich bardzo czesto spada libido:(
        • mamba30 Re: Tabletki 16.06.05, 11:04
          ja wlasnie uzywam Harmonet i przyznam, ze sa calkiem niezle. Wczesniej bralam
          inne scierwo i byla masakra. Owsze, lapie depreche, ale tylko wtedy, kiedy sie
          napije alkoholu, bez tego jest jak najbardziej ok. A co do libido, to u mnie
          caly czas jest tak, jak bez tabletek. Az sama siebie nazywam nimfomanka :))
          Poszukaj moze jeszcze dodatkowo innej przyczyny zaistnialej sytuacji. Sprawa
          moze byc troszke bardziej zlozona.
        • mamba30 Re: Tabletki 16.06.05, 11:05
          aha, dodam jeszcze, aby nie wyszlo, ze sie przemadrzam, ze na kazda kobiete
          tabletki dzialaja inaczej, wiec tez trudno tu generalizowac. Powodzenia :)
    • psychopata.z.borderline Re: Tabletki 16.06.05, 09:32
      mnie to sie nic nie działo po tabletkach
      same plusy
    • fabiani Re: Tabletki 16.06.05, 11:01
      dziękuje za informacje:)
    • mmagi Re: Tabletki 16.06.05, 11:07
      a panna czytała ulotkę,oczywiście ze moga powodowac sennośc,znuzenie i depresje
      jak i wiele innych :-))
      • mmagi a to pan pyta...ale poczytc tez moze:)))) 16.06.05, 11:09
        • fabiani Re: a to pan pyta...ale poczytc tez moze:)))) 16.06.05, 11:33
          czytał czytał..... mysle ze nalezy przeanalizować wszystko i zmienic
          tabletki. tylko na jakie? ;-) pewnie kazde moga miec podobne efekty uboczne
          lecz nie zawsze moga sie one uaktywnić.
          • mamba30 Re: a to pan pyta...ale poczytc tez moze:)))) 16.06.05, 11:41
            samo nie zmieniajcie. niech zona uda sie do ginekologa i porozmawia z nim o
            skutkach ubocznych wystepujacych u Niej. Ja wczesniej bralam Minulet i
            przytylam 8 kg w 2 m-ce, makabra. Poszlam do lekarza, porozmawialysmy,
            przepisala mi harmonet i jest ok. nawet waga mi juz spadla o 4 kg. mimo tego,
            ze nie stosuje absolutnie zadnej diety. A od kiedy Twoja zona zazywa tabletki??
            • fabiani Re: a to pan pyta...ale poczytc tez moze:)))) 16.06.05, 11:56
              pierwsza paczka ale wiem ze kiedys juz je brała. Wydaje mi się że też były
              właśnie podobne skutki ale nie pamiętam więc nie biorę tego pod uwagę.
              • mamba30 Re: a to pan pyta...ale poczytc tez moze:)))) 16.06.05, 12:03
                ja bralam Minulet ok. 3 m-ce bez skutkow ubocznych, ale to bylo jakies 6 lat
                temu. teraz przez 2 m-ce brania pisalam juz o efektach. Z wiekiem sie wszystko
                zmienia, metabolizm, mentalnosc i gospodarka hormonalna. Jedyne rozsadne
                wyjscie to wizyta u lekarza. Sprobujcie
              • mamba30 Re: a to pan pyta...ale poczytc tez moze:)))) 16.06.05, 12:06
                jeszcze jedno - organizm musie sie przestawic, dopiero po 2-3 miesiacach
                przystosowywuje sie do nowej porcji hormonow i w miare sie wtedy wszystko
                reguluje. Ja teraz zaczelam 5 opakowanie Harmonetu i dopiero w tym m-cu moja
                waga samoistnie zaczela spadac. Z tego dla mnie wniosek, ze moj organizm juz
                zaakceptowal hormony i wszystko wraca do normy. Innych skutkow ubocznych u
                siebie nie zauwazylam. Inaczej moj organizm reagowal, jak mialam 20-pare lat, a
                inaczej teraz, po 30-ce.
                • fabiani Re: a to pan pyta...ale poczytc tez moze:)))) 16.06.05, 12:14
                  lekarz - obowiązkowo. Mysle ze jest w tym prawda : okres przystosowawczy bo to
                  normalne. Może należy jednak przeczekać 2-3 meiisace jeszcze i wowczas zobaczyć?
                  Nic pomyslimy ale dziękuje bardzo za proady!
                  • mamba30 Re: a to pan pyta...ale poczytc tez moze:)))) 16.06.05, 12:16
                    nie ma za co. Trzymaj sie cieplutko i powodzenia. Jak bedziesz mial ochote, to
                    daj znac, jak juz sie wszystko unormuje :))))
                    • fabiani Re: a to pan pyta...ale poczytc tez moze:)))) 16.06.05, 12:28
                      YUP ! a jak będę miał pytania to też wpadam , priv budu oł rajt ?
                      • mamba30 Re: a to pan pyta...ale poczytc tez moze:)))) 16.06.05, 12:30
                        yes ser. Problem w ty, ze na gazetowy zadko zagladam. Jakby co, wal na
                        kasialewa@aster.pl
                        • fabiani Re: a to pan pyta...ale poczytc tez moze:)))) 16.06.05, 12:32
                          "walę jakby co"

Danke!
                          • mamba30 Re: a to pan pyta...ale poczytc tez moze:)))) 16.06.05, 12:33
                            that's my pleasure :))))
          • mmagi Re: a to pan pyta...ale poczytc tez moze:)))) 16.06.05, 12:52
            najlepiej było by jak by lekarz dał zonie skierowanie na badania hormonalne i
            wg nich ustawił tabletki,tak w zasadzie powinno byc ale te badania sa drogie i
            te konowały tego nie robia i potem sa takie efekty:-)
            • mmagi jakie to tabletki? 16.06.05, 12:54
              • fabiani Re: jakie to tabletki? 16.06.05, 13:01
                harmonet
                • mmagi Re: jakie to tabletki? 16.06.05, 13:04
                  tu juz pisały dziewczyny ze nie moga tego brac bo sie żle czują,moja sasiadka
                  tez z niego zrezygnowała,jesli twoja zona juz rodziła to polecam spiralkę czyli
                  wkładke domaciczna,nie bedzie sie truła chemia:-),z założeniem koszt
                  ok.400zł/zalezy gdzie/kazda dobra poza polska:-)))
    • fabiani Re: Tabletki 16.06.05, 13:07
      spróbuję najpierw z testami hormonalnymi. i porozamwiam z żoną na temat czy to
      tabletki tak działają.
      • mmagi Re: Tabletki 16.06.05, 13:09
        jesli miedzy wami nic złego sie nie dzieje to ona moze nie wiedziec skad ma te
        stan z tym tez sie licz,no chyba ze cos w pracy:-)
        • fabiani Re: Tabletki 16.06.05, 13:15
          psychika kobiety jest mega skomplikwoana nie mówiąc już o zmienności. Czy jest
          jakiś na to wzór a'la matematyczny ? ;-) żartuję ale naprawde nie jest łatwo
          • mmagi Re: Tabletki 16.06.05, 13:42
            niestety mamy swoje cykle hormonalne,miesiaczkowe czy jak je tam zwa i stad ta
            zmiennośc,w trakcie okresu to i włosy sie nie chca dobrze zakrecac;-)))))))
    • caprissa Re: Tabletki 16.06.05, 14:00
      Nie. Takie stany powoduje zycie.
      tabletki mogą powodowac senność, zawroty głowy itd
      Tak samo z ciążą. Depresja jest wywołana tym, ze kobieta nie osiegnela tego, co
      zamierzała. Hormony swoja droga, ale ciaza to nie jest wytlumaczenie depresji.
      Tym bardziej, ze dziecko dawno ma 3 lata, a kobieta alje ma "dolki".
      depresja to choroba duszy. Jestesmy niezadowolnie z naszeg zycia. Nienawidizmy
      go, nienawidizmy obecnej sytuacji, w ktorej przszło nam zyc.
      • mmagi Re: Tabletki 16.06.05, 14:22
        poczytaj ulotki,niestety moga powodowac stany depresyjne czy sie tobie podoba
        czy nie:>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka