fabiani 16.06.05, 09:26 Pytanie do Pań: czy jest możliwe aby tabletki antykoncepcyjne wywoływały stany depresyjne/znużenia (mniejsze lub większe)? Pytam się bo się nie znam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
somebody23 Re: Tabletki 16.06.05, 09:30 Napewno ma to jakiś wplyw na nas bo przecież są to hormony, w większej lub mniejszej dawce. Ja np. nie mialam ochoty na sex, zmienilam tabletki i mi przeszlo, mialam straszne bóle glowy kiedy mialam 7 dniową przerwę, myslę ze to juz bylo uzależnienie organizmu od tabletek (domyślam sie nie mam pewności). Ale już jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
koaa Re: Tabletki 16.06.05, 09:30 jest min zaburzony metabolizm kwasu foliowegom co moze doprowadzic do anemi a wiadomo ze w zdrowym ciele zdrowe ciele Odpowiedz Link Zgłoś
fabiani Re: Tabletki 16.06.05, 09:33 staram, sie znależć nazwę (przypuszczam ze chodzi o Harmonet - takie niebieskawe pudełko z tabletkami ponumerowanymi od 1 do chyba 21 a potem robi się przerwę)... Wlasnie zauważyłem tzw dołą i brak chęci na sex u mojej żony. Stąd to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Tabletki 16.06.05, 09:34 fabiani napisał: > > Wlasnie zauważyłem tzw dołą i brak chęci na sex u mojej żony. Stąd to pytanie. moze to byc od pigul. po nich bardzo czesto spada libido:( Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Tabletki 16.06.05, 11:04 ja wlasnie uzywam Harmonet i przyznam, ze sa calkiem niezle. Wczesniej bralam inne scierwo i byla masakra. Owsze, lapie depreche, ale tylko wtedy, kiedy sie napije alkoholu, bez tego jest jak najbardziej ok. A co do libido, to u mnie caly czas jest tak, jak bez tabletek. Az sama siebie nazywam nimfomanka :)) Poszukaj moze jeszcze dodatkowo innej przyczyny zaistnialej sytuacji. Sprawa moze byc troszke bardziej zlozona. Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Tabletki 16.06.05, 11:05 aha, dodam jeszcze, aby nie wyszlo, ze sie przemadrzam, ze na kazda kobiete tabletki dzialaja inaczej, wiec tez trudno tu generalizowac. Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline Re: Tabletki 16.06.05, 09:32 mnie to sie nic nie działo po tabletkach same plusy Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Tabletki 16.06.05, 11:07 a panna czytała ulotkę,oczywiście ze moga powodowac sennośc,znuzenie i depresje jak i wiele innych :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
fabiani Re: a to pan pyta...ale poczytc tez moze:)))) 16.06.05, 11:33 czytał czytał..... mysle ze nalezy przeanalizować wszystko i zmienic tabletki. tylko na jakie? ;-) pewnie kazde moga miec podobne efekty uboczne lecz nie zawsze moga sie one uaktywnić. Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: a to pan pyta...ale poczytc tez moze:)))) 16.06.05, 11:41 samo nie zmieniajcie. niech zona uda sie do ginekologa i porozmawia z nim o skutkach ubocznych wystepujacych u Niej. Ja wczesniej bralam Minulet i przytylam 8 kg w 2 m-ce, makabra. Poszlam do lekarza, porozmawialysmy, przepisala mi harmonet i jest ok. nawet waga mi juz spadla o 4 kg. mimo tego, ze nie stosuje absolutnie zadnej diety. A od kiedy Twoja zona zazywa tabletki?? Odpowiedz Link Zgłoś
fabiani Re: a to pan pyta...ale poczytc tez moze:)))) 16.06.05, 11:56 pierwsza paczka ale wiem ze kiedys juz je brała. Wydaje mi się że też były właśnie podobne skutki ale nie pamiętam więc nie biorę tego pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: a to pan pyta...ale poczytc tez moze:)))) 16.06.05, 12:03 ja bralam Minulet ok. 3 m-ce bez skutkow ubocznych, ale to bylo jakies 6 lat temu. teraz przez 2 m-ce brania pisalam juz o efektach. Z wiekiem sie wszystko zmienia, metabolizm, mentalnosc i gospodarka hormonalna. Jedyne rozsadne wyjscie to wizyta u lekarza. Sprobujcie Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: a to pan pyta...ale poczytc tez moze:)))) 16.06.05, 12:06 jeszcze jedno - organizm musie sie przestawic, dopiero po 2-3 miesiacach przystosowywuje sie do nowej porcji hormonow i w miare sie wtedy wszystko reguluje. Ja teraz zaczelam 5 opakowanie Harmonetu i dopiero w tym m-cu moja waga samoistnie zaczela spadac. Z tego dla mnie wniosek, ze moj organizm juz zaakceptowal hormony i wszystko wraca do normy. Innych skutkow ubocznych u siebie nie zauwazylam. Inaczej moj organizm reagowal, jak mialam 20-pare lat, a inaczej teraz, po 30-ce. Odpowiedz Link Zgłoś
fabiani Re: a to pan pyta...ale poczytc tez moze:)))) 16.06.05, 12:14 lekarz - obowiązkowo. Mysle ze jest w tym prawda : okres przystosowawczy bo to normalne. Może należy jednak przeczekać 2-3 meiisace jeszcze i wowczas zobaczyć? Nic pomyslimy ale dziękuje bardzo za proady! Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: a to pan pyta...ale poczytc tez moze:)))) 16.06.05, 12:16 nie ma za co. Trzymaj sie cieplutko i powodzenia. Jak bedziesz mial ochote, to daj znac, jak juz sie wszystko unormuje :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
fabiani Re: a to pan pyta...ale poczytc tez moze:)))) 16.06.05, 12:28 YUP ! a jak będę miał pytania to też wpadam , priv budu oł rajt ? Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: a to pan pyta...ale poczytc tez moze:)))) 16.06.05, 12:30 yes ser. Problem w ty, ze na gazetowy zadko zagladam. Jakby co, wal na kasialewa@aster.pl Odpowiedz Link Zgłoś
fabiani Re: a to pan pyta...ale poczytc tez moze:)))) 16.06.05, 12:32 "walę jakby co" Danke! Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: a to pan pyta...ale poczytc tez moze:)))) 16.06.05, 12:33 that's my pleasure :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: a to pan pyta...ale poczytc tez moze:)))) 16.06.05, 12:52 najlepiej było by jak by lekarz dał zonie skierowanie na badania hormonalne i wg nich ustawił tabletki,tak w zasadzie powinno byc ale te badania sa drogie i te konowały tego nie robia i potem sa takie efekty:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: jakie to tabletki? 16.06.05, 13:04 tu juz pisały dziewczyny ze nie moga tego brac bo sie żle czują,moja sasiadka tez z niego zrezygnowała,jesli twoja zona juz rodziła to polecam spiralkę czyli wkładke domaciczna,nie bedzie sie truła chemia:-),z założeniem koszt ok.400zł/zalezy gdzie/kazda dobra poza polska:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
fabiani Re: Tabletki 16.06.05, 13:07 spróbuję najpierw z testami hormonalnymi. i porozamwiam z żoną na temat czy to tabletki tak działają. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Tabletki 16.06.05, 13:09 jesli miedzy wami nic złego sie nie dzieje to ona moze nie wiedziec skad ma te stan z tym tez sie licz,no chyba ze cos w pracy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
fabiani Re: Tabletki 16.06.05, 13:15 psychika kobiety jest mega skomplikwoana nie mówiąc już o zmienności. Czy jest jakiś na to wzór a'la matematyczny ? ;-) żartuję ale naprawde nie jest łatwo Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Tabletki 16.06.05, 13:42 niestety mamy swoje cykle hormonalne,miesiaczkowe czy jak je tam zwa i stad ta zmiennośc,w trakcie okresu to i włosy sie nie chca dobrze zakrecac;-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Tabletki 16.06.05, 14:00 Nie. Takie stany powoduje zycie. tabletki mogą powodowac senność, zawroty głowy itd Tak samo z ciążą. Depresja jest wywołana tym, ze kobieta nie osiegnela tego, co zamierzała. Hormony swoja droga, ale ciaza to nie jest wytlumaczenie depresji. Tym bardziej, ze dziecko dawno ma 3 lata, a kobieta alje ma "dolki". depresja to choroba duszy. Jestesmy niezadowolnie z naszeg zycia. Nienawidizmy go, nienawidizmy obecnej sytuacji, w ktorej przszło nam zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Tabletki 16.06.05, 14:22 poczytaj ulotki,niestety moga powodowac stany depresyjne czy sie tobie podoba czy nie:> Odpowiedz Link Zgłoś